לחברי תנועת אריאל היקרים:
מצורף בזה קישור לפרוטוקול ובו דבריו של יוסי ורדי בפני וועדה חשובה: http://noar.education.gov.il/main/upload/community/tnuotvada6.doc
כאשר יוסי נשאל מהי מטרת תנועת אריאל הוא ענה רק: "הדבר היחידי שמאפיין את התנועה שלנו זה שאנחנו תנועה נפרדת לחלוטין. ז"א, שיש הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות".
שימו לב רבותיי: הדבר היחידי שמאפיין את התנועה. היחידי!!!! זוהי ההפרדה בין בנים לבנות, לדברי יוסי ורדי.
ואני שואל מספר שאלות שאשמח אם אקבל עליהם תשובה:
א. אם הדבר היחיד המבדיל את תנועת אריאל ומייחד אותה משאר התנועות הוא עניין ההפרדה בלבד, כדבריו של יוסי, אז מה ההצדקה לקיומה של התנועה? צאו וראו סניפים שלמים של "בני עקיבא" נפרדים שנשארים במסגרת בני עקיבא!!! הם נפרדים לגמרי!!! זה לא בעיה כיום להיות סניף נפרד בבני עקיבא. יש על סניפים שכאלו אפילו דיונים שלמים. אם כן מה מיוחד בתנועת אריאל?
ב. תמיד אמרו לנו שיש עוד ערכים לתנועת אריאל והסבירו את הייחוד שלה משאר התנועות. מדבריו של יוסי עולים מספר דברים:
1. שהוא בעצמו איננו יודע מהם הערכים של אריאל. והמחשבה על כך מפחידה. מזכ"ל שלא יודע מהם ערכי תנועתו?! תחשבו על מזכ"ל עזרא או של בני עקיבא של יודע מהם ערכיה של תנועתו היעלה על הדעת כדבר הזה?
בפרוטוקול מובאים דבריהם של שאר המזכ"לים. כולם דברו באריכות ובפרטנות. ויוסי ורדי, מזכ"ל אריאל, ישב בשקט. ואמר רק משפט אחד.
2. שהוא יודע אך לא אמר אותם בוועדה החשובה בפני משרד החינוך. ואם כן אינני רואה סיבה שימשיך לייצג את אריאל מכייון שהוא לא תורם להאדרת שמה בקרב הועדות השונות. אני לא מתפלא למה אין תקציב לאריאל. המזכ"ל שלה לא יודע להתבטא כנדרש בפני וועדות חשובות שכאלו.
3. יוסי תמיד חופר וקודח על מטרותיה של התנועה ומדבר באריכות על מטרותיה אך כאשר הוא מגיע לוועדות החשובות (כפי שניתן לראות בפרוטוקול המצורף), הוא ממלא פיו מים. למה שם בוועדה החשובה יוסי לא קדח וחפר ודיבר ארוכות על הערכים של אריאל כפי שהוא תמיד עושה זאת בסמינריונים וכו'? אם כך, אז אולי הוא סתם משקר ואין באמת ערכים משמעותיים לאריאל?
ושוב, אם תאמרו שיש ערכים משמעותיים לאריאל יבואו כל הסעיפים הנ"ל ויעידו שכנראה שאין, לפחות לדעתו של ורדי והוא סתם מבלבל את השכל.
באופן כללי, ממספר שיחות איתי, הוא תמיד התגאה שיש לנו הרבה חניכים ובמפקד של משרד החינוך אנחנו משתווים לעזרא וכו', אך בפני אנשים אחרים אמר שהכמות לא קובעת. וכבר ראינו שהוא פתח הרבה סניפים אך ללא איכות והם נסגרו מחוסר משאבים. אז אני שואל מדוע? למה לשקר ולומר שהאיכות קובעת אם הדבר המנחה אותכם זה דווקא הכמות?
הוא פעם אף התבטא בפני בחריפות כנגד אחד שכתב ב"טל שמים" כנגד מספר דברים בתנועה. תמיד אמרו: תרשמו לטל שמים זה חשוב. לפי יוסי מתברר שזה כלל לא חשוב. אין חופש ביטוי ואין דמוקרטיה. טל שמים זה לתפאורה בלבד.
ככלל אני חושב שההנהלה הארצית בסדר אך העומד בראשה כנראה איננו מבין מהי תנועת אריאל.
עקב כל הנאמר לעיל אני חושב שעל ורדי לקום וללכת הבייתה.
אני מדבר בזכות עברי: חניך מדריך וקומונר. הייתי בתנועה ועודני ברוחי, אך החלטתי להגיב ולהשמיע את דעתי הנחרצת כנגד העומד בראש התנועה.
יכול להיות שאת הדברים שנאמרו כאן שמעתם פעם ראשונה. אך זוהי האמת!
לטעמי כאשר ורדי ילך הבייתה יהיה פה יותר חינוך ויותר איכות. והרבה הרבה הרבה פחות עסקנות. אני מדבר בשם רבים שחושבים כמוני.
בתקווה לתשובות (אני מסופק אם אפשר בכלל להשיב על הנאמר לעיל).