כל הזמן דוחפים לנו בסמינריוניםאנונימי (פותח)

ש'אריאל זה לא רק נפרד' וזה שאנחנו נפרדים זה רק חלק מהאידיאלוגיה שלנו. אנא ראו מה אמר 'מזכ"לינו' יוסי ורדי בפרוטוקול  של מועצת תנועות הנוער:

יוסי ורדימזכ"ל תנועת "אריאל": " הדבר היחידי שמאפיין את התנועה שלנו זה שאנחנו תנועה נפרדת לחלוטין. ז"א, שיש הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות. בדרך כלל אנחנו לא מגייסים חניכים אלא הם מגייסים אותנו. אנחנו פותחים סניפים במקומות שנדרשים בלבד. רק מקום שדורש אותנו, לכן אנחנו לא גדולים כי נושא ההפרדה  לא מתאים לכולם. "

אתם קולטים?אנונימי (פותח)
זה הדבר 'היחיד' שמאפיין אותנו, הוא לא הזכיר 'תורת חיים בעוז' ולא שום דבר אחר, אנחנו רק נפרדים נקודה. רות. סוף.(צביעות לשמה)
הנה המקור:אנונימי (פותח)
בושה. פשוט בושה לורדיאנונימי (פותח)

לחברי תנועת אריאל היקרים:

מצורף בזה קישור לפרוטוקול ובו דבריו של יוסי ורדי בפני וועדה חשובה: http://noar.education.gov.il/main/upload/community/tnuotvada6.doc

כאשר יוסי נשאל מהי מטרת תנועת אריאל הוא ענה רק: "הדבר היחידי שמאפיין את התנועה שלנו זה שאנחנו תנועה נפרדת לחלוטין. ז"א, שיש הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות".

שימו לב רבותיי: הדבר היחידי שמאפיין את התנועה. היחידי!!!! זוהי ההפרדה בין בנים לבנות, לדברי יוסי ורדי.

ואני שואל מספר שאלות שאשמח אם אקבל עליהם תשובה:

א. אם הדבר היחיד המבדיל את תנועת אריאל ומייחד אותה משאר התנועות הוא עניין ההפרדה בלבד, כדבריו של יוסי, אז מה ההצדקה לקיומה של התנועה? צאו וראו סניפים שלמים של "בני עקיבא" נפרדים שנשארים במסגרת בני עקיבא!!! הם נפרדים לגמרי!!! זה לא בעיה כיום להיות סניף נפרד בבני עקיבא. יש על סניפים שכאלו אפילו דיונים שלמים. אם כן מה מיוחד בתנועת אריאל?

ב. תמיד אמרו לנו שיש עוד ערכים לתנועת אריאל והסבירו את הייחוד שלה משאר התנועות. מדבריו של יוסי עולים מספר דברים:

1. שהוא בעצמו איננו יודע מהם הערכים של אריאל. והמחשבה על כך מפחידה. מזכ"ל שלא יודע מהם ערכי תנועתו?! תחשבו על מזכ"ל עזרא או של בני עקיבא של יודע מהם ערכיה של תנועתו היעלה על הדעת כדבר הזה?

בפרוטוקול מובאים דבריהם של שאר המזכ"לים. כולם דברו באריכות ובפרטנות. ויוסי ורדי, מזכ"ל אריאל, ישב בשקט. ואמר רק משפט אחד. 

2. שהוא יודע אך לא אמר אותם בוועדה החשובה בפני משרד החינוך. ואם כן אינני רואה סיבה שימשיך לייצג את אריאל מכייון שהוא לא תורם להאדרת שמה בקרב הועדות השונות. אני לא מתפלא למה אין תקציב לאריאל. המזכ"ל שלה לא יודע להתבטא כנדרש בפני וועדות חשובות שכאלו.

3. יוסי תמיד חופר וקודח על מטרותיה של התנועה ומדבר באריכות על מטרותיה אך כאשר הוא מגיע לוועדות החשובות (כפי שניתן לראות בפרוטוקול המצורף), הוא ממלא פיו מים. למה שם בוועדה החשובה יוסי לא קדח וחפר ודיבר ארוכות על הערכים של אריאל כפי שהוא תמיד עושה זאת בסמינריונים וכו'? אם כך, אז אולי הוא סתם משקר ואין באמת ערכים משמעותיים לאריאל?

ושוב, אם תאמרו שיש ערכים משמעותיים לאריאל יבואו כל הסעיפים הנ"ל ויעידו שכנראה שאין, לפחות לדעתו של ורדי והוא סתם מבלבל את השכל.

באופן כללי, ממספר שיחות איתי, הוא תמיד התגאה שיש לנו הרבה חניכים ובמפקד של משרד החינוך אנחנו משתווים לעזרא וכו', אך בפני אנשים אחרים אמר שהכמות לא קובעת. וכבר ראינו שהוא פתח הרבה סניפים אך ללא איכות והם נסגרו מחוסר משאבים. אז אני שואל מדוע? למה לשקר ולומר שהאיכות קובעת אם הדבר המנחה אותכם זה דווקא הכמות?

הוא פעם אף התבטא בפני בחריפות כנגד אחד שכתב ב"טל שמים" כנגד מספר דברים בתנועה. תמיד אמרו: תרשמו לטל שמים זה חשוב. לפי יוסי מתברר שזה כלל לא חשוב. אין חופש ביטוי ואין דמוקרטיה. טל שמים זה לתפאורה בלבד.

ככלל אני חושב שההנהלה הארצית בסדר אך העומד בראשה כנראה איננו מבין מהי תנועת אריאל.

עקב כל הנאמר לעיל אני חושב שעל ורדי לקום וללכת הבייתה. 

אני מדבר בזכות עברי: חניך מדריך וקומונר. הייתי בתנועה ועודני ברוחי, אך החלטתי להגיב ולהשמיע את דעתי הנחרצת כנגד העומד בראש התנועה.

יכול להיות שאת הדברים שנאמרו כאן שמעתם פעם ראשונה. אך זוהי האמת!

לטעמי כאשר ורדי ילך הבייתה יהיה פה יותר חינוך ויותר איכות. והרבה הרבה הרבה פחות עסקנות. אני מדבר בשם רבים שחושבים כמוני.

בתקווה לתשובות (אני מסופק אם אפשר בכלל להשיב על הנאמר לעיל).

שרופה על פג"ז- איילת- אם את רואה את זה:פלספנית
אני שוקלת ברצינות את הצעתך לעוד כמה שנים... (אהמ אהמ... את יודעת שכבר הספיקו להציע לי את זה 3 פעמים??!?!?!)
את לא באמת משועממת...אש מאנשים קרים.
רק חצי...פלספנית
למה? זה שיעמום? לא...
או שכן או שלא...אש מאנשים קרים.
לפעמיים את כן משועממת...אבל עד כדי כך???

ואז את דואגת שלי לא ישעמם...

שיהיה לך ב"הצלחה...
צר לי, אם אתה יושב כל היום במשרד- זה שיעמום.פלספנית
אם אתה פועל למען הצלחת ה***** (צנזורה למען לא יבינו... אהמ...)- זה הכי לא משעמם ב-ע-ו-ל-ם!
אם את מתעקשת...אני לא הייתי ממליצה על זה...אש מאנשים קרים.
לוידעת מה איתכם, אם אני לא הייתי בכלום,פלספנית
והיתה לי התלבטות במה להיות- בנ"ע או אריאל- לפי מה שכתוב שם- הייתי בוחרת בבנ"ע ללא היסוס... עצוב, עצוב. ב"ה שאני כבר באריאל...
רק חסר לי שחברותי יראו את זה- חסל סדר הדיונים בנושא בנ"ע-אריאל שאני כ"כ אוהבת לדוש בהם...
נכון..תפוזה 1
בס"ד

זה באמת לא הדבר היחיד שמאפיין את התנועה.. אבל פלספנית אני לא בטוחה שמישהו שרואה את זה יבחר בבנ"ע.. תלוי בבן אדם. יש עדיין למזלינו אנשים שדוגלים בנפרד. וחוץ מזה, מה אנחנו יכולים לעשות? ללכת ליוסי וורדי ולהתווכח איתו?..
פלספנית- דווקא בקטע הזה אני מרוצה, שיגמרו הדייונים הטחונים על בנ"ע-אריאל.
אני יכולה לומר שאני כן-פלספנית
לא כי ההפרדה לא חשובה לי, אלא כי אם כל הכבוד- בשביל ההפרדה לא מקימים תנועה חדשה!!!
מסתבר שכן. בעצם למה לא? למה אריאל פרשו מבנ"ע?תפוזה 1
ולמה אריאל לא *סתם* פרשו מבנ"ע,פלספנית
אלא "המציאו" לעצמם אידיאל ומוטו וסיסמה ודרך חיים?
[נכנסי לבקשת שרופה על פג"ז...]רננוש!
בס"ד
כי הם לא דוגלים בערכים היהודים שבנ"ע מספק [סיבה מוצדקת לא??]
אלא מספקים אידאלים יותר טובים...פלספנית
בסדר. אזתפוזה 1
בס"ד

זה לא ההתדרדרות של התנועה ולא נעליים, הסיסמא והדרך חיים נישארו ברוך ה'. ועדיין מעבירים על זה גם פעולות והכל. ואני לא יודעת למה יוסי ורדי אמר את זה. אפשר לשאול אותו..
אתם רציניים????????????????מוריונת
בס"ד!

כמה מכם קראו באמת את המקור?
מדובר בישיבה שנעשתה לפני כ5 שנים והתשובה הוצאה מהקשרה..
לברור יסודי של ההבדל בין תנועות הנוער והיחודיות של התנועה ראו בחוברת ה'חזון' שהתנועה הוציאה לקראת המחנה שעבר.
מי שרוצה להתדין ברצינות מוזמן בשמחה לשאול ולהענות.
בצפיה לבנין אריאל!
נקודה קטנה...יוכי
שים לב לתאריך שכתוב למעלה- 3 ביוני 2003 (ג' סיון התשס"ג). זה היה בתחילת דרכו של יוסי ורדי, דברים השתנו מאז המון, התנועה התקדמה והבינה שעם אידיאל של נפרד לא מתקדמים הלאה... ומכאן נובע השינוי.
הבעייה היא שגם עם אידיאלים אחרים לאהאריאלניקהנאמן
כ"כ מצליחים להתקדם הלאה
נכתב על ידי חברה ולא ע"י...אני מסכימה עם כל מילה!מיכל160
"מסיבות שונות אני לא מעוניינת לכתוב הודעה רשימת בפורום, אבל לא יכולתי שלא להגיב להודעה שלך לגבי יוסי במועצת תנועות הנוער.

אתה יכול לפרסם את זה(בלי לציין מקור), אתה יכול לקרוא את זה לבד, חשוב לי להגיב.
תראה, אין לי מושג מי אתה, ומה תפקידך, ומה הרקע שלך בתנועה(חניך, מדריך וכו')
אני פעילה כבר יותר מחמש וחצי שנים בתנועה(לאחר שנות חניכות ארוכות), אני- הכרתי חלק מהמזכ"לים הקודמים(שניים אחורה) ואני מרגישה שיש נק' מבט של פרספקטיבה שניתנה לי מתוך כל זה(חשוב לי להדגיש, אין פה יהירות, אין פה שום מחשבה שהפרספקטיבה שלי יותר נכונה, אלא התחושות שלי ומה שעיני רואות)
לאחר כל ההקדמה הזאת, אכנס ישירות לעניין.
יוסי ורדי, בתפקידו כמזכ"ל התנועה, הצליח לעשות לתנועה מה שאף אחד לפניו לא הצליח, הוא חתום על אין ספור הצלחות, על יותר מעשרים סניפים חדשים שקמו בחמש שנים האחרונות(נכון, נסגרו 7-8, אך רובם היו ספיחים מהכשלים הקודמים), הוא אחראי לניסוח חזון מסודר לתנועה וכו וכו וכו'.
יכול להיות שאתה לא מקשר את כל זה אליו, יכול להיות גם שלדעתך הוא לא תרם לזה, כמי שניסתה להרים דברים מסוימים בתנועה, והיתה קומנרית, אני יודעת שיוסי היה לצידי בכל דבר שרק ניסיתי.
והייתי בשוק לגלות את כמויות שעות השינה שיוסי הפסיד, את כמויות שעות המשפחה שהוא ויתר, ואת העבודה ללא גבול.

בשביל מה כל ההקדמה הזאת? מה אתה יודע על מת"ן? מה אתה יודע על ההקשר שהדברים הללו נאמרו? אני לא יודעת, ויכול להיות שהם חמורים כפי שהם נשמעים.
אך כמי שאחראי להחדרת המוטו שלנו, ולכל כך הרבה עשייה אמתית למען התנועה ועמ"י, אני חושבת שזה קצת גועל נפש לקחת משפט פיצפון שמצאת בחיפוש בגוגל(או שאני טועה..) ולהשליך ממנו את הלשון הרע הזה.
מצד שני...פלספנית
שאלה שנשלחה ל"חברים מקשיבים", ויוסי ורדי ענה עלי'ה:

שאלה
בהמשך לתשובתכם (http://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=35436) בעניין ההבדלים בין תנועות הנוער חשוב לי להבין במה בא לידי ביטוי ייחודה של תנועת הנוער "אריאל". האם תוכלו להוסיף ולחדד זאת?!

--------------------------------------------------------------------------------

תשובה
בס"ד
בתשובה לשאלה- ראשית, ברצוני להביע את הערכתי הרבה לפועלן החשוב של תנועות הנוער הציוניות, ובמיוחד לפועלות לאור ערכי התורה ותורמות לחינוך הנוער וקירובו לאביהם שבשמים.
כל תנועה פועלת בדרכה ומיועדת לנוער עם דרישות אחרות. וכולן ברוכות.
כאשר באים לבדוק את ההבדלים בין תנועות הנוער יש לבדוק את החזון של התנועה (העשוי להיות דומה בין התנועות) לאורו פועלת התנועה ואיך הדברים מבוצעים וניכרים בשטח.

תנועת אריאל שונה מחברותיה בכמה תחומים:
א. בתנועה פועלים החניכים במסגרות נפרדות לבנים ולבנות גם בפעילות בסניפים וגם בפעילות תנועתית.

ב. התנועה חרתה על דגלה את ערך אמונת חכמים. במערך החינוכי של הסניף יש רב שתפקידו לענות על שאלות הלכתיות ורוחניות, הקשורות לחיים השוטפים של הסניף.

ג. התנועה שמה דגש בקיום התורה והמצוות בכל פרטי החיים. במסר זה פונה התנועה לחבריה ולחניכיה.

ד. התנועה מופעלת על ידי החניכים. הללו מתכנסים אחת לכמה חודשים, ומחליטים לגבי פעילות התנועה (למעט סייגים אחדים). התנועה שואפת לפיתוח מנהיגות צעירה בקרב חניכיה.

אחד ההישגים הנובעים מהפרדה בין המינים, הוא ההצלחה של התנועה בפעילותם של הבנים. לרוב, כאשר המינים מעורבים, כוחם של הבנים אינו בא לידי ביטוי באופן ממצה.
בברכה
ובציפייה לבנין אריאל
יוסי ורדי
מזכ"ל

לפגוש בנים זאת הסיבה מספר אחת ללכת לפעולות,אנונימי (פותח)
למרות שלא כולן מודות בזה.
ברור שתהיה פחות דרישה לאריאל
זה לא נכון, תלוי באיזה סניף.פלספנית
עובדה שאצלנו ביישוב יש גם בנ"ע, שגודלו כ- 480 חניכים וחניכות, ואע"פ כן- יש גם אריאל- 180 בנות שמעדיפות נפרד...
אבל 480 מעדיפים מעורב...ישי ויזנר
בסופו של דבר השאלה היא אם אתה בוחר תנועה לפי אידיאולוגיה או בגלל הבנים/ות.
לא, הם שם לא כי הם מעדיפים מעורב-פלספנית
רובם שם בגלל חברות/הורים/אחים/יות גדולים/ות/תקציבים... (היישוב מתקצב רק את בנ"ע)
הדבר היחיד שכלפי חוץ אנו שונים מאחרים בצורה בולטתעמישב
כלפי חוץ?? למה הכוונה?שוברת גלים
זה הדבר שמבדיל את אריאל מבני עקיבאאנונימי (פותח)
תנועת אריאל הוקמה ע"י קבוצת נערים ונערות שפרשו מבנ"ע,
אי לכך ובהתאם לזאת - האידיאלים הם פחות או יותר אותו הדבר, הדבר שמבדיל אותנו מבנ"ע הוא הפירוד בתור אידיאולוגיה!
"הדבר היחידי שמאפיין את התנועה שלנו". מאפיין!
זה לא אומר שזאת כל האידיאולוגיה שלנו, אלא זה מה ששונה מבנ"ע,
יום נעים...
כבר אמרתי מזמן זו תנועה גרועה.פלפלתי
וצר לי שאני מבוגריה. קצת חבל על הדור שלנו נראה לי.
מבוזבז משהו.

הם מייצרים ערמת בעיות ומתנערים מהן כי רואים אותם רק אצל החבר'ה הבוגרים. והם, הרי לא שייכים לתנועה...
אז יש בעיה? איפה??
ומה הקשר של דברייך להודעה הראשית?האריאלניקהנאמן
לדעתי זה נראההאריאלניקהנאמן
כאילו את מחפשת למצוא רק את הדברים הגרועים בתנועה
בושה!שירוש
אפילו אים זה לא האידיאל היחיד -אז סורי לא רואים אידיאלים אחרים!!
מזכ"ל של תנועת נוער לא יודע מהם ערכיה. בושה לורדיאנונימי (פותח)
יוסי ורדי הבייתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתה לא יודעתפוזה 1

בס"ד

לכתוב עוד תגובות חוץ מיוסי ורדי שצריך להתפטר?

הפצצת את הפורום בזה!

אולי תגיד לו את דבריך?רחלקה
הבן אדם הזה לא סמפטיאנונימי (פותח)
כן, כי זה מאוד 'אריאלניקי'  לכתוב בכמה שמות,שוברת גלים

בע"ה

ולהציף הודעות לשון הרע גמור, והסתה בפורום..
תהיה בריא

אין לי זמן להגיב לתוכן, ואולי עדיף שכך.יומעולה!

באמת...יוכי
הדבר הזה נאמר לפני שנים רבות. אל תוציא דברים מהקשרם. התנועה התפתחה המון מאז ושינתה כיוון בהמון דברים. בבקשה לא ללכלך סתם.

הלוואי תתבגר יום אחד.שירה חדשה

בס"ד.

זה טיפשי לגמרי לצטט חלקי פרוטוקול שבכלל נכתב לפני מלא שנים.
[שלא נדבר על זה שזה ממש הטעית הציבור והוצאת שם רע.]

באמת לא יזיק לכמה אנשים פה להתבגר.
ואם כבר מדברים על ערכים...

סליחה מראש על הבוטותאוריה שמחה
אבל הבנאדם היחיד הלא סימפטי פה זה אחד *שלא* יודע. ה-ג-ז-מ-ת! וכל מילה נוספת מיותרת. נ ק ו ד ה .
מה היה הטעם?!ענת=)אחרונה
אחדבעזר ד'!

של הקפצת השרשור.
לא מצאו אותו מספיק ד'אז?! שבט תשס"ח(לפני שנה)
ואם אתה באמת דורש תשובה כי לא הבנתה.... למה אתה צריך לפתוח בנוסף שרשור חדש?! |שנמחק|
{*מיעד ל-אחדשיודע}

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך