עזרה.. :]עזרא - ארכיון

טוב אז ככה,

המדריכה שלי עוד לא אמרה לנו מי נכנסת להדרכה, והרוב אצלנו (בעצם כולן) רוצות הדרכה.

קיצצר שבוע שעבר בחרתי להיות מגשימה. כי בת'כלס מישו צצריך לעשות את זה. (ואני היחידה שקצת מתלהבתת)

והמדריכה שלנו שלשום אמרה לנו שההגשמה שלנו זה להיות "אח בוגר" (יענו שיהיה לנו חניך אחד לכל אחד וזהו).

עכשיו השאלה שלי, מה אנחנו בתווור קבוצה גדולה של איזה 12 בנות שיהיו מגשימות יכולות לעשות [?!]

כי בת'כלס אנחנו קבוצה גדולה ואנחנו יכולות לתרום הרבבה יותר. מה לא?

ועכשיו אפ'אחת לא מעוניינת לעשות הגשמה.

אז מה אני כבר יכולה להציעע שנעשה?! איזה הגשמה אנחנו יכולות להרים?!

תודה מראש ולילה טוב.

בעצם,עזרא - ארכיון
ראיתי את אשכול הרעיונות. תודה בכל אופן..
למרות שאם יש לכם עוד רעיונות יותר טוב:]]
אני מעריצה אותך..הלוואי שגם אני הייתי חושבת כמוךעזרא - ארכיון
תודה :] ותדעי שזה נראה לי הדבר הכי קשה שאי פעםעזרא - ארכיון
בחרתי. כי בת'כלס אני כמו כולם, רוצה הדרכה..
נראה לי שאם באמת תחשבי על זה טווווב,
אז גם בהגשמה את בעצם מדריכה..כמו אחות בוגרת או מה שתבחרו..
באאממת...
יעזור לך לרצות את זה כשתגיעי לזה שבהגשמה את הרבה יותר עוזרת מאשר בהדרכה..
ויש לך נחת כי את יודעת שחברות שלך עושות את זה טוב בסניף!
ואת לבנתיים עוזרת לאלה שאין להם אפשרות להגיע לסניף או משו כזה.. ולאלה שבאמת צכים עזרה.

המווון בהצלחה בהמשך! איפה שתהיי!
חח אני בהגשמה.זאת הבעיה..אני ממש אבל ממש בלשון המעעזרא - ארכיון
טה לא רוצה את זה...ותאמיני לי שמספיק שטפו לי ת'שכל על כל הדברים שהזכרת פה...לא הולך פשוט..אני רוצה להדריך.
וואו..... כנ"ל..!!!עזרא - ארכיון
אם אתן כ"כ רוצות להדריך..עזרא - ארכיון
תחפשו לכם איזה סניף, תמיד צריך איפהשהוא בארץ....
למרות שאני ממש חושבת שההגשמה יותר חשובה (במיוחד אם את הולכת לסניף לא שלך ובדר"כ אפילו לא עזרא, העיקר להדריך... אבל סבבה, מה שבא לכם)
"אחרי המעשים נמשכים הלבבות"עזרא - ארכיון
זה לא סתם משפט, זה באמת מתגשם! אחרי שתתחילו לפעול אתן תעריכו את זה הרבה יותר כי תבינו שאתן באמת עושות ולא סתם מדברות.פתאום תגלו כמה שאתן שרופות על ההגשמה. בדוק שזה עובד!

לא נראה לי שהפתרון הוא ללכת להדריך מכמה סיבות-

א. מה לעשות ולא כל מי שחושבת שמתאים לה הדרכה באמת מתאימה לזה. אין בזה שום פחיתות, זה בדיוק כמו שאני לא יודעת לשיר אבל כן לצייר וחברה שלי יודעת לשיר ולא לצייר.

ב. מי שעוזבת את ההגשמה היא דופקת את חברות שלה. בגללה הן יכולות להשפיע פחות מאשר מה שיכלו להשפיע יחד איתה.

ג. איך זה יכול להיות שכל עוד כיף לכן ומספקים את רצונותיכם וסיפוקיכם בתור חניכות אז אפשר להיות חברה בתנועה אבל כשדורשים ממך משו קצת יותר גבוה אז מחליטים לפרוש כי לא נאה לכן?

ד. מדהים עד כמה הופכים את ההדרכה לערך נפרד ואידיאלי במקום הערך המקורי שהוא להשפיע. מעניין לגלות שפתאום כשרוצים להדריך, אין שום בעיה להגיע לתנועות שתמיד נלחמת בהן מילולית (בנ"ע ע"ז וכו') ושפשוט היו מחוץ לתחום שלך, (אז, כשהיית עזראית גאה...)

ה. מי שנמצאת בהגשמה היא אחת שמסוגלת לעמוד בקשיים, להתמודד עם דברים שלא מכירה, אוכלוסיות שונות וקשיים שונים. לכן בנק' הזאת היא אמורה להיות יותר טובה מאחרות, לכן בחרו בה! כי חשבו שהיא תוכל לעמוד בזה! אם מישהי פורשת היא פשוט מוכיחה שהיא לא טובה כמו שחשבו שהיא- קשה לה ולא נראה לה והיא ישר עוזבת.

בכולופן, המון בהצלחה!!! סומכים עליכן!=)
אני כ"כ לא מסכימה איתך!!!!!!!כ"כ כ"כ לא!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
זה לא אומר שאם מישי בהגשמה והיא יודעת להתמודד עם קשיים ואז היא עוזבת זה מראה שהיא לא טובה!!!!!!כ"כ לא!!!!!!!יש בנות שלא רצו את זה!!והם עוזבות כי הם מוצאות דברים הרבה יותר טובים שמבחינתם הם מרגישות שהם יותר תורמות..אם זה סניף בנ"ע או עזרא אחר..או סתם התנדבות יותר משמעותית מהגשמה..אני ממש לא חושבת שאם מישי עוזבת זה מראה שהיא לא טובה כמו שחשבו!אולי היא חושבת שהיא לא מתאימה לשם..וזה לא נכון להגיד שהיא לא טובה..וחוץ מזה אני לא חושבת שאם מישי עוזבת היא דופקת את חברות שלה..זה בחירה שלה..ואם היא עוזבת כנראה שהיא מצאה משו יותר טוב..והיא יודעת שהיא דפקה אותם..ואפשר גם להסתדר בלי אותה מישי אם מאוד רוצים את זה..וגם הקטע שאמרת שהולכים להדריך במקומות שכשהיית בעזרא לא חשבת על זה בחיים..יש בנות שבטוחות שהם יעשו אם הכוחות שלהם דברים יותר משמעותיים בהדרכה!ואנלא חושבת שאם מישי הולכת להדריך בנ"ע זה מראה שהיא פחות..להפך זה מראה שהדרכה כ"כ חשובה לה והיא רוצה להשפיע בעוד מקומות!!

ודי הקצנת שאמרת שנגלה פתאום שאנחנו שרופות על ההגשמה..אין מצב שזה יקרה..כאילו אם את חושבת את זה את חייה באשליות..כי אם בנות לורוצות את זה בחיים הם לא יואהבו את ההגשמה.
אני מסכימה איתך שמי שהבגשמה זה לא אומר עליה שהיאעזרא - ארכיון
לא עומדת בקשיים או אנערף מה. אני לא יודעת מאיפה מקריצים כל מיני אנשים "ככה מכניסים להגשמה ככה מכניסים להדרכה". אבל אם זה עקרוני למישהו- אני בעד שילך לבדוק למה הוא נכנס לאן שהוא נכנס ומה השיקולים שדרכם מכניסים להגשמה ולהדרכה. אבל בשאר הדברים אני מסכימה עם רננה.

קודם כל, הרבה מהבנות שעוזבות עוזבות ~עוד לפני~ שהן יודעות מה ההגשמה שלהן! אז איך יודעות אם הן מתאימות או לא? רק אח"כ הן אומרות "לא מתאים לי לשמח לא מתאים לי בת מצוה" וכו'. אבל הרבה עוזבות עוד הרבה לפני השלב שבו מחליטים בכלל מה עושים! אז זה ממש לא בגלל שהן רצו לתרום- רק המסגרת לא התאימה. הן אולי רצו לתרום, אבל אך ורק בתנאים שלהן ואם לא מתאים להן- אז הן ילכו.
א"א לדעת אם את מתאימה להגשמה לפני שאת יודעת מה ההגשמה שלך בכלל. לכן אלא שנוטשות לפני, אז סלחי לי, זה לא בגלל אידיאלים- זה בגלל חוסר רצון להיות בהגשמה (ודוגרי, אין לי הרבה טינה אליהן. שיהיה להן בהצלחה איפה שלא יהיו).

דבר שני, ככל שיש פחות בנות, ההגשמה מתפקדת פחות טוב. הגשמה של בת אחת יכולה להיות, אבל הגשמה של 2 יכולה להיות מעולה ופיצוצית לגמרי. 5 בנות ו4 זה לא ממש אותו הדבר. יכול להיות שבמספרים גדולים זה לא משנה, אבל במספרים הנוכחיים של ההגשמות (אלה אם כן בדביר הגיעו למספרים גדולים?), זה מאוד משנה.

ודבר אחרון- מה, את חושבת שרננה שרופה על ההגשמה מאז שנכנסה אליה? אז את טועה. אף אחת בערך לא הייתה מרוצה. כולנו הפכנו לשרופות על ההגשמה. אז אם מה שקרה א"א להתווכח... בסופו של דבר, מתוך ניסיון, רוב הבנות (אם לא כולן) יהיו שרופות על ההגשמה.
תהנו לכם בלהיות שרופות על הגשמה..עזרא - ארכיון
רוב הבנות שעוזבות את ההגשמה עוזבות אחרי שהן שומעות מה הפרויקט ולא לפני!!כי רוצים לנסות..ואם מישי עוזבת אני חושבת שזה גועלי שאומרים עליה שהיא בוגדת או דברים כאלו..היא רוצה הדרכה והיא מצאה בבנ"ע או במקום אחר ושם יהיה לה טוב אז מה אכפת לכם?!רע לכם שלבנות טוב?!ואני לא חושבתץ שהיא בוגדת בעזרא אם היא עושה דבר כזה..שם היא תוכל למצות את עצמה הרבה יותר מאשר הגשמה..
פלדמן...=]עזרא - ארכיון
אני באמת באמת מסכימה איתך;)
אבל תיראי,יש אנשים שהרצון שלהם להדריך זה כי זה להדריך,והעיקרון שלהם זה בכלל לא התרומה לעמ"י וכלום!!רק עצם המחשבה,ה-ד-ר-כ-ה...!!!
ופה הבעיה!!וכן,מי שהרצון שלו זה רק להדריך כי קוראים לזה הדרכה,אז סליחה שאני אומרת,לא מגיעה לו את זה...
כי גם הגשמה זה דבר מאוד חשוב,וגם הדרכה זה משו מאוד חשוב,השאלה היא רק למה אתה רוצה כל דבר...

אני אישית,ביקשתי הגשמה,עדיפותץ ראשונה,וכן היה לי קשה עם זה!!ואני מודה,אפילו התחרטתי עלזה,וכן,אני עדין לא שלמה עם עצמי בכלל,ואני כועסת עלי....
אבל בלי להתגאות,הרצון שלי היה באמת באמת לבוא ולתת את עצמי במקום שאני הכי יכולה...הרגשתי בתוך תוכי שהגשמה זה יותר חשוב!!אבל אנלא בטוחה עם רציתי אתזה...כאילו לא חשבתי פעמיים פשוט אמרתי וזהו!!!

אני יודעת עכשיו,שזה מה שיש לי!!ואני הולכת עם זה עד הסוף,וחולמת רחוק מאוד!!אתלא רוצה לדעת אפילו מה..;)

ועוד משו,מי שהולכת להדריך בבני עקיבא,מצד אחד אני חושבת כאילו יאלה החיים שלך היה עזרא תמיד נתת מעצמך מטעם עזרא וכו'..וזהו,משהו לא מוצא חן בעינייך,אז את הולכת?!כי לא הכניסו אותך להדרכה?!

ומצד שני,אני לא יודעת מה כל השיכולים של האנשים ללכת להדריך בבני עקיבא,אבל אם הם באמת הולכים במטרה ישרה של ל-ת-ר-ו-ם!!והם מוצאים את עצמם שם!!אז אני בעד!!ובאמת זה ראוי להערכה!!(לדעתי)

טוב...מזה חפרתי....לאנורא..=]

שבת שלום ושל שמחה אמיתית לכוווולם!
לפי דעתי,עזרא - ארכיון
להדריך במקום אחר מחוץ תנועה זה ממש אבל ממש לא הפיתרון.
אני רציתי רוצה וארצה תמיד הדרכה.אבל התחנכתי בתנועה שאני בחרתי להיות בה וקיבלתי לעשות משו מסוים בתנועה שלי אז למה ללכת לעזאזל לתנועה שאני לא דוגלת באידאלים ובערכים שלה?! לא...

לצערי הרב, אינ לא חושבת על לתרום לעמ"י..ושוב, לצערי הרב.. הלוואי והייתי חושבת ורוצה לתרום איפה ששמו אותי. אבל אני רוצה להדריך...ולמה לא נראה לי שאי פעם אני אהיה "שרופה על ההגשמה" ממש ממש לא..אני תמיד אראה את חברות שלי מהצד מדריכות ואקנא בהם..להתמודד אני אולי אוכל..אבל לאהוב את הגשמה? לא..
לא יודעת...ואל תגידו לי "זה יעבור לחברות שלך ההתלהבות של ההתחלה והכל.." זה לא..וגם אם כן..אני עדיין יקנא..החלום שלי עובר לידי וחברות שלי שם ואני מסתכלת מהצד... אז להיות שרופה על ההגשמה לא ממש נראה לי מה שיקרה מתישו.. לנסות להתמודד אפשר.

אודיה,עזרא - ארכיון
אם יש בנות שרוצות הדרכה כי זאת הדרכה ולא כי הם באמת רוצות לתרום לעמ"י תסלחי לי לא מגיע להם כלום!!!!!אפילו לא הגשמה!!!!ואם מישי רוצה הדרכה רק כי זה תואר נחשב זה דוחה!!!ולא פלא שהיא בדכאון אם היא בהגשמה..
וחרו,עזרא - ארכיון
אני ממש מבינה את מי שהולכת להדריך בבנ"ע!!ואני לא חושבת שהיא בוגדת או לא דוגלת בערכים שהיא התחנכה..כאילו היא גדלה בעזרא התחנכה קבלה ערכים משמעויות וכ'ו..והיא לא מדריכה!!והיא כ"כ רצתה את זה כי היא יודעת שיש לה המונמון לתרום!!ובבנ"ע היא יכולה לממש את הכוחות שלה..אז למה לא לקבל את זה?!
פלדמאאאאן=]עזרא - ארכיון
חח...זה בידיוק מה שאני אמרתי..=]
סתם המלצה-עזרא - ארכיון
אולי שמישהו יביא קיצור הדברים והדעות שנאמרו באשכול שנפתח על זה בעבר "תאחלו לי בצלחה".

סתם משהו ששמעתי [נראה לי בשמו של הרב אליהו דסלר זצ"ל בעל המכתב מאליהו למי שמכיר] זה לא שכשאוהבים מישהו נותנים לו (מעצמך) יותר אלא כשנותנים למישהו יותר (מעצמך) אתה לומד לאהוב אותו יותר- סתם משהו שאולי יפנים לכולנו את העניין הזה איך זה אפשרי להיות שרוף על משהו/מישהו אשר נכון גם לעניין הזה אבל בכללי שייך להמון דברים בחיים
יונת-עזרא - ארכיון
חצופה! אם יש מישי שלא עשתה סצנות בגלל ההגשמה ולא בכתה שעות אז זאת אני. וגם מרים. ואם באמת באללך לדעת למה אז זה לא כי אני עושה את עצמי צדיקה אלא כי באתי בגישה של- אם הכניסו אותי לכאן אז אני יכולה לתרום כאן הכי טוב שאפשר.

פלדמן- ואם הן עוזבות אחרי?? אז מה?? אצלנו, כשהציעו לנו מתנ"ס כולן התלהבו והחלטנו על זה כולם חוץ ממישי אחת. אח"כ, כשבנות רצו לעזוב את ההגשמה, מה הן אמרו?? "מהרגע שהחליטו על מתנ"ס אז לא רציתי להיות..." זה לא נראה לי וכו'. סליחה? מיזה החליטו? היא גם הייתה בעד ההצעה רק כשמשהו לא היה נראהלה אז היא החליטה לעזוב.

בהתחלה תמר חילקה אותנו לקבוצות שיעבירו חוגים במתנ"ס וביקשה מכל בת לכתוב מה היא רוצה ואז שיבצה. פתאום, כשהן לא קיבלו את מה שהן רצו- אז התחילו הבעיות ובסוף הן עזבו.

חוץ מיזה- ברמת העיקרון אני ממש מסכימה איתך שמישי שבאמת מה שעומד בראש מעיינה זה איך לתרום הכי הרבה, באמת סבבה שתלך לתנועה אחרת כדי להדריך. השאלה מה קורה כשזה לא מה שעומד בראש מעיינה-

אם באמת היא הייתה כ"כ מלאה בערכים כמו שאת אומרת, היא לא הייתה דופקת את חברות שלה. וכן היא דופקת. אנחנו בתור 15 בנות יכולנו להרים משו ענק, וכשעכשיו אנחנו 5, ברור שאנחנו יכולת לעשות פחות. אנחנו יכולות להוציא את המיטב מ-5 אבל זה פחות מהמיטב של 15.

בנוסף- אם באמת היא הייתה מלאה כ"כ בערכים היא הייתה מבינה כמה ההגשמה זה חשוב ותורם. כי מדריכה אמיתית באמת מחנכת את חניכות שלה לזה ולכן היא באמת מעריכה את ההגשמה כמו שצריך. אם היא לא מעריכה את ההגשמה ולא חושבת שזה חשוב ותורם- ההיא לא מדריכה אמיתית ולכן אני לא בטוחה שהייתי רוצה שתדריך את הבת שלי.
רננה טוב ח'ברה הדיון הזה נפתחעזרא - ארכיון
כל פעם מחדש וזה מעלה ת'עצבים.. דיי לדון ולמהול בבוץ חפרנו ומיצינו בזה מספיק.
אני לא יודעת אם ללכת ולהדריך בבני עקיבא או בכל תנועה אחרת זה הפתרון האידיאלי לעשות..בכל מקרה אני לא מאמינה בזה ואני ממש מאמינה בהגשמה!
- - - - - - - -עזרא - ארכיון
דבר ראשון- כולנו (אלה שנשארו היום) למעט אחת לא עשו סצנות!!
כל השאר (שעזבו)- אפילו לא ראויות שאני אתייחס לזה...
ולידיעתכן- אני כתבתי בראש סדר העדיפויות: הגשמה + הסניף שרציתי
ולמה? כי אני חושבת שמדריך לא יכול להדריך אם אין לו את המוכנות ללכת לתרום!!! פשוט נגעלתי מחברות שלי שכתבו לא רוצה הגשמה עם 10הדגשות. מדריך צריך להיות מוכן לתרום ואם הוא לא מוכן הוא פשוט לא ראוי להיות מדריך!! יכול להיות שלא לכל אחד מתאים אותו סוג של התנדבות וכן אפשר לכתוב בדף אני מוכנה ורוצה לתרום בהגשמה אבל תדעו שלא כל דבר יהיה מתאים לי (לדוג': לא לכולם מתאים לעבוד עם אתיופים ולכן גם לא כולם נכנסים לסניף מסרת) ולכן אני מעדיפה הדרכה כי אני חושבת שזה יותר מתאים למי שאני ואם בהגשמה יהיה פרוייקט שלא יתאים למי שאני ואני לא אוכל למצות את עצמי בצורה הטובה ביותר ואני אהרוס לחברות שלי אבל (!!!!!!!) אני מוכנה לעמוד בפני האתגר שיש בהגשמה ומוכנה לנסות!!!
אני מקווה שהבנתן אותי נכון (אגב, לא כתבתי בדף את כל זה אבל זו "רוח הדברים").
מעבר לזה אני מסכימה עם רננה בכל מילה!!
אני מממש מסכימה גם,עזרא - ארכיון
שהדיון הזה חפרני ולא יוצא ממנו כלום..לכן אפשר להפסיק אותו..כי ברור שמי שבהגשמה תגיד שזה הכי טוב ומי שמדריכה תגיד שזה הכי טוב.זה כבר מאבד את כל הקטע..
וואוו!!יש לי כמה דברים--עזרא - ארכיון
ככה- הגשמה לדעתי היא אחד הדברים הכי חשובים בעזרא!! הכי חשובים!! ובאמת שזה דבר מדהים!! אבל משו אחד- אני פשוט לא מבינה למה אנשים כל הזמן אומרים : הגשמה זה יותר טוב מהדרכה?! שניהם חשובים!! שניהם!! לא צריך להשוות בינהם בכלל!

עוד משו- שיר- מזתומרת בהדרכה לא תורמים?! מזה הדרכה אם לא תרומה עצומה?! זה השקעה עצומה בחינוך של בני אדם!!
אני מדריכה בסניף פיתוח ואני אישית לא עשיתי כלכך הרבה אבל יש לי חברות ובוגרים בסניף שפשוט שינו חניכים ואת המשפחות שלהם ב180 מעלות!! אם זאת לא תרומה אז אני לא יודעת מה זה כן. <וברור שגם בסניפי שמנת תורמים בכמויות מטורפות!!>

בקשר ללעבור לבנ"ע- אני לא מבינה למה תמיד מראים את בנ"ע בתור הדבר הכי גרוע בעולם!! תקראו פעם את האידיאלים שלהם ותסתכלו על השאיפות שלהם וכל כל הדברים שהם עשו במדינה הזאת ואז אולי תתחילו לדבר.. < ולא, לא כל הסניפים גרועים.. ממש אבל ממש לא.>
ואם מישהיה חושבת שהיא לא מתאימה להגשמה < אחרי שהיא בדקה וניסתה ובאמת באמת חשבה עלזה והגיעה למסקנה שהיא לא מסוגלת להגשים והדבר שהיא הכי חושבת שמתאים לה זה להדריך אז אין שום בעיה אם היא תלך להדריך בבנ"ע- איפה שלא יהיה אם היא באה בשביל לתרום אז זה לא משנה איפה היא.
אה. ועדן נשמההההה!!!!!!!!עזרא - ארכיון
רק עכשיו שמתי לב למה שכתבת.. אז - וואוווווו!! אני פשוט מעריצה שלך!! <תמיד.. אבל עכשיו זה רק התעצם!> באמת שאני לא מכירה הרבה אנשים שיש להם כוחות נפש כמו שלך!!!
פשוט אוהבתותך ומעריצה שלך כמו לוידעת מה!
לא אמרתי מה מהם יותר טוב כי אניעזרא - ארכיון
מנסה להאמין בשניהם באותה מידה..כן אני מנסה להאמין ואני לא מאמינה עד שבאמת נתחיל לפעול אבל יש לי המון רצון וכח.
אביטל-עזרא - ארכיון
לא אמרתי שלהדריך זה לא תרומה (ז"א לא לזה התכוונתי), כוונתי הייתה בקטע של "אני מדריך ואני תורם מספיק אז אין לי זמן להתנדב אחרי צהריים" וכ"ד ועל עצם זה שבנות לכתחילה לא היו מוכנות להכנס להגשמה ועוד הם אפילו לא ניסו את זה אז הן לא יכולות לדעת אם זה מתאים להן או לא וזה אני חושבת קצת גועל נפש.
עצם זה שאתה מדריך לא פוטר אותך מלהתנדב במקומות האחרים. הקטע הזה של לפסול כל דבר אחר שהוא לא הדרכה כאילו שהדרכה זה האליטה ולא להיות מוכן לתרום במקום אחר שהוא לא סניף.
(כמובן שיש את אלה שכן תורמים ומתנדבים בנוסף להדרכה, אבל ביננו...)
ואגב, הדיון הזה של בנ"ע וכ"ו כבר מוצא כאן במיליון אשכולות אז חבל לפתוח את זה שוב, אם את רוצה לראות את דעתי המורחבת בעניין ודעות נוספות תחפשי פה באשכולות.
איזה שטויות!!!עזרא - ארכיון
שיר-זה כ"כ לא נכון!!את אומרת בעצם שמי שמדריכה לא עושה כלום חוץ מלהדירך את חניכות שלה??איזה שטויות!!כמעט כל מדריכה שאני מכירה וגם אם לא עושה התנדבות..וכנראה שהם לא מספרות לך או שאת לא רואה את זה.!!זה ממש לא נכון לבוא ולהגיד שהם לא תורומות בכלום חוץ מהדרכה!!וחוץ מזה אני ממש מסכימה עם אביטל שמזה הדרכה אם לא תרומה?!זה התרומה הכי גדולה שאפשר לעשות!!להשקיע את כל מה שהם משקיעות זה תרומה גדולה מאוד!!!וגם אם יש בנות שהם מדריכות ולא עושות עטוד התנדבות א. מזה אכפת לך?!
ב. יש להם עומס מטורף!!ממש!!אני רואה את חברות שלי כאילו הם קורסות פשוט!!זה שיא הקשה!!ולכן אני חושבת שאין פה שום זכות לשפוט אותם..
את לא הבנת את כוונתי... תקראי שוב מה כתבתי...עזרא - ארכיון
תסבירי אז..עזרא - ארכיון
אם הבנתי נכון את שיר א היא ניסתה להגידעזרא - ארכיוןאחרונה
שזו בעיה שמדריך יחשוב רק על הדרכה ולא יתן ערך גם להתנדבות. לא יכול להיות שמדריך שצריך להיות מלא באידיאלים ולחנך את חניכיו לתרום כמה שיותר ירים את האף על ההגשמה ויגיד שזה לא חשוב ולא מתאים לו.
אנחנו כן מבינות את המדריכות כי החברות שלנו שחוקות ומדריכות רק שנה. היא לא מעבירה ביקורת על מי שמנסה ומרוב עומס קורסת כי זה נורמלי למדי אלא מעבירה ביקורת על הגישה שחוץ מהדרכה אין צורך לתרום ושהגשמה זה דפוק.

אביטל-הבנות שעזבו לא באמת בדקו את זה קודם.כשנמאס להן הן עזבו. הרבה לפני שהתחלנו בפועל. על זה אנחנו כועסות.

אני לא יודעת מה הבנת מהתגובות על לכת לבנ"ע אבל- אני לא טוענת שבנ"ע היא תנועה לא טובה חס ושלום. אני מכירה בהשפעה ובתרומה הענקית של בנ"ע. הבעיה שלי היא עם כאלה שדופקות את חברות שלהן ועוזבות את ההגשמה, הבעיה שלי היא עם בנות שבשם ההדרכה הן יעשו הכל כדי להיכנס לכל סניף אפשרי. פשוט עניין אותי לראות איך בנות שבחרו בערכי תנועת "עזרא", שהיו נגד בנ"ע, בגלל ההדרכה הלכו לשם. מכעים אותי שבנות שגדלו במסגרת התנועה והתנועה נתנה להן כ"כ, לא מסוגלות עכשיו לפעול במסגרת התנועה כי לא נראה להן כל מיני דברים וכי יש להן ראש קטן.
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך