עם יד על הלב, אתם שמחים או עצובים עם התורה שלכם?עזרא - ארכיון
לרב דב כהן, שלום.

אני אחת מקבוצת הקיבוצניקים שביקרו בישיבתכם לפני כמה שבועות, הסיבה שאני פונה אליך דווקא (אף על פי שמעולם לא נפגשנו) היא שבמקרה שמעתי את שמך בביקורנו אצלכם ואינני מכירה שמות מחנכים אחרים.

ברצוני לכתוב על הרגשתי בעת הביקור ולאחריו:

הדו- שיח עם התלמידים שלכם היה לדעתי יסודי ברובו ונגע בכמה שאלות בסיסיות, החבר'ה שלכם ענו לעניין ושאלו שאלות טובות.

לאחר הדיון יצא לי לשוחח עם אחד מתלמידכם (שלצערי שכחתי את שמו) שבו תיאר לי בהתלהבות את היופי שביהדות, המשפחה היהודית, החגים, תפילה, ערכי צדק יופי וכו'.

אצלי אומנם הדברים אינם חדשים לגמרי. בניגוד למרבית חברי אני קצת מתעניינת ביהדות ואף השתתפתי פעם בסמינריון של "גשר" בצפת. אך הפעם הדברים הלהיבו. הבחור דיבר בהתלהבות על רעיון "תורה ועבודה" כמוטיב מרכזי אצלכם. ברור שקיבוצניקית כמוני התלהבה מכך. אודה ולא אבוש, חשבתי לעצמי שסוף סוף נוצר לנו בארץ טיפוס חדש של אנשים דתיים, עם רמה מוסרית גבוהה, ושלא כמו אותם קיצוניים פנאטיים, אנשים התורמים למדינה (כמובן נזכרתי בבחורי ה"הסדר").

אלא שלצערי ולבושתכם נגמרה מבחינתי האידיאולוגיה!!!

תוך כדי שיחתנו ביקשתי להשתמש בשירותים והבחור הובילני ברוב אדיבות לפנימייה הסמוכה. ראיתי שם כ- 25 תלמידים מסתובבים באפס מעשה. לשאלתי 'האם אין להם לימודים?' סיפר לי מלווי שאומנם יש להם "סדר" (ופירט לי את המושג) אך הוסיף בשקט שאלו תלמידים שניצלו את העובדה שהמורה שלהם לא נמצא על מנת "להתחפף". שאלתי אותו כיצד זה מסתדר עם האידיאלים הגדולים של "תורה ועבודה", של רצון להתעלות רוחנית של יושר ואמון שדיבר עליהם זה עתה? אך יותר מכמה מילים מגומגמות לא קיבלתי מענה.

המשכתי ושאלתי על נושא העתקות במבחנים ונעניתי במבט מושפל.

אינני מכחישה, גם אצלנו מעתיקים בבחינות אך אנחנו לפחות לא מנסים לדבר על ערכים שמימיים של "לא תגנוב", של מצלמות טלוויזיה שמצלמות אותך מהשמים וכו.' אצלנו זה משחק בין מורה לתלמיד. אך אתם המדברים על מי שצופה עליכם מהשמים, אתם באמת מאמינים בזה? או עובדים עלינו? הצלחתי לשמוע דיבורים של אותם חבר'ה. הסמקתי מרוב בושה לשמע הקללות העסיסיות ששמעתי, אפילו אצלנו לא מדברים כך! האם אתם עוברים קורס לניבולי פה?

אני נזכרת בעוד משהו: כשהייתי בסמינריון של גשר התלהבתי מהרצאה על חיי המוסר והצניעות היהודיים, יחסי בנים-בנות, אצלנו כידוע תחום זה פרוץ במיוחד (ולפעמים אני מרגישה גועל). המרצה סיפר שאתם לא הולכים יחד בנים ובנות לים ובכך שומרים על טהרת העיניים (או משהו כזה), מחנכים את עצמכם לקראת חיי משפחה טהורים. משום מה אני מרבה לפגוש בים קבוצות של בחורים (נראים בדיוק כמוכם) הלוטשים עיניים ואף מנסים להתחיל בצורה זולה עם בנות.

עוד מעט חג השבועות, אצלכם "חג מתן תורה". אצלנו ודאי ישמחו, ואצלכם?

עם יד על הלב, אתם שמחים או עצובים עם התורה שלכם?

אז אולי כדאי שתשאלו את עצמכם טוב אם אתם באמת "תורה ועבודה" או אולי "תורת העבודה", איך לעבוד עלינו החילונים, ואולי אפילו על עצמכם?"

שלום!מקפיצים נטושים

עברתי פה, רק אומר..

מה זה (ל"ת)?????????????איגנוטוס פברל
ואיפה ע"ל ?טויוטה
גם אני עברתי פהעשב לימון

ו ל"ת זה ללא תוכן. כלומר תגובה שהיא רק כותרת

למה לקרוא ככה לפורום?מקפיצים נטושים
אין לי מושגעשב לימוןאחרונה

למה לקרוא ליישוב רמת טראמפ? זה לא שהוא יבוא לכאן לבדוק שבאמת כולם מסתדרים

שמממעעעמה בפח?!
יש תשובה?אנונימי (פותח)
יש תשובה?

יש תשובה, ואלול זה ההוכחה
זהחושבת בלב

שעבר זמן
זה לא אומר שהלב איננו קיים
והרצון אזל לו

זה כן אומר שלא תם הספק מלבי
ושאני לא רשאית לפגוע כך באחרים
ולכן הרפתי ושחררתי

אבל לי נשארה התמודדות יוםיומית

ואולי אבא, עדיף שזה לא יגיע לאן שיגיע

...אנונימי (פותח)

דאגה בלבי

...אנונימי (פותח)
קרב יום בו הלב
ירגיש משוחרר
יפסיק לשחזר
להתרפק על עבר

ואתה תתגלה
ותאיר לו פנים
ותגאל את כולנו
גאולת עולמים
מממאנונימי (פותח)

רק רציתי לומר את האמת

לא מדברים אלי ככה, זה חצה את הגבולות שלי
זה לא הטריד, זה פגע.

אתה איש טוב, אני לא מכירה אותך ככה
אני לא יודעת מה גרם לך לעשות את זה
אבל לי זה גרם רק לרצות להתרחק 
ולכן גם זה מה שעשיתי בסוף.

רציתי לומר את האמת כי היא חביבה מהכל.
ונראה לי חשוב לי להוציא אותה 
וקצת מתלבטת אם חשוב גם שאתה תדע אותה, לכן אתן לאלוקים להחליט

(בכוונה זה מאנונימי בשביל שאם ירצה הבורא אתה תראה ותבין)

(יכולה לבוא לאישי ונדבר? סליחה.)אנונימי (3)

תודה, אבל זה לא אתהאנונימי (פותח)אחרונה

הוא כמדומני לא ראה את זה עדיין.
בכל מקרה כדאי שתפנה אתה אם אתה מרגיש שפגעת במשהי..

אתהחושבת בלב

שתדע שהיום זה.....
וכ"כ הייתי רוצה ש....
ורצון זה דבר גדול.

אולי יעניין אותך