פרויקט בת מצווהעזרא - ארכיון

היי!

עברתי בפורום וכל הזמן מזכירים את הנושא של פרויקט בת מצווה

אנחנו בהגשמה שלנו גם חשבנו לעשות את זה וזה אפילו נבחר...

אבל כשאני חושבת על זה אז למה שבנות חילוניות שלא חסר להם

כלום יש להם חברים ,חברות,קניון,ולפעמיים אפילו סניף משלהם

ירצו להגיע לאיזה פרויקט שבנות דתיות מעבירות, ועוד על כל מיני

נושאים משעממים כמו חסד נתינה וכ'ו....

מה דעתכם?

גם אני שאלתי את עצמי...עזרא - ארכיון
ובכ"ז- יש לי תשובה...
קודם כל, הפרויקט לא חייב להיות משעמם... אם יהיו בו כל מיני פעילויות אחרות מלבד "לימוד", זה יכול להיות ממש כיף.

דבר שני, הבנות האלה לא ממש יוכלו לבחור אם להגיע או לא- אם הבנתי נכון- כי זה יהיה מטעם בצפר...=)

וחוץ מזה, אם חילונים לא היו מתעניינים בכל הנושאים האלה, אף אחד לא היה חוזר בתשובה, ועובדה שהרבה חילונים כן חוזרים בתשובה!
זה אחרי ביצפר ....עזרא - ארכיון
וזה לר קשור הם ילדות בכיתה ו'....עזרא - ארכיון
אז מה לא קשור?עזרא - ארכיון
אני חושבת שזה מאוד תלוי איך תעבירו את הפעילות.עזרא - ארכיון
לעניות דעתי, כן יש רצון לבוא ולו רק מתוך סקרנות להכיר דתיים בלי קרניים. עכשיו ברצינות, גם במגזר החילוני יש המון קרבה למסורת, הם שומרים על חגים וכו' ובת מצווה אצלם זה בהחלט איזשהוא ציון דרך משמעותי שהם בוחרים לציין.

אם אתן תקחו את הנושא ברצינות, תלמדו אותו ממש לעומק ותבנו מערכים מלמדים, כיפיים ומעניינים ביחד, בוודאי שתהיה הצלחה והענות רבה.

אתן יכולות להעזר בספר של סמדר שיר ואבי רט "כוח 12". לא קראתי אותו אבל את כוח 13 קראתי ולכן נאהלי מאוד יעזור לכן.

בהצלחה!=)
מה שרציתי להגיד זה שהם בכיתה ו ..עזרא - ארכיון
והם לא בקטע עכשיו ש לחזור בתשובה, ומה שמעניין
אותם הם ילכו ומשלא אז לא, ולא ניראה לי שהם ימשכו אחרי זה!!
אני ממש מקווה שהם לא יבואועזרא - ארכיון
בקטע של כפיה.... וואי לא חשבתי על זה..... אתם מכניסים לי שטויות לראש.. יהיה טוב דיי לחשוב על בעיות!!
אניי ממש מסכימה איתך-מנוביץעזרא - ארכיון
כאילו למה שהם יבואו לאיזה שיעור תורה שבנות דתיות מעבירות להם?!מה חסר להם שהם יבואו וישתפו איתנו פעולה? וכרמל-דווקא בגלל שזה במסגרת הביצפר זה כפייה וזה אומר שמי שלא רוצה לבוא חייבת כי זה חובה מהביצפר והיא באה בלי חשק וזה הורס הכל..
זה עדיף מאשר שזה יהיה עם בחירה ,עזרא - ארכיון
ואז הם בכלל לא יבואו...
זה לא שייך לחזרה בתשובה.עזרא - ארכיון
קודם כל הן צכות להכיר את המסורת שלהן, מה זה אומר שהן יהודיות . את לא באה להחזיר אותן בתשובה. את באה ללמד אותן שמעכשיו הן בוגרות ולחכן יש להן אחריות על המעשים שלהן. זה לא חייב להיות קשור לדעת.

זה יכול ממש להצליח, תלוי עד כמה תשקיעו בללמוד לעומק את הנושא,, תחפשו זוית שאפשר לקשר, לא רק דתי .
זה לא חייב להיות בקטע של-עזרא - ארכיון
לימוד מקורות וכ"ו. אתן יכולות לבנות את זה בצורה כיפית ובמיוחד כשהן בנות בכיתה ו'- תחשבו כמה אתן נהנתן בפעולות בנתיבות, סתכלו על חניכות של יעלי, כאלה צוציקיות וזה הגיל שאתן הולכות בעז"ה לעבוד איתו.. ואגב אתן יכולות להתייעץ איתה בקטע של מה מתאים לגיל והיא גם עושה מערך בת מצווה למרות שזה קצת שונה בגלל שהן דתיות.
ד"א דווקא עכשיו בגיל הזה כשעוד לא כ"כ טימטמו להן כמה הדתיים הם איזה מפלצות, אתן יכולות להראות להן כ"כ הרבה צדדים יפים שיש ביהדות, וכולם יפים, וכשהם יגיעו לשלב הזה הן יוכלו להגיד לא נכון הראו לנו אחרת וזה לא מה שנראה לכם ואח"כ כשהן יגיעו לשלב של להחליט בעצמן מה הן רוצות בחיים זה יכול להשפיע עליהן בבחירה ואולי הן ילכו לעוד סמינריונים בנושא יהדות והשלב הזה הוא לא עוד הרבה זמן- כמה חברה בגילאי 16-18 , כיתות י'-י"ב, הלכו בשאלה או חזרו בתשובה? כ"כ הרבה זה הגיל שאתה כבר מתחיל לגבש דעות לעצמך ואתה נהיה יותר עצמאי וההבדל בין 12 ל-16 הוא לא כ"כ גדול, כולה 4 שנים, וזה גם הגיל של חבר ואולי אם תלמדו אותן משו טוב על צניעות אולי זה ישפיע עליהן...

ומשפט לסיכום: תחשבו מה היה קורה אם כל אחד היה אומר מה משפיע מה שאני עושה? לא היה כאן כלום!!!!!!! אפילו אם תשפיעו רק על בת אחת זה שווה את זה!!

אז שיהיה לכן פווול בהצלחה ואם אתן צריכות עזרה אנחנו תמיד פה בכיף ואל תשכחו לספר לנו מה קורה...
למה נראה לך שהם אפילו יבואו לראות מזה?!?!?עזרא - ארכיון
זה לא מענין אותם!!זה מה שאתם לא מבינות!!הם חילוניות מפונקות -ילדות שמנת !!יש להם כל מה שהם צכות בנים,קניון,סף,חברות הם לא צכות יותר מזה!ובטח שלא שיעור יהדות\תורה!!זה הדבר האחרון שמענין אותם!!ולכן הם לא יבואו!!זה בדיוק הפואנטה..זה לא שהם יבואו וינסו הם לא יבואו מהתחלה!!(אח"כ מתפלאים למה הגשמות נופלות-זו בדיוק הסיבה!!שעושים מה ששמוליק אומר)!!!אנחנו בכלל לא רצינו את הפרויקט הזה!!אפחת לורוצתה אותו!!והעלנו לפחות8 רעיונות הגיונים שממש רצינו!!והם לא הסכימו..אז איך אתם מצפות שדבנות יבואו בגישה של לתרום?!הם לא עושות משו שהם מרגישות תורומות!!!
דבר ראשון-עזרא - ארכיון
יכול להיות שהפעמים הראשונות יעשו את זה בכפייה של בי"ס או משו ובנות יבואו ויראו שאתן לא מפלצות ותשקיעו בפעילות ואולי הן ירצו להמשיך מתוך רצון. למה לשלול מהתחלה??? גם אמפריות קמות ונופלות ואם לא תנסו לא תדעו!! אז יכול להיות שהפרוייקט יפול ותצטרכו להקים פרוייקט חדש. אז מה? יש לכן 3 שנים לפעול ולא יקרה כלום אם אחרי חודש תראו שלא הולך ותגמרו עניין ותבנו משו חדש.
לגבי שמוליק- אני לא יודעת מה בדיוק היה הסיפור איתכן אבל דיברתן איתו? הוא יודע שאתן לא רוצות? וחוץ מזה, מה הקשר שלו? זה ענת אחראית על ההגשמה ולא הוא אז אני ממליצה לכן שתקבעו ישב"צ עם ענת (גם אנחנו עשינו את זה) ותדברו איתה, תעלו את כל הבעיות השאלות הטענות והמענות שיש לכן ואני מבטיחה לכן שהיא תענה לכן על ה-כ-ל ואחרי זה תהיו הרבה יותר חכמות... יכול להיות שיש שיכולים טכניים או פרקטיים שאתן לא יודעות אותן ולא הסבירו לכן את הכל ולכן לדעתי ממש כדאי שתשבו ותדברו איתה כולכן ביחד ותבררו ת'עניינים.
בכולופן שיהיה לכן בהצלחה.
את ממש לא מבינה,עזרא - ארכיון
כל הקטע פה שזה לא בכפייה!!זה לא חובה מהביצפר שלהם או משו..זה פשוט באים אומרים להם ביום זה וזה בשעה כזאת וכזאת בסניף..ובדיוק מהסיבה הזו הם לא יבואו!!כי זה רשות הם יראו מול הפרצוף שלהם 9 "דוסות" (זתומרת לפי דעתם..)ולכן הם לא יבאו..
זה שיא התלוי-עזרא - ארכיון
יש ת'שכונות המסורתיות האלה שהם לא בדיוק דתיות אבל יש להם חיבה למסורת וההורים דווקא כן ישלחו ת'ילדים שלהם לזה.
וחוץ מזה, זה ממש נראה שאת מוצאת כל תירוץ אפשרי לא לעשות את זה ואם אתן כ"כ לא רוצות כדאי שתדברו עם רחלי וענת.
מה נראה לך עשינו?!עזרא - ארכיון
דיברנו איתם..וכדי שבאת תרגעי אנלא מחפשת שום תרוץ אני קובעת פשוט עובדות..אנחנו 9 אפחת לא מסכימה לעשות את זה..
אם תבואו אליהם בגישה של בואו נלמד ביחד הם לא יגיעועזרא - ארכיון
אם תבואו אליהם ותסבירו שאתן עושות להן פעילות ואתן הולכות לעשות להן מסיבת בת מצווה שבסוף יש טיול וכו' הן כן יתלהבו..
אל תשכחי שגם משעמם להן וגם הן לא יודעות מה זה סקרניות לגבי יהדות
פלדמן-עזרא - ארכיון
אם לא תנסי לא תדעי. את לא תפסידי מהניסיון. הוא רק יכוון אותך בסופו של דבר.
אני לא מבינה איך זה שאם אפאחת לא רוצה אתן בכל זאת עושות את זה. לא נראה לך שקצת הפרזת בקשר לזה שכולן לא רוצות??
כמו ששמעון אמר, יש דרכים להלהיב אותן ולגרום להן לבוא מרצונן
הן גם קטנות ומשועממות וגם סקרניות בקשר לדתיים.
אני מבטיחה לך שלא תמותי מלנסות.
אל תאמיני.מכפת לי..את רוצה את מזומנתעזרא - ארכיון
לבוא ולשאול את לכ הבנות בהגשמה ולראות שאפחת לורוצה\מתלהבת מהרעיון הזה..
סליחה שאני מתערבת, אבל...עזרא - ארכיוןאחרונה
אם זה כבר הוחלט וזה סופי אז כדאי לשנות את הגישה ביחס לזה- תנסי מעכשיו לראות למה זה כן מעולה ותראי שזה באמת לא כ"כ נורא...
חוצמיזה אני באופן אישי חושבת שזה אחד הפרוייקטים הכי מעולים שיכולים להיות: את לוקחת בנות בגיל שהן לא קטנות מדי והן יכולות להבין מה שמדברים אליהן, ומצד שני הן עוד לא כ"כ גדולות ששום דבר כבר לא מעניין אותן ואת פשוט מעבירה להן ערכים (לאו דווקא בקטע של דת ומצוות)-זה באמת דבר שיכול להיות ממש משמעותי בחיים שלהן וזה יכול אפילו להשפיע על הבתים שלהן, אבל זה ממש תלוי בגישה שלכן (בדיוק כמו בהדרכה)- אם אתן באות ובאמת מאמינות שאתן יכולות להשפיע ולתת -אתן מסוגלות לעשות את זה בגדול, אבל אם אתן תבואו בגלל שחייבו אתכן- זה באמת יראה כך..

לגבי הטענה שהן לא ירצו לבוא- אני מאמינה שאם תנסו לפנות לאוכלוסיות רווחה תוכלו להשיג רווח כפול:
א. הן יותר ירצו לבוא ולשמוע (כי אין להן מה לעשות בבית וגם כי זה יראה להן כחידוש מרענן בשגרה האפורה)
ב. ההשפעה שלכן יותר נחוצה, כי אתן יכולות לגרום להן לגדול אחרת, אתן יכולות למנוע מהן להתדרדר ולצאת לרחוב (במיוחד אם תצליחו ליצור איתן קשר שיישמר גם בעתיד)
אתן יכולות לנסות להציג את זה בצורה ממש מושכת ומשכנעת (כפעילות חווייתית אחה"צ שמקבלים בה גם ערכים חינוכיים ויהיו במהלכה כל מיני הפתעות וכו') ותשתדלו באמת שזה יעניין אותן ושיהיה להן כיף לבוא, ובמיוחד שההתחלה תהיה מוצלחת.

בכל אופן - שיהיה לכן המון ב"הצלחה!!
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך