לא אומרים תודהאנונימי (פותח)

לא אומרים תודה

משה ניסנבוים

החודש הזה, סביר להניח, ייחרת בזיכרוני, גם אם לא ארצה. החודש הזה, בו הייתי לחוץ כל כך, גרם לי ללא מעט תהיות על הציבור שלנו. ציבור שממנה קומונרים בקול תרועה רמה, אבל לצערי איננו יודע להעריכם אפילו אם יהיה זה בשקט. אני יודע, זה לעיתים נורא קשה להגיד מילה טובה למי שעשה למענך הרבה דברים, אבל אחרי חודש שכזה, וחוסר הערכה מצידכם, אינני יודע אם מה שהיה עד עתה, התנדבות במלוא המרץ, לא ייפסק. רבים הסיכויים, שאכן כך יקרה. הכל, בגלל השתיקה המכאיבה הזאת שאחרי סיום ההופעות.

ירדתם משם אחד אחד, מי עם הילד שלו שזה עתה סיים את המופע שלו ומי לבדו, מונע את פיו מלומר איזו מילה טובה. ראיתי אתכם ולא יכולתי שלא להגיב, אך בלמתי. אמרתי אולי עוד תבוא הערכה מצדכם. עתה, כמה ימים אחרי, מסתבר שטעיתי.

חודש שלם התקשרתי ללא הפסקה, לאין ספור מקומות, כדי לדאוג לילדים שלכם. כן, הכל בהתנדבות. נלחצתי באותו מוצאי שבת, רגע לפני שבאתם וציפיתם ממני להכל. הלחץ היה שיהיה אולם, ותהיה הגברה, דבר שתאמינו לי ממש לא בא בנקל. הייתי צריך להרים עשרות טלפונים כדי להשיג את זה. אבל זה לא נגמר בזה. צריך לדאוג גם לכתובת האש, לתכנון השבת, לארוחות, למקום בו נתפלל ונאכל, לסידור ההופעות ועוד. כל זה רק בשבת ארגון, השבת האחרונה. חודש שלם, נסעתי הלוך ושוב אל ההנהלה הארצית כדי להשיג את המטרה – שהכל ייצא מוצלח. עשיתי הכל.

כשהערב הגיע, והייתם בפנים, כל כך נהנתם. ראיתם את הבן הקטן שלכם, מחאתם כפיים, חיוך עלה על שפתותיכם. משם נהרתם אל מפקד הסיום. גם שם כל כך שמחתם. אבל אז, הלכתם לכם איש לביתו. נותרתי אני עם עוד כמה מדריכים לנקות הכל. גם את האולם שהשתמשנו בו כרגע, גם את המקלט בו היינו בשבת בצהריים שם נשפך יין והיה בו הרבה לכלוך, וגם את האולם בו התפללנו בערב שבת ובשבת בבוקר ושבו אכלנו. המטבח גם הוא לא היה נקי. אבל אתם, קיבלתם את רצונכם, והלכתם, בלי לומר דבר.

הרגשתי פגוע. התנדבתי, רצתי, פעלתי, עשיתי הכל למענכם – אבל הכרת הטוב לא נשמעה מכם. הייתם שם מאות הורים. באתם לסניף וראיתם. אין זאת שנה שלימה שבה אתם שוכחים להודות על הדברים הקטנים. הייתם שם באותם רגעים גדולים של הסניף שמניניו 130 חניכים. ושתקתם. שתיקה שאמרה הכל.

אני בסך הכל בן 17 וחצי. מינו אותי להיות קומונר של סניף שלם. יש לי עוד הרבה דברים לעשות, האמינו לי. בחודש הזה הקדשתי את כולי לסניף. אבל לא קיבלתי תמורה לכך. אני מאוכזב קשות מכם, ציבור שאמור לייצג ערכים אחרים, כאלו שמעריכים 'עבודת קודש' כלשונכם את תיאור עבודתי.

אין לי בעיה לקבל ביקורת. להיפך אני אף חפץ בה. אני תמיד אשמח לדעת במה שגיתי, ולתקן. אך אתם, שלא אומרים דבר, לא לטוב ולא לרע, מקבלים הכל כאילו הייתה זו חובתי, להעניק לילדכם את מה שנעשה בסניף. אין אתם מתעניינים כלל בנעשה אלא רק מקבלים. אם אתם כבר מתקשרים, אתם מותחים ביקורת, מרימים את הקול, ולא נשמעת מפיכם מילה אחת טובה. אתם לא באים לתקן, אלא מתלוננים על דבר שכביכול חייב אני לעשותו.

אשאר קומונר, לא אנטוש את הסניף. אבל היום אני יודע, שאם אתם לא מעריכים את מה שאני עושה למען חינוך ילדכם, אז המוטיבציה תרד ועימה הרצון שלי להשפיע. הסניף לא ישתנה מעתה, כי אם אין הערכה מצדכם, אז למה לי להשקיע לחינם?

זה מכתב ממש נכון ומרגש..שבונץ'
אין לי "כ מה לעשות כי אני לא יודעת מי הסניף הזה...וכו'...אבל אתה תפרסם אותו?תראה להורים?זה יכול להיות מבייש אבל זה יעורר אותם...מקווה שתעשה את ההחלטה הנכונה...
משה!אשריך!(מיועד לכל המדריכים/ות והקומונרים/יות)!~אהרלה~!נתניה

מכתב תגובה למכתב 'לא אומרים תודה'
אהרל'ה וסרמן - קומונר - נתניה.
לפני הכל,
תמיד תמיד תדע,
שתמיד לאנשים קל יותר להעביר ביקורת,(או להתעלם) מלתת מילה טובה.
גם אני כזה, גם אתה כזה, כולנו כאלה.
לראות את החיסרון של השני (או להתעלם בכלל) זה תמיד יותר קל.

אני הקומונר של סניף נתניה, וברוך ה' הסניף שלי מונה כ120 חניכים.
נכון, זה לא קל להיות חודש שלם בבית (אצלנו חודש וחצי) על חשבון הלימודים,
להשקיע, לתת, ליזום, ליצור, לנהל, לתפקד, לעזור, לסייע,לחשוב על כל הפרטים הכי קטנים שיש בחודש ארגון המטורף הזה, החל ממכחולים קטנים, דרך מפות שולחן (לארוחות שבת ארגון), ועד לקופסת גפרורים לכתובת אש במוצא"ש.
ובסוף לא לקבל כלום בתמורה,ועוד לחשוב שלא מעריכים את מה שאנחנו עושים. נכון זה לא קל.

אבל בגלל שלא אמרו מילה טובה זה יוריד לנו את המצב רוח?! למה?
אני השקעתי את החיים שלי, כדי שהסניף הזה יצליח, (ואתה יכול לשאול את ברמסון, הוא היה במוצ"ש ארגון שלנו. שאגב זה היה בהיכל התרבות של נתניה...) אז בגלל שלא אמרו לי כל הכבוד אני יוריד את הראש?!

תראה, תמיד אומרים שהשבת ארגון והמוצ"ש ארגון זה בשביל הקומונרים,
כי, שאתה רואה את חניכך יושבים סביב שולחן השבת (וזורקים אוכל והולכים מכות ושופכים יין וקולה וכו'... ותכל'ס נהנים מזה, כן, גם מהמכות, מה לעשות? זה ההנאה שלהם... ואנחנו, נהנים לעבור על ידם אפילו אם זה בשביל לצעוק עליהם.)
כשאתה רואה את מאה ושלושים חניכך צורחים מוראלים ונהנים בשבת ארגון,

אין - טפיחת - שכם - יותר - גדולה - מזה - !!!

אין - מילה - טובה, - שתוכל - לתת - לך - הרגשה - טובה - יותר - !!!

כשאתה רואה עשרים חניכים בכיתה ד', עומדים על הבמה וצורחים כמו משוגעים לקול תרועת הוריהם,

אין - דבר - יותר - משמח - מזה - !!!

{אגב, גם עם ההורים צועקים על סרט כל שהוא שהוקרן שלא במקומו, ומדריך שלך צועק עליהם בחזרה, תן לו לעשות לעצמו את הפאדיחות!!!
תתעלם... שים עליו פס...
מקסימום, אחר כך תגיד לו שמה שהוא עשה לא היה במקום...
אבל אל תתן לזה להרוס לך את השמחה!!!
לא בשביל זה זה השקעת את הנשמה שלך במשך חודש שלם!!!}

דיברת במכתב הראשון גם על עלון שבת.(שהוא לדברך, היה מזעזע וירד על אנשים...) תראה,אתה בתור קומונר צריך לדאוג שדרים כאלו לא יהיו.. גם אני צינזרתי קטעים שלא היו נראים לי בעלון שהמדריכים הוציעו!! אין צורך להיבהל מזה.

משה היקר, תלמד לראות את הדברים הטובים שבסניפך!!!
ברוך השם אני מבין ממכתבך שאתה זה שהגדלת את מספר החניכים למאה ושלושים, ישר כח עצום!!! יש סניפים שלא מגעים ל-ש-ל-י-ש מזה!!!
ושאתה רואה שמאה שלושים חניכים באים לסניף בשבת,

אין - מילה - טובה - שתוכל - לתאר - את - זה - !!!

משה, אל תשכח דבר חשוב, הם באים, כי הם נ-ה-נ-י-ם נקודה.
אם הם לא היו נהנים הם היו הולכים לבנ"ע או עזרא, או סתם נשארים בבית.
ותדע לך שהם נהנים בזכותך, ובזכות המדריכים שאתה מפעיל!!!

והשתיקה הכואבת, שאתה מתאר במכתבך, השתיקה שכל כך פגעה,
אולי היא לא באה מזלזול...
אולי היא באה מתוך אהבה. כן משה, אהבה. הם אהבו את מה שהם ראו ולא חשו צורך להודות על כך, (עוד מעט נדון למה).
אבל תאר לך משה , שהילד משגע את ההורים שלו כל השבוע שיועילו בטובם להגיע למוצ"ש ארגון, ובסוף הם 'מועילים בטובם' לבא, ורואים את הילד שלהם מצווח על הבמה, מתמלא ליבם באושר כמו שאתה טורח לציין במכתבך!!! הם אהבו להיות שם!!!
הם לא באו להגיד מילה טובה, נכון. אבל זה לא מתוך קרירות ליבם! לאא! ולא מתוך התעלמות מהצוות!! לאא! הם גם לא זילזלו!! לאאאא!! ממש לא!
כנראה שהם פשוט לא ידעו כמה שאתה השקעת!! רק בגלל זה!!!

{יכול להיות שזה בכלל שהם לא היו כ"כ שותפים ומעורבים בעשייה בחודש הארגון. אנחנו למשל, בסניף נתניה, השתלנו להתייעץ עם ההורים, לשתף אותם ע"י טלפונים, ומכתבים, פשוט לתת להם הרגשה (ובצדק) שהם חלק מהסניף! וברוך ה' ההורים של החניכים שלנו, עזרו תמכו, עודדו, ואפילו ביקשו מהמורים בבתי הספר לדחות מבחנים שהיו אמורים להתקיים במהלך החודש!!!
וכמובן, הם לא שכחו להגיד מילה טובה, ולתת חיבוק חם, בסיום האירוע!!!...}

ויש לך גם בעיה בגישה, אתה כתבת להורים, ואני מצטט במדויק :"...התנדבתי, רצתי, פעלתי, עשיתי הכל למענכם – ..." משה המתוק, זה לא למען ההורים!!!
אני לא קומונר למען ההורים של החניכים שלי!!!
אני לא משמש כבייבי סיטר לילדים שלהם!!!
אם הייתי כזה, אז זה היה למענם!!!
אני קומונר בסניף שלי כי חשוב לי שיהיה סניף אריאל בנתניה!!!
כי אני יודע שאם לא היה כזה, רוב חניכיי היו כעת רשומים ברשימת חניכיי בנ"ע!
וכידוע, ואני משתמש במילים עדינות, המצב שם על הפנים....
ואלה שאינם ילכו לבנ"ע, יסתובבו ברחוב...
ואני מאמין, שלנו, בתור מדריכים בתנועת נוער, יש את הכח לתת לחניכים הרבה דברים טובים!!!
ויש דברים מסויימים שאנחנו נותנים להם, שהם לא יוכלו לקבל אותו, לא בבית, ובטח שלא בבית הספר.
תבין, מדריך הוא גם חבר של החניך! חניך, שהוריו או מוריו אומרים לו משו מסיום, שלא נראה לו, ישר נסגר. ואילו אם המדריך יאמר לו את אותו הדבר בדיוק, החניך יקבל את הדברים ברוח הרבה יותר טובה!!

לכן חשוב שנבהיר, אנחנו לא עושים את עבודתנו בשביל ההורים!!! אלא בשביל עצמנו!

ואם כן, אין סיבה (שלדברך) המוטיבציה תרד!
המוטיבציה שלנו לתרום ולעזור לא תלויה ברמת הזדהות ההורים!!

זהו, אני יסיים עכשיו. יש לי דברים רבית לאמר לך בהמשך,דברים שאני לא יכול לעלות על גביי האינטרנט.
אני ישמח לראות אותך בסל"ק ביום חמישי הקרוב, תבא יש על מה לדבר.

באהבה והערכה
אהרל'ה וסרמן - קומונר - נתניה.
אהרל'ה, אתה מפציץ היום...בסטר
לו ידעתי מראש איזה קומונר ממשיך אותי ואת מאיר הייתי הרבה יותר רגוע...

בכל אופן, אני חושב שזה נכון מה שאמרת לגבי מידת השותפות של ההורים בסניף.

משה,
בסניף שלנו בנתניה ההורים מקבלים מכתבים על כל צעד בסניף, (כמובן בדואר עד הבית) והרבה פליירים דרך בתי הספר, ההורים בעצמם מרגישים שהם חניכים בסניף והם ממש קשורים לחודש הארגון ולמה שנעשה בו.

ככה, במוצ"ש ארגון ההורים יוצאים באמת פעורי פה, כי חודש הם היו שותפים לכל דבר בסניף, ראו את התוצאות - והם באמת גם נותנים תמיד מילה טובה ועזרה.

העובדה היא - שבשנה הראשונה של הסניף, ההורים קיבלו משהו מהסניף- זה היה רק הזמנה דרך הילד שלהם, ואפילו אם היה הכי יפה - הם לא הרגישו את זה באמת.

שתף את ההורים, תכניס בהם עמוק את הפעילות בסניף.

לילה טוב.

הצלחה רבה.

אל תתייאש.
גם לאהרל'ה וגם לבסטראנונימי (פותח)
כמה הערות על מה שכתבתם:

1. ההורים אצלנו מעורבים בכל מה שקורה בסניף. הם קיבלו כבר מס' פעמים דפים עם הסבר על מה הולך להיות, מה היה וכו'

2. מה זאת אומרת בשבילנו? למה אין ביקורת של ההורים, לטוב או לרע? אני חייב להם משהו?

3. לראות את שבט דביר משחק קלפים באמצע קריאת התורה במקום שבו התפללנו, צועק עליך ליד ההורים, רב עם שבטים אחרים, וחושב שמגיע לו הכל -זה גם מראה שהם נהנים? "הם באים, כי הם נ-ה-נ-י-ם נקודה", כדבריך.
אתם 130?? פשייהה!! גדלתם אה??פגזניקית גאה!
אני זוכרת שהייתם רק איזה 15... חחחע...

הסניף אכן גדל...

רק עזרא.. [ל"ע]..
אהה...אש מאנשים קרים.
מה הקשר לעזרא???
אני לא מאמין שיש כאלה קומונרים!!!אנונימי (פותח)
נדהמתי לגלות שיש בתנועתנו קומונרים ה"מתנדבים"על מנת לקבל פרס!!!
בושה!!איך אתה לא מתביש??בשבילי הערכה הכי גדולה זה לראות את הסניף שמח,ושטוב לו!אין דבר יותר מספק מלראות סניף שלם אחרי חודש עמוס פעילות!!!!אני גם קומונר וגם בן 17 וחצי,אז מה????זו זכות עצומה להיות חלק מחינוך ילדי ישראל,ולא הייתי מותר על זה!!!
לי היתה בעיה הפוכה משלך,יום חמישי לפני השבת שלנו הורים התקשרו אלי כועסים ועצבנים,לא רק שלא העריכו אלא באו בתלונות,תאמין לי אין דבר יותר מתסכל מיזה!!!!
וסתם שאלה,על מי בדיוק אתה מאיים שתרד לך המוטיבציה??? היחידים שיפגעו זה אתה והסניף!
אני מבין מאיזה מקום זה מגיע,אני הרי באותה סירה,אבל אתה לדעתי פשוט
ה ג ז מ ת!! עמוד שלם מלא תלונות,ועל מה??על חוסר הערכה??
לאן נעלמו האידיאלים???מאוכזב קשות!!!!!!
עין צודק!!פגזניקית גאה!
ת'אמת גמאני חשבתי ככה.. רק לא היה נעים להגיד..
סחטיין עלייך עין!!
באיזה סניף אתה קומונר?אנונימי (פותח)
באיזה סניף אתה קומונר?
לעיןאנונימי (פותח)
משהניסנבוים לא עשה את הכל בשביל שיגידו לו "תודה".
אלה חשב שמגיע לו "תודה".
הוא מרגיש שעשה הכל כדי שתיהיה שבת אירגון מוצלחת וזה שלא אומרים לא כלום כנראה זה אומר שההורים לא נהנו,וסתם היתה שבת אירגון 'מאפנה',
וזה מוריד ת'חשק למשהניסנבוים להיות קומונר.
כנראה ההורים שמה חושבים שהקומונר חייב להם.
אם אני ההייתי קומנרית שמה ההייתי יוצאת,להיות קומונרית זה רק לכיף וברגע שהסניף חושב שאתה חייב, אתה מרגיש כל הזמן במיחויבות ובקיצקץ לא כיף לך!
סתם דוגמא-אני לוקחת טרמפסטים למה שהם לא יגידו לי תודה אני לא חייבת להם כלום,אני בסה"כ מנסה לעזור להם.
המסר שאתה ניסית להעביר,( לא להגיד 'תודה') לפי דעתי לא נכון.
ה' ירחם, לזה קוראים התפסות לקטנות, ובגדול....עמישבאחרונה
בס"ד לק"י

הוא לא עושה את זה בשביל תודה.
אבל זו בסה"כ טיפת אנושיות, קצת להתנהג כמו בניאדם, ולהגיד תודה ולהעריך בן אדם שעושה לילות כימים בשביל הילדים שלהם.

הוא לא בא ואמר, אני אעשה ותגידו תודה.

הוא בסה"כ אמר, עשיתי משהו? תהיו בני אדם. אתם הורים!! לא חניכים... (או שמא מישהו התבלבל...). ואם זו הדוג' שאתם נותנים לילדים, אז שלום וכט"ס, לא יעזור מה שהקומונר יעשה בסניף, אפי' אם יעקור הרים ויטחנם זה בזה, אין כמו דוג' אישית של הורים. כשילד רואה את אמו מדליקה נרות ומתפללת, הוא לא ישכח זאת כל ימי חייו. והיא הנותנת, וכשהוא יראה שלהוריו אין הכרת הטוב בסיסית, אף אם הוא לא ישים לב במודע, אל דאגה הפנקס פתוח והמוח רושם, והילד עושה...

וזה אך טבעי שתרד המוטיבציה. זה לא איום. לזה קוראים מתמטיקה פשוטה.
אה... אולי הורים שלא יודעים מעט הכרת הטוב מהי, שכחו גם מתמטיקה של כיתה א'...
חברים תלמדו לפרגן קצת$$$$
משה,רציתי להגיד שאני ממש מבינה אותך ואת האכזבה שלך מחוסר הפירגון של ההורים.סתאם שתדע שהבעיה הזאת עם ההורים לא נמצאת רק אצלך בסניף,אני בטוחה שלמרות חוסר הפירגון של ההורים תמשיך למלא בשמחה ובנאמנות את תפקידך החשוב ובאמת יישר כח גדול על כל ההשקעה והמאמץ המשך כך.ולכם חברי הפורום רציתי להגיד שהיה לי מאד עצוב ומאכזב לקרא את התגובות שלכם ראיתי פה חוסר רגישות מזעזע מקוה שתלמדו קצת יותר לעודד ולפרגן לאחרים שיהיה לילה טוב ושבת שלום.
עין מאד מעניין אותי לדעת מי אתה...!~אהרלה~!נתניה
אבל בניגוד למה שאתה אומר פה, התלונות הם לא על אי קבלת מילה טובה!!!
אם זה מה שהסקת ממכתבו של משה, מצבך לא הכיטוב...
העניין הוא שהוא מתלונן על חוסר ה-ת-י-ח-ס-ו-ת!!! שההורים לא מתיחסים בכלל!!!
לטוב ולרע!!!
משה כותב שהוא מעוניים לקבל ביקורת!!!
אני ממש לא מבין אותך עין היקר...

אהרל'ה - קומונר - נתניה.
טווב.. כשתכירו ת'סניף באמת תדברוו...פגזניקית גאה!
[מאחת שכן מכירה...]
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך