אני רוצה קצת להאיר על הנושא החשוב מאוד שנבחר לסקר של העלון הבעל"ט...
תמיד אומרים לנוער שהוא "דור העתיד" ותמיד מדברים על הזה שהנוער ישנה את המצב שהיום אנחנו נמצאים בו, רק שבפועל אנחנו לא מקבלים את מירב הכוח שאפשר לתת לנו כדי לפרוח ובאמת שנגדל להיות "דור העתיד" שעם ישראל והמדינה יכולים להתפאר בו..
במרבית בתי הספר בארץ יש מעל ל-30 תלמידים בכיתה ותכלס, תודו, כמה אפשר ללמוד בתוך הרעש של עשרות תלמידים ועם מורה אחת שמשתדלת (בדר"כ) ללמד?!
וחוצמה, אתם יודעים מה שכרם של המורים? השכר שלהם בדר"כ יחסית נמוך, זה נראה לכם הגיוני?! בעבר, על החינוך ולימוד התורה של העם היו מופקדים הכהנים, אפשר ללמוד מזה על דרגת וחשיבות החינוך, והיום? איזה מן יחס המורים מקבלים?
זה נכון שמרבית בתי הספר הדתיים הם במסגרת של פרטי/חצי פרטי אבל חלק מהמורים שלכם כן נפגעים מהמצב הזה..
אני לא אומרת שכל המורים שקיימים היום הם באמת מחנכים ומורים דגולים שראויים להיקרא מורים, תאמינו לי, נתקלתי בחיים שלי בלא מספר מורים שלא ברור מי נתן להם תעודת הוראה, אבל אולי ברגע שהיחס למורים ישתפר, ואולי שכרם יעלה אפילו קצת, אז משלמי המשכורות של המורים ישימו לב גם לאיכויות של המורים כי לא ירצו להשקיע את הכסף במי שלא נותן תמורה..
ומה הקשר להגשמה?!
נראה לי שהקשר צריך להיות ברור, קודם כל- אנחנו מדברים על החינוך של עם-ישראל, אם החינוך יהיה טוב ואיכותי אז תהיה אולי יותר מודעות לערכים, לירושלים, לתורה, למושגים יהודיים- ובזה אנחנו מתעסקים! גרעין התחיה מתעסק כבר שנה במשפט המאוד חשוב- אנחנו נמצאים איפה שעם ישראל צריך אותנו, הנה- חינוך ילדי ישראל קורא לנו! עם ישראל זועק לעזרה! איפה החינוך?!
באחד הראיונות בעלון אחת המגשימות אמרה שהחלום שלה הוא שהעולם יהיה מתוקן יותר בזכות ההגשמה, תנועות הנוער לא מנותקות במתי הספר ומהחינוך הכולל של הילדים והנוער..
אז מה אנחנו עושים???
(אתם מוזמנים להגיב ולהצביע..)