התנדבות לאורות בנים ב"אילני חסד".....עזרא - ארכיון

בס"ד

לכל אורת בנים בעז"ה ביום חמישי הקרוב בכ"ט תשרי נתחיל את ההתנדבות ב"אילני חסד" באופן קבוע בכל שבוע!!!!

בנתיים השעה עדיין לא סגורה אז כל מי שיש לו איזו עדיפות לשעה מסוימת שיכתוב כאן, אני לא מבטיח שנצליח שיהיה נוח לכולם אבל לפחות נשתדל שיהיה לכמה שיותר נוח להגיע להתנדבות הזאתי, כי היא מאוד חשובה!!!

וגם אם יש לי מישהו תגובות הערות או כל דבר אחר בקשר להתנדבות ביום חמישי שיכתוב כאן....

יום טוב לכווולם =]]

אורות בנים...עזרא - ארכיון
שכוייח א-ד-י-ר!!!!
אני ממש גאה בכם!!!אין עליכם..
אוהבת וכ"כ מעריכה!!!!!!!!!!!!!!!!!
כן בטח...עזרא - ארכיון
מיטל אבל למה לשקר?
זה לא בריא.
חיים מה הבעיה...עזרא - ארכיון
בס"ד

חיים אתה יכול להסביר לי בדיוק מה הבעיה שלך שאתה חושב שמישהו פה משקר עליך?!???
חגי צחוקים...עזרא - ארכיון
קח הכל באיזי זה לא בריא להתעצבן... חחח.
אל תדאג...עזרא - ארכיון
אני לוקח את כל מה שאתה אומר בצחוקים, גם אם זה רציני!!..חחח
שעת פעילותעזרא - ארכיון
הייתי עליז ושמח לו ההתנדבות הייתה בשעות הלילה המאוחרות, בסביבות השעה 2:00-5:30, אולם כמדומני שלא רבים ייטיבו עמי, לכן הייתי מציע בסביבות 11:30, אולם גם שם חוששני שלא רבים יחלקו את אותה דעה עמדי. כעת שהעסקתי את הקורא בין חצי דקה לדקה (לפי מידת הקריאה שלו, ייתכנו גם מקרים של חמש דקות ויותר), ארצה לומר כי אין לי בעייה עם שום שעה שתקבע ביום חמישי כל עוד זה מאוחר יותר משש. אני מצטער שגזלתי מזמנך ה"יקר", ומצד שני מחייך להנאתי בביתי. תודה
אני מסכים איתך לגבי השעה..עזרא - ארכיון
אבל אתה יודע שאתה יכול לעבוד בחפירות למציאת נפט כי אתה ממש טוב בחפירות!!
הנפט בעולםעזרא - ארכיון
ככל הידוע לי ביקשת ממני לחפור כדי למצוא נפט, הידוע בכינויו "הזהב השחור" אולם סבורני שאין זה הגיוני כלל, מפאת כמה סיבות אשר אפרטן כעת:
1. אינני מעל גיל 18 ולכן חל עלי איסור מוחלט לעבוד בחפירות נפט.
2. בעייה נוספת בדבריך היא כי הנך מבקשני לחפור ולמצוא נפט כרגע ואין ברצוני לקדוח ברצפת ביתי או בתקרת שכני.
3. אין מקורות נפט בגבעת שמואל, לפחות לא לפי מה שידוע לי.
4. בעברית תקנית, אין שימוש בשני סימני קריאה. סימן קריאה מסמל צעקה, או ציווי, סימן קריאה ואז סימן שאלה מסמנים תמיהה, ושלושה סימני קריאה משמשים לבטא צעקה גדולה וחזקה, אולם אין סימן פיסוק של שני סימני קריאה, ולכן לא אוכל לקיים דבריך כיוון שאינם תקניים.
5. הנפט בעולמנו הקטן (42,000 קילומטר בקו המשווה) יספיק לעוד 80 שנים במקרה הטוב של הדבר, ולכן אינני מסכים לחפור למציאת נפט אך ורק לשם המציאה עצמה ולא לשם השימוש בנפט.

כמדומני שחמש סיבות אלו מבהירות לך מדוע אינני מסוגל לעבוד בחפירות למציאת נפט, למרות שאתה טוען שאני נורא טוב בזה
לגבי החפירות..עזרא - ארכיון
1. אם הבעיה היא מגיל 18 ומעלה אני ינסה לסדר לך איזה אישור מיוחד כדי שתוכל להתחיל עכשיו.
2. אתה יכול לחפור לא בבית שלך אלא בפארק רמון לדוגמא או כל מקום אחר בגב"ש שהוא לא בית של מישהו.
3.ואני סומך עליך שמרוב חפירות אתה תמצא מקורות נפט רבים ברחבי גבעת-שמואל.
4.ולגבי איך שאני רושם לי היה כבר בגרות בלשון אז לא אכפת לי כמה סימני קריאה אני שם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.ואם אתה כל כך מתעקש אתה יכול לנסות לחפור כדי למצוא גם דברים אחרים שהם לא נפט ("הזהב השחור") כמו למצוא מים כי באמת חסר לנו מים במדינה שלנו אחרי כל המלחמות מים שעשיתם!!!
6. הסיבה הכי עיקרית וחשובה שאתה צריך לעבוד בזה היא מכיוון שאתה כל כך טוב בחפירות ופשוט רואים את זה.

ועכשיו אני הבאתי לך שש סיבות למה אתה כן יכול לעבוד בחפירות!!!!!!!!!
בסדרעזרא - ארכיון
כמו שאמרתי בהודעתי הראשונה לא ייטיבו רבים עמי ולכן אומר זאת - שמתי לב שאתה כתבת יותר סיבות למה לחפור, ולכן אכתיר אותך ל"מלך החפירות הכלל עזראי", דבר שני - תודה שהיה כיף לבזבז לך חצי שעה מלימוד במבחן במתמטיקה.
וישנה היו מקבלים אותך לחפירות גם עם...עזרא - ארכיון
היית בגיל 5 ובלי שום השכלה.
בשביל חפירות לא צריך בכלל השכלה גבוהה....עזרא - ארכיון
שחכתי שאתה כבר עובד בזה....עזרא - ארכיון
שחכתי חגי טעות שלי.
לא ממש לא אני לא חופרעזרא - ארכיון
מי שחופר הכי הרבה פה וכנראה שגם עובד בזה, זה אתה ואריאל...
כן אבל אתה מוסמך אנחנו לא...עזרא - ארכיון
אז אם אתה כל כך מתעקש...עזרא - ארכיון
אני ישיג לך הסמכה טובה ביותר מהמכללה!!
יפה אצה יודע לאיזה מכללה צריך לפנותעזרא - ארכיון
ואם אני לא ידע אני יפנה אליך...עזרא - ארכיון
כדי לבחור מכללה מספיק טובה בשבילכם...
תגידו מה נסגר איתכם?!?!?!עזרא - ארכיון
מה הבעיה...עזרא - ארכיון
פשוט יש כאן כמה אנשים שקצת משעמם להם אז הם רושמים כל מה שבא להם עד שהגענו למצב הזה...
יודע מה בוא נחזור לנושאעזרא - ארכיון
ימעצבן תכתוב כבר את השעה של ההתנדבות
כשאני ידע שעה מדיוקת...עזרא - ארכיון
אני יעדכן אותכם בעז"ה אין לכם מה להיות לחוצים...
לנו אין אבל זה כיף להלחיץ אותךעזרא - ארכיון
ת'אמת אני לא לחוץ בכלל!!! אבל אתה סתם חופר...עזרא - ארכיון
כולם לשיר איתי...עזרא - ארכיון
חגי החפרן, חגי החפרן, חגי חגי החפרן, לא שומעים יותר חזק, חגי החפרןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חיים אמרת משהו...עזרא - ארכיון
פשוט לא שמעתי מה אמרת!!
אז אתה גם חרש...עזרא - ארכיון
כולם לשיר "חגי החרש, חגי החרש, חגי החרש... לא שומעים יותר חזק... חגי החרשששששששששששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חגי אם לא שמעת לא נורא. העיקר שהאחרים שמעו.
עוד חפירה קצרה ומרתקתעזרא - ארכיון
אחפור פעם נוספת בין ברשותכם ובין אם לא ברשותכם:
הגדרת מילון אבן שושן החדש בהוצאת קרית ספר בע"מ ירושלים למילה חפר היא - כרה, הוציא עפר מן הקרקע באת או במעדר וכו'. אשתמש בהגדרה שימושית זו כדי לבטא את כעסי על המנהל והמדריך חגי בן אלימלך הכהן וארצה לשפוטו לדין תורה על עבירה שלמען האמת עדיין לא חשבתי עליה. חפרתי כבר בור עם המעדר שלו לתקרה של השכנים שלי שגרים בקומה שש, והם די כועסים עלי. הם גם לא נחמדים בדרך כלל, אפילו לא כשמטילים עליהם מספר בלטות ובולי עץ. הגדרתי להם את הגדרת מילון אבן שושן למילה חפר ואת הניסיון שלי לשבור את שיא החפירות באינטרנט ובד בבד בקרקע. אחרי התלבטויות ממושכות והצבעה גורלית ומרתקת, הם החליטו כי מטרתי נאה בעיניהם וכי ירשו לעבור בתנאי שאשיר להם את "דוד מלך ישראל" ארבע פעמים בלי לנשום. אחרי חוסר נשימה וביקור קצר בבית החולים תל השומר על שם איזה בן אדם אחד המשכתי בחפירתי לקומה החמישית. בדיוק שם מתגוררים האלה שמביאים לנו את המפתח לחדר אירועים אם אנחנו צריכים, וכשהם ראו את החור בתקרתם הנאה שחפרתי במו ידי ופרי דמיוני, הם נורא כעסו. אולם הם הגיעו איתי לפשרה שאבדוק מי לקח את המפתח ושאקבל ממנו את המפתח אליהם. לקחתי מפתח שבדי ודפקתי לאלה מקומה תשע בראש איתו, ואז החזרתי לשכנים מקומה חמש את המפתח עקוב הדם. לאחר עוד עיכוב שלוש שנים בכלא מגידו, המשכתי בחפירתי. השכנים מקומה ארבע הם בסדר, כלומר אין לי מושג מי הם ולכן אני מניח שהם בסדר, אך אם שם משפחתם הוא כהן אז כנראה שהם לא בסדר כיוון שהם קרובים איכשהו לחגי. הם, איך לא התעצבנו כשחפרתי להם בתקרה, אולם נתנו לי לעבור כאשר השמעתי באוזינהם כמה הגדרות יפות במיוחד ממילון אבן שושן כמו גע-גע - קריאה של בוז או דלתא - שם האות הרביעית באלף בית היווני. לקח לי עוד כמה חודשים טובים לחפור לתקרת השכנים בקומה שלוש כיוון ששם מתחילים יסודות הבניין וכמו שכל ילד בגן חובה יודע היסודות הם החלק החזק ביותר של הבנייו. הם דווקא היו די רגועים כ- שחפרתי את החור בתקרה, והם סך הכל ביקשו שכדי לשלם פיצויים אצטרך לעבוד אצלם כעבד עברי במשך חודש. מסתבר שיש להם שם בית ספר לאוטיסטים ולעוד אנשים מוזרים שנחשבים יותר חמורים מסתם אוטיסטים וכל מה שהיה עליי לעשות זה לרחוץ שלושים אוטיסטים ביום ולהלביש אותם, נשמע ממש כיף יסוד עולם. אחרי חודש שבו הגבול בין חיים ומוות היה נראה מאוד קטן, המשכתי לחפור ביסודות לקומה השנייה. כמובן גם זה לקח לי כמה חודשים טובים אך לבסוף הגעתי לקומה השנייה שם לא עשו לי בעיות, ולכן המשכתי לקומה הראשונה (כל חפירה לקחה בין שלושה לשישה וחצי חודשים). בקומה הראשונה שוב עשו בעיות, ורצו שאני אתרום ב לאיזה מישהו. די מהר הבנתי שאני הולך למות בתהליך ולכן התווכחתי איתם ולבסוף הגענו שאני אתרום רק כלייה. אחרי עוד חצי שנה בשיקום בבית החולים מעייני הישועה ועם כלייה אחת פחות ועוד ארבע וחצי חודשי חפירה הגעתי לקומת הקרקע של הבניין שלי, אולם זו הייתה רק חצי הדרך. המשכתי לחפור מנהרה לאורך הכביש עד הכיכר, ופניתי שמאלה לכיוון הבית של חגי. הפועלים במרכז טענו שאני ממוטט להם את היסודות אבל לא ממש היה לי אכפת - לי היתה מטרה לחפירה - למוטט את הבית של חגי. יובל עבר מאז התחלתי את חפירתי בקומה השביעית שבביתי, והנה, עם כלייה אחת פחות, קוצר נשימה, ושיתוק כמעט מוחלט של השרירים בידי. הגעתי ליסודות הבניין של חגי. המשכתי, איך לא, לחפור. עוד דקה הייתי ממוטט את הבניין, ואז פתאום אני קולט את המדריך חגי בן אלימלך הכהן. הוא אדם חסון כבן שבעים, נגדי, ילד בן שישים עם שיתוק בידיים. כמובן שגבר עלי ומנע ממני למוטט את ביתו, ועל כן אני תובע לדין תורה על שלא נתן לי למוטט את ביתו. והנה החפירה הגדולה ביותר בהיסטוריה רואה אור, עם סיפור מוקרץ שהמצאתי תוך כדי. חתימתי עוסקת בפילוסוף קרל מרקס, וכדי להשלים את חפירתי הגדולה אביא עוד כמה ציטוטים שאמר:הפילוסופים רק מפרשים את העולם בדרכים שונות ובעצם, צריך לשנותו"
"אין היא מבערת את הפעולה מתוך האידאה, אלא מבארת את היווצרן של אידאות מתוך הפעולה החומרית." (על המחשבה המטריאליסטית)
"ההיסטוריה אינה אלא פעילות האדם החותר להשגת מטרותיו."
"ההיסטוריה חוזרת על עצמה. קודם כטרגדיה ואחר כך פארסה."
"אין כלי הנשק של הביקורת יכולים לבוא במקום ביקורת שבאמצעות כלי הנשק. רק באמצעותה של עוצמה חומרית ניתן להפוך את העצמה החומרית על פיה, אולם גם התיאוריה נהפכת לעצמה חומרית מרגע שהיא אוחזת בהמונים."
"דברי-ימיה של כל חברה עד כה הם דברי ימים של מלחמת מעמדות."
"התרופה היחידה לסבל נפשי היא סבל גופני"
"הדרישה לוותר על אשליות ביחס למצבו, היא הדרישה למצב שאינו זקוק לאשליות."
"העבודה לא תוכל לשחרר את עצמה בעור הלבן כאשר בעור השחור היא כבולה."
"השלטון המדיני הוא כוח מאורגן של מעמד אחד לדיכויו של מעמד אחר."
"המדוכאים מורשים פעם בכמה שנים להחליט איזה נציג ספציפי של המעמד המדכא ייצג וידכא אותם."
"לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת, כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם".
"מצוקה דתית היא בו זמנית הבעה של מצוקה אמיתית יחד עם מחאה נגד מצוקה אמיתית. דת היא אנחה של יצור מדוכא, לב בעולם חסר לב בדיוק כמו שהיא הרוח במצבים חסרי אונים. היא האופיום של ההמונים'." רוח בלהות מהלכת על פני אירופה – רוח הבלהות של הקומוניזם."
"במקום החברה הבורגנית... נקים חברה שבה ההתפתחות החופשית של כל יחיד היא התנאי להתפתחות החופשית של כולם."
"הקומוניסטים מכריזים בגלוי שאין להשיג את מטרותיהם אלא על ידי ניתוץ כל סדרי החברה הקיימים בכוח הזרוע. ירעדו נא המעמדות השליטים מפני מהפכה קומוניסטית. אין לפרולטוריון אין מה להפסיד מלבד כבליו, יש לו עולם ומלואו להרוויח. פועלי כל העולם- התאחדו!"~ מתוך המניפסט הקומוניסטי
"הכסף, בעל התכונה לקנות את הכול, לרכוש כל חפץ, הוא אפוא החפץ, בה"א הידיעה. הוא היצור הכול יכול, הוא המעניק מכוחותיו לבעליו, שאין אונים הוא בלעדיו, הוא ההופך את המכוער ליפה, מעניק רגליים למשותק, נותן חוכמה לאוויל."
"אולם בתקופתנו, תקופת הבורגנות -- החברה כולה הולכת ומתפלגת לשני מחנות אויבים גדולים, לשני מעמדות העומדים זה כנגד זה: בורגנות ופרולטריון."
"ככל שהמעמד הקפיטליסטי והבורגני יתעצם ויתעשר, יתעצם ויתחזק מעמד הפועלים".
"פרסומאים הם תולעים הניזונים מגוויתו המרקיבה של הקפיטליזם".
"הקפיטליזם כורת את הענף עליו הוא יושב"
"מה שהבורגנות מייצאת, מעל לכל, הוא את חופרי הקברים שלה."
"היהודי השתחרר בדרך היהודית – בהשתלטותו על כוח הממון ובאמצעותו היה הממון לעוצמה עולמית. הכוח היהודי המעשי הייתה לו השפעה על העמים הנוצריים."
"מהו הבסיס החילוני של היהדות? מצוקה מעשית, התעניינות עצמית. מהי הכת העולמית של היהודים? התמקחות. מיהו אלו העולמי? הממון! ... מה מכילה בצורה מופשטת הדת היהודית – זלזול לתאורטיות, לאמנות, להיסטוריה, להיותו של אדם סוף לעצמו..." ~ על השאלה היהודית
(נאמר על פרדיננד לסל, משפטן יהודי) "כעת זה ברור לי, שגם צורתו של ראשו וגם מרקם שערו מראים – הוא צאצא לשחורי העור שהצטרפו לטיסתו של משה ממצרים (אלא אם אמו או סבתו מצד האבא הוכלאה עם כושי). כעת השילוב הזה של גרמניוּת עם יהודיוּת ונוכחות כושית בסיסית חייב ליצור תוצר מוזר. השתלטנות שלו גם היא מאופיינת בכושיות."
"קחו לדוגמה את אמסטרדם, עיר הנותנת מחסה לצאצאים הגרועים ביותר של היהודים שהוציאו החוצה פרננדו ואיזבלה מספרד, ושאחרי התמהמהות קצרה בפורטוגל, לאחר שהוצאו משם גם ולבסוף מצאו מקום מפלט בהולנד ... שם ופה ובכל מקום שעיר בירה קטנה מחזרת אחרי השקעות, תמיד יש אחד מהיהודים הקטנים האלה המוכנים להציע הצעה קטנה או להלוות מעט. שודד הדרכים החכם ביותר שבאברוצי אינו מעודכן יותר על מקום הכסף שבכיסו או מזוודתו של תייר מאשר היהודים הקטנים האלה באשר לכל בירה מופקרת בידיים של סוחר."
"לכן אנו מוצאים שמאחורי כל עריץ ישנו יהודי, כמו שמאחורי כל אפיפיור ניצב ישועי. בָּאמת, התשוקה לדיכוי תהיה חסרת תקווה, ויישום מלחמה אינו בא בחשבון, אם לא היו צבא של ישועים הבאים לחנוק את החשיבה וחופן יהודים לבזוז כיסים ... העובדה שלפני 1,885 שנים ישו הנוצרי הוציא את מחליפי הכספים היהודים מבית הכנסת, ושמחליפי הכספים של ימינו, המגוייסים לצד העריצות והרודנות, הם שוב יהודים, אולי אינה יותר מאשר צירוף מקרים היסטורי."
תודה רבה. דרך אגב כל זה בא להוכיח שחגי לא ראוי להיות מנהל הפורום של גבעת שמואל האימפריה
לא חבל להרוס להם את המחסן?עזרא - ארכיון
אתם מתחילים השבוע?עזרא - ארכיון
מוריה חפרנית היא כבר חפרה כמה טריליוני קילומטרעזרא - ארכיון
כמו שידוע ליעזרא - ארכיון
אי אפשר לשמוע קול בהעברת הודעת מלל במרשתת.
מרשתת=אינטרנט
אבל ישנה אפשרות להעביר את זה קובץ שמע ואז חגי יוכל לשמוע אותך.
כפי שידוע ליעזרא - ארכיון
אי אפשר לשמוע גלי קול דרך הודעת מלל במרשתת(אינטרנט בלעז).
אבל אולי דרך קובץ שמיעה חגי יוכל לשמוע אותך.
ואם כבר,אז כבר:
קול הוא התפשטות של הפרעה מכנית בחומר. הקול הוא סוג של גל, ויכול להתפשט בגז, נוזל או מוצק. גל הקול מתבטא בשינויי לחץ המתפשטים בחומר. לפי הגדרה אחרת הקול הוא אוסף של דחיסות ודילול מכניים, או גלי אורך שמתפשטים, דרך תווך (החומר בו מועבר הקול. דוגמה לתווך כזה הוא האוויר, דרכו עובר הקול בשיחה רגילה בין אנשים), הניתן לדחיסה (כל חומר למעט ריק). מייצר הקול נקרא גם מקור הגל. גלי קול ניתנים לתיאור בצורה גרפית, כאשר ציר אחד הוא ציר הזמן או המרחב, והציר השני הוא צפיפות האוויר.

תוכן עניינים [הסתר]
1 מאפיינים פיזיקליים
2 קול כאמצעי תקשורת
3 תלות מהירות הקול בטמפרטורה
4 קישורים חיצוניים

[עריכה] מאפיינים פיזיקליים
הקול הוא תופעה גלית, ולכן מתאפיין בתדירות ,במהירות ובמשרעת (אמפליטודה). המשרעת היא העוצמה של לחץ הקול המשתנה בתוך הגל, או הכמות המקסימלית, של לחץ בכל נקודה בגל. גלי קול נוצרים בשל עלייה בלחץ בנקודות מסוימות של חומר, הגורמים ל"אפקט הדומינו" המועבר הלאה. נקודות הלחץ הגבוה, ולפניהם, נקודות הלחץ הנמוך העוקבות אחרי נקודות עליית הלחץ. עוצמת הקול נמדדת בדציבלים (שהוא יחס לוגריתמי, ובמילים אחרות, אינו יחס ישיר)

מהירות הקול - מהירות הקול תלויה בגורמים רבים, ביניהם סוג, טמפרטורה ולחץ של התווך. למשל, גלי קול עוברים דרך האוויר במהירות שונה מאשר דרך מים. באוויר, ביום יבש בו הטמפ' היא 20 מעלות, מהירות הקול היא 343 מטרים לשנייה, או כ-1250 קמ"ש.

מהירות הקול איטית מאוד יחסית למהירות האור. הבדל זה מסביר לדוגמה את פער הזמנים בין ראיית הברק לבין שמיעת הרעם, הנוצרים באותו רגע.

שינוי מחזורי בלחץ האוויר היוצר "משיכה" ו"דחיפה" של מולקולות האוויר גורם (מ- 20 פעמים בשנייה ל- 20,000 פעמים בשנייה)לאוזן שלנו להבחין בקול.

[עריכה] קול כאמצעי תקשורת
בעלי חיים רבים מתקשרים באמצעות קול. האיבר האחראי לקליטת הגלי הקול והמרתם לאותות חשמליים אותם יכול לפרש המוח הוא האוזן. האוזן כוללת מנגנונים המגבירים את תנודות האוויר וממירים אותן לאותות חשמליים, אותן מפרש המוח כקול.

ישנו טווח תדירויות שבני אדם מסוגלים לשמוע. טווח זה משתנה מעט מאדם לאדם - אוזן "תקינה" שומעת בין 20 הרץ ל-20 קילוהרץ, אך תחום התדירויות שבו רגישותה של אוזן האדם מקסימלית הוא רק עד 4,000 הרץ (זהו בערך תחום התדרים שמועבר בטלפון). אולטרה סאונד (בעברית: על קול) הוא קול בתדירות הגבוהה מהתדירות הגבוהה ביותר שאדם יכול לשמוע (בדרך-כלל מעל 20 קילוהרץ). כמה בעלי חיים, כגון כלבים, דולפינים ועטלפים, יכולים לשמוע תדירויות גבוהות יותר מהאדם, ולפיכך הם יכולים לשמוע אולטרה סאונד (בתדירויות מסוימות).

בעלי חיים יוצרים קולות שונים על-מנת להתקשר ביניהם או להשמיע אזהרה לבעלי חיים אחרים. יש מקרים שבהם הצליל של בעלי החיים הוא מחוץ לתחום השמיעה של בני האדם. פילים לדוגמה מתקשרים בתחום התדר הנמוך מתחת ל-20 הרץ.

מכלול הקולות שבהם בני אדם משתמשים לתקשורת נקרא שפה.

[עריכה] תלות מהירות הקול בטמפרטורה
הגורם המשפיע ביותר על מהירות הקול הינו הטמפרטורה.
היחס בין טמפרטורת האוויר למהירות הקול נתון במשוואה:
v - מהירות הקול.
t - טמפרטורת האוויר במעלות צלזיוס.

פשש וחוץ מזה כן אפשרעזרא - ארכיון
אפשר לראות שאת מפגרת לפי זה...עזרא - ארכיון
תופעת הטבע מוריה שוורץ הינה תופעת טבע נדירה ביותר שהתגלתה פעם אחת ויחידה בהיסטוריה של האנושות. התופעה התגלתה בתשיעי לאוקטובר למניינם תשס"ח בקופת החולים "מכבי" של גבעת שמואל. בגוף הנבדק, מוריה שוורץ (מכאן שם התופעה) התגלו כל 316,493 המחלות שידועות לאנושות, בין השאר עודף שומן (חריגה של כמה עשרות טונות מהממוצע), הפרה המשוגעת (או במקרה שלנו הבהמה המשוגעת), אוטיזם נדיר במיוחד (הגוף, או עב"ם, מתקשר בשימוש פלוצים וגרעפסים), פרקינסון עצבני, סרטן הזנב, ובנוסף, כ-340 מחלות ייחודיות לעב"ם הנבדק בלבד. רופאי קופת החולים היו אובדי עצות (במיוחד בגלל שקרסה להם המרפאה כשהעב"ם נכנסה לשם), פנו דחוף לסולל בונה, וביקשו שיפנו את העב"ם לבית החולים תל השומר. בבית החולים תל השומר בדקו אותה מומחים לרפואת הנפש והגוף והגיעו למסקנה (לפי תדירות הפלוצים) שהיא הולכת להפליץ בעוד כחצי שעה פלוץ שימוטט כליל את מדינת ישראל. השמדת מדינת ישראל נמנעה בעקבות הפלתה לסוריה ופיצוץ סוריה.

ראו גם - דיסלקציות חמורות והשפעותיהן על העולם.
משהו שווא קריאה...עזרא - ארכיוןאחרונה

תופעת הטבע מוריה שוורץ הינה תופעת טבע נדירה ביותר שהתגלתה פעם אחת ויחידה בהיסטוריה של האנושות. התופעה התגלתה בתשיעי לאוקטובר למניינם תשס"ח בקופת החולים "מכבי" של גבעת שמואל. בגוף הנבדק, מוריה שוורץ (מכאן שם התופעה) התגלו כל 316,493 המחלות שידועות לאנושות, בין השאר עודף שומן (חריגה של כמה עשרות טונות מהממוצע), הפרה המשוגעת (או במקרה שלנו הבהמה המשוגעת), אוטיזם נדיר במיוחד (הגוף, או עב"ם, מתקשר בשימוש פלוצים וגרעפסים), פרקינסון עצבני, סרטן הזנב, ובנוסף, כ-340 מחלות ייחודיות לעב"ם הנבדק בלבד. רופאי קופת החולים היו אובדי עצות (במיוחד בגלל שקרסה להם המרפאה כשהעב"ם נכנסה לשם), פנו דחוף לסולל בונה, וביקשו שיפנו את העב"ם לבית החולים תל השומר. בבית החולים תל השומר בדקו אותה מומחים לרפואת הנפש והגוף והגיעו למסקנה (לפי תדירות הפלוצים) שהיא הולכת להפליץ בעוד כחצי שעה פלוץ שימוטט כליל את מדינת ישראל. השמדת מדינת ישראל נמנעה בעקבות הפלתה לסוריה ופיצוץ סוריה.

ראו גם - דיסלקציות חמורות והשפעותיהן על העולם.

קרל מרקס פעם אמר: "אין התודעה קובעת את ההויה, ההויה היא הקובעת את התודעה".
אני בספק אם יש כל קשר למה שנאמר לעיל אז פשוט...

גבעת שמואל אורות אימפריה!!!

למה אימפריה כחולה?מקפיצים נטושים

מה קשר כחול?
מה קשר פורום?
למה ריק פה?

מה זה (ל"ת)???????איגנוטוס פברלאחרונה
מהה מה זה הפורום הזהקורא ממעמקים

באמת גבשניקים פה? מה זה האימפריה הכחולה? עזרא?

כרגע זה פורום נטוש...תגל הארץ
מה המשמעות שלו?קורא ממעמקים

אהה לאיודעת...תגל הארץאחרונה
משעמםםם ליייייישקד מהצפון

ממשששששששששקד מהצפון

יאווו אני במחשבבב ואין לי מה לעשותתתתשקד מהצפוןאחרונה

נחשו מי אני😜אנונימי (פותח)
יאוווו מי את ???שקד מהצפון

אני במתחחחשקד מהצפון

...............שקד מהצפון

@תגל הארץ ?? 

@אולפנסיטיתתת ??