שאלהעזרא - ארכיון

בס"ד

מה ה"דרך" של התנועה??אני באמת לא מבינה!אם נגיד הדרך של בנ"ע זה "תורה ועבודה (זרה חח)"

אז מה הדרך שלנו??וחוצמזה מה זה אומר?נגיד שיש לנו דרך אוקעי??בתכל'ס-זה לא משפיע על כלום חוץ מהנאומים של גורי...

מצפה לתשובה...

זה משפיע על הנאומים של דודי...עזרא - ארכיון
הדרך של התנועה היא לחיות עפ"יעזרא - ארכיון
חוקי התורה
הנה:עזרא - ארכיון
הישיבה היא בית חינוכינו..
שלטון התורה מטרתינו
שלעם ולארץ נקדיש את חיינו..=]
יומטוב
זאת הסיסמה של התנועה..עזרא - ארכיון
ה'דרך' של התנועה היא תורה עם דרך-ארץ [שזאת בעצם גם סיסמה..],
תורה ועבודה, רק בלי לשכוח מה העיקר, ושהכל נובע מתוך תורה.
בטח שזה משפיע-עזרא - ארכיון
שימי לב לחניכים שבאים לבנ"ע , ולחניכים שבאים לעזרא,
אל תגידי לי שלא שמת לב להבדל
אבל יש סניפים בני עקיבא שיותר צקידים והולכים לפיעזרא - ארכיון
יותר מכמה סניפים של עזרא..
תכלסעזרא - ארכיון
מטרה של כל תנועות נוער (אריאל,בנ''ע,עזרא) היא לשמור על חניכים שלא ילכו לחילוניות בזה אני בטוח
ממש אבל ממש לא!!עזרא - ארכיון
מאיפה באה היציאה הזאת?
שים/י לב לססימאת התנועה:
"הישיבה היא בית חינוכנו"-כי אנחנו מאמינים ואנו שומרים תורה ומצוות אז אנו גם מתחנכים על פיה.
"שלטון התורה מטרתנו"-ולא "להישאר דתים מטרתנו"-העניין שנפיץ בכל מקום את אור התורה ובמיוחד בשלטון שלנו שיהיה שלטון אשר הולך בדרכי התורה ולא בחוקות הגויים
"לעם ולארץ נקדיש את חיינו"-לא רק לארץ רבותי אלא גם לעם-בדיוק כמו שחשוב העניין של הדיבורים על ירושלים ושאר השטחים שהחוזרו לידינו לאחר מלחמת ששת הימים גם כן חשובים האחים שלנו שבשבי של החיזבאללה ושל החמאס ואשר מקום מושבם לא ידוע וכן פולארד שנמק בכלא ורק קומץ אנשים מרימים את קולם וזועקים עד לב השמים, שלא לדבר על ההווי בארץ שלנו-לעם ולארץ נקדיש את חיינו לקדשם ולטהרם ולקרבם לריבונו של עולם.

הדרך שלנו הוא להיפץ את אור התורה ולמסור נפש על קידוש ה'! ככה לפחות חינכו אותי בתנועה..
אם זה לא משפיע אז זה חבל אבל לידיעתך זה משפיע על אנשים ועל מי שזה לא משפיע זה לרוב אשמתו אשר לא נותן לדברים לחלחל פנימה-אם זה לא השפיע עלינו לוודא שזה ישפיע [לא בכח אלא בנועם-מתוך אהבה]
לא צריך להרחיק לכת למראה החיצוני של האנשים המגיעים מתנועות הנוער השונות כי באמת החיצוניות מראה על מה שהלך בפנים אבל זה לא תמיד מראה על שיוני שיש בתוך האדם ואין כאן מקום להאריך בכך אך לידיעתך השיוני הוא גם בצורת החינוך להנהגה בעם ולקידוש הארץ והעם היושב בו-לא רק בנים ובנות אלא צורת השלטון פה בארץ והדגשים על ערכינו.
בני עקיבא דוגלים בתורה ועבודה כאחד ואילו אנו דוגלים בזה אבל מבחינה אחרת לגמרי-לא עבודת כפים באדמה כי אם עבדוה של קודש[לא שאדמת ישראל איננה קדושה אלא הפוך אבל יש עניין אחר של עבודה שנדמה שבני עקיבא פסח עליו]
השוני בינינו לבין אריאל הוא בעיקר בססימתם "תורת חיים בעוז"-דהיינו רק התורה היא ערכם וזה נכון וזה אמיתי אבל זה נגמר בכח שזה החינוך והדרך והעשיה אך לא לאו דווקא נוגע לשאר אנשים-רק למי שתבונעה
הדברים אשר אמרתי על התנועות הם דברים שאני הבנתי מתוך דיבור עם אנשים בהנהגות התנועה,מדריכים וחניכים וכן מידע כללי ואין זה מחייב שזה נכון מה שכתבתי אבל זה לעניות דעתי ההבדל-שאיפתנו שדרכי התורה לא יהיו רק אצלינו אלא יהיו בכל תחום ואצל כל אדם מתוך מסירות נפש לעם ולארץ
איך עושים צבע לגופןעזרא - ארכיון
אני לא מצליח
זה תלוי באיזור המגוריםעזרא - ארכיון
תסתכלי למשל באיזור מסוים שיש בו בנ"ע ועזרא נכון שיש הבדל?
לכן אפשר לראות שזה שונה כי כשאתה נמצא בחברה מסויימת אתה צריך להתאים את הסניף אליה
זה לא נכון לגבי כל הסניפים של בנ"ע...עזרא - ארכיון
מה שאני יודע שבחו'ל סניפי בנ''עעזרא - ארכיון
אין הפרדה רק בתפילה

בדוק
בקיצור: תורת ישראל (בראש), עמ"י וא"יעזרא - ארכיון
סליחה עבודה זרה? מה נסגר זה ממש לא מצחיק!עזרא - ארכיון
חברה'!! איפה כל הערכים שחונכנו עד עכשיו!?איפה אהבתעזרא - ארכיון
ישראל!?
בנ"ע ועזרא הם תנועות נוער ברמה גבוה,מטרתם היא לקדם את החניכים כל תנועה והעדפותיה בחינוך,במקרה גמור אותנו בעזרא מגדלים על ערך שנקרא אהבת ישראל..
איפה האהבת ישראל שלכם!?
בנ"ע הם אנשים שפשוט היה להם יותר נוח ומתאים להיות בתונעת נוער שונה!!!!
אני רוצה להזכיר לכם,שמטרתינו בחיים היא לעבוד את הקב"ה ע"פ המשולש של -עמ"י תורת ישראל וא"י..
כל מה שמסביב,תנועות נוער,בגדים,מקומות,ארצות ---הכ--ל--זה השאר,זה מסביב ,זה תוספת לחיים,ואנחנו צריכים להתמודד עם השאר,עם המסביב!
אנחנו צריכים לזכור מה היא המטרה שלנו!וששום דבר לא יסית אותנו מהדרך!
אז הקב"ה ברא ב"ה המון סוגי אנשים!! ולכולם יש צמא רוחני מסויים,מי פחות ומי יותר.
ואנחנו הולכים לתנועת נוער בשביל לעבוד את הקב"ה בעוד דרך,ולהתחנך,ולעשות ולפעול ..
ובמקום לקבל את מה שמעבירים לנו בפעולות והכלל בתנועה על קבלת האדם השונה -מ-מ-ך- אנחנו עושים ההפך!אנחנו יוצרים איזה שהי שינאה וטינה בין 2 התנועות!!!
חברה'!!!תתרכזו במטרה!!!אל תסתו ממנה!!!
טינה חיובית...עזרא - ארכיון
נו באמת מה כל ויכוחים אלועזרא - ארכיון
יש לי בני דודים בבני''ע
יש לי בני דודים בצופים (דתי)
ואנחנו לא במלחמה פשוט לא מדברים על תנועות נוער
אצלי הבני דודים או קטנים או גדולים... אז הם לא ממשעזרא - ארכיון
בתנועות נוער...
למ היש לי בת דודה אחת בבנ"ע ורק אהי ואחותי בעזרא..עזרא - ארכיון
את ואחותך סותרות אחד את שניהעזרא - ארכיון
יש משפחות שכל ילד בתנועה אחרת אז מה?עזרא - ארכיון
לדעתי זה ממש עצוב שלא יודעים פה את הערכים של התנועה כי זה חשוב. (ואני מסכימה עם נתנאל לא קראתי הכל אבל את מה שקראתי שזה הרוב..)
אז אני פורש מהויכוח הזהעזרא - ארכיון
בעיני הוא נגמר
נכון שיש בנ"ע שהם טובים וכ'עזרא - ארכיון
אבל אני דיברתי על הרוב, לא על מקרה ספציפי.
ואני יכולה לומר איזה סוג חניכם באים לעזרא ואיזה לבנ"ע :
אלו שמחפשות לדבר עם בנים, ואלו שמחפשים לדבר עם בנות אלו שרוצות חבר, ואלו שרוצים חברה. (למרות שהם דתיים) הולכים/כות לבנ"ע .
אלו שבאים לתנועת נוער כי הם חושבים שזה באמת חשוב , הולכים לעזרא.
השוני הזה לעניות דעתי נובע מההפרדה.
נ.ב - שוב לא דיברתי על סניף ספציפי של עזרא או בנ"ע , דיברתי בכללי.
נכון!עזרא - ארכיון
למרות שאם לא מדברים כללי,אז יש סניפי בנ"ע מופרדים...אבל ברוח ומטרת התנועה,זה נכון שלעזרא באים למטרות ממש שונות!
איזה שטויות! לא באים לבנ"ע כדי למצוא חבר!עזרא - ארכיון
אולי יש כמה שהעניין של הבנים-בנות עוד מושך אותם וזה חלק מהסיבה שבגללה הם באים לבנ"ע אבל יש עוד מספיק סיבות ללכת לתנועת נוער... ות'כלס גם לעזרא באים בשביל כל מיני דברים אחרים שהם לא בדיוק המטרה של תנועת נוער- מי שבאה בשביל החברות שלה זה די דומה למי שבא בשביל למצוא לעצמו חברה!!!

(ואיזה סניף של בנ"ע את מכירה שכולם שם באים בשביל בנים-בנות?!)
נכון,יש סניפים ויש סניפיםעזרא - ארכיון
זה ברור...וגם יש אנשים ויש אנשים,גם זה ברור...ולכל אחד יש מחשבות שונות...
פשוט,ברור שאנחנו נוטים לתמיכה והסכמה ברוח ובמטרת עזרא...אנחנו בעזרא!
בני עקיבא לא הוקם בשביל ילדים דוסים.עזרא - ארכיון
אז אי אפשר להסתכל על החניכים ולקבוע סתכלו על המדריכים. האם הם הולכים לפי הערכים האם הם מגשימים? מה יוצא מהחניך אחרי התהליך? ושתדאו שבני עקיבא ממש טובים יש להם מדריכים מעולים ממש על רמה אפילו יותר מעזרא (לצערנו...) ברור שיש גם פה טובים אבל יש פוול שממש לא רואים שחינכו אותם עפ"י האידיאלים של עזרא וזה עצוב. וחוץ מזה כמו שעזרא משפיעי גם בני עקיבא משפיעים ובמקום להביא תמיד ביקורת כדאי שתעריכו.
זה מוציא שם רע והכללה לעניות דעתי כי זה ממש לא נכועזרא - ארכיון
ן! זה קורה בשני התנועות הן לטובה והן לרעה..
כוונתי הייתה לגבי הבנים בותעזרא - ארכיון
ואגב דבריה של איילה נכונים לגבי הפעילות-בשני התנועות ב"ה יש השפעה על הכלל וכן הדב באריאל אז אמנם דרכינו שונות אל הקידוש ה' שיוצא על ידי כולנו ראוי להערכה והוקרה
צודק, כונתי לא היתה להוציא שם רע , ואני מתנצלתעזרא - ארכיון
ולדורה, כונתי לא היתה שכל אחד שבא לבנ"ע מחפש חברה/חבר,
אם תשאלי אותם למה הם באים - זאת לא תהיה תשובתם.
אבל אם הם יעשו חושבים עם עצמם, אז הם יגלו שהם ממשכים ללכת, בגלל שיש שם "צחוקים" בעיקר בין בנים לבנות.
אני לא רוצה להגיד שמות של שניפים משום הוצאת שם רע.
קראתי בספר שלעזרא - ארכיון
שלמה אבינר שהיה מדריך בבנ''ע בצרפת הם לא אסרו על חניכים לא להיגיע לבנ''ע בשבת בתחבורה (רכבת תחתית) בקיצור בבנ''ע (חו''ל)בעיקר מקרב את נוער ליהדות בארץ הוא כמו תנועה עזרא ואריאל שמעדיפים שבני נוער יתרכזו במקום אחד עם תורה ולא ילכו לרחוב המקוללת
אגב-זה הרב שלמה אבינר-למי שרוצה לדעת עוד-פתחו אתעזרא - ארכיון
שו"ת שרידי אש שנוגע בעניין של תנועות נוער באירופה בזמן שלפני השואה
מממממממממממממממממממממממה?!עזרא - ארכיון
בחחחחחחחחחחחחחחחחחחלל...
נכוון..עזרא - ארכיון
לפעמים זה נכון שבאים לבני"ע כי זה מעורב..
למשל בב"ש יש גם וגם ורב הבנות הולכות לבני"ע כי זה יותר נחשב וכו'.
אבל גם בנות שהולכות סתם כי הם היו בשתי המקומות בדקו ויותר נהנו שם בלי קשר לזה שזה מעורב..
אז לא להכליל..
בני עקיבא הוקם כדי לקרב יהודיםעזרא - ארכיון
שבמקום ללכת לעשות שטויות אז הם יבואו לתנועה ברכב או לא אבל הם יהיו באווירה ואז יהיה יותר קל לשנות אותם
כן אבל היום בני"ע כבר (ברוב הסניפים)עזרא - ארכיון
הפך למקום שכל מי שהולך אליו זה בנות שרוצות חבר ובנים שרוצים חברה לא בכל הסניפים..
אני אישית מכירה בנות..עזרא - ארכיון
שהולכות לבני עקיבא ר=ק בשביל הבנים..הם מתאפרות כאילו לא יודעת מה..
נכון,ואני מכירה בנות כאלה בעזרא...עזרא - ארכיון
אסור!!!!פשוט א-ס-ו-ר לעשות הכללות! זה יכול חו"ח להוביל הרבה לשון הרע ושינאת חינם!!
לא הייתי בפורום הזה מלא זמן... אבל רציתיעזרא - ארכיון
להגיב לשני-אורות על מה שאמרת שיש סנפיים של בנ"ע..
אז צודקת למשל:סניף נוף איילון ממש יש שמה הפרדה..
ויש עוד כמה!
זה ממש תלוי באיזה סניף!עזרא - ארכיון
מה שאמרת שיש בנות שבאות לבנ"ע בשביל הבנים יכול גם לקרות בעזרא והסניף הכי דוס של עזרא אותה אווירה יכולה להתנהל גם בבנ"ע!
אליאור.. אני איתך!!עזרא - ארכיון
באמת יש בנות שמתאפרות כאילו הם הולכות לארוע (לא משנה שאסור להתאפר בשבת!!!) סה"כ כי הם הולכות לראות את חבר שלהם..
שהם נפרדות ממנו אחרי שבוע כי הוא אמר משו שהם לא מסכימות איתו!!
אז... יש ויש...
חח..אני והודיה מכירות פוווולללעזרא - ארכיון
סיפורים כאלה!!1
ככה...כל מי שאומר שעזרא הם יותר טוב מבחינת חבר'ה..עזרא - ארכיון
הוא ממש חודק!אבל צריך לזכור שהחבר'ה שבנ"ע מקבלים לחברה עצמה הם לא מהמשפחות הכי טובות והם לא הילדים הכי דוסים שיש..ובעזרא מקבלים לחברה יותר את הדוסים יותר את האיכותים ובגלל זה יש יותר בנ"ע מאשר עזרא..ועוד פעם תלוי בסניף!!
עובדה שכל מי שלא מתקבל להדרכה הולךעזרא - ארכיון
לבנ"ע ולא להפך...
אבל אני עדיין לא מבינה מה הולך..עזרא - ארכיון
יש בני עקיבא כדי לקרב ועזרא בשביל מה? ואריאל בשביל מה?
לא שאני חושבת שכולנו צריכים להתגבש לתנועה אחת כי בכל זאת יש שינויים אבל סתאם לידע כללי...
עד כמה שידוע לי גם עזרא קם כדי לקרב-עזרא - ארכיון
כששני התנועות קמו הם נועדו למיטב ידעתי לקרב את הנוער ולשמור עליו בפני תופעת ההשכלה שרווחה אז.
מי שרוצה יכול לראות איך השריידי אש מדבר על כך בשו"ת שלו אשר התיר חלק מהדברים כגון מלווה מלכה מעורב [עם שירה-אם אי לא טועה במקרה..לא עיינתי בזה כבר כמה זמן] כדי שהנוער לא ילך ויתבולל.
נכון כל אחד עשה את זה בדרכו הוא [לא לשכוח שעזרא כמה כ10 שנים לפני בנ"ע]
היום הדברים דומים אך גם שונים.
כל אחד שם לעצמו מטרה בתנעתו [אפשר לעיין במה שכתבתי בב' טבת..]
כל אחד יש לו דבר מה שנבדל מהתנועות האחרות-אם באמת רוצים לדעת ממקור ראשון מומלץ לדבר עם המזכ"לים של שלושת התנועות [או לחילופין שמישהו יבקש מהם לכתוב לו את זה באימייל ולפרסם זאת כאן..]
אני יודעתעזרא - ארכיון
בני עקיבא קם מעורב כי במקום שילכו לקחת סמים שיהיו במסגרת אחרי הלימודים ואם זה היה נפרד לא היו מגיעים
אריאל קם כי שבט אריאל בבני עקיבא רצה להפריד את הסניפים ולא הסכימו להם אז הם פתחו תנועה
ופאדיחות אבל אני לא יודעת למה עזרא קם
חחח...עזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן