מה אתם אומרים עלעזרא - ארכיון

"דתיים לייט"-

וגם כל הקטע של- 'יהדות בסבבה'- מה שבא לי אני יעשה מה שלא, לא, כי "אני לא מתחבר\ת" או כי סתם אין לי כוח כי זה דורש ממני מאמץ וויתור על הנאות..

(לדוגמא- כיסויי ראש ומכנסיים..)

אמ.....עזרא - ארכיון
אני חושבת שדי צריך לעזור לאנשים האלה הם באמצע דרך מסוימת ולא יודעים במה לבחור וצריך לעזור להם להגיע לדרך שהם רוצים ולא לעמוד באמצע....
אי אפשר להגיד לבנאדם..עזרא - ארכיון
תקשיב או שאתה חילוני או דתי!! אבל אפשר להאיר את עיניו של הבנאדם ולעזור לו ולקוות שהדרך שיבחר תהיה הדרך הטובה ביותר!!
ת'כלס זה ממש מזעזע אותי כשאני רואה את זה ברחוב..עזרא - ארכיון
כאילו מה? את נשואה, את שמה כיסוי ראש, מכסה כל שערה ושערה כדי שלא יראו כלוום, והולכת עם חולצות שלא יעברו את המרפק.. אבל היא הולכת עם מכנסיים,?
זה באמת מזעזע אותי.. תסלחו לי..
ת'כלס, באמת שאי אפשר לדעת למה הם ככה, אבל צריך לדבר איתם, ולהוכיח אותם בדרך מובנת, ככה שלא יעלבו, ויקבלו את ההוכחה שלנו..
"הוכח תוכיח את עמיתך"
זה מה שהתכוונתי!עזרא - ארכיון
אי אפשר להקפיץ אדם מהר מאוד לדתי..עזרא - ארכיון
זה מסובך!
ברגע שאתה מספר הכל הוא ישר חוזר למה שהוא היה ויותר גרוע!
לכן עשים ל-א-ט- ל-א-ט-!
חחח ורדי..=]עזרא - ארכיון
לא נראה לי שצריך לומר להם משו...תשתפרו בעצמכם ואל תסתכלו על אחרים..באמת...תחזירו קודם תחילונים בתשובה..
--עזרא - ארכיון
לא חושבת שיש לנו זכות לשפוט.
זה גרוע ובדיוק דיברתי על זה בסניף השבת..עזרא - ארכיון
אבל אנחנו לא בסניף שלך ולא שמענו מה אמרת..עזרא - ארכיון
אוקיי הנה פאן נוסףעזרא - ארכיון
אנשים דתיים
אפילו דתיים מאוד שהקפידו על קלה כבחמורה
אבל מה לעשות שיש פיתויים גדולים בדור שלנו
והם התחילו להתקלקל והם מודעים לזה
אבל יצר הרע גדול והם תקועים באמצע ולא יודעים מה לעשות

מצד אחד הם מבינים שזה לא בסדר והם לא בצד הנכון
ומצד שני זה קשה!!

דיבורים לא יעזרו להם כי הם היו בצד שמשפיע בעבר
מעשים קשה לעשות

לכן (מופנה אל שירן) אל תדון את חבר עד שתגיע למקומו
ולא רק תגיע למקומו אלא גם תעבור אותו בהצלחה
אבל מה עדיף שמישהי תלבש גם מכנסיים ולא כיסוי ראשעזרא - ארכיון
או שלפחות תשמור מצווה אחת?
וואי אני ממש חושבת שאין לנו תזכות לישפוט ככה אנשיםעזרא - ארכיון
מה אתם מכירים אותם?!יודעים מה עבר עליהם בחיים?!?!
לא!!!!!!!!!!!
אז מה זה ה-"ממש מזעזע" הזה שאתם אומרים....כל אחד דפוק במצווה אחרת..מה לעשות לא נראלי שמישו מקיים פה תרי"ג מצוות...אז נכון היא הולכת עם מכנסיים אבל זה ממש לא נותן לנו תזכות לשפוט אותה ובטח שלט לקרוא לה דתיה לייט...בן שלא הולך עם ציצית הוא דתי לייט?!
זה לא קשורעזרא - ארכיון
דתי לייט זה אנשים שמיקמים את המצוות לפי איך שנח להם באותו רגע
ומישהי שלא רוצה לכסות את הראש זכותה שה לא אומר שהיא פחות דתיייה
ומישהי ששמה מכנסים לא אמורים לשפוט אותה יש לה את הסיבות שלה ותאמינו לי אני מכירה ההרבה נשים שלובשות מכנסיים והם יותר צדיקות ממני.
נטע ואוסנת צוקדות זה באמת לא שאתם מקיימות אתעזרא - ארכיון
כל המצוות...
וואי... אני גם מסכימה עם נטע ואסנת..עזרא - ארכיון
זה ממש לא התפקיד שלנו לראות מישי ברחוב עם כיסוי ראש ומכנסיים ולהחליט שהיא דתייה לייט ושאנחנו צריכים להחזיר אותה בתשובה!!
אני מכירה מישי שהולכת עם כיסוי ראש ומכנסיים והיא יותר צדיקה מהרבה אנשים פה כולל אותי! וחוץ מזה שיש רבנים שמתירים אתזה..
כל אחד צריך לשים לב לעצמו...עזרא - ארכיון
כי אנחנו לא מלאכים שיודעים מה טוב ומה לא...
=>=>=>=>עזרא - ארכיון
רק בנאדם שבטוח בעצמו שהוא בסדר יכול להעיר לאנשים אחרים... ובדרך יפה ולא מזלזלת...
לא יודע כמה זה קשור:עזרא - ארכיון
אבל אני מכיר הרבה אנשים חילוניים שלא שומרים שבת ולא הולכים עם כיפה ולא שמים ציצית וכו' שכשהם יגיעו לגן-עדן יצפה להם מקום הרבה יותר טוב שם מאשר הרבה שאני מכיר שכן שומרים שבת וכו'.
נכון... לא רק החיצוניות אומרת....עזרא - ארכיון
לא התכוונתי לזהעזרא - ארכיון
למרות שזה גם נכון.
שמשהו יסכם תדעות!עזרא - ארכיון
אי אפשר לסכם נושא כזה גדול... תמיד אפשר להוסיף...עזרא - ארכיון
זה פשוט מזעזע מה שקראתי כאן...עזרא - ארכיון
אין לנו זכות לשפוט אנשים!? בטח שיש לנו! לפחות במיקרה הזה!

אנשים שטוענים שהם דתיים או מאמינים ומקיימים חצי ממצוות הדת, הורסים את החברה שלנו! גם מבחנה פנימית {מעלים שאלות אצל האנשים המאמינים באמת ומדרדרים אותם} וגם מבחינה חיצונית- הדת החילונית לדוגמא, מדביקה לנו סטיגמות של "צבועים" שכולם כאלה דתילונים, זה מוריד מערכה של היהדות והדת...

אז אין לנו זכות לשפוט אותם!?
וודאי שאנשים שפוגעים אם לא באופן ישיר, אז באופןעקיף בדת בתורה ובאמונה יש לנו זכות לשפוט אותם!
אתם מאמינים!? יישר כוחכם ה' יברך אתכם! כל הכבוד!
אתם לא מאמינים!? עופו מהעניים ותפסיקו לשחק אותה..להיות צבועים, לשחק אותה צדיקים, ולעשות מה שבא לכם ומה שלא בא לכם לא לעשות! אחרת יקרה מה שקרה באולפנה שלנו, וזה עצוב מאוד.
מה קרה באולפנא שלכם?עזרא - ארכיון
ובואי נגיד לך משהו, אם כל אחד ש"צבוע" היית מעיפה אותו לא נראלי שהיה נשאר 1!
אישית מרחובות אני הייתי משאיר אולי 5 אנשים וגם זה בקושי!
יופי אז צריך להתחיל לסנן..עזרא - ארכיון
ומה שקרה "באולפנה שלי" זאת סתם יציאה, כלומר קרה, לדעתי, אבל זה לא נושא לדיון. בכל אופן דברים התקלקלו, אנשים התקלקלו כתוצאה מהתופעה הזאת של ה"דתילונים"

שצריך לשים לה סוף. ומהר.
וואו אני כ"כ לא מסכימה איתך!!עזרא - ארכיון
את מקיימת את כל המצוות?!?!?לא נראה לי!!!!!!!!!!
לדעתי את אפילו לא מקיימת חצי ואולי גם לא מודעת אליהם בכלל.....!!!!!!!!!!!!!!
אז מאיפה יש לך תזכות לשפוט אנשים שאת גם לא צדיקה יסוד עולם?!
מאיפה בא לך הרשות הזאת?!
צבועים?!?!?!מה הקשר!זה שהם לובשים מכנסים וכיסוי רא זה אומר שהם צבועים?!לא!!!!!
זה רק אומר שהם לא חזקים במצווה מסוימת...אין לאף אחד ממנו זכות לקרוא למישו שעם מכנסיים דתי לייט...זה כבר התערבות בחשבונות של הקב"ה וממש אין לנו רשות...!
(ציור של אגודל למעלה)עזרא - ארכיון
זה לא קשור!עזרא - ארכיון
אנשים צריכים להבין שאין דבר כזה "דתי לפי דעתי" וגם אם הם בוחרים בדרך מסויימת אז שימשיכו איתה עד הסוף כי דת זה לא דבר שאפשר לשחק בו!
לילך-עזרא - ארכיון
מי את חושבת שאת? <כן, דמייני בוקס ישר לפרצוף שלך>
תקשיבו..עזרא - ארכיון
אתם לא שומרים את כל המצוות אז אתם לא יכולים לשפוט אותם..
נגיד האלה שלובשות מכנסיים וכיסוי ראש זה כמו שתשמרו עח מצווה אחת כן והשניה לא...
אין לי כוח לכתוב הכל.עזרא - ארכיון
אבל לפי דעתי אנחנו לא צריכים לשפוט אותם אבל אם כבר אז זה גרוע.זה מרחיק
הרבה חילונים מלחזור בתשובה וזה מטעה אנשים, תחשבו על זה שמצפים הרבה מדתי אז התפקיד שלנו הוא להראות מזה באמת דתי כדי שאנשים ירצו להיות דתיים. ברור שזה קשה ולפעמים לא תמיד מצליחים אבל זה לא עושה את זה בסדר. לכל בנאדם יש בחירה חופשית בגלל מצבו או דברים שהוא עובר הוא לא מעבד את הבחירה הזאת. (חח המורה לשנו סיפרה לנו שני סיפורים על זה אבל אין לי כוח לספר)

מקווה שהבנתם כי לא ממש הסברתי את זה הכי טוב כי זה ארוך מידי.
אם אנחנו לא מקימים את כל המצוות אז זה בככלעזרא - ארכיון
אנחנו לא מודעים לזה! אבל אלה מודעים לזה ומקימים
מה שנוח להם ומה שלא לא, אני אפילו לא מכנה אותם חצי דתיים
כי הם ממש חילונים, הדת זה לא דבר שאפשר לקחת חצי כן וחצי לא!
אם לוקחים אותה אז צריך לקחת אותה בשלמותה, ואם לא-אז עדיף שהם פשוט לא יקחו אותה!
אהה וככה את גם אומרת על החרדים שמקיימים 1001 מצוותעזרא - ארכיון
אבל אח"כ זורקים אבנים על יהודים או אפילו ח"ו דוקרים אותם כי הם לא כמוהם?!את קוראת להם גם כן חילונים?!גם הם עושים חלק כן וחלק לא למרות שהם מודעים לזה...וכל הדתיים שלא שומרים נגיעה גם הם חילונים?!גם הם מודעים למצווה ולא מקיימים אותה...צר לי אבל אין לך תזכות להחליט מי דתי ומי לא!!!!!!!פשוט אין לך!!!!!!!!!!!!שניה את לא מסתרקת בשבת?את הולכתץ בכל דרכי התורה שאת מודעת להם?!לא נראלי..(אם כן סליחה אבל קשה לי להאמין...)אז לפי ההגדרה שלך את חילוניה...!
בדיוק!!עזרא - ארכיון
תאמיני לי שרוב הדתיים בעולם, מודעים למצוות ולא עושים אותם.. כי באמת זה קשה לקיים את כל המצוות!! אנחנו צריכים להשתדל כמה שיותר לעשות כמה שאנחנו יכולים, אבל להגיד שמי שלובשת מכנסיים היא לא דתייה?!?! מה? בגלל שרואים את זה כלפי חוץ אז היא לא בסדר? אבל אם אני למשל מסתרקת בשבת ואפחד לא רואה אז אני בסדר?!?! "הוי דן את כל האדם לכף זכות" - זה לא התפקיד שלנו להגיד מי דתי ומי לא.. כשתהיי המזכירה של הקב"ה תקשרי אלי!
טוב אתם די חוזרות על עצמכם...עזרא - ארכיון
אבל מה לעשות אתם צודקות אף אחד לא יכול לשפוט אף אחד כי אף אחד לא מושלם...
ותהלה לפי ההגדרה שלך אף אחד לא דתי..
כי החרדים לא מקימים מצוות של הארץ ואנחנו לא מקיימים את המצוות הזאת או השניה..
אז הם מקיימים גם רק חלק מהמצוות מה עדיף שהם לא יקיימו בכלל? שום דבר? כדאי שהם לא יקימו מצוות אחת כן והשניה לא?
לא נראה לי...
א.תוציאו את החרדים מהעניין כי זה שיא הלא קשור..עזרא - ארכיון
ב. ההגדרה של דתי לייט זה אחד שעושה חלק מהמצוות וחלק הוא מזניח הוא עושה מה שנח לו זה לא כמו דתי שמנסה לקיים את כל המצוות אבל מה לעשות אנשים לא מושלמים זה לא אותו דבר. וזה הבעיה החילונים מסתכלים על זה בדיוק באותו צורה אז תשאלו את עצמכם איך אתם רוצים שחילונים יראו דתיים?
ג. כל אחד צריך להיות הכי טוב שאפשר אז שומדבר לא מצדיק אף אחד. גם לא אותנו.
דעתי...עזרא - ארכיון
נכון אסור לדון אדם לשפוט אותו וכו..אבל...
זה לא דבר שצריך להגיד אל תדון אדם עד שתגיע למקומו...זה לא! זה להראות להם שזה לא ההלכה איך שהם נוהגים...צריך להסביר להם שזה לא הרב בבאבבלי...זה לא!!!!
אבל לא צריך להוכיח...צריך להכניס את זה איך שהו למודעות מי את שתבואי להוכיח בנאדם...אז בסדר הוא לא טוב במשהו מסוים אבל את לא טובה במשהו אחר..!!!!לכן אין להוכיח...צריך למצוא דרך..!!!
גם לנו(ואין אחד שלא כזה כמעט..) יש דברים שלא נוח לנו לעשות..!!!!ומשהו שאל אותנו בכלל??לא!אנחנו חיבים לעשות!!!גם אם זה לא ברור לנו!!!אנחנו צריכים לעבוד על זה...גם על עצינו...!!!!
מקווה שהבנתם!!!
או במילים אחרות מסורתיםעזרא - ארכיון
או איך שאני אוהבת לקרוא להם, חובבי דת.
ברור..עזרא - ארכיון
שאני לא צדיקה יסוד עולם ושאני לא מקיימת חצי מהמצוות ואולי אפילו לא רבע.. {אין לי ממש כוח לספור}
אאבל אני מקיימת את הדברים הבסיסים. אני שלמה עם עצמי, יש דרך, שהולכים בה כולם. כשבנאדם סוטה מהדרך הזאת {לדוגמ לובש מכסייפ} זה מעלה סימני שאלה באנשים שרואים אותו, ומכירים את הדרך הלגיטימית.

אני לא יודעת אפ ממש הצלחתי להסביר את עצמי.
אבל בואו ניקח לדוגמא את הבנות האלה שמתפללות וצדיקות ומתבלבשות ה' ישמור..
אף פעם לא הצלחתי להבין את זה. אני באמת מנסה ולא מצליחה! את האמת? הן באמתץ ניראות לי מאמינות בלב שלם אבל איך זה יכול להיות?
אדם שמפקיר את הגוף שלו {וסליחה על הבוטות}. אדם שלא צנוע מבחוץ, איך הוא יכול להיות צנוע מבפנים? זה כל כך סותר!
אוקיי אדם שצנוע מבחוץ והראש שלו מלא בדברים אחרים זה ללגיטימי. לפחות יש לו כוונה, ואני מכירה בנות כאלה . והרבה.
אבל הקטע הזה של האמנוה השלמה בלב והלבוש הלא שלם בכלל, מוזר מאוד. איך אני לא יכולה לשפוט אנשים כאלה!?
הם משפיעים על אנשים אחרים, הם מוזרים, הם לא הולכים בדרך של כולם וגוררים איתם אנשים אחרים, שכן שלמים באמונתם. אתם חושבים שזה בסדר!?

כי אני לא.
זה לא בסדר כי הם הולכים נגד התורה..עזרא - ארכיון
לא בגלל זהם עושים משו לא נורמאלי.. טשהם שונים מכולם
אילה-עזרא - ארכיון
"ההגדרה של דתי לייט זה אחד שעושה חלק מהמצוות וחלק הוא מזניח הוא עושה מה שנח לו זה לא כמו דתי שמנסה לקיים את כל המצוות אבל מה לעשות אנשים לא מושלמים." !??!?!?!?!??!?
מהההההההההה!??????????אין לך מצוות שאת יודעת עליהם ולא מקיימת?!
כי אם את יעודעת עליהם ולא מקיימת אותם אז אני לא מוצאת שום סיבה אחרת חוץ מ-"לא נוח לי"!!!!!!!!זה בדיוק זה...מה לעשות אסור להסתרק בשבת אבל-סורי אני מסתרקת...אז אני לא דתיה?!?!אני מקיימת מה שנוח לי....שניה אז אני חילוניה?!תסבירי לי...
לילך-עזרא - ארכיון
אותם בנות שאת דיברת עליהם יכולות(לא חייב)להיות בנות שהרמה הרוחנית שלהם והקרבה שלהם לה' הרבה הרבה הרבה יותר גדולה משלי ושלך!!אוקייי?!
וזה לא כ"כ סותר הבת רוצה קשר עם ה'!וזה יכול להיות מהרבה סיבות ואוליי גם מדביעם מקרו לה בחיים ואין לך תזכות לקרוא לה צבוע בגלל זה!אותם דתיים שלא שומרים נגיעה אבל מתפללים יופי לא עושים שם רע לדתיים?!אההה אוליי גם להם את קורא חילונים או משו כזה?!
את צודקת אני לא מושלמת ואני בטוחה שיש דברים שאניעזרא - ארכיון
לא עושה אבל יש פווול דברים שאני עושה למרות שלא נוח לי ולמרות שאני לא כ"כ מבינה כי זה דרך התורה וזה מה שה' נתן לי כדי שאני יוכל להתקרב אליו. "דתי לייט" יכול לחשוב שהוא ממש קרוב לה' וממש רוחני אבל אם הוא לא הולך לפי התורה אז..(תשלימי כבר לבד). ואני לא מדברת על אלה שעובדים על עצמם ומנסים או אלה שפוט לא יודעים אני מדברת על אלה שלא אכפת להם. אלה שלא מזיז להם שהם עוישם משו לא נכון. וסתם הערה אם ככה אנחנו זה לא פתאום נהפך לטוב. כשאת אומרת גם את עושה את זה מה אז את לא דתיה?! נגיד שככה אנחנו אז מה ככה זה דתי? איך שאנחנו ככה זה דתי? לא! גם אנחנו צריכים להשתפר!
"נט" לדברים הראשונים שלך ממש הסכמתי.עזרא - ארכיון
לאחרונים ממש לא.

ואילה- עדיין לא הבנתי מה הדעה שלך..
אם תוכלי להסביר את עצמך יותר בבירור אני ישמח
כן גם אני לא כל כך הבנתי מעני אם זה קשור לסניף=)עזרא - ארכיון
זה לא טוב שאתם אומרים להוציא את החרדים כי...עזרא - ארכיון
רוב החרדים לא מקימים מצוות שתלויות בארץ..
והם מודעים לזה!!!
אז זה אומר שגם החרדים חלונים?!
לא נראה לי..
מה מה קשור החרדים לפה?עזרא - ארכיון
זה די מטופש מה שאמרת,עזרא - ארכיון
חרדים לא שומרים שמיטה? כלאיים? וכו'.. חרדים לא גרים בארץ ישראל?
לחרדים אין את הזיקה לא"י, לא חושבים שאנחנו אלה שצריכים לפתח אותה וע"י זה להביא את הגאולה.
עדו יש גם חרדים כאלה אבל הרב לא ולא צריך להוציא שעזרא - ארכיון
**שם רע בגלל כמה וכמה בודדיםעזרא - ארכיון
זה לא בדיוק יהדות מושלמת אבל עם מיעזרא - ארכיון
די להתוכח מי מוגדר דתי או חילוניעזרא - ארכיון
יש ביהדות 3 פלגים אחד אותוכוסתי זה יהדות אמיתי

שני רפורמי הם אומרים שצריך ל"שדרג" מצוות כלומר הם מנגנים בלכה דודי (בערב שבת) ועוד

שלישי יש את קונטסיבים הם אומרים שעושים מצות אך שנוח לך ושאת\ה לא חייב לעשות את מצות

(אני יודע שיש כאן כמה שגיאות תתעלמו מזה)
מה הקשר הפלגים?עזרא - ארכיון
הם לא נקראים יהודים (הרפורמים וכו..) כי הם פרשו מעמ"י..
עזבו את זה מי שדתי לייט זה בחירה שלועזרא - ארכיון
דוגרי,עזרא - ארכיון
כל אחד בוחר בדרך שלו.
החיצוניות לא אומרת הכל אי אפשר לראות מישי לדוגמא אם מכנסיים וישר לקבוע שהיא דתיה לייט אולי במשו אחר היא יותר טובה ממך....
ולא כולנו מושלמים...כל אחד יותר טוב במשו אחר ולא צריך להעיר כי גם אתה לא מאה אחוז...
כיסוי ראש ומכנסיים ממש לא קשור.עזרא - ארכיון
אתם לא חושבים על זה כמו שצריך.
תחשבו על משהו שאתם נופלים בו, ולא ממש חזקים.
לשון הרע אמרתם? נגיד.
בדיוק כך, הם לא חזקים בזה, וצריכים בזה חיזוק.
מפה לומר שהם חצי חילונים, לא נראה לי.

אלה שמגדירים עצמם דתיים לייט זה משהו אחר שלא קשור לכיסוי ראש/מכנסיים.
עירבבת פה 2 דברים שונים.
אני חושב שזה כן קשור המכנסיים והכיסוי ראש.עזרא - ארכיון
כי ממה שאני שמעתי אנשים שהם "דתיים לייט" אז הם דתיים, שומרים שבת, ושומרים מצוות -רק מה שנראה להם עדיין אקטואלי. ז"א שהתורה שנתנו לנו בהר סיני אז היא היתה תקיפה לאותם ימים ועכשיו שאנחנו 5000 שנה בערך אחרי אז היא כבר לא אקטואלית לגבינו, והעיניין עם הכיסוי ראש והמכנסיים זה נכון, אנשים שחושבים כמו מה שכתבתי עכשיו אז הם מאמינים שצריך ללכת עם כיסוי ראש אבל הם בטוחים שהחצאית קשורה לעבר לפעם.
אני יכול למצוא לך נשים צדיקותעזרא - ארכיון
שהולכות עם מכנסיים, מה תגיד עליהן?
הכל תלוי באיך הן הורגלו מהבית, או אם הן חזרו בתשובה.
זה כן קשור לכיסוי ראש ומכנסיים...עזרא - ארכיון
הם אנשים שמקימים את המצוות פחות או יותר כמונו פשוט החיצוניות שלהם לא משו...
הם בדיוק כמונועזרא - ארכיון
והם לא חזקים בקטע הזה ספציפית, אבל מפה ועד לומר שהם דתיים לייט?
זאת הנקודה - הם לא דתיים כמונו!עזרא - ארכיון
אנחנו לא חושבים שהתורה היא דבר שמתישן, שחלקה כבר לא אקטואילי לגבינו .
אנחנו לא נבוא ונשמיט חלקים שלא נראים לנו.
אגב - שם לב לילדים שלהם, רובם כבר חילונים.
כן,עזרא - ארכיון
אבל אני לא מדבר על אלו שהם באמת דתיים לייט, או איך שלא תקראו לזה.
אני מדבר על כך, שישר מי שהולכת עם מכנסיים, היא דתיה לייט.
כנ"ל לגבי כיסוי ראש.
אם תקראי טוב מה כתבתי, תביני.
עדין וכווח הזה איו לי כוח לענותעזרא - ארכיון
זה תלוי...........עזרא - ארכיון
<P>יש כאלה שלובשות מכנסיים והן דתיות<STRONG> לא לייט,</STRONG></P><P>ויש כאלה שלובשות חצאית והן דתיות לייט!</P><P>הכל תלוי בהשקפה ובחינוך...</P>
וואי! ברור שהחיצוניות משפיעה על הבנאדם!עזרא - ארכיון
קראתי פה איזו תגובה ולא הסכמתי איתה כ"כ.
כאילו ברור שיש בני אדם שנראים כמו לא יודעת מה והם פשוט אישיות מדהימהההה מהרבה אנשים, ולא צריך להסתכל על החיצוניות, אבל אני ממש חושבת שהחיצוניות נותנת מראה על אישיות הבנאדם, ככה זה אצלנו בעולם, לא משנה מה יהיה ואיך יהיה- ככה זה. והחיצוניות ממש חשובה כיום.

ובקשר לחצאיות והמכנסיים- יש בנות שמתחילות מכיסוי ראש ישירות ועדיין לובשות מכנסיים, ויש כאלה שלובשות חצאיות אבל הדיבור שלהם, ההתנהגות, קללות [וכו'] ממש גועל נפש!
אין מה לעשות, כל בנאדם מתחיל ממשהו אחר, וא"א לשפוט.
האישיות שלהם ממש לא קשורה!עזרא - ארכיוןאחרונה
אנחנו מדברים (נראה לי), על הדרך הדתית שלהם.
דתיים 'לייט' או איך שלא תכנו אותם אלו אנשים שחושבים שהתורה מתישנת
שאפר לשנות מה שלא מתאים, לא מתאים חצאית כי כיום זה לא רק לבוש גבר וכ'? אז נשנה.
אנשים כאלה יכולים להיות נחמדים וכ', זה ממש לא קשור.
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן