דיון חשוב!אנונימי (פותח)

שלום וברכה לכולם.

אני די חדשה כאן (נעים מאד...) ומעוניינת להשתתף בדיונים שחברי הפורום משתתפים בהם. אני חושבת שיש מה לתרום בקשר לדעות/תגובות כלשהן...

אני למי שרוצה לדעת חיילת בשירות סדיר שמשרתת בתור מד"צית (מדריכת צניחה) של צנחנים ויחידות מובחרות, וכן אני צונחת... התפקיד שלי הוא הכי קרבי בצבא לבנות- רובאי 06 לכל המבינים. אני חושבת שאין סתירה בין דת לקרביות. גם אצל בנות

רציתי להעלות דיון על: הבהרנו את העניין מה יותר חשוב ותורם, השירות לאומי או הצבא, מיצינו. עכשיו נגיד שמישהי או אפילו מישהו הליטו שהם מתגייסים, מה עדיף - ג'ובניק צעיר בקריה או קרבי שטוחן שמירות בגולני?

אז יאללה קדימה תציפו את הפורום הזה בדעותכם, אני מקווה שאני גם אספיק לראות את זה כי מחר אני כבר צריכה לחזור לבסיס שלי (מרהו"ם).

דרך אגב מי שרוצה להתייעץ איתי בקשר לשירות אז בכייף, תשלחו לי מסר אישי (בנות וגם בנים).

שיהיה ערב טוב ופורה..

בברכה סמל הדס

ברור ברור ברוראבשלום
שעדיף להיות צעיר טוחן בשיריון או תותחנים. למה דווקא שיריון או תותחנים? כי לגולני יש מספיק מי שיילך.
לא אכחיש, יש המון ג'ובניקים שעושים עבודת קודש! חיילי מודיעין ברובם, לדוגמא, ועוד. אבל הרבה הרבה הרבה חיילים בקריה הם מבוזבזים וחבל.. הרבה מהם יכלו בקלות להיות לוחמים מצויינים.
לוחם, מגן בגופו. ג'ובניק, בד"כ, עושה תפקידים שלא דורשים מאמץ מיוחד. הרבה מהתפקידים של הג'ובניקים אפשר לצמצם. אבל נוח שיש מי שדואג לתחת שלו, אומר שעושה צבא, אבל בעצם לא עושה כלום...
קרבי זה הכי אחי.
וכן, לצערי, אני ג'ובניק.
מר אבשלום היקר באתר תורני כגון זה מצפים ממך למעטבחור זהב
בגרות אז אנא שמור על דיבור נאות והימנעות מדיבור נגוע!!!!!!!!!!
אמנם אתה חייל אך זה לא מתיר לך לנבל את הפה... ואשמח אם משה מיודענו יערוך את תגובתך זו.
בברכת "והיה מחניך קדוש"
בחור זהב.
אמנם לסמל אני לא הגעתימשה
ובגלל רמ"פ נמוכה זה יקרה עוד לא מעט זמן (כחצי שנה), אבל ממקום מושבי ליד מעלה אדומים (ובעבר הקרוב והעתיד הרחוק - בית ליד ליד נתניה) למדתי כמה דברים על התנהלות המערכת הצבאית ומגבלותיה בפרט.

נגיד את זה ככה, כל יום שלי בצבא רק מוריד יותר את המוטיבציה.
החל מחברים קרביים בחטיבה שנשלחים לתפוס מחבלים כדי שאולמרט יוכל לשחרר אותם בעוד יומיים, שליחת יחידה מובחרת (גדס"ר נח"ל) לרדוף אחרי ילדים קטנים בחומש במקום לתפוס/לחסל מחבלים, הקרבת חיילים לטובת שלום המחבלים ומה לא.

הרבה לפני סיכון הנפש בקרב, צריך לוודא שיודעים על מה נלחמים ולמה. כל עוד זה לא קורה אין הרבה מה לעשות בקרבי.
תלוי.....אנונימי (פותח)
תלוי במי מדובר בבנות כמובן עדיף כמה שפחות קרבי והכי פחות מגע עם לוחמים (צניעות, פגיעה בכושר הלחימה ועוד...).
בנים זה כל אחד לפי כוחו לתת כמה שיותר, ואת מה שאתה עושה לעשות על הצד הטוב ביותר!!!!!!!!!!!
איך זה לא סותר?עמית-טליה
חילול שבת ודת הולך ביחד?

תמוה לי...

חברה שלי התגייסה היא תצפיתנית,בערך כמו מה שתיארת
את התפקיד שלה עוד ניתן לקבל כי באמת בנים לא יכולים לעשות דבר כזה והרבה מפקדים אומרים שהבנות היחידות שלא מיותרות בצה"ל זה התצפיתניות.
והיא סובלת שמה,
ויש לה בית כנסת עם מניין תמיד
אבל האוירה היא לא דתית וזה קשה לה.
והיא לא דוסית ממש לא...

ובקשר לשאלתך-לשניהם יש תפקידים חשובים
גם בלי גובניקים לא היה צבא
אבל להיות קרבי זה מסירות נפש של ממש
וכמו שהרב אבינר אומר "זוהי מצוה מן המובחר"
האווירה לא דתית בכל מקוםמשה
ובקטע הזה אין הבדל בין בנים לבנות.
איזה שטות.עמית-טליה
כל הלוחמים אצלנו אומרים שהרבה יותר קל להם להתפלל מאשר באזרחי.
שחוץ מהשעות לימוד הם לא ירדו רוחנית והאוירה מעולה.
ברוב הגדודים יש דתיים אם תדע "להשתמש" בהם תיהיה אוירה.
מי זה כל ,מה זה קל?!!DG
בתור לוחם שאכל הרבה רעל לפני הצבא ושמע דברים כאלה,
באמת שאני לא מסכים עם האמירה הנדושה הזאת, אולי יש כאלה שמתפללים יותר בכוונה (בלי להעליב !) אבל אצלנו מי שמתפלל יותר בכוונה זה כל מיני מסורתיים שמתפללים על חשבון מסדר או דברים כאלה
אני אישית לא מכיר הרבה שמתחזקים בצבא ההפך אני מכיר יותר
נ.ב היום כיפור הכי רדוד היה בב"אח שפיפון שמניניים לא היה חסר אפילו היה שתיים
זה תלוי בךעמית-טליה
לדעתי ולמרות שאין לי ניסיון וגם אין לי את הזכות לדבר,
אולי יום כיפור יכול להיות הכי מבאס
אבל אם אתה יוזם ביום כיפור מניין,שיעור,לימוד
כבר כל יום כיפור משתנה לך בצורה מטורפת
לראות את העשיה שלך מצליחה!
זה מחזק פי כמה וכמה.

לדעתי החיילים הדתיים לא צריכים ללכת למניין אלא להקים את המניין
ונכון שיש משק דת ואולי זה התפקיד שלו,אבל קח אחריות ויוזמה ותעשה דברים.

אני יודעת על הבנים אצלנו,שכל שבת בערך מביאים חבר חילוני אחר שמתקדם בזכותם,גם חברה שלי בצבא העבירה כמה פעמים שיעורים לבנות אצלה.
לדוג' עכשיו לפני הסילבסטר היא מעבירה להן שיעור מיזה היה הסילסבטר.
כדי שלא יצאו לחגוג.
וברור שהיא תרגיש הרבה יותר התקדמות ועליה רוחנית כשהיא יוזמת את הדברים האלה!
כשהיא רואה שהתורה שלה לא נשארת בלב אלא יוצאת לעשיה
בפועל זה מקדם את החברים שלך,בעקיפין זה מקדם אותך.

לעבוד את ה' בישיבה זה קל,צריך לעבוד אותו גם בצבא
זה החלק הקשה זה החלק המעשי אבל זאת החובה של כל חייל דתי.
תולי רק בי נכוןDG
אבל שאת כותבת על חיילים דתיים נראה לי שאת מתכוונת לקרבים
ובתור אחד שכזה, אני מעיד על עצמי והחבר'ה הדתיים שאיתי שהדבר האחרון שיש לך כוח זה ליזום ולארגן דברים אני לא מדבר על מניין שזה תלוי בעיקר בחברה דוסים אלא על דברים אחרים
סתם סוכות למשל ביקשו ממני לעזור לבנות סוכה עזרתי קצת אבל בעיקר חשבתי לעצמי לעזזאל זה מה שיש לי לעשות כשאני קצת פנוי משהגרה
ובקשר לחברה חילונים באמת שמה שעובר להם בראש זה איפה הם במסיבה הבאה וכו..
וכשמש"ק דת המשקיע לנו מארגן שיעורים עם רבנים וכו' מה שיש להם להגיד וואו כמה הוא חפר הרב הזה
הצדקת את מה שאמרתי...עמית-טליה
לבנות סוכה בצבא ההגנה לישראל
לדאוג שכל החיילים יאכלו תחת סוכה
זו חתיכת מצווה היית צריך לרוץ אליה לחדד לעצמך בראש שאתה עכשיו פועל ומקדש את הצבא,
נכון שאני חכמולוגית ומדברת מרחוק
אבל רק בראש הזה בראש של הלקדם את הצבא ולא רק בלדעת ללחום טוב יותר אלא לקדש אותו יותר זה מבורך.
יש גם דתיים שיגידו איך הרב הזה חפר,תביאו להם רב בראש שלהם שיצחיק אותם תראה איך הם כן יהנו...

יש לי נגיעה קטנה בציבור החילוני ואני פשוט יודעת שהם נמשכים אחרינו והם נהנים,בנדוד שלי אמר לי שמאז שהוא בצבא הוא לא הפסיד הנחת תפילין,הוא אומר לי אין זה כיף עם כל הדתיים האלה שלכם לפתוח את הבוקר ככה,והוא לא הניח תפילין מהבר מצוה,

באמת שזה תלוי רק בנו,אנחנו צריכים רק להפיץ אור קטן הנשמה שלהם כבר תימשך אחרי התורה.
מה שחידדתיDG
ואני מאמין שצריך לחדד לפני שמתגייסים
זה שאני הולך לקיים מצוות כיבוש הארץ
עזרת ישראל מיד צר
הגנה על המולדת
וקיום המחויבית הקטנה שלי בתור אזרח במדינה
להוציא(לא שזה לא חשוב אבל לא בישביל זה מתגסיים אפשר להצליח באותה מידה בדוכנים) את זה שהתגייסתי כדי להחזיר בתשובה
כדי שיראו שיש דתיים נחמדים ופייטרים
מי שחושב ככה .... סתם חבל......
שובעמית-טליה
אתה מסתכל על זה שלא באת להיות פייראיר
אני מסתכלת על זה שבאת להיות דוגמא אישית
ברור שאם אין כוח אז בסדר אין כוח ואתה סה"כ בנאדם אבל אתה שליח
ונציג של ציבור שרוצה וצריך לעסוק בקידוש ה'.
כן גם לפעמים להתנדב ראשונים,לעזור לחברים,לחבר חילונים לדת,ולקיים את המצוות בשמחה.

לסיכום העינייןDG
לא עיניין של כוח עיניין דרך דרך חיים
ואמונה בדרכך
למרות הכשלונות והקשיים אני דוגל בדרכו של אהרון הכהן(לא שאני מצליח אני שואף) אוהב שלום דורף שלום אוהב את הבריות ומקרבו לתורה
מסביר הרב אריה לווין למה לא כתוב מקרבן לתורה זה הרי הכי חשוב
אלא שלא כך דרכו של אהרון קודום אוהב שלום ... אח"כ אוהב את הבריות למה בריות שיהיה כתוב יהודים טובים אלא בריות באשר הם ולבסוף מסביר הרב אריה לווין בכלל לא מנסה להחזיר אותם בתשובה אלא מתוך קרבתם אל אהרון חוזרים בתשובה .
לא שהחזרתי כך אנשים בתשובה אבל העקרון שלא לדחוף לכל חילוני תפילן ביד
או לצרף אותו לאיזה מניין אלא סתם לאהוב אות כמות שהוא
ברוך ה' אני יכול להגיד שאחרי המון זמן אם מחפשים ראוים התקדמות
מסכימה איתך לגמרי..עמית-טליה
וזה מה שאמרתי למעלה
במצב כזה מספיק לנו להיות דוגמא אישית
מהדוגמא אישית שלנו רואים את דרך התורה
וממילא הם מתקרבים לתורה.

בנות בצבא זה לאו (איסור) מדאורייתא (מהתורה) מכיווןבחור זהבאחרונה
שאסור לבת להיות כפופה למישהו (או מישהי) למעט אביה ואח"כ לבעלה שנאמר"ויצאה והיתה לאיש אחר" כלומר שהיציאה ממרות האב היא רק לנישואין לבעלה וגם יש איסור מדאורייתא לבנות ללבוש מכנסיים ואל תגידו לי שיש חצאית כי יש גם מדי ב' שבהם בד"כ בנות לובשות מכנסיים חוץ מזה שהמצב הפיזי והנפשי של בת אינו מתאים ללחימה ויש הבדלים פזיולוגים בין המינים ןעל כן הצבא הוריד את רף הקבלה לקרבי.
ע"ע פקודת מטכ"ל של 7.5(!) שעות שינה לבנות בבה"ד 1 הקמת יחידת קרק"ל עם תנאים של פינוק ליחידה זו.

מעבר לטיעון ההלכתי אז יש את הבעיה של העירוב בין המינים שזה גם אסור ע"פ ההלכה וגם מבחינה מוסרית ע"ע האונס הקבוצתי בחיל האויר לפני כשנה וחצי ולא חסר חיילות שנאנסות חדשים לבקרים ע"י חיילים ואל"מים למינהם או אפי' שר הביטחון בכבודו ובעצמו (אני מתכוון לאיציק מרדכי שהורשע בהטרדה מינית ועוד) שהטריד מינית חיילת שהיתה תחת פיקודו...

זאת ועוד ההיתר היחיד לבת להיות צבא הוא במצב חירום רציני שאין מספיק בנים וזה רק "לספק מיים ומזון" כלומר להיות טבחית צבאית (מה שאין כיום) ועל זה כלה יוצאת מחופתה וכל זאת בתנאי שאין מספיק חיילים (שכיום יש מספיק) ג'ובניקים ושמונה אפס ארבע שלא לדבר על כל הפטרוים לחבר'ה בעלי פוטנציאל קרבי ועוד לא הזכרנו את החרדים מהישיבות השחורות.

אז חד וחלק בנות- רק התנדבות בשירות לאומי במקום בפיקוח רב/נית.

מצטער על השיחת מוסר הזאת אבל זאת האמת וההלכה ע"פ תורת משה אמת
בברכת "שומרים הפקד לעירך כל היום וכל הלילה" ויה"ר ש"לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדון עוד מלחמה". אמן ואמן
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך