ת: קודם כל הבא לא נגרר לרטוריקה ריקנית. מלחמת מצווה זהו ציווי מהתורה בעל קריטריונים מוגדרים, וכמו כל מצווה, תשמיש המצווה חייב להיות כשר לביצועה. ניקח למשל את מצוות ציצית, האם בהתעטפות בציצית העשויה שעטנז או בציצית עם פחות מארבעה פתילים אנו מקיימים מצווה? לא ולא. אדרבא, אם ניקח בגד של ארבע כנפות ונשים בו ציצית פסולה, אנחנו עוברים עברה! כך גם במלחמת מצווה. לשם יציאה למלחמת מצווה דרוש מלך שנמשך לפי דיני ההלכה או מנהיג אחר שהוסמך על ידי בית דין, וכמובן שהכלי לביצוע המצווה שהוא הצבא חייב להיות כשר. הצבא צריך להיות יהודי לא רק מן השפה ולחוץ, אלא לפי כל כללי ההלכה. צבא שמנוהל לפי קוד אתי שאין בינו ולבין ההשקפה היהודית ולא כלום – אינו צבא יהודי. צבא שמפקדיו הם יהודים פורקי עול, אוכלי טרפות ונבלות לתאבון ומחללי שבתות בפרהסיא – אינו צבא יהודי. צבא שמסוגל להפקיר ולהקריב את חייליו ולו רק כדי לא לפגוע באוכלוסיה האזרחית של האויב – אינו צבא יהודי. צבא המוכן לבצע פקודה שנוגדת את התורה ולגרש יהודי מאדמתו תוך כדי הפקרתה לידי האויב – אינו צבא יהודי. צבא המשלב בתוכו ככור היתוך גויים נוצרים, דרוזים וערבים – אינו צבא יהודי. האם אפשר להלחם מלחמת מצווה עם צבא שמכל הבחינות דומה לצבא זר יותר מאשר לצבא יהודי כפי שהוא אמור להיות בראי ההלכה? התשובה היא חד משמעית.
פורום פורום אקטואליה
בהנהלת:
מכתב פתיחה
שו''ת על צבאעזרא - ארכיון
ש: מדוע לא להתגייס לצה"ל, הרי הוא עוסק במלחמת מצווה נגד אויבינו?
...עזרא - ארכיון
אבל אתה מקים צבא דתי במקום?
או יושב ולא עושה כלום?
והצבא הזה,לא משנה אם הנכללים בתוכו רחוקים כרגע מן היהדות,
נלחם בשבילך!כדי שהערבים לא ישתלטו לך על הבית!
נכון שהם עושים המון טעויות,ולפעמים נורא מעצבנים...אבל ה' עם הצבא שלנו!הוא עושה לנו ניסים!הוא עם החיילים שלנו,כי הם מגינים על עם ישראל!
יש איזה סיפור,של רב מה"סטמר",או משו כזה...
ומסופר,שכל פעם שהיה עובר לידו חייל,הוא היה עומד...למה?כי הם עושים שליחות להגן על בניו של הקב"ה ברוך הוא...
אל תדאג,עוד נחזיר את עמ"י בתשובה,אם זאת הבעיה שלך עם החיילים!
או יושב ולא עושה כלום?
והצבא הזה,לא משנה אם הנכללים בתוכו רחוקים כרגע מן היהדות,
נלחם בשבילך!כדי שהערבים לא ישתלטו לך על הבית!
נכון שהם עושים המון טעויות,ולפעמים נורא מעצבנים...אבל ה' עם הצבא שלנו!הוא עושה לנו ניסים!הוא עם החיילים שלנו,כי הם מגינים על עם ישראל!
יש איזה סיפור,של רב מה"סטמר",או משו כזה...
ומסופר,שכל פעם שהיה עובר לידו חייל,הוא היה עומד...למה?כי הם עושים שליחות להגן על בניו של הקב"ה ברוך הוא...
אל תדאג,עוד נחזיר את עמ"י בתשובה,אם זאת הבעיה שלך עם החיילים!
משו שקצת קשור-עזרא - ארכיון
´´אנחנו שואלים ... אתם עונים´´
"הברסלבר אמר לי: מה זה חשוב מדינה או צבא? העיקר זה שאתה אוהב את כולם, מתפלל ועובד את ה´ בשמחה". האם זה באמת כך?<BR>השאלה של אוהד, התשובות שלכם, ושתי שאלות חדשות עבורכם...
כ"ד שבט ה´תשס"ה - חברים מקשיבים
בעלון הקודם של 'חברים מקשיבים' (וגם באתר) הפנינו אליכם שאלה שהתקבלה אצלנו, וביקשנו לשמוע את דעתכם. בעקבות הפרסום קיבלנו מכם מכתבים רבים בדואר ודרך האינטרנט. לצערנו לא נוכל לפרסם את כולם אך אנו רוצים להודות לכולם על התשובות היפות. בחרנו לפרסם מתוכן שתיים, ולאחריהן תשובה שכתב אלי, אחד מן ה"חברים המקשיבים", ובסוף להביא בפניכם 2 שאלות חדשות:
השאלה:
"לחברים מקשיבים שלום,
קוראים לי אוהד. בשבוע שעבר הייתי עם משפחתי בצפת לחופשה קצרה. ביקרנו שם בכמה מקומות, ותוך כדי הטיול התחברנו לאחד מתושבי המקום, "ברסלבר", כפי שהוא מכונה אצלנו. היתה לנו שיחה מאד מעניינת, דברנו הרבה על השקפה ואמונה, והטענה שהוא אמר לנו כל הזמן היתה: "מה זה משנה אם יש לך כיפה סרוגה או שחורה או של נ נח נחמ וכו', העיקר שאתה מתפלל כל יום ואוהב את כולם ועובד את ה'".
אנחנו ניסינו לדבר איתו על המדינה והצבא, אבל אני חשבתי לעצמי: אולי הוא צודק, אולי מה שאנחנו צריכים לעשות זה רק להתפלל, לברך, לשמור מצוות וכו', ולא להתעסק כל הזמן בשאלות 'האם זה זמן הגאולה או לא? האם המדינה היא חלק מזה או שלא?'.
למה זה חשוב בכלל?
תודה מראש,
אוהד.
התשובות שקיבלנו מכם:
תשובה ראשונה: שלום אוהד.
קראתי את שאלתך בעלון, וחשבתי - שלא רק ששאלתך חשובה ומרכזית מאד, ויש לתת עליה את הדעת ברצינות, לתת תשובה רציונאלית, אלא שזו גם שאלה שאת תשובתה צריך לחיות- כל הזמן.
זהו נושא שעסקתי בו תקופה ארוכה, ואני מתפלל שלעולם לא אפסיק לעסוק בו.
קודם כל, היהודי ה'ברסלבר' שפגשת בצפת הוא בודאי יהודי כשר מאד, ירא שמיים ומתפלל בדבקות. אין לי ספק בזה. יש לנו המון המון מה ללמוד מחסידי ברסלב בתחום התפילה, הדיבור הישיר עם הקב"ה, אהבת ה' (כמו שאמר לך) ,אמונה בהשגחה פרטית, החיות שלהם בעבודת ה', ובעיקר- בכך שאינם מתביישים כלל בכך שהם עובדי ה'. באמת זו דרגה גבוהה מאד בעבודת ה'.
אבל, צריך לזכור שאין זה הכל. כל השבחים שכתבתי לעיל מתייחסים לקשר ביני, האדם הפרטי, לקב"ה. אך אין בכל זה כדי לפגוש את הקב"ה בכל תחומי החיים.
אנסה להסביר זאת במשל:
שמוליק קנה פז'ו 306 מסוכן מכוניות. שבוע אחרי קניית הרכב, פוגש שמוליק את סוכן הרכב. שואל הסוכן: "איך הרכב שלנו, אה?" טופח שמוליק על כריסו, מחייך חיוך ענוג, ואומר בתחושת סיפוק: "שמע, אין כמותו. מה אני אגיד לך? לפני שקניתי את הרכב, כל יום הייתי חוזר מהעבודה הקשה הביתה, ונאלץ להסתפק במאוורר ישן. עכשיו, ברגע שאני חוזר מהעבודה, לפני שאני נכנס להגיד שלום, אני כבר מתרווח לי בכסא הנהג, מוריד את המשענת למצב שינה, מפעיל מזגן במצב 4, ושוקע ב- 45 דקות מנוחה. ממש גן עדן עלי אדמות".
אם זה לא היה עצוב, היינו צוחקים. אם לא את המציאות הזו אנו חווים על בשרינו פעמים רבות, הרי שכסיפור בדיוני יש בו כדי לשעשע .
הרכב יכול לשרת מטרות רבות. אמת. הרכב טוב גם בתור מקום מנוחה, גם זה אמת. גם מערכת הרדיו שימושית וחשובה, הרכב יכול לשמש כמחסן, ועוד ועוד. אך ברור לכל, שאת עיקר מטרת הרכב, שכח שמוליק. הוא השקיע כסף רב ברכישת כלי שמשמש לנהיגה. כל שאר הדברים הם רק מצטרפים למטרת הנהיגה, שיהיה נוח בנסיעות ארוכות וכו'. שמוליק לא 'נפגש' באמת עם רכבו, הוא 'עבר לידו', ולא 'חי' אותו.
זה קורה לנו הרבה. ישנו קטע חזק של אפריים קישון שנקרא "לא מקשיבים", נסה לאתר אותו. הוא מתאר דו - שיח של שני 'חברים' - שלעומד מן הצד נראה שהם מדברים זה עם זה, אך באמת כל אחד מדבר עם עצמו. אחד שואל "מה נשמע", והשני עונה – "על הפנים". הראשון אומר: "אני שמח, תמשיך כך", וכו' . הם בכלל לא מנסים לחיות אחד את השני, לשים לב מה עובר על השני.
אמונה איננה ידיעה בלבד שהקב"ה קיים. אנו רוצים לחיות אמונה. אמונה מלשון ' אומן' - סומך. אנו רוצים לראות איך כל החיים שלנו, וכל המציאות בכלל- סמוכה על הקב"ה. איך רק הוא זה שמנהל את העולם בחכמה, בטוב ובחסד. להיות בקשר עם הקב"ה בצורה מלאה.
והקב"ה מדבר אלינו דרך כל המציאות: ראשית כמובן, דרך התורה והמצוות, דרך הבריאה הנפלאה אנ נפגשים איתו. אנו רואים את גדולתו וחכמתו ביצירה הנפלאה של היקום, מתופעות עולמיות, עד לנמלים הקטנות הבונות את ביתן בחוכמה. כך גם בתחומים רבים נוספים, שאין כאן המקום לפרטם.
אך תחום נוסף וחשוב הוא: פגישה עם הקב"ה דרך האופן שהוא מנהיג את עם ישראל. יש פסוק בספר דברים: "זכור ימות עולם, בינו שנות דור ודור" . אנו צריכים לראות איך אבינו שבשמיים מנהיג ומוליך אותנו צעד צעד, איך הוא מצילנו מכל הצרים שעומדים עלינו לכלותינו- ומוליך אותנו קוממיות לארצנו.
אם הקב"ה מדבר אלי דרך הנהגת עם ישראל, ואם באמת אנו נמצאים עכשיו במהלך של "ראשית צמיחת גאולתנו", בתקומת הציונות ומדינת ישראל - הרי שגם אני צריך להיות בתוך זה...
אם אני אוהב מישהו לגמרי, ונותן בו אמון מוחלט- ארצה לפגוש אותו כמה שיותר. להכיר אותו מכמה שיותר צדדים. תמיד אחשוב עליו.
אם אני מאמין בקב"ה באמת, אוהד, אני מקיים מצוות, מתפלל בדבקות ואוהב את ה' - הרי שעלי להתבונן איך הוא מדבר אלי דרך עם ישראל ותקומתו, כמו דרך נושאים רבים אחרים.
ושוב, נזכור תמיד שיש לנו המון מה ללמוד ולקבל גם ממי שאינו הולך בדרך זו.
יש עוד מה להאריך בנושא, אך נסתפק בזה
בהצלחה
חזקי
הערה: כמובן, לא נסיתי בתשובה זו להתייחס לתוכן השאלות- צבא/ מדינה וכו', מפני שלא זו הייתה השאלה, והדברים באמת ארוכים וסבוכים. רק ניסיתי לעורר על הצורך בהתעניינות בנושאים אלו- באכפתיות שלנו למעשה ה' הפועל סביבנו.
תשובה שניה: אוהד שלום,
אני עונה לשאלתך "מהמותן" ללא הסתמכות שיטתית על מקורות, אך דבריי, כפי שתיווכח, מבוססים על המקורות.
היהדות אינה דת ליחידים בלבד. היהדות היא דת של 'עם ישראל' , היא דת ללאום. שגור בפינו מטבע הלשון "תרי"ג מצוות", אך בדיקה מהירה תגלה שבפועל, יכול כל יחיד מישראל לקיים הרבה פחות מתרי"ג מצוות. מדוע? כי מצוות רבות מאד מוטלות על הציבור כציבור, או חלות רק כאשר מתקיימות מסגרות ציבוריות. דוגמאות? בבקשה. מצוות המלכת מלך, קורבנות הציבור – התמיד, קורבנות החגים וכו', בנין בית המקדש, שמיטה ויובל הנוהגים באופן מלא רק כאשר "רוב (וי"א כל) יושביה עליה". התורה מצווה אותנו על אופן ניהול המלחמה, והרי מלחמה מנהל עם - ולא יחיד. התורה מצווה אותנו על הקמת מערכת משפט: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך", זוהי מצווה לאומית. הדוגמאות עוד רבות והעקרון ברור. אגב – גם בשכר ובעונש בתורה פנים לאומיים. בצד השכר - נצחונות על האוייבים, ובצד העונש - גלות.
מכל האמור נובעת מסקנה ברורה - יהודי אינו יכול להיות יהודי שלם אם הוא מתעלם מהצד הציבורי והלאומי של התורה. כשמצב האומה ירוד בנושאים אלה, יהודי לא יכול לצאת ידי חובתו הדתית בדאגה ל'רשות היחיד' שלו בלבד.
הציונות הדתית הינה זרם ביהדות שחרת על דגלו את העשייה בשני התחומים: הדתי והלאומי. כפי שהבהרנו, העשיה הלאומית גם היא חלק בלתי נפרד מן העשייה הדתית. זוהי אידאולוגיה מורכבת ומחייבת – אך זהו גם פשטה של תורה. הגלות קלקלה אותנו רבות בתחום זה. עקב המציאות שנכפתה על היהדות, מציאות של דת ללא מולדת, לא יכלו להתקיים התחומים הציבוריים של ההלכה ושל האמונה במידה רבה. עתה ב"ה אנו זוכים לתחייה מחודשת שלהם בבתי המדרש המפוארים שלנו. אך עדיין רבים הם שלומי אמוני ישראל שעוד לא הפנימו את השינוי ודבקים בעשייה יהודית מבורכת בתחום הפרט והקהילה, אך מוציאים אל מחוץ לתחומה של יהדותם את המדינה, את הציבוריות הישראלית.
אנו גאים להיות אלה שמרגישים מחוייבות דתית גם לחלקים אלה של יהדותנו.
מקוה שעניתי
בהצלחה
גלעד
"הברסלבר אמר לי: מה זה חשוב מדינה או צבא? העיקר זה שאתה אוהב את כולם, מתפלל ועובד את ה´ בשמחה". האם זה באמת כך?<BR>השאלה של אוהד, התשובות שלכם, ושתי שאלות חדשות עבורכם...
כ"ד שבט ה´תשס"ה - חברים מקשיבים
בעלון הקודם של 'חברים מקשיבים' (וגם באתר) הפנינו אליכם שאלה שהתקבלה אצלנו, וביקשנו לשמוע את דעתכם. בעקבות הפרסום קיבלנו מכם מכתבים רבים בדואר ודרך האינטרנט. לצערנו לא נוכל לפרסם את כולם אך אנו רוצים להודות לכולם על התשובות היפות. בחרנו לפרסם מתוכן שתיים, ולאחריהן תשובה שכתב אלי, אחד מן ה"חברים המקשיבים", ובסוף להביא בפניכם 2 שאלות חדשות:
השאלה:
"לחברים מקשיבים שלום,
קוראים לי אוהד. בשבוע שעבר הייתי עם משפחתי בצפת לחופשה קצרה. ביקרנו שם בכמה מקומות, ותוך כדי הטיול התחברנו לאחד מתושבי המקום, "ברסלבר", כפי שהוא מכונה אצלנו. היתה לנו שיחה מאד מעניינת, דברנו הרבה על השקפה ואמונה, והטענה שהוא אמר לנו כל הזמן היתה: "מה זה משנה אם יש לך כיפה סרוגה או שחורה או של נ נח נחמ וכו', העיקר שאתה מתפלל כל יום ואוהב את כולם ועובד את ה'".
אנחנו ניסינו לדבר איתו על המדינה והצבא, אבל אני חשבתי לעצמי: אולי הוא צודק, אולי מה שאנחנו צריכים לעשות זה רק להתפלל, לברך, לשמור מצוות וכו', ולא להתעסק כל הזמן בשאלות 'האם זה זמן הגאולה או לא? האם המדינה היא חלק מזה או שלא?'.
למה זה חשוב בכלל?
תודה מראש,
אוהד.
התשובות שקיבלנו מכם:
תשובה ראשונה: שלום אוהד.
קראתי את שאלתך בעלון, וחשבתי - שלא רק ששאלתך חשובה ומרכזית מאד, ויש לתת עליה את הדעת ברצינות, לתת תשובה רציונאלית, אלא שזו גם שאלה שאת תשובתה צריך לחיות- כל הזמן.
זהו נושא שעסקתי בו תקופה ארוכה, ואני מתפלל שלעולם לא אפסיק לעסוק בו.
קודם כל, היהודי ה'ברסלבר' שפגשת בצפת הוא בודאי יהודי כשר מאד, ירא שמיים ומתפלל בדבקות. אין לי ספק בזה. יש לנו המון המון מה ללמוד מחסידי ברסלב בתחום התפילה, הדיבור הישיר עם הקב"ה, אהבת ה' (כמו שאמר לך) ,אמונה בהשגחה פרטית, החיות שלהם בעבודת ה', ובעיקר- בכך שאינם מתביישים כלל בכך שהם עובדי ה'. באמת זו דרגה גבוהה מאד בעבודת ה'.
אבל, צריך לזכור שאין זה הכל. כל השבחים שכתבתי לעיל מתייחסים לקשר ביני, האדם הפרטי, לקב"ה. אך אין בכל זה כדי לפגוש את הקב"ה בכל תחומי החיים.
אנסה להסביר זאת במשל:
שמוליק קנה פז'ו 306 מסוכן מכוניות. שבוע אחרי קניית הרכב, פוגש שמוליק את סוכן הרכב. שואל הסוכן: "איך הרכב שלנו, אה?" טופח שמוליק על כריסו, מחייך חיוך ענוג, ואומר בתחושת סיפוק: "שמע, אין כמותו. מה אני אגיד לך? לפני שקניתי את הרכב, כל יום הייתי חוזר מהעבודה הקשה הביתה, ונאלץ להסתפק במאוורר ישן. עכשיו, ברגע שאני חוזר מהעבודה, לפני שאני נכנס להגיד שלום, אני כבר מתרווח לי בכסא הנהג, מוריד את המשענת למצב שינה, מפעיל מזגן במצב 4, ושוקע ב- 45 דקות מנוחה. ממש גן עדן עלי אדמות".
אם זה לא היה עצוב, היינו צוחקים. אם לא את המציאות הזו אנו חווים על בשרינו פעמים רבות, הרי שכסיפור בדיוני יש בו כדי לשעשע .
הרכב יכול לשרת מטרות רבות. אמת. הרכב טוב גם בתור מקום מנוחה, גם זה אמת. גם מערכת הרדיו שימושית וחשובה, הרכב יכול לשמש כמחסן, ועוד ועוד. אך ברור לכל, שאת עיקר מטרת הרכב, שכח שמוליק. הוא השקיע כסף רב ברכישת כלי שמשמש לנהיגה. כל שאר הדברים הם רק מצטרפים למטרת הנהיגה, שיהיה נוח בנסיעות ארוכות וכו'. שמוליק לא 'נפגש' באמת עם רכבו, הוא 'עבר לידו', ולא 'חי' אותו.
זה קורה לנו הרבה. ישנו קטע חזק של אפריים קישון שנקרא "לא מקשיבים", נסה לאתר אותו. הוא מתאר דו - שיח של שני 'חברים' - שלעומד מן הצד נראה שהם מדברים זה עם זה, אך באמת כל אחד מדבר עם עצמו. אחד שואל "מה נשמע", והשני עונה – "על הפנים". הראשון אומר: "אני שמח, תמשיך כך", וכו' . הם בכלל לא מנסים לחיות אחד את השני, לשים לב מה עובר על השני.
אמונה איננה ידיעה בלבד שהקב"ה קיים. אנו רוצים לחיות אמונה. אמונה מלשון ' אומן' - סומך. אנו רוצים לראות איך כל החיים שלנו, וכל המציאות בכלל- סמוכה על הקב"ה. איך רק הוא זה שמנהל את העולם בחכמה, בטוב ובחסד. להיות בקשר עם הקב"ה בצורה מלאה.
והקב"ה מדבר אלינו דרך כל המציאות: ראשית כמובן, דרך התורה והמצוות, דרך הבריאה הנפלאה אנ נפגשים איתו. אנו רואים את גדולתו וחכמתו ביצירה הנפלאה של היקום, מתופעות עולמיות, עד לנמלים הקטנות הבונות את ביתן בחוכמה. כך גם בתחומים רבים נוספים, שאין כאן המקום לפרטם.
אך תחום נוסף וחשוב הוא: פגישה עם הקב"ה דרך האופן שהוא מנהיג את עם ישראל. יש פסוק בספר דברים: "זכור ימות עולם, בינו שנות דור ודור" . אנו צריכים לראות איך אבינו שבשמיים מנהיג ומוליך אותנו צעד צעד, איך הוא מצילנו מכל הצרים שעומדים עלינו לכלותינו- ומוליך אותנו קוממיות לארצנו.
אם הקב"ה מדבר אלי דרך הנהגת עם ישראל, ואם באמת אנו נמצאים עכשיו במהלך של "ראשית צמיחת גאולתנו", בתקומת הציונות ומדינת ישראל - הרי שגם אני צריך להיות בתוך זה...
אם אני אוהב מישהו לגמרי, ונותן בו אמון מוחלט- ארצה לפגוש אותו כמה שיותר. להכיר אותו מכמה שיותר צדדים. תמיד אחשוב עליו.
אם אני מאמין בקב"ה באמת, אוהד, אני מקיים מצוות, מתפלל בדבקות ואוהב את ה' - הרי שעלי להתבונן איך הוא מדבר אלי דרך עם ישראל ותקומתו, כמו דרך נושאים רבים אחרים.
ושוב, נזכור תמיד שיש לנו המון מה ללמוד ולקבל גם ממי שאינו הולך בדרך זו.
יש עוד מה להאריך בנושא, אך נסתפק בזה
בהצלחה
חזקי
הערה: כמובן, לא נסיתי בתשובה זו להתייחס לתוכן השאלות- צבא/ מדינה וכו', מפני שלא זו הייתה השאלה, והדברים באמת ארוכים וסבוכים. רק ניסיתי לעורר על הצורך בהתעניינות בנושאים אלו- באכפתיות שלנו למעשה ה' הפועל סביבנו.
תשובה שניה: אוהד שלום,
אני עונה לשאלתך "מהמותן" ללא הסתמכות שיטתית על מקורות, אך דבריי, כפי שתיווכח, מבוססים על המקורות.
היהדות אינה דת ליחידים בלבד. היהדות היא דת של 'עם ישראל' , היא דת ללאום. שגור בפינו מטבע הלשון "תרי"ג מצוות", אך בדיקה מהירה תגלה שבפועל, יכול כל יחיד מישראל לקיים הרבה פחות מתרי"ג מצוות. מדוע? כי מצוות רבות מאד מוטלות על הציבור כציבור, או חלות רק כאשר מתקיימות מסגרות ציבוריות. דוגמאות? בבקשה. מצוות המלכת מלך, קורבנות הציבור – התמיד, קורבנות החגים וכו', בנין בית המקדש, שמיטה ויובל הנוהגים באופן מלא רק כאשר "רוב (וי"א כל) יושביה עליה". התורה מצווה אותנו על אופן ניהול המלחמה, והרי מלחמה מנהל עם - ולא יחיד. התורה מצווה אותנו על הקמת מערכת משפט: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך", זוהי מצווה לאומית. הדוגמאות עוד רבות והעקרון ברור. אגב – גם בשכר ובעונש בתורה פנים לאומיים. בצד השכר - נצחונות על האוייבים, ובצד העונש - גלות.
מכל האמור נובעת מסקנה ברורה - יהודי אינו יכול להיות יהודי שלם אם הוא מתעלם מהצד הציבורי והלאומי של התורה. כשמצב האומה ירוד בנושאים אלה, יהודי לא יכול לצאת ידי חובתו הדתית בדאגה ל'רשות היחיד' שלו בלבד.
הציונות הדתית הינה זרם ביהדות שחרת על דגלו את העשייה בשני התחומים: הדתי והלאומי. כפי שהבהרנו, העשיה הלאומית גם היא חלק בלתי נפרד מן העשייה הדתית. זוהי אידאולוגיה מורכבת ומחייבת – אך זהו גם פשטה של תורה. הגלות קלקלה אותנו רבות בתחום זה. עקב המציאות שנכפתה על היהדות, מציאות של דת ללא מולדת, לא יכלו להתקיים התחומים הציבוריים של ההלכה ושל האמונה במידה רבה. עתה ב"ה אנו זוכים לתחייה מחודשת שלהם בבתי המדרש המפוארים שלנו. אך עדיין רבים הם שלומי אמוני ישראל שעוד לא הפנימו את השינוי ודבקים בעשייה יהודית מבורכת בתחום הפרט והקהילה, אך מוציאים אל מחוץ לתחומה של יהדותם את המדינה, את הציבוריות הישראלית.
אנו גאים להיות אלה שמרגישים מחוייבות דתית גם לחלקים אלה של יהדותנו.
מקוה שעניתי
בהצלחה
גלעד
איזה סרט אתם חייםעזרא - ארכיון
מה איזה סרט?! אתה נגד זה שיתגייסו לצבא?!עזרא - ארכיון
חבל.אתה נגד רצון ה'.עזרא - ארכיון
ה' לא רוצה שתקלל את האחים שלך,ולא רוצה שתהיה כפוי טובה על זה שהוא הקים צבא שיגן עליך,צבא של יהודים אחים שלך שבעז"ה יחזרו בתשובה.
אני גם לא בטוחה שזה הדבר הכי נכון להתגייס לציבור שלנו-אולי עדיף ללמוד תורה-לאלה שיותר מוכשרים בזה...אבל זה לא הדיון פה...
אני גם לא בטוחה שזה הדבר הכי נכון להתגייס לציבור שלנו-אולי עדיף ללמוד תורה-לאלה שיותר מוכשרים בזה...אבל זה לא הדיון פה...
אתה יודע כמה חזרו בשאלה מזהעזרא - ארכיון
זה לא רצון ה' כי עם זה היה כולם היו הולכים
אמרתי שזה תלוי!עזרא - ארכיון
יש כאלה שכדאי שהם ישבו וילמדו תורה,כי זה מה שמציל את עמ"י...אבל יש כאלה שלא יכולים ללמוד תורה!
או שהם חילונים,ולא יודעים מה זה תורה...אז ברור שצריך שהם יתגייסו וילחמו באויבי עם ישראל!
או שהם חילונים,ולא יודעים מה זה תורה...אז ברור שצריך שהם יתגייסו וילחמו באויבי עם ישראל!
היה לנו על זה דיון בכיתה..עזרא - ארכיון
שהאנשים שלומדים תורה לא חייבים להתגייס לצבע כי יש להם שמירה מה'...
אבל מצד שני אסור להסתמך על הנס אז מה עושים?
(איזה מזל שבנות לא חייבות ללכת לצבא ויש שרות לאוי..)
אבל מצד שני אסור להסתמך על הנס אז מה עושים?
(איזה מזל שבנות לא חייבות ללכת לצבא ויש שרות לאוי..)
זה צבא של יהודים? זה צבא של חיות אדם.עזרא - ארכיון
בושה להגיד שהם משלנו.
צבא מוסרי שהורג חיילים שלו סתאםעזרא - ארכיון
הצבא של היום לא כל כך כמו שהוא אמור להיות אבלעזרא - ארכיון
אי אפשר בגלל זה להפקיר אותו סתם בסוף לא יהיה צבא ולא יהיה כלום!!!!!! אי אפשר להישאר עיוורים
תקשיבו הצבא עשו דברים רעים אבל זה לא אומר שהכל רעעעזרא - ארכיון
בזכותם אנחנו עדיין חיים ועדיין לא פיצצו אותנו!!!!
אני יודעת שהכבוד שלהם ירד מאז אבל עדיין קצת כבוד הם מקריבים למענינו את החיים שלהםםם!!!
נווו באמת??כמה חיילים מתו בשבילינו????
אני יודעת שהכבוד שלהם ירד מאז אבל עדיין קצת כבוד הם מקריבים למענינו את החיים שלהםםם!!!
נווו באמת??כמה חיילים מתו בשבילינו????
ובעיקקר היום,עזרא - ארכיון
שיש אנשים שיודעים שהם יכולים לתרום בצבא,ולהציל את עמ"י,אז הם לומדים תורה,בונים אישיות,ואז הולכים לצבא ונשארים יראי שמים ואנשים מדהימים...בעז"ה שירבו כאלה!
אבל יש אנשים שהם לא כאלה ובכל זאת הולכים לצבא...וזה לא טוב..
אבל יש אנשים שהם לא כאלה ובכל זאת הולכים לצבא...וזה לא טוב..
חבר'ה איזה סרט טוב הצבא מנהל בצורה רע ביותרעזרא - ארכיון
הם עוצרים משחררים ומכסנים חיילים סתאם ועוד
אתה לא קורא את מה שכותבים?עזרא - ארכיון
זה נכון,הם עושים דברים רעים...
אבל,גם הם עושים דברים כל כך משמעותיים וטובים,כמו להלחם באויבי עמ"י...
וגם-כתבתישאנשים יראי שמים שהולכים לצבא,ממש מעלים אותו,ועושים שליחות ממש חשובה!
אבל,גם הם עושים דברים כל כך משמעותיים וטובים,כמו להלחם באויבי עמ"י...
וגם-כתבתישאנשים יראי שמים שהולכים לצבא,ממש מעלים אותו,ועושים שליחות ממש חשובה!
לעטרת-עזרא - ארכיון
א."בזכותם אנחנו עדיין חיים ועדיין לא פיצצו אותנו!!!!" - באמת??
ב."נווו באמת??כמה חיילים מתו בשבילינו????" - מתו בשבילנו או בשביל האידאל המטופש "לא הורגים חפישם מפשע"???
ולספ- א." כמו להלחם באויבי עמ"י" - באמת? המתנחלים למניהם, הם האויבים שלך??
ב."כתבתי ששאנשים יראי שמים שהולכים לצבא,ממש מעלים אותם" אז מה ?? ואני חושבת אחרת ?? זאת לא הוכחה בשבלי
ב."נווו באמת??כמה חיילים מתו בשבילינו????" - מתו בשבילנו או בשביל האידאל המטופש "לא הורגים חפישם מפשע"???
ולספ- א." כמו להלחם באויבי עמ"י" - באמת? המתנחלים למניהם, הם האויבים שלך??
ב."כתבתי ששאנשים יראי שמים שהולכים לצבא,ממש מעלים אותם" אז מה ?? ואני חושבת אחרת ?? זאת לא הוכחה בשבלי
יופי,עזרא - ארכיון
אז זו גם לא הוכחה בשבילי שהם נליחמים במתנחלים...כי אמרתי שיש דברים רעים מאוד!
אבל כתבתי,שיש גם דברים טובים,כמו להציל את עמ"י,לחסל ראשי מחבלים,וכו'...
תראי מוריה,את יכטלה לבחור לראות רק רע,להגיד שכל החילונים,וכל הצבא,הם סתם רעים...ויש הרבה דברים שאת אומרת,שהם נכונים!אבל שום דבר לא סותר!את מבינה,זה תלוי מה את עושה עם הדברים האלה..כי אני בטוחה שאם תבואי לחילוני ותדברי אליו ככה,הוא לא בדיוק יחזור בתשובה..
אבל כתבתי,שיש גם דברים טובים,כמו להציל את עמ"י,לחסל ראשי מחבלים,וכו'...
תראי מוריה,את יכטלה לבחור לראות רק רע,להגיד שכל החילונים,וכל הצבא,הם סתם רעים...ויש הרבה דברים שאת אומרת,שהם נכונים!אבל שום דבר לא סותר!את מבינה,זה תלוי מה את עושה עם הדברים האלה..כי אני בטוחה שאם תבואי לחילוני ותדברי אליו ככה,הוא לא בדיוק יחזור בתשובה..
את לא מכירה את צבא משטרה את מכירה מסיפורים אניעזרא - ארכיון
מכיר והסרט לחסל ראשי מחבלים רק ראשי מהם השאר ומשטרה מעדיפה לגומר את ראשי מתנחלים
ןשאני מחזיר בתשובה קודם לא מדברים על הצבא ושתדעי שרוב חוזרים תשובה שדירבתי הם נגד להתגייס
ןשאני מחזיר בתשובה קודם לא מדברים על הצבא ושתדעי שרוב חוזרים תשובה שדירבתי הם נגד להתגייס
אוף אבל מה הקשר בכל למה שכתבתי???עזרא - ארכיון
את בנראה לא הבנת אותועזרא - ארכיון
לפי מה שאני הבנתי, הוא כתב :
א.את מכירה את צבא ומשטרת ישראל רק מיסיפורי הגבורה, לכן את חושבת שיש שם גם הרבה טוב, אז הוא אומר לך, שהרוב המוחלט של המבצעים שם הם נגד מתנחלים.
ב. לאחר שיחות שלו עם חוזרים בתשובה, הוא הגיע למסקנה שהם לא חזרו בשתשובה בגלל הדעות הפולטיות שלנו, ואפילו להפיך, הם גם חושבים שלא צריך להתגיס לצבא.
וחוץ מזה- את אמרת שיש גם טוב בצבא, אז נאי יכולה לספר לך שכל הערבים שהם עוצרים, הם משחררים אחרי חודש, מה שרק פוגע בביטחון של ישראל, כי ברגע שהם רואים שלפגוע בחיי אדם מישראל, לא חשוב כ"כ והם מקבלים רק חודש חודשים, א לא אכפת להם לחזור על פעולה זו שוב לאחר השיחרור. ככה שכל ה"מעצרים" יותר מזיקים מאשר מועילים.
א.את מכירה את צבא ומשטרת ישראל רק מיסיפורי הגבורה, לכן את חושבת שיש שם גם הרבה טוב, אז הוא אומר לך, שהרוב המוחלט של המבצעים שם הם נגד מתנחלים.
ב. לאחר שיחות שלו עם חוזרים בתשובה, הוא הגיע למסקנה שהם לא חזרו בשתשובה בגלל הדעות הפולטיות שלנו, ואפילו להפיך, הם גם חושבים שלא צריך להתגיס לצבא.
וחוץ מזה- את אמרת שיש גם טוב בצבא, אז נאי יכולה לספר לך שכל הערבים שהם עוצרים, הם משחררים אחרי חודש, מה שרק פוגע בביטחון של ישראל, כי ברגע שהם רואים שלפגוע בחיי אדם מישראל, לא חשוב כ"כ והם מקבלים רק חודש חודשים, א לא אכפת להם לחזור על פעולה זו שוב לאחר השיחרור. ככה שכל ה"מעצרים" יותר מזיקים מאשר מועילים.
מוריה- תקשיבי אני יודעת שהצבע גירש וכו' וזה היה נועזרא - ארכיון
רא מצידם שלחא תחשבי שלא הייתי נגד זה...
אבל בכל זאת כן החיילים שומרים עליינו!!!!!
אל תגידי שלא שמת לב לזה?
וכן גם זה שהם מתים מזה שלא מסכימים להם לירות בערבים?
זה הצבא עצמו החיילים לא אשמים.. זה שהם מקשיבים הם דיי לוזרים!!!
אפילו שמלחמת לבנוןן לא היה מאורגנת מלא חיילים מתו שם בשבילנו!!!
אז כדאי שתתחילי להעריך את זה שה שהם שומרים עלייך!!!
אבל בכל זאת כן החיילים שומרים עליינו!!!!!
אל תגידי שלא שמת לב לזה?
וכן גם זה שהם מתים מזה שלא מסכימים להם לירות בערבים?
זה הצבא עצמו החיילים לא אשמים.. זה שהם מקשיבים הם דיי לוזרים!!!
אפילו שמלחמת לבנוןן לא היה מאורגנת מלא חיילים מתו שם בשבילנו!!!
אז כדאי שתתחילי להעריך את זה שה שהם שומרים עלייך!!!
זה לא הם זה ה' אם ה' ירצה מישהו אחר יעשה את זהעזרא - ארכיון
נכון לגמרי...אבל הוא בחר בהם שיעשו את זה!עזרא - ארכיון
ואתה הודת בזה שהוא בחר בהם,בכך שכתבת שהוא היה יכול לבחור מישהו אחר...כי,זאת אומרת שהוא היה יכול,אבל הוא כן בחר בהם!
כל כך חבל,ששמירתץ תורה ומצוות יכולה להיות לא שווה לבן אדם כלום,רק בגלל המידות של שנאת אחים וכו'...
כי תעשה לי טובה,זה לא נובע מאכפתיוית לתורה...
יש לי הרגשה,שזה רק תירוץ להבעיר את השנאה שיש לך לאחים שלך...
כל כך חבל,ששמירתץ תורה ומצוות יכולה להיות לא שווה לבן אדם כלום,רק בגלל המידות של שנאת אחים וכו'...
כי תעשה לי טובה,זה לא נובע מאכפתיוית לתורה...
יש לי הרגשה,שזה רק תירוץ להבעיר את השנאה שיש לך לאחים שלך...
ובתורה,אדוני,לא משתמשים!עזרא - ארכיון
תפסיק לחלל אותה,כמו הנטורקרטא...
הי! זאת היתה התבטאות קשהעזרא - ארכיון
אני חושבת שאץ זאת שמחללת אותה עם דעותיך, יש הבדל ענק בן דעתו לבין דענת נטוריקרטא!
ואני ממש לא מסכימה איתך, הם לא שומרים עלינו, והראתי לך למה הם אפילו מזיקים, זה שהם מתו "בשבילי" עוד לא אומר שהם אלא ששומרים עלי!!
שמי לב להבדל
ואני ממש לא מסכימה איתך, הם לא שומרים עלינו, והראתי לך למה הם אפילו מזיקים, זה שהם מתו "בשבילי" עוד לא אומר שהם אלא ששומרים עלי!!
שמי לב להבדל
לא רק מתו...גם חיים כל הזמן 24 שעות שומרים עלינו..עזרא - ארכיון
החיילים הצדיקים במסירות נפש..כל יום שומעי נהרג מחבל חוסלה חולית מחבלים וכו'
אבל את לא מבינה שאת ה"מלחמות" במתנחלים ר"ה אמר להםעזרא - ארכיון
לעשות?
תחשבי- מה את היית עושה? ישיבה בכלא לזמן ממושך (מאוד...), או שמירת האידיאלים שלך?
לא צריך להאשים את הצבא בזה שאנשים שם למעלה החליטו החלטות שגוייות ונגד הערכים שעליהם חונכנו?!
תחשבי- מה את היית עושה? ישיבה בכלא לזמן ממושך (מאוד...), או שמירת האידיאלים שלך?
לא צריך להאשים את הצבא בזה שאנשים שם למעלה החליטו החלטות שגוייות ונגד הערכים שעליהם חונכנו?!
אם כל הכבוד..עזרא - ארכיון
אם לא היה צבא כל הארצות היו מפוצצת לנו ת'צורה...
כמו שאתעזרא - ארכיון
אמרת לי את הדברים שהם עושים,כך גם אני אמרתי לך שהם נכונים,אבל זה לאסותר...הם עדיין שומרים עלינו ומתים בשבילינו...אני לא תמיד בעד להתגייס,בעיקר אם זה בשביל ללמוד תורה במקום,אבל יש הבדל בין זה לבין לחשוב ככה על אחים...
במה אני יכולה לחלל אותה?
בזה שאני רוצה שאחים שלי יחזורו בתשובה,ושאני לא מייחלת למוות שלהם כבר??כי זה מה שהוא בעצם אומר...
ברור שה' זה ששומר עלייך,אבל אל תזלזלי בשליחים שלו!
מי את שתדעי יותר טוב מרבניםם???
אין רב שלא חולק איזשהוא כבוד לצה"ל,על השליחות של לחימה לעמ"י,גם עם כל הביקורת וה"אי הסכמות"...
כי בסופו של דבר,כולנו לא מסכימים איתם...אבל זה לא אומר כלום!
במה אני יכולה לחלל אותה?
בזה שאני רוצה שאחים שלי יחזורו בתשובה,ושאני לא מייחלת למוות שלהם כבר??כי זה מה שהוא בעצם אומר...
ברור שה' זה ששומר עלייך,אבל אל תזלזלי בשליחים שלו!
מי את שתדעי יותר טוב מרבניםם???
אין רב שלא חולק איזשהוא כבוד לצה"ל,על השליחות של לחימה לעמ"י,גם עם כל הביקורת וה"אי הסכמות"...
כי בסופו של דבר,כולנו לא מסכימים איתם...אבל זה לא אומר כלום!
נכון תמיד יש תאנשים האלה שמתאים להם צבא וכדאיעזרא - ארכיון
שיילכו וייגנו וכ'!!!
תמיד יש את הנחל החרדי!!!!!
וגם יש את האנשים שטוב להם להיות בשביבה וזה חלקם ללמוד תורה ותאמינו זה גם שמר ומגן עליינו!!!
תמיד יש את הנחל החרדי!!!!!
וגם יש את האנשים שטוב להם להיות בשביבה וזה חלקם ללמוד תורה ותאמינו זה גם שמר ומגן עליינו!!!
חוץ מההודעה הראשית,שאותה אני מניח העתקת מאיפה שהואעזרא - ארכיון
שאר הכתיבה שלך תואמת ילד שלא למד לפסק ולהביע את עצמו כמו שצריך,ומלאה בשגיאות כתיב.
ולכן תבין למה אי אפשר לענות לך ברצינות,כי אתה לא מבסס את הטענות שלך ולא כותב אותן בשום צורה מוצקה. הרי ברור שאם אתה מתנגד לשירות צבאי אתה מנתגד בעצם לכל מהלך הגאולה של תחיית עמ"י בארצו,בגישה החרדית של "אנחנו נשב בגלות ונוריד את הראש כל פעם שהקוזאקים יעשו בנו פרעות עד שיבוא המשיח" לא תגיע לשום מקום,הרי משיח בן יוסף כולו גשמיות של עבודה,החכמה היא לחבר את זה עם הדת לעומק,ללא הפרדה. ואם אתה רואה עצמך כדתי וצדיק גדול יותר מת"ח הכי גדולים של הדור (צר לי אם זה לא נכון,אבל כך משמע מההודעות שלך),אז וודאי שאתה יכול לעזור ולהשפיע! תתגייס לצה"ל,אחר כך תמצע מקצוע שבו תוכל להשתלב ולהרים את החברה הישראלית כולה, ויהיה עוד אדם דתי שיוביל וישפיע על המדינה כולה והיא תתחזק רוחנית וגשמית.
ולכן תבין למה אי אפשר לענות לך ברצינות,כי אתה לא מבסס את הטענות שלך ולא כותב אותן בשום צורה מוצקה. הרי ברור שאם אתה מתנגד לשירות צבאי אתה מנתגד בעצם לכל מהלך הגאולה של תחיית עמ"י בארצו,בגישה החרדית של "אנחנו נשב בגלות ונוריד את הראש כל פעם שהקוזאקים יעשו בנו פרעות עד שיבוא המשיח" לא תגיע לשום מקום,הרי משיח בן יוסף כולו גשמיות של עבודה,החכמה היא לחבר את זה עם הדת לעומק,ללא הפרדה. ואם אתה רואה עצמך כדתי וצדיק גדול יותר מת"ח הכי גדולים של הדור (צר לי אם זה לא נכון,אבל כך משמע מההודעות שלך),אז וודאי שאתה יכול לעזור ולהשפיע! תתגייס לצה"ל,אחר כך תמצע מקצוע שבו תוכל להשתלב ולהרים את החברה הישראלית כולה, ויהיה עוד אדם דתי שיוביל וישפיע על המדינה כולה והיא תתחזק רוחנית וגשמית.
מאמר הדור כבר לא קיים לדורנועזרא - ארכיון
לךל תשפיע וץשפוע יותר גם אם תתגייס לא תגיע לשום מקום ותדעו שאפילו צבא הפסדנו להרבה צבאות במשך השנים וזה לא מחייב
לכו תשפיעו ובסוף ךהיו כמו שטרן נוה ושאר ''טובים'' בצבא
ואתה יותר צדיק מהרב יאוליש מסטמאר והרב וייס והרב פישר
לכו תשפיעו ובסוף ךהיו כמו שטרן נוה ושאר ''טובים'' בצבא
ואתה יותר צדיק מהרב יאוליש מסטמאר והרב וייס והרב פישר
שאלה אם לצחוק או לבכותעזרא - ארכיון
רואים שבחייך לא למדת הרב קוק לעומק עם מישהו שמבין מה כתוב שם.
אם תלמד כמו שצריך תדע שאפשר לשים את חוקי התורה ראשונים לפני חוקי המדינה,וללכת לצבא. ואם אומרים לך לעשות משהו נגד חוקי התורה להגיד למפקד לא.
הרבי מסעטמר? שניה,זה לא זה שאמר לחסידים שלו לא לברוח מאירופה הנאצית ואז עלה על רכבת וברח?
להגיד שדברי מרן הרב קוק זצ"ל לא רלוונטיים זה הדבר הכי מטומטם שיש,ועיין בעיתון בשבע של שבוע שעבר, ב"רביבים" של הרב מלמד שליט"א,על ביזוי כבודו של הרב קוק.
אם תלמד כמו שצריך תדע שאפשר לשים את חוקי התורה ראשונים לפני חוקי המדינה,וללכת לצבא. ואם אומרים לך לעשות משהו נגד חוקי התורה להגיד למפקד לא.
הרבי מסעטמר? שניה,זה לא זה שאמר לחסידים שלו לא לברוח מאירופה הנאצית ואז עלה על רכבת וברח?
להגיד שדברי מרן הרב קוק זצ"ל לא רלוונטיים זה הדבר הכי מטומטם שיש,ועיין בעיתון בשבע של שבוע שעבר, ב"רביבים" של הרב מלמד שליט"א,על ביזוי כבודו של הרב קוק.
כן!עזרא - ארכיון
כי מאיפה בכלל החלטת שלא לרצות להרוג את אחים שלך זה לוותר על התורה?
תסתכל ותעריץ את האנשים הצדיקים שלא מוותרים על התורה,מקיימים קלה כחמורה,ומעורבים כל כך בארץ ישראל,ומנסים להשפיע על המדיניות שלה...
כלומר-לא להפיל אותה,אלא להעלות אותה!לגרום לה להתקרב לתורה!
תסתכל ותעריץ את האנשים הצדיקים שלא מוותרים על התורה,מקיימים קלה כחמורה,ומעורבים כל כך בארץ ישראל,ומנסים להשפיע על המדיניות שלה...
כלומר-לא להפיל אותה,אלא להעלות אותה!לגרום לה להתקרב לתורה!
אני מבין מאיפה התסכול נובעעזרא - ארכיון
באמת מעצבן לראות בוגדים כמו שטרן וחבריו,שמקריבים את הדת בשביל הצבא והמדינה,אבל לא צריך להיות מפוחדים מחסרי אופי כאלו. אנחנו יכולים להוביל ולנצח ואנחנו צריכים לתמוך בצה"ל.נכון-בצבא אולי מוגבלת ההתקדמות שלנו,כי באמת בצה"ל מונעים ממי שדתי באמת ונותן לדת להוביל אותו התקדמות לדרגות פיקוד גבוהות. אבל בתחומים אחרים-כלכלה,תקשורת,היי טק וכדו' חשוב מאוד שנתקדם ונשפיע בכל מקום.
יהודי לא ציוני..עזרא - ארכיון
אתה מדבר שטויות.. לך סע לפולין תראה מה היה לנו לפני שהיתה לנו מדינה מסודרת וצבא מסודר.. אתה יכול להגיד שהצבא רע?
הצבא שלנו בנוי מאנשים נפלאים שעושים עבודת קודש ואף אחד לא רוצה ברעתנו רק יש בעיה שדעותיהם שונות משלנו כי הדעות שלנו נובעות ממקום יותר רציני(תורה,יהדות) אבל בלי ספק שהם אנשים תותחים ובלי הצבא אני בטוח שלא היינו איפה שאנחנו עכשיו ולגבי מה שה' רוצה-אנחנו מחליטים מה שיהיה במעשינו. עובדה שכשלא היה צבא המצב היה גרוע ועכשיו כשיש צבא המצב טוב מאד ברוך ה' וכמובן בשאיפה שיהיה יותר טוב בדרך לגאולה..
ברור שצריך להתגייס לצבא כי זה עניין של פיקוח נפש..
נ.ב. תן מקורות לזה שאתה אומר שאם הצבא לא כשר אז המלחמה היא לא מלחמת מצווה אל תמציא השוואות לציצית..
הצבא שלנו בנוי מאנשים נפלאים שעושים עבודת קודש ואף אחד לא רוצה ברעתנו רק יש בעיה שדעותיהם שונות משלנו כי הדעות שלנו נובעות ממקום יותר רציני(תורה,יהדות) אבל בלי ספק שהם אנשים תותחים ובלי הצבא אני בטוח שלא היינו איפה שאנחנו עכשיו ולגבי מה שה' רוצה-אנחנו מחליטים מה שיהיה במעשינו. עובדה שכשלא היה צבא המצב היה גרוע ועכשיו כשיש צבא המצב טוב מאד ברוך ה' וכמובן בשאיפה שיהיה יותר טוב בדרך לגאולה..
ברור שצריך להתגייס לצבא כי זה עניין של פיקוח נפש..
נ.ב. תן מקורות לזה שאתה אומר שאם הצבא לא כשר אז המלחמה היא לא מלחמת מצווה אל תמציא השוואות לציצית..
תלוי...עזרא - ארכיון
ברור שצריך,למי שבאמת זה עדיף לו והוא יכול להשפיע שם...
וכן,אני יודעת מה תגיב כשיו,שזה לא נכון מה שדני כתב,כי זה ה' עושה שהמצב לא יהיה גרוע ולא הצבא...
וזה נכון!אבל,ה' נתן בידם את השליחות,ולכן חובה לכבדם...
וכן,אני יודעת מה תגיב כשיו,שזה לא נכון מה שדני כתב,כי זה ה' עושה שהמצב לא יהיה גרוע ולא הצבא...
וזה נכון!אבל,ה' נתן בידם את השליחות,ולכן חובה לכבדם...
לא תלוי..עזרא - ארכיון
חוץ ממי שהפרופיל שלו לא מתאים כולם צריכים ללכת לצבא מי שלומד טוב תורה זה אומר שיש לו יכולות שכליות גבוהות שילך לשקיע קצת בצבא זה בכלל לא עניין של סדר עדיפויות תורה אנחנו חיים כל הזמן וצבא זה חלק מלחיות תורה
ובכלל צבא לא פחות חשוב מלימוד תורה
ובכלל צבא לא פחות חשוב מלימוד תורה
לא נכון.עזרא - ארכיון
מי שהולך להיות ת"ח וגדול בתורה בצורה רצינית (ראש ישיבה וכדו') אין צורך שישרת בצבא.
עוד נקודה-לא כל מי שמשרת בצבא הוא אדם נפלא וקדוש,ולא צריך לכבד כל אחד שמפקד בצה"ל אנחנו אנשים שהתורה מובילה את החשיבה שלהם ולא צה"ל ולא המדינה,ולכן אם מפקד בצה"ל לא יכבד את חוקי התורה אנחנו לא נכבד אותו ונדע להגיד לו לא. וודאי שמפקד שגירש והכה מאות יהודים שרצו להגן על עמ"י איננו אדם קדוש,להפך,הוא חוטא. וזה שהוא הולך עם כיפה על הראש רק הופך אותו ליותר גרוע.
עוד נקודה-לא כל מי שמשרת בצבא הוא אדם נפלא וקדוש,ולא צריך לכבד כל אחד שמפקד בצה"ל אנחנו אנשים שהתורה מובילה את החשיבה שלהם ולא צה"ל ולא המדינה,ולכן אם מפקד בצה"ל לא יכבד את חוקי התורה אנחנו לא נכבד אותו ונדע להגיד לו לא. וודאי שמפקד שגירש והכה מאות יהודים שרצו להגן על עמ"י איננו אדם קדוש,להפך,הוא חוטא. וזה שהוא הולך עם כיפה על הראש רק הופך אותו ליותר גרוע.
כמדומניעזרא - ארכיון
שמשה רבינו היה יותר מראש ישיבה ובכל זאת הוא היה בצבא.
כל אדם צריך להיות בצבא גם משה רבינו.
מצוה הבאה לידך על תחמיצנה.
איך אפשר לוותר על מצוה כזאת? בגלל שקצת קשה?
"יהודי לא ציוני" - אתה לא היית בצבא אז אל תדבר.
הצבא שלנו הוא מאוד יהודי וגם דתי.
אבל אתה כחרדי אוהב לקחת את השוליים.
אני גם יכול להביא שוליםם על החרדים שמחללים שבת בפרסיא בזריקות אבנים, אלימות וונדליזם.
למה הם כן חרדים?
תחשוב טוב על הדברים
כל אדם צריך להיות בצבא גם משה רבינו.
מצוה הבאה לידך על תחמיצנה.
איך אפשר לוותר על מצוה כזאת? בגלל שקצת קשה?
"יהודי לא ציוני" - אתה לא היית בצבא אז אל תדבר.
הצבא שלנו הוא מאוד יהודי וגם דתי.
אבל אתה כחרדי אוהב לקחת את השוליים.
אני גם יכול להביא שוליםם על החרדים שמחללים שבת בפרסיא בזריקות אבנים, אלימות וונדליזם.
למה הם כן חרדים?
תחשוב טוב על הדברים
מי שיש לו דעות שונות משלנועזרא - ארכיון
אנחנו כן נכבד אותו במיוחד אם הוא שירת בצבא כל חייו והשקיע שם המון אבל כמובן שאם הוא עושה נגד ההלכה והתורה אנחנו נגיד לו לא אבל בטח שצריך לכבד אותו
לגבי הצבא-תסתכל היום על הראשי ישיבות של הציבור שלנו הרבה מהם היו בתפקידים בכירים ובכירים מאד בצבא..
לגבי הצבא-תסתכל היום על הראשי ישיבות של הציבור שלנו הרבה מהם היו בתפקידים בכירים ובכירים מאד בצבא..
לאליסף-עזרא - ארכיון
במלחמת מצווה, אפילו חתן מחופתו יוצא,
אני עוד אף פעם לא שמעתי סעיף שמדבר על תלמיד חכם.
אני עוד אף פעם לא שמעתי סעיף שמדבר על תלמיד חכם.
אם אין צורך בעוד חייליםעזרא - ארכיון
אין שום סיבה שאדם שהולך להיות ת"ח אמיתי,ממובילי הדור,ייצא ויבזבז את הלימוד שלו,כמו ששמעתי על הרצי"ה זצ"ל שאמר על הרה"ג דב ליאור שליט"א שכולו קודש,חוץ מחודש אחד שבו הוא היה בצבא...
על כל דבר אפשר להגידעזרא - ארכיון
שמישהו אחר יעשה את העבודה זה לא חכמה..
אבל מה זה את העבודה??עזרא - ארכיון
לא יודעת אם שכחת,אבל העיקר זה התורה!
וברורר שעדיף ללמוד תורה...אבל מה לעשות,שצריך צבא בשביל להגן על עצמינו,אז זה פיקוח נפש,וחלק חייבים ללכת לצבא בשביל זה....
זה לא שחלק צריכים ללכת ללמוד תורה,זה שחלק פשוט צריכים ללכת לצבא...כך צריך להסתכל על זה!
וברורר שעדיף ללמוד תורה...אבל מה לעשות,שצריך צבא בשביל להגן על עצמינו,אז זה פיקוח נפש,וחלק חייבים ללכת לצבא בשביל זה....
זה לא שחלק צריכים ללכת ללמוד תורה,זה שחלק פשוט צריכים ללכת לצבא...כך צריך להסתכל על זה!
לא נכוןעזרא - ארכיון
כולם צריכים ללכת לצבא,חוץ ממי שלא.
צבא זו מצווה גדולה,זהו המעשה,כל יהודי צריך לחיות חיי מעשה,ישנם יחידי סגולה שפטורים מחיי המעשה ושקועים רק בחיי הרוח.
צבא זו מצווה גדולה,זהו המעשה,כל יהודי צריך לחיות חיי מעשה,ישנם יחידי סגולה שפטורים מחיי המעשה ושקועים רק בחיי הרוח.
אליסףעזרא - ארכיון
לא אני אמרתי את זה את זה אמר הרב טל שמאמר הדור כבר לא קיים
מה הקשר מה שהיה לפני
מה הקשר מה שהיה לפני
לא משנה לדעתי חובהעזרא - ארכיון
להיתגייס בגלל ערבים ואויבנו שרוצים להשמידנו
ורעיון לא להיתגייס לצבא היא שטות ועדיף להייתגייס לקרבי
(אין לי כוח לקרוא את כל מה שנכתב)
ורעיון לא להיתגייס לצבא היא שטות ועדיף להייתגייס לקרבי
(אין לי כוח לקרוא את כל מה שנכתב)
ת'אמת, אני בשוק!עזרא - ארכיון
אתה אשכרה חושב שעדיף כבר לפרק את הצבא? אז יללא, בואו נחכה שכל הערבים יכנסו לשטחים שלנו, ושבידינו עכשיו, וירצחו אחד אחד (ח"ו)!
אנשים לא יודעים להעריך מה שיש להם עד שכבר אין להם אותו...
אנשים לא יודעים להעריך מה שיש להם עד שכבר אין להם אותו...
כן סליחה מחבלים נכנסו אפילו הם יש צבאעזרא - ארכיון
אבל זה לא קשור הם ה' רצה שיגנו עלינו זה לא חייב שצבא זה יוכל להיות כול דבר אחר וצבא כיום מסוכן לעם יהודי צבא שמסכן את חיילין
אה ומה אם נשמרתם מאד לנפשותכים?כן בוא נפרק את הצבאעזרא - ארכיון
נחיה באשליה שאין צבא ה' ישמור עלינו!!!
ה' ישמור עלינו רק עם אנחנו נעשה מאמץ לשמור על עצמינו!!!
ולפפרק את הצבא זה התאבדותתת....
ה' ישמור עלינו רק עם אנחנו נעשה מאמץ לשמור על עצמינו!!!
ולפפרק את הצבא זה התאבדותתת....
מי החליט את? צריך צבא רק צבא כמו של דוד לא שלעזרא - ארכיון
רבין ימ''ש ושאר ימ''ש אלה רשעים שם רשעים ירקב
תודה באמת...עזרא - ארכיון
מה אתה מביא דוגמא מהרבנים האלה???
הם פוסקים לצבור שלהם ואם אתה חלק ממנו בכיף..זה ענינך אבל רוב אלה שכאן לא נראה לי הולכים לפי הרבי מסאטמר והרב פישר...וגם מה הם אמרו למה לא להתגייס לצבא???אולי בגלל שכ"ת סוברים שאין צורך בצבא???כי הם סוברים שעוד לא הגיע הזמן למדינה וצריך לחכות למשיח??אני לא הולך לפיהם ואתה היחידי שכן אז עם כל הכבוד זה לא דוגמא..
הם פוסקים לצבור שלהם ואם אתה חלק ממנו בכיף..זה ענינך אבל רוב אלה שכאן לא נראה לי הולכים לפי הרבי מסאטמר והרב פישר...וגם מה הם אמרו למה לא להתגייס לצבא???אולי בגלל שכ"ת סוברים שאין צורך בצבא???כי הם סוברים שעוד לא הגיע הזמן למדינה וצריך לחכות למשיח??אני לא הולך לפיהם ואתה היחידי שכן אז עם כל הכבוד זה לא דוגמא..
קקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקעזרא - ארכיון
מה אתה מקשקש?!?
זאת מישהי אחרת..זאת לא אני..עזרא - ארכיון
לא הבנתי מזתומרת צבא של דוד?המלך?אם כן עברנו תזמניעזרא - ארכיון
םםםם ומה זה ימ"ש???
אל תכתוב כאן את השטויות שלך יותר.. אם ה' ירצה הוא יכתוב במקומך..
נכון בלי מאמץ אין עזרה חיילים הם מאמץ שלנו וה'עזרא - ארכיון
משלים את שאר
"יהודי לא ציוני", אתה מזעזע!!!עזרא - ארכיון
איך אתה אומר על אנשים יהודים ימ"ש??? נכון שהם עשו טעויות אבל גם דברים טובים... הם הקימו מדינה (למרות שזה ממש לא נוגע אליך..)!! למה אתה גר כאן? לך לחו"ל, ממילא המדינה לא חשובה לך והצבא יכול להרקב מצידך..
אח שלי בצבא! אחרי שגמר תיכון הוא הלך לישיבה כדי ללמוד תורה, כדי שבצבא הוא לא יתקלקל ועכשיו הוא מתאמן והכל כדי להגן עלינו, על עמ"י ובינהם עליך(!!) ואתה לא יודע להעריך מה שעושים , יורק לבור שאתה שותה ממנו.. בא לי לבכות שהוא נלחם וח"ו מסכן את החיים שלו ואתה, אתה מדבר ככה!
תתבייש לך!! איזה שטויות אתה אומר. לך תגור עם הערבים, תשלם להם כסף כדי שיהרגו אותך- זה בערך השטויות שאתה אומר..
שבעז"ה תקבל חכמה ותבין איזה דברים נוראים אמרת כאן...
אח שלי בצבא! אחרי שגמר תיכון הוא הלך לישיבה כדי ללמוד תורה, כדי שבצבא הוא לא יתקלקל ועכשיו הוא מתאמן והכל כדי להגן עלינו, על עמ"י ובינהם עליך(!!) ואתה לא יודע להעריך מה שעושים , יורק לבור שאתה שותה ממנו.. בא לי לבכות שהוא נלחם וח"ו מסכן את החיים שלו ואתה, אתה מדבר ככה!
תתבייש לך!! איזה שטויות אתה אומר. לך תגור עם הערבים, תשלם להם כסף כדי שיהרגו אותך- זה בערך השטויות שאתה אומר..
שבעז"ה תקבל חכמה ותבין איזה דברים נוראים אמרת כאן...
טיפשות כאן חוגגותעזרא - ארכיון
יש הבדל בין ארץ למדינה את זה לעולם לא תקלטו
אני חשוב שתקראי את הספר תיק רבין איך טפח למיתוס ואז תבינו מי זה רבין וחבר מרעיו שחלק מדבריהם סתאם טיפשות
ויש הבדל בין חייל לראשי הצבא שמסכנים את חיילים סתאם
אני חשוב שתקראי את הספר תיק רבין איך טפח למיתוס ואז תבינו מי זה רבין וחבר מרעיו שחלק מדבריהם סתאם טיפשות
ויש הבדל בין חייל לראשי הצבא שמסכנים את חיילים סתאם
זה "תיק רבין, איך תפח המיתוס" של אורי מילשטיין.עזרא - ארכיון
לא מסכנים ת'חיילים!עזרא - ארכיון
כל יום אנחנו בסכנה! אתה כבר לא עוקב אחרי כל הפיגועים שיש כל יום- חייבים להלחם ולהגן עלינו! לפעמים עושים טעויות וצריך לתקן אבל לא להרוס את הצבא! מה עדיף- שיש טעויות אבל בכל זאת יש הגנה או שח"ו אין טעויות וכולנו כבר היינו מתים ממזמן?!
ובקשר ל"צריך צבר כמו של דוד המלך" מאיפה בדיוק תביא צבא כזה? ומה שבטוח זה שלא תקבל כזה צבא ע"י הריסת הצבא שיש עכשיו..
ובקשר ל"צריך צבר כמו של דוד המלך" מאיפה בדיוק תביא צבא כזה? ומה שבטוח זה שלא תקבל כזה צבא ע"י הריסת הצבא שיש עכשיו..
אז תמשכי לחיות בסרט שתשני את צבאעזרא - ארכיון
נראה לי שעברנו תגבולעזרא - ארכיון
בואו נכבד את דעותיו של כל אדם..בלי להעליב ולפגוע, כי לא נראה לי שזה מטרת הפורום הזה...
דפי-מה שאנו רוצים זה שישלוט פה שילטון התורה (ונראה לי שאפילו את מסכימה איתי בקטע הזה).
עם צבא שכזה, ומדינה שכזאת- זה בחיים לא יצליח.
לשבת ולא לעשות כלום כדי לתקן- לא יעזור, צריך לעשות משהוא.
אני חושבת שלהקים צבא חדש, יהיה הרבה יותר קל מאשר לנסות לתקן צבא עם יסודות כ"כ מקולקלים.
כנ"ל לגבי המדינה.
דפי-מה שאנו רוצים זה שישלוט פה שילטון התורה (ונראה לי שאפילו את מסכימה איתי בקטע הזה).
עם צבא שכזה, ומדינה שכזאת- זה בחיים לא יצליח.
לשבת ולא לעשות כלום כדי לתקן- לא יעזור, צריך לעשות משהוא.
אני חושבת שלהקים צבא חדש, יהיה הרבה יותר קל מאשר לנסות לתקן צבא עם יסודות כ"כ מקולקלים.
כנ"ל לגבי המדינה.
אשריך את צודקתעזרא - ארכיון
כן, בטחעזרא - ארכיון
זה מאוד הגיוני מה שאת אומרת- בואו נהרוס כדי לבנות אותו דבר מחדש!!
ברור שאנחנו רוצים שילטון של תורה אבל מה בדיוק יעזור לך להרוס את הצבא ואת המדינה?! מה, תבני צבא חדש ותגידי שרק מי שדתי ומקיים את המצוות יכול לבוא לצבא הזה? כנ"ל למדינה?!
זה ממש לא הגיוני ולא מעשי... חוצמזה מי הקים את המדינה?! חילונים!! עכשיו תבואי ותעיפי אותם מכאן?! לא!! תנסי לתקן אותם וגם אם זה ייקח הרבה שנים... אין לנו זכות לדון אותם בלי שבכלל נתנו להם הזדמנות לתקן. תבינו שהם 'תינוקות שנשבו' והחינוך שקיבלו שונה מאיתנו אבל אם רק ננסה להאיר להם את הדרך אולי נצליח... בשנים האחרונות יש הרבה יותר חוזרים בתשובה! רק צריך לתת להם צ'אנס ועזרה..
ברור שאנחנו רוצים שילטון של תורה אבל מה בדיוק יעזור לך להרוס את הצבא ואת המדינה?! מה, תבני צבא חדש ותגידי שרק מי שדתי ומקיים את המצוות יכול לבוא לצבא הזה? כנ"ל למדינה?!
זה ממש לא הגיוני ולא מעשי... חוצמזה מי הקים את המדינה?! חילונים!! עכשיו תבואי ותעיפי אותם מכאן?! לא!! תנסי לתקן אותם וגם אם זה ייקח הרבה שנים... אין לנו זכות לדון אותם בלי שבכלל נתנו להם הזדמנות לתקן. תבינו שהם 'תינוקות שנשבו' והחינוך שקיבלו שונה מאיתנו אבל אם רק ננסה להאיר להם את הדרך אולי נצליח... בשנים האחרונות יש הרבה יותר חוזרים בתשובה! רק צריך לתת להם צ'אנס ועזרה..
תיקון מתחיליםעזרא - ארכיון
מעצמך ואז יתפשט לאחרים להרוס צבא זה כמו להתאבד ומי שלא ציוני שלא יתלונן שצריך להרוס צבא. צבא אומנם חילוני אומנם הם מקיימים בכל שניה שהם משרתים מצוה הגנה על ארץ
חבל שאין לך בינה וחכמה (יהודי לא ציוני)
תדמיין ששורפים את מגן דוד ביזיון
חבל שאין לך בינה וחכמה (יהודי לא ציוני)
תדמיין ששורפים את מגן דוד ביזיון
מה אתם חיים בסרט?עזרא - ארכיון
להקים צבא חדש ומדינה חדשה?! לקח לנו 2000 שנה בוא נראה כמה זה יקח לכם..
זה לא יקח לנו הרבה זמן לשנות פה את המדינה אם נהיה קצת יותר רציניים ונשקיע בכך מאמצים ולא ע''י לכלוכים על הצבא ועל כל מה שהוא לא מושלם..
זה לא יקח לנו הרבה זמן לשנות פה את המדינה אם נהיה קצת יותר רציניים ונשקיע בכך מאמצים ולא ע''י לכלוכים על הצבא ועל כל מה שהוא לא מושלם..
אתה מדבר פה על יהודים באופן גרוע!!!!!
הם הקימו את המדינה!!!ואם לא טוב לך עם זה אתה יכול לעזוב את ארץ ישראל...גם ככה מבחינתך חבל בכלל שיש את מדינת ישראל..
אז תלך למקום אחר...
אתה גם חושב שלא צריך את הצבא!!!תגיד לי,אתה שפוי?! הצבא מגן אלינו..ברור שה' מגן אלינו גם.. אי אפשר להגיד שלא יהיה צבא וה' ישמור אלינו..אסור לסמוך על ניסים!!ובלעדי הצבא שלנו ששומר עלינו לא היה פה כלום..יש הרבה חיילים שנהרגים בפיגועים,מלחמות,פעילויות צבאיות וכ'...הם נהרגים רק בשביל להגן עלינו(גם עליך..)..לבגן על ארץ ישראל..וככה אתה מדבר עליהם?!
זה מה שאתה מחזיר?!במקום להודות להם על זה..אתה עוד מזלזל?!
אם אח שכול היה רואה את מה שכתבת או מישו אחר שקרוב משפחה שלו נהרג למען ארץ ישראל הוא יה מפוצץ אותך ממכות!!!
באמת שתתביש!!ותחשוב על דברים טוב טוב לפני שאתה רושם אותם כאן בפורום של עזרא..הבנו כבר את הדעות הקיצוינות שלך!!!!!
ומוריה-לפי הדברים שאת כותבת כנראה שלא הבנת מה הוא אמר...אם היית מבינה באמת,היית מזדעזעת שזה מה שהוא אומר...ממשש כאליו הוא מהנטורי קרתא...
הם הקימו את המדינה!!!ואם לא טוב לך עם זה אתה יכול לעזוב את ארץ ישראל...גם ככה מבחינתך חבל בכלל שיש את מדינת ישראל..
אז תלך למקום אחר...
אתה גם חושב שלא צריך את הצבא!!!תגיד לי,אתה שפוי?! הצבא מגן אלינו..ברור שה' מגן אלינו גם.. אי אפשר להגיד שלא יהיה צבא וה' ישמור אלינו..אסור לסמוך על ניסים!!ובלעדי הצבא שלנו ששומר עלינו לא היה פה כלום..יש הרבה חיילים שנהרגים בפיגועים,מלחמות,פעילויות צבאיות וכ'...הם נהרגים רק בשביל להגן עלינו(גם עליך..)..לבגן על ארץ ישראל..וככה אתה מדבר עליהם?!
זה מה שאתה מחזיר?!במקום להודות להם על זה..אתה עוד מזלזל?!
אם אח שכול היה רואה את מה שכתבת או מישו אחר שקרוב משפחה שלו נהרג למען ארץ ישראל הוא יה מפוצץ אותך ממכות!!!
באמת שתתביש!!ותחשוב על דברים טוב טוב לפני שאתה רושם אותם כאן בפורום של עזרא..הבנו כבר את הדעות הקיצוינות שלך!!!!!
ומוריה-לפי הדברים שאת כותבת כנראה שלא הבנת מה הוא אמר...אם היית מבינה באמת,היית מזדעזעת שזה מה שהוא אומר...ממשש כאליו הוא מהנטורי קרתא...
כאן לכי שושי גרינפלדדברי איתהעזרא - ארכיון
אתה לא מובן- אי אפשר להבין את התגובות שלךעזרא - ארכיון
את מכירה שושי גרינפלד?עזרא - ארכיון
שאלי אותה היא אמרה שכןתמים צריכים לעזוב את הצבא אח שלה מת במלחמה
מי זה באמת שושי?עזרא - ארכיון
ולפי מה שהבנתי שבגלל שטח שלה מת היא חושבת שצריך לצאת מהצבא?לא הבנתי מה היא אומרת כנראה
כן בערךעזרא - ארכיון
חבל...כי בשביל להגן על עמ"י לפעמיםעזרא - ארכיון
צריך למות מול האויב...ו7אם מזה מסקנתה היא שצריך לצאת מצה"ל אז...אולי זה נובע מפחדנות...
גם בצבא יהושוע מתו פעם אחת...36 אנשים...ולא עזבו,אלא נלחמו...
גם בצבא יהושוע מתו פעם אחת...36 אנשים...ולא עזבו,אלא נלחמו...
לא חשבת שאח שלה מת סתאם כמו הרבה חייליםעזרא - ארכיון
בת סתם!?!?....אין כזה דבגר חייל שמת סתם!!...הוא יגעזרא - ארכיון
מגן על המקום שאתה גר בו...ותחשבו שנייה שבלי חיילים אין סיכוי שעכשיו היינו גרים כאן ובלי חיילים שמגנים עלינו בכלל עכשיו הערבים היו קופצים עלינו והורגים אותנו...אז תתחברו למציאות קצת!!
מה אתם עושים מהחיילים שלנו..!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
קודמקול- תהייו בטוחים שאם לא היה את החיילים שלנו לא היה אותכם..!!!!
הם מסכנים את החיים שלהם בשביל מדינת ישראל ובשביל מי שיושב בה =אתם!!
ולדעתי- כל אלה שכותבים שהחיילים דפוקים וכולי וכולי... הם כפויי טובה לגמריי!!!!! כאילו, מגנים עליך ואתה מקלל אותם?!?! זה לא ממש נורמאלי!!!
לכן- תעודדו את מי שרוצה להתגייס ותגידו בהצלחה ותודה לאלה שהתגייסו!
וכל הבולשיט הזה של "לא להתגייס כי זה ללכת למלחמת מצווה כשעושים עבירה זה לא צבא יהודי ובציציות זה לא ככה וכו'..."
זה שטויות לגמרי!!!
נכון- צריך לדעת מתי לא להסכים ולהגיד "אני יהודי ואני לא מפנה את אח שלי"
אבל זה לא אומר שלא צריך להתגייס!!
-אשרי כל מי שהתגייס, מתגייס ויתגייס!!!! תודה!!-
=)
נ.ב
מי שחושב כמוני שיכתוב את זה...!!!
שידעו כמה אנשים רוצים לחזק את החיילים שלנו!!
הם מסכנים את החיים שלהם בשביל מדינת ישראל ובשביל מי שיושב בה =אתם!!
ולדעתי- כל אלה שכותבים שהחיילים דפוקים וכולי וכולי... הם כפויי טובה לגמריי!!!!! כאילו, מגנים עליך ואתה מקלל אותם?!?! זה לא ממש נורמאלי!!!
לכן- תעודדו את מי שרוצה להתגייס ותגידו בהצלחה ותודה לאלה שהתגייסו!
וכל הבולשיט הזה של "לא להתגייס כי זה ללכת למלחמת מצווה כשעושים עבירה זה לא צבא יהודי ובציציות זה לא ככה וכו'..."
זה שטויות לגמרי!!!
נכון- צריך לדעת מתי לא להסכים ולהגיד "אני יהודי ואני לא מפנה את אח שלי"
אבל זה לא אומר שלא צריך להתגייס!!
-אשרי כל מי שהתגייס, מתגייס ויתגייס!!!! תודה!!-
=)נ.ב
מי שחושב כמוני שיכתוב את זה...!!!
שידעו כמה אנשים רוצים לחזק את החיילים שלנו!!
אני כמעט הכל כמוך...רק דבר אחד...עזרא - ארכיון
חייל זה בנ'דם שלא בדיוק מחליט על עמו אלה מחליטים במקומו...ואם הוא לא מצייט אז אין בעיה יש אלפי פתרונות לא ממש נחמדים...וחייל שמסרב פקודה זה אחד הדברים החמורים...ועל זה יש מאסר בפועל וכנס כספי..ואין שום חייל שרוצה לשבת בכלא ולשם...חוץ מיזה שכל מקום עבודה שהוא ילך יראו שהוא סירב פקודה
אם תורה אמר שאסור אז אסורעזרא - ארכיון
בלי תיחמונים
כן אז הרב הגאון יראה לי איפה כתוב שלחייל אסורעזרא - ארכיון
א- ללכת למחמת מצווה
ב- שכתוב שאסור לפנות ישובים וצריך לסרב פקודה
ב- שכתוב שאסור לפנות ישובים וצריך לסרב פקודה
ודאיעזרא - ארכיון
ר' אברום הוציא בשעתו את 18 איסורים לגרש יהודים ו
עיין בסנהדרין מט, א, במעשה בעמשא בן יתר שהלך בפקודת המלך להזעיק את ישראל למלחמה כדי להגן על מלכות בית דוד, והתעכב בגלל שדברי המלך הקב"ה קודמים לציווי מלך בשר ודם. ושם מדובר בעניין הנוגע לקיום הממלכה.
אמנם נכון שבמקרים של פיקוח נפש לאומי, אין אפשרות שכל חייל יחליט כיצד ראוי לתקוף, ואם יתקפו באופן אחר יסרב פקודה. בדיוק למקרים אלו יש חובה לציית, אלא אם כן ברור בעליל שהפקודה אינה נכונה.
אבל כאשר מדובר בפעילות אזרחית, כנגד אזרחים, שהיא כנגד מצווה מהתורה, אסור להשתתף בפעילות כזו.
עיין בסנהדרין מט, א, במעשה בעמשא בן יתר שהלך בפקודת המלך להזעיק את ישראל למלחמה כדי להגן על מלכות בית דוד, והתעכב בגלל שדברי המלך הקב"ה קודמים לציווי מלך בשר ודם. ושם מדובר בעניין הנוגע לקיום הממלכה.
אמנם נכון שבמקרים של פיקוח נפש לאומי, אין אפשרות שכל חייל יחליט כיצד ראוי לתקוף, ואם יתקפו באופן אחר יסרב פקודה. בדיוק למקרים אלו יש חובה לציית, אלא אם כן ברור בעליל שהפקודה אינה נכונה.
אבל כאשר מדובר בפעילות אזרחית, כנגד אזרחים, שהיא כנגד מצווה מהתורה, אסור להשתתף בפעילות כזו.
אם מפנים צריך לסרב פקודה,ואם נלחמים חייבים להצטרף!עזרא - ארכיון
דווקא ההפך רוב הרבנים אמרו לא לסרב פקודהעזרא - ארכיון
נכון,זאת שאלה...אבלעזרא - ארכיון
יש חילוקי דיעות...על מלחמה לא נראה לי שיש חילוקי דיעות אם לצאת להלחם...
זה נראה לי ברור שכן ותתחילו להעריך את הצבא!נמאסס!עזרא - ארכיון
בטח שיוצאים למלחמה!!...וברור שלא מסרבים!!עזרא - ארכיון
מה הז השטויות הלאה??...מה שטוב עושים ומה שלא מתאים לא עושים!?
מזתומרת ברור שלא מסרבים?עזרא - ארכיון
לפי דעתי כן לסרב..
אבל זה בכלל לא בידינו זה החלטה של החיילים!!!
אבל זה בכלל לא בידינו זה החלטה של החיילים!!!
למה הכל כ"כ ברור לך??? (ליבניאל)עזרא - ארכיון
כאילו, צא שניה מ"ברור שמתגיסים ולא מסרבים פקודה"
ותחשוב למה זה כ"כ ברור??
רק בגלל שהרבה חושבים ככה? סורי, בשבילי זה לא נימוק משכנע.
ב. איפה אתה מוצא שלגרש יהודים מביתם,נקרא מלחמת מצווה?
יש 14 איסורי תורה בביצוע הגרוש, אני לא מוצאת שום סיבה שבעולם למה לא לסרב פקודה.אשמח אם מישהוא יסביר לי מהיא דעתם של כל אלו
שחושבים אחרת ממני. (חוץ מתשובות כגון- פחדנות, וכ')
ג. כן, מה שלא מתאים לנו כבני מלך השומעים לחוקותיו,ומה שסותר את דבריו- אנחנו לא עושים.
ד. ברור שאסור לפנות ישובים - לא תחונם (נשמע מוכר?) וזה רק חלק מהעבירות שנכללות בפינוי ישובים.
ותחשוב למה זה כ"כ ברור??
רק בגלל שהרבה חושבים ככה? סורי, בשבילי זה לא נימוק משכנע.
ב. איפה אתה מוצא שלגרש יהודים מביתם,נקרא מלחמת מצווה?
יש 14 איסורי תורה בביצוע הגרוש, אני לא מוצאת שום סיבה שבעולם למה לא לסרב פקודה.אשמח אם מישהוא יסביר לי מהיא דעתם של כל אלו
שחושבים אחרת ממני. (חוץ מתשובות כגון- פחדנות, וכ')
ג. כן, מה שלא מתאים לנו כבני מלך השומעים לחוקותיו,ומה שסותר את דבריו- אנחנו לא עושים.
ד. ברור שאסור לפנות ישובים - לא תחונם (נשמע מוכר?) וזה רק חלק מהעבירות שנכללות בפינוי ישובים.
נכוןעזרא - ארכיון
למוריה וכולם...עזרא - ארכיון
א-אין כזה דבר לסרב פקודה גם אם זה לפנות יהודים צבא זה צבא אם כל אחד שהיה מסרב פקודה מתי שבא לו אז איך הצבא היה ניראה.. ב-אתם הורגים אותי איך יש לכם ת'חוצפה לדבר על הצבא ככה שאת מוריה עושה שרות לאומי או שאתה עלום עושה ישיבה יש אנשים שקורעים את התחת בשבילכם ובשביל המדינה אז תעשי חצי (את החצי הטוב שזה להילחם בערבים)ממה שהם עושים ואז יש לך ת'זכות לבוא ולדבר
זה נכון...עזרא - ארכיון
נכון!אתה צודק!עזרא - ארכיון
אבל אתה יכול להגיד ת'זה במילים טיפה שונות...
פשש יואב מרכלים עליך!!....->עזרא - ארכיון
מה שצבי אמר זה בדיוק מה שרציתי להגיד ובאמת שאם כולם היו מסרבים פקודה אז גם במלחמת לבנון השנייה היו מסרבים..ואז לא בטוח שהיה א''י (כי למה שחייל ירצה לתתת את נפשו כדי להציל אנשים כמונו!!)
אח מתי תציאו את עיות מראש אחעזרא - ארכיון
אם ר' אברום היה שומע אתכם לא עליכם הייתי מעדיף לא להיות שם וסליחה מה הקשר יש מוסר אולקי ויש מוסר מדיני איזה טפשות
מה!?עזרא - ארכיון
שאם הרב שפירא היה שמוע שאסור לסרבעזרא - ארכיון
היה צעוק אליכם לא בשנאה בכאב שתבינו שיש דברים שאסור לעשות
מזתומרת?אבל הרבעזרא - ארכיון
עובדיה יוסף אמר שאסור לסרב,גם...אז זה חילוקי דיעות,וכל אחד הולך לפי הרב שלו,וזהו...
נכוון...אבל עדיין תחשוב שכל חייל היה מסרבעזרא - ארכיון
פקודה כשלא היה לו נוח...נראה לך היינו היום בארץ?....או בכלל שהיה לנו צבא??
א. סירוב פקודה עלה על הפרק רק מתי שהפקודה התנגשהעזרא - ארכיון
עם מצוות התורה. (ככה אי זוכרת לפחות)
לעניות דעתי, התורה קודמת.
לא יודעת מה איתך, אבל נראה לי שהקב"ה יודע מההוא עושה, ואל לי להתערב בענינים לא לי.
לעניות דעתי, התורה קודמת.
לא יודעת מה איתך, אבל נראה לי שהקב"ה יודע מההוא עושה, ואל לי להתערב בענינים לא לי.
מה ה\הקשר תורה קודמת לכולעזרא - ארכיון
אבל הבעיה שההלכה עצמה אומרת שצריך לצייתעזרא - ארכיון
לפקודות...אז על מה הוויכוח!??...חוץ מיזה כשכבשו בעזה אז שמלאנים לא אמרו ''אני לא ניכנס כי אני נגד כיבוש''....הם נכנסו כמו שצקיך ועשו בדיוק מה שאמרו להם..אז ק''ו שאנחנו הדתיים צריכים להראות דוגמא ולא להיות עקשנים (לפעמים)
איפה כתוב בתורה שצריך לציית לפקודות?עזרא - ארכיון
אני דוקא זוכרת את הסיפור של חנה ו-7 בניה שסירבו פקודה ישירה של מלך.
וגם את הסיפור של ר' עקיבא שלימד תורה יהודים למרות איסורו של המלך (או השליט, לא זוכרת מה בדיוק היה בזמנו).
ויש עוד המון סיפורים כאלו.
יש לך מקור הילכתי שאומר שפקודת מלך בשר ודם קודמת לפקודת מלך מלכי המלכים, הקב"ה?
אני ממש אשמח אם תביא לי (אני רצינית, אם יש לך מקור הילכתי , אני ממש אשמח לקרוא על זה).
וחוץ מזה- אנו (היהודים) כן צריכים להיות עקשנים , ולשמור על מצוות ה', גם אם זה עולה לנו במחיר יקר.
וגם את הסיפור של ר' עקיבא שלימד תורה יהודים למרות איסורו של המלך (או השליט, לא זוכרת מה בדיוק היה בזמנו).
ויש עוד המון סיפורים כאלו.
יש לך מקור הילכתי שאומר שפקודת מלך בשר ודם קודמת לפקודת מלך מלכי המלכים, הקב"ה?
אני ממש אשמח אם תביא לי (אני רצינית, אם יש לך מקור הילכתי , אני ממש אשמח לקרוא על זה).
וחוץ מזה- אנו (היהודים) כן צריכים להיות עקשנים , ולשמור על מצוות ה', גם אם זה עולה לנו במחיר יקר.
ההלכה אומרת שצריך לציית לפקודות של אותועזרא - ארכיון
מימשל...וזאת פקודה שאתה לא עובר על חלקי ההלכה אז צריך לציית...חוץ מיזה כשנייהיה רבי עקיבא נדבר על זה...ואין לי מושג איפה זה כתוב...פשוט באמצע שיערו המורה אמר את זה...וגם לפעמיים אין ברירה ועכשיו אין ברירה...חוץ מיזה שזה היה חילו ה' לסרב לפקודה!!
למה חילול ה'?עזרא - ארכיון
לעמוד על זכותי לקים את מצוותיו זה חילול שמו?
לעניות דעתי זה הפוך.
ב. למה עכשיו אין ברירה? אפשר יפה מאוד לסרב פקודה? סה"כ תקבל כמה חודשים בכלא, וחוץ מזה זה אפילו לא משפיע לך על החיים האזרחים.
ג.זה שאני לא רבי עקיבה לא אומר לי שאסור לי ללכת בדרכיו.
ואני שואפת להיות כמותו (ונראה לי שכל אחד מאיתנו).
לעניות דעתי זה הפוך.
ב. למה עכשיו אין ברירה? אפשר יפה מאוד לסרב פקודה? סה"כ תקבל כמה חודשים בכלא, וחוץ מזה זה אפילו לא משפיע לך על החיים האזרחים.
ג.זה שאני לא רבי עקיבה לא אומר לי שאסור לי ללכת בדרכיו.
ואני שואפת להיות כמותו (ונראה לי שכל אחד מאיתנו).
בטח שזה חילול ה'...תחשבי שאני חחילוני:עזרא - ארכיון
''איכס הדתיים האלה מה שבראש לשלהם עושים....מסרבים פקודה בלי לדפוק חשבון''....עכשיו יותר מובן??...חוץ מיזה אין ברירה כי זאת המציאות של היום...ובנתיים אי אפשר לשנות את זה...כל אחד מוותר על חלק....ואנחנו וויתרנו על הגוש לצערי
אני דוקא חושבת אחרתעזרא - ארכיון
נגיד ואני חילוני :"ואו הדתיים האלו, סוף סוף אנשים עם עקרונות, אנשים שיש להם תשובות לשאלות, אנשים שהידע שלהם מבוסס על משהוא, לא כמו אולמרט או פרץ גם כן.."
לא נראה לי... לפי החנוך שלהם רובם דוקאעזרא - ארכיון
בקשר לדתיים חונכו לחשוב שלילי
אני מסכיפ עם שירה....תחשבי שנייה מישו שלא ממשעזרא - ארכיון
מחבב אותנו יגיד משו טוב עלינו...זה לא נשמע היוני
חחח יבניאל זה כמו שתגיד אני חילוניה ואני רואה בתעזרא - ארכיון
עם חצאית ובן עם עיגול על הראש...
וזה יצחיק אותי....
או כל מיני דברים כאלה שהם מצוות בתורה....
זה גם חילול ה'?
כי זה אוותו דברר
וזה יצחיק אותי....
או כל מיני דברים כאלה שהם מצוות בתורה....
זה גם חילול ה'?
כי זה אוותו דברר
ממש לא~!!!....ז דברים רגילים!!...הם רואים את זה כעזרא - ארכיון
כל יום....סירוב פקודה לא כל יום!!
אני מסכימה איתך - אבל בנוגע לסירוב פקודהעזרא - ארכיון
אם רבנים אומרים שאסור אז אסור -אין אפילו ויכוח!!!
כן?אולי יש סירובי פקודה שאתה לא יודע עלייהם?עזרא - ארכיון
אז כמה דברים שאיכשהו עדיין לא עובדים בשבת...
אז גם החילונים בטח מעוצבנים?
ויש דברים כבר שהם לא חילול ה!!!
אם הם יפנו זה גם יכול להיות חילול ה'
הדתיים נגד הפינוי וכתוב בתורה שא"י היא קדושה והם מפנים?
אז גם החילונים בטח מעוצבנים?
ויש דברים כבר שהם לא חילול ה!!!
אם הם יפנו זה גם יכול להיות חילול ה'
הדתיים נגד הפינוי וכתוב בתורה שא"י היא קדושה והם מפנים?
כתוב שא"י קדושה-נכון אבל גם כתוב שהתנאי שנקבל אותהעזרא - ארכיון
זה שכללל עמ"י יקימו את המצוות
כרגע כידוע לנו זה לא המצב, ועדיף שפשוט נימנע מחילול ה' סתם,
במצב הזה היא מעולם לא תהיה שלנו ושלמה
כרגע כידוע לנו זה לא המצב, ועדיף שפשוט נימנע מחילול ה' סתם,
במצב הזה היא מעולם לא תהיה שלנו ושלמה
נכון צריך להמנע מחילול ה' סתם אבל לסרב פקודהעזרא - ארכיון
כשזה פינוי של אחים שלך מהבית זה לא חילול ה'!
הפ ללא בדיוק יודעים מה הולך בתורה והכל...עזרא - ארכיון
הם מסתכלים על מה שקורה עכשיו,..והבעיה שיש רבנים שאומרים שצריך לסרב ויש רבנים שאומרים שאסור
אני חושבת שצריך להימנע הכי שאפשר מחילול ה'עזרא - ארכיון
צריך ללכת לפי הרב שבדכ' המשפחה הולכת לפיו,
אז שנייה כשהמלאנים לא ירצו לכבוש אועזרא - ארכיון
להיכנס לעזה או להגן עליך...אז הם יסרבו פקודה וזה יהיה בסדר?
למי אתה מגיב? אני אמרתי שאסור לסרב פקודה,עזרא - ארכיון
לפני ששואלים רב...מוסרי!!....צריך לחשוב בעתידעזרא - ארכיון
על העתיד של צה''ל והעתיד של המדינה...ובעתיד מה אנשים אחרים יעשו כשלהם לא יהיה טוב
אני לויודעת אם זה יהיה בסדרעזרא - ארכיון
אבל זה 3 דברים כ"כ שונים:
המלחמה זה בטחון של מדינה שלמה
פינוי זה שיגעון של השמאלנים שמזה יגיע שלום?
והאמת יש שלום?
המלחמה זה בטחון של מדינה שלמה
פינוי זה שיגעון של השמאלנים שמזה יגיע שלום?
והאמת יש שלום?
דרך ארך קדמה לתורה... נכון,עזרא - ארכיון
ולכיבוש?!!?...זה גם שונה?עזרא - ארכיון
סליחה על הבורות שלי.. אבל למה אתה מתכוון???עזרא - ארכיון
*חוץ מיז זה ממש לא שונה....זה אותו דבר....זהעזרא - ארכיון
סירוב פקודה...מכל סיבה שהיא היא לא טובה
נכון... על עוד הפקודה לא נוגדת ת'הלכה צריך להקשיבעזרא - ארכיון
לה
בקשר למה?.עזרא - ארכיון
לדעתך סירוב פקודה זה לא טוב בכל מצבעזרא - ארכיון
כן...עזרא - ארכיון
בדיוק!!עזרא - ארכיון
חח זהו שלדעתי לא...עזרא - ארכיון
למה ???עזרא - ארכיון
כי יש עקרונות...של בנאדם ואם הוא חושבעזרא - ארכיון
שהצבא עושה משהו ללא מטרה וזה רק יפגע אז למה שלא יסרב?
סבבה אני שמלאניץ....לדעתי אין קטע בלכבושעזרא - ארכיון
או להילחם
בלכבוד אני חושבת שצריך כי ה' הביא לנועזרא - ארכיון
את הארץ!והארץ הזאת כולה שלנו?
אז למה מי זה הערבים?
ולהלחם כשלא צריך מלחמה אז לא להלחם...
אני לא בעד מחבלים מתאבדים באוטבוסס!!!
אז למה מי זה הערבים?
ולהלחם כשלא צריך מלחמה אז לא להלחם...
אני לא בעד מחבלים מתאבדים באוטבוסס!!!
יופי אני נגד כיבוש (לא באמת)...אז אני יסרב פקודהעזרא - ארכיון
חח כאילו שאני כובשים משו אנחנו רק מוותריםעזרא - ארכיון
וכן אם אתה נגד ויש לך איזשהו עיקרון מאחורי זה (באמת מה?)
אז כן!לא שאני בעד זה...
וזה כמו החוק הדפוק הזה שלחיילים אסור לירו בערבי שבא להרוג אותם אז אה לא תסרב פקודה על זה ותביא לערבי סתם להרוג אותך?
אז כן!לא שאני בעד זה...
וזה כמו החוק הדפוק הזה שלחיילים אסור לירו בערבי שבא להרוג אותם אז אה לא תסרב פקודה על זה ותביא לערבי סתם להרוג אותך?
קודם כל אין חוק כזה!!....שנית כל אני בעד כיבוש!עזרא - ארכיון
שלישית אני סתם נותן לך דוגמא של מישו אחר...שפוט לא הגיוני להתחיל לסרב פקודה ע ל כל דבר שני שלא מתאים לי
יש כזה חוק לכן מלא חיילים סתם מתיםעזרא - ארכיון
יש דברים שיסכנו את כל העם ויש דברי שלא
מלחמה שחיילים יסרבו פקודה יסכן את העם
ופינוי לא יסכן אף אחד
מלחמה שחיילים יסרבו פקודה יסכן את העם
ופינוי לא יסכן אף אחד
החוק זה שאסור להרוג ערבי שלא יכול לפגוע בךעזרא - ארכיון
או במילים אחרותעזרא - ארכיון
החוק אומר "הוא יהרוג אותך קודם, ואז תהרוג אותו"
אבל ביהדות זה שונה"הבא להורגך- השכם להורגו"
או במילים אחרות, לפני שהוא יספיק להרוג אותך, אל תהיה טיפש,
קום ותהרוג אותו אתה!
וחוץ מזה- חילול ה' זאת עבירה גדולה, ולא כל דבר הוא חילול ה'!
ללכת לפי חוקי התורה למשל- זה לא חילול ה'!!
חילול ה' זה לא לחשוב אחרת מכולם.
חילול ה' זה לעשות את מה שירובעם עשה, חילול ה' זה דברים שונים לגמרי.
וחוץ מזה מה שאדם משדר זה מה שיחשבו עליך, אם תשמור מצוות והדבר היחיד שיהיה לך בראש זה "איך אני שומר מצוות שאף אחד לא ישים לב כדי שלא יהיה חילול ה'"- זאת בעיה ! בעיה שצריכים לפתור, ולי נראה , שאנו לא באמת חושבים שזה חילול ה' , זה פשוט פדיחות לנו,אז אנחנו מתרצים את זה ככה..
שימו לב לברסלבים לדוגמרא , הם לא חושבים "מה יחשבו עלי" ובנתים, עוד אף פעם לא שמעתי שהם מחללים את שם ה'!
אבל ביהדות זה שונה"הבא להורגך- השכם להורגו"
או במילים אחרות, לפני שהוא יספיק להרוג אותך, אל תהיה טיפש,
קום ותהרוג אותו אתה!
וחוץ מזה- חילול ה' זאת עבירה גדולה, ולא כל דבר הוא חילול ה'!
ללכת לפי חוקי התורה למשל- זה לא חילול ה'!!
חילול ה' זה לא לחשוב אחרת מכולם.
חילול ה' זה לעשות את מה שירובעם עשה, חילול ה' זה דברים שונים לגמרי.
וחוץ מזה מה שאדם משדר זה מה שיחשבו עליך, אם תשמור מצוות והדבר היחיד שיהיה לך בראש זה "איך אני שומר מצוות שאף אחד לא ישים לב כדי שלא יהיה חילול ה'"- זאת בעיה ! בעיה שצריכים לפתור, ולי נראה , שאנו לא באמת חושבים שזה חילול ה' , זה פשוט פדיחות לנו,אז אנחנו מתרצים את זה ככה..
שימו לב לברסלבים לדוגמרא , הם לא חושבים "מה יחשבו עלי" ובנתים, עוד אף פעם לא שמעתי שהם מחללים את שם ה'!
ובדיוק באותה מידה אם תעשה מצוות שנוגדותעזרא - ארכיון
את החוק במדינה ואת כולם זה חילול ה'!!...(עכשיו צריך לשאול רב האם מותר לעשות מצווה וכתוצאה יהיה חילול ה')...חוץ מיזה החוק אומר בדיוק ככה...אם הוא חמוש בנשק ויש מצב שהוא יתוקף אותך צריך להרוג אותו
כן אבל לפי המדינה לא צריך!!!עזרא - ארכיון
לא חייב אבל אתה יכולעזרא - ארכיון
לא חייב? אתה לא יכול להרוג ערבים אם אתה רק מראהעזרא - ארכיון
לערבי את הנשק מביאים לך כמה שנים במאסר!
החוק אומר שאם שאם הוא מאיים עליך אתה הורג אותו!!עזרא - ארכיון
עכשיו זה בחירה שלך להרוג או לאעזרא - ארכיון
נכון זהה בחירה שלך אבל אם אתה יורה באווירעזרא - ארכיון
או משו כזה עושים לך משפט!
למה נראה לך!?עזרא - ארכיון
כי זה עובדות!עזרא - ארכיון
כמה אנשים לא דווקא חיילים ירו באוויר והיה להם משפט...???
זה בגלל שהם לא חיילים...ואבגלל שאין להם רישיון לעזרא - ארכיון
לנשק...לא הגיוני שואמרים לך תמות ואל תהרוג
חח יש להם רישיחונות אבל אסור להרוגג את הערביםעזרא - ארכיון
הצדיקים שלא עושים לנו כלום!
החוק אולי בסדר עוד איכשהואעזרא - ארכיון
אבל מערכת המשפט בישראל תוציא אותך אשם בכל מצב בו תירה, אלא אם כן יש לך כדור בלב.
חחח גם החוק לא בסדרררעזרא - ארכיון
עטרת החוק אומרים שנכון את לא יכולה לירות בערבי סתםעזרא - ארכיון
כי את בכריזה עכשיו או כי את שונאת ערבים....ואני מאוד מסכימה עם החוק הזה דוווקא את לא יכולה סתם על דעת עצמך להרוג ערבי רק בגלל שהוא ערבי אם זה מתוך הגנה עצמית(הבא להורגך השקם להורגו)אז את לא נענשת על זה....עיוותתם לגמריי את החוק הזה...
לא הבנת..עזרא - ארכיון
יכול להיות שהחוק עוד בסדר.. איכשהוא..
אבל אם ירית (אפילו באויר) את תצאי אשמה.
אבל אם ירית (אפילו באויר) את תצאי אשמה.
.........עזרא - ארכיון
אם הערבי ירה אפילו באוויר לא יעשו להם במדינה הזאת כלום..
אבל אם איזה יהודי ירה סתם באוויר יתחקרו אותו וכ'..
אבל אם איזה יהודי ירה סתם באוויר יתחקרו אותו וכ'..
הלו אתם חיים באיזה בועה כנראה...אין שום חוקעזרא - ארכיון
כזה!!....כי אחד הכללים זה שצריך לפני לירות באוויר כדי להראות שיש לך כדורים...אז מה אתם מבלבלות את השכל??
אנשים אתם ממש מנפחים פה..!!!!עזרא - ארכיון
וחוצמיזה- לדעתי אין בעיה סתם לירות בערבי!!
זה אפילו צריך!!
"הקם להורגך השכם להורגו" - זה לא אומר לכם משו?!
הם מפילים מלא קסאמים על שדרות!!!
וזה סתם- כי בא להם!! כי הם מפגרים!!
אז זהווו...
נ.ב
אם בא לכם לדעת גם לחיילים היה ממש קשה לפנות!!!
הם בכו המון!!
אני אנסה לעשות אשכול חדש ולהעלות את המצגת שמראה אותם בוכים...
זה אפילו צריך!!
"הקם להורגך השכם להורגו" - זה לא אומר לכם משו?!
הם מפילים מלא קסאמים על שדרות!!!
וזה סתם- כי בא להם!! כי הם מפגרים!!
אז זהווו...
נ.ב
אם בא לכם לדעת גם לחיילים היה ממש קשה לפנות!!!
הם בכו המון!!
אני אנסה לעשות אשכול חדש ולהעלות את המצגת שמראה אותם בוכים...
אוףף... מישו יודע איך מעלים לפה מצגת?!עזרא - ארכיון
יש פה אנשים שאומרים שטיות שנגדות את תורהעזרא - ארכיון
חילול ה' בלקיים מצווה ישוב הארץ מה שטות?
לשירוש -עזרא - ארכיון
מזה משנה אם הם בכו??
ממתי מותר לעשות עבירות בבכי??
ממתי מותר לעשות עבירות בבכי??
בהרור עוד מעט נשמע ממך שהדעות של בנותעזרא - ארכיון
לא נחשבותתת...
אהה וביססתי את הדעה שלי אסור לסרב פקודה כל עוד זה נוגד את חוקי התורה (כמו הפינוי?)
אהה וביססתי את הדעה שלי אסור לסרב פקודה כל עוד זה נוגד את חוקי התורה (כמו הפינוי?)
מי שעושה עבירה וחוזר בתשובה מכפרים לו!!עזרא - ארכיון
ואם כופים עליו לעשות את זה..אז יש לו תמיד אופציה לחזור בתשובה..וזה שהם בוכים זה אומר שהם חזרו בתשובה..ואסור בכללל להגיד שהם טעו
ושרוש אי אפשר להעלות מצגת...תחבשי ביוטיובעזרא - ארכיון
ביוק אמרו את זה היום למה המגורשיםעזרא - ארכיון
לא סולחים? כי אפילו לא בקשו מהם אישית סליחהעזרא - ארכיון
יופי הם בוכים אבל זה עדיין לא מראה חרטה אמיתית!!!!!
דווקא אני ראיתי סרטונים שכן בקשו סליחהעזרא - ארכיון
והסבירו והיו די נחמדים (אבל זה היה טלוויזיה מחו''ל אז אולי זה רק קצת)
אבל בלי קשר....כדי להביע חרטה אאו לעשות תשבוה מספיק להרהר תשובה!!!
אבל בלי קשר....כדי להביע חרטה אאו לעשות תשבוה מספיק להרהר תשובה!!!
בסדר היו כמה יוצאי דופן!!!!עזרא - ארכיון
אבל מה שבטוח הצבא בתור צבא לא ביקש כלוםם!!
וגם המדינה בתור מדינה לא!!!!
וגם המדינה בתור מדינה לא!!!!
זה אור שהם לא מצטערים?!?...כי בדוגריעזרא - ארכיון
להמ שהם יסלחו להם!?...
בסדר אולי הם מצטערים!עזרא - ארכיון
אז למה הם לא יכולים לבקש סליחה?
זה לכבוד שלהם?
זה לכבוד שלהם?
כי למה נראה לך שהם יקשובו להם!?!עזרא - ארכיון
חוץ מיזה מה לעשות שחיילים זה גם לא עם מושלם!?...
זה שהם בכו, לא אומר שהם מצטערים.עזרא - ארכיון
זה רק אומר שקשה להם עם המעמד.
וחוץ מזה- לבקש סליחה זהוא רק חלק מתהליך התשובה, לדוג' במקרה הזה, הגרוש כללגם גזל, חלק מתהליך התשובה הוא להחזיר את הגזל + חמישית מן הסכום (או רביעית?? לא בטוחה, אני ממש אשמח אם מישהוא יבדוק את זה).
ולעטרת- אני ממש מצטערת, לא ניסיתי שזה ישמע ככה, אני ממש לא חושבת שכל הדעות של כולם לא חשובות. ההפיך, אם הייתי חושבת ככה, לא הייתי מגיבה פה בכלל.
וחוץ מזה, אני לא זוכרת מי אמרה את זה, אבל מישהיא פה אמרה שאני לא פתוחה לשמוע דעות,אז ככה- אני פתוחה ובגלל שאני פתוחה אינ קוראת פה דעות של אנשים שונים, אולי במקום לתקוף תנסי את להבין?
וחוץ מזה- לבקש סליחה זהוא רק חלק מתהליך התשובה, לדוג' במקרה הזה, הגרוש כללגם גזל, חלק מתהליך התשובה הוא להחזיר את הגזל + חמישית מן הסכום (או רביעית?? לא בטוחה, אני ממש אשמח אם מישהוא יבדוק את זה).
ולעטרת- אני ממש מצטערת, לא ניסיתי שזה ישמע ככה, אני ממש לא חושבת שכל הדעות של כולם לא חשובות. ההפיך, אם הייתי חושבת ככה, לא הייתי מגיבה פה בכלל.
וחוץ מזה, אני לא זוכרת מי אמרה את זה, אבל מישהיא פה אמרה שאני לא פתוחה לשמוע דעות,אז ככה- אני פתוחה ובגלל שאני פתוחה אינ קוראת פה דעות של אנשים שונים, אולי במקום לתקוף תנסי את להבין?
צריך להחזיר קרן וחומש (את המחיר וחמישית מימנו)עזרא - ארכיון
עכשיו בשביל זה צריך סנהדרין והיום זה לא קיים אז כשזה יהיה קיים יהיה להם את העונש שלהם...אבל בנתיים אנחנו לא אלה שצריכים לשפוט אותם כי אנחנו לא הקב''ה..חוץ מיזה שתי משפטים
1- ''אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו'' (אני לא בטוח שהוא בדיוק ככה אבל באותו רעיון) זה אומר שאתם לא יכולים להגיד למה הם לא עשו והכל כי זה קשה עוד לפני הכל
2-לדון אדם לכף זכות...למה תמיד לחפש מה הם עשו רע תראי את הטוב הם בכו!!....וזה אומר שהם מצטערים וזה שחצי מהם לא באמת ידעו איך עושים תשובה זה לא אשמתם
1- ''אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו'' (אני לא בטוח שהוא בדיוק ככה אבל באותו רעיון) זה אומר שאתם לא יכולים להגיד למה הם לא עשו והכל כי זה קשה עוד לפני הכל
2-לדון אדם לכף זכות...למה תמיד לחפש מה הם עשו רע תראי את הטוב הם בכו!!....וזה אומר שהם מצטערים וזה שחצי מהם לא באמת ידעו איך עושים תשובה זה לא אשמתם
אמיני לי מספיק אם הם יבואו לבקש סליחה ממי שהם גרשעזרא - ארכיון
זה לא קשור ללדון...עזרא - ארכיון
אני אומרת שאם הם באמת היו רוצים שהמגורשים ייסלחו!!
הם צריעכים ללככת לבקש סליחה!!
מה קשה בזה??
טוב דוגרי תמיד קשה לבקש סליחה על משו מבנאדם שצדק!!!!
הם צריעכים ללככת לבקש סליחה!!
מה קשה בזה??
טוב דוגרי תמיד קשה לבקש סליחה על משו מבנאדם שצדק!!!!
מה זה יעזור אם הם יבקשו סליחה?עזרא - ארכיון
אם אני הייתי אחת מהמגורשיםן..הייתי מעיפה אותו מהבית אם הוא היה בא לבקש סליחה!!!!!!!
זה כן יעזור אם הוא יבקש סליחה ויראה את זהעזרא - ארכיון
שזה מזיז לא והוא מצטער והוא בחיים ךלא יעשה את זה שוב!!!
וגם ינסה לעזור להם לצאת מזבל שהם כולם נמצאים..
לויודעת לפי הסרטון שהראו לנו כולם חולים מרוב שהם יושבים בבית בלי לעשות כלום..
גוגרי גמנחנו חייבים לתמוך בהם מלאאא!!!
וגם ינסה לעזור להם לצאת מזבל שהם כולם נמצאים..
לויודעת לפי הסרטון שהראו לנו כולם חולים מרוב שהם יושבים בבית בלי לעשות כלום..
גוגרי גמנחנו חייבים לתמוך בהם מלאאא!!!
אני אישית לא הייתי מקבלת ת'סליחה שלו!עזרא - ארכיון
אני לא חושבת שאני יכולה להחליט מה הייתיעזרא - ארכיון
עושה אילו...
כי ב"ה אני עדיין בבית ושום חייל לא התקרבבב...
אבל תחשבי על זה בטוח יזיז משווו
כי ב"ה אני עדיין בבית ושום חייל לא התקרבבב...
אבל תחשבי על זה בטוח יזיז משווו
לי אישית...זה לא היה מזיז..עזרא - ארכיון
תחשבי על זה!!!!אנשים גירשו אותך מהבית,שגדלת בו..שכול מה שעברת שם...עכשיו ברשות הערבים ימח שמם!!את היית סולחת..אם הם היו מבקשים סליחה?אני לא בטוחה..
תראו בקשר ללבקש סליחהעזרא - ארכיון
בדוגרי קשה ךהודות על טעות גם אם עשית אותם...ומה לעשות החיילים שלנו הם גם בני אדם שמוני וכמוכם (אני מניח) אז אצלם הבעיה זה לבקש סליחה ואצלי הבעיה היא אחרת ואצל כל אחת יש בעיה שונה אז מה עכשיו בגלל שזה מה שקשה לו בחיים, בגלל שזה הניסיון שלו אפשר להתחי לקלל אותם ולהגיד כמה שהם דפוקים/יצורים??
חח איכשהו כל החיילים אותו דבר?!עזרא - ארכיון
לפי הלכה אדם גדזול אסור לסולח לו רקעזרא - ארכיון
אם החזיר את הגזילה
מה זה הסוודשר?עזרא - ארכיון
מאיפה?מה זה?למה זה קשור..?
מה הקשר על גזילה?עזרא - ארכיון
דיברנו על הצטערות וחזרה בתשובה (_כאילו להתחרט על החטא)
וחלק מחטאי הגרוש היה גזלעזרא - ארכיון
לקדש שם שמיים זה לא בהכרח להיות קיצוני.....עזרא - ארכיון
אולי דווקא ההפך...
מה הקשר??עזרא - ארכיון
יענו, מה הקשר בן קידוש שם שמיים לחפיפנקיות?
אה,לא שייכתי לדיון שלכם...עזרא - ארכיון
דיברתי אל יהודי לא ציוני ועל מה שכתוב לו על הסוודשרט..[=
נו ..עזרא - ארכיון
ואני שאלתי, מה הקשר בן קידוש שם שמיים לחפיפנקיות?
מה חפיפניקיות??עזרא - ארכיון
ההיפך מקצוניות זה חפיפנקיותעזרא - ארכיון
ושאלתי היא מה הקשר בין חפיפנקיות לקידוש שם שמים?
לא דיברתי על זה -דיברתי על קיצוניות נגד המדינה.עזרא - ארכיון
גם אני.עזרא - ארכיון
להעתיק את השאלה שלי שוב ?
מה הקשר בין חפיפנקיות לקידוש שם שמים?
מה הקשר בין חפיפנקיות לקידוש שם שמים?
טוב,היסתבכת,עזבי.עזרא - ארכיון
ולא דיברתי על חפפינקיות אלא על קיצוניות נגד המדינהעזרא - ארכיון
ולא בהקשר שאת היתכוונת אליו...
מה הקשר עכשיו בכלל לחפיפנקיות?!?!עזרא - ארכיון
איככ... אני שונאת את הביטויים המפגרים האלה- "חפיפניקים, מזרוחניקים וכו'.."
זה כזה דפוק..!! =/
אהה... ודרך אגב.. מי שרוצה שאני אעביר לו את המצגת הזאת (שדיברתי עלייה) שיביא לי תמייל שלו אני אשמח לשלוח...!! =)
זה כזה דפוק..!! =/
אהה... ודרך אגב.. מי שרוצה שאני אעביר לו את המצגת הזאת (שדיברתי עלייה) שיביא לי תמייל שלו אני אשמח לשלוח...!! =)
moriyadsh@gmail.comעזרא - ארכיון
כל החיילים אותו דבר כי זה אותו מקרה1!!עזרא - ארכיון
ותשתדלו יותר להסתכל על הצד הטוב שבהם ולא כל הזמן על הרע זה יסדר לכם את החיים גם בדברים אחרים!!
ותיקון....קרן וחומש משלמים על הקדשעזרא - ארכיון
מישו שאכל הקדש....גזלן וגנב משלם תשלומי כפל
יוו..למדתי על גזלות בתורה..עזרא - ארכיון
וצדקתי או טעיתי שוב?עזרא - ארכיון
מוריה- שלחתי לך תמצגת.. תסתכלי..!!עזרא - ארכיון
מכון חיילים זה משהו מעולהעזרא - ארכיון
הם שומרים עליינו מהערביחם כל הזמן!!!
בזכותם עדיין יש לנו תמדינה!!!
אאבל יש להם גם טעויות וניפילות כמו מלחמת לבנון והפינוי וכו'
נכון בעיקרון זה לא רק אשמתם זה יותר אשמת המדינה!!
אבל גם הם קשורים!!!
בזכותם עדיין יש לנו תמדינה!!!
אאבל יש להם גם טעויות וניפילות כמו מלחמת לבנון והפינוי וכו'
נכון בעיקרון זה לא רק אשמתם זה יותר אשמת המדינה!!
אבל גם הם קשורים!!!
תחשבי עם חברה שלך היית מתנהגת אליך בדיוק כעזרא - ארכיון
כמו שאת מתנהגת לחיילים לא נראה לי שהיו לך חברות...את יודעת כמה טעויות אנשים עושים ביום!?!?...ועל זה צתריך לשנוא אותם!?!?...ולהתחיל הגיד כמה שהם דפוקים ויצורים וחסרי טועלת
אני לא שונאתאותם!!!!אני ממש מעריכה אותם ברובעזרא - ארכיון
כן אבל היה להם טעות זה עובדה!!
וזה לא בתור בן אדם אני מדבאר צבא שר הבטחון גם הוא קשור!
וזה לא בתור בן אדם אני מדבאר צבא שר הבטחון גם הוא קשור!
יופי הם עשו טעות מה עכשיו??....נבכה??עזרא - ארכיון
נצעק עליהם?...נראה לך שזה יעזור?....תראי היו דברים וצריך להמשיך הלאה וללמוד מהטעויות הקודמות ורק ככה מתקדמים בחיים
נכון? אני צועקת עליהם? לא!אבל זה לא טעות כזאתעזרא - ארכיון
של נמשיך הלאה
זה חיים של חיילים שמתו!!!
אנשים שהועפו מהבתים שלהם ללא סיבה וזה בתכנון לעוד המון מקומות... ויש מכות מחיילים כל יום במאחזים...
לא אבל זה טעות צריך להמשיך הלאה אה?
צריך לבקש סליחה לנסות לתקן והעיקר לא לעשות את זה שוב זה שהם עושים את שוב זה נראה כמו הצטערות?!ה לא!
זה חיים של חיילים שמתו!!!
אנשים שהועפו מהבתים שלהם ללא סיבה וזה בתכנון לעוד המון מקומות... ויש מכות מחיילים כל יום במאחזים...
לא אבל זה טעות צריך להמשיך הלאה אה?
צריך לבקש סליחה לנסות לתקן והעיקר לא לעשות את זה שוב זה שהם עושים את שוב זה נראה כמו הצטערות?!ה לא!
טוב אז הרעיוןם הכי טוב זה לשבת ולבכותעזרא - ארכיון
נראה לאן נגיע
לא אתה לא קולט כלום!זה ההפך אף אחד לא בוכהעזרא - ארכיון
חוץ מאלה שיש להם סיבה הרסו להם תחיים...
לא אבל אתה תמשיך לומר שאנחנו בוכים?
מי זה אנחנו ומי זה אתה?
לא אבל אתה תמשיך לומר שאנחנו בוכים?
מי זה אנחנו ומי זה אתה?
את זאת שעדיין חושבת שהחיילים הם טועים כיעזרא - ארכיון
הם עשו את זה ואיפילו לא וכנה לסלוח...ואני זה שכן כועס אבל סולח וממשיך הלאה ולומד לעתיד ממה שהיה!! וככה צריך להיות
זה לא שאני לא מתכוננת לסלוח בכוונהעזרא - ארכיון
אני עדיין כועסת עלייהם והם אפילו לא מראים סימן שהם מצטערים!!!
הטעות הזאת קורת עוד פעם ועוד פעם!!
כן לי אישית נמאס!
הטעות הזאת קורת עוד פעם ועוד פעם!!
כן לי אישית נמאס!
טערת איך את יכולה להגיד דבר כזה?עזרא - ארכיון
כל מי שגירש מרגיש רע לפחות הרב! אם הם הי חזקים מספיק הם אולי היו מסרבים פקודה אבל חוצמיזה שהם לקחו את זה קשה ורובם היו צריכים פיסכלוגים וכו
מה אכפת שכואב להם הם צריכים לשלם על זהעזרא - ארכיון
טעות.עזרא - ארכיון
אם הם התחרטו ועשו תשובה-לא מגיע להם שום דבר על זה,אלא צריך לסלוח להם בלב שלם.
אם ה' יכול לסלוח-אני לא מאמינה שאתה יותר גדול ממנו.
וה' סולח לכל מי שעושה תשובה...
תעשה טובה,ותשאיר את החשבונות לקב"ה...
תתעסק בלהפיץ את תורת ה',לא בלמצוא את מי להעניש...
ואם אתה קורא לדרכך "דרך התורה",איך אתה אומר על יהודים- "שיכאב להם"?התורה מצווה לסלוח,לאהוב...
לא עוד,שזה הדבר היחיד שיכול לקרב אותם...
אני לא אומרת,בואו נתחנף,נשכח ממה שהם עשו...ממש לא!צריך לזכור!ולנסות למנוע שוב דברים נוראים שכאלו!
ולדעת שהם עשו דבר נורא...אבל!הם יהודים,אחים,ואנחנו רוצים שהם יתקרבו אלינו!זה צריך להיות הרצון הכי גדול שלנו...איך אתה קורא לעצמך יהודי,וכל היום מאחל ליהודים אחרים כל כך הרבה רע??לא רוצה אפילו לקרב אותם??זה נקרא אצלך"לקדש שם שמים"??
אם ה' יכול לסלוח-אני לא מאמינה שאתה יותר גדול ממנו.
וה' סולח לכל מי שעושה תשובה...
תעשה טובה,ותשאיר את החשבונות לקב"ה...
תתעסק בלהפיץ את תורת ה',לא בלמצוא את מי להעניש...
ואם אתה קורא לדרכך "דרך התורה",איך אתה אומר על יהודים- "שיכאב להם"?התורה מצווה לסלוח,לאהוב...
לא עוד,שזה הדבר היחיד שיכול לקרב אותם...
אני לא אומרת,בואו נתחנף,נשכח ממה שהם עשו...ממש לא!צריך לזכור!ולנסות למנוע שוב דברים נוראים שכאלו!
ולדעת שהם עשו דבר נורא...אבל!הם יהודים,אחים,ואנחנו רוצים שהם יתקרבו אלינו!זה צריך להיות הרצון הכי גדול שלנו...איך אתה קורא לעצמך יהודי,וכל היום מאחל ליהודים אחרים כל כך הרבה רע??לא רוצה אפילו לקרב אותם??זה נקרא אצלך"לקדש שם שמים"??
תראו אסור בשום אופן לשכוח אבלעזרא - ארכיון
צריך לזכור ולהמשיך הלאה כי אם לא בחיים לא נתקדם ותמיד נישאר באותו מקום לכן זוכרים וממשיכים ורק ככה נוכל לעזור למנוע דברים כאלה
הם לא חזרו בתשובה!!עזרא - ארכיון
זה שהם בכו לא מראה כלום על זה שהם מתחרטים,
שימו לב להבדל, אדם שמצטער לא בהכרח מתחרט!!
והשלב הראשון בתהליך החזרה בתשובה הוא להכיר בחטא (מה שהם לא עשו)
השלב השני הוא להתחרט(מה שהם גם לא עשו)
השלב השלישי הוא וידוי (וגם את זה הם לא עשו)
השלב השלישי הוא להחזיר את הגזילה (וגם את זה - כמה מפתיע- הם לא עשו)
והשלב הרביעי הוא קבלה לעתיד (פה אני לא יודעת מה הם קיבלו ומה הם לא).
ככה, שהם עדיין לא חזרו בתשובה- אז למה לי לסלוח להם??
שימו לב להבדל, אדם שמצטער לא בהכרח מתחרט!!
והשלב הראשון בתהליך החזרה בתשובה הוא להכיר בחטא (מה שהם לא עשו)
השלב השני הוא להתחרט(מה שהם גם לא עשו)
השלב השלישי הוא וידוי (וגם את זה הם לא עשו)
השלב השלישי הוא להחזיר את הגזילה (וגם את זה - כמה מפתיע- הם לא עשו)
והשלב הרביעי הוא קבלה לעתיד (פה אני לא יודעת מה הם קיבלו ומה הם לא).
ככה, שהם עדיין לא חזרו בתשובה- אז למה לי לסלוח להם??
טוב אז לפחות נלמד אותך קצת הלכה...עזרא - ארכיון
כדי שזה יתכפר לך מספיק הירהורי תשובה!!!...רק להרהר כפרה וזה מתכפר...בסדר? אז בלי להיות מעצבנים כי את לא יודעת מה הם עשו מה הם חשבו וכלום...את לא יודעת שום דבר....חוץ מיזה כשאת תיהי במצב שלהם (מה שאני לא מאחל לך) נראה מה תעשי...''אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו'' מוכר לך?...יופי אז כשתיהי במקומם תגידי איך היה ונראה איזה גיבורה תיהי
נכון סאפ את צודקת ה' סולחעזרא - ארכיון
לכל מי שחוזר בתשובה!!
אבל כדי לחזור בת שובה צריך להתוודות לבקש סליחה עזיבת החטא קבלה לעתיד!!!!(לפי מה שאני זוכרתתת) הם לא בדיוק עשו את הדברים האלה:
הם לא ביקשו סליחה (הרוב לא כולם)-אז הם לא ביקשו סליחה
הם ם לא התוודו בטעות שלהם (אני מדברת יותר על הצבא בתור צבא ולא חיילים אחד אחד)
הם ממשיכים לפנות מאחזים ומקומות מגורים- הם לא עזבו תחטא וגם לא עשו קבלה לעתיד!!
אז אין לנו שום סיבה לסלוח להם!
אבל כדי לחזור בת שובה צריך להתוודות לבקש סליחה עזיבת החטא קבלה לעתיד!!!!(לפי מה שאני זוכרתתת) הם לא בדיוק עשו את הדברים האלה:
הם לא ביקשו סליחה (הרוב לא כולם)-אז הם לא ביקשו סליחה
הם ם לא התוודו בטעות שלהם (אני מדברת יותר על הצבא בתור צבא ולא חיילים אחד אחד)
הם ממשיכים לפנות מאחזים ומקומות מגורים- הם לא עזבו תחטא וגם לא עשו קבלה לעתיד!!
אז אין לנו שום סיבה לסלוח להם!
ליבניאל 1עזרא - ארכיון
אתה מדבר על מקרים שבן אדם למקום.
גזל זאת עבירה שבין אדם לחברו, לכן לא מספיק הירהור תשובה.
וצריך לעבור 4 שלבים (ע"פ הרמב"ם- הילכות תשובה פרק א')
1. הכרה
2. חרטה
3.וידוי
4.קבלה לעתיד.
אבל במקרים בהם מדובר על גזל, יש עוד שלב- החזרת הגזילה.(חומש ויקרא פרק י' אם אני לא טועה מדובר על אשם גזילות,
ואותו האדם שעבר על איסור זה צריך להיא קורבן [אי אפשר בימינו] והוא צריך להשיב גם את הגזילה [אפשרי בימינו לכן הוא צריך להשיב].)
גזל זאת עבירה שבין אדם לחברו, לכן לא מספיק הירהור תשובה.
וצריך לעבור 4 שלבים (ע"פ הרמב"ם- הילכות תשובה פרק א')
1. הכרה
2. חרטה
3.וידוי
4.קבלה לעתיד.
אבל במקרים בהם מדובר על גזל, יש עוד שלב- החזרת הגזילה.(חומש ויקרא פרק י' אם אני לא טועה מדובר על אשם גזילות,
ואותו האדם שעבר על איסור זה צריך להיא קורבן [אי אפשר בימינו] והוא צריך להשיב גם את הגזילה [אפשרי בימינו לכן הוא צריך להשיב].)
צודקת...אבל זה דברים לא בשליטם!!!!עזרא - ארכיון
הם לא יכולים להחזיר את זה זה!!!....זה פשוט לא הם...חוץ מיזה תמיד חזרתם על המשפט ''רצון ה''' נכון?...אז אולךי זה היה רצון ה'?...כצו להחריב את בית המקדש??..אז מה הקטע לסרב לרצון ה' כי בכל מקרה הוא יתקיים
רצון ה' זה מה שכתוב בתורה!עזרא - ארכיון
לפי מה שאתה אומר אפשר לא להניח תפילין כי אם לא הנחת זה רצון ה'. זה לא עובד ככה.
בקשר לשאלה הראשונה:צריך צבא אבל זה לא מחייב שצריך להתגייס.קשה לתת לזה תשובה כללית כי זה תלוי בפרט.כל אחד צריך לבדוק אצלו ולשאול רב אם זה עוזר לו בעבודת ה' או ח"ו מקלקל.
בקשר לסירוב פקודה אני לא רואה שאלה בכלל.אף אחד לא יכול להגיד אחרת מהקב"ה!מי שמגרש הוא מסרב פקודה! התורה אומרת שאסור והוא עושה?! לסרב זה לא חילול ה' זה קידוש ה' הכי גדול שיש!לעשות פקודה כזאת זה חילול ה'!לגרש יהודי מהבית עם כיפה על הראש?רק מישהו שממש מסוכסך עם עצמו יכול לעשות את זה.
בקשר לשאלה הראשונה:צריך צבא אבל זה לא מחייב שצריך להתגייס.קשה לתת לזה תשובה כללית כי זה תלוי בפרט.כל אחד צריך לבדוק אצלו ולשאול רב אם זה עוזר לו בעבודת ה' או ח"ו מקלקל.
בקשר לסירוב פקודה אני לא רואה שאלה בכלל.אף אחד לא יכול להגיד אחרת מהקב"ה!מי שמגרש הוא מסרב פקודה! התורה אומרת שאסור והוא עושה?! לסרב זה לא חילול ה' זה קידוש ה' הכי גדול שיש!לעשות פקודה כזאת זה חילול ה'!לגרש יהודי מהבית עם כיפה על הראש?רק מישהו שממש מסוכסך עם עצמו יכול לעשות את זה.
skk...עזרא - ארכיון
לקחת דומא לא טובה...קח את בית המקדש...למדת הסטוריה?...אז אם לא הכוהנים נשארו למור על בית המקדש במשך איזה 10 ימים ונלחמו להכל וזה עזר משו?...סליחה זה עזר עוד 10 ימים של בית מיקדש חצי מופרק...זה לא עזר כלום ה' אמר שהוא יחרב אז ה' החריב גם אם זה נגד רצונו!!...אתה לא יודע מה התוכניות של ה'...ובפעם האחורנה ששלתי אז אפ'חד מאיתנו לא יודע!! זה דברים שקוראים לנו בגלל עצמינו בגלל ההתנהגות שלנו!! בגלל השינאת חינם שלנו (לחילונים) אל תשכחו שעל זה חרב בית המקדש (סתינו)... אז ככה ה' החליט להפיל את זה עלךינו אז עושים חשבון נפש..לא מתחילים להילחם בה'!!...ואני עונה לכם לפי הדיעה שלכם כי לדעתי זה שטויות!!!
נכון אנחנו לא יודעים מה התכניוות של ה'עזרא - ארכיון
ומה שאתה הבאת לא היה דוגמא טובה כי אז עמי ידעו בברור שהחורבן יבוא ובמה הם חוטאים הם רק הכחישו לזה!
אבל בימים הלאלה שאין נביאים צריך ללכת אחרי הרבנים והם בעיקרון אומרים שעמ"י מורכב מ3 דברים
אחדות עמ"י
ארץ ישראל
תורת ישראל
צריך את כולם פלוס את ארץ ישראל לכן צריך לריב על זה להראות לקב"ה כמה זה חשוב לנו ולא להתיאש מזה ולאמר שזה חסר תקווה!
אבל בימים הלאלה שאין נביאים צריך ללכת אחרי הרבנים והם בעיקרון אומרים שעמ"י מורכב מ3 דברים
אחדות עמ"י
ארץ ישראל
תורת ישראל
צריך את כולם פלוס את ארץ ישראל לכן צריך לריב על זה להראות לקב"ה כמה זה חשוב לנו ולא להתיאש מזה ולאמר שזה חסר תקווה!
אז איך את מסבירה שיש רבנים שאומריפעזרא - ארכיון
שאסור לסרב פקודה?...מה הפ מפגרים??...חוץ מיזה אם יש צד להקל אז בעקרון (אם אני לא טועה) הולכים לקולה ולא חומרה
הרבנים האלה..מעדיפים שיקחועזרא - ארכיון
לנו את כל ארץ ישראל...בגלל שאסור לסרב פקודה?לא נראה לי...סתם שמועות..
הרבנים שטוענים נגד סירוב פקודהעזרא - ארכיון
מורים כך, כי הם טוענים שאם נסרב פקודה, הצבא יתמוטט, אני חושבת שהוא לא.
אגב- שאלתי את הרב שלי, והוא אמר שחילול ה' יכול להיות רק במקרים שבהם המעשה הוא עבירה.
ולסרב פקודה הוא ההיפך מלחטוא.
לכן אם כבר- זה קידוש ה'.
אגב- שאלתי את הרב שלי, והוא אמר שחילול ה' יכול להיות רק במקרים שבהם המעשה הוא עבירה.
ולסרב פקודה הוא ההיפך מלחטוא.
לכן אם כבר- זה קידוש ה'.
אל תשכחי שזה לדעתך!!!!....תראיעזרא - ארכיון
אם כל חייל יסרב פקודה מתי שלא נוח לו אז חבל על הצבא...נגיד בצפר אם כל תלמידה תבוא מתי שמתחשק...אז לא לא היהיה בצפר אז אותו דבר צבא אי אפשר לעשות דבר כזה!!
נגיד אתה חייל..עזרא - ארכיון
ןאומרים לך לפנות..את אנערף..אתה תפנה או תסרב פקודה?
זה לא ממש ככה.עזרא - ארכיון
בל נשכח שיש גם עונשים, לא כל אחד היה מעדיף לבלות את חייו בכלא..
לא כל אחד היה מסרב, רק מי שיש לו סיבה ממש טובה,(כמו למשל שהפקודה נוגדת את מצוות ה').
כי הרי אף אחד אחרי הכל לא רוצה להמצא מאחורי סורג ובריח.
לא כל אחד היה מסרב, רק מי שיש לו סיבה ממש טובה,(כמו למשל שהפקודה נוגדת את מצוות ה').
כי הרי אף אחד אחרי הכל לא רוצה להמצא מאחורי סורג ובריח.
כשאני יהיה חייל....אז אם יבקשו מימניעזרא - ארכיון
קודם כל אי נסה לדבר עם המפקד אם הוא לא רוצה להקשיב אז אין מה לעשות...אני אשתדל לעשות את זה כמה שפחות בולט מצידי
או במילים אחרות תעבור על איסורי תורהעזרא - ארכיון
רק בגלל שאולמרט החליט??
כן!!!!....אין מה לעשות!!!!....ה' החליט משועזרא - ארכיון
אני ניסיתי להתעקש ולא הצלחתי אז מה אני יעשה!?!?...לדעתי אם לא אני יעשה את זה מישו אחר יעשה בכל מקרה זה יעשה אז לא נראה לי שזה משנה מי (יעני אני מסכים לחטוא מאשר שמישו אחר יחטא)
אולי ה' החליט את זה בשביל שתבלה כמה חודשים בכלאעזרא - ארכיון
אולי ה' החליט ככה כדי לתת לך נסיון?
אפשר לכתוב מלא אולי, אבל הספקות שלך לא נותנות לך היתר לגרש יהודים מביתם.
אתה שואל מה לעשות? לבלות בכלא (זה אפילו לא משפיע על החיים האזרחיים שלך), היו אנשים שבשביל לשמור על מצוות ה' הקריבו יותר.
אפשר לכתוב מלא אולי, אבל הספקות שלך לא נותנות לך היתר לגרש יהודים מביתם.
אתה שואל מה לעשות? לבלות בכלא (זה אפילו לא משפיע על החיים האזרחיים שלך), היו אנשים שבשביל לשמור על מצוות ה' הקריבו יותר.
אני אישית הייתי מסרבת פקודה..עזרא - ארכיון
מה חשוטב לך יותר?אולמרט הטיפש הזה..או הקב"ה..?
תלוי למה לסרב פקודה...עזרא - ארכיון
אם זה נגיד היה לפינוי גוש קטיף או לעמונה-אז ברור שלסרב!
אבל סתם חייל יחליט שבא לו לסרב פקודה אנערף למה-אז ממש לא!!כאילו לא לסרב פקודה..!
אבל סתם חייל יחליט שבא לו לסרב פקודה אנערף למה-אז ממש לא!!כאילו לא לסרב פקודה..!
נוווו בשבלכם זה הגירוש בשבילו זה מלחמה או להרוג!!עזרא - ארכיון
זה אותו דבר!!
ובאמת אני לא מבינה...עזרא - ארכיון
איך חיילים יכלו לפנות יהודים מגוש קטיף או מה שהלך בעמונה אם כל האלימות...
והיו מעט מאד חיילים שסרבו פקודה...הרוב פינו..
ואני עד היום לא ראיתי את הדיסק שיש לנו על פינוי עמונה מרוב שזה מזעזע לראות רק מהתמונות מה שנעשה שם אם כל האלימות הזאת..ולא לאמין שזה יהודים נגד יהודים...
והיו מעט מאד חיילים שסרבו פקודה...הרוב פינו..
ואני עד היום לא ראיתי את הדיסק שיש לנו על פינוי עמונה מרוב שזה מזעזע לראות רק מהתמונות מה שנעשה שם אם כל האלימות הזאת..ולא לאמין שזה יהודים נגד יהודים...
בעמונה לא היו יהודים...הרוב היו רוסים ודרוזיםעזרא - ארכיון
ומה לעשות את לא היית בחיים במצב שלהם!!!....את לא יודעת איך זה להיות בכלא...באמת כשזה יקרה לך (אני מקווה שלא) רק אז תיהיה לך הזכות להגיד כמה הם גרועים...''אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו''!!!!....גם זה במשנה!!..גם זה חשוב לזכור
מהקשר?עזרא - ארכיון
אם מי שפינו את עמונה היו מסרבים פקוודה(מה שהיה צריך להעשות)לא היו שמים אותם בכלא..
כי ברגע שזה כמה אז הם שמים אבל אם כולם או לפחות רובם עד כמה שזה נשמע הזוי היו מסרבים פקודה לא היו שמים אותם בכלא!
ואני לא אמרתי שהם גרועים..רק אמרתי שבפינוי בא"י צריך לפי דעתי לסרב פקודה...
כי ברגע שזה כמה אז הם שמים אבל אם כולם או לפחות רובם עד כמה שזה נשמע הזוי היו מסרבים פקודה לא היו שמים אותם בכלא!
ואני לא אמרתי שהם גרועים..רק אמרתי שבפינוי בא"י צריך לפי דעתי לסרב פקודה...
ואם ואם ואם....את יכולה לכת מאוד רחוק עם ואם הזהעזרא - ארכיון
עכשיו זאת המציאות אם היינו יכולים לחזור אחרוה כבר היינו חוזרים לבית המקדש ומתקנים את השינאל חינם שהלכה שם (והולכת כאן ועכשיו!!)...עכשיו זאת המציאות הם לא סרבו פקודה וככה זה...חוץ מיזה את יודעת שמאלני הוא נגד כיבוש (את מסכימה איתי נכון???...יופי)...עכשיו תחשבי שהוא היה מסרב פקודה כל פעם שהיו יוצאים למבצע...נראה לך עכשיו היית לנו מדינה??..לא אין מצב שהיית...אז כל אחד צריך לוותר על משו כדי שעדיין יהיה לנו צבא ומדינה...
ונראה לך שהיתה מדינה אם כל שניה היו מפנים מקום אחרעזרא - ארכיון
???????????
אנשים..אתם נפלתם על השכל לגמרי...!עזרא - ארכיון
סליחה שאני ככה אומר...אבל כל מי שמדבר ככה נגד צה"ל..
הוא לא פחות מאדיוט שלא יכול להסתכל קצת בראי'ה רחבה יותר..
אחרי המלחמה האחרונה..אנחנו רואים את הצבא שלנו..לוחמים אמיצים..עם מסירות נפש עצומה למען התורה העם והארץ...
מה אתם חושבים..?..מלחמה זה טיול?!...לעזוב את האישה והבית וללכת למקום שספק שתחזור מהם?!
אבל הבעיה היא אחרת!..הממשלה שלנו..והיושבים בראשה...
ומה שקורה זה מה שמשקף את כל החברה שלנו...כשאנשים כמוכם מדברים על צה"ל ועל המדינה ככה..זה מה שמראה שאנשים כבר לא תופסים מה יש לנו..וככה מגיעים למצב שאנשים שבאמת לא מבינים מהחים שלהם יושבים שם למעלה..
זה שבנאדם יסרב פקודה..אני לא בטוח שזה מה שיזיז...אבל הבעיה שאנשים עשו אתזה בפומבי..ובמקום לשתוק ולשבת בצד..הם קמו וצעקו שהם מסרבים....אם האנשים היו מקיימים את פסיקת רבותיהם כמו שצריך הם היו צריכים בשקט לא להשתתף ולשבת בצד...אבל לצעוק אני מסרב אני מסרב...ואז בסוף כלום לא יוצא..זה לא נראה לי הפתרון..
אז תפסיקו להיות ילדים קטנים ולהגיד.."לא סולחים וכו'"..תתחילו להפנים מה יש לנו כאן..ומה היה לנו לפני המדינה...ולמה אנחנו פה...
הוא לא פחות מאדיוט שלא יכול להסתכל קצת בראי'ה רחבה יותר..
אחרי המלחמה האחרונה..אנחנו רואים את הצבא שלנו..לוחמים אמיצים..עם מסירות נפש עצומה למען התורה העם והארץ...
מה אתם חושבים..?..מלחמה זה טיול?!...לעזוב את האישה והבית וללכת למקום שספק שתחזור מהם?!
אבל הבעיה היא אחרת!..הממשלה שלנו..והיושבים בראשה...
ומה שקורה זה מה שמשקף את כל החברה שלנו...כשאנשים כמוכם מדברים על צה"ל ועל המדינה ככה..זה מה שמראה שאנשים כבר לא תופסים מה יש לנו..וככה מגיעים למצב שאנשים שבאמת לא מבינים מהחים שלהם יושבים שם למעלה..
זה שבנאדם יסרב פקודה..אני לא בטוח שזה מה שיזיז...אבל הבעיה שאנשים עשו אתזה בפומבי..ובמקום לשתוק ולשבת בצד..הם קמו וצעקו שהם מסרבים....אם האנשים היו מקיימים את פסיקת רבותיהם כמו שצריך הם היו צריכים בשקט לא להשתתף ולשבת בצד...אבל לצעוק אני מסרב אני מסרב...ואז בסוף כלום לא יוצא..זה לא נראה לי הפתרון..
אז תפסיקו להיות ילדים קטנים ולהגיד.."לא סולחים וכו'"..תתחילו להפנים מה יש לנו כאן..ומה היה לנו לפני המדינה...ולמה אנחנו פה...
היה פינוי אחד!!!1....אל תיחיי מאיזה אשליהעזרא - ארכיון
ודובי- דבר אחד אני לא מסכים איתך זה הסוף...אם יש 100 רבנים יש לפחות 4,5 דיעות אז חבל שכל אחד יהיה ראש בקיר ויקשיב לרב שלו במקום לעשות משו אחיד שכולם מקיימין אותו
נכון היו רבנים כאלה שאמרו שלא לסרבעזרא - ארכיון
בגלל שהם פחדו שבגלל זה העם יתפרק שזה גם משו חשוב כמו 3 הדברים.. אז הרבנים חשבו שזה יותר חשוב ממקום אחד!! אבל סתכלו בכל זאת העם שלנו שיא הלא מאוחד גם בתוך הדתיים וגם מחוצינו!!
אז למה שלא נשמור על א"י בנתיים?
עדיף לא לעשות כלום?
צריך גם לנסות לאחד אוותנו בתור עם מחדש
וגם לשמור על א"י
אבל אם לא מנסים לאחד אז ברור שנשמור על א"י!!!
ומלא רבנים מצטערי על זה שהם אמרו לא לסרב!
אז למה שלא נשמור על א"י בנתיים?
עדיף לא לעשות כלום?
צריך גם לנסות לאחד אוותנו בתור עם מחדש
וגם לשמור על א"י
אבל אם לא מנסים לאחד אז ברור שנשמור על א"י!!!
ומלא רבנים מצטערי על זה שהם אמרו לא לסרב!
ברור..אבל אתה צריך גם להבין..עזרא - ארכיון
שלא כל רב יכול לפסוק עניינים אלה...ישנם מספר מצומצם של גדולי הדור שיכולים לפסוק..ואיש איש לפי פסיקתו..
למשל רבו של הרב אבינר זה הרב טאו לפי איך שהוא טוען...והרב טאו אמר לסרבנות אפורה..אבל לא כמו שאמרתי בצעקות וכאלה..אלא "אני לא מסוגל"..ולשבת בצד...
תקנו אותי אם אני טועה..
ועוד משהו...אנשים לקחו פסיקות ושינו אותם כראות עינהם..למשל:
מצד אחד רבנים שאמרו סרבנות אפורה..אז אמרו שהם פסלו לגמרי סרבנות ולקחו אתזה כאילו פסקו שכן לפנות..
ומצד שני רבנים שאמרו לסרב..אנשים לקחו אתזה לקיצוניות אחרת לגמרי!
למשל רבו של הרב אבינר זה הרב טאו לפי איך שהוא טוען...והרב טאו אמר לסרבנות אפורה..אבל לא כמו שאמרתי בצעקות וכאלה..אלא "אני לא מסוגל"..ולשבת בצד...
תקנו אותי אם אני טועה..
ועוד משהו...אנשים לקחו פסיקות ושינו אותם כראות עינהם..למשל:
מצד אחד רבנים שאמרו סרבנות אפורה..אז אמרו שהם פסלו לגמרי סרבנות ולקחו אתזה כאילו פסקו שכן לפנות..
ומצד שני רבנים שאמרו לסרב..אנשים לקחו אתזה לקיצוניות אחרת לגמרי!
דובי אני מתווכח כאן עם אנשים שרואיםעזרא - ארכיון
רק את השלילי ואותו דבר גם את הקיצוניות...ועטרת בכמקרה אם כולם היו מסרבים היו מוצאים אנשים אחרים שיעשו את זה נכוו?!?.לא היה מה לעשות גם אם היית רוצה להילחם בזה...אז לפחות לשמור על מה שכן אפשר לשנות וזה אחדות העם
בסדר היו מוצאים אנשים אחרים.. מי אמר שאלה לא היועזרא - ארכיון
מסרבים?למה החיילים היו צריכים להיות אלה שהתלכלכו ועשו תדבר הרע?
כי ככה החליטו!!!!!!....אין מה לעשות זאת החלטהעזרא - ארכיון
ובגלל שאת חלק מהמדינה הזאת את תעשי את זה לא טוב לך תלכי למדינה אחרת שפ לא יבקו מימך!!
אתה זה שאמרת שהם ימצאו אנשיםעזרא - ארכיון
אחרים במדינה דמוקרטית כמו ששלנו אמורה להיות מותר לך לחשוב אחרת מהראש ממשלה והממשלה לא חייבים להיות שפוטים שלהם ולעשות כל דבר שהם אומרים!
אז חיל שחושב שזה לא בסדר וזה לא משו שקשור להגנה או לחיי אדם יכול לסרב פקודה!
אז חיל שחושב שזה לא בסדר וזה לא משו שקשור להגנה או לחיי אדם יכול לסרב פקודה!
הוא יכול לחשוב מה שהוא רוצהעזרא - ארכיון
אבל כשהוא בתוח גוף צבאי או בעבודה או בבצפר...אתה חושב מה שת רוצה אבל מחליטים עליך
כן ברוב מחליטים עלייך אבל תמיד יש לךעזרא - ארכיון
אפשרות לקום ולעזוב במיוחד בבצפר ובעבודה
צבא זה קצת יותר מורכב כי זה מוייבות נגיד מלחמה רוב הפעמים איפשר לסרב אבל פינוי שרק מביא הרס ולא עוזר אפשר לסרב!!!
במיוחד שאתה יודע שזה לא יפגע בחיים של שום אדם!!
צבא זה קצת יותר מורכב כי זה מוייבות נגיד מלחמה רוב הפעמים איפשר לסרב אבל פינוי שרק מביא הרס ולא עוזר אפשר לסרב!!!
במיוחד שאתה יודע שזה לא יפגע בחיים של שום אדם!!
אל תשכחי שזאת דעה!!!!!!!....עזרא - ארכיון
לדעתך זה הורס...ולגדעת מישו אחר זה טוב...ולדעת מישו אחר זה גם הורס לצאת למלחמה כי הרבה...אז תראי מה זה אנחנו (הדתיים) עושים רק בעיות למה אנחנו לא יכולים שניה לעשות מה שאומרים לנו וחילונים מה אומרים להם הם עושים
נכוןעזרא - ארכיון
כי אנו יהודים ולנו יש את הקב"ה שאומר לנו מה לעשות, ומתוקף היותנו דתיים מאמינים אנו מצווים
לא לעשות סתאם בלי לחשוב קודם ולבדוק האם מה שאנו עומדים לעשות מתאים לנו, זה כמו שלפני שאתה אוכל אתה בודק שהאוכל כשר,לפי שאתה יוצא לפעולה צבאית אתה צריך לבדוק שזה לא נוגד את חוקי הקב"ה.
לא לעשות סתאם בלי לחשוב קודם ולבדוק האם מה שאנו עומדים לעשות מתאים לנו, זה כמו שלפני שאתה אוכל אתה בודק שהאוכל כשר,לפי שאתה יוצא לפעולה צבאית אתה צריך לבדוק שזה לא נוגד את חוקי הקב"ה.
יבניאל..מפנים ישובים..עזרא - ארכיון
ורוצים לפנות את ירושליים..אני מבינה שלא מזיז לך..
יבניאל אני לא מאמינה שהשמאלהים בתוך תוכםעזרא - ארכיון
מאמינים לבולשיט שלפנוות זה טוב!!
נכון לדעתי זה רע!
תגיד לי משו טוב שיצא מזה!
וגם רע!
מה יש יותר?
נכון לדעתי זה רע!
תגיד לי משו טוב שיצא מזה!
וגם רע!
מה יש יותר?
אפשר לשאול בן כמה אתה?עזרא - ארכיון
אני בן 15...ואני יודע טוב מאוד מה עומדיםעזרא - ארכיון
לפנות כי איפה שאני גר סה עומד על הפרק!!...אבל עדיין טיפת היגיון!!!...כי גם התורה אוומרת שלא לעשות דברי חולין ואנחלנו בכל זאת עושים...אז אולי נלך שנייה לפי היגיון!?
לא הבנתי כ"כ מה התורה אומרת לא לעשות?עזרא - ארכיון
שאלתי את מי שקורא לעצמו יהודי לא ציוני..עזרא - ארכיון
ואני ממתין לתשובה ממנו
הוא הרהב זמן לא התחבר....ואני יודע מה היאעזרא - ארכיון
רוצה...והיא גם לא רצתה שנחריב את בית המקדש אבל בכל זאת זה קרה
וואיי... אנשים פה בכלל לא יודעים מה קורה..!!!עזרא - ארכיון
אתם כל הזמן מאשימים את החיילים, השמלאנים, וכל מי שתומך בפינוי ואת מי שרוצה להתגייס..!!!
אתם לא חושבים על הצד שלהם...
הם גם לא מבינים אותנו..!!
הם חושבים שאנחנו לא רוצים שלום..!
אבל ברור שאנחנו רוציםםם!!!!
פשוט לא שלום הזוי כזה..!!! אנחנו רוצים שלום אמיתי..!!
והם.. חושבים שהפינוי זה מה שיביא את השלום... לכן הם תומכים בזה..
כי הם מאמינים לראש ממשלה שלנו וזה נורמאלי לגמרי..- הרי הוא ראש ממשלה!!!
לכן- צריך ללכת ולהסביר את זה לאנשים, שהפינוי זה לא מה שיביא את השלום..!!!
ובשביל זה יש את פנים אל פנים...
לפני הפינוי בגוש קטיף הייתי הרבה הולכת לפנים אל פנים, והיה שם סיפורים של אנשים שלא ידעו בכלל את האמת...
ושאחרי השיחה שלנו איתם הלכו לתלות סרטים כתומים בבמרפסת...
והיה גם אנשים שידעו שאנחנו צודקים אבל פחדו ממה שהשכנים יגידו...!!
לכן- צריך ללכת ולשמוע את הצד שלהם, ולהגיד למה זה לא נכון, ולהבהיר להם שגמאנחנו רוצים שלום (וגם אפשר לקחת לערבים שטחים בשביל זה..- למה דווקא אנחנו צריכים למסור?!)
ותאמינו לי- הם יהיו בהלם לשמוע את זה..!!
ולא צריך כל הזמן להגיד "השמלאנים לא טובים ולא יודעים כלום, וזהו!!"
צריך להסביר...
יומלאושר לכולםםם!! =)
אתם לא חושבים על הצד שלהם...
הם גם לא מבינים אותנו..!!
הם חושבים שאנחנו לא רוצים שלום..!
אבל ברור שאנחנו רוציםםם!!!!
פשוט לא שלום הזוי כזה..!!! אנחנו רוצים שלום אמיתי..!!
והם.. חושבים שהפינוי זה מה שיביא את השלום... לכן הם תומכים בזה..
כי הם מאמינים לראש ממשלה שלנו וזה נורמאלי לגמרי..- הרי הוא ראש ממשלה!!!
לכן- צריך ללכת ולהסביר את זה לאנשים, שהפינוי זה לא מה שיביא את השלום..!!!
ובשביל זה יש את פנים אל פנים...
לפני הפינוי בגוש קטיף הייתי הרבה הולכת לפנים אל פנים, והיה שם סיפורים של אנשים שלא ידעו בכלל את האמת...
ושאחרי השיחה שלנו איתם הלכו לתלות סרטים כתומים בבמרפסת...
והיה גם אנשים שידעו שאנחנו צודקים אבל פחדו ממה שהשכנים יגידו...!!
לכן- צריך ללכת ולשמוע את הצד שלהם, ולהגיד למה זה לא נכון, ולהבהיר להם שגמאנחנו רוצים שלום (וגם אפשר לקחת לערבים שטחים בשביל זה..- למה דווקא אנחנו צריכים למסור?!)
ותאמינו לי- הם יהיו בהלם לשמוע את זה..!!
ולא צריך כל הזמן להגיד "השמלאנים לא טובים ולא יודעים כלום, וזהו!!"
צריך להסביר...
יומלאושר לכולםםם!! =)
חוצמזה-שהם יהודים!!והם לא מודעים שמה שהם עושים לאעזרא - ארכיון
טוב...(הדרך אל הגהנום רצופה כוונות טובות...)
מצטערת אני לא מאמינה שראש הממשלה עד כדיעזרא - ארכיון
כך פאטתי שהוא לא שם לב שהוא עושה טעויות!!
הוא שם לב פשוט אין לו אומץ לעמוד מול בוש שלוחץ עליו
(ד"א בוש הוא נוצרי קטולי לפי מה שאני למדתי זה שאחת מאידאלים של הנוצירים זה או להשמיד אותנו או להפוך אותנו לנצר אותנו אז זה לא ממש קשור לזה זה יותר קשור לאחד של אליה אבל בכל זאת עכשיו שאני יודעת את זה אני חושבת זהה נורא שאנחנו מתרפסים
לפניו כך ומקשיבים לכל דבר שהוא אומר הוא עוד ישמיד אותנו ככה!!!)
וזה נורא כי הוא הורקס לנו את האיחוד ואת העם ואת הארץ (אני לא אומרת שזה רק אשמתו ברור שזה גם אשמת העם וגם שלנו) אבל בכל זאת הוא מעוב בזה הכי הרבה!
הוא שם לב פשוט אין לו אומץ לעמוד מול בוש שלוחץ עליו
(ד"א בוש הוא נוצרי קטולי לפי מה שאני למדתי זה שאחת מאידאלים של הנוצירים זה או להשמיד אותנו או להפוך אותנו לנצר אותנו אז זה לא ממש קשור לזה זה יותר קשור לאחד של אליה אבל בכל זאת עכשיו שאני יודעת את זה אני חושבת זהה נורא שאנחנו מתרפסים
לפניו כך ומקשיבים לכל דבר שהוא אומר הוא עוד ישמיד אותנו ככה!!!)
וזה נורא כי הוא הורקס לנו את האיחוד ואת העם ואת הארץ (אני לא אומרת שזה רק אשמתו ברור שזה גם אשמת העם וגם שלנו) אבל בכל זאת הוא מעוב בזה הכי הרבה!
דיברתי על "השמאלנים" (אני שונאת ת'ביטוי הזה!!)עזרא - ארכיון
בקשר לאולמרט-אני ממש לא יודעת מה הסיפור שלו ומה הבעיות שלו.
זה שהוא עושה טעויות ענקיות וזה בא על חשבון המדינה שלנו אני יודעת.השאלה שלי היא-למה הוא עושה את זה?מה,הוא רוצה להשמיד את המדינה שלו???
זה שהוא עושה טעויות ענקיות וזה בא על חשבון המדינה שלנו אני יודעת.השאלה שלי היא-למה הוא עושה את זה?מה,הוא רוצה להשמיד את המדינה שלו???
אתם חיים בסרט...עזרא - ארכיון
מזה משנה למה אולמרט או בוש עושים זאת?
אנחנו אמורים לעצור את זה, אבל לפני זה, אנחנו אמורים לגבש לעצמינו את הדעות.
אנחנו אמורים לעצור את זה, אבל לפני זה, אנחנו אמורים לגבש לעצמינו את הדעות.
סליחה,למה היתכוונת שאמרת חיים בסרט?[=עזרא - ארכיון
למה את שונאת את המילה שמאליניםעזרא - ארכיון
זה לא בדיוק ביטוי זה כמו שקוראים לך עטרה יש אנשים שקוראים לעצמם ימינים ויש כאלה שמאלנים אז כן שאין מה לשנוא בזה!
לפי מה שאני יודעת התכנון של אולמרט זה ללכת אחרי בוש ולעשות כל מה שהוא אומר.. וחלק מהתיכנון של בוש זה להשמיד אותנו!!
לפי מה שאני יודעת התכנון של אולמרט זה ללכת אחרי בוש ולעשות כל מה שהוא אומר.. וחלק מהתיכנון של בוש זה להשמיד אותנו!!
זה ממש לא אותו דבר.וה"שמות" האלה או איך שלאעזרא - ארכיון
תגדירי את זה זה חלק גדול מפילוג שנוצר בעם שלנו.
אני לא יודעת מה התיכנון של בוש ואולמרט.אני יודעת שאנחנו צריכים לדון כל אדם לכף זכות ולא לשנוא שינאת חינם!
אני לא יודעת מה התיכנון של בוש ואולמרט.אני יודעת שאנחנו צריכים לדון כל אדם לכף זכות ולא לשנוא שינאת חינם!
לא שחו"ח מישהו פה שונא שינאת חינם או שונא בכללעזרא - ארכיון
אני מקווה לפחות[=)
שרוש אמרת בדיוק מה שאני מנסהעזרא - ארכיון
להגיד מאז שנכנסתי לפה!! (רק שאני מסביר את עצמי בכתיבה כמו עכבר)...אז בקיצור לדעתינו פינוי זה לא יעזור אבל לדעתם כן...כל אחד והדעה שלו!!
יש לך את כל הזמן לקוות...אבל זה מה שהולךעזרא - ארכיון
פה...והם שכחו את הדבר הכי חשוב!!!...שנאת חינם בגלל זה נחרב בית המקדש
תראה-עזרא - ארכיון
תגובות של אנשים מתיסכול או כעס הן קיצוניות
התורה לא בדיוק מסתכלת על זה!!עזרא - ארכיון
חוץ מיזה קודם הלכות תשובה הם ידעו טוב מאוד...וגם לשון הרע צריל לעשות תשובה אמנם זה יותר קל אבל צריך!!(זה יותר ממסובך)
נכון,אני אישית חושבתעזרא - ארכיון
שלמרות כל הרע שאולמט עשה יש בו טוב.אולי אנחנו לא רואים את זה אבל יש!!
וחוצמזה,אנחנו עם,אנשים מאמינים שכחנו לגמרי!!היתרגלנו לשנוא!!!להיסתכל בעיינים שיטחיות ולא רוחניות.במקום להבין שאנחנו לא צריכים לתקן את אולמרט אלא קודם כל את עצמנו!!וכל מה שאולמרט עושה זה לא הוא-אלא ה' יתברך!!!מה קרה ?את זה שכחנו?
וחוצמזה,אנחנו עם,אנשים מאמינים שכחנו לגמרי!!היתרגלנו לשנוא!!!להיסתכל בעיינים שיטחיות ולא רוחניות.במקום להבין שאנחנו לא צריכים לתקן את אולמרט אלא קודם כל את עצמנו!!וכל מה שאולמרט עושה זה לא הוא-אלא ה' יתברך!!!מה קרה ?את זה שכחנו?
זאת כפירה בעיקר...לכל אדם יש בחירה חופשיתעזרא - ארכיון
חוץ מיזה ברור שיש בו טוב!...הוא עדיין מצליח לנהל מדינה כמו ישראל...בזמן שכולם שונאים אותו הוא הולך בדרך שלו
חחח אנחנו מנהלים דיון על אותו דבר[=עזרא - ארכיון
אבל באמת חשוב שאחרים בפורום יראו את זה.
אתם כל הזמן אומריםעזרא - ארכיון
שמה שקורה פה זה מה' וצריך לקבל באהבה.התורה לא אומרת ככה!אם יורים קסאמים אנחנו צריכים לקבל באהבה?ברור שלא!זה מלחמה! אותו דבר פה.זה מלחמה על ארץ ישראל.אסור(!) להגיד כל הזמן אנחנו לא בסדר וצריכים לתקן את עצמנו ולא לעשות כלום.צריך למסור את הנפש על ארץ ישראל.כל הקיום של עם ישראל הוא ממנה.
סתם למי שלא יודע החיוב לעשות מצוות בחו"ל זה רק כדי שלא נשכח אותם כשנגיע לארץ.תפסיקו עם התפיסה המוטעית של "נותנים לי בוקס אני יקבל באהבה כי זה מה' ואני לא יתגונן"
זה לא מה שה' רוצה שנעשה.
סתם למי שלא יודע החיוב לעשות מצוות בחו"ל זה רק כדי שלא נשכח אותם כשנגיע לארץ.תפסיקו עם התפיסה המוטעית של "נותנים לי בוקס אני יקבל באהבה כי זה מה' ואני לא יתגונן"
זה לא מה שה' רוצה שנעשה.
אני גם נתתי את הדוגמא הזאת לר''מ שליעזרא - ארכיון
והוא ענה לי שזה לא אותו דבר זה אני צריך להגן על עצמי!! הבא הורגך השקם להורגו!!..חוץ מיזה שבכל מקרה זה היה קורה נלחמנו עשינו מה שאתה רק חושב ולא עזר...אז לדעתך צריך להתחיל לבכות ולא להמשיך קדימה?
ח"ו לא להמשיך קדימה!עזרא - ארכיון
התגובה שלי היתה נגד החשיבה של לא להגיב כי זה רצון ה'.ואם אתה יודע שמישהו לא עומד להרוג אותך רק נותן לך בוקס בפרצוף אתה צריך להגיב או לא?
עם ישראל וארץ ישראל חוטפים מכות!!!!!תבינו את זה!
עם ישראל וארץ ישראל חוטפים מכות!!!!!תבינו את זה!
מאיפה אתה יודע מהוא רצון ה'?עזרא - ארכיון
אולי הקב"ה הביא את אולמרט כדי שתילחם על א"י?
אולי הקב"ה רצה להביא לך נסיון ולבדוק אותך עד כמה אתה מחובר לא"י?
עם האולי הזה אפשר ללכת בלי סוף.
לכן, אנו עושים מה שהקב"ה אמר לנו לעשות בלי אולי וכ'.
ואם הקב"ה אמר לי שאסור לי לתת אף חלק מא"י לגויים (ובתוכם הערבים|)- אסור לי לתת אף חלק מא"י לערבים, (או במילים אחרות לסרב פקודה) לא משנה מה יחשבו עלי! (ואם עכשיו מישהוא יטען שזה חילול ה', אז:
א.חילול ה' זה רק מתי שאדם עושה עבירה ברבים.
ב.זה קידוש ה' - ברגע שאם עושה מצווה ברבים- הוא מקדש את שם ה'!)
שבת שלום =].
אולי הקב"ה רצה להביא לך נסיון ולבדוק אותך עד כמה אתה מחובר לא"י?
עם האולי הזה אפשר ללכת בלי סוף.
לכן, אנו עושים מה שהקב"ה אמר לנו לעשות בלי אולי וכ'.
ואם הקב"ה אמר לי שאסור לי לתת אף חלק מא"י לגויים (ובתוכם הערבים|)- אסור לי לתת אף חלק מא"י לערבים, (או במילים אחרות לסרב פקודה) לא משנה מה יחשבו עלי! (ואם עכשיו מישהוא יטען שזה חילול ה', אז:
א.חילול ה' זה רק מתי שאדם עושה עבירה ברבים.
ב.זה קידוש ה' - ברגע שאם עושה מצווה ברבים- הוא מקדש את שם ה'!)
שבת שלום =].
זה בדיוק מה שאמרתי.עזרא - ארכיון
כל מה שקורה זה רצון ה'
אבל הצד המעשי של זה בשבילנו זה התורה ואנחנו פועלים לפיה.רצון ה' מתגלה בתורה!
אבל הצד המעשי של זה בשבילנו זה התורה ואנחנו פועלים לפיה.רצון ה' מתגלה בתורה!
לא אמרתי שאם נותנים לנו מכות לא להגיב-בכלל לא!!!עזרא - ארכיון
זאת בכלל לא תפיסת היהדות! אבל היתכוונתי שבמקום להאשים את כל העולם צריך להבין שה' שלח אותם וצריך לתקן את עצמנו.
אם הם עושים משו חייב להחזיר!!!עזרא - ארכיון
אבל יש דברים שאנחנו עושים לעצמינו שאותם אי אפשר לשנות...כמו הפינוי היו הפגנות היה כל דבר אפשרי ולא הצליחו לעצור את זה...זה דבר שצריכים לזכור אבל להמשיך להתקדם ולא להיעצר ולהתחיל לבכות
לא נכוןעזרא - ארכיון
סירוב פקודה המוני היה עוצר את זה
אפשרגם לדעת איזה רב בדיוק כתב את התשובה?עזרא - ארכיון
אז רב בקשר למה!?....וגם סירוב פקודה המוניעזרא - ארכיון
זה מפגר כי את שוכחת דבר אחד פשוט!...הדרך שלנו זה לא לפנות אבל יש אנשים שכן זאת הדרך שלהם כל אחד והדיעה שלו...חוץ מיזה את יודעת שפווול חיילים מתו בגלל שהם שמרו במקומות האלה??!
כן גם מלא חיילים נרצחים בשדרותעזרא - ארכיון
כרגע מה נפנה גם שם?
אנשים גם נרצחו בירושלים גם את זה נפנה?
גם בתל אביב היה פיגועים יאללהה נפנה גם את זה!!!
ככה לא ישאר לנו ארץ!
למעלה כתבת שלכל אחד יש דעה ולשמאלנים גם!
אז יופי גם אתה בנאדם מותר לך שיהיה לך דעה!אפילו שאתה לא רוב!
אנשים גם נרצחו בירושלים גם את זה נפנה?
גם בתל אביב היה פיגועים יאללהה נפנה גם את זה!!!
ככה לא ישאר לנו ארץ!
למעלה כתבת שלכל אחד יש דעה ולשמאלנים גם!
אז יופי גם אתה בנאדם מותר לך שיהיה לך דעה!אפילו שאתה לא רוב!
אני לא הבנתי מה שכחתי ..עזרא - ארכיון
שיש אנשים עם דעות אחרות?
אז מה? זה מביא לנו היתר לפנות?
אז מה? זה מביא לנו היתר לפנות?
סירוב פקודה המוני?!?!?!עזרא - ארכיון
מי יסרב פקודה?! היס"מ?!
מי שעשה את האשכול הזה כותב בהתחלה שלא טוב להתגייס ועכשיו אתם מדברים על סירוב פקודה המוני!!!
מי שישאר בצבא זה היס"מ ועוד כמה שמאלנים שבילבלו להם ת'שכלל!!
הם יעשו סירוב פקודה המוני?!?!
אתם באמת חיים בסרט....
מי שעשה את האשכול הזה כותב בהתחלה שלא טוב להתגייס ועכשיו אתם מדברים על סירוב פקודה המוני!!!
מי שישאר בצבא זה היס"מ ועוד כמה שמאלנים שבילבלו להם ת'שכלל!!
הם יעשו סירוב פקודה המוני?!?!
אתם באמת חיים בסרט....
מה הקשר ליס"מ?עזרא - ארכיון
מי שפינו את גוש קטיף לא היו היס"מניקים..
מי שפינו היו טיסים שיש להם מה להפסיד אם הם יפנו.
וצנחנים.
וחוץ מזה - לא הבנת אותי,
אני בדעה שלא צריך להתגייס.
יבניאל אמר שעשינו את הכל לפני הגרוש, אז אני טוענת שזה לא נכון,סירוב פקודה המוני ויציאה של כל הרבנים בהצהרה שצריך לסרב פקודה, היה עוצר את זה.
מי שפינו היו טיסים שיש להם מה להפסיד אם הם יפנו.
וצנחנים.
וחוץ מזה - לא הבנת אותי,
אני בדעה שלא צריך להתגייס.
יבניאל אמר שעשינו את הכל לפני הגרוש, אז אני טוענת שזה לא נכון,סירוב פקודה המוני ויציאה של כל הרבנים בהצהרה שצריך לסרב פקודה, היה עוצר את זה.
סירוב פקודה המוני הוא בדיוקעזרא - ארכיון
כמו להגיד יאללה נבנה את בית המקדש!!..זה משו שאנחנו לא יכולים לעשות תקלטו כבר יעני למה נראה לך שכולם יקשיבו לך!!!...עטרת- הכוונה שלי היית שגוש קטיף עצמה לא היית עיר והיה צריך המון חיילים שם וירושלים ת''א או כל מקום אחר זאת עיר שבמילא יש בא שוטרים וחיילים (אבל ז לא קשור ולא על זה הדיון)...ומוריה- שאלה קטנה ותעני לי עליה, מיכבש את המדינה??מי כבש את המקום שאת חיה בו היום?מימגן עליך בזמן שאת כותבת כאן ואומרת שלא להתגייס? החיילים כן כן החיילים אלה שלא מפסיקים לגנות כאן!!
ועדין זה לא אומר שמותר לי לעבור על מצוות ה'עזרא - ארכיון
ונראה לי שבתור אדם מאמין אתה אמור ללכת אחרי מה שה' אומר לך בלי הירהורים וחישובים מה יצא לי מזה, ומה אני אפסיד .
וחוץ מזה- אם נחשוב שאין לנו סיכוי לבנות את בית המקדש- הוא לא יבנה!!
וחוץ מזה- אם נחשוב שאין לנו סיכוי לבנות את בית המקדש- הוא לא יבנה!!
התכוונתי לזה שאני ואת עכשיו נקוםעזרא - ארכיון
נקנה לבנים ונתחיל לבנות...זה אסור!!...עוד משו אבל שחכתי איך קוראים לזה...נכון יש ת הדבר הזה שאם זה מסוכן זה דוחה הכל??...אז איך קואים לזה...שחכתי (חחח טעות)
למה אסור ?עזרא - ארכיון
ואם אתה מתכון לפיקוח נפש,
אז מצווה למסור את הנפש למען א"י.
אז מצווה למסור את הנפש למען א"י.
לא!!....אם אתהתמות בגלל א''י אז אסור למות1!עזרא - ארכיון
ואסור לנו כי:
א- אנחנו תמאי מתים
ב- אסור לעלות להר הבית
ג- עדיין לא מגיעה לנו בית מקדש
א- אנחנו תמאי מתים
ב- אסור לעלות להר הבית
ג- עדיין לא מגיעה לנו בית מקדש
לא נכון ..עזרא - ארכיון
בדיוק היה לנו בערב שבת שיחה על זה,
מצווה למסור את הנפש על א"י.
(איך אתה מסביר את המושג 'מלחמת מצווה' אם אסו למסור את הנפש על א"י? הרי במלחמה מתים על א"י..)
מצווה למסור את הנפש על א"י.
(איך אתה מסביר את המושג 'מלחמת מצווה' אם אסו למסור את הנפש על א"י? הרי במלחמה מתים על א"י..)
וזה גם קידוש ה'עזרא - ארכיון
אני אשא5ל את הר''מ שליעזרא - ארכיון
ברור זה מצווה למסור את הנפש למען שעזרא - ארכיון
א"י!אוף זה מה זה מבלבל כל האשכולות כבר אין לי שומץ מה לחשוב אבא שלי אומר משו הרב של האולפנא אומר משו וחברות אומרות!
את לא צריכה לחשוב משו כמו שמישו אחרעזרא - ארכיון
אומר!!...את צריכה לחשוב למה את יותר מתחברת...לאיזה דיעה
נכון!!עזרא - ארכיון
אני יודעת את זה אני גם לא חושבת לפי מישו אחד אעזרא - ארכיון
בל כן ברור שכל אחד צריך לבסס את הדיעות שלו על משהו אני לא יכולה להתחיל להמציא דברים ואז להאמין בהם!!!
מה הר"מ שלך ענה? (ליבניאל)עזרא - ארכיון
אני לא ראוה אותו עד יום ראשון....עזרא - ארכיון
ועטרת אני לא הלכתי להקשיב לדיעות אחרות כדי לבסס את הדיעה שלי...פשוט אני אומר המ שאני חושב!!..כל דיעה היא דיעה לא משנה מי אומר אותה...כל עוד היא אמיתית והגיונית צריך להקשיב לה ולבדוק אותה
כן אבל זה צריך לבסס דעות על משועזרא - ארכיון
אני לא יכוןלה להחליט שהשמים סגולים כי זנה מה שאני חוושבת!!
ואני לא יכולה למותר לפנות ישובים כי זהמה שאני חושבת!
ואני לא יכולה למותר לפנות ישובים כי זהמה שאני חושבת!
בטח שכן!!!...זה שהשמים סגולים זה לא אותועזרא - ארכיון
דבר כי זאת עובדה שהם כחולים....אבל לפנות ישובים זאת לא עובדה אם זה טוב או לא
כןם אבל זה גם עובדה שצריך לבססעזרא - ארכיון
על משהו אני לא יכולה לומר של]פנות זה משהו טוב סתם כי זה נשמע טוב
ועל לפנות אני לא יכולה לומר שזה לא טוב רק בגלל שזה מזעזע צריך עוד כעמה פרטים חוצמזה!
ועל לפנות אני לא יכולה לומר שזה לא טוב רק בגלל שזה מזעזע צריך עוד כעמה פרטים חוצמזה!
דיעה זה לא חייב להיות נכוןעזרא - ארכיון
ואם את רוצה משו נכון תחפשי הוכחה לזה...נגיד אני אומר שצריך להתגייס- למה? כי אז לא יהיה לנו א''י...ועכשיו בניתי דיעה!
כן אבל אז יוכלו לומר ליעזרא - ארכיון
על כל הזוועות ואיך שבקושי זזים שם (סתם המצאתיי) ושהם סתם הורגים חיילים כי אין להם שומץ מה הם עושים ולאיפה הם נכנסים (אני יודעת שזה דפוק הנגד אבל בכל זאת השעה מאוחרתת!)
זה אומר שהדיעה שלך לא טובהעזרא - ארכיון
דיעה טובה זאת דיעה שעל כל שאלה תיהיה לך תשובה...אם אין לך תשובה אז יש בה סתירה...אבל בעיקרון את יכולה לעשות לעצמך דיעה וככה את תמיד תחשבי
בד"כ , הדעה של האדם דומה מאוד לדיעה של הוריו.עזרא - ארכיון
נכון אבל זה לא נכון שבדיעה כל שאלהעזרא - ארכיון
ישאלו יהיה תשובה!!
אני מאמינה כל כולי בקב"ה אבל אם ישאלו ראותי בשביל הוכחות או דברים כאלה שגם לי אין שומץ בהם זה אומר שמה שאני מאמינה בוא לא נכון??
אני מאמינה כל כולי בקב"ה אבל אם ישאלו ראותי בשביל הוכחות או דברים כאלה שגם לי אין שומץ בהם זה אומר שמה שאני מאמינה בוא לא נכון??
את יודעת מה ההבדל בין דיעה חעובדה?עזרא - ארכיון
נראלי לפי מה שאני חושבת דעהעזרא - ארכיון
בעיקרון לא צריך להיות משו אמיתי אפשר להמציא (רק שזה מעפן)
ועובדה זה עובדה שקיימת!!
ועובדה זה עובדה שקיימת!!
יפה!!!....לכן אם נגיד יש דלתעזרא - ארכיון
את יכולה להגיד שתי דיעות!!....אם היא חזקה או שהיא חלשה....ואז בניתץ דיעה חדשה ואת יכולה ללכת עלפיה כל החיים (כמובן שזה מפגר אבל משו עם בסיס משו אמיתי!!)
אבל זה דפוק כי יש משהו אחד או שהדלת חזקהעזרא - ארכיון
או שלא אין באמצע!!!
אבל נגיד אני חושבת אם זה טוב לפנות או לא טוב!
מאחזים זה טוב או לא טוב!
אני לא יכולה להמציא לבד כן או לא!
אבל נגיד אני חושבת אם זה טוב לפנות או לא טוב!
מאחזים זה טוב או לא טוב!
אני לא יכולה להמציא לבד כן או לא!
את חושבת ואני חושבת שזה לא טובעזרא - ארכיון
אבל תסבירי למה??
למה מה?עזרא - ארכיון
את צריכה ''לבחור'' במה שאת יותר מזדהה איתועזרא - ארכיון
נגיד אני חושב שחייבים להתגייס...כי זאת הדרך שלי ויש לךי גם סיבות...ומי שחושב שלא להתגייס אני בטוח שגם לו יש סיבות...אז פשוט את צריכה לבחור באמה שאת יותר מתחברת
לפעמים את לא מתחבר כי יש לחץ של החברהעזרא - ארכיון
תרשמי פה למה עדיף לא להתגייס לצבא
אני חושבת שצריך!!וכל אחד לפי מהעזרא - ארכיון
שמתאים לו!!יש כאלה חצי שנה וכאל שנה וכאלה 3!!
ואני חושבת שכשיש משו כמו פינוי אז צריך לסרב!!
לא אני לא משתכנעת בגלל לחץ של חברה!פשוט הכל נשמע ממש משכנע (בד"F!!!)
ואני חושבת שכשיש משו כמו פינוי אז צריך לסרב!!
לא אני לא משתכנעת בגלל לחץ של חברה!פשוט הכל נשמע ממש משכנע (בד"F!!!)
אמורים ללכת לפי מה שהתורה קובעת לנו!עזרא - ארכיון
לא לפי מה שאת יותר מתחברת.
אה כן!??..אז למה את הולכת לבית משפט??עזרא - ארכיון
הרי זה לא לפי התורה...ולמה את בכל חיה פה כי החיים פה הם גם לא לפי התורה
נכוןעזרא - ארכיון
אני לא חושבת כמוך!!!!!!עזרא - ארכיון
התורה קבעה שאני חייבת לשמור נגיעה..אבל לא באלי!!!למה שאני ילך לפי התורה?(סתם דוגמא)
אבל זה לא אותו דבר!!...עזרא - ארכיון
כאן זה אישי שלך כוונה פה לדברים שכולם אחראים וכולם נםפעעים מיזה
ממש חבל שלא בא לך לשמור נגיעה ,עזרא - ארכיון
אבל יש מישהוא מעל שציוה עליך, לכן את שומרת!
בלי "בא לי", "לא בא לי" כי זה לא בשליטה שלך וזה ממש לא משנה מה את חושבת על אותה גזירה.
ואני לא הולכת לבית משפט, אני לא מאינה שיש לשופטים האלו(בלי קשר לזה שהם מושחתים) זכות לשפוט אותי לפי חוקות שקבעו הבריטים.
וחוץ מזה, החיים פה הם כן לפי התורה, הרי מצווה לגור ולחיות בא"י!
בלי "בא לי", "לא בא לי" כי זה לא בשליטה שלך וזה ממש לא משנה מה את חושבת על אותה גזירה.
ואני לא הולכת לבית משפט, אני לא מאינה שיש לשופטים האלו(בלי קשר לזה שהם מושחתים) זכות לשפוט אותי לפי חוקות שקבעו הבריטים.
וחוץ מזה, החיים פה הם כן לפי התורה, הרי מצווה לגור ולחיות בא"י!
מוריה זה ממש לא קשור!!!עזרא - ארכיון
השילטון הוא לפי התורה???...המשפטים פה לפי התורה???...הצבא לפי התורה??...לא!!! כלום פה לא לפי התורה ואם לא טוב ללך את לא חייבת להיות פה...זה אחד הדברים לגור פה ולציית לחוקים...
זה כן די לפי התורהעזרא - ארכיון
זה לפי הרבנים (הרוב) ..
לא הבנתי את הדיון שלכם...עזרא - ארכיון
אהה את בטוחה?....הממשלה לפי התורה?עזרא - ארכיון
זה שיש כמה דברים שבטעות דומים זה לא אומר שככה זה היה אמור להיות מהתחלה!!..עוד יותר המשפט?! הוא בכלל דומה?!!?
טוב בעצם אתה די צודק..(אחותי אמרה לי)..עזרא - ארכיון
המדינה עושה מה שבא לה לראש בלי להתחשב בתורה ובהלכה ואחרי זה מתפלא למה המדינה לא במצב טוב בלשון המעטה... (אמרו לי לכתוב..)
אבל שנייה אולי יש לך גם משו כדי לעזור??עזרא - ארכיון
בנתיים לא נראה לי שיש אז בנתיים עושים כמו חוקי המדידנה..וכמו שבחו''ל ככה הייתם עושים אז גם פה...כי תאכלס זה בדיוק כמו לגור בארה''ב
שירה-עזרא - ארכיון
למה נראה לך שהמדינה הולכת לפי חוקי התורה?מישהו מהם אי פעם חשב לעלעל בה?להעיף בה מבט?
אם רוב האנשים במדינה לא שומרי/או בכלל יודעים מה זאת התורה,למה שהם ילכו לפי חוקיה???(שאלה רטורית..)
אם רוב האנשים במדינה לא שומרי/או בכלל יודעים מה זאת התורה,למה שהם ילכו לפי חוקיה???(שאלה רטורית..)
אני כן חייבת להיות כי מצווה לגור בא"י!!!עזרא - ארכיון
ואם הממשלה לא הולכת לפי חוקי התורה- זוהיא בעיה!!
ואם חוקי המדינה סותרים את חוקיו של הקב"ה אז זה צריך להיות ברור שהולכים לפי מה שהקב"ה ציווה אותנו!!
ואם חוקי המדינה סותרים את חוקיו של הקב"ה אז זה צריך להיות ברור שהולכים לפי מה שהקב"ה ציווה אותנו!!
יש כת שקוראים להם נטורי קארתאעזרא - ארכיון
שזה בדיוק מה שהם אומרים...אז עזבי לכי ל100 שערים ותשלמי לגויים וזהו
מה הקשרעזרא - ארכיון
אני לא מכחישה את השואה וכ'!עזרא - ארכיון
מצאת משהוא לא נכון בדברים שלי? אז תגיד .
אני נותן לך עיצה...אהה ויש גם כאלה שלאעזרא - ארכיון
מכחישים...הכוונה שלי לא שתלכי לשם ח''ו אלא שתביני שככה זה היום ואת לא יכולה ככה לרוש כשלא נוח
לא הבנתי ...עזרא - ארכיון
מה אני לא יכולה?
את לא יכולה לא לציית לדברים/פקודותעזרא - ארכיון
כשלא נוח...ככה אנחנו חיים עד שיבוא המשיח בעזרת ה'
אז מה עשה רבי עקיבא?עזרא - ארכיון
רבי עקיבא לימד תורה למרות שהחוק קבע שאסור,
למה אני לא יכולה לשבת בכלא כמה חודשים?
יש אנשים שהקריבו יותר בשביל לשמור על מצוות ה'.
וחוץ מזה, הקב"ה הוא מלך מלכי המלכים, ברור שלו אני ישמע ולא לאולמט..
למה אני לא יכולה לשבת בכלא כמה חודשים?
יש אנשים שהקריבו יותר בשביל לשמור על מצוות ה'.
וחוץ מזה, הקב"ה הוא מלך מלכי המלכים, ברור שלו אני ישמע ולא לאולמט..
ברור שלפעמים אסור לציית לפקודותעזרא - ארכיון
כשזה נוגד לתורה מותר!!!!
עטרת..עזרא - ארכיון
לא הבנתי את התשובה שלך..
שכשזה נוגד למה שהתורה אומרעזרא - ארכיון
אפשר לסרב? הריי בשביל מה נבראנו?
כדי לעבוד את ה'!ואת התורה!
מקווה שהבנת!
כדי לעבוד את ה'!ואת התורה!
מקווה שהבנת!
נכון!!! כשזה נוגד את מה שהתורה אומרתחייבים לסרב!!!עזרא - ארכיון
זה היה בזמן של גויים ואם לאעזרא - ארכיון
היו עושים את זה התורה אולי היית נשכחת...פה אין מצב כזה (כמו בזמון שכתבו את הגמרא...בעיקרון היה אסור)
תראה -עזרא - ארכיון
אם הקב"ה אמר לך לא לגזול- אסור לך לגזול.
ואם הוא אסר עליךלמסור אדמות א"י לגויים- אז אסור לך למסור.
לא משנה אילו השלכות יהיו לזה.
ואם הוא אסר עליךלמסור אדמות א"י לגויים- אז אסור לך למסור.
לא משנה אילו השלכות יהיו לזה.
עכשיו אפלו אם ההורים שלך יגידו לך לא לשמור שבתעזרא - ארכיון
אסור לך להקשיב להם ולשמור שבת אז כל וחומר זה...
אבל לא מדובר באנשים דתיים!!עזרא - ארכיון
רוב הדתיים סרבו פקודה..!!
והחילונים בקושי יודעים מה כתוב בתורה...
ואם הם היו הולכים דרך "ה' אמר אז אנחנו לא מפנים"
אז הם כבר היו עושים כל מה שה' אמר!!
למה שילכו בלי כיפה, לא ישמרו שבת וכו'...
ורק לפינוי הם כ"כ יקשיבו לה'?!???
קצת היגיון......
והחילונים בקושי יודעים מה כתוב בתורה...
ואם הם היו הולכים דרך "ה' אמר אז אנחנו לא מפנים"
אז הם כבר היו עושים כל מה שה' אמר!!
למה שילכו בלי כיפה, לא ישמרו שבת וכו'...
ורק לפינוי הם כ"כ יקשיבו לה'?!???
קצת היגיון......
לא נכון לחילונים מותר לקיים מצווהעזרא - ארכיון
אחת מהכל!!
ודווקא לפנות זה הכי הגיוני כי לדעתי זה לא אנושי להיות האחד שעיף משפחות מהבתים שלהם כשרואים שאין מצב שזה יעזור!זהנ משו אנושיע הערכים שהייתי מקווה שגם לחילונים יש בבית!!
ודווקא לפנות זה הכי הגיוני כי לדעתי זה לא אנושי להיות האחד שעיף משפחות מהבתים שלהם כשרואים שאין מצב שזה יעזור!זהנ משו אנושיע הערכים שהייתי מקווה שגם לחילונים יש בבית!!
שנייה שנייה אז לדעתכם צריך לרוץ עכשיועזרא - ארכיון
לסוריה ולכבוש אותם!?כי הרי גם זה א''י!!...ולא עושים את זה!!...ויש דבר כזה מצוות שהיום לא נהגים!!...נגיד לבן אסור להתסתכל במראה (סימן נשים) או לעשות בלורית (סימן לעבודה זרה) אבל היום לא נוהגים את זה!!..אז אותו דבר כאן זאת מצווה שלא מקימים!!...חוץ מיזה אם זה מה שקורה לנו אז כנראה שמגיע לנו אז צריך לסבול בשקט!!....והינה עובדה ניסנו לא הצלחנו!!
אז לפי מה שאתה אומרעזרא - ארכיון
אז חפיף מילא יש את המצוות האלה אז למה דווקא את? אז למה אתה בכלל דתי? אפשר לומר את זה על כל מצווה!אבל זה עצוב שככה אנשים חושבים שזהו בוא נזרוק הכל ונתיאש והבלורית וכו' זה לא אותו דבר פעם בנים היו לובשים שמלות עכשיו מכנסים זה פשוט תקופות מן הסתם בתקופה שהיה אסור בלורית לגויים היה את זה!!!
מישו אמר להתיאש!?!?....תראי אם הייתי חושבעזרא - ארכיון
כמו שאת אמרת אז הייתי עכישו חילוני...הכוונה שלי שעשינו הכל עשינו מה שיכולנו ולא הצליח!!..מה זה אומר??.אולי שה' תכנן את זה וזה עונש על משו...ואולי שאם זה קרה אז צגיעה לנו...לא יודע תפעילו את הדמיון...בקיצור זה הגיעה לנו וזה מה שקרה אז לפני שאתם מאשמימים אנשים אחרים תבדקו את עצמכם!! (כי זה לא קרה בגלל מישו אחד זה קרה בגלל כל אחד ואחד מאיתנו)
יכול להיות שזה עונש או שאפשר לראותעזרא - ארכיון
את זה יותר חיובי (כמו שאתה תמיד אומרר)ולומר שזה לטובה (גם אם זה היה עונש זה היה לטובה) כאילו אני מתכוונת שזה לא בא בתור עונש זה יותר בא בתור משו שבעתיד יגרום לנו למשהו טוב!כי אנחנו עכשיו לא רואים את כל התמונה רק חלק פיצית ממנה!
נוו אז את מסכימה איתי!!!!עזרא - ארכיון
חצי חצי... אני מסכימה איתך שיש לזהעזרא - ארכיון
משמעות מאחורי זה....
אבל אתה אמרת שזה היה בתור עונש
אני אמרתי שזה היה מהלך שבא כדי לגרום לדבר הטוב שיקרה בזכות זה!
אבל אתה אמרת שזה היה בתור עונש
אני אמרתי שזה היה מהלך שבא כדי לגרום לדבר הטוב שיקרה בזכות זה!
יבניאלעזרא - ארכיון
אתה לא יכול לחלוק על רב אברום זצ"ל על הרב ליאור שליט"א ועל גדולי התורה שבדור שבטח שיש מצוות יישוב א"י.לא כובשים את סוריה כי אי אפשר כרגע ואני לא בטוח שצריך(צריך לבדוק את העניין).בקשר ללעשות בלורית-זה פשוט לא עבודה זרה היום(אם זאת בכלל הסיבה).
עובדה לא הצלחנו?! מה זה היאוש הזה?? תפסיק לדרוך על האמונה הבסיסית והביטחון בקב"ה.לא צריך לסבול בשקט!צריך לצעוק לקב"ה בכל הכח.צריך לזעוק זעקות שיפתחו שערים.
אין יאוש בעולם כלל!!!
עובדה לא הצלחנו?! מה זה היאוש הזה?? תפסיק לדרוך על האמונה הבסיסית והביטחון בקב"ה.לא צריך לסבול בשקט!צריך לצעוק לקב"ה בכל הכח.צריך לזעוק זעקות שיפתחו שערים.
אין יאוש בעולם כלל!!!
טוב ככה...אנ י לא חולק (חוץ מיזה שאני יכול) הרבעזרא - ארכיון
עודיה חולק!!...וזה לא קשור הסיבה שבטלו את זה (בךי היתר של כחימים שבעיקרון אסור) זה בגלל שכבר לא נוהגים לקיים את זה (זה כמו ''התירו'' של רבא)ושנייה לא צעקנו!?..לא יסינו מספיק?..עשינו פווול ולא הצליח!!...ולכן ממשיכים האלה ולא נעצריך ככה סתם בדבר הזה!!
אתה חי בסרטעזרא - ארכיון
שאתה יכול לחלוק על גדולי עולם.למה מי אתה?גאוותן.
ומי זה הרב עודיה?אתה בטוח שהוא יכול לחלוק על הגר"א ועל הנצי"ב ועל הרב קוק ועל הרב צבי יהודה ועל רב אברום ועל הרב ליאור?אני בספק.
ובטח שממשיכים הלאה.אבל לא משאירים את מה שהיה מאחורה.משתמשים בזה.לומדים מהטעויות.פעם הבאה(שבעז"ה לא תהיה!)לא יחבקו את הרשעים שבאים לפנות.
ומי זה הרב עודיה?אתה בטוח שהוא יכול לחלוק על הגר"א ועל הנצי"ב ועל הרב קוק ועל הרב צבי יהודה ועל רב אברום ועל הרב ליאור?אני בספק.
ובטח שממשיכים הלאה.אבל לא משאירים את מה שהיה מאחורה.משתמשים בזה.לומדים מהטעויות.פעם הבאה(שבעז"ה לא תהיה!)לא יחבקו את הרשעים שבאים לפנות.
אני יכול שיהיה דיעה שונה נכון!??..וז הרב עובדיהעזרא - ארכיון
יוםי עכשיו רוץ לאולמרט תגיד לו את שה!!...אולי הרב אברום שלך יהיה ראש ממשלה וזהו!??.כאילו אתה אומר דברים שבחיים לא יכולים להיות!!..אנחנו במדינה חילונית אני בספק אם זה לא נקרה גוי ואתה מצפה שילכו לפי התורה...ואז אני חיי בסרט
אז מה אם אנחנו במדינה חילונית?עזרא - ארכיון
אז אנחנו גם נהיה חילונים?
הרב עובדיה לא אומר שאין מצוות יישוב הארץ!אל תקשקש במוח.הוא אומר שאם זה מביא לשלום אמיתי ולהצלת נפשות אפשר למסור אבל במצב שלנו זה לא אמיתי ואסור!
אתה לא יכול שתהיה לך דעה שונה בתורה מכל גדולי הדור של כל הזמנים.
(אם עוד לא התעדכנת רב אברום נפטר)
הרב עובדיה לא אומר שאין מצוות יישוב הארץ!אל תקשקש במוח.הוא אומר שאם זה מביא לשלום אמיתי ולהצלת נפשות אפשר למסור אבל במצב שלנו זה לא אמיתי ואסור!
אתה לא יכול שתהיה לך דעה שונה בתורה מכל גדולי הדור של כל הזמנים.
(אם עוד לא התעדכנת רב אברום נפטר)
אף חייל לא מת סתם!אתם חייבים להבין את זה!!!!עזרא - ארכיון
כל חייל שנהרג במלחמה או בכל פעולה כלשהיא לא מת סתם!כל חייל שנהרג,מת כדי שאנחנו נחייה,מת על קידוש ה'!.אם לא היה צבא אתם מתארים לעצמכם כמה קורבנות היו לעמ"י?!אתה("יהודי לא ציוני")בכלל מודע לעבודת קודש שכל חייל וחייל בצה"ל עושה?!הם מקריבים את החיים שלהם בשבילך!או כל אדם אחר...בלי הצבא אנחנו לא היינו חיים פה היום.אנחנו חיים במדינה קודם כל שלא כולה דתייה לצערנו ואין מה לעשות החיים מתנהלים אחרת,לא כל המדינה הולכת ע"פ התורה ואין מה לעשות.
דעתיעזרא - ארכיון
בס"ד
דעתי
לא הבנתי את הקשר בין מאמר הדור והדעה של הרב טל עליו, לבין מלחמת מצווה, לבין צה"ל, לבין גוש קטיף והחרדים.
צדיקים, עשיתם סלט.
דבר ראשון נתחיל בזה שמבחינתי האישית תתנתקו מהסבתא שלכם לא רק מהמדינה, אבל תנו כבוד אחד לשני, לשמור על תרבות דיבור זה הכי חשוב.
דבר שני תנו כבוד לחילים, לנופלים שנתנו ת'חים שלהם, לכוחות הביטחון באשר הם, עם כל הכבוד לכבוד תורתכם אתם עוד צעירים ולא ראיתם מספיק בשביל לשפוט.
אם יש לכם מילה עליהם, שמרו אותם בבטן עד שתגיעו לרמה שלהם,
זה לא חוכמה לשבת בבית על הכסא הנוח ולנאום על צהל בעוד שאין לך מושג מה זה בכלל.
אגב, אם אין היום דין של מלך, ומלכות, וזה לא מלחמת מצווה, אז כל הנופלים אין להם דין של הרוגי מלכות. תחשוב על זה.
נקודה שלישית בכל הדיון הזה, זה השוני בהשקפות עולם.
נכון, זה מבלבל.
יהודי חרדי כבר לא צריך ללבוש שחור, יש חבר'ה "מהציונות הדתית" שינו את השקפת עולם בלי לשנות את הלבוש החיצוני.
חשוב לא להתבלבל ולא לטעות אחרי העין.
זו מחלוקת ידועה שקימת בעולם יות1 מ100 שנה, ולא אנחנו ילדים בני 13 נכריע בה. זה היה מצד אחד הרב קוק ומהצד השני הרב אלחנן וסרמן והחרדים וכו'.
וזה ממשיך עד היום.
לא צריך להתרגש
כל אחד שיתפוס לו צד.
ואין טעם לויכוח.
נקודה רביעית זה שבאמת קשה ויש הרבה צרות. אבל מה לעשות מתמודדים איתם. מי שרוצה להתנתק מוזמן, שימסור דש. שישב ילמד כל היום, ולא יפריע.
ה' יעזור.
חזקו ואמצו.
דעתי
לא הבנתי את הקשר בין מאמר הדור והדעה של הרב טל עליו, לבין מלחמת מצווה, לבין צה"ל, לבין גוש קטיף והחרדים.
צדיקים, עשיתם סלט.
דבר ראשון נתחיל בזה שמבחינתי האישית תתנתקו מהסבתא שלכם לא רק מהמדינה, אבל תנו כבוד אחד לשני, לשמור על תרבות דיבור זה הכי חשוב.
דבר שני תנו כבוד לחילים, לנופלים שנתנו ת'חים שלהם, לכוחות הביטחון באשר הם, עם כל הכבוד לכבוד תורתכם אתם עוד צעירים ולא ראיתם מספיק בשביל לשפוט.
אם יש לכם מילה עליהם, שמרו אותם בבטן עד שתגיעו לרמה שלהם,
זה לא חוכמה לשבת בבית על הכסא הנוח ולנאום על צהל בעוד שאין לך מושג מה זה בכלל.
אגב, אם אין היום דין של מלך, ומלכות, וזה לא מלחמת מצווה, אז כל הנופלים אין להם דין של הרוגי מלכות. תחשוב על זה.
נקודה שלישית בכל הדיון הזה, זה השוני בהשקפות עולם.
נכון, זה מבלבל.
יהודי חרדי כבר לא צריך ללבוש שחור, יש חבר'ה "מהציונות הדתית" שינו את השקפת עולם בלי לשנות את הלבוש החיצוני.
חשוב לא להתבלבל ולא לטעות אחרי העין.
זו מחלוקת ידועה שקימת בעולם יות1 מ100 שנה, ולא אנחנו ילדים בני 13 נכריע בה. זה היה מצד אחד הרב קוק ומהצד השני הרב אלחנן וסרמן והחרדים וכו'.
וזה ממשיך עד היום.
לא צריך להתרגש
כל אחד שיתפוס לו צד.
ואין טעם לויכוח.
נקודה רביעית זה שבאמת קשה ויש הרבה צרות. אבל מה לעשות מתמודדים איתם. מי שרוצה להתנתק מוזמן, שימסור דש. שישב ילמד כל היום, ולא יפריע.
ה' יעזור.
חזקו ואמצו.
אתה אשכרה מתקשה!!...הרב עובדיה אומר שאסורעזרא - ארכיון
לסרב פקודה!!...וכן זה שאנחנו בשילטון לא טוב אז זה סוג של בעיה שלנו עד שלא טפל בו!!...וצרריך ללכת לפי השילטוון (גם לפי ההלכה...שאם יש שילטון זר צריך לעשות את מה שהוא אומר)
איפה אתה רואה שצריך ללכת לפי השילטוןעזרא - ארכיון
למרות שזה נוגד את חוקי התורה?
מה עשה ר' עקיבא בזמנו?לא לימד תורה?
ומה עשו חנה ושיבעת בניה?
מה עשה ר' עקיבא בזמנו?לא לימד תורה?
ומה עשו חנה ושיבעת בניה?
ובדיוק בגלל זה אנלנו גם לומדים תורהעזרא - ארכיון
ושנייה הם ניסו לכבוש משו!?..לא!!!...ובגלל זה גינו את בר כוכבא כי הוא ניסה למרוד בשילטון (איפושו בגמרא)
לא נכון..עזרא - ארכיון
בהתחלה,(אם זיכרוני אינו מטעה אותי) ר' עקיבא כינה אותו המשיח,
והיה 3 שנים שילטון של עמ"י, עד שבר כוכבא אמר לחילים שלו לבקש מהקב"ה שלא יתערב ויעזור במלחמות שלהם.
והיה 3 שנים שילטון של עמ"י, עד שבר כוכבא אמר לחילים שלו לבקש מהקב"ה שלא יתערב ויעזור במלחמות שלהם.
כן זה כן...אבל למה חוץ מיזה התחילו לגנות אותו?עזרא - ארכיון
כי הוא התחי לכבוד ולמרוד ואז הוא חשב שהכל בא מימנו (אהמ אהמ) ואז גינו אותו אבל זה כתוצאה
על מי אתם מדברים?! בר כוכבא?!עזרא - ארכיון
בעיקרון לאעזרא - ארכיון
אזזז?! =/עזרא - ארכיון
אם צריך לנגוד את החוק בארץ או לאעזרא - ארכיון
א. לא גנו אותו בגלל שהוא מרד,עזרא - ארכיון
גינו אותו בגלל שהוא חשב "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החייל הזה"
כעיקרון, בהתחלה, הוא לא חשב ככה, ואז כינו אתו המשיח.
ב. לא כ"כ מדויק, אנחנו מתוכחים האם צריך לבצע את פקודות הממשלה/הצבא ללמרות שאלו נוגדים את חוקי התורה?
כעיקרון, בהתחלה, הוא לא חשב ככה, ואז כינו אתו המשיח.
ב. לא כ"כ מדויק, אנחנו מתוכחים האם צריך לבצע את פקודות הממשלה/הצבא ללמרות שאלו נוגדים את חוקי התורה?
אבל למה הוא אמר את זה?..איך זה התתחיילעזרא - ארכיון
שהוא התחיל למרוד...ןאדם גדול כמוהו זה קרה לו אז סתם ד''א אם אתם לא רוצים שזה יקרה גם לכם אז תציתו לפקודות...חוץ מיזה שיש הלכה כזאת שצריך להקשיב לשלטון (עכשיו אל תשאלו אותי למה ר''ע למד תורה..כי אני לא בדיוק יודע את הפרטים של זה)
לא.. זה התחיל בגגל שהוא ניצח..עזרא - ארכיון
אז מה? זה אומר שאסור לנצח?
טוב זה לא משנה באמת שלא!!...נגיד שאת צודקתעזרא - ארכיון
אבל עדיין לנגוד את החוק זה לא טוב וזה עושה הרבה בעיות!!...הינה על זה שהם נגדו נחרב בית המקדש...עוד משו?
בית המקדש לא נחרב בגלל שהם ניסו למרוד!עזרא - ארכיון
תראה,אני עוד לא מצאתי שופם מקום בהלכה שחייבים לשמוע לפקודות
גם אם הם נוגדות את חוקי תורת ה'.
גם אם הם נוגדות את חוקי תורת ה'.
הרב עובדיה אמרעזרא - ארכיון
שמותר לפנות יישובים אם זה מביא לפיקוח נפש.הוא גם אמר שזה לא המצב היום ושהיום אסור.וגם הרב עובדיה אומר שאם איזשהו חוק נוגד את חוקי התורה אסור לציית.איך אתה בכלל יכול להגיד שיש איזשהו חוק מעל חוקי התורה?ה' אמר לא לעשות אז לא עושים.(אפילו אם אולמרט אמר אחרת)
דוגרי אז זה עושה בעיות מה את מעדיףעזרא - ארכיון
בעיות אם הקב"ה או אם הממשלה?
ךמה להשוות בכלל!~
ךמה להשוות בכלל!~
אז סתם ,לידע כללי שהיה כל יום פיגועעזרא - ארכיון
או קסמים או אבנים או מה שבא לך בגוש...וזה הרג אנשין!!..ועוד משו את יודעת שאם יש פילוג בעם (מה שיכול לקרות עם אנשים כמוכם) אז בכלל אתם מצפים שיהיה בית מקדש!??..שכשאנחנו בעצמינו לא מאוחדים ושונאים אחד את השני...נראה לכם שבזכות זה אולי ה' יאוהב אותנו יותר!?!
נכון זה גרם לפילוג בעם אבלעזרא - ארכיון
מה אתה חושב שאם הייו מסכימים ללכת מהגוש בלי שום בעיה לא היו בעיות בעם? עאלק היה עוד יותר וגם בתוך הציבור הדתי!
פעם אמרתי את זה!?...זאת מדינה חופשיתעזרא - ארכיון
לכל אחד מותר להביע מה שהוא רוצה...אבל אם כבר לקחו החלטה והתחילו אותה ורואים שאין מה לעשות אז גם חבל לסרב פקודה
אז להתיאש ולזרוק את כל הדעות שלנו וללכתעזרא - ארכיון
נגד התורה ולא לנסות לבטל את הגזרה!!!!
שום דבר שם לא היה לשוא!!! אז היה את הפילוג בינונו לבין החילונים אבל היה את זה גם לפני זה (= זה לא אומר שזה לא נורא)
זה אולי החריף את זה בטיפה!אבל כך לא וויתרנו להם הם ראו שהתורה חשובה לנו וככה לא היה חילול ה'!
שום דבר שם לא היה לשוא!!! אז היה את הפילוג בינונו לבין החילונים אבל היה את זה גם לפני זה (= זה לא אומר שזה לא נורא)
זה אולי החריף את זה בטיפה!אבל כך לא וויתרנו להם הם ראו שהתורה חשובה לנו וככה לא היה חילול ה'!
קרה לך לדבר עם חילונים על זה!??.אוליעזרא - ארכיון
לבדוק מה הם חושבים על זה??..אני לא בטוח אז את לא יכולה לדעת מה הלך שם (חילול או קידוש ה')..ואצלם אין כזה דבר אצלם הם יודעים שאנחנו דתיים אז אנחנו ימינים והם חילונים שאז הם שמלאנים!..ומי אמר לזרוק הכל!?!..שנייה כשאת עושה מבחן ואת רואה שלא הול לך כלום מה את עושה?..מנסה ללמוד שוב את החומר?!?....לא את מחזירה אותו למורה וזהו...אז כאילו מה זרקת הכל!?
לא אני מנסה לענות על התשובהעזרא - ארכיון
או לפחות ממציאה משו אחר שאולי אולי יהיה נכון ושגם המורה תראה שניסיתי!!! רואה אז אני לא פשוט זורקת ומתיאשת אבל גם לא הנתי מה הקשר!!וזה שיא הלא ככה שזה מתחלק לחילונים שמאלינים דתיים ימינים יש אנשים בעולם הזה שהם דתיים והם גם שמאלנים ווכה גם ההפך!!!!לא לא הלכתי לבדוק מה הם חושבים על זה לוא ככ אכפת לי מה הם חושבים העיקר שאני יודעת על עצמי שבזה שניסיתי להילחם על הארץ אני לא עוברת על מצוות שבתורה!! שזה הכי חשובב!!!למה אתה הלכת לחילונים השמאלנים? אז בוא נשמע מה באמת הם חושבים!
סתאם הערה-עזרא - ארכיון
בדקתם פעם מה זה קידוש ה' / חילול ה'?
קידוש ה'- כל מצווה שנעשתה בפומבי, מקדשת את שם ה'.
חילול ה'- כל עבירה שנעשתה בפומבי, מחללת את שם ה'.
אם מישהוא נלחם על א"י בלא לעבור שום עבירה, הוא לא חילל את שם ה'.
אבל אפשר להתוכח האם הדרך הזאת מתאימה, והאם זה קידוש ה' לפעול ככה.
נ.ב.
אין קשר בין קידוש ה', לדעות של חילונים על דתיים.
קידוש ה'- כל מצווה שנעשתה בפומבי, מקדשת את שם ה'.
חילול ה'- כל עבירה שנעשתה בפומבי, מחללת את שם ה'.
אם מישהוא נלחם על א"י בלא לעבור שום עבירה, הוא לא חילל את שם ה'.
אבל אפשר להתוכח האם הדרך הזאת מתאימה, והאם זה קידוש ה' לפעול ככה.
נ.ב.
אין קשר בין קידוש ה', לדעות של חילונים על דתיים.
אז בסופו של דבר לפי מהעזרא - ארכיון
שאת אומרת שזה לא לפי השיפוט שלנו מה זה היה!!! ואפחד בעולם הזה לא לא יכול לדעת רק הקב"ה!?
לא הבנתי כ"כ.עזרא - ארכיון
מה רק הקב"ה יכול לדעת?
נ.ב.
הערתי הערה זאת רק כי זה עיצבן אותי שהם מדברים על מושגים שהם אפילו לא מבינים אותם.
נ.ב.
הערתי הערה זאת רק כי זה עיצבן אותי שהם מדברים על מושגים שהם אפילו לא מבינים אותם.
מי אמר שהם לא הבינו אולי את לא הבנת?עזרא - ארכיון
כן לדעתי רק ה' זה שיכול להחליט מה חילול ה' ומה כיבוד ה' ואם הגירוש מה שהיה מסביב הגרוש היה חילול או קידוש ה'!!!
עטרת..הינה בכל זאת המצאת משו!!עזרא - ארכיון
אנחנו גם ניסינו לעשות משו וניסינו שנייה לפני הפגנות אולי שלכנע מפדקים משו!!...כלו םלא עזר ...אז מה את רוצה אולי שנסרב פקודה זה בטח יעזור!!...את חושבת שאין מספיק חיילים כאילו נראה לך שחסר להם!?..חוץ מיזה נכון בקשר לבנות האלה שהיו בכלא מה היה דעדך על זה?...וזה תלוי איך אתה עושה את זה...נגיד ניטורי קרארטה מה הם!?...הם עעושים מצוות אבל לא בדרך/צורה הנכונה
מה המצאתי?לא הבנתי?עזרא - ארכיון
נכון יש להם הרבה חיילים וזה לא כ"כ עזר לעצור את הפינוי אבל זה הראה את האכפתיות וגם האדם חייל זה שסירב לא עבר על שום עבירה בתורהה ככה!!!!!
אווו איזה מריבה ארוכהעזרא - ארכיון
מ יא בטבת עד עכשיו בטח שברנו שיא
חחח חודשייים!!עזרא - ארכיון
כי כל שניה זה דיון כבר על משו אחר!
נכוןעזרא - ארכיון
לעטרת -עזרא - ארכיון
אני אמרתי שאני לא הבנתי.
ולא הבנתי למה רק הקב"ה יכול לדעת?
את לא יודעת מזה עבירה או מצווה?
וחוץ מזה- הכל לא עזר כי סמכנו על הנס לא עשינו מספיק.
כולם היו בטוחים שזה לא יקרה עד הרגע האחרון.
ולא הבנתי למה רק הקב"ה יכול לדעת?
את לא יודעת מזה עבירה או מצווה?
וחוץ מזה- הכל לא עזר כי סמכנו על הנס לא עשינו מספיק.
כולם היו בטוחים שזה לא יקרה עד הרגע האחרון.
עזבי זה נוויכוח שבחיים לא יגמרעזרא - ארכיון
כל אחד והתפיסת עולם שלו!.
עטרה- מה עוד רצית שנעשה נריב אם הטרקטורים?עזרא - ארכיון
נמות בשביל זה (= זה לא אחד מהשלוש שצריך למותת..)
אז בסדר היה עוד כמה דברים אבל כנראה זה היה לטובה וזה מה שה' רצה!!!
כן אני יודעת על הרוב מה זה מצווה ומה עבירה אבל לא דיברתי על זה..
ברור שיש כמה דברים שזה ברור מעליו שזה חילול ה'!!
אבל בגרוש אי אפשר היה לדעת מה היה קידוש ומה חילול ועל זה אמרתי שרק ה' יידע ויודע!!
אז בסדר היה עוד כמה דברים אבל כנראה זה היה לטובה וזה מה שה' רצה!!!
כן אני יודעת על הרוב מה זה מצווה ומה עבירה אבל לא דיברתי על זה..
ברור שיש כמה דברים שזה ברור מעליו שזה חילול ה'!!
אבל בגרוש אי אפשר היה לדעת מה היה קידוש ומה חילול ועל זה אמרתי שרק ה' יידע ויודע!!
מה.מה הקשר אליי?!עזרא - ארכיון
חח אופס לויודעתת... אני לא זוכרת אבלעזרא - ארכיון
נראה לי שהתכוונתי למוריה שוורצי!!! =)
האשכול מיצה את עצמועזרא - ארכיוןאחרונה
הבה נמשיך בדיונים בעתיד.
ואולי אתם תביאו את הסקופ הבא.
maryoely מנהל
ואולי אתם תביאו את הסקופ הבא.
maryoely מנהל