מעניין...עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי קמ"קשית בנשמה בתאריך כ"ה תשרי תשס"ח בשעה 12:44

http://www.aish.com/hsociety/society/Light_in_All_the_Dark_Places.asp

תיכנסו ,תקראו ותגיבו....

מה דעתכם על אותו אדם שהתגייר?האם הגנים משפיעים?

קשה להאמין שזה נכון אבל...עזרא - ארכיון
בס"ד

אם זה נכון לדעתי לא צריך לקבל אותו כל כך מהר ולסלוח לו על כל הפשעים שאבותיו עשו, למרות שרואים שהוא באמת התגייר מסיבות שהוא באמת מאמין ביהדות, אבל כל מה שרשום שם על כך שהוא סובל אז הוא צריך לדעת איזה סבל רב גרם הסבא שלו ואבותיו לאחרים!!!

ולכן דעתי אפשר לקבל אותו אבל לא כל כך מהר ולא לסלוח לו מהר כל כך !!!!!
אני חושבת..עזרא - ארכיון
שעצם זה שהם רוצים להתגייר ולהתקרב ליהדות זה כבר אומר שהם מכפרים על משו..חוץ מזה שאני לא חושבת שהם אשמים במה שהסבים שלהם עשו..כמובן שקודם כל צריך לברר אם הם התגיירו לפי ההלכה וכו'..
זה לא רק ההלכה...עזרא - ארכיון
בס"ד
יש כאן גם דבר נוסף שצריכים לדעת האם באמת כדי לסלוח להם כל כך מהר למרות שאלו רק המעשים שהאבות שלהם עשו לנו, כי אולי צריך לתת להם את ההרגשה (אפילו הרגשה קטנה) של מה שהאבות שלנו הרגישו באותה תקופה, כדי שדברים כאלו לא יחזרו לעולם ח"ו, או אפילו דברים דומים לזה!!
אני לא חושבת..עזרא - ארכיון
שזה שנגייר אותם יגרום להם ח"ו לעשות כל מיני מעשים לרעתנו..
אני חושבת שאנחנו צריכים להבליט את ההבדל שלנו מהנאצים: אנחנו סלחנים, כמובן לא במידה מופרזת..אבל שעדיין ירגישו את ההבדל, זה כבר עושה משו..
אז מה זה יתן לנו...עזרא - ארכיון
בס"ד

מה זה משנה אם הם יבינו שאנחנו סלחנים, כי מה זה משנה אם הם ירגישו בהבדל או לא ירגישו בו??
ואו בחיים לא הייתי חולמת לגייר אותועזרא - ארכיון
אבל מה אשמתו מה שהסבים שלו עשו??
וחוץ מזה אנחנו אמורים לקבל אותו "ואהבת את הגר,כי גר היית בארץ מצרים" וחץ מזה זה נראה לי לא אמיתי ... להיטלר לא היו אחים למיטב זיכרוני
לא צריך לקבל יש את הגרים....עזרא - ארכיון
לפי ההלכה יש גרים שאסור לקבלם ישר אלא לאחר כמה דורות כמו שאם יש מצרי שמתגייר מותר לקבלו רק לאחר דור שלישי (כלומר רק את הנכד שלו והלאה) ויש עוד כמה דוגמאות לכך ולכן אני אומר שלא צריך ישר לקבל את הנאצי הזה ואת הבנים שלו, אולי לקבל את הנכדים אבל אותו לא!!
חגי...עזרא - ארכיון
ומכיוון שכנראה לא שאלו אותך אז הוא יהודי באסה לך, מצטער שהרסתי לך את הערב.
הוא לא נאצי ולא אבותיועזרא - ארכיון
אלא הדוד של האבא/ של האמא (לא זוכרת) ככה אתה מעניש אותו על משהוא אבותיו לא עשו!
מוריה צודקת!!עזרא - ארכיון
הוא לא אשם שדוד של סבא שלו היה הנאצי הכי גדול בעולם..
ראית כמה הוא מצתער על מה שסבא שלו עשה..
אגבעזרא - ארכיוןאחרונה
עצם בלתי מזוהה
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

עב"םעצם בלתי מזוהה, ובראשי תיבות עב"ם, הוא עצם שהחוזים בו מאמינים שהוא קשורים לחוצנים, כמו צלחות מעופפות. המונח נובע מן המקור האנגלי UFO - Unidentified Flying Object, אשר בתרגום מילולי היה צריך להיות עמב"ם - עצם מעופף בלתי מזוהה.

לאורך ההיסטוריה הופיעו בשמים עצמים אשר בני אדם לא יכלו לזהותם. המקרה המפורסם המודרני הראשון התרחש ב-24 ביוני 1947, כאשר טייס חיל האוויר האמריקני בשם קנת ארנולד דיווח שראה 9 צלחות מעופפות בשמיים. ארנולד דיווח שהצלחות נעו במהירות מדהימה, אותה חישב לפי הזמן שלקח למטוסו לעשות את אותו המסלול ושהן נעו "כחלוקי נחל שהושלכו על מים".

מקרה זה חוסה בצל המקרה הידוע ביותר הנוגע, לכאורה, לעב"מים, אשר התרחש גם הוא בשנת 1947. במקרה זה מספר עדי ראיה בסמוך לעיירה רוזוול בניו מקסיקו בדרום מערב ארצות הברית טענו שחזו בנפילת חללית - אירוע שנודע כתקרית רוזוול. הטענות היו נרחבות ואף דווח על רסיסים רבים וגופות חוצנים שהוצאו מבין ההריסות. בתחילה הרשויות התיחסו למקרה באופן גלוי כהתרסקות עב"ם, אך לאחר מכן הכחישו זאת. ההכחשה נתפסת בעיני חובבי עב"מים רבים כנסיון חיפוי של הממשל האמריקני לטובת חקר החללית שהתרסקה, לכאורה, או למען הסתרת קונספירציה רחבה יותר. במהלך השנים התפרסמו מאות "עדויות" שמתעדות, לכאורה, את המחקרים והחיפוי הממשלתי למקרה, כולל אף תמונות אשר נטען כי הן מתעדות ניתוח שלאחר המוות בגופת אחד החוצנים. בקרב המאמינים בתאוריה זו רווחת הסברה כי גופות החוצנים, שרידי החללית ותוצאות המחקרים שכביכול נעשו בהם נמצאים בבסיס סודי של חיל האוויר האמריקני בשם "אזור 51".

ממשלת ארצות הברית הקימה ועדות חקירה לבדיקת השמועות על עצמים בלתי מזוהים בשנים 1952, 1949, 1948 ו־1962. ועדות אלו הזימו חלק גדול מהעדויות על הופעות עב"מים, אך מסקנותיהן לא החלישו את האמונה העממית בקיומם של עב"מים וחייזרים. בשנות ה-90 התגלה כי רבים מהעצמים הבלתי מזוהים היו למעשה ניסויים סודיים של חיל האוויר האמריקני, דבר שלא תרם לאמינות ההכחשות של ממשלת ארצות הברית.

כמו כן, בשנות ה-90, בעקבות לחץ ציבורי מתמשך של תושבי ניו-מקסיקו לחקור מחדש את תקרית רוזוול, הקונגרס החליט לחקור את הפרשה. בעקבות זאת חיל האוויר האמריקני הודה שגרסתו הרשמית עד אז, שברוזוול נפל בסך הכול כדור פורח המשמש למדידות מזג אוויר, הייתה שקרית, וטען שהשקר נועד לכסות כך שמה באמת קרה, לפי הגרסה הרשמית החדשה, הוא שנפל שם כדור פורח סודי מדגם ששימש לריגול מעל ברית המועצות (באותה תקופה לא היו עדיין לוויני ריגול). בנוסף, נשלחו חוקרים מטעם הקונגרס לבדוק מסמכים של חיל האוויר האמריקני מאותה תקופה, אולם הממצא העיקרי של החוקרים היה שבעוד שקיימים כל המסמכים של פעילות חיל האוויר באותו אזור מהשנים שלפני ואחרי 1947, רק אלו של 1947, שהיו עשויים להביא לפתרון התעלומה, נעלמו ללא הסבר.

הממצאים החדשים האלו לא סייעו להפריך את חשדותיהם של אלו המאמינים שאכן מדובר בעב"ם, אולם אין כל ממצא שיכול להוכיח זאת משום שאלו לא נמצאו והתעלומה נותרה פתוחה בעיני רבים.

מנכ"ל משרד המדע (1997), צבי ינאי, אמר מעל במת הכנסת בתשובה לשאילתה של ח"כ אבי יחזקאל האם עב"מים נחתו בישראל, כי התשובה היא שלילית והוסיף כי "אחד המאפיינים של פסבדו-מדע, הוא שהזמן לא מגדיל את הבנת התופעה, ואכן אחרי 50 שנות מפגשים כביכול עם עב"מים וחייזרים איננו יודעים עליהם היום יותר מכפי שידענו עליהם לפני 50 שנה. כך הדבר עם הדינוזאור השוכן כביכול באגם לוך נס, עם האסטרולוגיה, עם הפאראפסיכולוגיה, עם הקריאה בכף היד, וכיוצא באלו אמונות שונות ומשונות."

משהו קטן על רמה...עזרא - ארכיון
בפיזיקה וקטור הוא גודל פיזיקלי בעל כיוון (מגמה) הנמצא במרחב האוקלידי התלת ממדי. הכללה של מושג הווקטור הפיזיקלי וביסוס מתמטי לאריתמטיקה של וקטורים נעשים במושג הוקטור המתמטי.

וקטור מ-A ל-Bדוגמאות לגדלים וקטוריים: העתק, מהירות, תאוצה וכוח.

סקלר, המתואר על-ידי מספר יחיד, וטנזורים מסדרים גבוהים יותר הם סוגים אחרים של גדלים פיזיקליים.

לייצוגו של וקטור דרושים נתונים כמספר הממדים של המרחב שבו דנים. למשל, כדי לבטא מהירות על פני מישור יש צורך בשני נתונים, אך כדי לבטא מהירות במרחב יש צורך בשלושה נתונים. באופן גרפי וקטור מתואר כחץ במרחב.

תוכן עניינים [הסתר]
1 הגדרה
2 וקטורים וקינמטיקה
3 וקטור פולרי ווקטור אקסיאלי
3.1 הגדרה
3.2 הדגמה
3.3 מסקנה
4 ראו גם

[עריכה] הגדרה
וקטור פיזיקלי הוא גודל במרחב האוקלידי התלת-ממדי הפיזיקלי . זהו מרחב וקטורי ממשי בעל ממד 3 המצויד במכפלה סקלרית (ועל כן גם בנורמה) ובמכפלה וקטורית. הווקטור בדרך כלל מיוצג על ידי שלוש רכיבים (קואורדינטות) ואלה תלויות בבסיס (אלגברה) שבו אנו מציגים את המרחב. למרחב זה קיים אגד וקטורי, והוא האגד הטריוויאלי .

יש להבדיל בין וקטור פולרי לווקטור אקסיאלי (פסאודו-וקטור), וזאת בדרך בה הם עוברים טרנספורמציית שיקוף. על כך, בהמשך.

[עריכה] וקטורים וקינמטיקה
השימוש הנפוץ ביותר בפיזיקה לווקטורים הוא תיאור התנועה של גוף במרחב. הווקטור הבסיסי ביותר הוא וקטור המקום, שמתאר את קואורדינטות המקום ביחס לראשית (נקודת האפס) של מערכת הצירים במערכת צירים קרטזית.

וקטור המהירות הוא השינוי בווקטור המקום חלקי הזמן שעבר:

מאותה סיבה, גם התאוצה היא וקטור ובגלל החוק השני של ניוטון נובע שגם הכוח הוא וקטור. לכן, וקטורים משמשים לתאר שדות כוח במרחב. השדה הווקטורי הידוע ביותר הוא השדה האלקטרומגנטי ובייחוד השדה החשמלי האלקטרוסטטי שקל יחסית לתיאור מתמטי ופיזיקלי.

כדי לנתח שינוי בגדלים וקטוריים פותח תחום המשלב אנליזה מתמטית, אלגברה לינארית וחשבון אינפיניטסימלי. תחום זה נקרא אנליזה וקטורית.

[עריכה] וקטור פולרי ווקטור אקסיאלי

[עריכה] הגדרה
וקטור פולרי ווקטור אקסיאלי שנקרא גם פסאודו-וקטור נבדלים בדרך שבה הם מתנהגים תחת טרנספורמציית שיקוף.

וקטור אקסיאלי, או פסאודו-וקטור, הוא וקטור שזוכה ל"היפוך סימן" ביחס לווקטור הפולרי כאשר הוא עובר טרנספורמציית סיבוב שכוללת גם שיקוף.

[עריכה] הדגמה
ניקח גליל שמסתובב סביב צירו נגד כיוון השעון ושציר הסימטריה שלו מתלכד עם ציר z. אנו טוענים כי המהירות הזוויתית של נקודה על הגליל היא פסאודו-וקטור. נשקף את הגליל במראה המשקפת את ציר x. ניתן לתרגם פעולה זו לנוסחה הבאה:

אם ברגע מסוים, מצב המהירות והמיקום של פס אדום על שפת הגליל ישתנה, ובמערכת המשוקפת רק המיקום של הפס ישתנה, הטרנפורמציה למערכת המקורית תהיה:

[עריכה] מסקנה
כיוון המהירות הזוויתית, שהיה במערכת המקורית בכיוון ציר z, יהיה במערכת המשוקפת בכיוון השלילי של ציר z: .

מסקנה זו ניתן להסביר גם באופן אינטואיטיבי: אם נסובב גליל כנגד כיוון השעון, כשנסתכל במראה נראה שהגליל מסתובב עם כיוון השעון שהוא הכיוון ההפוך מהכיוון בו אנו באמת מסובבים את הגליל.

ההגדרה של וקטור ההמהירות הזוויתית היא:

וקטור המהירות זוויתית, שלא היה אמור להשתנות בהשפעת טרנספורמצית השיקוף מפני שהוא בכיוון z והטרנספורמציה לא משנה וקטור בכיוון זה, עבר שינוי סימן נוסף.

שינוי הסימן הנוסף היא תכונה המאפיינת את הפסאודו-וקטורים. גדלים רבים בפיזיקה הם פסאודו-וקטורים. כמעט כולם הם גדלים שמוגדרים באמצעות מכפלה וקטורית, כגון תנע זוויתי או שדה מגנטי. למעשה, הפסאודו-וקטור הנפוץ והיומיומי ביותר הוא הכיוונים ימין ושמאל שאנו משתמשים בהם באופן קבוע. מאחר שהימין מוגדר ביחס לשני וקטורים אחרים, ברגע שאחד מהם עובר שיקוף המתבטא בהיפוך כיוון ובשינוי סימן, גם הווקטור השני משנה את סימנו - למרות שהוא לא משוקף באופן ישיר.

רוצים לשמוע שם יותר מפוצץ? : ז'אן בפטיסטה בורי דהעזרא - ארכיון
סנט וינסנט (תבינו כל השם לא ניכנס בכותרת)
עדיין אין לו ערך ביוקפדיה לכן חיים/וישנה עם הידע שלהם ילכו להשלים אותו!:
http://he.wikipedia.org/w/index.php?title=%D7%96%27%D7%90%D7%9F_%D7%91%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%94_%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%A0%D7%98_%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%A0%D7%98&action=edit
(הכתובת עוד יותר מפוצצת אבל לא נורא שמתי לב לזה שאתם יודעים לעשות "העתק" "הדבק"
כבר כתבנו ערך מעניין יותר...עזרא - ארכיון
ראי ערך מוריה שוורץ, בפורום גב"ש, אשכול: למה כל כך משעמם בפורום שלנו, תגובה: מתאים לך...
לא יכלת לעשות קישור??עזרא - ארכיון
הנה הקישור בתגובה: מתאים לך...עזרא - ארכיון
http://www.ezra.org.il/forum/lmf_read.aspx?forum_id=61&topic_id=80418

זהו קטע ראשוני מתוך הערך, הערך המלא יעלה בעוד שבוע.
פששש איזה השקעהעזרא - ארכיון
השם הקודם של אם הבית שלי היה מוריה שורץ , אכן מתאים כמו כפכף לנעל / נעל לכפכף
(מיתוך אימרותיה החכמות של אם הבית שלי)
אם הבית שלך ממש גאונה...עזרא - ארכיון
עם רמת איי קיו של אורנג אוטאנג אפריקני ממוצע
אכן במיוחד אחרי שאני בכבוד ובעצמי הבקרתי תחדר היאעזרא - ארכיון
אמרה שהריצפה מלוכלכת!!!!!
עוד שנייה יהיה פה אוקיינוס של דמעותעזרא - ארכיון
...מרוב שהסיפור על הרצפה הצלוכלכת מרגשעזרא - ארכיון
מלוכלכת -אני מבינה שה-צ' ליד ה-מ' אבל זה לא כזהעזרא - ארכיון
מבלבל!
טוב בסדר...עזרא - ארכיון
אני גרגיש את זה
שמחע בשמחתךעעזרא - ארכיון
ואני אשמח כשיאשפזו אותך במחלקה לחולי נפשעזרא - ארכיון
כפי שטרחתי להסביר באשכול של גרמיזהעזרא - ארכיון
לא מענין אותי מה אתם חושבים / מה מענין אתכם
אנחנו...עזרא - ארכיון
לא חושבים אנחנו בטוחים ויודעים שבר מאשפזים אותך ואת פשוט לא אומרת לאף אחד.
טוב סבבה אבל לפחות אל תגלהעזרא - ארכיון
בעייה קטנה - בוא כתב את זה באינטרנט...עזרא - ארכיון
פרט שולי - זה בפורום, כל אחד יכול לראות את זה
ואלה איך לא חשבתי על זה?עזרא - ארכיון
(בנימה צינית ב-מ-י-ו-ח-ד)
וואלה לא ואלהעזרא - ארכיון
אגבעזרא - ארכיון
תופעת הטבע מוריה שוורץ הינה תופעת טבע נדירה ביותר שהתגלתה פעם אחת ויחידה בהיסטוריה של האנושות. התופעה התגלתה בתשיעי לאוקטובר למניינם תשס"ח בקופת החולים "מכבי" של גבעת שמואל. בגוף הנבדק, מוריה שוורץ (מכאן שם התופעה) התגלו כל 316,493 המחלות שידועות לאנושות, בין השאר עודף שומן (חריגה של כמה עשרות טונות מהממוצע), הפרה המשוגעת (או במקרה שלנו הבהמה המשוגעת), אוטיזם נדיר במיוחד (הגוף, או עב"ם, מתקשר בשימוש פלוצים וגרעפסים), פרקינסון עצבני, סרטן הזנב, ובנוסף, כ-340 מחלות ייחודיות לעב"ם הנבדק בלבד. רופאי קופת החולים היו אובדי עצות (במיוחד בגלל שקרסה להם המרפאה כשהעב"ם נכנסה לשם), פנו דחוף לסולל בונה, וביקשו שיפנו את העב"ם לבית החולים תל השומר. בבית החולים תל השומר בדקו אותה מומחים לרפואת הנפש והגוף והגיעו למסקנה (לפי תדירות הפלוצים) שהיא הולכת להפליץ בעוד כחצי שעה פלוץ שימוטט כליל את מדינת ישראל. השמדת מדינת ישראל נמנעה בעקבות הפלתה לסוריה ופיצוץ סוריה.

ראו גם - דיסלקציות חמורות והשפעותיהן על העולם.

אבל מה לעזות שבא לי לכתוב ואלה ???עזרא - ארכיון
למה אימפריה כחולה?מקפיצים נטושים

מה קשר כחול?
מה קשר פורום?
למה ריק פה?

מה זה (ל"ת)???????איגנוטוס פברלאחרונה
מהה מה זה הפורום הזהקורא ממעמקים

באמת גבשניקים פה? מה זה האימפריה הכחולה? עזרא?

כרגע זה פורום נטוש...תגל הארץ
מה המשמעות שלו?קורא ממעמקים

אהה לאיודעת...תגל הארץאחרונה
משעמםםם ליייייישקד מהצפון

ממשששששששששקד מהצפון

יאווו אני במחשבבב ואין לי מה לעשותתתתשקד מהצפוןאחרונה

נחשו מי אני😜אנונימי (פותח)
יאוווו מי את ???שקד מהצפון

אני במתחחחשקד מהצפון

...............שקד מהצפון

@תגל הארץ ?? 

@אולפנסיטיתתת ??