בס"ד
חשבתי על זה-מיהו הישראלי המצוי?!איך אפשר להגדיר אותו?אהה,כן,אחד סמוכניק שכזה,אחד שאומר-אל תדאג אחי,יהיה בסדר!.יש לישראלי מן תכונה שכזאת-להיות ילד טוב.אחד בינוני כזה.אחד שעושה ת'דברים שנוח לו,חיי ת'עולם שלו-ותן לו את הדבר שהכי משמח אותו-ועזוב אותו בשקט.הישראלי הממוצע לא תמיד שואף ליותר,לא מחפש אתגרים יותר מדי.טוב לו?!הכי טוב.אני רק לא מבינה-למה זה?איך זה יכול להיות?!הרי אנשים טובים לא חסר לנו במדינה,בעיר או בשכונה.אז איפה נפלנו?!נראה לי שהכל טמון בשורש.הרי אנחנו כל היום מדברים על אידיאלים גבוהים,להרחיב אופקים,להגדיל את הראש-זה מקסים ונהדר!אבל משהו אנחנו עושים?למה שלא,אם נגיד יש לי רבע שעה פנויה בן לעזור לאמא ללמוד למבחן-למה שלא להקדיש כמה דקות למחשבה מה אני יכולה לעשות?איפה אני יכולה לתרום?מה אני יכול לקדם?וכמה?ואיך?זה לא מעבר לכוחותינו,ואפשר!כי כוחות לא חסר לנו!ממש לא!נראה לי,שכאן הרצון נכנס לתמונה,ושבנתיים הוא מסתובב לו איפה שהוא.אתם יודעים?אנשים אומרים שאנחנו צוות טוב,ושיש לנו כוחות-נכון,אנחנו באמת תותחים!וכן,טוב ובריא להיות מודעים לזה,אבל בתנאי שאנחנו יודעים מה לעשות עם הדבר הזה שיש לנו בידיים כאן!!אז חבר'ה,בואו נפעל!בואו לא נהיה הישראלי המצוי-הילד הטוב,שטוב לו איך שהוא.בואו נהיה האדם האידיאליסט,שבוער לו ושהוא רוצה לחשוב רחוק ולקדם את העולם שסביבו!בואו נהיה אנחנו אלא שעושים,ולא נחשוב שהנה-ההוא או ההיא מהצוות,בסדר-דואג להכל..
אז קדימה!במלא המרץ!!לעבודה!
נכון,יש לנו עוד הרבה.אבל אני בטוחה שעם קצת רצון-נגיע רחוק..
אז שיהיה לנו בהצלחה!!
את הרעיון הזה אפשר לקחת לכל כיוון אשר יחפוץ לבכם!
אני חשבתי שאפשר לקשר את זה גם לחג הפסח,שכמה שאנחנו מחכים לגאולה,היא לא תבוא מעצמה..אז בעז"ה שנזכה להביא אנחנו את הגאולה!!פסח שמח וכשר!!
רעות בר-טורא,
מסרת!!