מכתב של חיילעזרא - ארכיון

נא לקרוא  ולהפיץ

תמצאו כמה דקות פנויות כדי לקרוא הכל - זה המעט שנוכל לעשות

לאלמונית 
!

איך אפשר לתאר חוויות? מילים זה דבר נדוש. 
איך אפשר להסביר דברים שאתה רואה ומרגיש, למישהו אחר? 
איך אפשר להסביר לך,לתאר מצב, להסביר את האי-צדק שאני חש? 
למה ג'ובניק חי טוב?! מוקף חיילות, יש לו את כל האפשרויות והזמן לעשות?! חבל    שהשנים הטובות חולפות מהר. 
למה כשאני מגיע הבייתה בשבת ומנסה להתחיל איתך את אומרת: "אתה מקסים, אתה  נחמד, אבל אני לא אשב שבוע, שבועיים, חודש, חודשיים ואחכה לאדון שיבוא מסריח,  מלוכלך ועייף, ברוך השם אני יפה והאפשרויות פתוחות בפניי". 
ועוד שבת עברה. 
למה שהתגייסנו, לחבר'ה במחלקה היו הרבה חברות, מכתבים, חבילות ופתאום נשארנו  כולנו לבד?! בגלל שלוש שני! ם מפגרות?! 
אני יושב פה ב-X , בתוך אוקיינוס של בוץ, שלג מרחף אט אט מטה ואני רועד, אבל הלב... הלב יותר קר, כי כשאני שוכב פה את מתהפכת במיטה החמה והיבשה בבית  המוגן, בין השמיכות (לבד או עם אהוב) ולא חושבת על כלום, לא יודעת בכלל שיש  חיילים ששוכבים בבוץ, שרועדים מקור ומתים לעצום את העיניים... לישון... 
ששומרים עליך אלמונית, כדי שתוכלי לשכב במיטה החמה, רגועה. כשאני בגל"ב או  באבוקה, עם נשק, אפוד, קסדה והרבה כעס בלב.  
איך להסביר לך? 
הרגשה של מתח וחרדה, של פחד ואהבה כשאני בא הביתה ומספר על היתקלות ! ועל הפחד  וההתרגשות- ואתם מנענעים בראש, כאילו מבינים ומספרים על המכונית החדשה. כשאני  סופר אבנים שפוגעים לי בג'יפ ושומע איך החשוד תכנן לעלות ליצהר ולתת צרור בכל  האחים שהיו איתי ממרץ שנת 2002 ובעיתונות כותבים על חיילים רעים שיורים  והורגים. כשאני רץ בין הסמטאות וילד בן 10 מקלל את האימא והאחות, מתאר איך  הוא יפוצץ אותן מ-א' ועד ת'. ואני נגנב. כשאני בקסטינה ורואה נוף שרואים  בחו"ל אך אני רוצה לראות את הבית ואני רואה אותו... בחלום ובתמונות, אני רוצה  מילה טובה! 
כשכואב הגב והעיניים אדומות מחוסר שינה אני קורא בעיתון איך מסיבות 
אידיאולוגיות לא מוכנים הכלבים לשרת בשכם, טול כרם, קלקיליה, ראמללה,  ג'נין כי זה נוגד את צו מצפונם. יש פראיירים אחרים שיעשו את העבודה השחורה  בשבילם, כל הצפונים וה"ציוניים". 
אז מה אנחנו? אנחנו ה"כושים" של מדינת ישראל? הם לא מבינים איפה הם חיים, הם  לא מבינים שבלעדינו הם פשוט 2 מטר מתחת לאדמה?! ואני לא מבקש רחמים! אני גם  לא מרחם על עצמי, אני זועק לאי-צדק! 
אנשים חכמים אמרו פעם "מי שלא עובד בערב שבת לא אוכל בשבת" אין להם מושג איך  נרגיש אחרי 3 שנים שבהם ראינו מסגדים, מחבלים, נשקים וסמטאות, אין לכם מושג  איך נרגיש אחר כך כשנשכב במיטה עם החברה ונרגיש שיש אנשים שנולדו 5 שנים  אחרינו והם אלו ששומרים עלינו.  בגלל מציאות מטומטמת שנראית אבודה, אני חייב לשמור על אימא אהובה, על אבא, 
על אחים, על אחיות קטנות,חברים וחברות  כן אני גאה!!! אני לוחם!!! 
לפני חודש וחצי הגעתי הבייתה ואחותי כתבה לי מכתב ונתנה לי אותו עם שוקולד,  על המכתב היה כתוב פשוט.. "תודה רבה!!" 
היא בסך הכל בת 8 והיא מבינה יותר מכל הפוליטיקאים בארץ המקודשת הזו. 
  ממש התרגשתי, אם לא הייתי משחק אותה קשוח הייתי גם מזיל דמעה. כי בשבילה אני  כאן נמצא!!! 
אנחנו רוצים וצריכים מילה טובה! לא דורשים משכורת, לא רוצים מכונית צמודה וגם  לא חופשות בחו"ל, רק מילה טובה!!! 
 רק מילה טובה שנדע שאומה שלמה עומדת  מאחוריינו שנדע שיש בשביל מה, שנרגיש  ששווה, שנדע שלא טעינו כשביקשנו קרבי. 
שכל דבר קשה יהפוך לקל כי בשבילך הכל נעשה מולדת אהובה! 
אולי זה נשמע "קיטשי" וסתם כאילו אנחנו מזבלים ת'שכל, אך גם היום, יש מי שחושבים ומרגישים כך  תנו לנו את הכוח להמשיך קדימה... לנצח...  

על החתום, 

החייל הפשוט... 
המכתב הזה... נכתב ביידי חייל... המכתב הזה הוא מכתב התאבדות שנכתב בידייו.. 

הוא התאבד בגלל לחץ מהצבא... בגלל דיכאון... הוא ירה לעצמו כדור בראש והתאבד... 
הבקשה שלו היתה שהמכתב הזה יופץ  
אני מקווה שתמלאו אחר הבקשה שלו... 

איך אני יפיץ?עזרא - ארכיון
בפעולה....עזרא - ארכיון
אמל'ה איזה מכתב מלחיץ.
באמת..עצוב..עזרא - ארכיון
וואי מלחיץ...עזרא - ארכיון
העברתי במיילעזרא - ארכיון
עצוב לדעת שיש חיילים ששומרים עלינו ומרגישים כך..=[עזרא - ארכיון
צריך לעשות דברים שהם לא ירגישו כך...עזרא - ארכיון
לכווולם!!!עזרא - ארכיון
אני מניח שאפחד לא היה פה חייל נכון?
אז תפסיקו להגיב על נושאים שאין לכם מושג בהם בכלל!
וואלה?עזרא - ארכיון
כמה שנים שירתת בצבא?
את לא יודעת כ-ל-ו-ם על הצבא!
אולי היה לך אח גדול בצבא, אולי בנדוד, אבל את חושבת שממה שמספרים לך את יודעת מזה צבא?!
זה באמת ממש עצובעזרא - ארכיון
כואב הלב לשמוע דברים כאלה ונקווה שהתופעה הזאת לא תמשיך!
אמא'לה זה פשוט עצוב!!עזרא - ארכיון
וכמה שנים אתה שירתתה בצבא?עזרא - ארכיון
וממימה שמספרים לך אתה יודע הכל??

וחוץ מיזה אני לא אומרת שכולם מרגישים ככה רק הוא וזה גם מביא לנו מסר סתם ככה לחיים להגיד מילה טובה כי מיפעמים היא שווה מיליון..
ואו זה יפה!!!עזרא - ארכיון
ואני לא באה להגיד שכל החיילים מרגישים ככה...עזרא - ארכיון
עצוב!הצבא הורג אנשייםםםם!!!!עזרא - ארכיון
ככה שצבא ריק צתוכןעזרא - ארכיון
זה ממש עצוב....עזרא - ארכיון
לעטרת!!!כנסי!!עזרא - ארכיון
הצבא הורג אנשים?!??!?!?!?!??!?!??!?!
זה ממש לא מטרת המכתב וזה גם ממש אבל ממשש לא מה שהוא אומר!!במקום להאשים את הצבא צריך להאשים את עצמנו!!הבנאדם בחר להיות בצבא והוא לא מאשים אותו הוא אומר כאן שפשוט צריך להגיד ת ו ד ה !!זהו...זה כולה מה שהוא מבקש...הצבא הורג אנשים!??!?!?!?!??!מזל שיש את מי להאשים ולהתחמק מהאחריות!!
המיכתב הזה באה להראות כמה המילים המעשיםעזרא - ארכיון
שאנו עושים לחברה יכולים לעזור
בדיוק ולא-שהצבא הורג אנשים!!אם זה מה שהפקת מהמכתבעזרא - ארכיון
זה ממש גרועע!!!
זה מראה שצבא מסוכן מאודעזרא - ארכיון
זה ממש לא אשמת הצבא!!!דיי כבר סתם להאשים!!!!!!עזרא - ארכיון
הבנאדם לא התאבד בגלל שהצבא עשה לו משו הוא בחר להיות שם!!!זה אשמתנו-אנשים....שלא הערכנו,שלךא אמרנו מילה טובה,שלא עודדנו שהיה צריך....דיי כבר להפיל את כל האשמה על ה-מדינה, ממשלה, צבא וכל השאר...דיי להתחמק מאחריות!!!
צודת האמתי בכלל לא הבנתי את המכתב ממה שהבנתיעזרא - ארכיון
זה שהוא ועוד מלא אנשים מתעבדים בגלל שקשה להם בצבא!!!
אולי הוא אישית לאאא...
באמת שאין לי שומץ!!!
אז לפי מה שאת אומרת?
מה היה הפויאנטה שלו?
אבל זה מה שנקרא לקיחת אחריות על עצמינו!!עזרא - ארכיון
לא היה לו טוב,כי יכולנו לעשות טוב ולא עשינו...ברור שהמדינה אשמה בהרבה דברים...אבל בואו נגיד,שאם היה לו את התמיכה שלנו,לא היה לו כל כך משנה מה המדינה עושה...כי היה לו כוח להתמודד!
נכון אבל הצבא אשם בזהעזרא - ארכיון
כן צריך גם תמיכה שלנו אבל בכל זאת בדוגריעזרא - ארכיון
גם הצבא צריך להביא תמיכה בחיילים לא??
או שזה רק אשמתינו בגלל שלא הבאנו תמיכה??
נו,בדיוק,עזרא - ארכיון
הצבאגם אשם,אין ספק שהוא עושה המון דברים רעים...
אבל,תסתכלו בדוגרי!
התפקיד שלנו בעמ"י זה גם לבדוק איפה אנחנו יכולים לעזור,לא איפה להאשים!אז עצם זה שיש מקומות שאנחנו כן יכולים לעזור,ולא עוזרים,זאת גם אשמתינו!
אנכון אבל זה לא מקרה ראשון שלועזרא - ארכיון
אז כן איך אנחנו אמורים לתנוך בהם?עזרא - ארכיון
???????עזרא - ארכיון
אז כן איך אנחנו אמורים לתנוך בהם  מה זה??
אההההעזרא - ארכיון
פשוט לבוא לבסיס שלהם בימי שישי ולהביא עוגיות שתיה וכו'
ולהציע לחיילים טרמפ'
אבל כן עושים את זה כל הפינות חמות ועוצרים וכו' אבלעזרא - ארכיון
מן הסתם זה באמת פחת!!! בגלל שיש אנשים שלא סובלים אותם ונהיו אנטי חיילילים מאז הפינוי...
נגיד אמא שלי הייתה אופה עוגות ומאז הפינוי היא הפסיקה היא לא אנטי צבא היא פשוט (נראה לייי...) שזה נגמר לה הגאווה פעם כשהיא הייתה רואה חיילים היא היתה גאה בהם עשיו אין לה כלום אליהם....
אז לדעתי בעיקרון אנחנו כבר תומכים בהם לא?
יש כאלה שצריכים להיות גאים בהםעזרא - ארכיון
ותאמיני לי אני מכירה הרבה חיילים שפינו והם מצטערים על הרגע הזה
לא אמרתי שלא צריך להיות לא גאים אני גאה(ברוב)עזרא - ארכיון
אבל התנתקות היתה טעותת ענקייתתתתתתתתתתת!!!!
נככון אני אני דיי מבינה את זה ייסור מצפון לכל החיים על זה שהם סילקו משפחות מהבית ללא סיבה ומלא נוער התדרדרו ומשפחות נהרסווו!!!
תראו כמה שאתם לא אוהבים חיילים (אם הנבתי נכון)עזרא - ארכיון
זה עדיין לא סיבה כי הם עדיין אלה שמגנים עליך והם עדיין אלה שנללחמים במקומך...וחלקם גם מתים על חשבונך...אז עדיין טיפת כבוד לאנשים שעושים בשבילך הרבה...והם עשו רק טעות אחת בחיים שלהם גדולה אבל זאת אחת ואין על מה לכעוס עליהם כי ךא בדיוק היית להם ברירה...אז תגידו שהם יסרבו...אז זה לא כזה פשוט כי זה בית משפט וזה כלא וזה כנס
כן מה תורה לא מקשיבים????עזרא - ארכיון
מכול עברים רבבות מכושלים שם גורל אכזרי על דרכנו אל אויבים מרגלים ןבתי אוסרים לא יעצרו בעדנו
אז לצערכך החוק של המדינה עובר לפני התורהעזרא - ארכיון
מה לעשות זאת המציאות של היום ואין הרבה על מה להתנגד....כמו שיהודים לפני 50 שנה לא עשו עפ''י חוקי התורה אז ק''ו שאנחנו לא ממש נצליח...ועוד משו ההלכה אומרת שחייבים לציית לחוק של היום...והחוק מענישן אנשים כאלה...אז נראה אותכם עומדים במצב הזה אין סיכוי שאחד מיכם היה מסרב פקודה!!..כמה שאתם מדברים אפ'חד לא מעיז...(ושלא תחשבו לרגע שהייתי בעד הפינוי...אתם רק כועסים על האנשים הלא נכונים)
כן בעיקרון החיילים הם שליחים של הקב"ה להגן עלינועזרא - ארכיון
ולחא כל מי ששומר על התורה והמצוות רע!!!
(לא הבנתי מה אמרת)עזרא - ארכיון
חס ושלום שמעת מה אמרת?עזרא - ארכיון
כאילו שמדינה קודמת לתורה מה מי שמע את זה זה שטות והבל אני היתי מסרב
אז רק לסדר פה כמה דברים...את יודעת שההלכהעזרא - ארכיון
בעצמה אומרת...שהחוק באותה מדינה הולך לפני חוקי התורה...זה אוחר שהחוק במדינ ישראל עובר לפני החוק של התורה...ואם לא טוב לך את עוברת על ההלכה
איזה עיות שטיות אם יהיה לא לקיים את השבתעזרא - ארכיון
מה תעשה? זה אסור שיהיה כך

אני בן
אז אתה ממש מתקשה!!...אמרתי שחווווקק לא מצוותעזרא - ארכיון
איזה שטויות הצבא שלנו טוב מאודעזרא - ארכיון
ולא הצבא צריך להביא את הצומי אלה אנחנו כשרואים חייל חוזר אז לתת לו מילה טובה ומשהו.....זהו!!
בדיוק!!!...ולא להתחיל עכשיו להגיד כמה שהם היועזרא - ארכיון
גרועים...כי תאכלס אנחנו פה הרבה יותר גרועם
כן....עזרא - ארכיון
מה לא בזה.....
אנחנו לא מפקרים אחיםעזרא - ארכיון
מה הקשר????עזרא - ארכיון
אתה אומר דברים בלי הקשר...וזה סתם כל הקטע הזהעזרא - ארכיון
כי אתה לא יודע באמת מה אתה רוצה (שמים לב לפי התשובות שלך)
אני לא מבינה,עזרא - ארכיון
למה מה שכצ
וב על הסווצ'רט בחתימה שלך,בכלל סותר אותנו...
אנחנו מאמינים בדיוק כמוך בתורת ישראל,מקיימים אותה,יודעים שה' הוא מלכינו ורוצים לקדש את שמו...אבל אפשר להגיד שזה גם דרך קידוש ה' של רצון שכל עם ישראל יהיה כמונו,ויאמין גם בה'...ולא לזלזל ולהפיל אותם!
נכון.עזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן