משו קטן...עזרא - ארכיון

השעה 6:30, השעון מצלצל, עוד פעם אין לי כח לצאת מהפוך, עוד 5 דקות ודי... פיהוק גדול ויאללה לקום!!

הגעתי לבי"ס 8:00 הרב אומר לכולם להכנס לכיתה להתפלל, נכנסתי התחלתי "להתפלל" (בעצם לפהק...) מודה אני.. וואי הסניף היה אתמול ממש ריק... אדון עולם... וואי יש מחר מבחן ענק בביולוגיה... אזז.... אםםם עם מי אני אלמד?! עלינו לשבח... אופס נגמר... לא נורא מחר אותה תפילה נתקן כבר מחר... נכנסתי לשיעור, מדי פעם דיברתי, צחקתי, יצאתי, אבל בעיקר פיהקתי... עבר עוד שיעור, מגיעה ההפסקה.. משחנשים, מזכירים את מה שהיה אתמול בחדשות בטלוויזיה, מחר יהיה מבחן בביולוגיה, חייבים לךהרים ת'סניף, ואןף שוב רבתי ע\ם אמא אתמול.. צהריים אני מגיעה הביתה, זורקת ת'תיק, אוף שוב אוכל שאני לא אוהב\ת... מסמס\ת לחבר\ה וישר נכנסת לאייסי.. נמרח\ת שעה שעתיים.. הלכתי לסניף, היה ערב שוקולד- היה מטורף! למתי למבחן, ארוחת ערב, טלוויזיה מקלחת ולישון וחוזר חלילה....

כן כן, גם אנחנו כמנו היום בבוקר עם אותו הסיפור בערך ועם אותה השגרה אבל משהו בתוכינו לא נותן לנו להמשיך הלאה... אי אפשר להמשיך עם השגרה!!! עם הריקנות ועם חוסר הידיעה שיש לנו!!!

האם אנו מודעים בכלל לכל זה???

אנחנו מודעים לזה ששני נערים היכו אתמול שני קשישים עד זוב דם?!

על שהיה פיגוע ואבא לשני ילדים נרצח?!

אנחנו מודעים לזה שמוסדות החינוך שובתים כבר כמעט חודשיים?!

ושלפני כמה ימים ילדים משועממים היכו ילד עם ברזל ונפתח לא הראש?!

ולזה שיש הסכם לשיחרור 441 מחבלים?!

אנחנו חיים פה בכלל???

איפה האידיאלים שלנו???

איפה האכפתיות???

איפה התורה???

עמ"י חייב לעשות משהו!!!

הציבור שלנו חייב לעשות משהו!!!

הסניף שלי חייב לעשות משהו!!

הקבוצה שלי!!

ובמיוחד אני!! האם אני יכולה לעשות משהו?!

סתם נקודה קטנה למחשבה... שיכולה לתרום המון המון...

וואי זה באמת נכון!! -לא חשבתי על זה בכללללעזרא - ארכיון
זה כ"כ אבל כ"כ נכון!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
וואי...מה עושים לגבי זה??
ואו זה ממש יפה...עזרא - ארכיון
יא כמה שזה נכון...אנחנו כ"כ תקועים בבועה שלנועזרא - ארכיון
בשגרה שלנו ואנחנו לא שמים לב כמה המצב לא טוב וכמה הוא קשה...כ"כ תקועים בטלוויזיה, מחשב ,סניף כך שלא שמים לב שמטר ממנו יש ב"א שזקוק לעזרה...חבר'ה יאללה בואו נשתפר...=)
אנשים יש לנו מתנה ושמה חיים!עזרא - ארכיון
בואו ננצל אותה!
זה מה שאני שואלת!!!!!......עזרא - ארכיון
יש המון מה לעשות!!!עזרא - ארכיון
דבר ראשון הדבר הכי קטן אבל מועיל זה להעיר כל אחד ואחד מהתרדמת הגדולה ומהייאוש שנפלנו אליהם!! סתם לדבר עם כל מי שיוצא לך בבית/ ברחוב/ באולפנה/בסניף.. פשוט שאנשים יתעוררו ויהיה איכפת להם!
דבר שני בקטע המעשי- אם יש הפגנות לא להגיד וואי יש לי חודש אירגון/ מבחן/ כל דבר אחר כי זה הדבר האמיתי שצריך לעשות. צריך לדעת לוותר לפעמים על דברים שהם בשבילנו רק בשביל ההנאה וכו' לטובת המצב כי זה באמת מה שצריך עכשיו!
אפשר לחלק סטיקרים/ לתלות שלטים וכמה שזה נראה שולי ומיותר זה מעורר! כשמדברים על זה עם מישהו ומביאים לו סטיקר או שמישהו נתקע בשלט על זה, זה מעורר אותו. וכן, זה שאנחנו יודעים על הכל זה לא אומר שכולם ככה יש הרבה אנשים שלא יודעים כלום על התוכנית של ראש הממשלה כי לא איכפת להם מהחדשות בכלל הם חיים בתוך הבועה של עצמם..
בכלל כל המצב הזה שיש לנו היום במדינה נובע מחוסר עצום בתורה שיש בדור הזה..בגלל שאין תורה אין מוסר, הכל מושחת, לאף אחד לא אכפת מכלום חוץ מעצמו! אז צריך פשוט להוסיף תורה גם כל אחד בעצמו וגם בתור כלל.. להתחזק במשהו, ללכת להתנדב,וכו' להוסיף זכויות ותורה לעמ"י וזה בא מהדברים הקטנים שכל אחד עושה. כן, גם לקבל עלעצמך ללמוד כל יום משהו קטן זה מוסיף לכלל ישראל למרות שזה לא נראה.
אשרינו שאיכפת לנו ושנזכה באמת לתרום כמה שאפשר. ב"הצלחה..
אני מחר הולכת לעצרת ולהפגנה=]עזרא - ארכיון
איזה הפגנה?!עזרא - ארכיון
תקשיבו.. זה ממש נכוןעזרא - ארכיון
אבל לא תמיד אפשר לעזור... אנחנו לא אשמים שמחבל רצ שני אנשים אתמול.. מה אנחנו יכולים לעשות?
לקום כל בוקר.. אולי להתכוון יותר בתפילה... הרבה יותר במצב של משכבת את האשכול הזה..

תקבלו על עצמכם דברים... אני יודעת מה... תהילים כל יום
סתם ככה אנלא יודעת מה איתכם אבל אצלנו כולם מתנדבים.. עושרים בדברים ותורמים בכל מה שאפשר.. זה בוודאי לא יצילשתי זקנים שנרצחו .. אבל זה יכול להפוך את העולם למקום טו ביותר...
יש דברים שפשוט אנו לא תלויים בזה... וכל מה שאפשר לעשות זה לקרב את הגאולה...
אז אנשים.. יאללה תפנימו תחשבו ותפיצו..
ערב טוב
רואה לנכון להביא את זה כאן..עזרא - ארכיון
ירמיהו פרק י' פ'ס א' מלבי"ם: "מאותות השמים אל תחטו כי אתם נתונים תחת השגחת ה' ולא תחת המערכה. רק בעת שתלמדו דרך גויים אז תצאו מן הנהגת ההשגחה." ישראל נתונים מעל המזלות. בכוחן של ישראל ע"י תשובה ומעשים טובים לשנות את המזל-הגורל. אם זה להתפלל יותר בכונה,לבקש על עמ"י ,א"י, תורת ישראל,להגיד תהילים.-כל אחד לפי נטייתו הוא. וגם לקום ולעשות. ללכת להפגנות לחלק פלייארים להחתים אנשים שאת ירושלים מחזקים- וזה מקצת מהדברים.. לא לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שמישו יזיז ת'צמו-(אני מדברת גם אליי..) שלא נגיע למצב כזה שבו נגיד שיכולנו לעשות משו-ולא עשינו. יש את הצד של להתפלל וכ'ו ויש את הצעד של לקום ולפעול.
"לכו בכוחכם זה והושעתם את ישראל"
כל כך עצוב ונכון!!עזרא - ארכיון
אוקיי...עכשיו תקיימו את כל מה שאמרתם!!!!!עזרא - ארכיון
זה כבר בעיה קשה=] אבל צריך לנסות!עזרא - ארכיון
מה זה "תקיימו את כל מה שאמרתם"?!עזרא - ארכיון
בוא נתחיל מהעובדה שרק כשהגענו למסקנה מה צריך לעשות זה חצי פיתרון כבר., העניין היותר קשה הוא הביצוע. זה נחמד שמדברים,מדברים וממשיכים לדבר אבל לא מיישמים., אבל פיספסת כאן נקודה קטנה-אנחנו רק בנ"א. אנחנו מצידנו צריכים לעשות-(או לנסות לעשות) את הטוב ביותר., והשאר אני מאמינה שהוא יבוא מלמעלה.אבל לנסות-חייבים.בין אם נצליח-ובין אם לא.-זה כבר עניין אחר..
הרבה דיבורים אבל לא יצא כלוםעזרא - ארכיון
אין מה לעשות תשכחו מזה
-איפה האופטימיות שלכם?!...עזרא - ארכיון
אני ממש לא מבינה אתכם., אם יש הרבה דיבורים ולא יצא מזה כלום, אז אנחנו נוציא את זה לפועל. נהפוך את הדיבורים לביצועים.
אנחנו נעשה את זה.
אנחנו.
"אמור מעט ועשה הרבה"עזרא - ארכיון
יאלה בואו נתחיל לפעול!!עזרא - ארכיון
נראה לי שמה שחסר כאן זה אפטימיות כח רצון ועשייה!!
אז יאללה!! בואו נציע רעיונות!!
אני חושבת שמי שיכול לקחת על עצמו איגרת הרמב"ן, לשון הרע, תהילים, כוונה בתפילה וכו... זה הדבר הכי מעולה שיש!!!!!!!
למה חסר? אנחנו מאוד אופטימים!=]עזרא - ארכיון
לפעמים יותר מדי...עזרא - ארכיון
ובגלל זה אנחנו לא פועלים בזמן, ורק אחרי שקורה משו אנחנו נזכרים לעשות משו עם זה...
מזתומרת לא הבנתי מה רציתעזרא - ארכיון
שלפעמים אנחנו אופטימים יותר מדי, ולכן...עזרא - ארכיון
אנחנו לא עושים כלום... ואחרי שזה מגיע אלינו אנחנו מצטערים שלא עשינו אז משו...
אההה סבבה תודה..עזרא - ארכיון
ושכחתי להגיד: צודקת!עזרא - ארכיון
לא מסכימה איתכן..עזרא - ארכיון
אנחנו אדישים לדברים שקורים-ולא אופטימים.-אם היינו אופטימים היינו מאמינים בלדבר, להפנים וליישם.-ולא רק מאמינים אלא באמת עושים. היתה פה תגובה, שלא אזכיר אותה אבל הרגשתי שיש חוסר באופטימיות.-(אם זה טוב-או לא תשפטו בעצמכם.) דיברתי על דבר ספציפי אך זה יכול להיות מאוד מושלך אל הכלל.
אנחנו גם אופטימים - "זה לא יהיה היה "עזרא - ארכיון
היה שיא האופטימיות...(שלא באה במקום)
וואו נכון ממש..שיא החשוב..עזרא - ארכיון
*מוריהעזרא - ארכיוןאחרונה
אני ממש לא מבינה מה את מנסה להגיד..
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן