הסיפור האפל והמפחיד של יגדרזלה.עזרא - ארכיון

(* הערת מערכת: לכתחילה הסיפור לא נועד לפורום ולכן אם תראו פניות אישיות תבינו למה. אני העלתי את הסיפור לכאן אבל לא אני כתבתי אותו. העלאת הסיפור לכאן נועדה להעלות חיוך על פניכם. אם לא הבנתם לא נורא, העיקר שהתחיה הבינו ונהנו...->לא כ"כ מסובך להבין... יש מוראלים שמתבססים על סיפור זה אז עכשיו תבינו מאיפה זה בא...)

זהו הסיפור האפל והמפחיד של יגדרזלה. (או בשמו הפחות ידוע- כיפה אדומה)

כדי שאני אוכל לספר לכם את הסיפור האפל והמפחיד על יגדרזלה, אנחנו קודם צריכים ללמוד מיהי אימה של יגדרזלה, כי אחרת לא נבין כל מיני דברים מהותיים למדי בהמשך.

אמה של יגדרזלה לא הייתה אפלה או מפחידה במיוחד. היא גרה בכפר קטן בלב יער (שהוא אכן היה אפל וגם מפחיד) וכל ימי בגרותה היא חייתה על ספרים רומנטיים שמכרו אז בחמישה שקלים וסלט ירקות (חוץ מהעגבניות. היא לא סבלה עגבניות.) .   פרט לשני מגרעות אלה היא הייתה בריאה בנפשה למדי, ככל בת עשרה ממוצעת.  

כשגדלה, היא נישאה לאביה יגדרזלה שהיה צעיר מאותם ספרים רומנטיים שהיא קראה: שיער בלונדיני, עיניים כחולות ומבט שובה. החתונה הייתה חתונה מהחלומות. ככה זה שהגבר הצעיר והמוצלח ביותר בכפר מתחתן עם בת טובה שכזאת שהיו בה אך ורק מעלות (פרט לשני החסרונות שציינו לעייל. אבל הוא לא חשב שאלה חסרונות. אפילו להפך. הוא אהב את הארגזים המלאים בספרים הטיפשיים שלה ואת המבט החולמני שהייתה נועצת בו מידי פעם כשקראה אותם.). לכן אף אחד לא  התפלא כששניהם החליטו לעזוב את הכפר הקטן שכוח האל לטובת העיר הגדולה, למרות שאנשים רבים הצטערו לראות אותם עוזבים ככה.

עד עכשיו זה לא אפל ומפחיד במיוחד, הלא כן? אבל זוהי רק ההתחלה. שאף אחד לא יטעה אותך, ענת, כי הסיפורים האפלים ביותר מתחילים בהתחלות הרגועות, השלוות והמאושרות ביותר.

אחרי שלוש שנים, בכל אופן, חזרה אמא של יגדרזלה לבדה בליל קיץ חם. היא חזרה כולה רועדת ומפחדת. כל מה שהצליחו תושבי הכפר להוציא ממנה למחרת בבוקר היה "הם... זאת... היער...".

בתוך חבילה עגולה של בדים שנשאה הייתה תינוקת קטנה.   
  המשך יבוא...
חלק ב'עזרא - ארכיון
חלק ב':
מארועי הפרק הקודם: אמא של יגדרזלה חזרה לכפר, בלי בעלה ועם תינוקת קטנה. ועכשיו נחזור לפרק.
היא הייתה שדת חתול. לא יגדרזלה, כמובן. יגדרזלה גם לא הייתה אדם זאב, רוח, לא נכנס בה דיבוק, היא לא הייתה כמו-צב או סוס יאור. זקני הכפר לא ממש ידעו מה זה בדיוק סוס יאור, אבל חשבו שזה לא יזיק לבדוק אם התינוקת הקטנה היא אכן סוס יאור. סה"כ, אתה לא באמת יכול לבטוח במישהו שקוראים לו יגדרזלה. גם אם היא תינוקת. בייחוד אם היא תינוקת. אבל היא הייתה שדת חתול. היא לא אוהבת את שמה, ולכן לא נכתוב אותו פה בינתיים. רק נגיד שהיא הייתה שדת חתול חמודה למדי: אוזניים צמריריות כתומות, אף קטן וחמוד. אפילו היו לה עיניים עגולות וכחולות ומושלמות.
היא שנאה את זה.
כל הרעיון בלהיות שד, חשבה, זה שאתה צריך להיות מרושע. ואתה לא יכול מרושע אם אתה נראה כאילו לפני שניה יצאת מתוכנית טלויזיה בשם כמו "החתולים החה!-מודים". דברים פשוט לא הולכים ככה.
היא יללה רכות ויצאה מהגוף שבו שכנה כעת. היא הציצה כלפי כרזה קטנה עם הכתובת "תנו לי שוקולד לבן ועכשיו!" שהייתה תלויה ליד המיטה וניגשה לארון. שם היא הסיטה תפס נסתר וירדה במדרגות למרתף אבן חשוך. היא הייתה בטוחה שלכל השדים השטניים מוכרח להיות איזהשהוא מרתף אפל אחד או שניים.
היא הביטה לברכה גדולה מלאה במים ירקרקים. משהו נצץ שם. משהו חד.
"קדימה, עלה" היא לחשה בקול מתוק, שלשמעו הייתם רוצים רק לחבק אותה. "הגיע זמנך. להרוס. להשמיד. להכחיד. להביא לרגלי את העולם!" בשלב זה היא הניפה ידיים לאוויר, פניה סמוקות. (למעשה, ברגע זה היא נראתה כ"כ חמודה שהיית מתעלפת מרוב גלי החמידות שנדפו ממנה)
"עלה!"
פרץ של קיטור יצא מן הברכה. אדים הסתלסלו במהירות באויר. היא מצמצה טיפה, כמעט ולא נושמת (וזה היה מראה כ"כ חמוד).
ואז, לפתע, היצור יצא.
חלק ג'עזרא - ארכיון
חלק ג':
מארועי הפרק הקודם: יגדרזלה היא לא אדם זאב או ירמוח. אבל שדת החתול מנסה לעשות משהו מסוכן. וחד.
אז אם כך, הזמן חלף, וגם אם הייתה חשדנות קלה כלפי הבת עם השם המוזר והאם שהתחילה להשתגע אט-אט, השכנים התרגלו כמו שהתרגלו לכל מיני דברים אחרים שהיו יחודיים לכפר. כמו,למשל, ההתקפות של להקת אנשי הזאב.
כל יום שלישי, בשעה 5 וחצי בדיוק, הייתה יוצאת מהיער להקת אנשי זאב. היו בה כ50 או 60 אנשים זאב. כולם מלוכלכים עם פרווה אפורה מכוסה בבוץ, וכולם כאיש אחד היו הורסים את ספסלי העץ, חודרים לבתים, הורסים ופוגעים בכל דבר שזז. אף אחד לא ידע למה, כיוון שהם מעולם לא אכלו את האנשים שבכפר (חוץ מפעם אחת ששברו לרות מנדלסון את הרגל והיא טוענה שהם ניסו לכרסם אותה, ולא, חלילה, ש"מעדה כמו טיפשה ברצפה הרטובה, למרות שצעקו לה להזהר! בחיי, ככה שמעתי!"). הרמז היחיד שהיה להם בנוגע לתעלומה זו הייתה חריטה מסתורית שהיו חורטים על דלתות עץ. הם היו רושמים בכתב מקושקש (נסי את לכתוב עם הציפורניים בעודך מייללת! זה לא כזה קל כמו שחושבים!) עשרה מספרים, ומעל בכתב מזוויע, פיענחו את המילה "שמוליק". אף אחד לא ידע ממש מה זה אומר. היו כאלה שטענו שזהו שמו של המנהיג האובד שלהם. יש כאלה שאמרו שזה היה סימן לשד הנורא שמוליק לצאת ולאכול את כולם, והיו כאלה שטענו שאלו ראשי תיבות מתוחכמים. יגדרזה טענה שזה המספר של הפלאפון שלהם.
בכל מקרה, טענו הנשים במידה רבה של צדק, זה לא ממש משנה מה אומרים המספרים ו"שמוליק", עדיין צריך להכנס לבית בשעה 5 בדיוק, ולא, הארוחה תחכה לכם בבית קרה. ואה, אתם יכולים גם להפגע מספסל עץ טועה שעף באויר אם תשארו בחוץ.
אז כך שמשעה 5 עד 6 כל תושבי הכפר היו עסוקים באכילה, בעוד להקת "שמוליק" (הם עדיין מופיעים) הייתה הורסת ספסלי עץ וחורטת חריטות מוזרות על דלתות.
כך שאפשר לומר, שבכפר כזה אפשר בהחלט להבליג על שם מוזר אחד או שניים של ילדים קטנים, אחרי הכל. זה לא כאילו יגדרזלה הקטנה היא מפלצת, גם אם יש לה את המילה "גדר" בשם.
אך כשעלתה לכיתה י' החלו שוב חשדות כלפיה. וזה קרה בגלל סיבה אחת:
סניף בנצי.
כלומר, כולם הלכו לסניף בנצי, אבל היא הייתה מוזרה בהחלט. אבל לפני שאספר לך למה היא הייתה מוזרה, אספר לך קצת על סניף בנצי.
סניף בנצי הוא סניף נידח של תנועת נוער. מעל שם הסניף בגדול, ניצב לו שלט ובו כתוב "אזרע". עד היום זאת בדיחה שכונתית בכפר. קראו לו בנצי על שם הצב של הרכזת. זאת אומרת, אחרי חמש שנים של קומונה מגיע לצב שלה שיקראו סניף על שמו, לא? מה ,לא?!
סניף בנצי היה למעשה בקתת עץ ארוכה עם גג של קש. כדי להגיע אליו היו צריכים לעבור 3 ביצות וכלב פינצ'ר. באה אליהם רק פעם אחת שליחה מהתנועה לחודש אירגון. היא הייתה נחמדה, וסבלה את מיטת הקש שנתנו לה. היא אהבה מים, וזה היה טוב לביצות. אבל מאיפה החניכים היו אמורים לדעת שהיא מפחדת פחד מוות מאנשי זאב? כלומר, למה שהיא תאמין להם אם הם מספרים לה שהמסדר ב6, וצריך לצאת מהבית ב5 וחצי?
היא לא נראתה שוב בסניף. או מישהו אחר מהתנועה.
אבל לפני שהלכה, היא הספיקה לשוחח עם נערה קצת מוזרה. עם דמיונות. היא תלתה בה תקוות, כיוון שרצתה להפעיל פרוייקט חדש בסניף. היא נשמע נלהבת. היו לה עיניים עגולות ושתי צמות.
אני לא אמתח אותך, זאת הייתה יגדרזלה. יגדרזלה כל כך התלהבה מהרעיון, שאף שלאחר שאותה שליחה עזבה לבלי שוב, הרעיון נשאר. וזאת הסיבה למה כולם חשבו שהיא מוזרה, ושקלו לבדוק בפעם החמישית האם היא קרוקודיל בתחפושת, פעם עשירית האם היא סוס יאור ופעם החמישה עשר וחצי האם היא אדם זאב מסוג שמוליק. היא הייתה אחוזת התלהבות. דבקה במטרה, ולא ממש שמה לב מה כל שאר האנשים אומרים. כשהייתה מדברת על זה עיניה היו מבריקות וקולה היה משתלהב.
ומה שהפך אותה לכל כך מוזרה הייתה העובדה הבאה: יגדרזה הייתה מגשימה.
~~~~

חלק ד'עזרא - ארכיון
בחלק הקודם: התוודענו לסניף בנצי, הסניף בו יגדרזלה מגשימה. בנוסף, הכרנו את אנשי הזאב מסוג "שמוליק" אשר נוהגים לתקוף את הכפר כל יום שלישי בחמש וחצי בדיוק.

שלא תחשבי לא נכון, אין לי שום דבר נגד מגשימות. להפך, אני חושבת שאין כל רע במגשימות, אבל תודי שיש בדמות המגשים משהו קצת מוזר. מי עוד חוץ ממגשימה יכולה לצעוק ב4 לפנות בוקר "מגה קבוטרימון"? מי עוד חוץ ממגשימה יכולה לחשוב שמריחים דרך האוזניים? מי עוד חוץ ממגשימה תתן שמות למתנפחים? בקיצור, אין ספק שהגשמה התאימה ליגדרזלה כמו כפפה ליד.

ההגשמה של יגדרזלה הייתה יומיומית- ללכת לבית האבות לשמח את הזקנים שגרו שם. היו שם זקנים כ"כ זקנים שהם זכרו איך נראה ביהמ"ק הראשון (אם כי לא זכרו מי בנה אותו). בין אותם זקנים הייתה סבתא של יגדרזלה. מדי פעם סבתה של יגדרזלה נהגה לשהות מספר ימים בבית החולים הסמוך. כשזה היה קורה, יגדרזלה הייתה נוהגת לבקר אותה, וגם לחלוף דרך מחלקת ההגשמה.

"חלום הוא משאלת קסם..."
יגדרזלה קמה. יום שלישי. להתמתח. להתמתח עוד קצת...-וזהו.
היא חלמה חלום.
משהו על אבא שלה, ואולי גם דלעת. 5 דלעות.
היה שם גם אופנוע מרחף.
ארוחת בוקר.
יגדרזלה הלכה מטושטשת מעט למטבח. תמיד היה לה קשה להתעורר בבוקר. יגדרזלה שנאה בקרים.
"בוקר" היא פיהקה לתוך המטבח. הוא היה ריק, אבל זה הפריע לה להמשיך לדבר כאילו אמה שם "את לא יודעת איזה חלום חלמתי היום, אמא. הוא היה ממש מוזר. זה היה משהו... משהו על אופניים אני חושבת. אופניים כתומים. או אולי סגולים. בכל מקרה..." היא פיהקה שוב ונתנה לשקט לזרום למטבח.

"שרוקם הלב..."
"אוי, אמא, איך הגעת לפה כל כך מהר?" היא שאלה את אמה שישבה בכורסא בסלון.
"אכן, יקירתי. דברים מופלאים קורים פה..." אמה לא הביטה בה שהיא דברה. היא ישבה בכורסא הקטנה ובהתה באוויר. איכשהוא, באופן נשגב מבינתה של יגדרזלה, היא גם הצליחה לרקום על מפה. לפי מה שיגדרזלה ראתה- זה היה משהו כתום.
יגדרזלה ישבה על הכסא מולה עם הטוסט שהכינה במטבח.

"חלום מרפא כהרף את כל מה שפנימה כואב..."
"אאו!" יגדרזלה ירקה את הטוסט "זה חם!" היא עשתה פרצוף מסכן לעבר אימה, שהעבירה לה חוט ירוק בתמורה.
יגדרזלה לא אהבה את זה. הדבר היחיד שהיא רוצה עכשיו זה שתשרף לה הלשון.

"חלום הוא תקווה לאושר, לנצח בלבך פועם..."
"אמא, נראה לך שלדלעות יש לב?" שאלה יגדרזלה. היא התחבטה בשאלה מאז שקמה. אחת הדלעות בחלום שלה העליבה את אבא שלה. היא קיוותה שהוא לא עצוב יותר מידי עכשיו.
"אומרים דלועים, יקירה"

"וגם אם המצב גרוע, בעוד יום או שבוע..."
"את יודעת, גזי, קיבלת מכתב"
"באמת, מתי?"
"לפני שבוע. מסבתא. היא שוב חולה."

"אולי החלום יתגשם..."

שיר!!!!עזרא - ארכיון
חחחחח!!!!!!!!!!!!!! מה זה הסיפור הזה?!
נקרעתי מצחוק....
תמשיכי לכתוב...=)))
זה יונת נראלי כותבת..עזרא - ארכיון
מממ. כן.עזרא - ארכיון
לצערי, אני כתבתי את היצור הזה><. שלא תדעו מאיפה בא לי הרעיון><.
חחח... הצחיק אותי מאוד...עזרא - ארכיון
דבר ראשון- זה היה בהסכמתך יונת. (לא לפתח דיון!)
דבר שני- אמרתי לך שזה יעלה פה את המוראל? ( לא לפתוח דיון, רק להודות שצדקתי...)
דבר שלישי- בבקשה אל תגיבו פה כי זה אח"כ ממש יהרוס את הרצף של הפרקים.
דבר רביעי- מוריה, תמחקי בבקשה שוב את התגובות. תודה
איפה כל התגובות?עזרא - ארכיון
איזה צנזורה.. יפה!!
רגע, אז יונת כותבת מהשם של שיר?עזרא - ארכיון
טוב...
אז מי שלא כותבת- זה ממש יפה! גם הכתיבה וגם הרעיון (בעצם הרעיון הזוי לגמרי...) קראת את "עולם הדיסק"?
לזה אני קוראת תגובה בונה...תמשיכו כך!!!עזרא - ארכיון
אממ,נו,אבל תמשיכו את הפרקים!עזרא - ארכיון
או שנגמרו?
ככל הנראה נגמרו...עזרא - ארכיון
למה, יש ביקוש?P=
XD. אמ. משעשע.עזרא - ארכיון
אז אולי, בשבילך, לרנר, אני אמשיך...P=

(יום אחד אני אשתלט על העולם!)
את חח כן,ביחד עם ורד..עזרא - ארכיון
תמשיכי, תמשיכי...עזרא - ארכיון
סופסוף יש משו מעניין בפורום הגשמה...=)
מה דעתכם להעלות עוד נושאים לדיון?
בא לכם שאני אתחיל?
כרמל, בשמחה!=)עזרא - ארכיון
אה. ורד, אם היא רוצה, יכולה להיות ה.. לא יודעת,עזרא - ארכיון
משו אחרP=. ובוודאי שיום אחד אני אצליחP=
תמשיכי ת'סיפור יונת..עזרא - ארכיון
יש רק 4 פרקים??עזרא - ארכיון
בקשה עודדדדדדדד!!
חח,זה כמו איזה מעריצי תוכנית
ממש נורא!!!!!!!!עזרא - ארכיון
למה?XD לי לא אכפתXDעזרא - ארכיון
אנחנו רוצות השמך...זה לא הגיוני שיהיו רק 4 פרקיםעזרא - ארכיון
אולי... יום אחד...עזרא - ארכיון
חחח... לדעתי היום...עזרא - ארכיון
חחח... שתדעו שהתווכחתי איתה אם אנשים יקראו-עזרא - ארכיון
את זה או לא ולקח לי זמן לשכנע אותה להעלות את זה...
בכל אופן, תפעילו עוד קצת לחץ אז אולי זה יגיע
לחץץץץץץץץץץץץץץץץץעזרא - ארכיון
קורע עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי מוריה- בתאריך כ"ב טבת תשס"ח בשעה 17:38

סתם הגבתי כדי שלא יעלם מהעמוד...עזרא - ארכיון
כן? את צכה לכסנית לגרון דולורס?עזרא - ארכיון
בזה הרגע נשמעת כמו שיר. ולא השתעלתי, יקירתי. אוליעזרא - ארכיון
את צריכה מכשיר שמיעה?=).
חמודות פה לא המקום לריבעזרא - ארכיון
פה המקום למכות אז יאלה
ערמה ילדים על יוווווווווונת...
ווי? למה עלי? אני בעד לינץ' על רננה!עזרא - ארכיון
את חלשה מרננה (יותר כיף)עזרא - ארכיון
כרגע אני יותר חלשה כי אני חולה...עזרא - ארכיון
אבל בכללי מוריה, זה היה דבר חוכמה.
יונת, את עלובת נפש!
סתם התחשק לי פעם אחת לא להיות מנהלת....אבל עכשיועזרא - ארכיון
חזרתי לתפקיד כרגיל...
ותהיי לי בריאה מותק!!!!!!!!!!שמרי על עצמך!!!!
ה' ישמור עלי. רב תודות!עזרא - ארכיון
אז יאללה מכות!!!עזרא - ארכיון
ורפו"ש, עלובת נפש בעצמך=)
יונת אני מבקשת שתירגעיעזרא - ארכיון
אוהבת אותך!!עזרא - ארכיון
אותי או אותה.?עזרא - ארכיון
יונת, מתי הספקת להיות באתר? ברחת ממש מהר.עזרא - ארכיון
את שיתכן ואו היא ממש רצה באינטרנט...עזרא - ארכיון
אני? אני עדיין פה. לא נעלמתי. אני פשוט לא מצליחהעזרא - ארכיון
להתחיל שיחה אישית עם פיירפוקס והלינוקס הזה.
מי????????????עזרא - ארכיון
לא מי, אלא מה. זה במקום האקספלורר והווינדוס.עזרא - ארכיון
מה זה אומר בעברית?עזרא - ארכיון
אם את פה אז למה את לא רשומה באתר למטה לשיחות אישיות?.
חחח יונת רק עכשיו הבנתי מה כתבתעזרא - ארכיון
תבקשי ממוריה שתסביר לך. אין לי כוח.עזרא - ארכיון
גם לי אין כחעזרא - ארכיון
אין בררה. רננה- תאלצי לחיות עם אי הידיעה של מהועזרא - ארכיון
הלינוקס ומה עושים עם פיירפוקס.
מסכנה כל כךעזרא - ארכיון
נראה לי הצלחתי להתגבר על הדלקת שבגרוני למרות חוסרעזרא - ארכיון
הידיעה הזה=)
איזה שרשור חסר תועלת...=)עזרא - ארכיוןאחרונה
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך