מה דעתכם על סירוב פקודה?!עזרא - ארכיון

סירוב פקודה-בכלל

וסירוב פקודה בנושא ההתנתקות...

זה נושא שאני תמיד מתווכחת עם אנשים עליו ומעניין אותי מה אנשים פה חושבים....קיצר-לא לייבש..=)

לילה מעולה!!!

אני בכלל נגד להתגיסעזרא - ארכיון
להיתגייס אבל לשמוע לרב שלך!עזרא - ארכיון
איך את אומרת שלא להיתגייס?!
את יוגעת למה את עכשיו יושבת בבית שלך מוגנת?בגלל אלה שהחליטו כן להיתגייס!
לפנות את יהודים מהביתם לסרבעזרא - ארכיון
לפנות \ להרוג את ערבים בשמחה ובששון
חחח צודק\ת...עזרא - ארכיון
טוב ככה....עזרא - ארכיון
מי שמסרב פקודה אז רק הורס את הצבא כי אם לו לא טוב לעשות משו אז לחבר שלו לא יהיה טוב משו אחר וככה לא היה צבא ובסוף פשוט הערבים יש''ו ובינו את זה ופשוט יהרגו אותנו...אז לפני שאתה מסרב פקודה צריך לחשוב גם על העתיד...חוץ מיזה שעכשיו זה שאני יכול לישון ולעשות כל דבר אחר בביטחון זה בדיוק בגלל החיילים האלה שכולם שונאים פה...אלה שכולם אומרים כמה הם יצורים....אז פשוט תשבו תחשבו למה אתם מוגנים!!
.....עזרא - ארכיון
אבל יבניאל,מה הקשר?זה שלא רוצים לפנות את אחיך,זה לא אומרת שהורסים את הצבא...
ועכשיו לשאלה-אני לא יודעת מה הייתי חושבת לבד,אבל הרב עובדיה יוסף,שהוא ראשון לציון,אמר שאסור לסרב-אז אסור...אני בטוחה שהוא מבין יותר ממנו...
- - - -עזרא - ארכיון
יש מן פנקס כזה שצה"ל מחלק לכל החיילים וכתוב שם את כל הערונות של צה"ל. אחד הסעיפים הוא - אסור לסרב פקודה אלא אם כן הפקודה שניתנת לך היא בלתי חוקית בעליל.
לכן, מי שהיה בגירוש היה צריך לסרב פקודה.
סאפ..זה בדיוק מה שאמרתי...בציה- זה לאעזרא - ארכיון
עבירה על החוק כל עוד הראש ממשלה אומר את זה....(הלו הייתי נגד הפינוי)
להתגייס-אין בכלל שאלה שכן-וד"א,זה גם מצווה בקשרעזרא - ארכיון
לסירוב תגובה-פינוי יהודים-לסרב,דברים אחרים שלא קשורים בפינויים של יהודים ודברים כאלה,לא לסרב
יבניאל1 במהרה תפוכח כמו שארעזרא - ארכיון
אחים טועים אחרי הבל
יש מוסר אולקי מוסר מדיני מי קודם?
לפי דעתי...עזרא - ארכיון
אני ממש לא יודעת!
מצד אחד-הגירוש זוהי פקודה בלתי חוקית בעליל כמו שסאפ אמרה אבל,
אי אפשר להגיד בגלל שהצבא עשה טעות אחת (גדולה מאוד)זו סיבה לא להתגייס כי אחרי הכל,זה אותו צבא שמגן עלינו וגם זאת המדינה שלנו!אם אנחנו לא נגן עליה אז מי כן??
קיצר-תלוי מאוד!!לאיזה מקרה ספציפי!!
לדוגמא יש אנשים שמסרבים פקודה מטעמים אידאולוגים -(הערבים במחסומים וכו')
אני חשוב שגם דרך שמגנים על הארץעזרא - ארכיון
לוקה בחסר ובגדול
בקשה תכנסו ותקראו...גם אם זה קצת ארוך..=)עזרא - ארכיון
מזה אם זה פינוי הגוש אז לסרב?!?!אם כל אחד היה מסרב פקודה כי זה נוגד להשקפת העולם שלו והערכים שלו אז מה היה קורה?!תחשבו על מה היה קורה אם איזה שמאלני במלחמת לבנון ה-2 היה מסרב להרוג ערבי בשביל להציל את הגדוד שלו רק בגלל שזה נוגד תערכים שלו...מה היה קורה אז?!?!?
אני אישית הייתי נגד הפינוי אבל אני ממש לא חושבתעזרא - ארכיון
שסירוב פקודה זה הדרך הנכונה-בעצ אני חושבת שזה הדרך הלא נכונה!!!אז נכון מבחינתנו לפנות יהודי מהבית זה פקודה בלתי חוקית בעליל אבל מבחינת אדם אחר זה משו אחר לגמריי..ואם כל אחד היה מסרב כל פעם שזה היה נוגד תערכים שלו...אני לא יודעת איזה מדינה היתה לנו...(לא שהמצב עכשיו ממש מזהיר...=))
אני חזור ואומר שאם ר' אברוםעזרא - ארכיון
היה שומע את זה אח או הרב צבי יהודה
אני לא מבינה...אתה לא רוצה שנישמור על המדינה?!עזרא - ארכיון
בדיוק וחוץ מיזה עדיין זה החוקה בארץ ואין הרבהעזרא - ארכיון
מה חלעשות!!...יהודי לא ציוני- אם כולם היו חושבים כמוך בטוח כבר לא היית מדינה והלא היה צבא ולא שילטון...בקיצור כבר לא בטוח שהיה עם יהודי ונוכחות יהודית בארץ
יש לי שאלהעזרא - ארכיון
תיקון טעותעזרא - ארכיון
כנראה שלא!!..עזרא - ארכיון
אתם נגד סירוב בזמן גירוש הוא כול הזמןעזרא - ארכיון
נגד תמידדדד...אין כזה דבר לסרב פקודהעזרא - ארכיון
*מי שמסרב כל הכבוד לו..אבל הוא כנראה לא חושבעזרא - ארכיון
על העונש ועל האי מוסריות
לדעתי לא העונש צריך להיות מה שמרתיע מהסירובעזרא - ארכיון
אלה זה שאתה חיי במדינה ובמדינה יש צבא ואם תרצה או לא אתה חלק ממנו ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך!!!
אבל העונש דוגרי זה מה שחיילים חושבים...ואםעזרא - ארכיון
רוצים בצד המוסרי יש מליון ואחד סיבות למה לא...אתה חלק מצבא ואם כל אחד כשיהיה לו נוח יסרב פקודה (שמאלני- כשפורצים לעזה והורגים) לא בדיוק תיהיה לנו מדינה
זה לא כשנוח!!עזרא - ארכיון
זאת בדיוק הנקודה, זה כשהפקודה מתנגשת עם מצוות התורה.
אם זה היה כזה תשובה פשוטה אז איך יש כ"כ הרבה רבניםעזרא - ארכיון
שלא מסגימים עם הדכעה של סירוב פקודה?!?!
יש לי השערות בענייןעזרא - ארכיון
אבל גם אני ממש אשמח לתשובה ברורה.
הרב צבי יהודה נתן תשובה ואסורעזרא - ארכיון
והרב עובדיה אמר שלא מסרבים....מה הקשר?!?עזרא - ארכיון
מוריה- שמלךאנים הם נגד הכיבוש אז לחשבי שהם היו אומרים בדיוק אותו דבר לפני 50 שנה??..אני לא בטוח שעכשיו היו אנשים ברמות או בית אל ועוד כמה מקומות...אז הם לא אמרו שום דבר בקשר להשקפת עולם שלהם...אז גם אנחנו שנאחנו 100% נגד פינויים וכאלה..אז גם אנחנו (החיילים) צריכים לוותר על העקרונות שלהם...לא שאני מסכים אם זה אבל אין מה לעשות ככה זה החיים
מה?? (ליבניאל)עזרא - ארכיון
ממש לא הבנתי.
מה ניסית להגיד?
שצריך לותר על עקרונות?
גם...לפעמיים אין מה לעשות וצכריך לוותר עלעזרא - ארכיון
עקרונות חשובים...ככה זה גם אנשים אחרים מוותרים וזאת המציאות של היום
רגע, אני די בשוק .עזרא - ארכיון
אתה אומר שצריך לותר על העיקרון שלנו, לשמור את התורה והמצוות?
עדיין לא הבנתי איפה כתוב בתורה לא לפנות ישובים!!!עזרא - ארכיון
זה מוסרי שלא מפנים אנשים מהבתים שלהם...לא שלהרוג ערבי זה מוסרי או משו...אבל שמלאנים שהם נגד כיבוש כן כבשו וכן נלחמו...ונגדו את הדעה שלהם...אז גם אנחנו במצב הזה צריכים לנגוד את העיקרון הזה
לא תחונםעזרא - ארכיון
מכיר? אסור לתת כל חלק מא"י לגוים.
גזל.
ועוד כל מיני שאני לא זוכרת.
היה יותר מ10 עבירות שאתה עובר אם אתה מגרש יהודים מביתם.
על זה אין לי הרבה מה לענות...או שאוךלי ישעזרא - ארכיון
אבל לא משו...האדמה כמה שתקנה אותה היא לא שלך..היא עדיין של המדינה....
מזה השטויות האלה...עזרא - ארכיון
אתם חיים במדינת ישראל ה' ישמור אם לא היתה לנו מדינה.. ומחר יקומו שמאלנים במלחמה ויאמרו שהם לא רוצים להרוג ערבים ויסרבו פקודה..
אשכרה...מוריה לא תחונם זה לא בהכרח זה ויש לזה עודעזרא - ארכיון
המון פירושים חוץ מזה שכמו שאמרתי קודם וגם עכשיו אחרים אמרו-את אומרת שלא צריך לוותר על העקרונות?!וואלה יש בזה משו אבל אם כל אחד היה נלחם על העקרונות שלו וברוך בעם ישראל יש הרבה סוגים של אנשים אז היה גם הרבה עקרונות שונים ואני בספק אם היינו מצליחים לעשות משו עם עצמנו(כמדינה)כי אם כל אחד יעשה מה שבא לו ולא ישים על המדינה ועל אנשים שקצת מעליו ויתעקש על העקרונות שלו....לא נראה לי הייתה מדינה..
מזותומרת??עזרא - ארכיון
"יש עוד המון פרושים" ?? תשאלי כל רב, אסור לתת כל חלק מא"י לגויים.
מה לא ברור?
היא לא של המדינה!עזרא - ארכיון
האדמ הזאת היא של הקב"ה!
ולי אין שום זכות לתת אותה לאף גוי.
כנ"ל לגבי כל עמ"י.
אבל מוריה- לפעמים אין מה לעשות,עזרא - ארכיון
וצריך לעבור על חוקים בתורה... כאילו, ברור שאם דרך אחרת עדיף לעקוף אתזה, אבל במקרה כמו לסרב פקודה, זה פשוט אסור!! יש לנו ראש ממשלה שלמרות שאני לא מסכימה עם מה שהוא חושב צריך לעשות מה שהוא אומר.. אם אנשים יסרבו פקודה לא תוכלי להיות בבית שלך בשקט.. כי גם השמאלנים יעשו מה שבראש שלהם...
למה נגד להתגיס?!זה כפיות טובה!עזרא - ארכיון
מוריה ל-לא תחונם יש הרבה פירושים לא בהכרח על תיתןעזרא - ארכיון
להם חניה-שטחים...
אל תיתן להם שום חלק מא"י ..עזרא - ארכיון
שום חלק, לא משנה אם זה ת"א , י-ם או השטחים.
איזה עוד פרושים יש ??
שלא להתחתן איתם או יעני למצוא בינהם חןעזרא - ארכיון
טוב אבל קצת גלשנו..=)
מוריה לדעתך הקב''ה עשה את האדמה הזאת בשביל מה??עזרא - ארכיון
בשביל האדם והוא יחליט מה שבראש שלא על זה.ץ...חוץ מיזה שאם הרב עובדיה אומר שלא לסרב פקודה זה אומר שאפשר לעקוף על הלא תחונם הזה (שאף פעם לא שמעתי על זה)...ואז אם יש מחלוקת כל אחד עושה מה שיהיה טוב למדינה...הדבר הכי חשוב שבשבילו את הולך לצבא...כי בדוגרי אפ'חד לא חושב על התורה, אפ'חד לא עושה את זה בגלל שזה מלחמת מצווה או משו כזה
ובכלל חייל לא יכול לעשות מה בראש שלו!!!!עזרא - ארכיון
הוא בתוך גוף צבאי ובגוף הזה לא אתה מחליט ולא כל אחד עושה מה שבא לו בגלל שהערונות שלו שונים..יש מעליו אנשים יותר גדולים שיש להם תפקיד והם מחליטים החלטות(ואוליי הם לא הכי מוצאות חן בעיניינו..)ולחייל הקטן הזה אין תרשות לבטל את הדברים של המפקדים שלו(אלא אם כן זה פקודה בלתי חוקית בעליל ואז זה שונה אבל פינוי זה לא פקודה כזאת..)שאוליי הם יודעים דברים שהוא לא יודע...
ותאכלס זה המסגרת הצבאית!!זה צבא-לא אתה מקבל החלטותעזרא - ארכיון
אלא מי שמעלייך ולך אין זכות לפקפק בהם במיוחד שאתה אוליי לא יודע את מה שמאחוריי הקלעים ולא רואה את כל המרכיבים של התמונה....!!!חוץ מזה תאמיני לי שלא סתם הרבה רבנים אמרו שאסור בשום אופן לסרב פקודה...לא נראלי שהם אמרו את זה בלי התרות של התורה ודברים כאלה...
ולכם במצב של מחלוקת ברבנים עושים מהעזרא - ארכיון
שיהיה חכם ומה שיעזור למדינה...ובאותו מצב לצערינו זה היה כן לפנות את הגוש
למב?לא לדעתי צריך ללכת לפי הרב שלך...סתם אני פשוטעזרא - ארכיון
לא מסכימה עם כל הרבנים שאומרים כן לסרב פקודה...
לא לסרב פקודה!!!עזרא - ארכיון
צריך להילחם על א"י ולדעת מה האידיאלים שלנו..!!!!!
רק אם זה בעינין של לפנות ישובים אז לסרב פקודה אבל בכל שאר הדברים לא לסרב!!!
רבותיי אני דיברתיעזרא - ארכיון
סליחה בטעות נלחץ ליעזרא - ארכיון
דיברתי אםהרב יוסף בדיחי משמש של הרב צבי יהודה ואמר לי הרב צבי יהודה הביא לו מכתב לתת לפרס הרשע ומוטה גור שכותב שאסור למסור את יהודה ושומרון ועל יהודה ושמרון תהיה מלחמה וגם יש איסור להורס בית בארץ וכן הרב צבי יהודה אסר לגרש
אוי אוי תשמעו מה אתם מדבריםעזרא - ארכיון
אח אח אח לא עלינו
מהההההההההה???עזרא - ארכיון
אני בשוק!!!
"מוריה לדעתך הקב''ה עשה את האדמה הזאת בשביל מה??
בשביל האדם והוא יחליט מה שבראש שלא על זה."
הקב"ה נתן לנו את א"י, אך יש לו גם הגבלות, בתור בת לעם היהודי אני לא עושה מה שבא לי !!
אני עושה מה שהקב"ה אומר לי!!
וחוץ מזה-
"ותאכלס זה המסגרת הצבאית!!זה צבא-לא אתה מקבל החלטות
אלא מי שמעלייך ולך אין זכות לפקפק בהם במיוחד שאתה אוליי לא יודע את מה שמאחוריי הקלעים ולא רואה את כל המרכיבים של התמונה....!!! "
לא!! סורי, אבל מי שיגיד לי מה לעשות זה לא הצבא, זה הקב"ה !!
וברור שאם מצוות קב"ה מתנגשות עם פקודות המדינה, אז אני עושה מה שהקבה אומר לי לעשותץ.
בנוגע לפסק של הרב עובדיה-
א. זה לא לעקוף!!
ב. הוא טוען שזה פיקוח נפש.

אתה לא מבין,שלא משנה מה תגיד,עזרא - ארכיון
לכל אחד יש רב זהוא סומך עליו,ונולך לפיו,ואף אחד מאיתנו לא יודע שום דבר יותר טוב מכל רב שיהיה...וכל אחד הולך לםפי רבו!
ואם הרב עובדיה יוסף אמר לא לסרב פקודה,כל מי שהולך לפיו לא יסרב פקודה!
ואם מי שהולך לפי רב שאמר לסרב,אז הוא יסרב,וזהו!
זה עוד לא אומר שאסור לדבר על זה..עזרא - ארכיון
אני חושבתץ שסירוןב פקודה..עזרא - ארכיון
זה לאנשים אמיצים וחזקים..
מוריה-לא נראלי לעזרא - ארכיון
*מוריה לא נראלי שהקב"ה נגלה לאנשים שסירבו פקודהעזרא - ארכיון
ואמר להם לא לפנות...מאיפה את יודעת בכלל מה רצון ה' בנושא הזה-אנחנו האנשים הקטנים לא יכולים להחליט על דעת עצמנו כאלה החלטות גורליות!!!!ה' אמר לך לסרב פקודה-לאאאא!!!!!
אז מה את מחליטה לסרב על דעת עצמך!!את אמורה להקשיב לקב"ה לעשות את רצונו...זה לא מה שאמרת?!?
טוב לדעתי...עזרא - ארכיון
לסרב פקודה רק כשזה נוגד לתורה וההיתנקות היה נוגד לתורה ולכן מי שסירב פקודה עשה את הדבר הנכון!!!
מוריה כשה' יתגלה אליך בחלום ויגיד לךעזרא - ארכיון
אם לסרב או לא לסרב תדברי איתי ואז זה הייה שונה...אז בנתיים אנחנו לא יודעחם בדיוק למה ה' הפיל עלינו את זה (וכידוע זה מתוחנן)..אז אם זה ככה צריך לעשות מה שאומרים לנו לעשות...וה' נתן לנו את א''י במתנה והוא גם מינה אחרים עליהם שזה הממשלהעכשיו אנחנו יכולים להרוס את המתנה או לשבח אותה...בנתיים החאריים לא בדיוק מבצעים את תפקידם...זה אומר שעושים מה שבראש שלך!!?!?...
הקב"ה התגלה לכל עמ"י ונתן להם את התורה..עזרא - ארכיון
בתורה יש את איסור לא תחונם, או במילים אחרות הוא אמר לכל עמ"י לא לתת שום חלק מעמ"י לגויים.
הקבה גם מינה את ירובעם, ואף אחד לא יגיד לי שהוא לא החטיא את עמ"י, זה ממש לא משנה אם הם מלכים או לא, הקב"ה אסר עלינו לתת שום חלק מא"י , אז לא נותנים שום חלק, "והית תמים עם אלוקיך"
בלי התחכמויות.
רק אל תשכחי שאנחנו לא בדיוק במדינהעזרא - ארכיון
שמקיימת את חוקות התורה...אז יש לך ברירה אחרת אלא לצוות!?!?.1
ומוריה במקום לפסול את כל הדברים שאומרים לך פהעזרא - ארכיון
תנסי באמת להבין אותם...תביני שזה לא שטויות מה שאומרים לך פה ושזה לא כזה פשוט הנושא הזה כי עובדה שיש רבנים שנגד סירוב פקודה...
גם סתם ככה כשבאים לויכוח לא אמורים לבוא בדעהעזרא - ארכיון
שאין מצב שישכנעו אותי ההפך...צריך לבוא ניטרלי ולתת את הדעה שלך
ואת יודעת למה הרבנים היו נגד?עזרא - ארכיון
כי הם פחדו שהמדינה תתמוטת!!!!
אז הם לא באמת נגדדד!!!
(כאילו תלוי אני מתכוונת להתנתקות עכשיו)
יפהההההההההה....ובגלל זה ובדיוק בגלל זהעזרא - ארכיון
אסור לסרב פקודה!!!....ולדעתי הרבנים שאמרו את זה לא נראה לי שבדקו מה יהיה אם יסרבו...באמת שאם כל אחד יסרב לא היהי מדינה!!!....כי רז לראש הממשלה כבר לא יהיה כח לקום בבוקר אז הוא יקום ב12...ולמפקדים לא יהיה כח אז הם יפסיקו לעבוד!1
תלוי במהההה!!!!עזרא - ארכיון
אני לא יכולה לראות איך שוטר לא מסרב פקודה!!!
כשאומרים לו שהוא צריך להרביץ עם עלות סוסים למי שבא לו!!!
למה נראה לך שרבנים יאמרו לך לא לעשות משו שהואעזרא - ארכיון
בעצם חובה לעשות...לא נראה לי שרבנים היו אומרים לא לסרב פקודה אם היה בזה בעיה הלכתית בלי שום פפתרון או משו כזה...
תראי לדעתי הרבנים הם שוב האנשים הלא נכוניםעזרא - ארכיון
שצריך לשאול...כי להוריד שירים...כמע כל הרבנים אורמים שאססור...אבל באמת מותר ב100% בדוק...ולמרות זה הם אומרים שאסור ולמה?...כי הם לא באמת יודעים איך זה עובד הם מסתכלים על השטחיות כשאין להם מושג...אז אותו דבר כאן הם לא יודעים מה הסיבות ומה הולך...מה לעשות שרבנים לא מושלמים וגם הם לא יודעים הההכלל על הככל
וואי כל הדיון פה... יש לי הרבה מה להגיד!עזרא - ארכיון
אוקיי, אז יבניאל 1, זה ממש לא נכון מה שכתבת...איך את יודעת שמותר להוריד למרות שכל הרבנים אומרים שאסור?! רבנים שהם מספיק גדולים לא קובעים הלכות סתם ככה כי בא להם, הם בודקים איך הדברים עובדים ולא מוציאים סתם פסק הלכה שאין לו בסיס!!! איך את בכלל אומרת שהם לא יודעים ולא צריך לשאול אותם? אנחנו יהודים דתיים וכשיש לנו שאלות אנחנו אמורים ללכת לרב שיפסוק לנו מה לעשות ע"פ התורה ולא לפי מה שלך, בעיניים הקטנות שלך (סליחה באמת... אבל זה המציאות, וזה לא דווקא את) נראה. תאמיני לי שהרב שפירא, כשהוא אמר בהתנתקות שצריך לסרב פקודה זה היה אחרי שיקולים ולא סתם ככה. ובמיוחד שהרמטכ"ל ושר הביטחון הגיעו לבית שלו לפני שהחליטו שהצבא יהיה הכח המפנה והוא התחנן לפניהם שלא הצבא יפנה כדי שלא יהיה קרע בעם! הוא ידע שאם יהיה מצב כזה חייבים לסרב פקודה ע"פ ההלכה ולכן הוא רצה מראש למנוע את כל הבעיות האלה!!! אבל לא שמו עליו ולכן בכלל היה את כל הבעיות האלה! וחוץ מזה- נכון, לסרב פקודה זה קשה, צריך בשביל זה הרבה כוחות נפש וצריך לעמוד מול מערכת שלמה, שכמו שאמרתם הדעות של החייל הקטן לא בדיוק נחשבות בה, אבל לקיים את התורה זה קשה! יש דברים שאנחנו מחוייבים לעשות למרות שזה לא תמיד נראה לנו ולשרות שזה לא נוח לנו. יש מצווה שלא לשמוע לשון הרע, וכן- זה קשה, כי קשה לנו להעיר לחברים שלנו על זה... ממש לא קל להגיד באמצע שיחה על מישהו ש"סליחה, אבל זה לשון הרע ואני לא רוצה לשמוע את זה".. אז מה???? כל מה שקשה לא עושים? (אני לא אומרת שאני עושה את זה, גם לי קשה, אבל ברעיון..) העיניים שלנו קטנות מאודדד! אנחנו צריכים לשמוע למה שהקב"ה אומר לנו והרבנים הם השליחים שלו בעולם!! את יודעת שאת חייבת להקשיב לרבנים גם אם את ב-ט-ו-ח-ה ב100% שהם טועים? באיזה זכות את מכניסה את השיקולים שלך להלכה? לפי התוצאות שאת חושבת שיקרו? כי את חושבת שיותר גרוע שיהיה פיצול בעם מאשר לפנות אנשים מהבית?? אולי את לא רוצה לשאול רבנים מלכתחילה כי את לא רוצה לשמוע את התשובה שלהם שלא מתאימה למה שבא לך לעשות אבל ברגע ששומעים תשובה את לא יכולה לעשות משהו אחר!!!
ועוד משהו- אמרו פה מקודם שהיו הרבה רבנים שאמרו לא לסרב וזה עוד בעיה שבכלל רבנים קטנים יחסית (שאני לא מזלזלת בתורה שלהם אבל בכ"ז- יש אנשים שהם ממש גדולי הדור ויש רבנים קטנים יותר)מעיזים להוציא פסק הלכה שנוגד פסק של מישהו גדול מהם!!! (ולא דיברתי על הרב עובדיה, שבאמת שמעתי רק עכשיו ממכם שהוא אמר לא לסרב, אני מדברת על רבנים קטנים יותר)
שכוייח למי שקרא עד לכאן... וסליחה על החפירות אבל באמת היה לי חשוב להגיד את זה..
לילה טוב!
אהה..יבניאל, סליחה. איכשהו הייתי בטוחה שאתה בת...עזרא - ארכיון
עכשיו הוציאו חוק חדש...עזרא - ארכיון
כמו שהחיילים הדתיים ב"ה לא נשבעין ואומרים אני מצהיר...
אז עכשיו שחייל דתי בצה"ל מתגייס הוא חותם על זה שהוא נאמן לצבא אבל בלי עקירת יישובים..!
טוב שבמת לב חח.....ככהעזרא - ארכיון
להוריד זה ימותר ואסור לפי חלק מהרבנים...יש חילוקי דיעות...ומה שהרבה אומרים זה כי הם התיאשו והפקירו את זה...אז מותר להוריד אבל עדיין חולקים על זה...וכן מה לעשות הרבנים שאומרים שלא להוריד הסתכלו רק על השיטחי (אבא של חבר שלי רב והוא אמר שבדברים כאלה שיש ספק אז עושים לפי הלב) וכאן בסירוב פקודה תאמיני לי שזה הרבה יותר גרוע כי אז כל אחד יעשה בדיוק מה שהוא רוצה!?..ואז נראה לך שתשבי ככה בביתותעשי מה שאת עושה?..חוץ מיזה שהרב עובדיה כידוע לך הרב של הספרדים אז אם מדרגים רבנים (מה שאסור לעשות!!!!!!!) אז יותר גדול מרבנים של ישיבות או משו
ובקשר לפירוק בעם...נראנ לך שהעם זה רק אנחנו הדתייםעזרא - ארכיון
לאאאץ...זה החילונים וה'דתיים ושמלאנים וכוווולםםם....זה העם ומהו אם נסרב פקודה כשלא נוח זה מה שיגרום קרע בעם זה מה שיעודד לסרב פקודה וזה מה שיעודד לעשות עוד שטויות...כי מהה הכפת לי מהחילונים אני דתי וזה העיקר...אז לא זה לא ככה אנחנו עם אחד עם הרבה חילוקי דיעות..אז נלחמים בשזה בשככל..
את אמרת שמקשיבים למה שהרבנים אומרים נכון?!!?!?!?עזרא - ארכיון
אז מה אם הדעות של הרבנים מפולגות ואין הסכמה?!?!מה אז?!?!?
כל אדם מקשיב לרב שלו...עזרא - ארכיון
עשה לך רבב
אז הרב שלי אמר ככה והרב שלך אמר הפוךעזרא - ארכיון
נראה לך שככה יהיה עם שלם!?!..ככה הם יהיה אחיד ולא בקבוצות!?
אוקיי..עזרא - ארכיון
יבניאל- דבר ראשון, תסתכל שוב במה שכתבתי על הרב עובדיה! כתבתי בפירוש שאני לא מדברת עליו!!!
דבר שני- בקשר לפירוק בעם- אמרתי כבר שהרבנים לא סתם פוסקים הלכה. אני יודעת שהרב שפירא התייעץ עם אנשים שמבינים בביטחון, דיבר עם מפקדים בצה"ל וברר הכל לפני שהוא פסק, והוא החליט שצריך לסרב פקודה!!! אז למה אנשים צריכים להתחיל לחשוב מה יהיו התוצאות של זה ולהחליט שמה שחשוב זה האחדות בעם ובגלל זה אפשר לפנות יישובים? זה בניגוד להלכה!!! הרב עשה כבר את השיקולים האלה! וזה גם מה שכתבתי מקודם על רבנים "קטנים", כן, אין מה לעשות- יש אנשים שנחשבים לגדולי הדור ויש יותר קטנים. לא התחלתי לדרג פה. והרב שפירא היה בהחלט מגדולי הדור.. זה שהרב עובדיה חלק עליו, בסדר- גם הוא רב גדול. אבל כל מיני רבנים אחרים, רבני ערים, שכונות וכד' שהחליטו לצאת נגד פסק הלכה של גדול דור זה לא בסדר!!! איך אפשר לעמוד מול הגודל של התורה שלו ולהחליט אחרת? ולא רק ספרדים לא סירבו פקודה..
וגם בתגובה האחרונה שלך- הדבר הכי חשוב זה שהעם יהיה אחיד? אני לא אומרת שזה לא חשוב אבל אני לא יוותר על הערכים שלי ויעשה דברים שמנוגדים לתורה בגלל שהעם צריך להיות מאוחד!
ונטע- צריך להקשיב לגדולי הדור. אם יש באמת מחלוקת, כל אחד הולך לפי הרב שלו.
לילה טוב
אז לדעתך הרב עובדיה הוא סתם נספח??עזרא - ארכיון
שאפ רוצים מקשיבים אם לא אז זורקים!?..ועוד משו אם כל אחד היה הולך בדרך שונה לא היה אחדות ולא שום משיח!!...והכל בגלל שנאת חינם...תראי מה היום הופך המושג אשכנזי..זה ניהיה שתי עמים שונים והכל בגלל מה בגלל רבנים שחשבו אחרת אז מה אז יצרו דברים שונים ואפילו להתפלל באותו בית כנסת אסור!!!...ואז אתם רוצים שיהיה אחדות בעם ויהיה עם ישראל טוב והכל...זה בלתי אפשרי כשכל אחד אומר משו אחר
כספיון-עזרא - ארכיון
סורי, אבל לך אין זכות לקבוע מי רב גדול ומי רב קטן!!!
נראה לי שאת (או שאולי זה רק נראה לי?) עוד לא הגעת למעמד הזה!
חוץ מיזה בכלל אין כזה דבר רב גדול!!1עזרא - ארכיון
רב ''גדול'' הוא גדול בגלל שיותר סומכים לעיו ויותר מוכר ואולי יש לו יותר ניסיון
ברור שיש כזה רב גדול וגם לדעתי כל אחדעזרא - ארכיון
צריך להקיב לרב שלו(באמת שאחת הבעיות שאין לנו רב שכולם עושים כמו שהוא פוסק
בגלל זה הרבנים גם אשמים בזה (הכוונה לרבניםעזרא - ארכיון
היותר מוכרים ואלה שממש פוסקים הלכה...זה אומר שפפ אבא שלך לא נקרה נראה לי)
אף אחד לא אשם וגם אם כן אין לך זכות להגידעזרא - ארכיון
אתזה עליהם
פפי לא מצאת את האדם הנכון להגיד לו את זהעזרא - ארכיון
(כמו שאתה מכיר אותי)...אבל בלי קשר ברור שזאת טעות להיות כל הזמן במחלוקות
"עשה לך רב"עזרא - ארכיון
נו אז?עזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן