למה מחקו את האשכול על המעתיקים עד שהיה פה משהועזרא - ארכיון
מעניין ודיון שופע ולא השטויות של חזי אז מוחקים איזה דיקטטורה
כןן דוגריעזרא - ארכיון
פחחחח.. האמת שכאן אני חייבת להסכים עם אלעזר..עזרא - ארכיון
זה היה אשכול מעניין..
נו נו מי היה מאמין סוף סוף מישהו מסכים איתי ועודעזרא - ארכיון
שירן אז בכלל
ממ.... גם אני מסכימה בהחלט........עזרא - ארכיון
אז מי מחק?!עזרא - ארכיון
אני מחקתי כי חיאל ביקש ממני למחוק.עזרא - ארכיון
וכיבדתי את בקשתו..
יופי שהוא ביקשעזרא - ארכיון
אני לא מבין כל מי שבמקש מימך למחוק אשכול אז תימחוק אם כל הכבוד לחיאל ותאמינו לי יש הרבה כבוד זה שהוא פתח את האשכול לא אומר שאתה צריך למחוק בגלל שהוא ביקש מימך לא רק הוא הגיב לאשכול הזה אלה הרבה ומה שאני יותר לא מבין עד שהיה משהו מעניין בפורום המשעמם הזה אתה מוחק מה ניסגר איתך?!
אלעזר.עזרא - ארכיון
ת-ר-ג-ע. אני פתחתי זכותי למחוק.
כל פורום אחר שאני מכיר יש לפותח האשכול אפשרות לערוך אותו אחרי זה במידה והוא רוצה.
כאן אני רציתי וזאת זכותי המלאה.
אני סתם רציתי לעשות "יומן" והדברים יצאו מפרופורציות.
אתה מוזמן לפתוח אשכול חדש ולעשות שוב את הדיון הזה.
אבל לדעתי חבל לשפוך מים.
מי מחק? ללום. ותודה רבה לו.
איזה זכות אני לא מביןעזרא - ארכיון
עד שאתה עושה משהו מעניין אתה רוצה שימחקו אותו תגיד לי הלכתה ברחוב והחלקתה על איזה בננה מה קורה איתך גבררררררר זה שרציתה לעשות "יומן" וזה הפך למשהו אחר אז רציתה לימחוק איזה סיבה מפגרת לגמרי
חיאל,עזרא - ארכיון
אחרי שכולם הגיבו זה לא זכותך.

אם אתה לא רוצה שיהיה שירשורים שלך תחשוב על זה לפני שאתה פותח.

נעם, פעם הבאה בבקשה לא למחוק.
חח.. אלעזר, מתישהו זה אמור להגיע..עזרא - ארכיון
לאט לאט..
טוב אז נמשיךעזרא - ארכיון
אני חושב שאין בעיה להעתיק כי התעודה הזאת
מלכתחילה מעפנה כי היא מייצגת את הבן אדם לא נכון

אני מתכוון שאפ יש לי ציון גרוע אז זה אומר שאני בן אדם גרוע
וכנ"ל ההפך

זה שטויות במיץ עגבניות זה סתם לא נכון
והדוגמא של הרופא שאני לא רוצה שהוא יעתיק
א. אני בטוח שהוא העתיק
ב. אף אחד לא לומד כדי לדעת אלא כדי להצליח במבחן

תנסו לבחון את עצמכם על מבחנים שעשיתם שנים קודמות
מה אתם זוכרים???
כמעט כלום. יופי ככה זה כולם!!!

כולם יודעים שמעתיקים וזה מין הסכמה הדדית כזאת
בגלל הסטיגמה שנוצרה על מי שאין לו תעודת בגרות
ובגלל הסטיגמה הזאת שהיא לא נכונה ולא פיירית

אז אפשר להעתיק!!!!!!
וואי..עזרא - ארכיון
בעסה איתכם, זה באמת היה אשכול טוב, ומעניין!
חזי.. שתהיה בריא..
ממש לא,עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי איילת בתאריך כ סיוון תשס"ז בשעה 14:33
א. אם אתה חושב שזה לא נכון אז מה אכפת לך שיהיה ציון נמוך? אתה מנסה להעלות ת'ציון שלך לגבוה כדי שיחשבו שאתה טוב ותוך כדי אתה אומר שהתעודה הזאת לא אומרת כלום.

ב. לא הבנתי מה כתבת על הרופא שאתה בטוח שהוא העתיק. ה' ישמור אותנו מרופאים כאלה שיקבלו את העונש שלהם על ההעתקה הזאת לפני שמישהו אחר יסבול מזה. וכאחת שלצערי מכירה הרבה חולים ששוכבים עכשיו בבתי חולים ונאבקים על חייהם [ בעצם, גם אם לא הייתי מכירה ] . אם היית מביא לי רופא שהעתיק אני אהיה מוכנה לעשות הכל כדי שיכבלו אותו לפני שהוא יפגע באנשים יקרים.

ג. אף אחד לא לומד בשביל לדעת? חזי יקר, אני לא יודעת אם זה רק הגיל או שבאמת ביררת וקיבעת לך דיעה שכזאת. הרשה לי להציע לך לברר ולהעמיך את עמדותיך שוב. אולי לבגרות לא באמת לומדים כי זה מעניין וכי רוצים לדעת. אבל לאו דווקא בבגרויות עסקינן...

ד. אני זוכרת המון ממה שלמדתי, גם אם לא אהבתי ללמוד את זה. לדוגמא- ב"ה השבוע סיימתי עם תנ"ך שזה היה לי מקצוע בין הקשים ביותר. אבל זה לא אומר שאני לא זוכרת ! לא הכי אהבתי ללמוד את זה לבגרות, ובכל זאת ב"ה החכמתי. (וכן, אני זוכרת גם דברים שלמדתי בכיתה י', ואפילו לפני. ואני לא מהחרשנים שיושבים בבית ובשעות הפנאי קוראים את הספרי לימוד שלהם להנאתם. אני משתדלת לעשות דברים מועילים יותר ומעניינים יותר.)

ה. הסכמה הדדית?!?! אני אהיה קצת בשוק ברשותכם. אתה ב א מ ת מאמין במה שאתה אומר ?

ו. "בגלל שהסטיגמה לא נכונה ולא פיירית - אז אפשר להעתיק !!! " אני לא מבינה אתכם, איפה העמוד שידרה שלכם? כולכם פה איזה רכיכות שמקלים לעצמם בגלל שאחרים דפוקים ?!

לצערי מהשירשור הזה מתחזקת לי העמדה. שכל המצב במדינה ובעולם ובכלל הוא לא בגלל החילונים, ולא בגלל הרוצחים, ולא בגלל המושחתים בממשלה ולא בגלל אף אחד!!! אני בד"כ לא נוטה לחפש אשמים. אבל אנחנו אשמים!!!!!
אם בציבור שלנו, ב"מלח הארץ" אנשים עושים את הדברים הקטנים האלה, כן אלה.. להעתיק בבגרות. ולא ספציפית ההעתקה, אלא בעיקר מה שעומד מאחוריה. אין לנו להאשים לא את רה"מ ולא אף אחד אחר. אלא כל אחד את עצמו!!!!

ה' ישמור אותנו, בהצלחה וכל טוב!
ת'כלס, איילת צודקת!עזרא - ארכיון
אני ממש מסכימה עם כל מילה שלה..
טוב נענה על ראשון ראשוןעזרא - ארכיון
א.העולם הפך את התעודת בגורת למשו קובע למרות שזה לא נכון
כי זה לא מראה כלום על הבן אדם. אז למה שאני ידפק בגלל סיטגמות של חוכמולוגים????

ב.טוב אז תכבלי את רוב הרופאים

ג ו-ד.לא קבעתי את זה סתם ולא התכוונתי רק לבגרויות
אלא בעיקר ללימודים אקדמאיים יצא לי לדבר עם הרבה כאלה
סתם שאלתי אותם מה זה נותן לכם הלימודים האלה? התשובה של כולם היתה תואר ושאלתי ומה עם מה שלמדתם? (הלימודים עצמם)איך הם עוזרים לכם בעבודה??
הם ענו זה לא כ"כ עוזר כי לא זוכרים הרבה זה נותן רק למנהל עבודה שרואה שיש מולו בן אדם משכיל ושיכול להתמודד עם העבודה!!!

