שירים בלועזית וקול אישה:עזרא - ארכיון

מותר לשמוע?אסור?ככה ככה?!

אם אסור אז למה (כמעט) כולם שומעים?!

אם מותר אז למה אסור לשמוע בסניף?!

כנ"ל עם אישה למרות שזה קצת שונה. כי באישה אין כמעט מקרים שמותר בניגוד ללועזית שלפעמים יש שירים כשרים(זמר כשר קצב כשר ותוכן כשר,נדיר אבל יש).

זאת נקודה שלפני כמה שבועות שאלתי באמת את עצמי,וזאת קצת צביעות(שאני ממש שונא) אז באמת אמרתי שמעכשיו לא שומעים יותר לועזית ויותר נשים ב-כ-ל-ל(גם את המקרים שיש אומרים שמותר) גם אם חברים שמים וקצת "פאדיחות" להגיד להם להעביר.

תאמינו לי אני שורד וזה אפילו די קל.מומלץ לכוווולם!(ואני שמעתי יותר לועזית מכל אחד פה,בדוק!!!)

ד"א זה קצת קשר לנושא שנפתח באשכול על הגוש שאמרתי על הלשון הרע והרכילות.זה אסור וזה ברור!

אז למה כולם כמעט ולא שמים עלזה?! ותכל'ס לא עושים כמעט כלום עמזה למרות שזאת עבירה חמורה מאוד!(ובזה לצערי כווולם נכשלים, וכמובן שגמני,המון המון המון!!!) ואותו דבר על לועזית וכו'. אנשים צריך ל...

אני יודע שאני נשמע דפוק ומוזר וכו', אבל אני פשוט אומר אתמה שאני חושב כבר די הרבה זמן.

איזה לא נוגע אליי,עזרא - ארכיון

ככה שאני לא אגיב על זה..

למה אסור לשמוע לועזית? אני יודעת לשמור על עצמי ועל האוזניים שלי.. כשאני שומעת שיר חדש אני משתדלת להקשיב למילים.. אם יש שם מילים שלא נראות לי - אז אני פשוט לא אשמע אותו יותר (וכן, כשיש כזה שיר ברדיו, אני פשוט מפעילה דיסק.), אבל אם אני מבינה את המילים- ויודעת שאין בהם בעיה- אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין עברית?
ויותר מזה, לפחות מי ששר את זה זה גוי, שחייב רק ב7 מצוות בני נח, והסיכוי שהוא עבר על אחת מהן, הוא הרבה יותר נמוך לעומת יהודי ששר שחייב לשמור תרי"ג מצוות.. (- זה בנודע ל'זמר הכשר')

באמת מעניין אותי לשמוע, ואם תשכנע אותי ואני אסכים איתך- אני בע"ה אפסיק.

אם זאת האמת שלך- ואתה הולך על פיה- אתה אמיתי. לא דפוק ולא מוזר.

צודקת!עזרא - ארכיון

אבל קצת קשה להגיד לעצמך איפה ההבדל,כנ"ל בדיוק בקטע של"אסור לדבר עם בנות" אני מקווה שאת מבינה אותי.

וזה לא קשור ל7 מצוות בני נח, זמר כשר את מבינה לבד מזה אומר.ורוב הזמרים לא עונים לתיאור הזה.לא אומר שהם צריכים להיות חסידי אומות העולם אבל עדיין...רובם שליליים!

ואת מבינה את כל המילים? יפה כי אני לא בדרך כלל (ואני דובר אנגלית)

וגם בישראלי יש בעיה עם חלק מהשירים! זה ברור(למשל שירי אהבה וכו') אבל שוב איפה הגבול עובר?זאת באמת נקודה קשה!

חוצמזה,קצב כשר,שאם תוריד את המילים לא תחשוב שאתה בדיסקו(וזה נוגע גם לשירים של אוף שימחאס למשל שהם ק-צ-ת קצביים למשל)

וזה מה שאני שואל מה אנחנו בעזרא שואפים ל? כי הכי מחמירים לא היו שומעים שום שיר בכללל!!! אבל אנחנו לא כאלה נכון?

ואמרתי שאני נשמע דפוק איך שאני מנסח,לא ממש שם פס...

חיאל-עזרא - ארכיון

ממש כל הכבוד שאתה מחליט החלטות ועומד בהם למרות לחצים של החברה!

ובקשר למה שאמרת- צר לי, אך העולם לא מושלם... יש הרבה דברים שכולם יודעים שאסור, ורובם עושים(חוץ מכמה צדיקים כמו חיאל...). דוגמונת- להוריד שירים מהאינטרנט (ואנחנו אפילו לא נתחיל להתווכח על הנושא הזה, אבל 90% מהרבנים אוסרים...)

אין מה לעשות- אסור, אבל זה כיף...

וכדי לחזק אותך- גם אני משתדל לא לשמוע נשים...

ולועזי?!? מה כיף בשלמוע שיר שאתה לא מבין כלום?!?

אני לא מבין על מה הדיון.....עזרא - ארכיון

יש הלכה, ויש רוח ההלכה.

אין פה שאלה או דילמא הלכתית,

יש רבנים שמורים את דרכנו, כל אחד יעשה לפי רבו, וה' יעשה הטוב בעיניו.

http://www.yeshiva.org.il/ask/print.asp?id=918

http://www.yeshiva.org.il/ask/print.asp?id=98

אין פה דיון הלכתי...עזרא - ארכיון
אלא דיון על חולשות בני האדם...
ואוו באיזה שעות אתם על המחשב...עזרא - ארכיון
יש בעיות?!עזרא - ארכיון
יגאל אני מת עליך!עזרא - ארכיון

אתה כזה תותח! מסתלבט עלי הא?! ועוד אמרת שאני מסתלבט עליך!!!

להוריד שירים מהאינטרנט זה כ"כ שונה! חוצמזה...שדווקא יש אומרים שנותר...לא כולם אבל הרבה יותר מאלה(יש כאלה?!) שאומרים שמותר לועזית!

עוד דבר,לועזי,אני כן מבין והרבה כן מבינים! ב. מנגינה מגניבה!

אין מצב אני מפסיק לשמוע metallicaעזרא - ארכיון
אחי רציני.!עזרא - ארכיון

אם זה אסור אז למה אתה שומע?או שאתה חושב שזה מותר?

בדיוק עלזה אני מדבר!

מי שרוצה...עזרא - ארכיון

יש לי ספר של גיא צבי מינצ על מוזיקה כשרה מי שרוצה שידבר איתי ואני ישאיל לו....

אחלה ספר (קוראים לו "ניגון כשר - מנגן כשר")

בדוגריי...עזרא - ארכיון

רוב השירים האיכותיים הם בלועזיתתת...בעבריית אין כזה הרבהה...בכל מקרה- לועזי יש יותר.

לא יודעת מה איתכםם... אני לא רואה בעיה לשמוע לועזייתתת....!!

צודקת...עזרא - ארכיון

אישית? גמני לא כ"כ רואה בעיה לשמוע לועזית.אישית.

חצי מילים אני באמת לא מבין וגם אם יש קללות וכו', אז כמו שאמרתי בקטע עם הסרטים, אני חושב שזה באמת לא מפריע.

אבל לא יודע, בשביל זה פתחתי את האשכול, שאנשים יגידו דעות וכו'.

טוב שאת זאת שקובעת מה נקרא מנגן כשר ומה זה שיר כשרעזרא - ארכיון

אבל היהדות זה לא לפי מה שנראה לי ולא "דתי לפי דעתי" יש כללים. למשל, ר' נחמן אומר שמנגן כשר זה רק יהודי ששומר שבת,כשרות וכו' (מאוד מקפיד), גיא צבי מינצ כתב ספר שלם!! על הדברים האלה (השם של הספר: ניגון כשר מנגן כשר) לגבי הסברא של הגוי עם השבע מצוות: בשביל שגוי יקרא "בן נח" הוא צריך לקבל עליו את זה בצורה מסוימת (אין פה מקום להרחיב) אסור שתהיה לו אמונה אחרת חוץ מבה' כמו נצרות(זה כבר ע"ז) איסלם וכדו'. ואם הוא מקיים את השבע מצוות כי ככה יוצא או משו בסגנון זה לא כ"כ נקרא שהוא מקיים שבע מצוות בני נוח. בקיצור יש הרבה סיבות וכו' וכו' בעניין. ולסיום: סליחה אם הניסוח חריף מאוד אני מקווה שאת לא נעלבת,ואם נעלבת אז סליחה. פשוט ככה יצא לי.  

כמה שאלות ותשובות:עזרא - ארכיון

שאלה:
האם מותר לשמוע מוזיקה לועזית, ואם לא -אז מהו המקור בהלכה לכך?

תשובה:
מותר, בתנאי שהיא נקיה ותרבותית.

הרב חיים כץ.

שאלה:
*האם מותר לשמוע מוזיקה לועזית אם כיום כמעט כל השירים הם שירי אהבה או שירים עם קללות?(גם אם איני מרגיש השפעה שלילית אך אני מבין קצת את משמעות המילים).
*והאם זה שאנשים אינם מרגישים כל השפעה עליהם זאת בעיה שנובעת מחספוס או שזה פשוט משתנה מאדם לאדם?

תשובה:
מוזיקה לועזית שיש בה תוכן חיובי מותר לשמוע ואם יש מסר שלילי אם היא גורמת להירהורים רעים היא אסורה.

שאלה:
האם מותר לשמוע מוזיקה לועזית שיש בה מסרים לא חינוכיים אך אני לא מבין את שפת השיר אלא רק נהנה מהמנגינה?

תשובה:
אין בזה איסור ממש אלא אם כן המנגינה גורמת לקלות ראש או להשפעה שלילית. המהדרין נמנעים מלשמוע מנגינות אלו מפני שהם סבורים שהמנגינה מביעה את התכנים השליליים וזה משפיע על האדם.

(פה יש ת'קטע שת'אמת קשה לי להסכים איתו(הקללות בסרטים גם))

האם יש בעיה בשמיעת מוסיקה לועזית?

תוכן השאלה
שלום, הייתי רוצה להבין מהי הבעיתיות בשמיעת מוזיקה לועזית, אם בכלל קיימת בעיה כזאת. ראוי לציין שאינני מתכוונת לשמיעת מוזיקה לצורך ריקוד, הוללות או כהנה וכהנה דברים המהוים הליכה בחוקות הגויים, וגם לא הערצה/סגידה לזמר או להקה ספציפיים, אלא המדובר הוא בשמיעת מוזיקה לשם הנאה בלבד ככל מוזיקה אחרת.
תוכן התשובה
שלום לך,
לפני שאתייחס ספציפית לשאלתך קשה שלא לומר כמה דברים על השירה והמוסיקה בכלל.
השירה תופסת מקום כל כך נכבד ביהדות עד שהתורה כולה נקראת 'שירה' (דברים לא,יט). שבט שלם בעם ישראל הופקד על השירה ובכל יום התרחש במקדש המעמד המרגש של שירת הלויים. לשירה יש כוח עצום לעורר רגשות, לחבר בין בני אדם ולקרב לבבות. הנגינה מסוגלת לעורר באדם שמחה ואף לאפשר בכך הופעת נבואה - "ועתה קחו לי (לנביא אלישע) מנגן. והיה כנגן המנגן ותהי עליו יד ה' " (מלכים ב, ג ,טו). הרגעים של ניגוני קבלת השבת, שירת הזמירות סביב שולחן השבת או בסעודה שלישית, ניגוני הימים הנוראים, "כל נדרי", שירת "אם אשכחך ירושלים" מתחת לחופה וכדו' מסוגלים לרומם את הנפש ולהיות מנוף אדיר לעבודת ה'. רגעי קסם אלו נותנים כוחות מחודשים ושופכים אור על הימים כולם.
השירה מסוגלת לבטא דברים שקשה לתארם במילים. בכוחה לסייע להחדרת רעיונות ותכנים, וזה נכון הן לשלילה והן לחיוב. זו הסיבה שתעשייה ענקית כזו בעולם הבידור עוסקת בשירה ובמוסיקה. אלפי אנשים ומליארדי דולרים מתגלגלים בתעשייה זו, מתוך מודעות לכוחה העצום. גם המפרסמים משתמשים בה בכדי למכור את סחורתם.
סיכומו של דבר, המוסיקה והשירה היא כלי רב עוצמה שיכול מצד אחד לפתח רגשות עדינים וטהורים ולרומם את האדם, ומאידך, יכולה לסחרר את האדם,להרעיש את חושיו, לשייך אותו לרוח תרבותית שתכניה עשויים להיות מנוגדים לכל מה שהוא מאמין בו (גם מבלי שישים לב לכך) ולהחדיר תכנים של בלתי רצויים לנפשו .

ולגופו של עניין, ביחס למוסיקה לועזית,
הנקודה היותר חשובה במוזיקה היא דוקא התוכן, ולא השפה. כבר כתב הרמב"ם שיש אנשים שנמצאים באיזו חגיגה וכששרים שם שיר בעברית, אפילו אם זה שיר נבלה, אז כולם אומרים שזה בסדר כי זה בעברית. אבל אם שרים שיר בערבית, אפילו כולו נקי וטהור, אז כולם צועקים שזה אסור כי זה בערבית. על זה אומר הרמב"ם שאין לזה שחר, לא השפה קובעת אלא תוכן השיר קובע. יתכן שיר לועזי שהתוכן שלו חיובי ומותר לשמוע אותו, ויתכן שיר בעברית שהתוכן שלו שלילי, גורם לגירוי יצרים או מחדיר השקפות מוטעות ופסולות, ואסור לשמוע אותו (פירוש הרמב"ם למסכת אבות, סוף פרק א').
אך הרמב"ם מוסיף דבר מעניין ומפתיע: אם יש שני שירים עם תוכן שלילי, אחד בעברית ואחד בלועזית - השיר בעברית יותר גרוע !!! מפני שעברית היא לשון-הקודש שבה ניתנה התורה, ולכן זה חמור במיוחד להשתמש בשפת הקודש לדברים מגונים.
לכן, גם אם אין איסור בשירים בלועזית, בגלל החביבות והקדושה של השפה העברית, דבר יפה וטוב הוא לשמוע שירים בעברית דוקא.
אבל גם ביחס לשפה יש לשים לב לדבר אחד. מוסיקה היא גם מאפיין של תרבות וקובעת השתייכות לזרם תרבותי, צורת חיים מסויימת - על כל מה שזה אומר... שיר באנגלית, למשל, מבטא קישור והשתייכות לתרבות המערבית שאנו כל כך מתנגדים לרוח שלה ולמה שהיא מסמלת.
אז נכון שאם אדם שומע פעם אחת שיר לועזי תמים זה לא סוף העולם, אבל הבעיה היא כשמתחילים להשתקע בזה, לקנות דיסקים, לשמוע בחדר בפול ווליום, לזמזם את זה לעצמך ברחוב. אתה הולך ומזדהה עם תרבות של הפקרות, של יצרים (שימו לב איך נראים קליפים ב- MTV, איזה אוירה הם משרים, איזה מסרים הם משדרים, איך לבושים ונראים הזמרים שם...).
ובנוסף לכך צריך להתייחס גם לעוד שני דברים :
1) הזמר- ישנם זמרים רבים בעלי אורח חיים מופקר והולל. שמיעת שיריהם, גם אם לא תביא לתופעות חולניות של הערצה וסגידה להם (מה שלצערינו מצוי מאד מאד...) הריהי מסייעת להם ומקדמת את מעמדם וחשיבותם.
כמו כן אין ספק שאישיות הזמר משפיעה על תוכן השירים שלו, ואפילו על המנגינה. בכל אומנות, ובשירה בפרט, אדם מביע את עצמו, ומנה להעביר משהו מתוך נפשו אליך המאזין או הצופה (מסופר על הרב דוד כהן זצ"ל, "הרב הנזיר" ,שהיה ת"ח ומקובל גדול ותלמידו של מרן הרב קוק זצ"ל, שביקש פעם מתלמידיו לסגור את המוסיקה כי הוא מרגיש בה טומאה. היתה זו יצירה של המוסיקאי וגנר שתמך בנאצים ימ"ש).
2) המנגינה - מנגינה מעוררת רגשות,מחדירה מסרים ולפעמים פועלת אף יותר מהמילים של השיר. יש מנגינות המעוררות רגשות עדינים, רוחניים, שמסוגלות לגלות רבדים חדשים ועמוקים יותר בנפש, ויש מנגינות המעוררות יצרים ורגשות אלימים (לדוגמא: רוק כבד וכדו'). אפשר להבחין במסר של המנגינה, על ידי תנועות הגוף שמתעוררות באופן אינסטינקטיבי עם שמיעת השיר. שפת הגוף מדברת...
לסיכום - שירה אינה דבר סתמי ופשוט אלא כלי רב עוצמה שבכוחו לרומם את האדם לגבהים או להשפילו לתחתיות ארץ. דוקא משום קח עלינו להתייחס לעניין ברצינות רבה ולבדוק היטב מה אנו שומעים.
בהצלחה

יש עוד איזה מאתיים אלף שותי"ם כאלה אבל נראלי זה מספיק.

אישית הבעיה הכי גדולה היא לדעתי איזו שיר בלועזית הוא טוב ואיזה לא?! יעני איזה מותר ואיזה לא! כי לועזית מותר כי השפה לא משנה.!(ככה הבנתי)

....עזרא - ארכיון

אם אתם שואלים לפי הצד ההלכתי-אז אני אישית שמעתי שאסור לשמוע שירים בלועזית אלא אם כן הם נקיים לגמרי...

אבל אם אתם שואלים אותי-לפי דעתי לא כל יהודי שומר תר''יג מצוות...וכל אחד צריך לנהוג לפי דעתו למרות שלא תמיד זה טוב כל כך....אבל עובדים על זה לא לוקחים עלינו את כל המצוות בבת אחת...

אני למשל רציתי להפסיק לשמוע מוזיקה לועזית [למרות שזה מאוד קשה להיות בסביבה שכולם בה שומעים מוזיקה מסויימת וללכת נגד הזרם]אבל ראיתי שזה דבר שקצת קשה לי...אז החלטתי לעבוד על דברים אחרים בינתיים...ובעז''ה אני יקח את זה על עצמי כשזה יהיה לי קצת יותר קל...תזכו למצוות...

לא כזה קשה.עזרא - ארכיון

הסביבה.

אז נכון אתה לא תסע באגד ואם הנהג ישים 100 FM תגיד לו " אם אתה לא מכבה אני יורד"

אבל אם אתה עם חברים שלך, אז תבקש שיכבדו אותך ויחליפו(יכבו)  (אם הם לא מכבדים אז אולי יותר טוב שלא יהיו חברים שלך?!)

ולעצמך זה די קל,למרות שקשה( חחח) פשוט לא לשים למשל על האמפי שלך שירים בלועזית.

ובקטע של "יש דברים אחרים" אז נכון למשל בלשון הרע זה ממש קשה(בלתי אפשרי?!נראלי שכן) להתחיל בישר לא לדבר (ולשמוע) לשון הרע.אז מתחילים(כמו במבצעים מכיתה א') שעה ביום וכו'.

אבל מוזיקה זה אפשרי,קשה לקבל ת'החלטה,אבל אפשרי ביותר.

אז ככה-עזרא - ארכיון

אני חושב שמוזיקה יכולה להשפיע על בנאדם, לכן אולי באמת לא כדאי לשמוע מוזיקה עם מנגינה שמעוררת את הצדדים האפלים שלנו, הדיכאוניים, הליצניים, החייתיים, וכו'. (יש שירים כאלה שאני שם לב עד כמה הם יכולים לשנות את המצב רוח!)

דרך אגב בקשר לטענה שהיתה כאן שאין מוזיקה ישראלית טובה, אז אני חושב שדווקא יש, ואפילו הרבה. 
הבעיה היא שאת ה-מוזיקה אנחנו מכירים מהתקשורת ב 90% מהמקרים, אבל תכלס לכל זמר יש דיסק שלם משלו ולא רק השיר שמושמע כל הזמן.. וכמובן שיש גם זמרים לא כ"כ מוכרים עם מוזיקה מצוינת. כדאי לבדוק ולגלות..

תאמינו לי- עזבו אתכם ממוזיקה!!עזרא - ארכיון

הכל שטויות!! אין לכם הנאה בחיים חוץ ממוזיקה( אלא אם זה זוהר ארגוב( חלק מהשירים)?!

הכי טוב שקט!!!!

יום שקט ומרגיע לכולכם!! ד"א לא כזה קשה לקבל החלטה לגבי שירים מתחילים לאט לאט כל פעם להוריד עוד איזה זמר/ להקה או אפילו שיר עד שנשארת מוזיקה נורצלית שמתאימה!! בהצלחה!!

אתה רציני?!עזרא - ארכיון
אהלןעזרא - ארכיון

קודם כל, ברור שזה מורכב.

אפשר מצד אחד למצוא את הרבה הרבנים שאומרים שזה אסור ואז בכוחות נפש גדולים להתגבר מלשמוע את הלהקה שאתה חולה עליה וגורמת לך אושר ואז תקבל את ה"וי" שלך בשמים...

מצד שני אפשר למצוא את הרבנים שאומרים שאם זה לא תוכן מזיק אז אפשר לשמוע וביוחד שאתה לא מבין את המילים וכו... ואז להגביר את הווליום במערכת המטורפת שלך ולתלות ליד תשובה של רב שמתיר.

אבל נראה לי ששניהם לא הדרך: אם יש מוזיקה שגורמת לך סבבה לחיים ורק אותה אתה אוהב לשמוע לא נראה לי שהדרך זה להעביר תחנה ולסבול ולקלל את הרגע שנולדת יהודי...

שלב ראשון תדע שיש רבנים שמתירים איכשהו. שלב שני תחשוב על כל הרבנים שמסבירים שמוזיקה כזו מזיקה וצריך להפנים את כל הנושא הזה וגם הרבנים שמתירים יודעים שזה לא בריא ולילדים שלהם הם לא שמים מוזיקה זו.

לכן אם החלטת שזו המוזיקה שעושה לך את זה, תשמע, תנמיך את הווליום בהבנה שזה לא המצב האידאלי, תחשוב,ואולי פעם תגיע למסקנה (בעצמך) שבאמת המוזיקה הזו היא "איכסה" אפילו שהיא נשמעת מבחוץ טוב. (כמו החזיר שהוא טעים וגם אסור לומר שהוא לא, אבל יש דרגה שאתה אומר שהקב"ה אסר ולכן אני שונא).

לסיכום: הנושא הזה מורכב ואי אפשר לצאת עם מסקנה של אסור\מותר חד כיוונית אבל את האידיאל אנחנו יודעים.

מת עליך אהד...עזרא - ארכיון
אחלה סיכום של הדיון!
מומלץ הבחלט לקרוא את הספר של גיא צבי מינצ..עזרא - ארכיון

הוא מדבר בדיוק על כל הדיון הזה... וגם על ניגון כשר..

מומלץ...

אהא..עזרא - ארכיון

זה ספר נחמד.. קראתי אותו, וגם שמעתי פעמיים את ההרצאה של גיא על הנושא הזה.. יש בזה משו..=]

מי שרוצה לקרוא את הספר הזה אני יכול להשאיל לו..

אלללה נטעעע!!מלכהה...!!!עזרא - ארכיון

אבל נק' שממש חשוב לציין,אני חושבת שאנשים לא רוצים לעבור על לשון הרע או על מוזיקה לועזית ולא שמים על זה..להפך!!!

פשוט זו חולשה שלנו וקשה לנו לקיים תמצווה במלואה!!לא מכריזים מתכתחילה אני מדבר/ת לשון הרע!! או אני שומע/ת לועזית--בכוונה!,לא ממש לא זה פשוט קשה לקיים את זה.

הרעיון שמעבר לקושי צריך לדעת להתגבר,להתמודד עם הקשי ולעבוד עליו שישתנה!!ופה הרבה כמוני נופלים..

אבל עם הרבה רצון אמיתי-בע"ה נצליח..!אם תרצו-אין זו אגדה!!

לא מסכים!עזרא - ארכיון
ועם מה אני לא יכתוב כי זה לא שווה ת'ויכוח!
אשריך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
כל הכבוד צדיק! ממש שימחת אותי וחיזקת אותי גם אני משתדל לעבוד על זה,אשרייכם ישרואייל!
מי זה מענדי?!עזרא - ארכיון
אהלן יוסי מנינים?עזרא - ארכיון

אם אתה כ"כ רוצה לדעת מי זה מענדי אז הנה: מענדי זה שם של כל חבדניק שני (שני, כי לאח השני קוראים שניאור זלמן). מענדי- על שם הרבי האחרון בחב"ד ששמו מנחם מענדל.  ושניאור זלמן זה שמו של "האדמו"ר הזקן" בעל התניא ,שולחן ערוך הרב, ועוד...

די לקדיחות!!!!!!!!!!                 מענדי זה אני.      

לפי דעתי,עזרא - ארכיון

יש דברים הרבה יותר חשובים להתעסק בהם שקצת יותר נוראיים מהעניין של קול אישה. אז ככה, בנאדם, אם אתה מרגיש כשאתה שומע מישהי שרה שזה לא נראלך טוב, תכבה. אני לא חושבת שבאמת צריך להשקיע בזה כ"כ הרבה מחשבה. (בקטע של מוזיקה לועזית - יש שירים בעברית יותר גרועים משירים בלועזית, ולפעמים זה יותר גרוע כשאתה מבין את המילים.)

-->עזרא - ארכיון

בקשר לשירים בלועזית - אני שומע רק שירים שאני מבין מה הם אומרים, בקשר לסניף - לא לעשות בכלל.. רוב האנשים ששומעים לא מבינים את המילים, ולכן ברגע שאתה מתיר מוזיקה לועזית זה בעצם נותן פתח לכולה - מה שכולל גם מוזיקה שאסור לשמוע.. (זאת לפי דעת ההנהלה..)

בקשר לקול אישה - הפסיקה שאני שמעתי היא שזה רק אם היא אחת ששרה ואתה רואה אותה.. (שתיים אתה כבר לא מבחין בקול, אתה לא שומע ממש קול של מישהי ספציפית..) דרך רמקול זה כנ"ל.. זה לא ממש הקול שלה.. מי שרואה להחמיר עם עצמו שיחמיר..

בקשר לצביעות - לא הבנת את ההגדרה של המילה.. למה מדברים לשון הרע ורכילות? כי נופלים בזה.. הרבה פעמים אתה משדר מסר שאתה עצמך נופל בו.. וזה לא אומר שאתה צבוע.. כולם נופלים.. וצריך פשוט לשהתפר בזה..

---->עזרא - ארכיון

באמת שאנשים ניפחו את העניין של כל המוזיקה הלועזית זה שלילי. (התוכחתי עם הרב שלי על זה פעם, וצרבתי לו דיסק..) לדעתי זאת באמת הכללה, יש שירים באמת כשרים.

איתן, ואם אתה שומע מוזיקה עברית (לא חסידית, סתם עברית) בסניף, זה לא נותן פתח לכולה? שכוללת גם שירים לא טובים?

לא..עזרא - ארכיון
כי מוזיקה עברית אתה מבין את המילים.. אבל מוזיקה לועזית רוב האנשים ששומעים אותה לא מבינים את המילים.. אז ברגע שאתה שומע מוזיקה לועזית בסניף זה גורם לשמיעת כולה.. (שוב, לפי ההנהלה..)
זה מזה לא נראלי..עזרא - ארכיון

אף חניך, גם לא החניך הכי חשדומט, לא ימנע מעצמו לשמוע מוזיקה רק כי "לא נהוג בסניף". אז אחלה, לא בסניף בקולי קולות, אבל הוא כן ישמע, ואם באמת חניך שלא מבין את המילים בשירים לועזיים ישמע שיר לועזי - אז אם הוא מהחניכים היותר "חפיפניקים" הוא ישמע שירים לועזיים בלי קשר, ואם הוא מהחניכים היותר "שומרים על עצמם" הוא ישמע מוזיקה לועזית עם סינון, או לא ישמע בכלל, אבל אף חניך לא יגיד "בסניף שומעים מוזיקה לועזית, ולכן מותר"..

-->עזרא - ארכיון

הסניף הוא מוסד חינוך וברגע שהוא משמיע שירים לועזיים זה נתפס כאילו הוא משדר שאפשר לשמוע את כל המוזיקה הלועזית.. (כי כמו שאמרתי.. רוב האנשים לא מבינים את המילים במוזיקה לועזית..)

רוב האנשים כשהם שומעים שאסור מוזיקה לועזית בסניף הם ישר קופצים ומבררים למה.. ככה שזה די עובד.. כי בתכלס החניכים מקבלים מה העמדה של התנועה בנושא..

הסניף מחנך למשו מסויים, אם חניך בבית שלו יעשה את זה - זה כבר משו אחר..

אוקיי,עזרא - ארכיון

אז הם מקבלים מה העמדה של התנועה בנושא.. ואז..?

זהו. תכל'ס חניך יעשה מה שנראה לו נכון, לא מה שנראה לסניף שלו נכון.

נכון.. אבל הסניף מעורר אצלו את השאלהעזרא - ארכיון

מה נראה לו נכון..

את מה שאמרת עכשיו את יכולה להגיד על כל הערכים שהתנועה משדרת..

ממ,עזרא - ארכיון

השתקת אותי...

(2 רמותניקים מתווכחים בפורום רחובות..)

שטויות.. בשביל זה מתווכחים..עזרא - ארכיון
(זה נשמע כמו התחלה של סיפור...)
לא בשביל זה מתווכחים!עזרא - ארכיון
אם בשביל זה מתווכחים זה נקרא "תאוות הניצחון" ולא צריך להסביר... לדעתי מתווכחים בשביל להגיע לאמת
לזה התכוונתי.עזרא - ארכיון
בקיצור נמרץעזרא - ארכיון

רוח ההלכה איננה נוחה

אבל מי שרוצה למצוא היתרים. ימצא

(קראתי את זה מרב אחד שאיני זוכר מיהו)

אולי אמר את זה רב חרדי שאתה בכלל לא הולך לפיו....עזרא - ארכיון

זה היה כ"כ לא שייך לכתוב את זה.. אני יכול למצוא לך כ"כ הרבה דברים שההלכה נחלקה בהם.. אתה שלפי דעת השולחן ערוך (אני כמעט בטוח שלפיו..) רשות הרבים דאורייתא זה כל רחוב שהוא יותר מ8 אמות? ז"א שכל דבר שאתה לוקח בשבת נקרא טלטול.. (כי ערוב לא עוזר ברשות הרבים דאורייתא..) אז למה אתה כן לוקח איתך מפתחות לבית בזמן שההלכה נחלקה בזה?..

(אל תחליט בשביל אחרים במה הם צריכים להחמיר ובמה הם לא...)

מה אתה רוצה להגיד?עזרא - ארכיון
שרוח ההלכה נוחה?? ברור שלא!! כל מה שהוא אמר, ואולי יותר מדי בסגנון של בדיעבד, שיש מי שמתיר. זה הכל.
קראתי את זה באחד העלונים של עולם קטןעזרא - ארכיון
כך שזה לא רב חרדי
זאת הייתה דוגמא...עזרא - ארכיון
מה שאני מנסה לומר שזה לא הקלה - זה בירור של ההלכה.. ובשביל זה לכל אחד יש רב.. ואם הוא חושב שהוא צריך להחמיר עם עצמו - שיחמיר... אבל לא לפסול ככה את מי שנוהג אחרת...
אל תתפלסףעזרא - ארכיון

אני כתבתי את מה שאני חושב שנראה לי נכון לכתוב כי כל אחד עם דעתו שלו

וזהו סוף סיפור נקודה

אני רואה שיש לנו רב חדש בפורום..עזרא - ארכיון

שמבין יותר מרבנים אחרים...

הבעיה בדעה שלך היא היא מציגה את כל מי שלא בדעה שלך כאדם שמנסה לברוח מההלכה.. מה שלגמרי לא ככה.. אז פעם הבאה תחשוב לפני שאתה כותב..

אתה ממשיך להתפלסףעזרא - ארכיון

הבאתי דעה מעניינת לא בשמי אוקיי

בשם אותו הרב (דתי לאומי)

זה כ"כ לא אכפת לי..עזרא - ארכיון

(הרב חרדי הייתה דוגמא.. אני מדבר על כל רב שאתה לא הולך לפיו..) אתה לקחת משפט אחד מבין כל התשובה שלו והפכת אותו לתשובה כולה..

אגב, לא כל תשובה היא התפלספות..

סבבה.. סליחה על התגובות..עזרא - ארכיון
נו פרובלםעזרא - ארכיון
אח שלו...שחרררר (יגאל מוקדש לך...)!!עזרא - ארכיון
אם אמרי כאן אז הכל בסדרעזרא - ארכיוןאחרונה
עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת