כנסו ותענו...=)עזרא - ארכיון

לאחרונה יוצא לי יותר ויותר שחניכים קטנים שואלים אותי מה זו ההגשמה.

למען האמת, אני לא ממש יודעת מה לענות להם... מה גם שלא במיוחד התחלנו לפעול...

יש לי תשובה שאני אומרת, אבל אני לא ממש בטוחה שזה מה שהכי נכון להגיד... אני לא רוצה לכתוב את זה עדיין, כדי שהתשובות יהיו שלכן ולא שלי...=)

אם אתן עונות, אז תזכרו בבקשה שזה חניכות מנירים ומטה בערך, אז התשובה צריכה להיות מותאמת לרמה...

תודה!

חחח מזכיר ת'שאלה ששואלים אותי..עזרא - ארכיון
אם אני שמחה שאני בהגשמה... דבר ראשון אני אומרת כן.. ואח"כ אני אומרת לא.. אני שקרנית אני לא שמחה כי עדיין לא התחלתנו כלום.. אבל אני אהיה שמחה.. בינתיים אני משומחת כזה..זה ממש כבוד להיות הגשמה ראשונה של הדר גנים כי מעלים את הרף הראשון וגם הוא ממש גבוהה...!

ואממ נחזור לנושא..אני עונה שאני מדריכה.. אבל אני בוחרת את החניכים שלי.. כי דוגרי זה כן ככה.. מה מדריך עושה? הוא מנחה.. הוא מחנך כזה... וזה דיי מה עושה מדריך.. רק שמדריך רגיל זה לסניף.. ומגשים-מדריך זה לעמ"י..אם אני אהיה חונכת במילים אחרות אני מדריכה מישהו אחר..שיואו הסתבכי ודבריי הוצאו מהקשרם..מגשים בוחר לעצמו את הקהל יעד.. הפעילות והכל.. ולכן זה גם יותר קשה כ זה להתחיל דיי מאפס.. במיוחד בסניפים שבחיים לא הייתה הגשמה נורמאלית.. טוב אם מישהו באמת קרא עד הפיסקה הזו.. אז גם אתם בוודאי שמתם לב שגלשתי מהנושא מזמן.. אבל אני נהנית אז בעיה שלכם אם באמת קראתם עד לפה.. ואם גמתם נהנים אז בשמחה..(:
אני אומרת תשאלו תמרכזת שלכם..כי אני לא רוצה לענות.עזרא - ארכיון
אני אומרת ת'אמת. גם לחניכות שלי..עזרא - ארכיון
אני אומרת שמדריך מעביר את האידיאלים והערכים שהוא מאמין בהם לדור הבא-אליכם (זה מדובר לחניכים..) הוא מלמד אותכם להיות אנשים טובים ואידאליסטים. וזה ממש חשוב לחנך!

המגשים מגשים את מה שהמדריך מלמד.
אם המדריך מסביר ומעביר לכם עד כמה חשוב לעזור למבוגרים, אז הגשמה תל אביב הולכת למכון גיריאטרי (איך כותבים את זה?) ועוזרים תכלס לזקנים.

ככה אני אומרת וזה לא כזה קל לומר את זה לחניכים במיוחד שאני מדריכה שלהם..

אבל מה לעשות,זה האמת..

ותהיו גאים בה! אל תשלחו למרכזת אלא תסבירו לחניכים מה אתם עושים.

יום שמייח. סורי על החפירות..
תודה...עזרא - ארכיון
אבל תגידו עוד דברים...
כי אני לא ממש חושבת שהגשמה זה הדרכה... אם הבנתם... כי ללכת למחלקה גריאטרית בבי"ח זה לא ממש להדריך קבוצה, וגם לא להעביר להם ערכים... לפי מה שאני הבנתי, הן רושמות עם הזקנים יומנים או משו כזה...
אז בינתיים אני יותר מתחברת למה שאפרת אמרה...

היי! שמו את זה בעוגן! זה ממש נחמד=)))
זה שאנשים נתפסים שהדרכהעזרא - ארכיון
זה קבוצת ילדים מטומטמים וצרחנים זה טיפשות שלהם.. יש מיליון סוגים שוני של הדרכות.. להיות מורה זאת הדרכה! הדרכה זה להדריך דבר מסוים.. בין דרך חיים לבין מסלולים לבין עזרה לזולת.

לכו פתחו מילון.
שוב? יש הגשמות שהן לא הדרכה.עזרא - ארכיון
הגשמה גם יכולה להיות צביעת עמודים וגילופם לג'ירפות. זה נקרא להדריך? את מי אני מדריכה? את הג'ירפות? הגשמה זה מושג הרבה יותר רחב, וזה בול מה שאפרת אמרה, לדעתי.
למרות שכשואלים אותי, אני מסבירה שזה משהו כמו התנדבות גדולה (בקיצור, מסתבכת.), ואז נותנת דוגמאות. ההגדרה של אפרת ממש טובה, לדעתי=).
מצטערת שאין לי שום מטרהעזרא - ארכיון
בהגשמה שהיא לא עם מבוגרים או ילדים..אין בזה שום עניין.. ככה שאין לי איך להגיע לצבוע קירות ולהגיד שזו הדרכה.
נתינה של אנשים זו הדרכה. למידה של אנשים זו הדרכה ולא משנה באיזה נושא או עניין.
אולי לך אין קטע.עזרא - ארכיון
אני לא רציתי לעבוד עם אנשים. גם רחלי לא. שתינו רצינו לצבוע בתים. יש סיבה למה שמו אותי להדרכה (סליחה, אמורה להיות סיבה אמיתית. את התחיה אלעד סתם לא הכניסו אף אחת מהן להדרכה בכוונה). בכ"מ, אם היינו צובעות בתים- לא היינו הגשמה?
הן ממש לא כותבות איתם יומנים!! מאיפה זה בא?!עזרא - ארכיון
הן פשוט מדברות איתם ותדעו שגם להקשיב זו עבודה ועבודה קשה.
לילי! עליך לא הייתי מאמינה!!עזרא - ארכיון
בעזרת ה'!!

מה שאפרת אמרה פשוט צודק, וזה מתחיל לערער לי את זה שאני מדריכה... למרות שמצד שני צריך מי שיחנך לעשות את הכל...
לילי אני בהלם!! את האחרונה שהייתי חושבת את זה עליה!! במיוחד שעוד שניה ההגשמה יוצאת לדרך! את מדברת כאילו אין לכן כלום, לא רעיון, לא דיברתן עם ענת, לא רכזת הגשמה.. תגידי הכל טוב?!?!?? את יודעת איזה מדהים הפרוייקט הזה שלכן?! הלוואי והייתי יכולה לתרום בו! (ולא, אני לא מתחילה עם השוואות להדכרה, אני מדברת בכללי!!) וזה השוני, שהגשמה יכולה להיות ה-כ-ל, לא רק הדרכה של מבוגר או צעיר, עני או עולה, אלא גם לעשות דברים מוחשיים, להסביר דברים וכו'... אני לא זאת שאמורה להסביר ל-ך מה זה..!
כרמל-עזרא - ארכיון
מה שאני עונה לחניכות ששאלו אותי-
ההגשמה זה התנדבות למען ע"מי. אנחנו מתכלים ובודקים מה עמ"י צריך- האם לעבוד אעם זקנים, או ילדים. ככה כל הגשמה בוחרת מקום שצריך לעזור בו, לדוג': חברות שלי מתנדבות אצל קשישים בבי"ח, אנחנו פועלות ביוספטל שזו שכונה בפ"ת. האוכלוסיה שם מורכבת ברובה מיוצאי אתיופיה . אלה משפחות שגם עניות וגם יש להם קשיים בשפה והם לא כ"כ יודעים הרבה על יהדות. לכן אנחנו באות כל שבוע ומסבירות להם על חגים ועל מצוות ומשחקות איתם כי אחרת הם סתם יסתובבו לבד ברחוב.

בקיצור- את פשוט צריכה להסביר שהרעיון בהגשמה הוא לתרום (!!!)
ויש המון דרכים לתרום ואז את מפרטת על סוגים של הגשמות.

אם החניכות קצת יותר מבינות, את יכולה גם להסביר להן שזה תפקיד של חינוך- המדריכות מחנכות לערכים ואנחנו מיישמות אותם (לדוג'- המדריכה אומרת שחשוב לעשות חסד אז אנחנו עושות אותו.)

אל תשתמשי בשורש ג.ש.מ- חניכות לא מבינות למה הכוונה "להגשים ערכים", פשוט לא מבינות.
שיואוועזרא - ארכיון
בואו נתחיל ככה: אולמרט הוא מדריך של העם הוא מנהיג אוקיי??
מורה היא מדריכה! והגשמה זו הדרכה שונה! זו הדרכה של יותר עשיה!
ומייני.. אם ההגשמה הייתה כ"כ קדושה למדריכות.. תסלחי לי אבל אני אפילו לא אגיד את זה כי אני כ"כ מאוכזבת מהבנות שנכנסות להדרכה אוקיי? ולא זה לא קשור לכאן.
תפסיקו לתקוף אותי!
אני חונכת שזה מדריכה! לא זה לא מדריכה בסניף!! יש עוד אלפי סוגי הדרכות שונות חוץ מסניף אוקיייייייי?????? אני לא אעשה לבנות של החונכות של צ'ופרים אוקיי???? אנחנו נעביר להן שיעורים או משהו בנושא בת מצווה!!

צאו מהריבוע שאתן סגורות בו אוקיי!?
לא תוקפת. שואלת.עזרא - ארכיון
אם אני ורחלי היינו צובעות בתים (ותהרגי אותי אם יש פה איזושהיא הדרכה של מישהו), לא היינו נקראות הגשמה? ומה כ"כ חשוב שיקראו לנו מדריכות?

מצטערת אם הרגשת מותקפת...
ואגב, המטרה של הגשמה ת"א ככל הידוע ליעזרא - ארכיון
זה לא להדריך את האנשים לאנשהוא. זה לא המקום המתאים לעשות את זה (סה"כ, האנשים שם לזמן לא ידוע, א"א לתכנן כלום וכו'). זה יותר לשמח אותם. לשמח זה לא להדריך. אבל גם הן הגשמה, לא?
- - -עזרא - ארכיון
מה התחיה ת"א עושות? הן מתנדבות באיכילוב או משו כזה, לא?

ולילי- אל תביני אותי לא נכון- ברור שהמגשימים הם המדריכים של העם, אבל את מתכוונת להדרכה מכל הסוגים (כך שגם צביעת בתים נחשבת הדרכה, כי אנשים רואים ומיישמים אח"כ, וזו הדרכה) ואנחנו מתכוונות להדרכה של קבוצה- ילדים, קשישים וכו'. מקווה שהבנתי נכון...

בכ"א, תודה ממש רבה! אני איישם את זה...=)
כרמל את היחידה שהבינה אותי נכוןעזרא - ארכיון
גם אם אני הולכת ברחוב ושואלת מישהו איפה זה רחוב מסויים הוא מדריך אותי.
זה שכולם נתפסים רק למובן אחד של המילה הדרכה זו בעיה שלהם. צאו מהמסגרת.
למה את נצמדת למושג הדרכה?עזרא - ארכיון
אני בכלל טוענת שכולם מגשימים, כולל המדריכים, כי הגשמה זאת עשייה וכל אחד עושה משהו.

שימי לב שהמושג שלך (וזה שאני כתבתי כאן=)) נורא רחב. הוא מתאים לכל אדם, ואז מה ההבדל ביני לבין האיש ברחוב?... את ההבדל הזה מנסים לראות.
כי הדרכה זה אחד מהמושגיםעזרא - ארכיון
שמשמעותם הוא מנהיגות
הגשמה זה ממש לא הדרכה..עזרא - ארכיון
אני לא אתחיל שוב להסביר את עצמי לכל אחת.עזרא - ארכיון
לעניות דעתי הרבה,כולכם צודקים וגם טועיםעזרא - ארכיון
כל מדריך הוא מגשים וכל מגשים הוא מדריך.
השאלה מה אני חושב שאני- אם אני מחשיב את עצמי בתור מישהו שמדריך אנשים אבל לא מגשים על ידי זה את הערכים עליהם גדלתי [לחנך דור יהודי נאמן בארץ ישראל על פי דרכי התורה] אז אני רק בגדר מדריך. אם אני מאמין ומגשים את האידיאל עליהם גדלתי כנ"ל.
אם אני עושה משהו ועושה טוב למישהו רק כדי להגשים את הערכים עליהם גדלתי ולא כדי שגם הוא ילך בדרכי התורה וכיוצ"ב הרי שאני רק מגשים ולא מדריך, ואגב דבר זה אפשרי לגבי כל דבר גם לשמח ולגם להראות למישהו איך להגיע לאן שהוא...
החישבות שתקראו לעצמכם מגשימים/מדריכים/מדריכי הגשמה הוא בשביל עצמכם לחדד אצלכם את המטרה הנעלה שאתם עושים.
כל אדם יכול להיות מנהיג וכל אדם צריך להיות מנהיג בלי קשר למקום בו הוא נמצא [כן גם אלא שלא בתנועות נוער..]

יוצא מכל האמור שהתשובה שלי לשאלתך כרמל הוא שמגשים הוא אדם שהדגש בהדרכה שלו הוא הגשמת הערכים עליהם כולנו גדלים כאשר צורת הביטוי הוא על ידי מעשים ולאו דווקא על ידי העברת פעולות כמו בסניף
- - - - - - - -עזרא - ארכיון
אני אחזור על משהו שנשאל פה ולא זכה למענה:
הגשמה שצובעת ומשפצת בתים היא סוג של הדרכה? דומני שלא אלא אם הם מדריכים את אנשי הבית איך לצבוע ומחלקים להם הוראות והם רק מסתכלים מהצד...
מתוך כך נובע שהגשמה היא לא הדרכה!!
ההגדרה של הגשמה זה פרוייקט חברתי חינוכי התורם לעמ"י בצרכים שונים ובאוכלוסיות שונות. אם את רוצה להסביר מה זה לחניכות קטנות תגידי להן שזו התנדבות קבועה שבה את עוזרת לעמ"י וכדי שלא יתפסו למושג הגשמה רק לפרוייקט שאת עושה, תני להן עוד דוגמאות כדי שיראו שהמגוון רחב ויש הרבה מה לעשות. תסבירי להן שאת כל מה שהמדריכות שלך לימדו אותך על לתרום וגמילות חסד וכ"ו את מבצעת וזה חשוב מאוד.
ועוד יותר חשוב זה להסביר את זה בהתלהבות כדי שגם הן ירצו לגדול להיות מגשימות ולא יחשבו שהאליטה זה הדרכה וזה מה שהכי חשוב.
מסכימה איתך...עזרא - ארכיון
וזאת התשובה שלי גם בשבילך, נתנאל. הנה דוגמא של הגשמה שהיא בשום פנים לא הדרכה. את מי תדריך? את הקירות?
דווקא לא....עזרא - ארכיון
וזה מה שלילי התכוונה, וכבר הסברתי את זה...
אם אני הולכת וצובעת קירות (דוגמה עכשווית- בביתכנסת ביפו) ואנשים רואים אותי עושה את זה, אני בעצם "מדריכה" אותם ע"י ההתנהגות שלי... כי לכל דבר שאנחנו עושים יש תפקיד (שמעתם על אפקט הפרפר?) ולכן, אם אני סתם הולכת ברחוב אני לא ממש מדריכה אנשים, כי הם לא לומדים ממני כלום... לעומת זאת, אם אני הולכת ברחוב עם חולצת תנועה ומתנהגת יפה לזקנים וכו' וכו', אז כן הדרכתי אנשים- כי הם יכולים ללמוד ממני...
אני לא מתכוונת פה להדרכה של קבוצה- ממש לא! אני מתכוונת לזה שאפשר להדריך אחרים ע"י דוגמה אישית, וזה גם סוג של הדרכה!!!

ולסיכום- כל אחד מאיתנו הוא מדריך של עמ"י. השאלה היא- איך?
ובמילה אחת..עזרא - ארכיון
א-מ-ן!
כבר הסברתי זאת בעברעזרא - ארכיון
ואין פה מקום להאריך אך לי נראה כפי שכתבתי בעבר שהדרכה לא מסתכמת במה שאנו רגילים אליו בסניף- עצם זה שאני יושב בישיבה אני מדריך [את הסביבה שלי וכל מי שרואה אותי ולא צריך להביא פה את מה שנכתב על אותו דתל"ש הכיפה..]
אולי בעצם המעשה אני צובע קיר אבל אני מדריך לא רק את עצמי למשהו אני מדריך את אותם אלה שצובעים איתי ואותם אלא שיסתכלו על הקיר ויפיקו ממנה תועלת כי זה משפיע עליהם אם נרצה או לא..
בכל מקום בו אתה הולך אם אתה רוצה הינך מדריך- אם אתה מחייך או לא אנשים לומדים ממך ככה שאני נשאר בדברי ומקווה שיובנו הם כראוי
אז אתה חושב כמו לילי. פשוט תגיד את זה.עזרא - ארכיון
לילי, לאחר שהבנו מה אמרת, אולי תסבירי לנו למה חשוב להיצמד למושג הדרכה, לי זה פשוט ראה מעט כמו התבכיינות וחוסר השלמה עם המצב- אני מגשימה!אני מסכימה איתך ברמתהעיקרון אבל נראה לי שאם את קוראת להגשמה הדרכה במקום הגשמה, את מורידה את הערך, הייחוד והרמה שלה (ולא כי להדרכה אין חשיבות וערך , אל תבינו אותי לא נכון!)
כי אני מאמינה במושג הזהעזרא - ארכיון
והוא כולל בתוכו הגשמה של דברים דרך העברה שלהם.
וואי חפרתם. ואני ממש לא מתבכיינת. תירגעי. אני היחידה בקבוצה שלי שלא בכתה נראה לי.
את לא היחידה....עזרא - ארכיון
מה אני נראת לך, מישי שבוכה על הכרית בלילה? אני לא בכיתי....
ועוד משו- תראו, אין לי בעיה עם חפירות, אבל באמת העמקנו בנושא הזה יותר מדי... הבהרנו את הדעות שלנו, ונראה לי שזה כבר לא צריך להיות בעוגן... ההמ!
וואו...גם לי נראה שקצת חפרתם.....עזרא - ארכיון
זה ממש לא משנה מה ההגדרה של זה...זה באמת אותו דבר...גם להדרכה וגם להגשמה יש את אותה מטרה...וזהו...באמת שאין פה מה לחפור...שכל אחד יגדיר את זה לעצמו איך שבא לו,זה לא משו עובדתי..חח...ניראלי שאני גם הצטרפתי קצת לקדיחות..
נראה לי שאין הגדרה יותר טובה-עזרא - ארכיון
מההגדרה של אפרת (אשרינו שיש מדריכות שכאלו שיודעות למה לחנך!)..
אז ככה שאין כ"כ מה להוסיף עליה.
עכשיו, לגבי ההגדרה האחרת, אני לא חושבת שהמילה הנכונה למה שלילי ונתנאל הציגו היא "הדרכה" אלא "אישיות לדוגמא" או במונח היותר משומש שלה "דוגמא אישית", כאשר אנחנו יוצאים וצובעים את עמודי הרחוב והופכים אותם לג'ירפות (...ושתדעו לכם שבשלב כלשהו התחיה אלעד דיברו עלזה ברצינות-רק בלי הג'ירפות...) אנחנו לא מדריכים אחרים- תעשו כמונו אלא נותנים להם דוגמא לעשייה חיובית ולמה כן אפשר לעשות למען טובת כלל ישראל, נכון- גם המדריכים אמורים לעשות את זה ולתת דוגמא אישית, אבל הגשמה זה לא הדרכה. מה שכן, יש הגשמות ספציפיות שפועלות עם קבוצות ילדים ועליהם אולי אפשר להגדיר שאולי יש בהם איזשהו אלמנט של הדרכה...
לגבי בתי החולים, אם אני לא טועה, הפרוייקט של כתיבת יומנים שייך להגשמה דביר קמק"ש. התחיה ת"א מגשימות בבי"ח איכילוב במחלקה הגיריאטרית אבל לא כותבות איתןם יומנים...

מקווה שעזרתי להבהיר כמה עניינים..
יומטוב,
עטרת
על זה נאמר: עטרת המלכה!עזרא - ארכיון
ואגב עטרת, מנהג חדש לא לענות לאימיילים, אפילו אם הם טכניים?><
מדריך הוא אישיות לדוגמא אבלעזרא - ארכיון
ובעצם כל יהודי הוא מדריך-אם הוא רק בוחר להסתכל על זה כך.
הרבקוק בעין אי"ה שבת פרק א' פיסקה ט' שם כותב [אם אני לא טועה לגבי המיקום] על העניין הזה של נתינה לאחר וגם על העניין הזה שאתה שקוע בעצמך אבל כשאתה שקוע בעצמך זה בשביל הכלל-אז גם כשאי צובע קיר וגם כשאני חוצה את הכביש [ולא אני לא אומר את זה בשביל התיפיפות הנפש או איך שאנשים לא יבחרו לקרוא לזה-אלא אני עושה את זה באמת כי אני מאמין בזה] אני נזהר כפליים לא רק בשביל נפשי אלא כי אני משפיע על הסביבה ולא רק בתור דוגמא אישית אלא עצם זה שרואים מישהו עם כיפה וציציות [וזקן] אז ישר הם רואים אותי בתור גוף מייצג או בתור דמות לחיקוי ומסתכלים על איזה דרך האדם הזה מדריך אותו-אני לא אומר את זה סתם אלא כי אנשים ניגשו אלי ושאלו אותי ישר שאלות הלכתיות סתם בגלל שראו מישהו דתי וכי ראו שעשיתי משהו בצורה מסויימת ולא בצורה אחרת וכבר יש מספיק סיפורים חסידים על כך כמו הקופסאת חלב או גזירת הציפורנים..
נכון עטרת-המילה אולי היא אישיות לדוגמא אבל זה אם אני מצמצם בעשיה שלי גם אם היא לגופי -רק בשבילי, אבל אם בכל צעד שאני עושה ני מאמין שזה לטובת הכלל וכל הוויתי היא בשביל לעשות את רצון הבורא ולהיות שם בשביל הכלל-גם כשאני אוכל לומד תורה והולך לישון שלא לדבר על תפילה או טיפול רפואי ושמירה על הבריאות-אם ה הגישה אז אי מדריך, גם אם אני לא מדריך הגשמה או מדריך סניף!
די! אני מאלה שלא אוהבים להשתמש במושג לחפורעזרא - ארכיון
כי אני חושבת שזה פשוט גסות רוח אבל נתאל, באמת חפרת. אני מש מתנצלת אבל בבקשה אל תגיבו ותפסיקו לפתוח שוב את הדיון הזה. טוחנים פה מים.

אגב, אין משו יותר מטמטם מלהגיד שהמגשים מגשים את הערים...
כ"כ קשה להשתמש במילה אחרת בלי הורש ג.ש.מ?
פשוט תגידו- המגשימים מיישמים.
מנסיון זה גם נשמע יותר טוב (אולי פחות מפוצץ אבל יותר אמיתי ומציאותי) וככה אנשים מבינים יותר טוב.
מה הבעיות?עזרא - ארכיון
מה הבעיה?
אם יש פה אנשים ששונאים להסתכל קצת יותר לעומק,למה הם צריכים לבקש מכולם להפסיק לעשות את זה גם?
תודה..עזרא - ארכיון
את מוזמנת להמליץ עלי לשנה הבאה=) אם זה יעזור=)
רגע, תנו לי להבין-עזרא - ארכיון
המדריך מדריך.
הבנאי בונה.
הרופא מרפא.
הדיג דג.
והמגשים מיישם?! מה קרה, אנחנו יוצאי דופן???

כאילו, בארור שאנחנו יוצאי דופן, אבל העיברית נשארת אותו הדבר...=)

"עברית קשה שפה"...
המגשים מגשים!!!!!!!!!!הוא הופך ת'חלום למציאות...עזרא - ארכיון
כרמל-עזרא - ארכיון
בדיוק כמו שאמרת
המגשים מגשים. הוא הופך דברים למוגשמים/ גשמיים- דברים מציאותיים ולא מופשטים כמו שהם היו קודם.
אני משתמשת במילה יישום בגלל שהיא פשוט יותר ברורה, אולי פחות מפוצצת אבל ברורה.
הוא מגשים את האידיאל שלא יהיה רק דיבורעזרא - ארכיון
נכון.... אז מה הייתה הבעייה?!עזרא - ארכיון
לא הייתה שום בעיה.עזרא - ארכיון
הוא חזר על דברי. קדושקדושקדוש!
הייתה בעיה איך להסביר את זה לחניך...עזרא - ארכיון
כאילו,החניך לא יבין אם תגידי לו רק-"המגשים מגשים".
ברור שלא. לא אמרתי את זה...עזרא - ארכיון
אז מה כן אמרת?עזרא - ארכיון
היא אמרה דברים יותר חכמיםםםעזרא - ארכיון
נראה לכם שאני עוד זוכרת מה אמרתי???עזרא - ארכיון
אבל הרעיון הוא להסביר את זה לחניכים כמו שאפרת אמרה, נדמה לי, וה"מגשים מגשים" היה בעצם בשבילכם...

נ.ב. זה לא משמע קצת כמו "עזאם עזאם"?

מודה מודה מודה!
כרמי..מקורה?.=]עזרא - ארכיון
להגיד לך מה אני אומרת להן על ההגשמה?רק לא לעלות עלי..=]
אחרי אורות מגיעים לגרעין..מקבלים שם וכל הבלבולישן הזה...אחרי חצי שנה שאתה מבין מזה בעצם גרעין,מה המשימה שלו וכו וכו...
יש 2 אפשרויות כיוון..1-הדרכה 2-הגשמה.
זה דברים שונים אך דומים לפעמים..הדרכה אתה מעביר לחניכים את האידאלים שאותך לימדו והגשמה אתה מעביר לעמ"י,לילדים מעמישב(במקרה שלנו..=])אתה מממש את האידאלים האלה ע"י עשיית חסד,חנוכיות בחנוכה,ביקור חולים ועוד..יש פול אנשים ודרכים שבהם אפשר להעביר את זה..אני חושבת שהמטרה דומה..פשוט איך מעבירים זה שונה...אני חושבת שהדרכה זה נורא בכיוון אחד אין לך הרבה אפשרויות והגשמה את\ה יכול\ה לנתב את זה לכיוונים שונים לפי מה שמחליטים...זהו נראה לי..
בעקבות התובנה הזאת יש לשאול:למה לא כולם מגשימים?עזרא - ארכיון
כי קשה מאוד להיות גם מדריך וגם מגשים.עזרא - ארכיון
אם אני לא טועה, התנועה גם לא מעודדת את זה.
יש שני משפטים שאני שמעתי על דברים שקשים:עזרא - ארכיון
האחד הוא "קשה זאת אומר אפשרי" ודבר שני שאמו לי בשמו של הרצי"ה זצ"ל זה שבכל דבר שבקדושה יש קושי"
אז מה אם קשה?
זה לא עונה על השאלה וגם לא מה שאמרת שהתנועה לא מעודדתץ את זה-חוץ מזה קשה לי לדמיין שהתנועה לא מעודדת את זה שכן אחת מססימאות התנועה הם "לעם ולארץ נקדיש את חיינו"[ברור שהיא לא תעודד אם אדם שנתבקש ממנו שבעיקר יכשיר את הנוער לצאת ולהשפיע כאשר מילוי תפקיד המגשים בעצם גורע ממילוי התפקיד הראשוני שלו של הכשרת הנוער להשפיע על פי דרכי התורה הקדושה]
אתה מצפה מכל המדריכים שיכנסו להגשמה?עזרא - ארכיון
אני אישית ממש לא.
אני עכשיו נמצאת בתקופת הבגרויות שלי. הייתי כותבת לך כמה זה מלחיץ ואיך אין לנו זמן לנשום, אבל אתה מן הסתם יודע את זה מעצמך אז נחסוך. אני לא יודעת איך המדריכות-מגשימות יפעלו עכשיו, אבל אני חושבת שזה לא הוגן לדרוש ממדריכה, נניח, של 5 מת' 5 אנגלית עם 7 בגרויות בקיץ ולוח מתכונות זוועתי שגם משקיעה כל מה שהיא יכולה בהדרכה שלה- להשקיע גם בהגשמה. זה פשוט לא הוגן. ממלא ההדרכה זה דבר מאוד דורש. לפי מה שאני רואה גם בתקופה לא לחוצה מבחינה לימודית.

זה פשוט נשמע לי כמו דרישה להיות סופרמן. אולי זאת השאיפה שלנו ולשם אנחנו חותרים, אבל זה פשוט נשמע לי לא הוגן לדרוש כ"כ הרבה, כשיש המון סיכוי שמה שיקרה זה שהמדיכ/ה פשוט ינשר לו לאיטו מאנשהוא- לימודים או הגשמה או הדרכה.

אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי, אבל אני בהחלט חושבת שזה לא מה שצריך לצפות מאנשים. ואם הם עושם את זה? (ע"ע דביר כפ"ג, התחיה רעננה והתחיה קמק"ש) שיבורכו. יש אנשים סופמנים בעולם=).
לא סתם כתבתי משהו בסוגרים מרובעותעזרא - ארכיון
מן הסתם אם לא הייתי מסכים עם מה שכתבתי בסוגרים המרובעות לא הייתי מנסח ת זה כפי שניסחתי את זה.
כמו במפעל יש לכל אחד את התקיד המרכזי שלו-אחד אחראי על א' והשני אחראי על ב' והשלישי על ' וכן הלאה. ברור כשאחד יכול לעזור לשני וגם למלא את תפקידו כראוי בלי למעט בו אז מצד המוסר הפנימי שלו [אני מקווה] הוא יעזור לו ואם הוא רואה שזה פוגע בדברים אשר הוא אחראי להם הוא יפסיק לעזור לשני עד שהוא יגבש את עצמו חזרה ויוכל לעזור לו שוב.
זה לא דרישה בכלל ואם זה היה הרי שזה משהו שאמור להיות דרישה עצמית של כל אחד מאיתנו כלפי עצמנו- ואולי אנחנו לא סופרמן אבל אנחנו כן אנשים בעלי לב..יש לנו מצוות ולפעמים אנשים נוטים להסתכל על אותם שמקיימים את המצוות כל כמה שהם יכולים על בורים כאילו הם סופרמן ואנחנו לא מסוגלים להגיע לזה. נכון להגיע למדרגתם של גדולי הדור דורש המון עבודה עצמית אבל זה אפשרי וכמו שיש אנשים שמשלבים בין לימודים,התנדבויות/הדרכת הגשמה,הדרכת סניפים, חיי משפחה וכיוצ"ב ומראים שזה דבר אפשרי כאשר מתכננים את המערכת היומית שלהם מראש על כל פרט ופרט ככה גם אנחנו מסוגלים ויכולים לעשות את זה.
אני חושב שאפשר וחייבים לצפות מאנשים שיתעלו [מלשון תועלת] את עצמםלכלל העם כל כמה שהם יכולים מבלי להזניח את עצמם.
לאחד זה אומר ללכת לבית ספר וללמוד בלבד-בלי התנדבויות וכו' [כי עצם ההתמסדות קשה לו] וזה בנתיים המירב שהוא יכול לעשות והוא יודע שעל ידי כך הוא צובר ידע ואיתו הוא יצא לרכוש מקצוע ולעזור לעם על יד זה.
ויש שלהם זה קל לצאת לארבע התנדבויות כל יום וגם להשקיע בלימודים וגם במשפחה ומה שהם רק רוצים-אבל מה הם לא עושים את זה. ברו שממישהו כזה אפשר לצפות לעשות את זה..כל אדם לגופו.
לי נראה שמנוער שנמצא בגילאים האלה אפשר לצפות לזה- כן זה קשה. אך מניסיון אישי וקבוצתי אני יכול להגיד שבסופו של דבר האדם מצליח להרגיל את עצמו לחיות ככה בלי שהוא יוצר ויתור באף מסגרת ואף כמהה להוסיף על זה כל כמה שיוכל כדי להשפיע על העם..
אבל זה דעתי ומה שעיני ראו עד כה- זהלא מחייב שזה אצל כולם עכשיו-אך אם הזמן זה יכול לפרוח ולגדול אם הוא בוחר ללכת בדרך הזו..
- - - - - - -עזרא - ארכיון
נתנאל - כרגע, באופן זמני בלבד, בהחלט לא מעודדים להיות גם מדריך וגם מגשים. (אני לא אפרט למה כי זה לא המקום. מי שרוצה-שיחה אישית).
בכל אופן, האשכול הזה מיצה ת'צמו אז די לחפור!!!
נתנאל,עזרא - ארכיון
אני ממש מסכימה עם יונת. זה קשה להדריך וגם להגשים, בייחוד כשההגשמה שלך דומה מאוד (או בעצם בדיוק) להדרכה. גם ככה אין לי זמן פנוי עם כל הלימודים, ההגשמה והפרויקטים שמעבר. (מה שאומר שכל דקה בפורום היא דקה מבוזבזת. גם על זה צריך לחשוב...)

יכול להיות שאפשר גם להדריך וגם להגשים, אבל אז ההגשמה, נגיד, לא תהיה במסגרת קבועה. אני רואה אצל חברות שלי שהן גם מדריכות וגם מגשימות שהן עזבו את ההגשמה לגמרי- כרגע הן מדריכות בלבד...
לכן אמרתי-מי שיכול שיעשהעזרא - ארכיון
אז נכון שניסו ונכשלו אבל זה בדיוק העניין-ניסו!
לא לכולם זה אפשרי [עדיין] אבל זה לא אומר שלא לנסות או שצריך להרים ידים מראש..
אני מודע לזה שזה קשה ואני לא סתם אומר את הדברים האלה כאילו הם הדבר הקל ביותר בעולם-ידוע לי עד כמה זה קשה אבל גם ידוע לי כמה זה אפשרי אם מנסים ומוצאים איזון נכון ועושים סדר עדיפויות בחיים..
הבעיה היא שזה דופק ת'הגשמה!עזרא - ארכיון
אני זוכרת איך התלהבנו בהתחלה מהגשמהתחיה קמק"ש שחלקן גם מדריכות וגם מגשימות, אבל זה באמת התפרק!

אני שמעתי שכל הזמן המדריכות רוצות לעשות דברים פעם בחודש, לדחות וכאלה, ואלה שהם רק בהגשמה רוצות לעשות עוד דברים.

כשמישהו מדריך, מצפים ממנו שישקיע את כ-ל מה שכיש לו בהדרכה, כנ"ל בהגשמה.

אני חושבת שגם אם מי שהוא סופרמן לא יוכל להיות בשניהם, פשוט כי הוא לא ישקיע את כל הכוחות שלו במשהו אחד.

מדריך סופרמן צריך להשקיע ת'חיים שלו בסניף, לקדם, לעשות מחניכים שלו את גדולי הדור, אין סוף להשקעה שאפשר להשקיע בהדרכה.

מגשים סופרמן צריך להשקיע ת'חיים שלו בהגשמה, לקדם, לעשות המון פרויקטים חדשים, להציל את העם/הארץ/התורה/המדינה. אין סוף להשקעה שאפשר להשקיע בהגשמה.

גם לסופרמן סור לחלק ת'כוחות!!

אמאלה! פעם ראשונה שכתבתי כזה ארוך! מקווה שקראתם..
מי שיכול- למה לא?עזרא - ארכיון
בקמק"ש, סתם לידע כללי, אומנם המדריכות באות (מי שבאה) ברמת העקרון רק פעם בחודש, אבל סתכלי, למשל (היא תרצח אותי, אבל למי אכפת) על אודיה, שבאה כמו מגשימה מהשורה לכל פעם והיא גם מדריכה עם כל מה שכלול בזה! אולי הסופרמנים האלה מעטים- אבל הם קיימים.

אז אם כך, זה באמת כל מקרה לגופו וכל אחד צריך להשקיע את כל יכולתו...

שנזכה...;]

ארר... שוב זה קרה... זאת אני=)עזרא - ארכיון
אמרתי ל מקרה גופו-אבל עדיין צריך לשאוף כי הוא לא..עזרא - ארכיון
אמרתי ל מקרה גופו-אבל עדיין צריך לשאוף כי הוא לא דבר בלתי אפשרי-תמיד צריך לשאוף רמה אחת מעל למה שנדמה לנו שאנו יכולים להשיג כי רוב הסיכוים זה מה שאנחנו מסוגלים לו אם לא יותר..
אוקיי...עזרא - ארכיון
נתנאל
אני ממש לא חושבת שמדריכה צריכה להיות גם מגשימה!! ממש לא!!
לכל אחד יש ת'תפקיד שהוא קיבל-הדרכה\הגשמה והוא צריך לעשות את זה עד הסוף!!!
אוקיי, יש את האלה שמסוגלים לעשות את שנהם, אבל למה??
לכל אחד יש את התפקיד שלו!! גם אם אתה מסוגל לזה, תקח תחום 1 שבו אתה רוצה להשקיע את כול כולך ולעשות את המיטב שלך בו!!!
למה לעשות את שנהם בבת אחת כששנהם אותה רמה,[שנהם חשובים באותה מידה] וכשיש עוד בני נוער שיכולים לעשות את זה!!
אתה נשמע כמו אדם שלא יודע להחליט אם להיות בהגשמה או בהדרכה אז אתה מנסה להתגרות בלחץ שלך ולהראות לכולם שאתה סופרמן ושמסוגל לעשות את שנהם ביחד והכל בגל שאתה לא יודע מה להחליט, אז אתה אומר או בעצם שואל-למה לא כולם מגשימים? למה אני לא יכול לעשות גם זה וגם זה?? הרי זה יותר נוח לי!! במקום לעשות את כל ההחלטות האלו אני יעשה את שנהם בבת אחת וזהו!!!
לא..זה לא הולך ככה!!
אתה צריך להיות כל כולך בדבר אחד ולהשקיע בו!! גם אם יש לך כוחות על ואתה מצליח לעשות את שנהם!! אם אתה מצליח לעשות את שנהם זה אומר שיש לך המון המון כוחות ויכולות!! אז למה שלא תעשה את זה על דבר אחד שהכי צריך בו את כל הכוחות האלו??
למה בשנהם??
אני באמת לא מבינה את זה!!
מצטערת שטחנתי מים פשוט כשאני מביעה את הדעות שלי אני לא זוכרת מה אמרתי..
לא מסכימה איתך בכלל...עזרא - ארכיון
זה מאוד מאוד תלוי באופי של הבת ובאופי של ההגשמה. למשל, לא הייתי ממליצה לאף מדריכה (וגם לא הייתי נותנת לה...) להכנס להגשמה שלי, כי באמת צריך להשקיע בבנות, ואני לא מוכנה שמישהי שלא כל כך תחשוב על הבנות של ההגשמה תצטרף אליה.

אבל, לדוג', התחיה קמק"ש הולכות לבי"ח ועושות יצירות עם הילדים כדי שההורים יוכלו ללכת לנוח, כי הם כל הזמן עם הילדים. למה שמדריכה לא תעשה את זה? למה המדריכה סגורה רק על ההדרכה שלה? היא לא יכולה לחלק פלאיירים? להרים פרוייקטים חד פעמיים? ללכת פעם בשבוע לבי"ח? למה? הרי זה לא דורש ממנה לחשוב על עוד קבוצה. להפך, זה נותן לה יותר, ולשני המקומות יותר (במקרה זה, שוב, הסתכלי על התחיה קמק"ש, על המדריכות שהיו גם בהגשמה. אני פשוט מעריצה אותן אחת אחת, ואפילו הייתי אומרת שמות, אבל היא פשוט תתפדח יותר מידי...). לא כל ההגשמות הן מועדוניות (סמיילי כבוד!) ופרוייקט בת מצווה. ההגשמה היא דבר מאוד מגוון, ויש בתוכה מקום גם למדריכים=).

מ צטערת על החפירה הנגדית...

וואו... איזה ישן השרשור הזה...
לא אמרתי שבת תלך לאן שלא מתאים לה..עזרא - ארכיון
ברור שבת תלך לאן שמתאים לה!! זה ברור!!!
אז יפה!! ללכת לעשות יצירות עם ילדים היא יכולה לעשות את זה עם הקבוצה שלה!! ואז זה יענו התנדבות קבוצתית[של הקבוצה שהיא מדריכה..] פעם בשבועיים או פעם בשבוע וכו'..
אבל היא לא תעשה את זה בלי הקבוצה שלה!! כי עכשיו היא נמצאת בטור מדריכה-אז היא תעשה ת'הדרכה שלה!!
היא יכולה לשלב בהדרכה שלה מקום של התנדבויות, קצת מההגשמה, לעזור להגשמה עם הקבוצה שבה היא מדריכה וכו'..
לא להיות בלי הקבוצה!! הבנת אותי??

וסליחה..אני לא מתסכלת על תאריכים באשקולות..
לא אמרתי שבת תלך לאן שלא מתאים לה..עזרא - ארכיון
ברור שבת תלך לאן שמתאים לה!! זה ברור!!!
אז יפה!! ללכת לעשות יצירות עם ילדים היא יכולה לעשות את זה עם הקבוצה שלה!! ואז זה יענו התנדבות קבוצתית[של הקבוצה שהיא מדריכה..] פעם בשבועיים או פעם בשבוע וכו'..
אבל היא לא תעשה את זה בלי הקבוצה שלה!! כי עכשיו היא נמצאת בטור מדריכה-אז היא תעשה ת'הדרכה שלה!!
היא יכולה לשלב בהדרכה שלה מקום של התנדבויות, קצת מההגשמה, לעזור להגשמה עם הקבוצה שבה היא מדריכה וכו'..
לא להיות בלי הקבוצה!! הבנת אותי??

וסליחה..אני לא מתסכלת על תאריכים באשקולות..
אני מסכימה עם עינב....עזרא - ארכיוןאחרונה
חוצמזה, שאני רואה את החברות שלי המדריכות שיש להן כ"כ הרבה דברים על הראש,שנראלי שזה בלתי אפשרי בשבילן להיות בהגשמה...
(לי אין יותר מדי דברים על הראש כי לא התחלנו עדין את ההגשמה שלנו...)
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך