אתם מתבקשים לא רק לקרוא את הכללים הבאים (כן, זה ארוך. אבל תקראו בכל זאת), אלא, תרצו או לא תרצו, גם ליישם אותם (זאת אומרת: אהבתם את הכללים- מעולה! לא אהבתם- באסה רצינית).
אם לא הבנתם כלל מסוים, כנראה שהוא לא נוגע אליכם, ואתם יכולים להישאר רגועים.
כלל מספר 1: וזה הכלל הכי חשוב מבחינתי- לחשוב שלוש פעמים (לפחות!) לפני שכותבים משהו בפורום. אל תתנו לי לחשוב על מה שאתם כבר כתבתם. הקשבה לכלל זה תחסוך לי המון עבודה מיותרת (עריכות, מחיקות וכו') ותמנע פגיעות באנשים אחרים. בקיצור- כלל רווחי מכל הבחינות.
כלל מספר 2: לא כותבים קללות בשום צורה או דרך בפורום (וזה כולל כוכביות במקום המילה המפורשת). קללות = כל מילה שנועדה לפגוע באדם/חפץ/יצור אחר, וכן כל מילה שלא הייתם אומרים לפני המנהל שלכם.
כלל מספר 3: לא יורדים / עוקצים / קוטלים / מזלזלים באף אחד- לא בו ולא בדעות שלו. לכל אחד יש את הזכות לדעה משלו, וגם אם דעתו נראית לנו מוטעית מיסודה, אנחנו חייבים להניח שהוא חשב עליה הרבה, ושהיא חשובה לו, ולכן אסור אסור אסור לנו, בשום פנים ואופן, לזלזל בו (באדם) או בה (בדעה שלו).
כלל מספר 4: לא פוגעים באף אחד בפורום. אף אחד פירושו: אנשים מהפורום / מהסניף / מהעולם כולו. לפני שכותבים משהו, חושבים שלוש פעמים (בנוסף על החשיבה של כלל מספר 1): "האם אני אולי פוגע במישהו בלי לשים לב?". שימו לב! גם כלל זה הוא כלל מאד מאד חשוב! "כל המלבין פני חברו ברבים - כאילו הרגו"- גם אם מישהו עשה לנו משהו נוראי, אין שום סיבה בעולם לסגור איתו חשבון בפורום, לעיני כל. אם אתם בכל זאת מעוניינים לעשות את זה, קחו בחשבון שמה שעשיתם חמור כאילו הרגתם אותו, ושההודעה תימחק מיד על ידי.
כלל מספר 5: צניעות: צניעות היא ערך חשוב מאד, שכדאי שלא נשמור אותו רק בתחום מבנה הסניף. גם כאן יש בעיות של בנים-בנות, גם כאן ה"חברה" מעורבת- בדיוק כמו בסניף. ולכן:
בנים: תחשבו לפני שאתם כותבים בדיחות, קטעים מצחיקים שקרו לכם, או סתם משוחחים עם בת- האם זה מתאים, שייך, ראוי ורלוונטי שבנות יקראו / ידברו אתכם על זה?
בנות: תחשבו לפני שאתן כותבות בדיחות, קטעים מצחיקים שקרו לכן, או סתם משוחחות עם בן- האם זה מתאים, שייך, ראוי ורלוונטי שבנים יקראו / ידברו אתכן על זה?
כאן לא המקום לדון ביתרונות ובחסרונות בחברה מעורבת. זהו המצב הנתון בפורום, ולכן צריך להתמודד איתו ולשמור על הצניעות בדיוק כמו שנעשה במקומות אחרים.
מי שמאוד מעוניים לדון בנושא החברה המעורבת- יכול לדבר עם המדריכים, רכזת או כל בנאדם אחר שרואה בו כאדם מתאים- אך לא בפורום זה...
כלל מספר 6: כמו בצניעות, כך גם הלכות לשון הרע, רכילות, הוצאת שם רע וכו' תקפות בפורום בדיוק כמו במקומות אחרים. בבקשה אל תכתבו לשון הרע בפורום!
כלל מספר 7: הצפות: אסור להציף. הצפה כוללת אשכולות שהם:
א) שטויות.
ב) שיחה פרטית בין אנשים.
ג) משהו שמעניין רק את מי שכתב אותו.
משעמם לכם? אין לכם כוח לפתוח אשכולות חשובים יותר? לכו ללמוד תורה, להתנדב, לשחק כדורגל, לצייר, לשיר או לרקוד סמבה. אל תציפו.
כלל מספר 8: אנחנו מנסים שיהיה כאן פורום רציני, ובאמת על רמה.
ולכן בכל אשכול רציני שבו יועלו לפורום שאלות לדיון, דילמות או כל דבר אחר המצריך מתן דעה של כל אחד מאנשי הפורום- להתייחס ולהגיב ברצינות המתאימה...
ובבקשה בבקשה! מי שאין לו מה לומר בנושא- שלא יגיד!
וברור שלא יירד על הדעות או על האנשים שכן מגיבים ואומרים את דעתם!
אם דעתך אינה כדעתם- סבבה. תכתוב את דעתך אתה, בלי להשמיץ ולהעליב את דעותיו של מישו אחר..
כלל מספר 9: אם מישהו פתח אשכול ובו משהו שלא מתאים (אם אתם לא מבינים למה אני מתכוונת- מהעלבת אנשים ועד כתובות נאצה מוגזמות והתבטאויות שפשוט לא מתאימות..) אז בבקשה לא להתייחס ולא להגיב עד שהאשכול ימחק..
כלל מספר 10: גם אני, כמוכם, בן אדם עם רגשות (אני יודעת שזה מפתיע). גם אני נפגעת אם יורדים עלי, מקללים אותי, או פותחים עלי אשכולות מזלזלים. יש לכם תלונות? מחקתי משהו שלא הייתי צריכה למחוק? פגעתי בכם? בבקשה אל תפתחו על זה אשכול.
יש לי שיחה פרטית, אייסי, מסנג'ר, אי-מייל, פלאפון (0528443659) וטלפון (5354816). אתם מוזמנים לעשות בהם שימוש...
והעיקר-
תכתבו בפורום הרבה, ברמה ובכיף..
כדי שבאמת כל מי שיכנס לפה יאמר: "וואו!! איזה סניף אדיר"
(למרות שכולם גם ככה חושבים את זה...)
ובלי שסתם נהיה עסוקים בצינזורים למניהם!
יומטוב וגלישה מהנה!!
(ותודה לתרצה על הניסוח של רוב הכללים)