הקרב על החיים (חני טננהולץ, חברים מקשיבים) | |
הנחש החצוף הזה מתיישב לי על הכתף (ואולי מסביב לגרון...), מקרב את פיו לאוזני ולוחש - "עזבי, זה לא בשבילך הסיפור הזה. את כבר מקרה אבוד. איך בכלל את יכולה להסתכל במראה, תגידי לי? יש לך עוד הרבה עבודה..." | |
הוא כבר כאן! כבר הרבה זמן אני מנסה להדחיק את זה, להתעלם מזה, לשחק אותה כאילו אני לא יודעת שזה מתקרב. אבל כבר אי אפשר להתחמק מזה. שיפשפתי את עיני שוב ושוב כדי להיות בטוחה שזה אכן כך - ובאמת באמת חודש אב מסתיים לו ומביא אלינו את חודש אלול. הרבה מחשבות עולות בי כשאומרים לי אלול - סוף וסיכום של שנה שחלפה, ריח של שנה חדשה, תשובה, התחזקות, התקרבות אל ה' וגם יראה גדולה. יש לאלול נעם מיוחד משל עצמו. המלך בשדה, ולא סתם כקלישאה. הקב"ה ממש מגיע עד אלינו, מזכיר לנו ש'חבר'ה הגיע הזמן לחדש קשרים'. וזו הרגשה נהדרת - לדעת שהקב"ה מגיע ממש עד אלי, מחכה לי ממש על מפתן הדלת - שרק אפתח לו.
אפקט ההחמצה... אלא שאנחנו מכירים את הסיפור הזה (משיר השירים...) ואנחנו יודעים, שלפעמים היא לא פותחת את הדלת... וזה יכול לקרות גם לי. ובכלל לא משנה מה הסיבה - אם אני לא אפתח את הדלת החמצתי את ההזדמנות של החיים שלי! אתם ודאי חושבים "מקסימום... ההזדמנות תחזור שנה הבאה...". אבל לא! אלול של שנת תשס"ז לא יחזור עוד לעולם. הקירבה המיוחדת שאני יכולה ליצור עם הקב"ה השנה, היא לא הקירבה של שנה שעברה, וגם לא זו של שנה הבאה. ה'אני לדודי ודודי לי' של 5,757 שנה לבריאת העולם הוא חד-פעמי, הוא עכשיו. שנה הבאה הקשר בינינו כבר יראה אחרת (בעז"ה יעלה קומה). ויש בזה קסם עצום. עצמה אדירה. הקב"ה נמצא ממש כאן ואומר לי 'בואי אלי'. מוכן לסלוח, לנקות את כל הליכלוכים - בתנאי שאני אעשה את המאמץ הקטן ואחזור בתשובה. ותמיד, אני איכשהו מפספסת אותו... ה'אלול' הזה טס לי מול העיניים, נוזל לי מבין הידיים, ומביא לי מבלי הכנה מוקדמת את ראש השנה ישר לפרצוף שלי. ההזדמנות הזו כל כך גדולה, כל כך מלחיצה, כל כך בלתי נתפסת, שאני בכלל לא מצליחה לנצל אותה. כל כך הרבה למדתי על תשובה ובעצם אני חושבת שאני יודעת עליה כל כך מעט. וחוצמזה - איך אני יכולה לפתוח את הדלת לקב"ה, בזמן שאני עושה חשבון נפש ומזכירה לעצמי את כל חטאי מהשנה החולפת? איך אני יכולה להראות לו את פני כשאני מגלה שעיגלתי כל כך הרבה פינות השנה?!
קלותה של תשובה. אלא שזה אחד השקרים הכי גדולים שהיצר הרע מנסה למכור לנו. הנחש החצוף הזה מתיישב לי על הכתף (ואולי מסביב לגרון...), מקרב את פיו לאוזני ולוחש - "עזבי, זה לא בשבילך הסיפור הזה. את כבר מקרה אבוד. איך בכלל את יכולה להסתכל במראה, תגידי לי? יש לך עוד הרבה עבודה...". וככל שהחצוצרות של המלך מתקרבות אלי יותר, הנחש מגביר את הווליום, פשוט בשביל שאני לא אשמע. ותכל'ס, כשאני מוציאה מהכיס את הפנקס ההוא, שעליו רשומים בזה אחר זה כל עוונותי, מוזכרות בזו אחר זו כל מידותי הדורשות תיקון, אני ממש מתפתה להאמין לו, בינינו נשמע הגיוני. יש משפט אחד שמוציא אותי מהסבך הזה, שעוזר לי לשחר את לפיתתו החונקת של יצר הרע מצווארי ומאפשר לי לנשום מעט. משפט, שאולי צריך לכתוב בגדול ולתלות ליד המיטה: "עיקר הנפילות באות מפני שאינו מאמין בקלוּתה של התשובה". המשפט הזה לקוח מהקדמת הספר שהוא ממש חובה לכל אחד, אורות התשובה. בכל פעם שאני נזכרת במילים האלו, אני ממש מרגישה איך הרב קוק בכבודו ובעצמו נשלח על ידי הקב"ה בשביל להגיד לי שהלחישות האלה שאני שומעת באוזן הן הדיסק הלא נכון. כל מה שמרחיק אותי עכשיו מהקב"ה, שמונע ממני לפתוח את הדלת ולרוץ עד אליו, זה הכל דמיונות! כל הדברים האלו, שנראה לי שבגללם אין לי סיכוי, הם בכלל לא אמת. כל מה שאני מתבלבלת ולא בטוחה, כל הדברים האלו שמעכבים אותי וגורמים לי להחמצה הלא הגיונית הזו, זה הכל בגלל שאני לא מבינה עד כמה קל לחזור בתשובה... שזה ממש אפשרי, כאן אצלי בידיים - רק תבחרי בטוב... זו הזדמנות שלא תחזור - קחי נשימה עמוקה ותעיזי להתמודד עם מי שאת ועם מה שאת יכולה להיות ותחזרי כבר בתשובה. תפתחי את הדלת.
קשה באימונים קל בקרב... השנה אני לא מוכנה להפסיד את אלול. פשוט לא. זה כמו לירוק בפרצוף של מישהו שמביא לך מתנה. ועוד את המתנה של החיים שלך! איך בדיוק?! אני בטוחה שיש הרבה רעיונות שכל אחד צריך לגבש לעצמו. דבר אחד כבר החלטתי לעצמי- להתחיל (בלי נדר!) לומר סליחות יחד עם אחי הספרדים, כמו מעין תזכורת יומית לגודל הימים, גודל ההזדמנות. אבל אני בהחלט זקוקה לרעיונות נוספים... מה שברור הוא שכל דבר גדול מתחיל מצעד קטן. יש כל מיני דברים שאנחנו מאוד היינו רוצים לעשות, אבל כולנו יודעים - ההרגל, חוסר האמון בכוח של עצמנו, העצלות, כל אלו עושים את שלהם. אז זהו, שהפעם לא. זו ההזדמנות לקחת פרוייקטים אמיתיים שיבנו לנו את החיים, לקבל החלטה קטנה (מותר גם כמה החלטות...) שנעמוד בה. אם זה בתיקון של איזו מידה, אם זה בכוונה בתפילה - ואפשר להתחיל מברכה אחת של שמונה עשרה, אם זה בקביעת זמן קבוע במשך היום ללימוד תורה, אם זה בהקפדה על צניעות, פנימית וחיצונית. וכל אחד יודע איזה דברים הוא מאוד היה שמח בתוך תוכו לעשות, אז הגיע הזמן להפשיל שרוולים, להאמין בעצמנו, להחליט וליישם. כל הנפילות באות מפני שאינו מאמין בקלותה של התשובה, כבר אמרנו? אולי זו הסיבה שהחופש הגדול מגיע אלינו ממש לפני חודש אלול. החופש הוא מעין 'טירונות' לניצול זמן - לקביעת מטרות, לבחירת יעדים, לחלוקה נכונה של הזמן שלנו, לבדיקה עצמית בלי גורמים חיצוניים. אלול זה כבר הקרב. הקרב על החיים. גם במובן הפשוט של המילה - 'מי יחיה ומי ימות' שיכתב בראש השנה (עכשיו, כשמה שנכתב בספר החיים בשנה שעברה כבר קיבל תפיסה מוחשית בחיים בצורה של לוויות וביקורים בבתי חולים, זה נשמע לי קצת אחרת...). אבל גם חיים במובן הכי פנימי ועמוק של המילה - איזה חיים אני רוצה שיהיו לי?! איך אני באמת רוצה שתראה השנה הבאה שלי? האם אני אמלא אותה בחיים, בתורת חיים?! אם כן - הקב"ה מחכה לי מעבר לדלת...
חני טננהולץ חברים מקשיבים hmt@shoresh.org.il | |
פורום רחובות המלך!
בהנהלת:
מכתב פתיחה
אלול!!!!עזרא - ארכיון
פשששש... בת שבע! =]עזרא - ארכיון
ישר כח! =]
תגידו אתם ביכלל קוראות את זה?עזרא - ארכיון
אממ,עזרא - ארכיון
כן יש כאלו אנשים שנוהגים לקרוא,
לפני שהם מגיבים, מוזר אבל אמיתי..
לפני שהם מגיבים, מוזר אבל אמיתי..
כן בת שבע...עזרא - ארכיון
בניגוד אליך יקירתי..יש כאלו שיודעים לקרוא יותר משתי שורות...=]
תודה על החיזוק
עזרא - ארכיון
רגעעע, משו פה מווזר לי!עזרא - ארכיון
בת 7, את שמת את השירשור הזה,
ואת רושמת אם אנחנו בכלל קוראים את זה?!?1
את רוצה להגיד לי ששמת את זה בלי לדעת מה זה?!
שיהיה לך רפ"ש!!
ואת רושמת אם אנחנו בכלל קוראים את זה?!?1
את רוצה להגיד לי ששמת את זה בלי לדעת מה זה?!
שיהיה לך רפ"ש!!

אוי נו,עזרא - ארכיון
ברור שבת שבע קראה את זה.. אחרת היא לא הייתה שמה..
פשוט יש אנשים שכותבים בלי להגיב, וכנראה היא חשבה בטעות שגם אתן... לא בלחץ..
בת שבע, הקטע חיזק.. תודה לך!
פשוט יש אנשים שכותבים בלי להגיב, וכנראה היא חשבה בטעות שגם אתן... לא בלחץ..
בת שבע, הקטע חיזק.. תודה לך!
אהמעזרא - ארכיון
יש אנשים שכותבים בלי להגיב???
מה פרוש??
התכוונת יש אנשים שמגיבים בלי לקרוא
מה פרוש??
התכוונת יש אנשים שמגיבים בלי לקרוא

חח, צודק..עזרא - ארכיון
אופס 

ואת טועהעזרא - ארכיון
חחח
כמה אפשר לחפור חזי?!עזרא - ארכיון
לא נגמר לך מתי שהוא האוויר?
אני מת משיעמוםעזרא - ארכיון
וזה גבול הסביר 

להזכירך,,אתה צריך להחזיר לי את בוב ספוג....עזרא - ארכיון
ויש מצב שאני חייב לך כסף?
חבל על הזמן.. חזי- חפרת!..עזרא - ארכיון
ד'א----> חזי איך היה שבת אצל נטלי?? חתיכת סטלנים! אתם יודעים כמה רצינו שהיא תעשה גם לצוות שלנו את זה?!
עד שיש כאן אשכול אחד נורמאלי,עזרא - ארכיון
הורסים אותו מעבירים לשטויות..
בעע.
בעע.
ואני הייתי אומר...עזרא - ארכיון
עד שמישהו נזכר להגיב בכלל ומתפתח דיון של יותר מ2 תגובות אני חושב שאפשר לסלוח על זה שזה שטויות.
לדעתי הבעיה יותר עמוקה.עזרא - ארכיון
חבל שאין אפשרות לפתח דיון של יותר מ2 תגובות על משהו יותר רציני ועמוק..
וכשיש מעל 2 תגובות, זה 99% שטויות..
[ואנחנו לא פה בשביל שטויות הרי.. יש מספיק פורומים בשביל זה..]
וכשיש מעל 2 תגובות, זה 99% שטויות..
[ואנחנו לא פה בשביל שטויות הרי.. יש מספיק פורומים בשביל זה..]
טויב,אני לא אגיד יותר כלום...עזרא - ארכיון
אני במצב רוח טוב ואין לי כח להתחיל לחשוב על דברים עצובים.
ללוםעזרא - ארכיון
נראלי שבוב ספוג אצלי אני יחפש
וכן אתה חייב לי הרבה כסף
סתם לא זוכר
אהה בעצם כן 20 25 אולי??
שירן
היה ממש כייף שמואל וסעדה ישנו כל הלילה בחוץ
כי אני והראל נעלו את הדלת ונרדמנו
חחחחחחחחחח
היה ממש כיף
וכן אתה חייב לי הרבה כסף
סתם לא זוכר
אהה בעצם כן 20 25 אולי??
שירן
היה ממש כייף שמואל וסעדה ישנו כל הלילה בחוץ
כי אני והראל נעלו את הדלת ונרדמנו
חחחחחחחחחח
היה ממש כיף

חחח.. איזה יופי! ב''ה..עזרא - ארכיון
סטלנים!
ככה לתת להם לישון כל הלילה בחוץ? זה ירושלים! \
העיקר שנהנתן..
ככה לתת להם לישון כל הלילה בחוץ? זה ירושלים! \
העיקר שנהנתן..
הם מכירים את כל הספסלים של ירושלים מקרובעזרא - ארכיון
מרושעים...=]עזרא - ארכיון
חחחחעזרא - ארכיון
חוויה של פעם בחיים
גם אני עברתי אותה
מילא אנחנו עשינו את זה בטעות
לי זה קרה שעשו לי את זה בכוונה
גם אני עברתי אותה

מילא אנחנו עשינו את זה בטעות
לי זה קרה שעשו לי את זה בכוונה
כנראה{בטוח...}הגיע לך...=]עזרא - ארכיון
לי ב"ה זה אף פעם לא קרה..ולא יקרה... 

לדעת מי שנעל אותי זה הגיע ליעזרא - ארכיון
לדעתי לו
ודעתי היא זו שנחשבת
ולכן ננעלתי בחוץ ללא סיבה
ודעתי היא זו שנחשבת
ולכן ננעלתי בחוץ ללא סיבה
הממ..עזרא - ארכיון
יכול להיות...
אבל העיקר שננעלת וזה מה שחשוב...=]
אבל העיקר שננעלת וזה מה שחשוב...=]
אני מאחל לך הנאה כזאת
עזרא - ארכיון
בעז"ה..עזרא - ארכיון
לא יקרה!!
זה יד הגורל תחליטעזרא - ארכיון
גם אפשרי...עזרא - ארכיון
אפשרי בהחלטעזרא - ארכיון
נמאסת!!עזרא - ארכיון
חחה, כן, התבלבלתי..עזרא - ארכיון
אני לא קראתי אין לי כוח!עזרא - ארכיון
זכותך..את לא צכה לעדכן..עזרא - ארכיון
מה אנחנו צריכותעזרא - ארכיוןאחרונה
לדעת שלא קראת..??

עוד פורום נטושמקפיצים נטושים
ועוד פעם @עשב לימון היחידה שתראה את זה. לא אכפת לך נכון?
לא לא אכפת ליעשב לימון
גם אני פה, מסתבררצה לאש
אבל כמובן שלא אכפת לי
כנראה שעשב לימון לא המשועממת היחידה כאן....טויוטהאחרונה
שלום לך. אני עוקבת אבל מוכנה להקשיב בשקטעשב לימוןאחרונה
רוצה לשתף יותר?
..אנונימי (פותח)
יד לי הרבה מה לפרוק
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב
אולי הכל בסופו של דבר מתחבר לאינטגרציה מפגרת עם העולם.
מה היא בכלל בלימודים שלי,מה עשיתי לה,למה היא ככה שומרת ממני מרחק פתאום?
אני צריכה לא לתת מקום לחשש אלא להתייחס רגיל בפשטות.
ושאצא צועקת זה עושה לי רע וכואב בלב
ושלחתי לה אתמול משהו והיא לא ענתה
אולי היא גם מתרחקת ממני
מה קורה לי
והיא שאמרתי לה שאני לא אצליח לצייר לה את הציור,התבאסנ ממני ממש.
שמחה שעמדתי על הגבול שלי אבל מתג שני זה נורא מבאס ומעצבן ואני מרגישה משלוש אנשים שאני שונאת את המצב ובטלי ל, אבל אני לא יעשה את זה כי זה סתם מטומטם ואני עוד רגע אצא מהמחשבות האלו
רק
קחי בקלילות טוב