הוא עמד שם מולי...עזרא - ארכיון

קטע כואב מאוד, על הגירוש..

לכבוד יום השנה לגירוש שמתקיים שבוע הבא

(ואם כבר ביום השנה עסקנו, שי סרט ביום שני במועדון, על גוש קטיף וצפון השומרון..)

הקטע הזה פורסם באתר "חברים מקשיבים" לאחר הגירוש..

הוא עמד שם בשורה, ישר מִמוּלי. גבוה וחסון, לבוש מדי צה"ל ועליהם סרבל שחור. "מדי ההתנתקות".

לא ראיתי את עיניו. הן היו מוסתרות מאחורי משקפי שמש כהים. הוא נִרְאָה בערך בגילי.

סערה השתוללה בתוכי. הרגשתי שאני עומד להתפוצץ.

"עצור, חייל", זעקתי לעברו, "אל תיתן שישתמשו בך לבצע את הפשע הזה... לך למפקד שלך ותגיד לו שאתה לא מסוגל!"

הוא עצר לרגע, נראה כמהרהר, אך כעבור כמה שניות המשיך לצעוד לעברי.

לא הצלחתי לקלוט מה מתרחש בתוכו. נדמה היה כאילו הדברים שלי מתנפצים כמו גלים על סכר אטום ולא מצליחים לעבור.

"תסתכל לי בעיניים, אחי", המשכתי בצעקה כמעט נואשת, "איך אתה יכול לגרש יהודים מהבית שלהם? נשים, ילדים, משפחות שכולות? למסור את כל זה למחבלים? איפה המוסר, איפה הצדק, איפה ההיגיון?"

שום דבר לא עזר.

הוא המשיך להתקדם לעברי, רחוק ממני מרחק שני צעדים בלבד.

'איך הוא יכול? איפה הלב שלו?' כעסתי עליו נורא 'מה, הוא לא יהודי? אין לו מצפון?'

העיניים שלי ננעצו בו בזעם, משגרות אליו חיצים של שנאה.

אבל אז כשהתכופף אלי לאחוז בי כדי לגרור אותי מהבית, משקפי השמש שלו נפלו פתאום לארץ.

ואז, ראיתי הכול...

פנים מכווצות ומיוסרות שאגלי זיעה ניגרים עליהם.

עיניים ירוקות מבוהלות, מתרוצצות במצוקה לכל הכיוונים, זועקות 'הצילו! אני לא רוצה להיות כאן, לא רוצה לעשות את זה, תוציאו אותי מכאן...'.

ואז חשבתי לעצמי – לא רק אני קורבן של מערכת של רשעות ודורסנות.

גם הוא.

כי מי הוא בסך הכול?

ילדון בן 19. ילד טוב רמת גן. היה מדריך בצופים, והתגייס לצה"ל בשמחה כדי להגן על המדינה שלו. תמיד השתדל להצטיין ולעזור לאחרים. רק לפני שלושה חודשים התקשר בגאווה לאמא לספר ששולחים אותו לקורס קצינים. בשבילו זה היה חלום ילדות שמתגשם!

ואז...הגיעה המשימה המקוללת הזו.

מעולם הוא לא הבין את ההיגיון שמאחוריה, וגם לא את המוסר והצדק שבה. הוא פשוט נגרר פנימה יחד עם כולם.

בהתחלה הוא עוד התעקש, ניסה לשאול שאלות, אבל די מהר הוא ויתר. אומנם התשובות לא סיפקו אותו, אבל כל מי שרק ניסה להתנגד הודח מיידית מהקורס. 'ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל', לא היה המסר עליו גדל בבית. הוא למד בתיכון מקיף ליד הבית, בן להורים לא דתיים. אבל אהבת הארץ זה משהו שהוא קיבל בבית. הוא אישית דווקא מחבב מתנחלים. היו לו חמישה כאלה במחלקה, חובשי כיפות. הוא אהב לשוחח איתם אל תוך הלילה, ומאד התרשם מהאישיות שלהם. כל כך שונים מהרושם שתמיד קיבל מהתקשורת על ה'מתנחלים הפראיים'. תמיד בטלוויזיה הציגו אותם כפורעי חוק חסרי מוסר העומדים בדרכה של מדינת ישראל לשלום וביטחון.

חודשים שלמים הוא עבר סדנאות הכנה ל"התנתקות". שטפו לו את המוח בכל מיני דברים. "מדינת חוק", "דמוקרטיה", "החלטת ממשלה, "ציות לפקודה". והוא, בסך הכול ילד בן 19, לא יכל לעמוד נגד המערכת הגדולה הזו. גם הוא נמחץ תחת גלגליה הדורסניים.

בלילות המצפון שלו היה הורג אותו. לפעמים לא היה נרדם כל הלילה. אך בבקרים היה קם ויוצא לתרגולים יחד עם כולם...

הוא אחז בי בידיים רועדות והתחיל לגרור אותי משם.

כבר לא כעסתי עליו יותר.

ריחמתי עליו.

אני עוד אתגבר ואצא מחוזק מכל זה. אני שלם עם עצמי. עשיתי את הדבר הנכון!

והוא? מה יישאר ממנו אחרי כל זה?

מה אתם חושבים?

האם לרחם על החיילים, השוטרים, היסמני"קים?

האם לכעוס עליהם?

גם עכשיו- שהם נלחמים ונהרגים שם בלבנון בשבילנו??

אתם מוזמנים בשמחה לכתבו את דעתכם...

חיבים לסלוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון

לדעתי צריך לזכור להם את זה...

אבל גם לא לשכוח שהם שומרים עלינו...כמו עכשיו במלחמה...

ועעכשיו צריך מאד להעריך אותם..

שנשמע בשורות-טובות!!!!!

לא כל החיילים...עזרא - ארכיון

לא כל החיילים כל כך תמימים ומסכנים כמו שהציגו אותם בקטע, הרבה גירשו מתוך אידיאל, וגם מי שלא, צריך להיזהר מלרחם על אכזרים... הם עשו דבר נורא, כמה שהם מסכנים ואולי לא יכלו לסרב.. אולי.. הם עשו דבר נורא ואסור לנו לשכוח את זה..

וגם, תכלס בגלל הפשע הזה אותם חיילים נהרגים עכשיו בלבנון. ברור שצריך להודות להם שהם שומרים עלינו אבל בתכלס זה היה נמנע...

לדעתי..עזרא - ארכיון

דבר ראשון שום חייל לא נהרג עכשיו בלבנון בגלל ההתנתקות...

אם כבר,, בגלל בגין! וההסכמים שהוא עשה..

הגירוש זה לא קשור בכלל..

ברור שזה דבר נורא ואיום- אבל לדעתי שחכנו טיפה על מי  לכעוס..

אנחנו כועסים על החיילים כי הם יותר זמינים..

אבל אנחנו צריכים לזכור שמי שבאמת פשע פה זה הממשלה... אריאל שרון... לא החיילים...

אני ממש מסכימה עם הקטע הזה- שלדעתי הוא נכון לרוב החיילים... לפחות בגירוש..

עמונה זה משהו אחר... ניראלי... כי שם הם באמת הרביצו והיכו מתוך אידיאל....

אבל בכל מקרה- אני חושבת שצריך באמת לרחם על החיילים... להראות להם את הדרך הנכונה..

ובמיוחד עכשיו- גם להודות להם... כי הם באמת נהרגים ונפצעים שם בשבילנו.. בשביל להגן על העם ועל המולדת...

ולא בגלל שום דבר אחר..

אנחנו לא אלא שצריכים לעשותא ת החשבונות של הקב"ה... אנחנו אל יודעים למה הם נהרגים שם מבחינת חטא-עונש..

אנחנו יכולים לאמר שזה תוצאה ישירה של מעשי בגין, אבל חוצמיזה.....

ו....לדעתי...עזרא - ארכיון

כל הנסיגות האלה- לא קשור לבגין, זה היה ברק דרך אגב.

הם מראות לחמס ולחיזבללה שאנחנו סתם חלשלושים, ופחדנים.זה דבר ראשון, ולכן זה קצת קשור... אם החיזבללה היו רואים שאנחנו לא נותנים לחמס להרוג אותנו ושאנחנו רציניים נגדם ולא סתם פחדנים שבורחים במקום להילחם.. הם לא היו מעיזים בחיים להתחיל עכשיו את הכל!!!

לא אמרתי שהחיילים אשמים, הם באמת רק "בורג במערכת" אבל הם עשו משו ואי אפשר להתעלם מזה. כמו שעכשיו הם נלחמים- לא מתוך בחירה אלא מתוך הכרח של פקודות צבאיות ככה גם הם פינו מאותה סיבה. אז למה כשהם גירשו הם מסכנים וכשהם נלחמים הם גיבורים??? לפי מה שאת אומרת הם לא עושים כלום אלא הכל מפקודות ולכן מה שהם לא יעשו זה לא יזקף לזכותם, או לרעתם...

זה בעיה שמסתכלים על זה ככה (שהם רק מצייתים לפקודות) רק במה שנוח לנו...

וגם, זה לא נכון להגיד שאנחנו כועסים על החיילים, אני לפחות לא כועסת עליהם אישית. אלא לא מרחמת (...) ולא שוכחת שבכ"ז הם עשו משו נורא. כעס זה בכלל לא קשור , זה פשוט מין עצוב ומתסכל שהחיילים שכ"כ האהבנו והערצנו בגדו בנו...

אוקי..עזרא - ארכיון

אז ככה..

אני אכן מסכימה איתך שמה שגרם לכל המצב הזה זה שהראנו לערבים ולחיזבאללה כמה אנחנו לא חזקים..

ולכן אמרתי שזה בגלל בגין... כי בגין, כמו שאת בטח יודעת, התחיל את הכל..

הוא התחיל לפנות- את סיני, הוא התחיל לתת אולטימטום (ככה כותבים?) לערבים..

והוא זה שעשה את הסכמי קינג דיוויד- משו כזה...

אה, ועוד משו- הוא עשה את מלחמת לבנון, בניגוד לדעת רוב העם, כך שדי הראה לערבים את המחלוקות וחוסר האחדות בעמ"- שזה אל דבר שמוסיף לעוצמה שלנו במיוחד..

ולכן, אני כן חושבת שזה תוצאה ישירה של מעשי בגין! אכן, ההתנתקות גם הוספיה למעמדינו אצל הערבים.. אבל כל הדברים שבגין עשה- הם בעיקר...

וחוצמיזה-

אם אמא שולחת את הילדה הקטנה שלה לתת אוכל לעני- הילדה היא צדיקהף וגם לה יש מצווה!

אבל, אם האמא שולחת אותה לכבות את האור בשבת- העבירה היא על חשבון האמא..

והנמשל- כשהצבא שלנו עושה דברים רעים ונוראים ששולחים אותם לעשות- כן, הכל על המפקדים והממשלה שדחקה בה לעשות זאת.

אבבל אם הם כאלה גיבורים, שקורעים את עצמם בשבילנו בלבנון- זה מאוד נזקף לזכותם....

טוב, אני זזה לשיעור..

יומטוב!

אני חושבת ש...עזרא - ארכיון

שכמה חודשים אחרי ההתנתקות, אחרי עמונה.. ברור ששונאים אותם ,כועסים עליהם.. אני אישית לקח לי כ"כ הרבה זמן במיוחד אחרי עמונה, כי אני הייתי שם!!
לשוטרים עדיין לא סולחים כי הם עדיים זבל והיסמניקים האלה אין להם נשמה...

אבל לחיילים במיוחד בתקופה הזאת- אין בן אדם אחד שלא מתפלל שהם ישובו הבייתה בשלום!!

ברור שלא ככה דימיינו ת'חיילים מגרשים יהודיןם מבתיהם... וכל ילד פתאום לא מעריץ ת'חיילים כמו פעם... אבל לאחר שנה כבר הרוחות נרגעו קצת... וה"לא נסלח" מתחילים לחשוב עליו טוב אוד לגבי החיילים שעכשיו מתים לאט לאט כל יום....

צריל לחשוב על זה אחרת

נכוןעזרא - ארכיון

אני חושבת שמה שכתוב שם ממש נכון!

החיילים לא באו מתוך מטרה לגרש אלא אמרו להם אז הם באו!מסכנים!

ואני לא מסכימה עם "לא נסלח"בשום אופן!!!

דפקא עדינה אמרה לי שאתם לא ישוב ממלכת!!!עזרא - ארכיון
אנחנו לא ממלכתים..עזרא - ארכיון

וחוצמיזה- אני אישית ממש לא אוהבת ת'הגדרה הזאת..

אני (וגם רוב הבנות שאני מכירה ביישוב) לא פאנטיות..

אנחנו פשוט אוהבות את א"י ומשתדלות לשמור עליה!!

אנחנו לא הולכות להרוג וגם משתדלות (בד"כ) לא לשבת בבית סתם...

אבל סתם ככה זה סתם הכללות- כ"א מה שהוא.. אין הגדרה לכל היישוב...

טוב נו...עזרא - ארכיוןאחרונה
תמסרו לה דש
שלום!מקפיצים נטושים

עברתי פה, רק אומר..

מה זה (ל"ת)?????????????איגנוטוס פברל
ואיפה ע"ל ?טויוטה
גם אני עברתי פהעשב לימון

ו ל"ת זה ללא תוכן. כלומר תגובה שהיא רק כותרת

למה לקרוא ככה לפורום?מקפיצים נטושים
אין לי מושגעשב לימוןאחרונה

למה לקרוא ליישוב רמת טראמפ? זה לא שהוא יבוא לכאן לבדוק שבאמת כולם מסתדרים

שמממעעעמה בפח?!
יש תשובה?אנונימי (פותח)
יש תשובה?

יש תשובה, ואלול זה ההוכחה
זהחושבת בלב

שעבר זמן
זה לא אומר שהלב איננו קיים
והרצון אזל לו

זה כן אומר שלא תם הספק מלבי
ושאני לא רשאית לפגוע כך באחרים
ולכן הרפתי ושחררתי

אבל לי נשארה התמודדות יוםיומית

ואולי אבא, עדיף שזה לא יגיע לאן שיגיע

...אנונימי (פותח)

דאגה בלבי

...אנונימי (פותח)
קרב יום בו הלב
ירגיש משוחרר
יפסיק לשחזר
להתרפק על עבר

ואתה תתגלה
ותאיר לו פנים
ותגאל את כולנו
גאולת עולמים
מממאנונימי (פותח)

רק רציתי לומר את האמת

לא מדברים אלי ככה, זה חצה את הגבולות שלי
זה לא הטריד, זה פגע.

אתה איש טוב, אני לא מכירה אותך ככה
אני לא יודעת מה גרם לך לעשות את זה
אבל לי זה גרם רק לרצות להתרחק 
ולכן גם זה מה שעשיתי בסוף.

רציתי לומר את האמת כי היא חביבה מהכל.
ונראה לי חשוב לי להוציא אותה 
וקצת מתלבטת אם חשוב גם שאתה תדע אותה, לכן אתן לאלוקים להחליט

(בכוונה זה מאנונימי בשביל שאם ירצה הבורא אתה תראה ותבין)

(יכולה לבוא לאישי ונדבר? סליחה.)אנונימי (3)

תודה, אבל זה לא אתהאנונימי (פותח)אחרונה

הוא כמדומני לא ראה את זה עדיין.
בכל מקרה כדאי שתפנה אתה אם אתה מרגיש שפגעת במשהי..

אתהחושבת בלב

שתדע שהיום זה.....
וכ"כ הייתי רוצה ש....
ורצון זה דבר גדול.

אולי יעניין אותך