לא הספקתי לשים את זה לפני שבס..קבלו עכשיו...ש"טעזרא - ארכיון

פרשת חקת

(לרפואת אליעזר בן טובה)

"וַיַּעַשׂ מֹשֶׁה נְחַשׁ נְחֹשֶׁת וַיְשִׂמֵהוּ עַל הַנֵּס וְהָיָה אִם נָשַׁךְ הַנָּחָשׁ אֶת אִישׁ וְהִבִּיט אֶל נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת וָחָי:" (במדבר כא' ט').

בפרשתנו מסופר על כך שישראל חטאו בכך שדיברו רע על המן, ומיד לאחר מכן הקב"ה מעניש אותם ומביא עליהם נחשים שרפים שהורגים ופוגעים בהם. בני ישראל מבקשים ממשה להתפלל עבורם, ומשה נענה לבקשתם. הקב"ה שמע את תפילת משה ונותן לו פתרון למכת הנחשים:

הקב"ה אומר למשה לעשות נחש נחושת כתרופה לנשיכות הנחשים, נחש שכל מי שיסתכל בו יתרפא.

נשאלת השאלה, כיצד ההסתכלות בנחש מרפאה? כיצד נחש דומם העשוי מנחושת מסוגל לרפא?

ועונים חז"ל שלא ההסתכלות על הנחש מרפאה, אלא ההסתכלות בנחש מביאה להסתכלות כלפי מעלה וכלפי הקב"ה, ומה שמרפא הוא בעצם האמונה בהקב"ה ולא ההסתכלות בגוף הנחש.

אך עדיין יש לשאול, אם כל עניין הנחש הוא האמונה וההסתכלות כלפי הקב"ה, מדוע בכלל יש צורך בנחש? מדוע לא יכולים בני ישראל פשוט להסתכל לשמים?

על כך עונה אור החיים:

הקב"ה רצה להעביר מסר לישראל שכמו שנחש הנחושת הוא דומם ואין ביכולתו להזיק, כך כל נחש הוא כמו דומם ואין ביכולתו להזיק, כי לא הנחש מזיק אלא החטא מזיק.

וכאן אפשר להזכיר את הסיפור המפורסם של רבי חנינא בן דוסא (מופיע בברכות לג.):

מעשה בעיר אחת שהופיע שם ערוד (סוג של נחש) שפגע בהרבה אנשים. אנשי אותה העיר עשו כל שביכולתם וניסו להרוג את אותו ערוד, אך ללא הועיל. לבסוף, החליטו לקרוא לרבי חנינא בן דוסא שהיה ידוע בכך שכל תפילותיו מתקבלות, הם קיוו שתפילותיו יעזרו.

כשהגיע רבי חנינא למקום ביקש שיראו לו את החור שבו נמצא הערוד. האנשים שנכחו מסביב ציפו שיעמוד ליד החור ויתחיל בתפילה, אך במקום זאת ראו את רבי חנינא מכניס את רגלו היחפה אל החור.

כולם נחרדו! הנחש עלול בכל רגע לנשוך את הצדיק ולהורגו!

לפני שהספיקו לומר דבר מה, הגיח אותו ערוד ונשך את רבי חנינא! כולם קפאו בבהלה!! אסון קרה!!

אך למראה עיניהם נגלה מחזה מדהים! הם ראו את הערוד מת בעוד רבי חנינא עומד בשלווה גמורה.

איך זה ייתכן?!, שאלו את רבי חנינא, איך זה שאתה רבי חנינא נשארתה בחיים בעוד הערוד הוא זה שמת?

מיד לקח רבי חנינא את הערוד המת לבית המדרש שבאותו העיר ואמר בקול רם:

"ראו בָּנַי, אין הערוד ממית, אלא החטא ממית".

המסר שהעביר רבי חנינא הוא אותו מסר חשוב שהקב"ה רצה להעביר לישראל באמצעות נחש הנחושת:

לעולם אין עלינו להאשים מישהו או משהו אחר בצרותנו, מכיוון כל הצרות שלנו באות אך ורק בעקבות חטאינו שלנו.

ומכאן גם ניתן ללמוד מסר הפוך:

עלינו לדעת שביכולתנו לגרום לכל צרותינו להיעלם, ואל לנו לצפות מאף אחד אחר שיציל אותנו מהצרות, איך נעשה זאת? איך נינצל מהצרות?

אם לא נחטא, לא נדע צרות, אם לא יהיה בידנו חטא, גם הנחשים הארסיים והצרות הקשות ביותר לא יפגעו בנו, ובעז"ה, לא נחטא עוד, ולא נדע עוד צרות.

עזרא גב"ש סגידעעע...חולה עליכן כפרות....יומושלם!!!שבוע מעולה....

למה אימפריה כחולה?מקפיצים נטושים

מה קשר כחול?
מה קשר פורום?
למה ריק פה?

מה זה (ל"ת)???????איגנוטוס פברלאחרונה
מהה מה זה הפורום הזהקורא ממעמקים

באמת גבשניקים פה? מה זה האימפריה הכחולה? עזרא?

כרגע זה פורום נטוש...תגל הארץ
מה המשמעות שלו?קורא ממעמקים

אהה לאיודעת...תגל הארץאחרונה
משעמםםם ליייייישקד מהצפון

ממשששששששששקד מהצפון

יאווו אני במחשבבב ואין לי מה לעשותתתתשקד מהצפוןאחרונה

נחשו מי אני😜אנונימי (פותח)
יאוווו מי את ???שקד מהצפון

אני במתחחחשקד מהצפון

...............שקד מהצפון

@תגל הארץ ?? 

@אולפנסיטיתתת ??