אוקי משחק חדשעזרא - ארכיון

כל אחד כותב משהוא על מי שהגיב לפניו (יענו זה שמעליו)

אוקי מי שמעלי זה הקב"ה (זה ההתחלה הרישמית)

חחח שוורץ..את לא רוצה שאני אתחיל לשפוך עלייך...=]עזרא - ארכיון
לכתוב עלייך כאילו תכונה?!
לדו' מי שמעלי התארסה.....עזרא - ארכיון
לא תכונה סתאם אפשר מה שבא לך
מי שמעלי היא סתומה לעלה!!!!עזרא - ארכיון
חפירה קטנה.עזרא - ארכיון
אחפור פעם נוספת בין ברשותכם ובין אם לא ברשותכם:
הגדרת מילון אבן שושן החדש בהוצאת קרית ספר בע"מ ירושלים למילה חפר היא - כרה, הוציא עפר מן הקרקע באת או במעדר וכו'. אשתמש בהגדרה שימושית זו כדי לבטא את כעסי על המנהל והמדריך חגי בן אלימלך הכהן וארצה לשפוטו לדין תורה על עבירה שלמען האמת עדיין לא חשבתי עליה. חפרתי כבר בור עם המעדר שלו לתקרה של השכנים שלי שגרים בקומה שש, והם די כועסים עלי. הם גם לא נחמדים בדרך כלל, אפילו לא כשמטילים עליהם מספר בלטות ובולי עץ. הגדרתי להם את הגדרת מילון אבן שושן למילה חפר ואת הניסיון שלי לשבור את שיא החפירות באינטרנט ובד בבד בקרקע. אחרי התלבטויות ממושכות והצבעה גורלית ומרתקת, הם החליטו כי מטרתי נאה בעיניהם וכי ירשו לעבור בתנאי שאשיר להם את "דוד מלך ישראל" ארבע פעמים בלי לנשום. אחרי חוסר נשימה וביקור קצר בבית החולים תל השומר על שם איזה בן אדם אחד המשכתי בחפירתי לקומה החמישית. בדיוק שם מתגוררים האלה שמביאים לנו את המפתח לחדר אירועים אם אנחנו צריכים, וכשהם ראו את החור בתקרתם הנאה שחפרתי במו ידי ופרי דמיוני, הם נורא כעסו. אולם הם הגיעו איתי לפשרה שאבדוק מי לקח את המפתח ושאקבל ממנו את המפתח אליהם. לקחתי מפתח שבדי ודפקתי לאלה מקומה תשע בראש איתו, ואז החזרתי לשכנים מקומה חמש את המפתח עקוב הדם. לאחר עוד עיכוב שלוש שנים בכלא מגידו, המשכתי בחפירתי. השכנים מקומה ארבע הם בסדר, כלומר אין לי מושג מי הם ולכן אני מניח שהם בסדר, אך אם שם משפחתם הוא כהן אז כנראה שהם לא בסדר כיוון שהם קרובים איכשהו לחגי. הם, איך לא התעצבנו כשחפרתי להם בתקרה, אולם נתנו לי לעבור כאשר השמעתי באוזינהם כמה הגדרות יפות במיוחד ממילון אבן שושן כמו גע-גע - קריאה של בוז או דלתא - שם האות הרביעית באלף בית היווני. לקח לי עוד כמה חודשים טובים לחפור לתקרת השכנים בקומה שלוש כיוון ששם מתחילים יסודות הבניין וכמו שכל ילד בגן חובה יודע היסודות הם החלק החזק ביותר של הבנייו. הם דווקא היו די רגועים כ- שחפרתי את החור בתקרה, והם סך הכל ביקשו שכדי לשלם פיצויים אצטרך לעבוד אצלם כעבד עברי במשך חודש. מסתבר שיש להם שם בית ספר לאוטיסטים ולעוד אנשים מוזרים שנחשבים יותר חמורים מסתם אוטיסטים וכל מה שהיה עליי לעשות זה לרחוץ שלושים אוטיסטים ביום ולהלביש אותם, נשמע ממש כיף יסוד עולם. אחרי חודש שבו הגבול בין חיים ומוות היה נראה מאוד קטן, המשכתי לחפור ביסודות לקומה השנייה. כמובן גם זה לקח לי כמה חודשים טובים אך לבסוף הגעתי לקומה השנייה שם לא עשו לי בעיות, ולכן המשכתי לקומה הראשונה (כל חפירה לקחה בין שלושה לשישה וחצי חודשים). בקומה הראשונה שוב עשו בעיות, ורצו שאני אתרום ב לאיזה מישהו. די מהר הבנתי שאני הולך למות בתהליך ולכן התווכחתי איתם ולבסוף הגענו שאני אתרום רק כלייה. אחרי עוד חצי שנה בשיקום בבית החולים מעייני הישועה ועם כלייה אחת פחות ועוד ארבע וחצי חודשי חפירה הגעתי לקומת הקרקע של הבניין שלי, אולם זו הייתה רק חצי הדרך. המשכתי לחפור מנהרה לאורך הכביש עד הכיכר, ופניתי שמאלה לכיוון הבית של חגי. הפועלים במרכז טענו שאני ממוטט להם את היסודות אבל לא ממש היה לי אכפת - לי היתה מטרה לחפירה - למוטט את הבית של חגי. יובל עבר מאז התחלתי את חפירתי בקומה השביעית שבביתי, והנה, עם כלייה אחת פחות, קוצר נשימה, ושיתוק כמעט מוחלט של השרירים בידי. הגעתי ליסודות הבניין של חגי. המשכתי, איך לא, לחפור. עוד דקה הייתי ממוטט את הבניין, ואז פתאום אני קולט את המדריך חגי בן אלימלך הכהן. הוא אדם חסון כבן שבעים, נגדי, ילד בן שישים עם שיתוק בידיים. כמובן שגבר עלי ומנע ממני למוטט את ביתו, ועל כן אני תובע לדין תורה על שלא נתן לי למוטט את ביתו. והנה החפירה הגדולה ביותר בהיסטוריה רואה אור, עם סיפור מוקרץ שהמצאתי תוך כדי. חתימתי עוסקת בפילוסוף קרל מרקס, וכדי להשלים את חפירתי הגדולה אביא עוד כמה ציטוטים שאמר:הפילוסופים רק מפרשים את העולם בדרכים שונות ובעצם, צריך לשנותו"
"אין היא מבערת את הפעולה מתוך האידאה, אלא מבארת את היווצרן של אידאות מתוך הפעולה החומרית." (על המחשבה המטריאליסטית)
"ההיסטוריה אינה אלא פעילות האדם החותר להשגת מטרותיו."
"ההיסטוריה חוזרת על עצמה. קודם כטרגדיה ואחר כך פארסה."
"אין כלי הנשק של הביקורת יכולים לבוא במקום ביקורת שבאמצעות כלי הנשק. רק באמצעותה של עוצמה חומרית ניתן להפוך את העצמה החומרית על פיה, אולם גם התיאוריה נהפכת לעצמה חומרית מרגע שהיא אוחזת בהמונים."
"דברי-ימיה של כל חברה עד כה הם דברי ימים של מלחמת מעמדות."
"התרופה היחידה לסבל נפשי היא סבל גופני"
"הדרישה לוותר על אשליות ביחס למצבו, היא הדרישה למצב שאינו זקוק לאשליות."
"העבודה לא תוכל לשחרר את עצמה בעור הלבן כאשר בעור השחור היא כבולה."
"השלטון המדיני הוא כוח מאורגן של מעמד אחד לדיכויו של מעמד אחר."
"המדוכאים מורשים פעם בכמה שנים להחליט איזה נציג ספציפי של המעמד המדכא ייצג וידכא אותם."
"לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת, כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם".
"מצוקה דתית היא בו זמנית הבעה של מצוקה אמיתית יחד עם מחאה נגד מצוקה אמיתית. דת היא אנחה של יצור מדוכא, לב בעולם חסר לב בדיוק כמו שהיא הרוח במצבים חסרי אונים. היא האופיום של ההמונים'." רוח בלהות מהלכת על פני אירופה – רוח הבלהות של הקומוניזם."
"במקום החברה הבורגנית... נקים חברה שבה ההתפתחות החופשית של כל יחיד היא התנאי להתפתחות החופשית של כולם."
"הקומוניסטים מכריזים בגלוי שאין להשיג את מטרותיהם אלא על ידי ניתוץ כל סדרי החברה הקיימים בכוח הזרוע. ירעדו נא המעמדות השליטים מפני מהפכה קומוניסטית. אין לפרולטוריון אין מה להפסיד מלבד כבליו, יש לו עולם ומלואו להרוויח. פועלי כל העולם- התאחדו!"~ מתוך המניפסט הקומוניסטי
"הכסף, בעל התכונה לקנות את הכול, לרכוש כל חפץ, הוא אפוא החפץ, בה"א הידיעה. הוא היצור הכול יכול, הוא המעניק מכוחותיו לבעליו, שאין אונים הוא בלעדיו, הוא ההופך את המכוער ליפה, מעניק רגליים למשותק, נותן חוכמה לאוויל."
"אולם בתקופתנו, תקופת הבורגנות -- החברה כולה הולכת ומתפלגת לשני מחנות אויבים גדולים, לשני מעמדות העומדים זה כנגד זה: בורגנות ופרולטריון."
"ככל שהמעמד הקפיטליסטי והבורגני יתעצם ויתעשר, יתעצם ויתחזק מעמד הפועלים".
"פרסומאים הם תולעים הניזונים מגוויתו המרקיבה של הקפיטליזם".
"הקפיטליזם כורת את הענף עליו הוא יושב"
"מה שהבורגנות מייצאת, מעל לכל, הוא את חופרי הקברים שלה."
"היהודי השתחרר בדרך היהודית – בהשתלטותו על כוח הממון ובאמצעותו היה הממון לעוצמה עולמית. הכוח היהודי המעשי הייתה לו השפעה על העמים הנוצריים."
"מהו הבסיס החילוני של היהדות? מצוקה מעשית, התעניינות עצמית. מהי הכת העולמית של היהודים? התמקחות. מיהו אלו העולמי? הממון! ... מה מכילה בצורה מופשטת הדת היהודית – זלזול לתאורטיות, לאמנות, להיסטוריה, להיותו של אדם סוף לעצמו..." ~ על השאלה היהודית
(נאמר על פרדיננד לסל, משפטן יהודי) "כעת זה ברור לי, שגם צורתו של ראשו וגם מרקם שערו מראים – הוא צאצא לשחורי העור שהצטרפו לטיסתו של משה ממצרים (אלא אם אמו או סבתו מצד האבא הוכלאה עם כושי). כעת השילוב הזה של גרמניוּת עם יהודיוּת ונוכחות כושית בסיסית חייב ליצור תוצר מוזר. השתלטנות שלו גם היא מאופיינת בכושיות."
"קחו לדוגמה את אמסטרדם, עיר הנותנת מחסה לצאצאים הגרועים ביותר של היהודים שהוציאו החוצה פרננדו ואיזבלה מספרד, ושאחרי התמהמהות קצרה בפורטוגל, לאחר שהוצאו משם גם ולבסוף מצאו מקום מפלט בהולנד ... שם ופה ובכל מקום שעיר בירה קטנה מחזרת אחרי השקעות, תמיד יש אחד מהיהודים הקטנים האלה המוכנים להציע הצעה קטנה או להלוות מעט. שודד הדרכים החכם ביותר שבאברוצי אינו מעודכן יותר על מקום הכסף שבכיסו או מזוודתו של תייר מאשר היהודים הקטנים האלה באשר לכל בירה מופקרת בידיים של סוחר."
"לכן אנו מוצאים שמאחורי כל עריץ ישנו יהודי, כמו שמאחורי כל אפיפיור ניצב ישועי. בָּאמת, התשוקה לדיכוי תהיה חסרת תקווה, ויישום מלחמה אינו בא בחשבון, אם לא היו צבא של ישועים הבאים לחנוק את החשיבה וחופן יהודים לבזוז כיסים ... העובדה שלפני 1,885 שנים ישו הנוצרי הוציא את מחליפי הכספים היהודים מבית הכנסת, ושמחליפי הכספים של ימינו, המגוייסים לצד העריצות והרודנות, הם שוב יהודים, אולי אינה יותר מאשר צירוף מקרים היסטורי."
תודה רבה. דרך אגב כל זה בא להוכיח שחגי לא ראוי להיות מנהל הפורום של גבעת שמואל האימפריה

קרל מרקס פעם אמר: "אין התודעה קובעת את ההויה, ההויה היא הקובעת את התודעה".
אני בספק אם יש כל קשר למה שנאמר לעיל אז פשוט...

גבעת שמואל אורות אימפריה

מי שמעליי חופר בטירוף....עזרא - ארכיון
כן אני יודע...עזרא - ארכיון
אני עדיין מחכה להזמנה.
ואם לא התכוונתי להזמין אותך לחתונה?..עזרא - ארכיון
אז חבל מאוד על האורחים האחרים...עזרא - ארכיון
אגבעזרא - ארכיון
תופעת הטבע מוריה שוורץ הינה תופעת טבע נדירה ביותר שהתגלתה פעם אחת ויחידה בהיסטוריה של האנושות. התופעה התגלתה בתשיעי לאוקטובר למניינם תשס"ח בקופת החולים "מכבי" של גבעת שמואל. בגוף הנבדק, מוריה שוורץ (מכאן שם התופעה) התגלו כל 316,493 המחלות שידועות לאנושות, בין השאר עודף שומן (חריגה של כמה עשרות טונות מהממוצע), הפרה המשוגעת (או במקרה שלנו הבהמה המשוגעת), אוטיזם נדיר במיוחד (הגוף, או עב"ם, מתקשר בשימוש פלוצים וגרעפסים), פרקינסון עצבני, סרטן הזנב, ובנוסף, כ-340 מחלות ייחודיות לעב"ם הנבדק בלבד. רופאי קופת החולים היו אובדי עצות (במיוחד בגלל שקרסה להם המרפאה כשהעב"ם נכנסה לשם), פנו דחוף לסולל בונה, וביקשו שיפנו את העב"ם לבית החולים תל השומר. בבית החולים תל השומר בדקו אותה מומחים לרפואת הנפש והגוף והגיעו למסקנה (לפי תדירות הפלוצים) שהיא הולכת להפליץ בעוד כחצי שעה פלוץ שימוטט כליל את מדינת ישראל. השמדת מדינת ישראל נמנעה בעקבות הפלתה לסוריה ופיצוץ סוריה.

ראו גם - דיסלקציות חמורות והשפעותיהן על העולם.
אז את צריכה להבין שאנחנו לא שואלים אותךעזרא - ארכיון
ד"א אני זה שחפרתי מקודם
זה שמעלי חפרן מקצוען עם הרבה נסיון!!עזרא - ארכיון
זה שמעליי תפקידו לנקות את החפירות..עזרא - ארכיון
וווווווווווווואוווווווווווווווו...עזרא - ארכיון
שירה אני עדיין מחכה להזמנה (נראה לי אני שם את זה בתור חתימה וזהו).
למדתי במכללה טובהעזרא - ארכיון
זה שמעלי למד במכללה של חפרנים...עזרא - ארכיון
ומרוב שהוא היה שם תותח הוא יצא חפרן מקצוען!!
ואתה היית בכפר קאסם...עזרא - ארכיון
ויצאת מחבל...
מי שמעלי לא התקבל לשום מקום חוץ מהמכללה לחפרניםעזרא - ארכיון
לזאת שמעלי לא נמאס מבדיחות ישנות..עזרא - ארכיון
היא תחזור עליהן עוד פעם ועוד פעם עד שהן יהיו חפורת לגמרי....
פשש חגי :מי שאוהב מאוד הופך בהכרח לעיוור כלפי נושאעזרא - ארכיון
אהבתו, אם כי בדרך כלל מאור עיניו שב אליו שמונה ימים לאחר החתונה
זה מניסיון???
ההודעה שלך הייתה משעממת חבל על הזמןעזרא - ארכיון
אגב אלו אמרותיו של הפילוסוף עמנואל קאנט
תודה שלך היתה פשוט מרתקת...עזרא - ארכיון
וחוץ מזה ביעברית תקינית אומרים "אמר פעם" ולא "פעם אמר"
אין כזה דבר עברית תקינית!!!עזרא - ארכיון
*תקנית סליחהעזרא - ארכיון
למה את מבקשת מתקנית סליחה?עזרא - ארכיון
כתבתי במילה עוד י' לכן אני מתקנת ומבקשת סליחה כדיעזרא - ארכיון
שלא תעשו עלי לינץ כמו עם המילה "גרגשים"...
לא עשינו לינץ' על המילה גרגשים...עזרא - ארכיון
עשינו לינץ' על המילה גרגישים
את גרגישה את זה?עזרא - ארכיון
אם אני גרגיש את זה כנראה שגם היא גרגישה את זהעזרא - ארכיון
אני שמחה שאתם גרגישיםעזרא - ארכיון
ואכן גם אני גרגישה את זה, להבנה עמוקה יותר תקראו את זה:
רגש
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חפש
ערך זה זקוק לעריכה, על מנת שיתאים לסגנון המקובל בוויקיפדיה.
לצורך זה ייתכנו סיבות אחדות: פגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון הטעון שיפור או צורך בהגהה. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה שלו.

רגש, הוא האופן שבו מתבטא מצבו הנפשי של האדם. מאחר והאדם הוא יצור חברתי, רגש קשור קשר הדוק עם מצבו הפנימי הגופני והחברתי של האינדיבידואל. ניתן לתאר רגשות כגון אהבה, שנאה, אומץ, פחד, הנאה, עצב, גועל הן במונחים פיזיולוגיים והן במונחים פסיכולוגיים. למשל, רגש יכול להביא מבחינה פיזיולוגית לשינויים בקצב הלב, הזעה או התכווצות שרירים בפנים המביעים רגשות מסוימים. ואילו מבחינה פסיכולוגית, רגש יכול להביא להערכות מסוימות שהאדם עושה לגבי מצבו האישי, ולפעול לפי הערכות אלו.

תוכן עניינים [הסתר]
1 גישות פסיכולוגיות להבנת הרגש
1.1 מרכיבי הרגש
1.2 המחקר על הרגש
1.3 הביטוי הפיזיולוגי של הרגש
1.4 תאוריות לגבי הפיזיולוגיה של הרגש
2 הבסיס הביולוגי לפחד
3 ראו גם
4 קישורים חיצוניים

[עריכה] גישות פסיכולוגיות להבנת הרגש

[עריכה] מרכיבי הרגש
המרכיב הבולט ברגש הנו כמובן התחושה הסובייקטיבית שאותה אנו "חשים". תחושה זו היא סובייקטיבית וייתכן כי אותו רגש נחווה שונה אצל בני אדם שונים. המחקר הראה כי לתחושה אישית זו נלוות גם עוררות פיזיולוגית, כלומר פעילות של איברים פנימיים כגון שינויים בלחץ הדם, בלחות העור ועוד. קיימת מחלוקת בין החוקרים בשאלה האם לכל רגש ישנו ביטוי פיזיולוגי נפרד. כאשר אדם חש רגש, הדבר ימצא לרוב ביטוי בהתנהגות, כגון שינוי בהבעת פנים, דמע, תקיפה, בריחה ועוד. ניתן לומר שרגש הנו תבנית המארגנת התנהגויות. לעתים אנו רוצים לחוות רגש כזה או אחר, כגון השגת תענוג או הימנעות מכאב. במקרים כאלה ניתן לומר כי הרגש מהווה מוטיבציה, אשר מביאה אותנו לתאם סדרה של תגובות והתנהגויות על-מנת להגיע אל הרגש המבוקש.

[עריכה] המחקר על הרגש
המחקר בנושא הרגש הציב בפני המדע בכלל ובפני הפסיכולוגיה בפרט קושי מיוחד, משום שקשה לצפות רגשות ולשלוט עליהם. קשה לנו להיכנס למצבים רגשיים מתי שאנו רוצים. אם כך, כיצד מודדים אמוציה? אפשר למדוד קצב לב ומרכיבים פיזיולוגיים, אולם אין זה מספיק כדי להראות את המורכבות של הרעיון. ניתן אולי לשאול את האדם (את הנחקר במקרה של ניסוי מדעי) ולנתח את דיווחו לגבי מה שהוא חושב. אולם הבעיה היא האמינות של השאלון. בין היתר, כיוון שישנם אנשים החוששים לגלות את רגשותיהם, מדחיקים אותם או מפחדים מלדבר על רגשות כדי שרגשות אלו לא ישובו להטרידם.

חוקרים מסוימים ניסו גם לסווג אמוציות: לפי עוצמת הרגשות או עד כמה רגש גורם ליצירת התנהגות מסוימת. למשל, מהי מידת הרגש שתביא אדם לרצוח את רעהו. או להפך, רגשות אחרים ההופכים את האדם לחסר רצון לפעול בכלל, רגשות דיכאוניים יכולים להביא לכך שאדם לא ירצה אף לקום מן המיטה.

סיווג עוצמת רגש על פי הרצון להתקרב אל מושא אהבה, אף הוא בעייתי. כיוון שאהבה היא רגש בעל פנים רבות, אדם יכול לאהוב סלט חצילים עם מיונז, או לחילופין לאהוב אישה. כיצד אם כך עלינו למדוד רגש זה? לפי אותה סקאלת מדידה? היו שניסו לסווג רגש על פי רגשות שגורמים לחוסר סדר בתודעה או אחרים הגורמים לארגון ורצון לעשות פעולה בצורה מאוד ממוקדת.

[עריכה] הביטוי הפיזיולוגי של הרגש
עוד בתקופה היוונית דיברו על רגש ברמה הפיזיולוגית. הם איבחנו כי לאדם ישנם 4 נוזלי גוף (מרות) בסיסיים. לכל מרה הם ייחסו תכונות משלה, כך שכאשר רמה של נוזל מסוים נמצאת בכמות גבוהה יחסית, הם אמור לפי היוונים לחוש רגשות מסוג מסוים ובהתם לתכונות שיוחסו למרה הספציפית. למשל, אדם בעל מרה צהובה (רמה גבוהה של נוזל צהוב) יהיה אדם כועס, למשל. ביטוי שכיח שמקורו בתאוריה זו הוא "מרה שחורה" כביטוי לרגשות עצב, צער או דיכאון.

[עריכה] תאוריות לגבי הפיזיולוגיה של הרגש
התאוריה ה"עממית" בנושא הרגש, טוענת כי לאחר שאנו "רואים" גירוי מפחיד, נעבור לתגובת הילחם-או-ברח, הכוללת בין השאר עלייה וירידה בדופק, שינויים במתח שרירים ובגמישות עור, שינויים בבטן. כלומר על האורגניזם שחש בסכנה להחליט האם לתקוף או לברוח. התגובה היא פיזיולוגית. חוקרים בתחומי הביולוגיה והפסיכולוגיה הציעו תאוריות אחרות.

החוקרים גי'מס ולאנג הציעו מודל חדש להבנת התהליך, אשר זכה לשם התאוריה האינטואיטיבית: לפי מודל זה מסקנות מודעות לגבי מה שאנו "חשים", נוצרות בתגובה לשינויים פיזיולוגיים המתרחשים בגוף. האדם רואה גירוי מפחיד, בעקבותיו הוא תופס את הגירוי הזה. כלומר לפי תאוריה זו ראשית או "תופסים" את הסיטואציה, בעקבות תפיסה זו ישנה עוררות פיזיולוגית. רק בשלב האחרון אנו מפרשים את העוררות הפיזיולוגית וחווים רגש. לדוגמה במקרה של רעש מפחיד, קודם נשמע את הרעש, בעקבותיו תתרחשנה תגובות גופניות שונות כגון עליה בלחץ הדם, ופירושה של התגובה הפיזיולוגית יהיה הרגש המתאים. לפי מודל זה תגובה פיזיולוגית היא חיונית כדי לחוות רגש. ביום יום, אנו נוטים להגדיר רגש בצורה מציאותית (פרפרים בבטן). התחושות הללו נחוות לא מיד לאחר האירוע המפחיד, אלא רק לאחר התפיסה של המצב. משמע, הבנתו וראייתו כמפחיד או אחר ורק אז אנו מרגישים ופועלים בהתאם להערכתנו את המצב.

על פי תאוריה זו אנו יכולים להרכיב פרופיל של שינויים פיזיוליוגיים לפי רגשות שונים. כך, שישנם שינויים ספציפיים המתאימים לכל רגש. הגוף קורא את המצב ועל פי זה הוא מגיב בצורה סלקטיבית עם מאפיינים ביולוגיים שונים לכל רגש. ראיה מחקרית שהובאה כתומכת בתאוריה: כאשר פוגעים באזורים שונים בעמוד השדרה של בעלי חיים רואים שככל שהפגיעה גבוהה יותר יש פחות עוררות רגשית. ניתן לראות בדבר ראיה לכך שהרגש הוא דבר המתבטא לאחר התפיסה החושית של מה שקורה: בעקבות הפגיעה בעמוד השדרה החיה מקבלת פחות מסרים מבחוץ, ולכן יש פחות עוררות רגשית.

אולם בתאוריה זו נמצאו מספר בעיות, אחת מהן היא המימצא שאנו חשים במוח רגשות הרבה אחרי שהמרכיבים הפיזיולוגיים נגמרים.

תאוריה אחרת, Canon Bard model, הציעה גישה שונה: לפי תאוריה זו קיים פיצול של עוררות רגשית מהרגש. האדם רואה גירוי מפחיד ותופס את המצב כמסוכן ובו זמנית הוא חש עוררות פיזית וגם מרגיש פחד. לפי תפיסה זו המוח מפעיל בנפרד את התהליכים הגופניים ואת התהליכים הקוגניטיביים הקשורים לרגש.

התאוריה של Jerom and Singer משנות ה 60 טוענת שבמקרה שלא נצליח לפרש ולתייג את העוררות הפיזיולוגית, לא נחוש רגש. גם מודל זה מציע שישנם שלבים בתהליך הרגש, כאשר בשלב הראשון האדם צופה באירוע מפחיד ותופס את המצב כמצב סכנה. בשלב השני מתבצעים שני דברים במקביל: עוררות פיזיולוגית ותיוג קוגניטיבי המייצרים ביחד את הרגש המתאים, ועד אשר נצליח להבין להסביר ולתייג את העוררות הפיזיולוגית לא נוכל באמת להרגיש.

התאוריה של סטנלי שאכטר לגבי קיומה של פרשנות קוגניטיבית של גירויים ומצבים פיזולוגיים היווה נקודת ציון חשובה במחקר הרגש, אשר גילה כי עוררות פיזיולוגית משפיעה על עוצמת הרגש ולא על סוגו. שאכטר הזריק לנבדקים שלו אדרנלין, חומר מעורר. לחלק מהנבדקים נאמר שזהו חומר מעורר ולכן קצב הלב שלהם צפוי לעלות. לחלק מהנבדקים הוזרק פלצבו. במהלך הניסוי שהה עם הנבדק בחדר "משתף-פעולה" אשר הפגין שמחה או כעס. המשתתפים אשר להם הוזרק פלצבו דיווחו על מצב רגשי גבוה בהסתברות נמוכה וללא קשר לצורת ההנתהגות של משתף-הפעולה, בהשוואה לנבדקים אשר הוזרק להם אדרנלין. הנבדקים התמימים אשר להם נאמר כי לחומר לא תהיה כל השפעה, דיווחו על תחושת כעס בהסתברות גבוהה בהרבה כאשר משתף-הפעולה הפגין התנהגות "כעוסה" ובצורה דומה דיווחו על תחושת "שמחה" כאשר משתף הפעולה הפגין התנהגות כזו. כמו קאנון ובארד, הציע סטנלי שאכטר (בשנת 1975) השערה כי אנשים מפרשים את העוררות הפיזיולוגית בהתאם לגירויים שעוררו אותה, בהתאם למצב הקוגניטיבי ובהתאם לניסיון העבר שלהם. תוצאות המחקר איששו את השערתו. ההסבר שנתנו שאכטר וזינגר לתוצאות הוא שממצאים אלו נוגדים את התאוריה של קאנון ובארד, אשר טענו כי הקורטקס (כלומר הקוגניציה) הוא שמפעיל בנפרד את התגובות הרגשיות והגופניות. וכן טענו כי יש כאן ממצא המתאים יותר לתאוריה של ג'ימס-לאנג, משום שהעוררות הפיזיולוגית "נחוותה" כרגש אצל נבדקים אשר לא הוזהרו מראש כי החומר גורם לעוררות. לפיכך נמצא כי חווית הרגש הינה תוצאה של יחסי-גומלין בין הקוגניציה ובין העוררות הפיזיולוגית. העוררות הפיזיולוגית משפיעה על עוצמת הרגש, אך לא על סוגו.

הביקורת על התאוריה של שאכטר מסתמכת על ממצאים המראים כי קיימים הבדלים כלשהם בין מצבי רגש שונים מבחינת העוררות במערכת העצבים האוטונומית. הבדל כזה ניתן למצוא גם במגוון הגדול של הבעות פנים אשר נמצאו מתאימים לסוגים מאוד מדויקים של רגש.

הפילוסוף האנגלי ג'רמי בנת'ם כתב "הטבע הציב את האדם תחת שני אדונים, כאב ועונג. רק הם יכולים להורות לנו מה עלינו לעשות, ומה נעשה בפועל. מצד אחד דגל הטוב והרע, ומהצד השני שרשרת הגרימה, מחוברים לכס מלכותם. הם מושלים בנו בכל אשר נעשה, נאמר ונחשוב..." תחושות אלה הנמצאות אצלינו מיום הוולדינו, בונות את כל העולם הרגשי המורכב שלנו. הכאב יוצר רגשות כגון: פחד, כעס ותיעוב וההנאה היא המקור לרגשות שמחה אהבה וציפיה. תפישת העצמי ביחס לעולם הכאב והעונג, היא הקובעת את העולם הרגשי שלנו.

אין סוף זיכרונות ותובנות שאנו חווים במשך חיינו, קובעים את יחסינו לגירויים. לדוגמה, חוויות טראומטיות המלוות בכאבים עזים, תגרמנה לסדרה של רגשות בהתאם למרכיבי הטראומה. ילד שהותקף על ידי כלב בחורשה בלילה, ייתכן ויפתח פחדים מחושך, יערות, בעלי חיים ובדידות עד יומו האחרון. במקרים רבים, במשך הזמן, הזיכרונות נקברים בתת מודע - אך זיכרון התגובה הרגשית נשאר ומגיב בצורה אוטומטית לגרוי - מבלי שאנו מודעים לסיבה. ניתן לדמיין זאת כתוכנת מחשב הכוללת אין סוף שורות פקודה, כאשר כל פקודה הינה זיכרון אחד, הקשר בין השורות בונה את התוכנה אשר רב הפקודות בה נסתרות למשתמש, אך התוכנה כולה פועלת כמעט אוטומטית ומהווה את העולם הרגשי שלנו.

[עריכה] הבסיס הביולוגי לפחד
גירוי אמוציונלי (למשל מישהו אומר לי משהו מעליב) הכולל גם תשומת לב אל הגירוי (הגירוי חייב להקלט). גירוי זה מגיע אל התלמוס הסנסורי, ובו-זמנית נשלחים מהתלמוס מסרים אל שני אזורים מרכזיים אחרים: הקורטקס והאמיגדלה. אם המסר חזק מאוד, האמיגדלה תגיב מהר יותר מאשר הקורטקס ולכן תהיה הרגשה מהירה יותר ללא פיענוח קוגניטיבי. לכן, לפעמים אנו מרגישים משהו לפני שהקורטקס משווה ומבין מה קרה. דבר זה חשוב מאוד ברמה ההשרדותית. מהאמיגדלה נשלח מסר אל ההיפותלמוס, וההיפותלמוס מתחיל שרשרת של פעולות שסופה עוררות של מערכת העצבים האוטונומית וכניסה למצב הלחם או ברח. במקביל, קיים גם מעבר עצבי שהוא יותר קוגניטיבי. התלמוס הסנסורי שולח מסרים אל הקורטקס הסנסורי הפרונטלי (שאחראי על עכבה של התנהגות ושיפוט. במידת הצורך, הוא יוכל אם "ירצה" לעכב את התגובה של האמיגדלה ולבטל את פעילותה. מצד שני, הוא יוכל גם לעורר יותר את האמיגלדה אם "יחליט" שהאירוע מפחיד הרבה יותר ממה שהיה נראה בתחילה). הקורטקס שולח מסר אל ההיפוקמפוס, המסייע בפרשנות של הגירוי האמוציונאלי. הוא מתמחה בתפיסה מרחבית, הוא יודע למקם את הגירוי הנקלט בזמן או במרחב, והוא מכניס את האירוע המפחיד הזה להקשר הנכון ועוזר לפרשנות. דבר זה נעשה בעזרת זיכרונות שונים הקיימים בזיכרון. האמיגדלה יכולה ללמוד דברים. היא מרחיבה את הידע שלה, היא מסוגלת ללמוד (על ידי יצירה של שבילים עצביים מסוימים) ולהגיב בהתאם.

איך הגיעו למודל הזה?

הבדלים בין בע"ח
כאשר בחנו מוחות של אנשים בעלי בעיות רגשיות חמורות ראו פגיעה במערכת הזו, הנקראת המערכת הלימבית.
כאשר מסירים קורטקס של כלב, הכלב נעשה כעסן, מפחיד וזועם. לפי מודל זה יש לכלב רגשות אך הם אינם מונחים על ידי הקורטקס, שאמור למקדם.
לפעילות באמיגדלה מיוחסת כיום חשיבות גדולה בתחושה של פחד. היא פועלת על פי הוראה מהקורטקס אולם פועלת גם על ידי מסרים עוקפים. כאשר היא תעבוד ללא עזרה של ההיפוקמפוס הפחד יהיה לא ברור, לא נדע מהו הפחד הזה. הקורטקס עוזר להבין ולשלוט על הפחד, ההיפוקמפוס מכניס את הפחד לקונטקסט. האמיגדלה יוצרת פחד ברמה הרגשית, אך אנחנו לא יכולים לפרש אותו ללא מרכזים תומכים, ההיפוקמפוס והקורטקס. כאשר מסירים את האמיגדלה החיה אינה מפחדת. היא תוקפת "בלי חשבון". במחקרים שבוצעו בארצות הברית נמצא כי בקרב רוצחים סדרתיים האמיגדלה נוטה להיות קטנה מאוד, ואכן הם אינם מביעים פחד מענישה ומסנקציות חברתיות שיעשו עליהם.

[עריכה] ראו גם
אינטליגנציה רגשית
דחק
הדבקה רגשית
עבודת רגשות
רגשנות
רגשות וזיכרון
רגש קבוצתי
רגשות ותרבות
תשישות רגשית

כבר אמרתי שאתםחופרים על אותה בדיחה כל הזמן..עזרא - ארכיון
או שסתם אתם מתלהבים מזה שהמצתם בדיחה?
לא המצנו שום דברעזרא - ארכיון
אז מה כן עשיתם?עזרא - ארכיון
המצאנו בדיחה (למרות שאני לא יודע למה את מתכוונת)עזרא - ארכיון
להבנה עמוקה יותר:עזרא - ארכיון
המצאה
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חפש
המצאה היא פתרון חדש ובלתי צפוי לבעיה או קושי בעולם המוחשי, הנהגה במחשבתו של אדם.

מכשיר רדיוזאת להבדיל מתגלית, שהיא בבחינת הסרת הלוט מעל דבר קיים בעולם המוחשי, שהיה בלתי ידוע עד כה. פעמים רבות נכרכת תגלית בהמצאה: לדוגמה, גילוים של גלי הרדיו הביא להמצאות רבות המנצלות תגלית זו לשם העברת אלחוטית של מידע למרחקים גדולים (שידור רדיו). בדרך כלל יישומה של המצאה מגולם בחפץ מוחשי, אך לפעמים היא מתגלמת בדמות שיטה או תהליך ייצור חדשניים לחפץ ידוע. דוגמה לכך היא שיטת דיואי לקטלוג ספרים בספריות.

המצאות נחשבות לאחד ממנופיה הגדולים ביותר של הכלכלה, ומדד ראשון במעלה בקביעת מידת ההתפתחות האנושית. בעל המצאה רשאי בדרך כלל לבקש ולקבל עליה פטנט, שהוא זכות קניינית המוענקת על ידי מדינה לבעל המצאה על המצאתו. הזכות הקניינית ניתנת לפרק זמן מוגבל, בדרך כלל 20 שנה מיום שהגיש עליה בקשה לפטנט. בתקופה זו זכאי בעל הפטנט לניצול בלעדי של המצאתו.

תוכן עניינים [הסתר]
1 השפעתן של המצאות
2 חממות להמצאות
3 ראו גם
4 קישורים חיצוניים

[עריכה] השפעתן של המצאות
בין ההמצאות יש כאלה שהשפעתן ממוקדת בתחום מסוים, ואין הן מורגשות מחוץ לאותו תחום. להמצאות אחדות השפעה מרחיקת לכת על רווחתם ואורח חייהם של בני האדם. דוגמאות להמצאות מהסוג השני הן:

המצאת הדפוס, שהחלה את מהפכת הדפוס.
מנוע הקיטור ומכונת הטווייה, שהחלו את המהפכה התעשייתית.
המכונית, ששינתה במידה ניכרת את ניידותו של האדם על-פני היבשה.
הטלפון הסלולרי, שהעניק לאדם יכולת תקשורת כמעט בלתי מוגבלת במקום ובזמן.

[עריכה] חממות להמצאות
עד המאה ה-19 הייתה יצירתן של המצאות פעולה אינדיבידואלית של הממציא בבית המלאכה או במעבדה שלו. מאז הולכת מלאכת ההמצאה והופכת לתהליך ממוסד הנעשה בגופי מחקר ופיתוח גדולים, על-ידי קבוצות של חוקרים ומהנדסים. גם כאשר ההמצאה נעשית בידי ממציא בודד, אין זה תהליך פשוט. היטיב לתאר זאת תומאס אלווה אדיסון, מגדולי הממציאים, באמרו: "המצאה מורכבת מאחוז אחד של כישרון ומתשעים ותשעה אחוזים של זיעה".

בתי גידול בולטים להמצאות:

זירוקס פארק
מעבדות בל
מרכזי המחקר של חברת IBM
גוף מרכזי בישראל שעיסוקו המצאה הוא חברת "רפאל" (לשעבר רפא"ל - רשות פיתוח אמצעי לחימה).

בשלהי המאה העשרים נעשה עיסוק נרחב בהמצאות במסגרת מפעלי היי-טק, ובפרט בחברות הזנק (סטארט-אפ).

אחד המאפיינים הבולטים של ארגון העוסק בהמצאה הוא הזכות להיכשל (ויש אומרים: החובה להיכשל). בעוד שבפעילות הנדסית שגרתית מצפים מהמהנדס להצליח במשימתו, ואוי לו למהנדס אשר הגשר שתכנן התמוטט, הרי בפעילות שמטרתה המצאה הכישלון הוא תוצאה סבירה ביותר. על משה פלד, שהיה מנכ"ל רפא"ל בשנות השמונים מסופר שאמר על עבודתם של החוקרים: "אם הכול הצליח, סימן שלא העזתם. אני הייתי מצפה ש-50% יסתיימו בכישלון". ד"ר קובי ורטמן, חוקר בולט ברפא"ל ייחס את הצלחת הארגון לגישה ניהולית "שאיפשרה לאנשים להיכשל ולא הוציאה אותם להורג. היא עודדה אנשים ליזום. כישלון בפיתוח או בניסוי נחשב חלק מהלימוד, לא סוף הדרך".

מימוש הזכות להיכשל מצריך חוסן כלכלי של הארגון העוסק במחקר ופיתוח. חברת הזנק המשקיעה את כל ההון שגייסה בפיתוחה של המצאה, אך אינה מצליחה להביא המצאה זו לכלל מוצר מסחרי, עלולה להגיעה לסוף הדרך.

במדינת ישראל עוסק משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה בעידודן של חברות העוסקות בפעילות שיש בה פריצת דרך טכנולוגית, באמצעות המדען הראשי של המשרד. מקור מימון נוסף למיזמים מסוג זה הוא קרנות הון סיכון. בקידום מחקר ופיתוח בתחום הביטחוני עוסק מפא"ת.

[עריכה] ראו גם
המצאת הגלגל
המצאות ותגליות בישראל

[עריכה] קישורים חיצוניים
אמנון ברזילי, הטיל שנחת בחדר הניתוח, הארץ, 30.12.04.
לשכת המדען הראשי, מו"פ תעשייתי, באתר של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
המצאה כשירת פטנט, ראובן ברמן

מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%90%D7%94
קטגוריה: טכנולוגיה

חגי תעשה משו עם החפירות האלה, בבקשה!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
חגי שלא תאמר שאנחנו חופרים...עזרא - ארכיון
זאת האחות המאפנה של שלמה שחופרת עכשיו.
מעפנה כותבים עם ע'עזרא - ארכיון
האחות המעפנה של שלמהעזרא - ארכיון
אגבעזרא - ארכיון
תופעת הטבע מוריה שוורץ הינה תופעת טבע נדירה ביותר שהתגלתה פעם אחת ויחידה בהיסטוריה של האנושות. התופעה התגלתה בתשיעי לאוקטובר למניינם תשס"ח בקופת החולים "מכבי" של גבעת שמואל. בגוף הנבדק, מוריה שוורץ (מכאן שם התופעה) התגלו כל 316,493 המחלות שידועות לאנושות, בין השאר עודף שומן (חריגה של כמה עשרות טונות מהממוצע), הפרה המשוגעת (או במקרה שלנו הבהמה המשוגעת), אוטיזם נדיר במיוחד (הגוף, או עב"ם, מתקשר בשימוש פלוצים וגרעפסים), פרקינסון עצבני, סרטן הזנב, ובנוסף, כ-340 מחלות ייחודיות לעב"ם הנבדק בלבד. רופאי קופת החולים היו אובדי עצות (במיוחד בגלל שקרסה להם המרפאה כשהעב"ם נכנסה לשם), פנו דחוף לסולל בונה, וביקשו שיפנו את העב"ם לבית החולים תל השומר. בבית החולים תל השומר בדקו אותה מומחים לרפואת הנפש והגוף והגיעו למסקנה (לפי תדירות הפלוצים) שהיא הולכת להפליץ בעוד כחצי שעה פלוץ שימוטט כליל את מדינת ישראל. השמדת מדינת ישראל נמנעה בעקבות הפלתה לסוריה ופיצוץ סוריה.

ראו גם - דיסלקציות חמורות והשפעותיהן על העולם.
אגבעזרא - ארכיוןאחרונה
למה אימפריה כחולה?מקפיצים נטושים

מה קשר כחול?
מה קשר פורום?
למה ריק פה?

מה זה (ל"ת)???????איגנוטוס פברלאחרונה
מהה מה זה הפורום הזהקורא ממעמקים

באמת גבשניקים פה? מה זה האימפריה הכחולה? עזרא?

כרגע זה פורום נטוש...תגל הארץ
מה המשמעות שלו?קורא ממעמקים

אהה לאיודעת...תגל הארץאחרונה
משעמםםם ליייייישקד מהצפון

ממשששששששששקד מהצפון

יאווו אני במחשבבב ואין לי מה לעשותתתתשקד מהצפוןאחרונה

נחשו מי אני😜אנונימי (פותח)
יאוווו מי את ???שקד מהצפון

אני במתחחחשקד מהצפון

...............שקד מהצפון

@תגל הארץ ?? 

@אולפנסיטיתתת ??