באמת???? מי שיש לו ציון גבוהה זה אומר שהוא יכול להתמודד???
זה לא קשור בן ציון להתמודדות!!!!!(זו לא היתה שיחה עם קבוצה של סטודנטים אבל שיוצא לי לדבר עם הנהגים שמעלים אותי בטרמפים זה מה שהם עונים בדר"כ

ה.כן זו הסכמה הדדית כי כולם יודעים שהמבחנים זה לא התוצאה האמיתי

ו.נכון!!! אני לא אמור להדפק!!
אולי את חיה בבועה שהעולם רוצה להיטיב איתך אז את טועה
כדי להצליח בעולם חייבים לתת קצת (אולי הרבה)מרפקים
ולנסות לתמרן בין הטימטום שקיים בעולם

ולגבי ההמשך שכתבת ממש לא הבנתי את הקשר סורי!!!
וואו חזי.. אתה ממש חולה..עזרא - ארכיון
יש הבדל בין לעשות דברים לא טובים לבין ממש לשכנע את עצמך שאתה עושב דברים מותרים!

"ואשר הביאני לבאר את סבות הטעויות הוא מפני שראיתי רבים מבני האדם באפן זה באמונותיהם ובדיעותיהם והם מתחלקים למספר סוגים:...
מי שכבר אימת את דעות השוא מתוך דמיון שהוא האמת והרי הוא מחזיק בשוא ועוזב את הישר ועליו הוא אומר:""אל יאמן בשוא נתעה, כי שוא תהיה תמורתו"
(רס"ג בהקדמה לסיפרו- אמונות ודיעות, על סיבת כתיבת הספר.- בהשפעת הבגרות במחשבת..)

אף אחד לא ממש שאל אותך אם נראה לך שזה מותר, או שאף אחד לא מתחשב בתעודה הזו.. יש רק אחד שקובע מה עושים בדיוק!! (וזה לא אני..)
אני לא מאמין חזי אני לא מאמין שאני אומרעזרא - ארכיון
את זה אבל זה פעם ראשונה שאני רואה תגובה חכמה מימך ולא סתם זיבול שכל אני מסכים אם כל מילה של חזי יללה חזי ויגאל זה שחזי חולה זה לא יפה לידרוך על הפצעים אבל בכל מקרה כל מילה שחזי אמר אני מסכים איתו חזי יש לך גב מתנה מימני
תודהעזרא - ארכיון
ואני לא חולה
אני משתגעת מהבאגים של הפורום!!!עזרא - ארכיון
חזי יקירי, מי קובע לך איך לחיות בעולם הזה?

החוכמולוגים המטופשים או הקדוש ברוך הוא ? ? ?

מי ידפוק אותך?

החכמולוגים המטופשים או הקדוש ברוך הוא ? ? ?

זה שאתה סוטה מהדרך שלך בגללם, אתה רק מעודד אותם להמשיך !

לנו יש אמת, ופנאטים כמוך אמורים ללכת עם האמת שלהם עד הסוף לא? או שהכל שטויות?

הלוואי והיה לי אפשרות לכבול את כל הרופאים המרמים. ודע לך שב"ה יש הרבה רופאים טובים ומתמחים ב א מ ת . וגם יש להם יחס אנושי מדהים. מקווה שלא תצטרך להכיר כאלה, אבל אם תצטרך בע"ה שתיפול רק על כאלה.

מסכימה לגמרי שתעודת בגרות היא לא דבר שמשקף את הבנאדם ! אבל מכאן ועד כדי להרשות לעצמי לצפצף על כל החוקים והאיסורים הדרך ארוכה.

וההמשך, תקרא שוב, אולי יום אחד זה יובן לך . . .

הכל תלוי בנו !

יום טוב!
איילת יש משהו בחומר של מחשבת של השנהעזרא - ארכיון
שאומר שהקב"ה לא נותן לדיינים לתת סתם דין מוות למישהו וגם אם הוא לא חייב מיתה על מה שהוא נישפט אז הוא היה צריך למות על משהו אחר וככה גם הרופאים אני חושב שגם אם מישהו שנהייה רופא והוא העתיק בכמה מבחנים אני בטוח שהרופאים שהם בעצם "שלחי ה'" לא יעשו טעויות בגלל שה'' שלך אותם וחוץ מיזה כמו שאומרים כל מה שאדם עושה הקב"ה משקיף אליו(השגחה פרטית) ואני בטוח שאם אדם מעתיק ובעצם הקב"ה לא מונע מימנו את העתקה זה אומר שזה לא הולך להפריך למהלך החיים התיקני שלך אותו אדם או אדם אחר ולכן מותר להעתיק לפי כל הבחינות(ואיי אני יותר מידי שקוע במחשבת שזה מטריף ת'מוח)
נכון, בעדים זוממים.עזרא - ארכיון
אם האדם שעליו באו להעיד מת , העדים הזוממים לא מקבלים עונש כי כניראה שהבנאדם הזה היה חייב וה' לא יהרוג אותו סתם בטעות וכם השופטים ששפטו הם הרי שופטים עם סיעתא דשמיא ולא יכול להיות שטעו.

נכון , אדם שנפל על רופא שקרן ומנוול זה כניראה גם משהו בחשבונות שלו. אבל כידוע לך מגלגלים חובה על ידי חייב וזלכן הרופא חייב לא פחות !

אה נכון מיסטר ארנרייך, שכחתי שהקב"ה הוא מכונת פחות שברגע שאתה חוטא הוא שולח לך כאפה ישירה. ב"ה זה לא ככה!!! יש לנו עוד אפשרות לתקן עד המשפט שיגיע לנו באחרית הימים. תנצל את זה לטובה ואל תשתמש בזה בטיפשות !

"הוי האומרים לרע טוב, ולטוב רע: שמים חושך לאור ואור לחושך, שמים מר למתוק ומתוק למר." (ישעיהו ה:20)
[אוי חזי !!! אני זוכרת משהו מהבגרות של שנה שעברה, הייתכן???]
למדת את זה כדי לדעת את זה??עזרא - ארכיון
או כדי להצליח במבחנים???
היית לחוצה לפני מבחנים ???
זה כי פחדת לא להצליח במבחן בלי קשר לידע
ככה זה כל בן אדם ממוצע
אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל
אני מדבר על הנורמות
ואם לא למדתי את זה בשביל לדעת זה מתיר לי להעתיק???עזרא - ארכיון
ואם הייתי לחוצה לפני המבחן זה מתיר לי להעתיק???

אני מסכימה איתך כמעט לגמרי בעיניין הזה, אבל מפה איך הגעת לזה שמותר להעתיק ?!
ועזוב מותר [שעל זה, אם תרצה או לא אין ויכוח] , לזה שזה טוב ?!
אם היזכרת את עניין ה"כפה:עזרא - ארכיון
סליחה נישלחת בטעותעזרא - ארכיון
איילת אם כבר היזכרת את עניין "הכפה" אז יש לאדם בחירה חופשית לעולם וליפני "משפט האמת" באמת יש לו זמן לעשות תשובה ואם הוא החליט להעתיק הוא יעתיק והוא יחליט להיות רופא ולהעתיק הוא יהיה רופא ויעתיק ואם הקב"ה ירצה הוא גם ישלח אותו אלייך ביום מין הימים ולכן אם בן אדם רוצה הוא יעתיק ומניסיון לא יהיו לו חרטות על זה הוא רק ישמח שהוא הולך לעבור את המבחן וכשהוא יקבל את המבחן אם יהיה אליו ציון טוב הוא לא יחשוב איך הוא קיבל אותו אלה הוא רק יראה את הציון הטוב
זה ברור....עזרא - ארכיון
יש את עיניין הבחירה לא רק להעתיק אלא גם לרצוח, לגנוב וכו' ולעומת זאת גם לעשות טוב, לתרום, להתנדב, לעזור וכו'. כל החיים שלנו בנויים על הבחירה.

להכריח אותך לבחור במה שאני בחרתי ?! ממש לא.

רק לענ"ד לבחור בלשחק אותה ראש קטן זה לא הדרך הנכונה. אני לא באתי לעולם הזה סתם. ואני לא רואה ר-ק את הציון הטוב ! אני משתדלת לראות מעבר, לטווח ארוך. ואני לא אחכה לסוף ימיי לעשות תשובה. כי אולי אני אמות בעוד מאית השנייה.

חיים טובים !
אני לא חושב שלהעתיק זה ראש קטןעזרא - ארכיון
אני חושב שצריך לילמוד וצריך להשקיע אבל אם ניתקעים אני לא חושב שיש פסול ב"להציץ" לחבר
עזוב אותך מההצלחה היבשה במבחן!!!עזרא - ארכיון
אתה לא חושב באמת שיש לזה משמעות מעבר??

אתה לא חושב, שנכון שלהדליק אור בשבת זה בכלל לא מאמץ וניראה לנו שטויות במיץ. אבל אנחנו שומרים על זה כי יש לזה משמעות מ ע ב ר ולכן אנחנו לא מחליקים ולא "רק מציצים" ...
אני לא חושב שיש לזה שום משמעות מ"עבר"עזרא - ארכיון
מעתיקים אם ניתקעים ויש מצב שמעתיקים בכלל טעות אבל בכל מקרה אין שום משמעות מ"עבר" או לפחות אני אישית לא רואה אותה
פייייייייייייייייייייייייי איזה חרשנים!!עזרא - ארכיון
על איילתצ עוד איךשהוא אפשר להאמין,אבל עליך אלעזר ממש אכזבת אותי זה אפילו יותר גרוע מלהעתיק במבחנים!!
אחי אני לא חרשןעזרא - ארכיון
ואנחנו בכלל לא מדברים פה על לימוד אנחנו מדברים על אם מותר להעתיק או לא וכל היוצא בזה חוץ מיזה אם הייתי חרשן לא היייתה רואה אותי השבוע וכל השבוע לא הייתי בבית דופק סטלה אלה הייתי תקוע כל היום בישיבה ולומד וחוץ מיזה מי שבנינו בחמש יחידות במתמטיקה זה אתה ולא אני אז אם כבר אבידן החרשן מיבנינו זה אתה
דיי להתנצל אלעזר עזרא - ארכיון
אחי אני לא יודע מה איתך אני לא היתנצלתי על כלוםעזרא - ארכיון
אלעזר!עזרא - ארכיון
מותר לדלג שורה ולשים פסיק נקודה סימן שאלה וסימן קריאה אתה יודע...
אוי באסה,עזרא - ארכיון
בדיוק שכחת להדליק ת'אור בחדר לפני שבת ונתקעת, ואתה חייב ת'אור לשבת בערב. אז מה?! בגלל שנתקעת תחליק??

ובכלל, לא הבנתי, אתה מסכים עם זה שלפי ההלכה זה אסור או לא?
מה הקשר בין חילול שבת ולבין העתקות?עזרא - ארכיוןאחרונה
זה בכלל לא אותו דין וזה בכלל לא אותו דבר להחליק בהעתקות והחליק חילול שבת זה שני דברים שונים. לפי ההלכה אסור לגנוב דעה ואני שוב אני לא מסכים אם זה שזה גניבת דעת ולכן מותר להעתיק
חחחעזרא - ארכיון
איילת יש זמן הא? ולא חשבתי שככה אוהבים לטחון מים,סורי,פעם הבאה אני ידע.
שירן- קראת כל מילה?!
אלעזר- זכותי! לא שואל אותך
חזי- אתה תותח מה שלא תכתוב.
יגאל- עוד הוא חולה?!
חיאל נישבע לך אתה כמו ילד קטןעזרא - ארכיון
חחח אני אקח אתזה כמחמאה.עזרא - ארכיון
אתה יודע חיאל...עזרא - ארכיון
בדר"כ אנשים לא מסכימים עם בנאדם אם הם לא קראו את דעתו..
ואם כתבתי שאני מסכימה עם כל מילה, כנראה שקראתי את זה..
בכל מקרה:עזרא - ארכיון
אני רואה שפתחתם כאן אחד חדש אז מה אתם מתעצבנים עלי?!
תהנו לטחון...מים חינם לכל דורש...
איזה צחוקיםעזרא - ארכיון
היה היום בבגרות של י"א במחשבת.
שכונה במיטבה.
"די נו הבוחן מה אתה חושב שאני צוחק איתך? בלי זה אין לי בגרות"
ושיהיה ברור..עזרא - ארכיון
השמיניסטים עשו את השכונה!! אין על השביעיסטים!
מה אתה אומר...עזרא - ארכיון
עוד פורום נטושמקפיצים נטושים

ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?

לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש

אבל כמובן שלא אכפת לי

כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
מותר לפרוק כאן?אנונימי (פותח)
קשוח לי ממש. ממש. ממש. ממש.
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה

רוצה לשתף יותר?

..אנונימי (פותח)
אסור לי להקשיב לו
..אנונימי (פותח)
שמנה
שמנה
ש מ נ ה
..אנונימי (פותח)
רוצה להיות יפה
..אנונימי (פותח)אחרונה
ומפחיד לי לקום בשעה כזאת ועם כאלו חלומות
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
..אנונימי (פותח)
אני מטומטמת ומוזרה
באלי ללכת לעולם אחר ולחפש לעצמי את הדרך
להתנתק מכולן
מכולם
ולא לשמוע כלום יותר
..אנונימי (פותח)
באלי לצרוח ולהרביץ ולקלל
לא צריכה אותן
לא צריכה פאקינג אף אחתתת