יש את כל האנשים האלה שמבקשים צדקה ואח"כ קונים עם זה סיגריות וסמים
השאלה אם מותר בכלל לתת להם??
יש את כל האנשים האלה שמבקשים צדקה ואח"כ קונים עם זה סיגריות וסמים
השאלה אם מותר בכלל לתת להם??
איתו,אתה תעשה את שלך ותקיים מצווה בלב שלם.
אתה בכל מקרה לא תדע מי זה שבאמת צריך או מי שסתאם לוקח כדי לקנות סמים או כל מיני דברים.....
וזה בהחלט מרגיז לגלות שקרנים,פעם אחת נפלתי והאמנתי בפעם השנייה כבר חשדתי ותיחקרתי.
לפני כחודש אדם הציג את עצמו בפני חברה ובפניי בתור אחד ממש מסכן ,אשתו מתה בתאונת דרכים הוא נשאר לבד עם 3 ילדים ,בהתחלה האמנו והצענו לו ליצור קשר עם עמותות שיוכלו לעזור לו לתק' ממושכת,הוא אמר שיצר קשר והמשיך לבלבל ת'שכל..
הוא שאל אם יש לנו כסף חברתי הביאה לו מס' שקלים ובמקום לומר תודה וללכת הוא התעקש שנלך הביתה ונשיג קצת יותר כסף,מכאן הסיפור נראה חשוד,הצעתי להביא לילדים שלו מזון,הוא אמר שיש לו 2 תינוקות בבית ואין לו מטרנה,אמרתי לו שיש לי מטרנה בבית ואביא לו,הוא התעקש על כסף דנתי עם חברתי בעניין (בדרכינו לביתי) והעליתי את ההשערה כי הבנאדם שקרן נוכל וגם..מסומם.כי אדם נורמלי שדואג לילדים שלו ישמח לקבל אוכל מטרנה וטיטולים במיוחד כשהחנויות סגורות בשעה מאוחרת-בערך 10 בלילה ולא תהיה אפשרות לרכוש מוצרים לילדיו,תיחקרנו אותו קצת ובשלב מסוים הוא התבלבל ואמר משהו על 3 תינוקות,אז תיקנתי אותות ואמרתי לו שהוא אמר בהתחלה שיש לו 2..בקיצור זה היה באמת אחד מסומם שידוע כנוכל וחבל על המטרנה של האחיין שלי..
וכמו שאיילת אמרה עדיף להביא מוצרים.. כי כך גם הנזקק לא צריך להתאמץ ע"מ לאכול.
אבל בעיקר בשביל למנוע ממנו להשתמש בכסף לדברים 'רעים'.
גם אצלנו פעם אחת דפקה בדלת בחורה שהחזיקה ביד תינוק,זה היה בערב חג. היא אמרה שאין לה כסף לקנות אוכל, אז הצענו לה כמה מוצרים והיא לא רצתה.היא אמרה את זה יש לי,את זה יש לי...וביקשה כסף.
אני לא זוכרת אולי בסוף כן נתנו לה כמה שקלים.אבל ברור שהבחורה לא רוצה את הכסף בשביל אוכל,אפילו אם זה באמת הבן שלה ואפילו אם באמת אין להם אוכל. כניראה הסדר עדיפויות אצלם משובש.
קיצר ניסה לעבוד עלייך.
בעיקרון מותר,אם אתה יודע בוודאות שהוא סתם שקרן אולי מותר אבל זה לא צדקה.
יש הרבה שקרנים מה לעשות אבל אם אתה תורם ולא יודע אם הוא מרמה אתה עדיין עושה מצווה.
בכל מקרה באמת למקרים שאומרים אין אוכל וכו', הכי טוב להביא אוכל!
שיהיה לכולם...
זה עדיף מאשר לתת כסף.
איזשהו קופסת שימורים,לחם,סוכר,מצרכים בסיסיים.
ולמי שאתה לא מכיר והוא מבקש צדקה תתן כמה פרוטות,'כסף גדול' תתרום רק למי שאתה מכיר ויודע. (וגם יש עדיפות לתרום לעמותות שפועלות בהתנדבות ולא משלמות לעובדים שלהם כסף כי אז הכסף הולך נטו [יחסית] לתרומה.)
לא נותנים כסף לאנשים שמבקשים... גם אם הם נשבעים שזה לאוכל.
אם הם מבקשים אוכל חובה לתת להם.
אפשר וכדאי לתת כסף לארגון מוכר, או בעיר שהסמים בה לא ממש נפוצים...
לת!
ם הוא נראה נורמאלי נותנים...
ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?
אבל כמובן שלא אכפת לי
רוצה לשתף יותר?