אני-מחנכת?????אנונימי (פותח)

שלו'ם לכולם אני חדשה כאן ואני באה עם מצב s.o.s

ה' הטוב זיכני לשני אוצרות כן ירבו... הגדול בן שלוש וחצי והקטנה בתשלושה חודשים

עם הקטנה עדיין אין לי בעיות הגדול ממש מאתגר ומדאיג אותי. יותר נכון אני מדאיגה את עצמי בתגובות/חוסר תגובות שלי. עד לא מזמן הרעפנו עליו אהבה ללא גבול. כי לי עצמי מאוד קשה עם גבולות וכללים והתוצאה זה ילד לא ממושמע כעסן לא מסתדר בחברה פשוט לא מחונך...הוא אומר לימילים שאני אוסרת לאמרם- כמו אמא את מפגרת. אני לא רוצה אמא . אני אחליף אמא.  הוא גם זורק עלי דברים וזורק כסאות וכל מה שנקרה בדרכו בשעת כעס

אני לא יודעת מה לעשות אני צריכה הרבה עזרה הכוונה עידוד ותמיכה

האם כל אחד מסוגל להיות אמא אמהית? חוץ מלהביא אותם לעולם?? אולי אני עושה עוול בזה שאני מביאה ילדים בלי לדעת לטפל ולגדל מצד שני רק כך לומדים ב-תוך כדי החיים!!! כי השתפרתי בתוכי קצת מאז שנולדו לי ילדים 

יש לי עוד חסרונות שלא מסתדרות עם אמהיות- לדוגמא-

לא יודעת לעמוד על שלי ואני בכלל לא יודעת מה ה "שלי" הזה. אני מרגישה בכלל במינוס ענק לעומת המקום (הרוחני- תכונות שצריך לקנות. הגשמי-התנהלות כלכלית סדר ועוד) שבו "אמא" צריכה להיות.

סליחה על התלונות!! אודה מאוד לעזר והכוונה............... בסה"כ זה גם אינטרס שלכם -שעוד משפחה בעמ"י תהיה חזקה . אמן . שאזכה להחזיר עידודים שבאמת מעודדים

האמת חזקה ממני 

כמה אחריות לקחת...תשאירי משהו לילד יוקטנה
אני אספר לך את הסיפור שלי, שהוא בדיוק הפוך לסיפור שלך. היו לי שני ילדים לדוגמא. אני חשבתי שאני האמא הכי מוצלחת בעולם! ושכולם צריכים ללמוד ממני... איזה ילדים מחונכים! שאומרים להם "לא" זה "לא", אין ויכוחים, ילדים רגועים... ברור שזו עבודה חינוכית מצויינת שלי, לא?
עד.... שנולד הילד השלישי שלי! וכבר בגיל שנה ראיתי שלא חינוך ולא אמא ולא נעליים! פשוט נפלו עלי שני מלאכים, הראשון והשניה, ועכשיו "זכיתי" לקבל ילד נורמלי, שלא שם עלי, שמתעקש, שמשתולל...
בקיצור - אני וגם את לקחנו לעצמנו את כל הקרדיט, בלי קשר למציאות! אני כבר הבנתי שאין לי שליטה על הכל, ושלא יכול להיות דבר כזה בכלל. כל מה שאפשר הוא לעבוד עם מה שאלוהים נתן. עם מה שקיבבלנו. לפעמים זו עבודה קשה יותר, ולפעמים אפשר לשבת רגל על רגל ופשוט להסתכל עליהם גדלים, כמו שהיה עם שני הגדולים שלי
אני רוצה לשמוע יותר עליכם. מקרה ספציפי, דוגמא ספציפי, איזה סיפור שמדגים איך הדברים מתגלגלים בדרך כלל. נשמח להתחלק ולהחליף קצת צרות
לרוח זה כחיהודית פוגל
נראה שאת מאוד מודאגת ונבוכה. שימי לב למה שכתבת: לי עצמי קשה עם גבולות... ואת לא בת 3.5 יתכן והילד חש את התשדורת הזו ומרשה לעצמו. אני גם משערת שנכנסת איתו למאבקי כח וזה מאוד לא רצוי. מאבקי כוח בין הורה לילד הם דבר שאנו מאוד מאוד לא רוצים. יש לך כמה אפשרויות: למצוא מסגרת וללמוד הורות, לדעתי אי אפשר היום לגדל ילדים ללא לימודי הורות, אם אין קבוצה באיזור שלך אולי תרצי ליסד קבוצה שתלמד בעזרת מנחת הורים. כמו כן שימי לב לפירסומים, יש בכל ישוב הרצאות וסדנאות בנושאי חינוך והן תורמות ה מ ו ן! כמו כן יש הרבה ספרים (לא חילונים) המדברים על חינוך בגיל הרך ואיך למנוע מאבקי כוח, יש גם קלטות, ובקיצור:: ללמוד, ללמוד וללמוד. מתברר כי את כל התהליכים הבלתי רצויים אפשר לעצור ע"י למידה. אל תתיאשי חלילה, את תהיי אמא נפלאה, חיזקי ואימצי ולכי ללמוד! בהצלחה.
צריך הרבה "ג'ין"-חיות פנימית (בסינית)אנונימי (פותח)
הרבה ג'ין בכלל לחיים ובפרט למשימת חינוך. ממש תודה רבה רבה על השיקוף וההבנה והביחד...,עד לא מזמן ועדיין לא לגמרי יצאתי מזה הייתי אדם מאד עצוב. ולאט לאט אני מגלה עולם, אז בהתחלה כשנולד הגדול הייתי מאד מכונסת בעצמי ומפוחדת ובודדה. אז כשנולד לא הייתי במצב של לחשוב על חינוך ידעתי לחבק אותו (עיקרון הרצף)כי אמרתי שאם שכלית לא יודעת לתת . אז שיהיה לו בטחון עצמי וכך יוכל ללמוד ולהתפתח. יש אימרה(לא זוכרת מקור):ביטחון עצמי זה לא הכל בעולם. אך אם אין אותו אין כלום. וזה מה שהשקעתי. עתה בזכות הילדים אני מתעוררת בלי ברירות-תחיי!! אז נכון המינוס גדול... אבל אם אלמד ואלמד (אקרא ו"אדבר" איתכם) אפשר לעבוד ולהתקדם. כן אפשר. ותודה שאתם פה איתי. כי נראה לי שהדבר בין ההכי מפחידים זה להיות לבד.הלא כן?

לדוגמא-
חשבתי על דוגמאאנונימי (פותח)
היום בקושי הייתי איתם וזה נותן לי כח להתמלא כשיש לי הפסקה... כי יש לי יכולת להתפתח. בכל אופן כשכן הייתי איתם. היה לי כח(נפשי) וזה ממש משפיע אז הדבר הקשה מהיום. היה ממש קל לעומת... בהזדמנות אכתוב דוגמא כשזה יחיה אצלי בראש.(מקווה שלא יהיו עוד מקרים. כיזה באמת תלוי ברמת הג'ין -החיות הפנימית שיש לי)היינו אצל החם והחמות. בעלי אני והילדים
ישבנו בסלון.אני על ספא עלי הקטנה וצמוד אלי הגדול
ניסיתי להעסיק באינטראקציה בינ הילדים כדי להעסיק את הגדול שהתבכיין
אני- רוצה להכניס לה ת'מוצץ לפה?(נותנת לו תפקיד)
הבן-עם חיוך שבע רצון מכניס לה יפה
אני- לא יודעת מה עוד לומר ויודעת שצריך הרבה מלל שמאד מאד חסר לי ותוקע אותי
הבן- מושך לה את המוצץ ומכניס לה חזק לפה
הקטנה-צורחת(קיבלה מכה בחיך)
אני-כואב לי עליה ויודעת שיש לבן נקיפות מצפון נתתי לו אדה קטנה ביד ושידרתי מה שהרגשתי- אכזבה.וקמתי ויצאתי מהחדר
בעלי- תבקש מיד סליחה מהתינוקת
אם לא -לא מגיע לך את הטרקטור(שבדיוק קנינו לו משהו גדול)
הבן -היא מפגרת ואני אשבור אותה ואגזור אותה
בעלי- טוב אז אני לוקח לך את המתנה
הבן- לא!! סליחה תינוקת מפ(עוצר בעצמו) הולך ולוקח ממתק בלי רשות בא אלי ואני מעבירה נושא כי לא יודעת מה עוד בנושא זה עושים ב"ה היה יום טוב היום כן ירבו ושנזכה לחנך כראוי!!!!!!!!!!

האמת חזקה ממני
תשובותמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

יש לרב שלום ארוש שליט"א

שיעורים על חינוך ילדים זה מאוד כדי לקנות את השעורים

זה יעזור לך מאוד מאוד

בהצלחה
כמה מחשבות שלייוקטנה
אקדים ואמליץ על ספר שמאוד דיבר אלי ולקחתי ממנו הרבה דברים:
"הורים משוחררים, ילדים משוחררים" מאת אדל פייבר ואלן מייזליש.
אכתוב בנקודות בקצרה, ברשותך, מכיוון שאני בכל רגע עלולה לרוץ לילדים...
1. אני מרגישה שעונשים לא מחנכים. אני מרגישה שכשילד נענש (או מוכה) הוא חווה השפלה ומרגיש: "אני כבר אראה להם..." כך שגם אם לטווח הקצר נראה שהמטרה הושגה (הילד התנצל), הרי שלמעשה לא הופנם שיעור אמיתי.
במקרה מסוג שאת מתארת, אני מוצאת תועלת גדולה יותר ב"תוצאות למעשים". במקום "לא מגיע לך טרקטור" (מה הקשר בין טרקטור לתינוקת?! הילד בטח לא מבין ורק מרגיש כעס על הגזל) הייתי אומרת: "צריך להיות עדינים עם התינוקת. כואב לתינוקת. אני הולכת להרגיע אותה עכשיו בחדר השני." ואם המקרה חוזר ונראה שזה נעשה בכוונה הייתי אומרת: "מי שלא יודע להיות עדין עם התינוקת, לא יוכל להיות איתה" והולכת לחדר השני איתה. הילד הפסיד את התינוקת ואת חברתך, והקשר למעשיו ברור: הוא פגע בתינוקת, התינוקת הלכה.
2. אני מרגישה שחשוב לכבד את רכושם של הילדים, ועל ידי כך הם לומדים לכבד הן את רכושם שלהם והן את רכושם של אחרים. מרגע שהטרקטור ניתן לילד - הוא שלו! אסור לאף אחד לקחת לו את הטרקטור שלו, מכיוון שהדבר שקול בעיני לגניבה. לילד יש רכוש כמו שלי יש רכוש. אני לא מפקיעה מרשותם את הצעצועים שלהם, והם לא מפקיעים מרשותי את התכשיטים שלי, לדוגמא.
3. אני לא משתדלת ליצור אינטרקציה מלאכותית בין האחים. אם הם רוצים להתקרב אני מאפשרת את זה, ואם מדובר בתינוק קטן אני נמצאת קרוב על מנת להשגיח ולפשר. אם הילד מתבכיין, אפשר להציע לו תעסוקה: לקרוא לו סיפור, לשלוח אותו לצייר, לתת לו משימה (להקיף את השולחן בריצה שלוש פעמים, או משהו כזה), ואם אין לך אנרגיות - להדליק טלוויזיה! עדיף שיראו קצת טלוויזיה מאשר שנגיע לידי וויכוח חסר טעם, לא?
4. מאוד דיבר אלי מה שכתבת על ענקת חום בשנים הראשונות. אני מקנאה בך על שהבנת את זה כל כך מוקדם. אני הפסדתי את השנים הראשונות של הילדים הראשונים שלי, ואין יום שאני לא מצטערת על כך. ההחמצה כבר נעשתה, השנים אבדו, ההזדמנות לעצב כך את מוחם של הקטנטנים כמעט ונגמרה, וכעת העבודה קשה הרבה יותר, מכיוון שהמח עוששה את ההתפתחות העיקרית שלו בשנתיים הראשונות, ומה שלא הוטבע כבר אז - קשה יותר להטביע כעת.
עם זאת, אני לא רואה טעם לכעוס על עצמי. כמו שתינוק לא נולד כשהוא יודע ללכת ולדבר, והוא לומד בכל יום, כך אמא לא נולדת פ]תאום ביום אחד עם כל הידע שיהיה לה כאם אחרי שנים של נסיון ולמידה. כמו שאני לא כועסת על עצמי שלא ידעתי לכתוב בגיל 4, כך אני לא כועסת על טעויות שעשיתי לפני שנתיים או אתמול. אני לומדת בכל יום ומתפתחת כאם, והלוואי שלא אפסיק ללמוד להיות אמא לעולם! אני מאחלת לך שגם את תקחי לעצמך מעט מקום לנשימה, ואולי תרגישי גם את כך כלפי עצמך. אני מרגישה הרבה כעס עצמי בדברייך וזה מאוד מעציב אותי לא מגיע לך. את ואני וכל אמא לומדות ומשתנות ומתפתחות בכל יום!
יוקטנה יקרה תודה רבהאנונימי (פותח)
ממש כי מרומם לקרוא את הלך המחשבות שמנחות אותך בחינוך. הלוואי ובעז"ה אגיע לשם.
הילד שלי הוא ממש משהו מיוחד. אך מצד אחד הוא מסכן שאני אמא שלו
במקום לחנך אני חולמת ועצלה. בורחת ונמנעת מלהתמודד
לפעמים אני מרגישה שנתתי את מה שאני יכולה ועתה איני יודעת להיות לכוון ולהוביל. כשיש לי ימים טובים שבהם ממש חייתי עם מרץ ושמחה אני אומרת לעצמי- מה הבעיה ? מה קשה? אנו מסתדרים מצוין ויש חיוכים חשיבה דיבורים וזרימה. כך שאני יודעת שהוא ילד מלאך ! שמוכרח מינימום של הכוונה. אז למה אני לא מוציאה ת'פוטנציאל????????
כנראה שאני ממש חייבת ללמוד וללמוד בלי סוף למלא את עצמי בתוכן
ביום שני יש ביישוב שיעור שבל"ן אלך לנסות אני ממש מקווה שאצליח להגיע. את אומרת שכל אמא לומדת ומתפתחת. ובאמת בחיים לומדים מטעויות ויש אנשים שיודעים למנוע מראש ע"י "סוף מעשה במחשבה תחילה"
אני ממש מקוה שאיני מעמיסה. אני קצת מנסה ל"הוריד" ממני . וכך אני מאד מקוה שאוכל גם להעזור ה"לעוץ עצות" טובות. אמן.
כשיש להורה דרך ושיטה בריאה שכלית שבה הוא הולך אפשר לומר שהחיים מסודרים ורגועים. הוא יידע את הכיוון של המחשבות שלו
יש אנשים שיש להם את זה ויש אנשים שצריכים להתאמץ מאד בשביל זה! מצד שני תלוי מאיפה כל אחד התחיל.!!!!
נראה לי שכשהילדים עסוקים תמיד אין להם זמן לשטויות
צריכה ללכת
שוב תודה רבה

האמת חזקה ממני
סליחה על הבורות - מה זה שבל"ן?יוקטנה
לדעתי זה לא רק ללמוד מטעויות. בהורות שלי אני מוצאתץ שמה שהתאים אתמול, לא בהכרח מתאים היום, ושמה שמתאים לילדה אחת, לא מתאים לילד אחר.
אני לא מרגישה כמוך בקשר לחינוך זה מזכיר לי שסבתא של בעלי היתה אומרת לנו כל פעם שנולד ילד: "עכשיו נשאר רק לחנך", ואילו אני מרגישה שזה: "עכשיו נשאר רק לא לקלקל"... לפעמים אני מרגישה שהכי נכון להתבונן מהצד, לעוק בענייני, ולראות איך דברים קורים. כמובן, זה גם יותר נח לי
ולגבי "סוף מעשה במחשבה תחילה" - הלוואי! אני יודעת יפה מאוד לצטט את כל מה שקראתי ודיבר אלי בנושא של גידול ילדים, אבל הרבה מהכלים האלה לא עומדים לרשותי דווקא ברגע הנכון, אם מכיוון שאני כבר כעוסה והמח שלי בכלל לא בעניין של לחשוב, אם בגלל עייפות (ואיזה אמא לא עייפה?!), חוסר ריכוז, או כל סיבה אחרת. אבל בכל פעם שאני כן מצליחה לחשוב ולנסות כלי חדש אני מתרגלת אותו, והוא יהיה זמין לי יותר בקלות בפעם הבא, ויבוא לי יותר בטבעיות, ויום אחד אפילו הכעס לא יפריע לי להשתמש בו... ואולי יום אחד אני פתאום אגלה שהכלי הזה כבר לא מתאים, ושצריך למצוא פיתרון אחר, ולתררגל גם אותו שוב ושוב, וכן הלאה והלאה
מה שמאוד עוזר לי להתמודד עם תסכולים וכעסים, הוא לומר לילדים שלי איך אני מרגישה: "עכשיו אמא עייפה אז אני מקווה שתעזרו לי לא לכעוס מהר, ותשתדלו להתנהג יותר יפה היום". או "וואו! כמה שהכעסת אותי עכשיו! אוף! אני מרגישה שאני לא רוצה להיות לידדך עכשיו כי כל כך הרגזת אותי!" או "כואב לי הראש, אז אם אתה רוצה לשבת על אמא אז דבר ראשון תפסיק לצרוח כי זה ממש מפריע לי!". וכן הלאה והלאה. ככה גם הכעס לא נשאר בפנים, גדל ונבנה ופתאום מתפרץ בלי שליטה, כמו סיר לחץ אטום. אני משחררת בשליטה את הכעס, ואז הוא לא בורח משליטה (או שכן, הרבה פעמים, למרבה הצער, אבל אני לא מתייאשת ומנסה שוב ושוב...).
אני מאוד מתחברת למה שאמרת לגבי ילדים עסוקים! גיליתי שילד מציק הוא ילד משועמם, שילד שמחפש מה לשור הוא ילד שמחפש תעסוקה. הבעיה שלי היא, שכשאני רואה אותם בהתנהגות הזו, הכעס מפריע לי לחשו על רעיונות טובים איך להעסיק אותם... זה האתגר הגדול שלי!
שבל"ן- ראשי תיבות "בלי נדר", שלא מבטיחהאנונימי (פותח)
יוקטנה יקרה וחכמה כשאת אומרת "רק לא לקלקל" לדעתי זה נכון. ועם
זאת "הילד מוכרח התערבות ישירה ועקיפה כדי שהוא יראה וידע איזה אופי טוב יש לו

אני ממש שמחה שנכנסתי לפורום הזה. אני מרגישה לא לבד במשימת חיינו. זה דבר נהדר האפשרויות והכלים האלו!!
כי בלי תיאוריה ובלי דרך אין גם מעשים. ועם תיאוריה ודרך עדיין קשה לעשות אבל זה ב"אפשרי"
מאוד התחברתי לרעיון של לשתף את הילדים באיך שאת מרגישה. כי חוץ מחינוך זה גם מביא למודע שלך עצמך את הגדרת מצבך וע"י כך ליותר הבנה שלך מה קורה. וגם הילד לומד איך לבטא את מה שמריג ע"י הדו' האישית של שיתוף וזה חוץ מכל היתרונות שכבר ציינת. וכל הכבוד שאינך מרגישה ייאוש אם לפעמים את לא מצליחה. זה משהו שאני מאד נופלת בו. הקטע של ייאוש...
חלק גדול מהורות זה לחזור ולחזור שוב ושוב גם כדי שהילדים יפנימו וגם כנראה כדי שנסגל לעצמינו את הסבלנות. ונלמד דרכים משוכללות יותר.
ליוקטנה לגבי ילדים עסוקים- בזמן האחרון אני מנסה לחשוב מראש על מה שאעשה איתו מאז שחוזר מהגן עד הלילה
כי אני מפחדת ממצב שלא יהיה עסוק. לכן כדאי לתכנן מראש כמה התעסקויות וגם רזרבות חלופיות ואז זה מרגיע אותי ואפשר להגיש את התכנון בנחת

האמת חזקה ממני
לרוח זה כחיהודית פוגל
ממה את מפחדת בעצם? תתרגלי סמכות הורית, תתרגלי יכולת לשלוט במצב, הילד יזהה את הבטחון שלך וישים לעצמו גבולות. נראה לי כי הפחד שאת פוחדת מהילד מטרפד הרבה את הקשר והמגע שלך איתו. תשתדלי להתגבר על הפחד, הילד שלך ובורא עולם נתן לך את היכולת והכח להתמודד איתו. נסי הסחת הדעת: כשהוא מתחיל להציק לתינוקת אימרי לו בא אספר לך סיפור על הילד שנרדם בגן... או על הילדה שלא רצתה ללבוש סוודר... תמציאי משהוא בו ברגע, והסיחי את דעתו. שיטה זו עובדת נפלא כי: 1. באמת מנטרלת התקפות קינאה ואי שקט, 2. סיפור תמיד מעשיר את עולמו ואת אוצר המילים שלו, 3. נותן לו חוויה של קשר רך וטוב איתך ולא את החוויה הכמעט קבועה (?) שלו אני ילד רע ומפריע מציק וכו. חיזקי ואימצי.
אין לי כח!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
ליהודית היקרה- תודה רבה רבהאנונימי (פותח)
על השיקוף והעיצה. השיקוף זה ממש ממש נכון חלק גדול מהקשר שלי איתו במיוחד ועם בכלל מדבר מ/בפחד מלפגוע ולעשות את הדבר הנכון....
לפעמים הכל נראה גדול עלי ואני מתייאשת
עד שאלמד להתגבר וליישם משהו חינוכי הם כבר יגדלו חלילה לא מחונכים ולא מצוידים לחיים חס וחלילה
מה אעשה שאני ברמה כזאת........

האמת חזקה ממני
באמת חבל על הילדבלה
וגם עלייך.
בעיות של גיל 3.5 הן לא בעיות של גיל 10 שעד אז ח"ו המצב עלול מאוד להחמיר.
היתרון שלך הוא שאת מחפשת פתרונות עכשיו, כשעדיין לא מאוחר מידי. אני יכולה מאוד להזדהות איתך בתחושה של הרפיון ידיים עם הילד וההבדל ביננו לבין אמהות "שיש להן את זה" זה ברקע ובצורה בה אנחנו גדלנו. העניין הוא שרק אנחו נסבול מהתוצאות אם לא ניקח את עצמינו בידיים כי ילד לא יודע לחנך את עצמו. את עלולה להגיע למצב של איבוד שליטה לגמרי ובדברים הרבה יותר גרועים כי כמו שאמרתי עכשיו הוא רק בן 3 זה רק ילך וידרדר אם לא תעצרי את זה וחבל, זה יהרוס את כל האווירה החיובית בבית.
את צריכה לשים לו גבולות , להסביר לו למה התנהגות מסוימת לא מקובלת עלייך ולמה אסור לו לעשות כך וללמוד איך להעניש כאשר הוא עושה דבר לא טוב. זו בעצם תמצית החינוך. בגיל הזה זה עדיין פשוט יחסית.
בהצלחה
לרוח זה כוחיהודית פוגלאחרונה
את זוכרת שיש חוגי הורים, ולימודים בחוג הנחיית הורים?? הם נוצרו בדיוק לזה, לתת הרבה מאוד כח להורים לעשות את תפקידם הקדוש, וגם להראות להורים שחושבים שהתפקיד הזה גדול עליהם כמה באמת הם כן מסוגלים ויכולים. יש לי גם הרגשה שלא גמרת את העבודה שלך עם עצמך - אולי את לא מכירה את עצמך מספיק טוב, פוחדת לפגוש את האני האמיתי שלך, רואה את עצמך דרך עינים של מישהוא אחר, ואולי לא מישהוא חיובי, ובקיצור, יכול להיות ששיחה איש איש מקצוע עליך ועל תחושותיך כאדם ורק אח"כ כאם יועילו לך מאוד. שיהיה לכם רק טוב.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך