קצת אמונה...עזרא - ארכיון

באמונה יש שלושה ענינים: 1) האמונה שבאה על פי ספרי חקירה, שאמונה זו ישנה גם בחסידי אומות העולם. 2) מה שישראל נקראים מאמינים, שזוהי אמונה יותר נעלית, שנמצאת דוקא בישראל. 3) מה שישראל נקראים בני מאמינים, שאמונה זו באה מירושה מאברהם אבינו.   

והביאור: האמונה ה-1 היא האמונה המושגת בשכל אנושי (וזהו שכתוב: מה הנשמה ממלאה את הגוף כך הקב"ה ממלא את העולם) שרואים את העולמות חיים, הרי מובן שיש בהם חיות אלוקי, ואותם ההוכחות שישנם על חיות הנפש בגוף, ישנם גם כן על חיות האלוקי שבעולם. ואף שזה מושג בשכל, מכל מקום צריך על זה אמונה, מפני שגשמיות וחומריות הגוף מכסה על השכל.     

האמונה ה-2 היא בדרגה גבוהה יותר, שהאמונה ה-' היא בבחינת 'ממלא כל עלמין' התגלותו של הקב"ה שלפי ערך הבריאה, התגלות מצומצמת כמה שהנבראים יכולים לקבל, שלגבי בחינה זו יש התחלקות בין צומח ומדבר. מה שאין כן האמונה ה-2 בחינת סובב כל עלמין, שלבי התגלות זו של הקב"ה הכל בהשוואה.

אמנם יש אמונה יותר נעלית, בני מאמינים, עצמותו של הקב"ה, שהרי לא עיקרו של הקב"ה מה שהוא ברא את העולם, אלא כפי שהוא למעלה לגמרי מגדר הבריאה, עצמותו יתברך. הבנתם ?           

זה לא מעניין אף אחדעזרא - ארכיון
זה ממש לא יפה!!!עזרא - ארכיון

ילדה חמודה: זה לא מעניין אותך, אל תקראי! יש אנשים שזה כן מעניין אותם!

תודה רבה! יומטוב!

זה לא מעניין אפחד...עזרא - ארכיון
ואם את היחידה אז יש לחב"ד פורומים אם את מעוניינת...
חשבתי שהגעת להבנה עם הבנ''א .. לא???עזרא - ארכיון
יפה מאד!! ישר כח!!עזרא - ארכיון

למדתי משהו דומה לגבי האמונות... גם שיש שני סוגי אמונות בה' יתברך: 1.אמונה מהאבות, מירושה, המסורת.2.ואמונה מתוך חקירה ולימוד.

והחילוק ביניהם,שאת אמונתו של הראשון א"א לעקור אפילו ע"י חקירות הסותרות אותה (ח"ו), אבל החיסרון הוא, שאמונה זו היא בלי טעם ושכל.ואמונתו של השני- מעלתה היא שהוא חזק באונתו כייון שהכיר את הבורא תוך חקירתו ולימודו, אבל עלול הוא חלילה להתפתות לכפירה אם יביאו לו ראיות הסותרות את אמונתו.

ומהי אמונה שלמה שצריכה להיות לו לאדם?? אמונה משתי המידות הנ"ל. אמונה בעלת חקירה ואמונה מהאבות.לכן אנו אומרים: "אלוקינו" מצד האמונה של החקירה, ו"אלוקי אבותינו"- מצד האמונה מהאבות. וכן אנחנו משלשים ואומרים: "אלוקי אברהם, אלוקי יצחק ואלוקי יעקב" ולא פעם אחת בלבד- הכוונה שיצחק ויעקב לא סמכו על קבלתם מאברהם, אלא חקרו בטיב האלוקות בעצמם.

סיוני!! אל תקראי את זה אם זה לא מעניין אותך!!!!עזרא - ארכיון

חמודה!! זה לא מעניין אותך, אל תקראי!! פשוט,לא??

*מאמר בסוגריים(האשכול ממש מעניין!!! ומוסייף!! שכוייח!)

מחחחחחחר המחנה!!!!!.... מקווה שבעז''ה יהיה הכי טוב!!

הלא תודה הזה מופנה לחילאסעזרא - ארכיוןאחרונה
עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת