בס"ד-שבת פרשת "עקב"====>שבצ'לום!!עזרא - ארכיון
גדלותו וענוותנותו
הרב עזריאל אריאל

משה רבנו, בדבריו, מבקש לשכנע את בני ישראל לקבל עליהם עול מלכות שמים: "ליראה את ה’ א-להיך, ללכת בכל דרכיו ולאהבה אותו ולעבוד את ה’ א-להיך בכל לבבך ובכל נפשך". אך הלב ממאן לקבל. הן הקב"ה – כה רחוק הוא, רוחני, מופשט ובלתי נתפס. כל כך שונה הוא מכל האלילים שניתן לראות ולמשש. יתירה מזאת. הקב"ה, בורא כל העולמות, מה אכפת לו מבן תמותה כה קטן, פירור אבק דק המהלך על גבי גרגר המרחף אי שם בקוסמוס? ומה איכפת לו באיזה סדר הוא שורך את נעליו?

בשני מישורים מתמודד משה רבנו עם טענה זו: במישור הלאומי ובמישור המוסרי. הוא פותח במישור הלאומי: אמנם "הן לה’ א-להיך השמים ושמי השמים, הארץ וכל אשר בה". אבל למרות כל היקום האינסופי העומד לרשותו, בחר דווקא בעמו ישראל: "רק באבותיך חשק ה’ לאהבה אותם, ויבחר בזרעם אחריהם, בכם...". הידיעה שלמרות כל גדלו וענקיותו של העולם שברא, בחר דווקא "בכם", ממחישה לכם את חשיבותו של כל מעשה שלכם, ולו הקטן ביותר. על כן אתם מצווים למול את ערלת לבבכם ושלא להקשות את עורפכם.

מישור שני הוא המוסרי. מידותיו של הקב"ה בשיא גדולתן: "כי ה’ א-להיכם הוא א-להי הא-להים ואדוני האדונים, הא-ל הגדול, הגיבור והנורא, אשר לא ישא פנים ולא יקח שוחד", ואין הוא מתרשם ממתנות קטנות. ואף על פי כן הוא "עושה משפט יתום ואלמנה, ואוהב גר, לתת לו לחם ושמלה". אותו הא-ל הגדול, הגיבור והנורא מגלה את השגחתו דווקא בדאגה לחלשים ביותר בחברה. על כן מצווים גם אנו: "ואהבתם את הגר".

מסקנתם של חז"ל מפרשה זו, הקושרת את שיא הגדלות עם הירידה אל שיא הקטנות, היא: "במקום שבו אתה מוצא את גדלותו, שם אתה מוצא ענוותנותו".
וכשם שהדברים אמורים בה’ א-להינו, כך הם אמורים גם בנו עצמנו. רק לפני שבוע עברנו את צום תשעה באב. שם לימד אותנו ר’ יוחנן כי "אשרי אדם מפחד תמיד", אפילו מדברים קטנים של מה בכך. וזאת משום שהחורבנות הקשים ביותר אירעו לנו על ידי דברים של מה בכך. ירושלים חרבה על טעות בין קמצא לבין בר-קמצא, הר המלך חרב בגלל תרנגול ותרנגולת, וביתר לא חרבה אלא בגלל ציר של עגלה. וכך כותב לנו מרן הרב קוק זצ"ל: כל הגדלות שבעולם אינה מזיזה כל-דהו מתביעות הקטנות, כמו שאין שום גדולה שבעולם פוטרת ומפקיעה שום תפקיד גופני, גם השפל שבשפלים. אלא שהגדלות מדריכה את האדם, בהיותו מקבל אותה בטהרתה, איך להתנהג בכל העניינים שבקטנות, באופן שגם הם יתעלו ויהיו עניינים גדולים.

שנזכה לאחדות עמישראלחי בקרוב!!!אמן!!!

שבת שלום

.איילת

איילת!עמוק קצר וקולע..!!עזרא - ארכיוןאחרונה

אני אשמח לקבל את הקישור לכל דברי התורה הללו.. כל יומשישי מחדש יש חיפוש מתמשך אחרי ד"ת..

חיים טובים!ויישרכוחך!

עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת