לא יודעת מה להחליטסירת עץ
שלום,אני לומדת בכיתה י"ב באולפנא אי שם בצפון ויש לי בעיה ענקית-אני לא יכולה להחליט בין שירות לאומי לצבאי,ובגלל זה אני לא ישנה בלילות. הסיפור שלי מסובך.בהתחלה,כשקיבלתי את הצו הראשון,מיד הצהרתי,כי היה לי לחץ מהבית ומהבי"ס.לפני כחצי שנה,הבנתי שמה שאני רוצה ביותר זה להתגייס,עוד מאז שהייתי קטנה.אז פניתי ללשכה כדי לבטל את ההצהרה ולהתגייס,דבר שהיה כרוך בפרוצדורות מעייפות ומסובכות אבל בסוף אישרו לי את הגיוס.לפני שבועיים שוב התהפכתי-הבנתי שהמקום שלי הוא בש"ל ולא בצבא,הבעיה עכשיו היא איך הצבא יתיר לי להצהיר שוב? וגם אם כן,איך מותירים את החלום הצבאי בצד והולכים על שירות? הרי אני אוהבת את שניהם בכל מאודי!! אנא עיזרו לי!
מבינה אותך לגמריעמית-טליה
החלום הזה היה גם שלי כל העולם ציפה שאתגיס מה שעוד יותר הקשה על הויתור אבל צריך לחשוב ולראות אם החלומות שלנו נכונים אנחנו יכולים לחלום אבל בפועל זה לא טוב לנו לא חושבת שבנות מרגישות מיצוי מהצבא לפחות לא רובן תחשבי עם עצמך אם את רוצה לתרום באמת בתחום שבת טובה בו כמו חינוך בת לא טובה ולא צריכה להיות טובה בלהיות לוחמת
הצהרה שניה היא בעייתית כשלעצמהאבשלום
מדוע? כי הצהרת ועל פי חוק מחוייבים לקבל את ההצהרה. לאחר קבלת ההצהרה החלטת שאת לא רוצה פטור אלא להתגייס. אכן יש פרוצדורות שמחוייבים בהם על פי חוק ולא ניתן "לדלג" עליהם.
עכשיו את רוצה שוב פטור וזה מאוד בעייתי.
המלצתי, כיתבי מכתב המפרט מאוד את הסיבות לכך שאת רוצה פטור בשנית, כמובן שאת זה תשלחי יחד עם ההצהרה. ופה המקום להזכיר שהצהרה אפשר להגיש עד 90 יום לפני גיוס. לאחר מכן לא מחוייב שתקבלו פטור אוטומתית.

מקווה שעניתי לשאלתך.
אני ממש נגד בנות בצבא....אנונימי (פותח)
אני אחרי שרות סדיר כלוחם בגיבעתי...
ושם זה התחזק אצלי שממש אין תפקיד שבת תעשה יותר טוב מגבר. ולא רק אלא שהיא רק מזיקה. וברור שתתרום יותר בש"ל.
מה גם שחיילים בורב המקרים לא מתיחסים יפה לבנות...
דעתי בנושאאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ט"ו כסלו תשס"ח 21:37

עם כל הכבוד לך.. לוחם גבעתי יקר

אתה בן ואתה מביט בזה מהצד שלך..

אני לעומת זאת - בת וקצת יותר מבינה בעניינים האלו, ולא אני לא איזה מלש"בית תמוהה, אני בשירות קרבי (רובאי 06) אם בא לך לדעת,
ואני חווה יפה מאד את מה שקורה בצבא שלנו.

ונכון שיש המון קשיים, אבל על כולם אפשר להתגבר. ובסופו של דבר זוהי ההחלטה שלה.

עריכה: תקלה טכנית. התנצלותי
צאי מהסרט נשמה..עמית-טליה
מי שמחזיקה רובה לא הופכת ללוחמת.
(ד"א איסור דאורייתא להחזיק רובה ידעת?)

וזה מעבר ל"יש המון קשיים"
זה בגדר "יש המון המון המון איסורים"
ואם לא אכפת לך לעבור עליהם,תפאדל לכי תעוותי את המהות של אישה
אבל מי שאכפת צריכה לברוח מזה כמו מאש.

ודווקא בגלל שהוא בן והוא לוחם הוא יכול לספר לך כמה את מזיקה לו.
יש כמה וכמה תפקידים שבן לא יכול לתפוס בשום מצב!איתן6
כגון משק"ית ת"ש
משק"ית נפגעים
משק"ית חינוך וכו'
תתפלא ב"נצח יהודה יש מש"ק ת"ש וכל הרשימה שציינת!!!בחור זהב
אני יודע....נו..ו?איתן6
התכוונתי לכך שבנות עושות את העבודה יותר טוב בתפקידים הנ"ל
אני בעד שירות לאומי...אנונימי (פותח)
בי אין מקומה של בת בצבא ואת כיולה למצות יצמך חותר בשירות לאומי שיש לך מיגוון תחומיים....עצה שלי ---הרבה תפילות
אני בעד שירות לאומי...אנונימי (פותח)
בי אין מקומה של בת בצבא ואת כיולה למצות יצמך חותר בשירות לאומי שיש לך מיגוון תחומיים....עצה שלי ---הרבה תפילות
מבינה... אבל...!!!!!אנונימי (פותח)
אני ממש מבינה מה התלבטותך ואיך אתה ממש בדילמה
אבל אני מכירה כמה בנות (גם מאולפנא בצפון...) שהם אחרי התלבטותיהם התגיסו וגם יחסית נהנו אבל מצטערות על זה כי כיום הם מתחזקות ואני חושבת שהרבה דתיות אחרי הצבא פתאום מתחזקות. ולך במיוחדשאת גם בעד שירות ואת יודעת שזה באמת לשקר על עצמך במיוחד אם את גם בעד שירות לאומי ואת בתוכך יודעת שזה הרבה יותר טהור ולא פחות נותן לכל עמי מצבא... בנים אומרים שזה מפריע להם אז מה אכפת לך לכבד, הצבא ב"ה יסתר גם בלעדי בנות ואם יש לך כוחות למה לא לעשות איתם דברים שבנים לא יכולים לעשות?? כמו בתי ספר, נוער וכ'ו...
בהצלחה רבה מקווה שאיפה שתבחרי יהיה לך הכי טוב!
הייי....אנונימי (פותח)
תתגיסי לצבא...אל תעשי ש"ל...
בנות בצבא זה לאו (איסור) מדאורייתא (מהתורה) מכיווןבחור זהב
שאסור לבת להיות כפופה למישהו (או מישהי) למעט אביה ואח"כ לבעלה שנאמר"ויצאה והיתה לאיש אחר" כלומר שהיציאה ממרות האב היא רק לנישואין לבעלה וגם יש איסור מדאורייתא לבנות ללבוש מכנסיים ואל תגידו לי שיש חצאית כי יש גם מדי ב' שבהם בד"כ בנות לובשות מכנסיים חוץ מזה שהמצב הפיזי והנפשי של בת אינו מתאים ללחימה ויש הבדלים פזיולוגים בין המינים ןעל כן הצבא הוריד את רף הקבלה לקרבי.
ע"ע פקודת מטכ"ל של 7.5(!) שעות שינה לבנות בבה"ד 1 הקמת יחידת קרק"ל עם תנאים של פינוק ליחידה זו.

מעבר לטיעון ההלכתי אז יש את הבעיה של העירוב בין המינים שזה גם אסור ע"פ ההלכה וגם מבחינה מוסרית ע"ע האונס הקבוצתי בחיל האויר לפני כשנה וחצי ולא חסר חיילות שנאנסות חדשים לבקרים ע"י חיילים ואל"מים למינהם או אפי' שר הביטחון בכבודו ובעצמו (אני מתכוון לאיציק מרדכי שהורשע בהטרדה מינית ועוד) שהטריד מינית חיילת שהיתה תחת פיקודו...

זאת ועוד ההיתר היחיד לבת להיות צבא הוא במצב חירום רציני שאין מספיק בנים וזה רק "לספק מיים ומזון" כלומר להיות טבחית צבאית (מה שאין כיום) ועל זה כלה יוצאת מחופתה וכל זאת בתנאי שאין מספיק חיילים (שכיום יש מספיק) ג'ובניקים ושמונה אפס ארבע שלא לדבר על כל הפטרוים לחבר'ה בעלי פוטנציאל קרבי ועוד לא הזכרנו את החרדים מהישיבות השחורות.

אז חד וחלק בנות- רק התנדבות בשירות לאומי במקום בפיקוח רב/נית.

מצטער על השיחת מוסר הזאת אבל זאת האמת וההלכה ע"פ תורת משה אמת
בברכת "שומרים הפקד לעירך כל היום וכל הלילה" ויה"ר ש"לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדון עוד מלחמה". אמן ואמן
אין שום ספק לאן ללכת!אנונימי (פותח)
ברור שבנות צריכות ללכת רק לשרות לאומי אבל מי שחושבת בכלל על גיוס לא נראה לי שאם תגיד לה שזה איסור דאורייתא זה ישכנע אותה!

1.כל מה שבת יכולה לעשות בצבא והוא לא קרבי אפשר אפשר לעשות גם בשרות לאומי
2.אין לבת למה ללכת לקרבי על פי נתוני הצבא לבנות לוחמות יש בעיות בריאותיות בעשרות אחוזים יותר מלבנים מה גם שהם לא מגיעות אף פעם לביצועים של בנים
3.בת שהולכת לצבא צריכה לדעת שחילים מתיחסים לבנות ביחס מאוד זול ומאוד מגמתי ומאד לא מומלץ לבת דתיה להיות במערכת כזות
4.כל דתי שהיה בצבא ותישאלי אותו יגיד לך כמה זה מפריע כל נושא הבנות בצבא
לסיכום:אני אישית מעריך הרבה יותר בנות שעושות שרות לאומי ותורמות
תרומה אמיתית במקום שאני כבן לא יכול לתרום ולא באות לצבא
רק בישביל לנפח לעצמם את האגו ולהרגיש כאילו הם תרמו יותר
שרות לאומי או לא כלום רק לא צבאאנונימי (פותח)
דעה מוסברת בנושא הרב אליעזר מלמד בספרו החדש רביבים (פורסם לראשונה בבשבע)
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.asp?cat=855
אתם יודעים שהרב אליהו שליט"א  גם נגד שרות לאומיאנונימי (פותח)
תדייקעמית-טליה
הרב אליהו נגד דברים שלא הולמים בשירות לאומי.

אני התייעצתי איתו והוא נתן לי את ברכתו וממש לא אמר לי שבי בבית או לכי להתחתן.
אני שמעתי דברים אחרים אבל אולי כל אחד לגופו.אנונימי (פותח)אחרונה
ילדונת[סירת עץ], יש לי משו חשוב לומר לך -אי''ה
קראתי על זה המון, ויצא לשמוע בנות [גם דתיות וגם חילוניות] שהתגייסו וכו'.
בקיצור - המסקנה הרווחת היא - לבת אסור להתגייס!!!!!!!!!!!!
פשוט אסור!!! עכשיו בקטע העצמי, כלומר זה שאת חושבת שזה יהיה לך טוב וכיף וזה נראה לך מעולה, אז שימי לב למשפט המנצח הבא -
"מה שרואים מפה לא רואים משם" כלומר גם מה שנראה לך כיף ומגניב וכו וכו זה פשוט לא!!!
המלצתי: פשוט תדברי עם בנות שהתגייסו אבל אל תדברי עם בת אחת, תשמעי הרבה בנות [ואם את דתיה אז בעיקר תדברי עם חיילות דתיות]

אבל - לפני הכל, תשבי כמה זמן אם עצמך, ותשאלי את עצמך למה לכל הרוחות אני רוצה להתגייס???
כי לפעמים יש לנו רצונות שהמניעים להם הם לא מעצמנו אלא מניעים אחרים, כמו חברה וכאלה, אז באמת לפני שאת מתחילה את הברורים תבדקי באמת באמת אם את בכלל רוצה להתגייס? ולמה??

זהו יקירתי, אז שיהיה לך ב"הצלחה מרובה ונשמח לשמוע מה החלטת אחורי זה...
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך