סתם רציתי לשתף...טימון!

היום, בסיום הפעולה, כשחיכיתי עם עוד כמה חניכות לאמא של חניכה שתביא לי טרמפ הביתה, אמא של חניכה אחרת הגיעה לקחת את הבת שלה באוטו והיא קראה לי להתקרב אליה. התקרבתי (וכמובן שכל החניכות ביחד איתי..) והיא התחילה להטיף לי מוסר על זה שאנחנו לא מלוות את החניכות הביתה, וזה ממש לא אחראי, שהן בנות קטנות (כיתה ד') ושאם היה קורה לבת שלה משו בדרך הביתה, היא היתה מעיפה אותנו כמו טיל (ככה בדיוק היא אמרה..)

הסברתי לה שמרגע שהחניכות יוצאות מפתח הסניף הן כבר לא באחריות הסניף וזה תפקיד ההורים להחזיר את הבנות שלהם, ויש מקרים יוצאי דופן שהם המדריכות מלוות את החניכות אבל ברוב המקרים זה לא ככה.

היא התכווחה איתי ואמרה שהבת שלה היתה קומונרית בבנ"ע ושהיא יודעת שזה לא ככה, והכל בהתקפה ובצורה ממש לא נעימה..

אמרתי לה שאני מרגישה שהיא תוקפת אותי ומה בסה"כ עשיתי? והיא אמרה שהיא לא התכוונה פשוט זה מעצבן אותה.. (לא אמרתי לה את זה- אבל אם זה כ"כ מרתיח אותה למה היא אומרת את זה רק עכשו אחרי שנה שלימה שהדרכנו אותן??)

בקיצור, זאת היתה שיחה ממש לא נעימה והאמא הזאת לא אמרה תודה על כלום, לא על ההשקעה, לא על החודש אירגון..

וזה ממש פגע בי!! מילא היא באה להטיף לי מוסר אבל לפחות תגיד תודה על משו..

בקיצור, מה אני אמורה לענות לה, שהמדריכות אחריאיות על הליווי או לא?? (היא טענה שככה כתוב בתקנון שלנו..)הטענה שלה מוצדקת (אם אפשר לומר את המילה הזאת..) או לא??

תקשיבי,אנונימי (פותח)
הכדור בידיים שלך.
את מחליטה אם את רוצה ללוות או לא- ואם החלטת שלא, אז לא!!

לי יש חניכה שגרה במרחק 20 דק' מהסניף, וההורים שלה רוצים שאלווה אותה. לא רק שזה הרבה זמן, אלא שבשבילי- הדרך חזרה היא גם עליה! (וזאת אומרת גם ללכת הלוך חזור- 40 דק' בשביל ילדה אחת).
אמרנו לה להגיד להורים שלה לבוא לאסוף אותה, ואז אבא שלה בא ודיבר איתי.
הוא ביקש ממני בצורה מכובדת ויפה, שאם ביום חול הוא לא בבית ולא יכול לבוא, או אם בשבת כבר חשוך- אז שאלווה אותה (בתורות יחד עם המדריכה השניה...).
בלית ברירה- הסכמתי.

אבל אמא שמבקשת בצורה כל כך מעליבה ופוגעת, לא מגיע לה שתלווי את הבת שלה!
מילא, שתבקש יפה- ואז מתחילים לחשוב.
אבל בצורה כזאת?!
דברי עם המדש"ית, ואולי אם יש לך רצון ואומץ- גם עם האמא, ונסו לתאם משהו ביניכם.

כמו שאמרתי בהתחלה, זו הבחירה שלך ואת מחליטה. אם את לא רוצה- זו זכותך.
כמובן שאת לא אחראית עליהן ברגע שהן יוצאת מתחומי הסניף והולכות הביתה- כי שם נגמר התפקיד שלך!
גם לך יש חיים, וגם לך יש מה לעשות, ובשבתות- גם את רוצה להגיע לסעודה שלישית.

לילה טוב!
דבר כזה אף פעם לא אומרים לאימא, לאף אימא!האריאלניקהנאמן
האימא הזאת מפקידה את החיים של הבת שלה בידייך, וכן את צריכה ללוות את החניכות שלך אליהן הביתה, קודם כל זה יותר בטוח, בי"ת כל זה מראה להורים שאת משקיעה, אני אחרי כל פעולה שאני עושה אני שואל את החניכים,'מי צריך ליווי הביתה'' חלק אומרים שלא צריכים(גרים קרוב\ילדים גדולים) חלק אומרים שהם כן צריכים, וחו"מ בליווי החניכות אתיכולה לפתח קשר אישי הרבה יותר, תכל'ס לדעתי עשית טעות שלא ליווית את חניכותייך. ואני הייתי מגיב כמו האמא הזאת, במקומה.
אני ממש לא חושבת שתפקיד המדריכה זה ללוות חניכות!!!מיכל160
הדרכתי בנות בכיתה ד' ואף פעם לא חשבתי שאני צריכה ללוות אותן!!! הסניף שלנו נמצא בעיר, במקום שנקרא 'מפחיד', אבל מי שמפחדת- ההורים/ אחים גדולים מוזמנים לבוא לקחת אותה. החניכות שלי מפוזרות במרחקים של יותר משעה הליכה. זה נראה לכם הגיוני ללוות אותם???
חוץ מזה, הרבה פעמים יש ישב"צים אחרי הפעולות...
המקרים היחידים שבהם יצא לי ללווות חניכות זה במקרים בהם ירדתי הביתה ישר אחרי הפעולה- הבית שלי הוא במרחק 40 דקות מהסניף ואז כבר לוותי חניכות שגרות על הדרך שלי.

מהרגע שהחניכות יצאו מהסניף הן לא באחריותנו....
ואמא שרוצה תמורת מחיר סמלי של 15 ש"ח לשעה אפשר ללוות את הבת שלה (:
עד כאן דעתי!
בהצלחה לכולם!!!
כך היית צריכה להתנהג!אנונימי (פותח)
קודם כל היית אומרת לאישה הזאת שתדבר איתך אח"כ ולא ליד כל החניכים שלך ...
בנוגע לשאלה : היית אומרת לה כך אני לא חייבת כלום אם אני רוצה אני יכולה ללוות ולא חייבת ללות אותה .
אם יש חניכים שגרים עד 5 דקות של הליכה מהסניף והם פוחדים ללכת לבד אז כן תלווי. אבל אם יש חניכים שרחוקים 20 דקות של הליכה אז לא צריך כי אז כבר טירחה יותר מדי גדולה .
לי גם היו חניכות כאלה...דינה!!
אצלי, חניכות שלי גרות יחסית הרבה בנות באותו אזור, אז שולחים אותם הביתה ביחד, ואם כבר חושך, ומאוחר- רצוי שתלווי אותם, כי הם קטנות ועדיין מפחדות, או שבאמת תשבי עם האמא, ותסבירי לה שאת לא יכולה להתחיל ללוות כל חניכה אחרי כל פעולה, כי זה בחיים לא יגמר
המון בהצלחה...
תודה על כל התגובות..טימון!
זה באמת מחזק שיש עוד כאלה שאיתי בדעה..

תודה..
אממ...לדעתי...אנונימי (פותח)
האשה הזאת טועה בגישה שלה.
עם כל הכבוד לבת שלה, את גם בחורה, ולחזור הבייתה לבד בחושך זה גם לא ממש מצב אידיאלי בשבילך...ומעבר לזה, היא צריכה להבין שאת לא יכולה ללוות את כל החניכות<כי אם למשל יש מצב של חניכות שגרות בכיוונים מנוגדים או גרות רחוק וכו'...?!? האם בכל מוצא"ש/אמצ"ש את תצטרכי לחזור הבייתה 3 שעות אחרי כולם בגלל שתאלצי ללוות את כל החניכות??>.
בכל מקרה, אל תגידי לה את כל הדברים האלה, אבל חשוב שתדעי את זה ותעמדי על שלך. דברי איתה בנינוחות וברוגע, ונסי להסביר לה. אם היא מתחילה לצעוק או לא לתקוף או לא יודעת מה, תסבירי לה את העניין וזה הכל.
ערב טוב

נ.ב.<לא קשור...חחח>
אתמול היה לי יומולדת!!!
לדעתי-אנונימי (פותח)
אני עדיין לא מדריכה ואני עירוניסטית,ואני חושבת שלפעמים לשלוח בנות בכיתה ד' שילכו בלי מדריכה בקבוצות זה קצת 'חסר אחריות',מה אם מכוניות?ילדה שמתפרצת לכביש והכל,זה מסוכן!אולי זאת לא אחריותך ללוות אותן,אבל דקה אחת של חוסר אחריות מצידן בלי אחריות של מדריך בוגר זה מסוכן!ואז אל תתפלאי שחס ושלום יקרה משהו!וההורים יתקיפו אותך...אני יודעת שזה לא מחייב שזה יקרה וזה יכול לקרות גם עם מדריך אבל עדיין את שומרת עליהם ומונעת מהן לעבור בכביש אפילו שאין מכוניות....
אצלינו בסניף מלווים גם דרך של 15-20 דקות.ואני זוכרת שגם את השבט שלי פעם היו מלווים כל אחת ע-ד הבית!ולא חשוב איפה היא גרה!
אולי זה מוגזם אבל המדריכות בסופו של דבר נהנו...(לפחות נראה לי שהן נהנו..)ופיתחו גם יותר קשר עם כל אחת!.
זאת השקעה גדולה ללוות את כולן,-אני בטוחה בזה!אבל ההורים ראו בזה השקעה גדולה ולאף הורה לא נראה לי היו תלונות!ונראה לי שגם העריכו את המדריכות יותר על ההשקעה והמסירות...
זו לא חובה של המדריכות, אבל...ניל"ס
זה כיף וממש מתחברים ככה לחניכות בנפרד...
חוצמיזה את קצת צודקת, כי בית שמש גדולה יחסית אבל תביני אותה, ביחס לדברים שקורים בב"ש (וגם ברמה, אבל הרמה קטנה יותר, ויש חניכה שגרה רחוק, אז אמא שלה באה, אנחנו לא יכולות להגיע לעין גדי...)
אבל באמת יש דרך להגיד את זה, תדברי עם האמא על זה...

רמה אחת מעל כולם!!!
לא מלווה חניכות?אני..
חמודה שלי, ללוות חניכות זה חובה.

זה לא "הכדור בידיים שלך" זה "ללוות זה רצוי על גבול ההכרחי" ( אולי בלי הגבול)
עם כל הכבוד, האמא הזאת אולי לא בסדר בדרך שהיא העבירה את הביקורת, אבל היא צודקת במליון אחוז בתוכן דבריה.
כן. עם כמה שזה לא נחמד במיוחד, צריך ללוות חניכים. בטח כשאלו חניכות קטנות ובטח כעושים פעולות שנגמרות בשעה שכבר יש חושך.
הייתי אומרת שזה די חצוף לומר לאמא שמרגע שהחניכה יוצאת מהסניף היא כבר לא תחת אחראיותך. סליחה? אם חניכה מגיעה לפעולה שאת מעבירה היא באחראיותך עד שהיא מגיעה לבית שלה בריאה ושלמה.
אם החניכה הייתה רוצה לבוא סתם לשבת בסניף בסתלסט עם החברות, בלי שום קשר אלייך באופן ישיר או עקיף הייתי אומרת לך- וואלה צודקת.
אבל כאן את ממש אבל ממש טועה.
ללוות חניכים, במיוחד קטנים- זאת חובה.
וגם אני כאמא הייתי מעירה על כך שלא מלווים ואם לא היו שמים עלי אני בספק אם הייתי ממשיכה לשלוח את הבת שלי לסניף רחוק שלא מלווים אותה אחרי פעולות.

ובכל אופן, ברור שהאמא הייתה צריכה להעיר בנחת ובשמחה, ולא ליד החניכות וכו'.
אבל אני בהחלט מסכימה עם תוכן הדברים.
גם אם היא צודקת (ואינני יודע), לא זו הדרך להעירעמישבאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך