מה לעשות?? דיון פתוח בנושא...--->עזרא - ארכיון

מי שאין לו\ה כח לקרוא את כל המאמר (שהוא לא כזה ארוך אבל ממש ממש חשוב!!!), שירד למטה ויקרא את מה שכתוב בגדול מהמילים: לאור הדברים הנ"ל.

8000 יום. 8000 לילות. כולם, בכלא. 22 שנה, מתוכם שבע שנים בצינוק ובבידוד. מה כל זה אומר לך?!

ביום ד' הקרוב, ה' במרחשוון, ימלאו 8000 יום לשביו של יהונתן פולארד. קשה לדמיין מה עובר על אחינו יהונתן שמסר את נפשו כדי להצילנו. כך הוא כתב מהכלא לפני זמן מה:
שנים רבות של סבל בכמה בתי סוהר עם התנאים הקשים ביותר הרסו את המערכת החיסונית שלי. לחץ הדם שלי נמצא כבר מזמן מחוץ לסקאלה, יש לי כולסטרול גבוה, סוכרת, דלקת פרקים כרונית, סימפטומים של גלוקומה, התקפות קשות מכיס המרה, גידולים בסינוס, ושלטונות הכלא מונעים ממני להיבדק על מנת לוודא האם הם ממאירים או שפירים. בנוסף, יש לי סינוסיטיס כרוני, אשר גורם לי לעתים קרובות לדימום, לסחרחרות, לבחילה ולכאבי ראש נוראיים.
מאז מצבו רק החמיר. יהונתן בסכנת חיים, ולכן הפעולה להצלתו צריכה להיות מהירה – להביא אותו הביתה חי. התקופה הקרובה היא שעת כושר אמתית לשחרור פולארד. האחריות כעת מוטלת על כולנו, על כל אחד ואחת מאתנו. לעתים הוא שואל עלינו ועל פועלנו. מה למסור לו – שעייפנו? שהנושא נדוש ואנו מחפשים נושאים חדשים ומלהיבים?
אך בשורש יש כאן יותר מזה. אם נעמיק נבין שהמאבק לשחרורו של פולארד חשוב לא רק עבורו, אלא לא פחות עבורנו. המאבק הוא על עצם האחווה, הערבות, הכרת הטוב, שהם הבסיס לקיומנו כאומה. המאבק הוא על עצם עתידה וקיומה היהודי של מדינת ישראל כמדינה המוּנעת מערכים יהודיים.
כל כך קל להתעלם מיהונתן ולומר "מה אני יכול/ה לעשות?!" כשמשהו בתחום ארץ ישראל מפריע לנו, אנו מרימים קול זעקה, אף מבלי להיות בטוחים שזה ישפיע. אנו עושים זאת שוב ושוב, מבלי להתייאש. ועכשיו? עם יהונתן? מה קורה לנו? מה קורה לי? זהו מבחן גדול לכולנו, עד כמה לבנו רגיש לאחינו הזועק מהבור. לא מזמן כתב על זה מחנך יקר:
הסביר החכם מדוע האריך ימים: "מימי לא ששתי בתקלת חברי".

שואל העולם, מה רבותא היא זו? מדוע שנשמח בתקלת החבר?
עונה העולם, שכך פירושו: לא ששתי בשמחתי הפרטית, בעת שחברי שרוי בתקלה.
עשרים ושתיים שנים אנחנו חיים את חיינו באושר ובנעימים, ששים ושמחים בשמחותינו הפרטיות. וחברנו יהונתן פולארד, שמסר חירותו בעבורנו, נמק בבור האסורים. חיים כאלה של הדחקה אינם יכולים להיות חיים ארוכים.

במה נאריך ימים? האם חס ושלום צודקים הטוענים כי כל אחד מאתנו דואג רק לעצמו? שאף אנו ערניים רק כלפי סבלם של קרובים הדומים לנו אך בעצם אדישים כמו אחרים בנוגע למי שלא מכירים אישית? שאולי הכול אדישות אחת גדולה?
איני מאמין בזאת. "ישראל ערבים זה בזה" זו מציאות חיים. אבל ייתכן אולי שהתעייפנו מעט. אולי השגרה של 8000 יום של פולארד בכלא עשתה גם לנו משהו...
הבה נתעורר. הבה נזוז. הבה נצעק כולנו יחד: LET MY BROTHER GO.

----------
בתקופה הקרובה ישנם תאריכים משמעותיים הקוראים לכולנו לעסוק בעניין אחינו יהונתן:
ה' במרחשוון, יום ד' הקרוב: יום ה-8000 של יהונתן פולארד בכלא! יום זה ראוי לציון בכל מסגרת חינוכית וקהילתית, ויכול לשמש כפתיחה לחודש של עיסוק ופעילות (גם של התלמידים עצמם) בנושא.
ח' בכסלו: היום בו יתחיל יהונתן פולארד את שנתו ה-23 (!) בכלא יכול לשמש כשיא הפעילות למען שחרורו.
שבת "וישב": שבת הזדהות כלל ארצית עם יהונתן פולארד, בקריאה להוציא את "יוסף" של דורנו מהבור.
מוסדות חינוך רבים ומגוונים אמורים בזמן הקרוב לעסוק בנושא פולארד על כל היבטיו. כולנו מוזמנים להצטרף לכך וללכת בדרכו של אברהם אבינו שמסר נפשו להצלת לוט מהשבי. יחדיו נעסוק במצווה עליה נאמר (יורה דעה, רנב, ג): "כל רגע שמאחר לפדות השבויים היכא דאפשר להקדים, הוי כאילו שופך דמים".

לפרטים נוספים: www.freepollard.net .

< הרב אשר מבצרי כפר דרום >

לאור הדברים הנ"ל רציתי לפתוח כאן דיון:
האם לדעתכם ההגשמה צריכה לעשות משהו למען פולארד?
(להעביר פעולות\פעילויות על פדיון שבויים בסניף, דוכנים וכ"ו)
קחו בחשבון שהשבת הזדהות ויום כליאתו של פולארד (ח' כסלו) יוצאים בתוך חודשי הארגון...
מה לעשות?? פתוח לדיון...

ברור! אז מה אם זה יוצא בחודש ארגון?!עזרא - ארכיון
מישהי מההגשמה הייתה מפספסת פעילות בגלל שזה בתוך חודש ארגון?! אפילו שנה שעברה זה היה ברור לנו שאחרי שבת ארגון יש פעילות של המשחקייה! אז ברור לי שצריך וחייב לעשות משהו למען פולארד. פולארד חשוב פי כמה מחודש ארגון.
דמייני ת'סיטואציה-עזרא - ארכיון
שבת לפני שבת ארגון נבוא למדריכים ונגיד להם הי חבר תקשיבו, השבת זו שבת הזדהות ארצית למען פולארד ולכן אנחנו נעביר לחניכים שלכם פעולה על הנושא במקום המערכים של חודש ארגון...
ודאי שזה חשוב פעילות על הנושא אבל התכוונתי יותר שתפתחו דיון על מה לעשות ואיך ומתי מכיוון שזה קצת בעיה להרוס את המערכים של חודש ארגון כי בכל זאת לחודש הזה יש איזושהי מטרה ולכן אני אגדיר יותר טוב את נושא הדיון:
מה לעשות? ומתי? כך שזה לא יפגד במערכי חודש ארגון...
שימו דגש על ה- מה כי זה הכי חשוב...
ח' יוצא בשבת?עזרא - ארכיון
אם לא- מה הבעיה לתרום את הסניף ליום אחד? ואם לא יסכימו- אז לעשות פעילות בתור צוות הגשמה ואחרי חודש ארגון עם הסניף...
- - - - - -- --עזרא - ארכיון
ח' כמדומני לא יוצא בשבת ואז אני בהחלט חושבת שראוי ונכון שנעשה פעילות בסניף לפי חבריות ואח"כ נצא לדוכנים ברחבי הארץ
אבל מטרת השבת היא להיות ארצית ולכן חשבית שההגשמות יעשו לוח סניף על פולארד אבל משהו באמת מושקע שכולם יסתכלו כי מטרת השבת היא להעלות את המודעות.
תגידו מה דעתכם. נראה לכם? נריץ הלאה.
מי יכין את הלוח? המגשימים, כן?עזרא - ארכיון
ברור שאנחנו...עזרא - ארכיון
גם ככה למדריכים לא יהיה זמן להכין את זה ומכיוון שאנחנו רוצים שזה יהיה על רמה כדאי שאנחנו נעשה ולא מי שעושה בכל סניף כי בדר"כ זה די רדוד ולא מושקע...
למה את מזלזלת בסניף ובצוות?????????????עזרא - ארכיון
אני לא יודעת אם זה בהכרח יהיה לא מושקע,עזרא - ארכיון
אבל לדעתי זה לא אמור לפול לא על המדריכים ולא על החניכים אם זה נופל בחודש ארגון. מדריכות יש להם פול דברים על הראש- והדבר האחרון שהם צריכים זה את הלוח הזה... לכן, מגשימים שיש להם פחות דברים לעשות בחודש ארגון (אם בכלל. ולא, עזרה לקבוצה לא ממש נקרא, כי זאת כבר החלטה אישית)- הם אלה שצריכים לדאוג לזה. ככה באמת זה יצא הכי מושקע. אבל אם יש מדריכים שרוצים לעשות- אני לא רואה למה לא...
איזה באסה. אני לא אוכל לעשות כלום בתאריך עצמו...=(עזרא - ארכיון
זה התאריך של הצו ראשון שלי...

וסתם שתדעי- שב"ה יש מדריכים ומדריכות שמוכנות לקחת על עצמן את היום הזה (ע"ע חדוה=)), למרות שהוא בחודש ארגון.
(אני מתה על אנשים אידיאליסטים=))
לאן החלטת להתגייס בסוף? וצבצב-עזרא - ארכיון
אני לא מזלזלת בסניף ובצוות חו"ס אבל זה עובדה וגם כשהגרעין שלי בזמנו עשה את זה זה לא היה הכי על רמה בעולם וגם ראיתי בסניפים אחרים שזה ככה ומטרת הלוח לדעתי היא לא איזה משהו רציני אלא כן להעלות גיחוך על פני הקוראים.. נוסיף לזה שלמדריכים אין ראש לזה ויונת כבר פרטה את כוונתי למעלה, אחד פלוס אחד תחשבי לבד...

יונת- חדווה היא אכן יצור בפני עצמו ויצור ראוי להערכה רבה.
(למרות שגם אני הייתי עושה את זה...)
אני רוצה להיות פאראמדיקית=)עזרא - ארכיון
אבל א"א לדעת שום דבר...

וחדוה היא לא היחידה. אני מוכנה להתחייב לך שיש עוד כמה מדריכות כאלה... (גם אם הרבה לא).
אולי תפסיקו לקנאות במדריכות?עזרא - ארכיון
אני בדרך כלל לא אומרת את זה, אבל די! גלשנו!!

תרגעו עם זה.

שיר, תנסי את יום לפני מבחן בחשבון\אנגלית (מיחקי את המיותר) ללכת להתנדב ויומיים קודם לעשות פעולה וגם להכין פעולה בשבת וכל זה באופן קבוע.

אל תעשו את עצמכם, מבחינה טכנית יש למדריכות מלא מה לעשות ותפסיקו כבר לזלזל למרות שאני מאמינה ויודעת על מלא מדריכות שרוצות לעשות ועושות דברים למען פולארד וכדומה.

מרימי לדוגמא מתנדבת קבוע בחיינו. תנזסי את לדאוג ל2 פעולות בשבוע, ללכת לאחת ביום חול ואחת בשבת, לחשוב ולהשקיע מלא אנרגיות בחניכות, לימודים ובנוסף גם לנטרל יום קבוע בשביל חיינו.

נתי יכולה להעיד שאני מעריצ האת ההגשמה, אבל באמת שנסחפתם! די!
מה? אפרת, אני לא מבינה מאיפה לקחת את זה.עזרא - ארכיון
מי אמר שמדריכות חייבות להתנדב פעמיים בשבוע? זה בדיוק מה שאמרתי- שלא צריך להפיל על מדריכות כלום! כי יש להם יותר מידי דברים על הראש גם ככה!
אבל אם יש מדריכות שמצליחות לשלב בין כל הדברים, לא מגיע להן כל הכבוד?
וזהו. אני מפסיקה לדבר על הדרכה בעז"ה. נמאס לי.
כן, תפסיקו...עזרא - ארכיון
אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות משו... ואם זה ממילא יוצא בחוד"א, אז אפשר לעשות פעילות סניפית...
אבל אני לא בטוחה שכדאי להשאר רק ברמה הסניפית. אפשר לעשות דוכן בעיר או לעמוד בצומת... דברים כאלו...
מה היה הקשר בין תוכן התגובה לכותרת?? (אפרת)עזרא - ארכיון
יונת דווקא ממש הייתה בעדך.
אם תקראי את התגובה של שיר תגלי שהיא אמרה שלמדריכים אין זמן- לא היה כאן שום זלזול.
חוץ מזה היא אמרה:"ומכיוון שאנחנו רוצים שזה יהיה על רמה כדאי שאנחנו נעשה ולא מי שעושה בכל סניף כי בדר"כ זה די רדוד ולא מושקע... ". אם לא שמת לב זה בלל לא מכוון אל המדריכים. תביני לבד אל מי זה כן. היא לא זלזלה במדריכים.

והמשך התגובה שלה:אני לא מזלזלת בסניף ובצוות חו"ס אבל זה עובדה וגם כשהגרעין שלי בזמנו עשה את זה זה לא היה הכי על רמה בעולם וגם ראיתי בסניפים אחרים שזה ככה ומטרת הלוח לדעתי היא לא איזה משהו רציני אלא כן להעלות גיחוך על פני הקוראים.. נוסיף לזה שלמדריכים אין ראש לזה ויונת כבר פרטה את כוונתי למעלה, אחד פלוס אחד תחשבי לבד..."
איפה את רואה זלזול???
חוץ מזה, בהערת אגב (אם זה היה זלזול, הייתי די מבינה בגלל שאת צריכה לקחת בחשבון שאם מדריכות מזלזלות בנו ומרימות את האף לגבהים (וכבר נתקלנו במקרים כאלה, אנחנו לא סתם ממציאות) אז היחס שלנו למדריכים לא יהיה בדיוק יחס של הערכה...)

וחוץ מזה, בין זלזול לקנאה אני לא ממש רואה את הקשר.עזרא - ארכיון
מוריה- תמחקי בבקשה את התגובות שלא קשורות לגוף העניין.
אוקי,עזרא - ארכיון
אני הגבתי לשיר, לא ליונת.

שיר כתבה ככה
"למרות שגם אני הייתי עושה את זה.."

אני לא יודעת מה היא חשבה באותה רגע, אבל זה ממש אומר-אם אני הייתי מדריכה אני לא הייתי כמוכם, הייתי גם מתנדבת...

עכשי תקראו שוב את התגובה שלי בהקשר הזה.

ושוב, אני ממש ממש מעריצה את ההגשמה אבל נסחפתם..
ומכאן לומדים למה צריך לשרשר נכון...=)עזרא - ארכיון
ברור,עזרא - ארכיון
אם יש אפשרות,למה לא??
זה כל כך חשוב!
אפרת-עזרא - ארכיוןאחרונה
אני מבטיחה לך שגם לנו יש מה לעשות ולהכין פעילויות וכ"ו ואצלנו זה גם יותר קשה מסיבות שונות ואני לא רוצה לפתוח על זה דיון עכשיו כי זה לא הנושא וזה גם לא בוגר אבל מי שמזלזל זה אתם!! אתם כל היום מספרות לנו כמה הרבה דברים יש לכן לעשות וכ"ו וכ"ו
מה אתן חושבות- שלנו אין? אין לנו להכין פעילויות כל שבוע? אין לנו להרים כמה פרוייקטים במקביל? אין לנו מבחנים? אין לנו ימי עיון וסמינריונים? תפסיקו לחשוב שאם אתם עושים כ"כ הרבה זה מונע את ההתנדבות, גם לנו יש מליון דברים על הראש.
ואגב, גם לפני נכנסתי להגשמה זאת הייתה הבעיה שלי עם המדריכים ותאמיני לי שדיברתי עם כל מיני אנשים על הנושא הזה כבר מזמן
וחלילה גם אל תקחי את זה באופן פרטי וכשכתבתי שגם אני הייתי עושה את זה , זה לא נבע מתוך זלזול על המדריכים חלילה כי הם באמת עושים הרבה אבל כן, גם אצל מדריכים י מה לשפר, גם הם לא מושלמים...
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך