אוקיי, אז יבניאל 1, זה ממש לא נכון מה שכתבת...איך את יודעת שמותר להוריד למרות שכל הרבנים אומרים שאסור?! רבנים שהם מספיק גדולים לא קובעים הלכות סתם ככה כי בא להם, הם בודקים איך הדברים עובדים ולא מוציאים סתם פסק הלכה שאין לו בסיס!!! איך את בכלל אומרת שהם לא יודעים ולא צריך לשאול אותם? אנחנו יהודים דתיים וכשיש לנו שאלות אנחנו אמורים ללכת לרב שיפסוק לנו מה לעשות ע"פ התורה ולא לפי מה שלך, בעיניים הקטנות שלך (סליחה באמת... אבל זה המציאות, וזה לא דווקא את) נראה. תאמיני לי שהרב שפירא, כשהוא אמר בהתנתקות שצריך לסרב פקודה זה היה אחרי שיקולים ולא סתם ככה. ובמיוחד שהרמטכ"ל ושר הביטחון הגיעו לבית שלו לפני שהחליטו שהצבא יהיה הכח המפנה והוא התחנן לפניהם שלא הצבא יפנה כדי שלא יהיה קרע בעם! הוא ידע שאם יהיה מצב כזה חייבים לסרב פקודה ע"פ ההלכה ולכן הוא רצה מראש למנוע את כל הבעיות האלה!!! אבל לא שמו עליו ולכן בכלל היה את כל הבעיות האלה! וחוץ מזה- נכון, לסרב פקודה זה קשה, צריך בשביל זה הרבה כוחות נפש וצריך לעמוד מול מערכת שלמה, שכמו שאמרתם הדעות של החייל הקטן לא בדיוק נחשבות בה, אבל לקיים את התורה זה קשה! יש דברים שאנחנו מחוייבים לעשות למרות שזה לא תמיד נראה לנו ולשרות שזה לא נוח לנו. יש מצווה שלא לשמוע לשון הרע, וכן- זה קשה, כי קשה לנו להעיר לחברים שלנו על זה... ממש לא קל להגיד באמצע שיחה על מישהו ש"סליחה, אבל זה לשון הרע ואני לא רוצה לשמוע את זה".. אז מה???? כל מה שקשה לא עושים? (אני לא אומרת שאני עושה את זה, גם לי קשה, אבל ברעיון..) העיניים שלנו קטנות מאודדד! אנחנו צריכים לשמוע למה שהקב"ה אומר לנו והרבנים הם השליחים שלו בעולם!! את יודעת שאת חייבת להקשיב לרבנים גם אם את ב-ט-ו-ח-ה ב100% שהם טועים? באיזה זכות את מכניסה את השיקולים שלך להלכה? לפי התוצאות שאת חושבת שיקרו? כי את חושבת שיותר גרוע שיהיה פיצול בעם מאשר לפנות אנשים מהבית?? אולי את לא רוצה לשאול רבנים מלכתחילה כי את לא רוצה לשמוע את התשובה שלהם שלא מתאימה למה שבא לך לעשות אבל ברגע ששומעים תשובה את לא יכולה לעשות משהו אחר!!!
ועוד משהו- אמרו פה מקודם שהיו הרבה רבנים שאמרו לא לסרב וזה עוד בעיה שבכלל רבנים קטנים יחסית (שאני לא מזלזלת בתורה שלהם אבל בכ"ז- יש אנשים שהם ממש גדולי הדור ויש רבנים קטנים יותר)מעיזים להוציא פסק הלכה שנוגד פסק של מישהו גדול מהם!!! (ולא דיברתי על הרב עובדיה, שבאמת שמעתי רק עכשיו ממכם שהוא אמר לא לסרב, אני מדברת על רבנים קטנים יותר)
שכוייח למי שקרא עד לכאן... וסליחה על החפירות אבל באמת היה לי חשוב להגיד את זה..
לילה טוב!