שביתה והשפעותיה על דבריםעזרא - ארכיון

במה שאני הולך לומר כאן אני לא אביא טענות בעד או נגד השביתה (כי אני מאמין שרובכם לא שובתים בכלל) אלא מה היא עזרה לי כדי להגשים דברים אחרים.

השביתה עזרה בכל הרבה, זה פשוט לא יאומן, קודם כל אני רוצה להבהיר שאנחנו במסגרת של תורני בלבד, כלומר לומדים אצלנו עד אחת, מנחה באחת ושתיים גג אני בבית, זה משאיר לי עוד המון זמן פנוי לדברים חשובים, כמו ללמוד (חידון התנ"ך, מתמטיקה שאנחנו לומדים בגלל שהמורים הם מההסתדרות, או סתם לשבת ולפתוח גמרא זה משהו שממש לא יוצא לי כל יום רגיל שאין בו שביתה.

יוצא לי ממש להתפלל על דברים, לרפואת פלוני בן פלוני לא עלינו, לעילוי נשמת פלוני בן פלוני ז"ל וכו' אבל גם בדברים האישיים, כמו למשל ועידת אנאפוליס והמצב המחפיר אליו הגיעה מדינתנו.

לכן למסקנה, יוצא לי בשביתה שיש לי הרבה יותר זמן על הדברים הבאמת חשובים, על המדינה, על הצבא, על שלום, ואז גם אני מתפלל שהשביתה תמשיך כדי שאוכל להמשיך ולהתמיד ולהתפלל.

אם אתה הייתעזרא - ארכיון
כל הנוער בישראל המצב שלנו היה טוב. הבעיה היא שיש לא מעט תיכונסטים שבמקום לעשות את מה שאתה עושה, בבוקר הם ישנים ואז בלילה הם יוצאים לרחובות ועושים ונדליזם.
וגם לי נגיד די נמאס ללמוד כל הזמן אותם מקצועות...עזרא - ארכיון
וכמו שלנגדון אמר רוב התכוניסטים לא יושבים ועושים דברים הם סתם מסתובבים והורסים לעצמם את החיים...
לנגדון זו בת!=]עזרא - ארכיון
וזה צד אחד להסתכל על דברים..עזרא - ארכיון
יש כמובן את הצד השני שבכל הזאת השביתה לא עושה טוב ומלבד זה שהבני נוער במקום ללמוד יוצאים לבלות ונהנים,גם העליה של אלימות עלתה.-ואח"כ מתפלאים למה באמת מדינת ישראל נמצאת במקום גבוה ברשימה מבחינת אלימות.באמת למה!?. זה פשוט ללכת ראש בקיר!

אותם נערים שאלימים- לדעתי, היו אלימים גם קודם,עזרא - ארכיון
רק שקודם היה להם פחות זמן/היו אלימים בבצפר. זה לא "אוי. יש שביתה- אני אלים". אני חושבת שנער בן 17 יכול לשלוט על עצמו. לא השביתה הפכה אותם לאלימים- הם היו ככה כבר קודם.
אני גם נגד השביתה,עזרא - ארכיון
אני רק אומר שלנוער הדתי זה דווקא כן עוזר וממריץ, להתפלל שהמצב שאליו הגענו ישתנה. צריך לקום ולעשות מעשה
לא הבנתי אותך..עזרא - ארכיון
אתה מתכוון שאתה נגד השביתה חושב שלנוער הדתי יוצא טוב מזה?!
לא דווקא...אני יכולה לומר לך שאצל בנות-לפעמים אםעזרא - ארכיון
אין את המסגרת הדתית הזאת של בצפר ומתחילים בעשר רק לילמוד ואומרים תפללו בבית אז דוגרי- יש פעמים שאני לא יתפלל...אם אין לי תמסגרת הזאת של בצפר אז יש מצב שאני ישאר לישון....
ואת לא היחידה שזה ככה אצלה,עזרא - ארכיון
תכלס, אם אצל נוער דתי קשה שאין מסגרת (יעני ביצפר, לא הלכה וזה) אז זה פי כמה אצל נוער חילוני,
אבל מצד שני תחשבו על זה שניה..
המשכורת של המורים היא כלום! אי אפשר לחיות מזה, ואני יודעת את זה טוב מאוד..אבא שלי מורה.
המורים הם אלה שמחנכים אותנו ובע"זה את הילדים שלנו, ואנשים עם כזה תפקיד חשוב מקבלים משכורת כזאתי נמוכה?!
אז נכון שהשביתה גורמת להמון דברים לא טובים..אבל היא מסיבה מוצדקת,
ולכן לפי דעתי גם אולפנות וישיבות צריכים לשבות, לא לשבות ימים שלמים, אלא ללמוד רק לימודי קודש וללכת להפגנות ולהזדהות עם המורים ששובתים. כי בסופו של דבר אם המטרות של השביתה יתקיימו גם המורים הדתיים יהנו מזה. וזה כ"כ לא מוסרי מה שרוב המוסדות הדתיים עושים עכשיו.
אנחנו חציי שובתים כאילו כל המורים של הארגון שובתיםעזרא - ארכיון
לגמריי וביום אחד בשבוע כל הבצפר מושבת משעה 10...אני ממש חושבת שהבצפר שלנו בקטע הזה עושה טוב...
אנשים אם אתם אומרים שאתם לא מתפללים....עזרא - ארכיון
אם אתם לא בביצפר אז כדאי שתקחו א עצמכם בידים!!!
אמרנו שהסיכוי שלא נתפלל עולה.עזרא - ארכיון
תחשבי על זה שניה,
את נמצאת בבית בחופש, את קמה מאוחר בבוקר למי יש כוח עם כל העפיצות הזאת להתפלל?

[דווקא זה קטע שעבדתי על עצמי בו, להתפלל כל בוקר גם בחופש וזה קשה, אין מה לעשות..]
אמ... יש לי בעיה שדווקא עוזרת לי...עזרא - ארכיון
יש לי מין מנגנון בתו הגוף שמעיר אותי מוקדם!
יעני יש לי שעון מעורר טבעי אז באסה שאני לא יכולה לישו עד אוחר כמעט אף פעם אבל לפחות זה עוזר לי בתפילה!
אמ..,עזרא - ארכיון
כל אחד צריך לחזק את הנקודות החלשות שבו. זה תהליך קשה,ארוך ומייגע אבל תוך כדי אתה בונה את האישיות שלך.,והופך לאדם טוב יותר.
את נשמעת כמו מורה=]...עזרא - ארכיון
-תודה! גם אני אוהבת אותך...!עזרא - ארכיון
לפי דעתי השביתה ממש גרועה...!עזרא - ארכיון
חברה שלי תשאר כיתה אם הם ימשיכו לשבות עוד כמה שבועות-ולמה כי פספסו חומר לבגרויות......
יש פווול ילדים משועממים שאין להם מה לעשות וההורים שלהם עובדים אז הם נשארים לבד או שיוצאים ומרוב שיעמום מתחילים לריב או להרוס דברים כמו גני שעשועים וכדומה...או שהולכים לפאבים ומשתכרים וכו'......
איך אפשר ללמוד לבגרויות בשביתה???
(לנו אין שביתה...)
היא לאעזרא - ארכיון
תשאר כיתה היא פשוט תעשה מועד קיץ אם הן בנו על מועד חורף או שהם יעשו את הבגרויות האלה שנה הבאה.

לפעמים "המטרה מקדשת את האמצעים" אבל אני לא בטוחה שזה בהכרח תקף גם למקרה הזה..
אנחנו לא שובטות אבלעזרא - ארכיון
חברות שלי לוקחות ממני מחברות כדי שהם יוכלו להשלים חומר
זה ממש עצוב שהם צריכות ללמוד לבד
זה גם ממש עצוב שלמורים אין שכר נורמלי ותנאים ללמדעזרא - ארכיון
לזה כמו לכל דבר יש יתרונותויש חסרונות...עזרא - ארכיון
זה באמת נכון-כאילו איך אנשים רוצים להיות מוריםעזרא - ארכיון
הבעייה נובעת עוד הרבה יותר עמוק מזה...עזרא - ארכיון
הבעייה בצורה השערורייתית שהמדינה שלנו מתנהלת, על כל השטויות האלה מחוות לאבו מאזן ולחמאס. די נמאס, אולמרט סתם דופק לנו גם את החינוך וגם את המדינה, שלא נדבר על השרה יולי תמיר ועל ה"גאונים" במשרד האוצר שלא יודעים כלום מהחיים שלהם
כיף לכם שאתם שובתים.......):עזרא - ארכיון
דוגרי..:ןעזרא - ארכיון
הייתי מוכנה אפילו רק חצי שביתה..!
שניה, לא אמרו שנגמרה השביתה?!
מה?עזרא - ארכיון
אני פשוט מודה לה' שהשביתה לא נוגעת אלינו...מה הייתי עושה אפילו אם רק חצי מהיום לא הייתה אולפנא?לא לללמוד טוב לבגרות,לא להיות במסגרת,זמן פנוי לשטויות שנובעות משעמום,אני ממש מרחמת על השובתים!
השביתה עודת להגמר?עזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן