בחזור מהשיחה של רוזן..עזרא - ארכיון

שיחזרתי לעצמי את דבריו..[אני בטוחה שלא את כל הדברים שאמר אבל חלק דברים שנקלטו אצלי במיוחד..]

יש הרבה איסורים בתשעה באב.. חלק עוד לפני-מתשעת הימים...וכשאני חושבת על זה..אנחנו פשוט עושים אותם כי  אסור לא בגלל שאנחנו מתאבלים! הרי למה אנחנו מתאבלים?! כי בית המקדש נשרף! בעצם תדמינו לעצמכם את הדבר הכי יקר לכם בעולם נשרף מול עיינכם! מה הייתם עושים?! קופצים לאש?! [כמו שרוזן אמר..] חלק עשו זאת!! תחשבו על זה שובב! הדבר הכי יקר לכם בעולם נשרף לכם מול העיניים! אז כל האיסורים האלה נובעים מתוך האבל!!לא מתוך סתם..ואנחנו לא צריכים לא לעשות את הדברים האלה כי אסור!אלא כי אנחנו מתאבלים על הדבר הכי יקר לנו! כי מרוב אבל כבר אין לנו חשק לעשות כלוום! אין לנו חשק לשמוע מוזיקה, לאכול , לשמוח,לצחוק פשוט אין להם חשק לחיות!! וכמו שרוזן אמר-כשהוא חזר מהגוש וראה את המודעה הזאת הוא פשוט לא הבין איך מעניין אנשים הדברים האלה עכשיו? איך אכפת להם מזה כשכל הדברים האלה קרו?! ככה בתשעה באב! אנחנו צריכים להתאבל מתוך אבל לא מתוך כי אסור לעשות! מתוך שאנחנו באבל לא מתחשק לנו לעשות כלוםם!!

בעז"ה שנזכה להגיע לרמה כזאת!! ושיבוא המשיח במהרה!

רק בשורות טובות לעם ישראל!!!

צומועיל וקל!

מסכימה בהחלט..עזרא - ארכיון

ויפה שכתבת את זה כאן...

אבל לי אישית ממש קשה עם זה!

קשה להרגיש משהו שקרה לפני כ"כ הרבה זמן... אם זה היה קורה בימים של היום האבל היה אמיתי ולא הייתי שומעת מוזיקה וכו' כי אני באמת באבל...

אבל קרה לי כבר כמה פעמים שבאתי לשמוע מוזיקה ואז נזכרתי-אסור!! ולא שמעתי כי אסור לשמוע... ולא כי רע לי ומשהו יקר נלקח ממני...

זה מה שקרה!משהו יקר אבד לי...אבל בכלל לא ראיתי אותו..לא הייתי שם..איך אני אמורה להרגיש את הכאב הזה??

אז בצום עצמו כן כואב וכן מתאבלים...אבל בשלושת השבועות היה לי נורא קשה עם זה....

לעניות דעתי..עזרא - ארכיון

אני חושבת שלאחר גירוש גוש קטיף שלצערינו הרב קרה <!!!> לאחר כל המראות שראינו ולאחר כל ההרס והחורבן שהיה שם.. אני קצת מתחילה להבין מה זה חורבן!!

השנה בתשעה באב אני צמה עם יותר רגש ומודעות שלא כמו שנה שעברה, אלא אני מתחילה להבין את משמעות החורבן, גירוש גוש קטיף נתן לי להבין את המשמעות העמוקה שהיה למקום מסויים, ונתן לי להבין שלא הכל מובן מאליו..!! עמ''נ שמשו ישאר קיים ולא יפול... צריך לעמול קשה!! (כמו חורבן ביהמ''ק עמ''נ שהוא ישאר קיים ולא ח''ו יחרב.. אנו צריכים לעמול מאוד קשה ולקיים מצוות... וכ''ו.. עמ''נ שיבנה ביהמ''ק וישאר קיים..)

לצערי<??> גירוש גוש קטיף נתן לי להבין מה זה חורבן!!

שבעז''ה נשמע בשורות טובות, ונזכה לגאולה שלימה במהרה בימינו .. אמן!!

גם אצלי זה ככה-עזרא - ארכיון

בשלושת השבועות לא הרגשתי ככה ורק בתשעה באב[היום] הרגשתי ככה,אבל חלק בגלל שבעצם לא חשבתי על זה כ"כ..כאילו-אסור בסדר..לא ניסיתי להבין את המשמעות..  ואתמול אחרי שחילקנו את הסטיקרים אריאלה הסבירה לנו חלק ואז רוזן גם השליים.. [משפחה או לא?!] ורק אז הבנתי...

ועכשיו שירן כשאת אומרת את זה.. לא עולה לכם במחשבה שאולי בגלל זה קרה חורבן גוש קטיף?! ברור בעצם שאנחנו לא יודעים מה המטרה האמיתי אבל שימו לב..כבר שמעתי הרבה אנשים שאומרים שחורבן גוש קטיף גורם להם להבין את משמעות חורבן בית המקדש!!

צומועיל!!

יציאת מצרים היתה לפני חורבן הביתעזרא - ארכיון

גם פורים(לפני השני) וגם חנוכה וסוכות, ובכל החגים האלה אף אחד לא אומר שהוא לא מתחבר.

הבעיה שלנו שאנחנו לא רוצים ליהות עצובים אבל אם נרצה ובלב שלם אז נוכל להתאבל באמת!!!!

אומנם בגוש קטיף היה חורבן לכל דבר,עזרא - ארכיון

אבל זה לא מתקרב לחורבן בית המקדש. זה נותן לנו "לטעום" מה היה החורבן, אולי להרגיש ולהבין קצת אבל זה רחוק מחורבן המקדש.

לשנה הבאה בירושלים הבנויה. שנזכה.

המצב פה בקנטים...עזרא - ארכיון
איך אתם בכלל משווים את חורבן גוש קטיף לחורבן בית המקדש?אנשים יצאתם מפרופורציות ועכשיו גם עברתם את הגבול!
הם לא משווים.עזרא - ארכיון

הם אומרים שהחורבן הפרטי הזה שעברנו בקיץ הקודם,נתן לנו להבין מזה חורבן של משהו שהיה שייך לנו.

ואת ההרגשה אפשר להשליך על בית המקדש כיוון שלא זכינו להיות בו,ובתור בני אדם לגיטימי שיהיה לנו קשה להתאבל עליו.

אם תקראו יותר בעיון תבינו מה ניסיתי לאמר!!!!עזרא - ארכיון

התכוונתי לאמר----->> שחורבן גוש קטיף שהיה בשנה שעברה גרם לי להבין מה זה חורבן.. !! כמובן! שזה לא מתקרב לחורבן ביהמ''ק.. אין מה להשוות, ובכלל לא באתי והשוואתי.. רק אמרתי שהבנתי השנה מה זה חורבן בכלליות!!

אנשים----------->> אל תוציאו דברים מהקשרם!! תודה רבה!

שבת שלום ובשורות טובות בעז''ה!!

ג'ולג'וליה ירדה ליגה!עזרא - ארכיון
איזה חורבן,עכשיו אני מבין מזה חורבן!
למה לזלזל בדעות של אחרים?עזרא - ארכיון

יכול להיות שלאנשים אחרים יש יכולת להבין שזה חורבן ולנסות בצורה כלשהיא לקשר את זה עם חורבן אחר,הרי בשני המקרים מדובר על חורבן הבית,הפרטי והכללי-בית ה' שכל העם היה מחובר אליו.

נכון שלא ניתן להשוות בינהם  וחזרו ואמרו שזה כלום לעומת חורבן בית המקדש ואם מישהו לא מסכים עם דעות של אחרים זה לא אומר שצריך לזלזל בהן...

"איזהו חכם? הלומד מכל אדם שנאמר-מכל מלמדיי השכלתי"

אהבתי את היציאה,עזרא - ארכיון

ואת העקיצה, אבל...

זה ממש לא אותו דבר!...

הכוונה ב"גוש קטיף עזר לי להבין מה זה חורבן..." היא שהמדובר הבין מה זה חורבן, ועקב זה הבין מה זה חורבן בית המקדש.

כלומר, גוש קטיף בכלל לא שווה לבית המקדש!! ח"ו... אבל גוש קטיף עוזר להבין איכשהו את ההשפעה של חורבן ביה"מ.

לא יודע אם כשג'לג'ולי'ה מהשמו ירדה ליגה זה חורבן אצלך...

למה?עזרא - ארכיון

א. נגיד והפועל היתה יורדת ליגה,ואני הייתי עצוב,אז כולם היו מזלזלים בי.אז שששששששששש!!!!!!!!!!

ב. תודה ברגיג...חחח..

ג. אני לא מזלזל,אני רק אומר שאני חושב/בטוח שקצת מגזימים.

ד. כן שירן.....

בנאדם...אח"כ אתה מדבר על השוואות של אחרים!!.......עזרא - ארכיון
אישה...עזרא - ארכיון
זה מה שאני מנסה להגיד...
מממ אף אחד לא טיפש.עזרא - ארכיון

כלומר, כל אחד בטח צודק.

השאלה איך הבנת אותו.

סליחה על הבורות..עזרא - ארכיון
אבל מזה-"ג'ולג'וליה" ??
וואווו.. מה עובר עליכם?!?!!?!?עזרא - ארכיון

א. מה אתם משווים את גו'לגל..--------->> מה שזה לא יהיה..!!!!! לגוש קטיף?!?!?!

אנשים- תהיו קצת יותר רציניים !!

ב. חייאל------>> אני חושבת שלאחר חורבן הגוש וצפון השומרון, הבנתי מזה חורבן בכלליות! וח''ו לא ניסיתי להשוות! ולמה אתה בכלל משווה את הגו'ל.. שלך לחורבן?!?!??! תהיה קצת יותר רציני!!!

ג. רעותווווששש--->>> ''סליחה על הבורות''..<?!?!?!?!!??!?!?!?!??> למה את חושבת שאם את לא מכירה את גו'לג... (מה שהוא כתב) את בורה?!?!?!?

שיהיו בעז''ה בשורות טובות..שבוע טוב!

הארהעזרא - ארכיון

אתם צודקים לגבי האבילות, חז"ל בעצמם אמרו לנו ש"גזירה על המת שישתכח מהלב" אז איך הם מצפים שאנחנו נתאבל על משהו שקרה לפני אלפי שנים?! חורבן גדול ככל שיהיה א"א להתאבל כ"כ הרבה?!

אלא, שאנחנו לא מתאבלים (רק) על מה שהיה אלא על מה שחסר לנו עכשיו. על זה שאנחנו עכשיו לא במצב השלם שצריך להיות. "כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו הוא נחרב" יעני שאם היה בית מקדש עכשיו הוא היה נחרב. אנחנו מתאבלים על המצב שלנו עכשיו, ואת זה כן אפשר וצריך להרגיש.

אוקיי...עזרא - ארכיוןאחרונה

זה בהחלט נשמע אחרת...

תודה!!

עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת