מגשימים אהובים-עזרא - ארכיון

פניה למגשימים מגרעין דביר.

ברוכים הבאים לפורומינו המקסים (סליחה על האיחור בהודעה, לא היה לי זמן להיכנס).

רק רציתי לומר, בשמי ואני בטוחה שבשם כל מגשימי התחיה

מלא בהצלחה!!!!

אנחנו כולנו סומכים עליכם שכולכם תותחים ושתרימו משהו ענק ובצורה הכי טובה שאפשר!

אם נכנסתם להגשמה, כנראה שאתם יותר טובים כי חוץ מהתכונות שיש לכל מדריך מצוי, לכם יש עוד תכונות כמו יצירתיות ועמידה בקשיים.

תדעו לכם, ככל שאתם תהיו יותר גאים בהגשמה ותשקיעו בה יותר, תצליחו יותר, תשפיעו יותר וכל מי שסביבכם יעריך את ההגשמה ואתכם יותר.

מאחר והצטרפו לפורום כ"כ הרבה אנשים, אני מציעה שכל אחד יזדהה בשמו, סניפו וגרעינו. אם הם כבר פועלים ויש לו עוד פרטים על ההגשמה שלו אנחנו ממש נשמח לקרוא!

שוב, מלא הצלחה!

אוהבים ומעריכים מלאן, מגשימי התחיה.

-שכוייח לכל מי שקרא עד הסוף-

-   המאמר כתוב בלשון זכר אך מיועד לשני המינים-

יומטוב ושמח (יותר נכון לילה). מעריכה ממש, רננה בראון, גרעין התחיה,סניף כפר גנים.

ורד, המלכה, קלאוזנר, דביר כפ"ג המלך!! =]עזרא - ארכיון
זה ממש לא בסדר איך שאת מדברת...עזרא - ארכיון
כי אם זה לא נחמד וזה לא כיף שאומרים שכל האנשים הפחות מוצלחים הולכים לההגשמה אז אנחנו עושים את זה הפוך?! זה בכלל לא בסדר... צריך לומר שכל אחד ומה שמתאים לו, ולא שאחד הדברים הוא טוב יותר מהשני באופן כוללני... אם לי מתאים יותר הגשמה זה לא בגלל שאני יותר טוב מההוא שהלך להדרכה או יותר גרוע, כי זה שני דברים שונים- וכן גם להעברת ערכים לדור הבא ולשמירה על האש יש פוטנציאל גדול מאוד וזה לא פחות חשוב מאשר להשתמש באש... נראה אותך אומרת למדריכה שלך שהיא יותר גרוע מהחבר'ה שלה שהלכה להגשמה... את גם לא תגידי ההפך... כל דבר הוא שונה, פשוט שונה! וכל אחד ומה שמתאים לו יותר!!!
משה..עזרא - ארכיון
יש הרבה אנשים שהם כן מאוכזבים מזה.. ואולי עוזר להם לקרוא את זה. אני אישית ממש שמחה שאני בהגשמה.

אני ליאור אפשר לילי אממ סניף הדר גנים השולטט גרעין דביר
תיקון טעות-עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי עיתון הגשמה בתאריך י"א תשרי תשס"ח בשעה 23:22
סליחה אם הבנתם לא נכון.
כן, אני חושבת שבמובנים מסויימים המגשימים טובים יותר מהמדריכים אבל זה לא אמור לגרום לזלזול שלנו במדריכים. הם אנשים איכותיים גם ויש להעריך אותם. פשוט במובנים מסויימים אנחנו יותר טובים. וכן, למי שתהה אני כן מאמינה בזה!
אנא התעלמו מהתגובה הקודמת שהיא לא נכונה ומטעה.
לילהטוב.
משה...עזרא - ארכיון
אישית לגרעין התחיה די אמרו שכמעט כל מי שנמצא בהגשמה יכל להיות מדריך,ולא,זה לא שהתכונות הם שונות כי אנשים לא נולדים ככה..אלא נהיים כאלה..
נראה לי שלמה שהיא מתכוונת זה שלהגשמה צריך פשוט אנשים שגם מסוגלים להקים דברים מאפס ולהיות עם מוטיבציה גם בלי תמיכה של סניף וקבוצות שבאות אליהם לפחות 10 חניכים קבוע...וזה לא בא ח"ו מזלזול במדריכים גם זו עבודה קשה..אבל השאלה איזה סוג של חברה' המדריך חושב שנחוץ באותו מקום וזה לא שיש בקבוצה שני סוגים של אנשים- מדריכים ומגשימים..עובדה שלפעמים בהכנסות יש הפתעות לכאן ולכאן...
המדריך מנסה לבנות מבנה של צוות וכל אחד נכנס לפי המיוחד שלו ולפי התפקיד שהמדריך חושב שהוא יכול למלא בצוות.ותאמין לי שמה שיותר חשוב מאיך שהמדריך מכניס זה איך הבנדאם עובד בתכלס אחרי שכבר נרגע כל העניין מסביבו,יכול להיות הבנדאם שנכנס לתפקיד הכי נחשק ולא עושה כלום,והבנדאם שהכי לא מצפים ממנו להדריך ועושה אתזה בצורה מלאה.
אממ תאמת לא בא לי להכריז שאני פה..עוד לא התרגלתי לעזרא - ארכיון
רעיון...אבל,חרות.הדרגנים.
המון פעמים אנשים שקוראים להם תותחיםעזרא - ארכיון
זה אנשים עם מלא מוראל וכריזמה ולפעמים בוחרים להכניס אותם להגשמה ולפעמים להדרכה,ומצטערת המון בנות בהגשמה שלנו יכלו יפה מאוד להיות מדריכות ולהפך...
את לא צכה להצטער,אצל כולם זה נראה לי ככה.עזרא - ארכיון
מי לא צכה להצטער?? לא הבנתי.עזרא - ארכיון
"מפקיר"- מי את/ה??
אמרתי ל"מפקיר",שהיא צודקת כי היא אמרה שהמון בנותעזרא - ארכיון
בהגשמה יכולות להיות גם בהדרכה ולהפך. אז אמרתי לה שהשנה אצל כולם זה ככה.
דבר ראשון:עזרא - ארכיון
מגשימים יותר טובים מהמדריכים בלי דיון אפילו.
שתיים, דווקא כן הייתי אומרת למדריכה שלי שהיא פחות טובה מחברות שלה שהיו בהגשמה...
זאת לא תחרות מי יותר טוב!!הכל חשוב!עזרא - ארכיון
בכל זאת-עזרא - ארכיון
מה יותר חשוב?
לדבר על אידאלים או לעשות אותם?
אז אחרי שעניתם לעצמכם את התשובה אני מניחה שהגעתם לזה ש-
הגשמה יותר חשוב מהדרכה (בלי לזלזל חלילה בהדרכה כי צריך שמישהו
יחנך לאידאלים למרות שלדעתי אין חינוך יותר טוב לזה מאשר להראות תכלס שעושים את זה!!!)
נכון שיותר חשוב לעשות אבל:א. זה לא שיש רק דיבורים!עזרא - ארכיון
כן עושים דברים בתור קבוצה\סניף..!!
וב.כמו שאמרת צריך גם את אלה שיחנכו לאידיאלים של עשייה!
כי אם כולם רק יעשו ואף אחד לא יחנך, אז העשייה תפחת וחבל!!
בגלל זה אין פה יותר חשוב!!הכל חשוב!
רק אני מוצאת את הויכוח הזהעזרא - ארכיון
של "מה יותר טיפשי" מאוד מיותר שלא נותן כלום חוץ מהרגשה רעה?
שניהם חשוביםעזרא - ארכיון
לכל אחד יש ת'חשיבות שלו..
גם הדרכה זה חשוב = לחנך..
גם הגשמה = להגשים מה שלימדו אותך!

בכל מקרה אילת במברגר אלעד..=]
צודקת ממש!!עזרא - ארכיון
ממממ...עזרא - ארכיון
ואם ההגשמה שלך היא בעצם הדרכה? אז גם פה את "רק" מחנכת... אבל אני חושבת שאת הדברים האלה תוכל להגיד יותר טוב אפרת קלמן. אני אבקש ממנה להגיב פה=)
בכ"מ, ההבדל ביחיד שאני רואה זה שהגשמה היא לאו דווקא חינוך והיא פועלת מחוץ לסניף.
שאר ההגדרות, לדעתי, מיותרות.
פלונטר ואחותה יש לי דבר לאומה:עזרא - ארכיון
לך ולאחותך.. דבר ראשון..:
הייתי בטוחה שפלונטר זה השם משפחה שלכן.. אז קראתי לשתיכן פלונטר ואחותך לא הבינה מה אני רוצה מהחיים שלה..
דבר שני: איזה כיף היה!!! תודה היה ממש כיף! מקווה לזכות לראות אותך שוב..! היה כ"כ כיף!!!!

דבר שלישי: אני יודעת שזה לא קשור לפה ומתפוצץ לי הראש אז אני מרשה לעצמי לחפור ולהגיד.. מגיע לי! לילה טוב וחג שמייח!

שליחים של הקב"ה!
וואו, הייתי חייבת להגיב!עזרא - ארכיון

כל הוויכוחים האלה של מי יותר טוב הגשמה או הדרכה..נראה לי קצת כאילו לא משהו שאתם באמת יכולים להתווכח עליו!

קצת קשה לי להתבטא פה אני אשתדל לעשות את זה בצורה הכי טובה!

מישהי פה אמרה שללא ספק הגשמה הרבה יותר טוב וחשוב מהדרכה..אני לא חושבת שזה כ"כ נכון! ההגשמה בנויה על חניכים שהתחנכו במשך כמה שנים בסניף..מישהו צריך לחנך את החניכים האלה בצורה הכי נכונה והכי טובה ולהפוך אותם לאידאליסטים עם הרבה כח רצון ושאיפה לצאת החוצה ולפעול..אז באמת שיש את אלה שצריך אותם בתוך התחום הסניפי, בפנים כדי באמת לעזור ולחנך את החניכים לאידיאליסטיות שזה כ"כ כ"כ חשוב וכ"כ צריכים את זה דווקא בימים שלנו..ויש את אלה שיוצאים החוצה זה לא הופך אותם לטובים יותר ולא הופך אותם לפחות טובים! כולם מעולים ותותחים..המגשימים לוקחים את כל מה שמישהו אי-פעם חינך אותם בסניף (המדריכים שלהם..) ואת כל מה שהכניסו להם ופשוט יוצאים עם זה החוצה לעמ"י..זה משהו מטורף שאסור אסור אסור לזלזל בו חס וחלילה! אנשים נורא נעולים על זה שההגשמה זה משהו מסויים וזה יכול להשתנות בעיקר בעזרתכם..(הסטיגמה!) הגשמה זה משהו מטורף לאנשים מטורפים שיש להם כ"כ הרבה כוחות לצאת ולפעול בכ"כ הרבה דברים שעמ"י צריך אותנו! את הבני הנוער..לבני נוער יש את הכי הרבה כוח..
מחילה שיצא לי ככה ארוך ולא ברור! אני מקווה שהבנתם לאן אני חותרת..באמת שיש לנו כוחות הלוואי שנוציא אותם לפועל ונעשה כמה שיותר וכמה שאפשר..הכל בידיים שלכם..!

חג שמח! הגשמה תשס"ח!!
פשיי איזה נאום..חח כפרה עלייך...עזרא - ארכיון
לפחות מישי אחת פה חושבת שאין פה יותר או פחות טוביםעזרא - ארכיון
רציתי להגיב.עזרא - ארכיון
קודם כל נספר קצת על עצמי קוראים לי שמעון לביא ואני מדריך דביר עין גנים ורכז הגשמה של דביר כפר גנים.
קודם כל לעניין השיבוצים אני לפחות כאשר שיבצתי את החניכים שלי ואני משער וכמעט בטוח שככה כל מדריכי דביר נוהגים זה שאנחנו מנסים שראות איפה כל אחד יוכל לתרום הכי הרבה לעם ישראל ע"פ התכונות שלו וההתאמה למקום זה השיקול העיקרי לא כמה הוא תותח או קוול אלא כמה הוא יכול לתרום.
בקשר למה שיותר חשוב הדרכה או הגשמה.. אני יכול להגיד לכם שהגשמה הרבה הרבה יותר חשוב לעם ישראל אני אומר את זה אחרי כמעט שנתייים של הדרכה ושבועיים של רכז הגשמה התרומה שמגשים יכול לתרום לעם ישראל היא הרבה יותר גדולה ומשמעותית
מדריך ברובו עסוק בפעילות שלו בלהכין פעולות וצ'ופרים. האם זה מחנך? כן זה בהחלט מחנך אבל בטווח מאוד ארוך ועם הרבה שותפים למשימה לדוגמא לא משנה כמה פעילות מדריך יעביר אם בבבית החינוך הוא בדיוק הפוך או החברים שלו בשכונה שונים מהחינוך בסניף אז הפעולות שלו זה כלאם פאדי.
המטרה של הסניף לענ"ד זה לגרום שהחניך ישתנה ע"פ האוירה בסניף ואת האוירה יוצרים המדריכים ע"פ ההתנהגות שלהם וגם ע"פ הפעולות וזה חשוב מאוד אבל הכל בפופורציה
לעומת זאת בהגשמה קחו לדוגמא רק את הפעילות שלנו ביפו יש לכם מושג כמה זה עזר? אני לדוגמא הייתי עם כמה מהמגשימים שלי בבית כנסת ועזרנו להקים סוכה אתה יכול לסמן וי שגרמת שיהיה עוד סוכה בבית כנסת שאנשי הבית כנסת ירגישו יותר בנח בתפילה שיהיה להם איפה לאלכל וגם לתקיעת יתר בארץ ישראל
יום עיון באיכלוב שפתאום כל הבית חולים מחייך יש לכם מושג כמה זה עוזר? שפתאום ילדים מחייכים והכל נראה הרבה יותר שמח.. זה עוזר המון!
במבט לאחור נראה לי שאם תקחו שתי אנשים אחד שהיה שנתיים מדריך ואחד שהיה שנתיים מגשים, המגשים עשה בפועל הרבה הרבה יותר לעם ישראל! אז נכון שלא היה לו חניכים מעריצים ולא היה לו סניף עם המון מוראל שכיף להיות בו ולהרגיש פתאום חשוב ואחראי אבל הוא תרם המון לעם ישראל בין אם זה במועדונית ובים אם בבית חולים אבל הוא תרם! יש לכם מושג כמה זה שלדוגמא במבצע חנוכיות אנשים שבחיים לא הדליקו נרות חנוכה פתאום מדליקים נרות? זה דבר כ"כ גדול שנעשה כ"כ בקלות ורק עם רצון טוב לתרום ולחשוב על האחר וזה היחודיות של ההגשמה!
זה היחודיות שלכם!
שאנחנו באים בלי כבוד ובלי אגו ובלי דוואינים לתרום נטו לעם ישראל!
מי שרוצה דברים אחרים שלא יבוא לכאן בהגשמה אין פוזות ולא מקבלים טלפונים מהורים מעריצים ולא מקבלים כבוד בתור מדריכים אלא רק נותנים, נותנים מעצמך לעם ישראל
וגם אצלינו יש תוצאות יש תוצאות של חניכים במועדוניות שפתאום מתחילים ליטול ידיים ולברך, של ילדים בגנים שמכירים מושגים ביהדות, של חולים שמתחילים לחייך, של זקנים שפתאום מתאוששים כי יש אנשים שמתענינים בהם. נכון הם נראים קצת אחרת וקצת שונה והם לא תמיד יגדו תודה ולא תמיד אתה תרגיש סיפוק אבל תמיד אתה יודע שאתה עזרת להם והמון!
אשריכם ישראל
ב"הצלחה!
זה כזה אירוני.עזרא - ארכיון
באים ואומרים שהגשמה זה הדבר הכי חשוב בתנועה! והכי תורם והכל..
אבל תכלס ממה זה התחיל!? למה בכלל הקימו תהגשמה?!
כדי לספק את שעמומם ותסכולם של אלה שלא נכנסו להדרכה.
מילא אם מלכתחילה זה היה מתחיל באמת מתוך אידאלים וערכים...
הכל התחיל מתוך אינטרס.

איך את יודעת שזה ככה? היית ברגע שחשבו על הרעיון?עזרא - ארכיון
סתם לשה"ר... :/
גם ההדרכה מונעת מאינטרס של התנועה....עזרא - ארכיון
גם ההגשמה וגם ההדרכה מונעות מהאינטרס שבני הנוער יישפיעו ויתרמו כי יש להם הרבה כח וחבל לבזבז אותו בסתם ישיבה בבית.... ואינטרסים זה לא בהכרח דבר רע זה תלוי בשביל איזה אידיאל (אם בכלל...) פועל האינטרס. ופה לדעתי האינטרס עצום!!!
סתם שתדעי ההדרכה היא יותר אינטרסנטית מההגשמה כי זה לא רק כדי שהמדריך ישפיע ויתרום אלא זה גם כדי להגדיל את מספר החברים בתנועה מדריך לא ישמח אם חניך יעזוב...וזה גם אינטרס (גם אם הוא פחות עיקרי ודומיננטי...)
מתוך שלא לשמה בא לשמה.עזרא - ארכיון
זה לא מעניין אפאחד ממה זה נבע אם כיום בהחלט בוחרים אנשים עפ"י צורך ובאמת יושבים וחושבים מה מתאים לכל אחד ואיפה נתרום הכי הרבה.
חוץ מזה, זו בהחלט הוצאת שם רע או לשה"ר או איך שלא קוראים לזה.
צר לי לומר, אבל-עזרא - ארכיון
על לרגע של השיחה עם שמוליק וענת אחרי השבת גרעין, לא שמעתי את
המילה הגשמה במובנה העמוק.
סליחה שאני אומרת אבל אצלנו ובעוד הרבה סניפים אחרים (מידיעה!!)
לא חונכנו להגשמה ותמיד פסגת השאיפות הייתה הדרכה.
זה הופך את ההגשמה שלנו לירודה כי לא חינכו אותנו לזה?
ממש לא!! הבנו את זה מעצמנו והננו שמחות וגאות (גרעין התחיה מר"צ) על כך שאנחנו בהגשמה ורמת הפעילות שלנו לא יורדת אלא דווקא עולה ב"ה!!
צר לי לומר אבל הרבה מאוד מדריכים מ-ז-ל-ז-ל-י-ם בהגשמה ואני אומרת את זה מתוך ידיעה ברורה כי יש גם את אלה שלא הייתה להם טיפת בושה לבוא ולהגיד לי שבישב"צ של מוצ"ש לפני הנטיעות הם ישבו
והריצו צחוקים על מה שביקשנו שהם יעשו ובסה"כ זה היה בשביל שחניכים שלהם יהנו...
צודקת (לצערי) בכל מילה, אבל מה הקשר לשרשור?עזרא - ארכיון
שיר..עזרא - ארכיון
אני לא מסכימה אם מה שאמרת שהרבה מדריכים מזלזלים בהגשמה..זה לא נראה לי ככה..יש הרבה שממש גאים בהגשמה..ויש אצלנו גם כמה קבוצות שהעבירו להם פעולה על ההגשמה..מה שאת כן צודקת זה שיש ממש מודעות פחותה..ואנשים מלכתחילה מבינים שהדרכה זה טוב יותר..אבל זה הזמן לשנות! ותאמיני לי שאנשים משנים!
היא מגשימה כבר שנה. למה שתשקר?עזרא - ארכיון
היום מדריכים פחות מזלזלים. אבל זילזלו. כמו שאת רואה, היא אפילו נתנה דוגמא:/ (ב"ה בסניף שלנו לא יצא מקרה כזה...)
לא נעים לומר אבל-עזרא - ארכיון
במקרה דיברתי גם על סניף אלעד...(אמרו לי דברים כאלה משם) אני חלילה לא אומרת שכולם זה ככה אבל זה שיש כאלה זה בעיה...
יונת-אני אסביר לךבע"פ כי אין לי כח לכתוב
שיר..עזרא - ארכיון
מה שכתבת עכשיו זה סתם לשון הרע על סניף אלעד, כי אני יודעת טוב מאוד מי אמרה לך ומה אמרה.. וזה לא נכון בכלל..
מה? מה? מי זלזל בנו, מי?!עזרא - ארכיון
ספרו לי, אני רוצה לדעת!
P=
אני חושבת שדי לדבר על דוגמאות של "כמה שונאים אותנו". לפי מה שנראה, השנה עומד להיות אחרת לגמרי, אז למה סתם להעלות ויכוח מיותר?
מאיפה את יודעת-עזרא - ארכיון
מה בדיוק אמרו לי ומי?!
אני מבטיחה לך שלא המצאתי את זה ועד היום קשה לי עם מה שאמרו לי...
חוץ מזה ב"ה יש לכם אחלה סניף וזה ממש לא היה בקטע של לשה"ר על אלעד ות'אמת התלבטתי אם לכתוב את זה או לא והחלטתי שכן ( אם את רוצה פרוט סיבות נדבר מחר כי לא כאן המקום לפרט)
אגב, מי זאת? איילת?
כן זה אילת וסבב...=]עזרא - ארכיון
שלחתי..זה ארוך, מקווה שנשלח...עזרא - ארכיון
לא קיבלתי..=[עזרא - ארכיון
שמעון...עזרא - ארכיון
תן פה איזה נאום כבד ככה על הקטע של "תנועה בלי הגשמה אין לה זכות קיום".. אתה טוב בזה...
למה התכוונת במה זה?עזרא - ארכיון
יונת-עזרא - ארכיון
איפה הגבת? עוד פעם שירשרת כמו שצריך ואז אפחד לא רואה את התגובה שלך?
פשוט היה כתוב שהגבת אחרונה ואני הייתי אחרונה בשירשרור וכמובן שהייתי צריכה לשנות את זה כדי שאני יופיע שם...
הכי טוב לשרשר כמו שצריך.עזרא - ארכיון
ומיד אחרי ההודעה של איילת עם הכותרת "שיר.."
יונת תלמדי-עזרא - ארכיון
אנשים לא קוראים מהתחלה את כל ההודעת כדי לראות את מי שהגיב להודעה ולכן כדאי להגיב בסוף ולציין למי התגובה ואז יבינו את ההקשר...
כן יונת מעצבנת. תלמדי לשרשר כמו שצריך.עזרא - ארכיון
ושיר- חפרת עם כמות האשכולות שהערת לה על זה.
אני לא משרשרת כמו שצריך??? אני???עזרא - ארכיון
כן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
את מגיבה לא בסוף. זה משגע! תגיבי בסוף ותכתבי למי זה מיועד. זה הרבה יותר מובן. ככה נוהגים בפורום.- - -
לא נוח לי. אני כבר שוכחת למי רציתי להגיב ולמה.עזרא - ארכיון
תתמודדי.
תתמודדי את. לא כל קהילת הפורום צריכה להתמודד בגללךעזרא - ארכיון
. תתאימי את עצמך לחברה לא להיפך!
בתגובה זאת הינך גורמת לעצמך נידוי חברתי -עזרא - ארכיון
עד לחזרתך למוטב!
נידוי חברתי ע"י שיר בראון ושיר בראון?עזרא - ארכיון
גע מי זאת רננה ומי זאת שיר?עזרא - ארכיון
אוהבת את שתיכן בכל מקרה
רננה ושיר הם תאומות...עזרא - ארכיון
וואלה?!!!!!!?!?!............עזרא - ארכיון
חחח...עזרא - ארכיוןאחרונה
אני (תזהרו אני עצבני) שיר
ופלונטר זאת רננה
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך