שאלות שעלו לי בעקבות ה'קונגרס הציוני הראשון'..עזרא - ארכיון

היום היה בחוויות הקונגרס הציוני הראשון לבני נוער ברחובות..
הגיעו מעל 150 בני נוער בגילאי ט-י-י"א מכל בית הספר בעיר- חילונים, מסורתיים, דתיים.. [והיו אפילו כמה כופרים ..]

התחלקנו ל4 קבוצות דיון, ואני הייתי בקבוצה שדנה על הקרע בעם. (בנוסף היה בנושאי אלימות בקרב בני נוער, קליטת נוער עולה, ותאונות דרכים..) כל קבוצה דנה על הבעיות בתחום שלה, מה אפשר לעשות כדי לפתור, ובסוף- כל קבוצה העלתה פרוייקט שהעירייה בעז"ה תעזור לקדם, בעזרת הנוער..
(אגב, היה ממש (!) מעולה, ולדעתי צריך לעשות עוד הרבה מפגשים כאלה...)

היה דיון די פורה, והעלו שם כל מיני שאלות בעיקר בנושאי דתיים חילונים..
אחת השאלות ששאלו היתה- למה מפריע לכם כ"כ שאנחנו נוסעים בשבת? למה אסור שתיהיה תחבורה ציבורית? זה באמת משנה לכם אם אני נוסעים באוטו או במכונית?

מה אתם חושבים? למה אסור לפתוח חנויות בשבת? לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת? לך תיהיה בבית שלך, תתפלל, תנוח, תעשה מה שאתה רוצה, ותן גם להם לעשות מה שהם רוצים.. הם הרי לא מאמינים במה שאתה מאמין..

שאלה כמה בנות שם שאלה, שהתשובה די השאירה אותי המומה..
שאלתי אם זה היה תלוי בה, היא עכשיו בת 18, מחכים לה תנאים מעולים בחו"ל- היא יורדת מהארץ?
הם ענו בלי פקפוק אפילו- כן ! מה אני צריכה את כל ההגבלות בגללכם ??

ולא יודעת, מצד אחד כאילו יאללה, את לא רוצה, לא צריך- לכי תגורי באמריקה.. זאת מדינה יהודית לפני שהיא דמוקרטית..
אבל מצד שני- אנחנו הרי כ"כ עומלים כדי להעלות יהודים מחו"ל... אז...??

מצטערת על האורך, ואני אשמח אם תענו לי ברצינות...

נשמע מעניין לאללה שם...עזרא - ארכיון

איך הגעת לשם?

ממממ...

ברמת העקרון זה שטויות בריבוע ששם יותר טוב..

המצב שם הוא על הפרצוף...

השאר אני צריך לחשוב ....

בעעע...

נראה לי בכל זאת אנחנו מתאצים יותר להעלות יהודים שומרי תורה ומצוות....

ומי שלא אז אנחנו מנסים גם תוך כדי להחדיר לו קצת ידשקייט...

מישו פעם קרא ליהודים מחללי שבת "גויים דוברי עברית"

אוי גוועאלד ! צייונים..עזרא - ארכיון

גם מאצלנו הלכו לזה.. בעע...

אני לא יגיד מה אני חושב על זה..

ודרך אגב זה היה נפרד?

נעם,עזרא - ארכיון

כל כיתה מבתי הספר בעיר שלחה שלושה תלמידים.. ואם אתה מעוניין להשתתף- יש כל יום שני ב18:00 בעירונוער מפגשים כאלה.. מעניין לנסות..

זה היה ברמת העקרון, אני לא חושבת ששם יותר טוב, למרות שבוא לא נכחיש- יש שם דברים יותר טובים מכאן ..

אלישב, ציונות זה דבר טוב, זה מה שהקים את המדינה הזאת..
דווקא מעניין לדעת מה אתה חושב..

החסרון היחיד היה שזה היה מעורב..

הבעייה היא שאני לא לומד בעיר..עזרא - ארכיון

אני לומד בראשל"צ..

אבל אני אברר.

.נשמע לי מרתק שם...

וגם מתאים לי..

יום שני זה היום של החופשות מבית הספר...

הנה לכם..עזרא - ארכיון

אוףף זה לא עולה.. איך אני מעלה תמונה בהודעה?עזרא - ארכיון
אתה צריך העלות את זה קודם לאינטרנט,עזרא - ארכיון
ואז או פשוט להדביק (מה שלא תמיד עובד..) או ללחוץ על העץ הזה ולשים את הכתובת..
הנה לנו מה?עזרא - ארכיון
הנה לכם זה :עזרא - ארכיון

סתאם... הכל בצחוקים.. ראיתי את זה בסניף..

לא רואים....עזרא - ארכיון
תעלה את זה דרך כאן-עזרא - ארכיון
אולי עכשיו :עזרא - ארכיון
לא..עזרא - ארכיון
אז תכתוב וזהו ..
"וואלה סבבה"עזרא - ארכיון

זו הגישה הרווחת היום: "אין לי בעיה אחי, שמור שבת בפנאן אבל עזוב אותי בשקט" "באמת שאין לי בעיה שתשים ריבועים מוזרים על הראש ותתנדנד הרי יש פה דמוקרטיה אבל אני רוצה שקט"

זו גישה מאוד נחמדה שיש לה המון מקום ביהדות: הגישה של "הדאגה ליחידים\ לפרט" וזה הולך מאוד חזק באמריקה ובמידה מסוימת אצלנו. ביהדות המון מודגש שיש לכל אחד מקום בעולם ובתורה אבל יש עוד צד ששם לא מזכירים.  הגישה שלנו (גישה של פרטים אבל גם כלל) אומרת שיש לנו חזון גדול וענק ובשאיפה זו שותפים אתה ואנחנו והחברים שלי וכל עם ישראל והלאה לעולם. החרדים שמבקשים (קובעים) שלא יסעו בשבת לידם אצלם זה כי הם רוצים שבת בשקט (כמובן שגם לזה יש הרבה מקום ביהדות) אבל אנחנו חושבים שיותר מזה: מי שנוסע בשבת מזיק לעצמו, בעצם "דופק לעצמו את הראש בקיר" ואני אח שלו אז אני אעצור אותו ואתפוס אותו גם אם הוא ינסה להשתחרר וחוץ מזה שהוא מזיק לעצמו אני צריך אותו כדי להגיע למטרה "לתקן עולם...". אקיצר לכולנו יש מטרה אחת שכולנו שותפים בה

לחיות יהודי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>>עזרא - ארכיון

אתה חושב ויודע שהוא מזיק לעצמו, אבל הוא לא רואה את זה, ולא מאמין במה שאתה מאמין..'לתקן עולם'? פףף..
הוא רק רואה את זה שהוא צריך לקחת מונית לים, ולא אוטובוס.. וזה עולה לו הרבה יותר- וכל זה בגלל ה'דתיים האלה'..
זה לא שעכשיו הוא לא מחלל שבת בגלל זה.. הוא כן, רק שנוסף עוד כעס.

ונגיד שככה, אז מה ההבדל מבחינתנו בין מוכנית פרטית לבין אוטובוס? למה לא חוסמים את כל הכבישים בשבת?

אני לא חושב שזה לעניין לכפותעזרא - ארכיון

בכלל אני שמעתי כבר כמה דיעות של רבנים נגד חקיקה דתית.

עוד לא הגעתי למסקנה מה הדרך, בכל זאת יש כאן מורכבת גדולה, אבל עדיין נראה לי שכדאי לשבת נציגים דתיים וחילונים, ולסכם. (יש ישובים מעורבים שחיים בשלום ובשלוה).

מבחינת ההגיון נראה לי הרבה יותר הגיוני שתהליך החזרה בתשובה שיהיה בעז"ה, לא יבוא מהצד של הכפיה וחקיקת חוקים שהורסים את החיים, אלה הצדדים הנעימים של היהדות. תשליכו על עצמכם..

מצטער, אין לי הרבה זמןעזרא - ארכיון

אבל בקצרה. מה שכתבתי זה באידיאל לגבי כל אדם פרטי בישראל וזה מה שאנחנו מאמינים אבל אנחנו לא יכולים לכפות על זה וגם אם היינו יכולים אנחנו מאידיאל לא רוצים...

לגבי תחבורה ציבורית זה יותר פשוט כי אותו אני לא יכול לשכנע, אבל תחבורה "ציבורית" זה כולל אותי ואת כל הדתיים ואולי אני לא יכול לשכנע אותך שלא תסע אבל לפחות שנציג שלי לא יסע... זה פוגע בי (ובך...).

שבוע טוב וחיים טובים...

אהד-עזרא - ארכיון
מגניב לראות אותך פה...
אז מה זה מפריע באמת?עזרא - ארכיון

אפשר להתחיל לצטט, אבל זה לא באמת מעניין אף אחד,

אז בקיצור, אנחנו מדינה יהודית וגם אם אין לנו שליטה על הפרט, כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה בביתו, עדיין ה"פרהסיה" השטח הציבורי הוא של כולם, וכיוון שהמדינה יהודית, גם השטח הציברי צריך להיות יהודי.

אגב ההוכחה לזה שאנחנו לא באמת מתעניינים בחיים הפרטיים של כל אחד היא שענישה באה רק אם יש עדים שהתרו בחוטא, וכדי שיראו אותו הוא כנראה חטא בחוץ אחרת אי אפשר להעניש אותו.

בקיצור אנחנו לא רוצים כפיה דתית אבל גם לא כפיה חילונית.

אם תירצו אפשר להאריך אבל רק אם אתבקש.

בשורות טובות, שלומות ואור, יום כתום וטוב והצלחה בחיים ובכלל.

לקס.

אוף.עזרא - ארכיון
רשמתי הודעה עכשיו ממש ארוכה שמסכמת את כל התשובות ששמעתי .. ו.. זה פשוט נמחק. כ"כ מתסכל. אני בעז"ה אכתוב את זה שוב בהזדמנות...
א.נראלי הגיעה הזמןעזרא - ארכיון
שמע כאילו היית חיה לפני 1000 שנה בזמן הקונגרסעזרא - ארכיוןאחרונה
האמיתי כך זה נשמע מהכותרת
עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת