מה עושים?עזרא - ארכיון

לפעמים אני רואה אנשים דתיים (או לפחות שנראים ככה) שעושים כל מיני דברים (מקללים\מתנהגים בצורה לא יפה וכו'...)

ובנהם בני נוער...בגיל שלנו...בעצם כשהם מתנהגים ככה זה ממש חילול ה'!!אנשים שלא שומרים תורה ומצוות מסתכלים עלהם מבחוץ וזה גורם להם להיתרחק עוד יותר מדתיים ...

כמו שלפני כמה ימים הייתי באוטובוס ועלו כמה נערות  שעשו רעש באוטובוס ואישה מבוגרת העירה להם והן התחילו לצעוק עליה!! אלה לא נערות שהיה ספק אם הם דתיות או לא...אני יודעת שגם אם הן לא דתיות אז עדיין מאוד מאוד מאוד נוראי...אבל בהקשר הזה של חילול ה' הרגשתי שכל האנשים שהיו באוטובוס כשהם ראו את זה ירדה להם טיפה של הערכה כלפיי הציבור הדתי שמכיל- את הדת... (כמובן שהערתי להן שזה היה לא בסדר,למרות שהן לא לקחו את זה לצומת ליבן...)השאלה היא מה עושים?

כשאני רואה מצב כזה איך אני יכולה לתקן אותו?

יש אנשים שאחרי מצב כזה מתחילים להאמין לכל הסטיגמות ששמעו !!!

את צודקת..עזרא - ארכיון
אנשים צריכים להבין שכשהם עם כיפה..מצפים מהם אחרת...להתנהגות שונה..יותר מכובדת!!
נו,אבל אם אני במצב כזה-מה אני עושה??עזרא - ארכיון
הרגשתי שלא פעלתי נכון...גם כי הן לא הקשיבו למה שאמרתי להן וגם..לא יודעת...שגן זה שלא הערתי להן בקול זה לא היה פבדר-אבל זו הייתה יכולה להיות הלבנת פנים?!
את צודקת...עזרא - ארכיון
היית צריכה להעיר להן בשקט..והערת להן..כל כבוד....עשית את שלך...אל תדאגי..
ככה לפי ההלכה...עזרא - ארכיון
אם את יכולה להוכיח אותם בלי להליב/לפגוע במישו את צריכה לעשות את זה...אבל אם יש סיכוי הכי קטן שזה יפגע/יעליב אסור!!...כי אז את גורמת בדיוק ההפך...ואם הערת והם לא הקשיבו...את עשית את התפקיד שלך ואין עוד מה לעשות...ואם את מכירה אותם את יכולה לדבר עם ההורים שלהם או משו
ואם אני לא מכירה אותם/ת'הורים שלהם?עזרא - ארכיון
אז את צריכה להעיר אבל אסור בשוםעזרא - ארכיון
אופן שהם יעלבו/יפגעו...כי אז זה כאילו מצווה הבאה בעבירה...(''הוכיח תוכיח את אמיתך''- מצוות הוכחה ובהמשךך כתוב ''ולא תישא עליו חטא''- שבעצם לא יפגע מההוכחה שלך) ואפליו אם יש סזיכוי קטן שהוא יפגע גם זה אסור...בגלל זה צריך לבוא בדרך שלום ולא צעקות או משו
לא נכון-עזרא - ארכיון
לא תישא עליו חט, זה לא לחשוב עליו רעות בגלל אותו המעשה שהוא עשה.
לא נכון...תבדקי רש''י במקוםעזרא - ארכיון
כבר בדקתי וזה מה שהוא אומר (בדקתי את זה בגלל שהיה איזה משו בנושא בפורם אחד) וקיצר רש''י אומר את זה
"לא תישא עליו חט"-עזרא - ארכיון
רש"י- אסור להעיר לו ברבים, כדי שלא יתביש.
(שם לב- האיסור הוא ברבים)
רמב"ן-לא לחשוב עליו רעות בגלל אותו המעשה שהוא עשה.
ולמה רש''י אוצמר את זה??....כדי שלאעזרא - ארכיון
יעלב והזה השני שחכתי לתן שאני לא ידעתי
חח גמני למדתי את זה בתושבעעזרא - ארכיון
אז לפי מה שלמדתי זה שבהתחלה אמורים להיות חברים טובים שלו ולהראות לא באמת שאכפת לך ולא לבוא מלמעלה חש!
דבר שני כשמעירים לא זה צריך להיות במילים עדינות וביחידות כדי שזה לא יהיה הלבנת פנים!
ואם זה דבר שבין אדם למקום ורואים שכבר העירו על הדבר הזה המון פעמים ושומדבר לא קרה מפרסמים את זה ברבים!! ועושים חרם אולי לא זוכרת
לדוג: מישהו שמעשן בשבת בנסתר ומשהו מעיר על זה שוב ושוב וזה לא עובד יכול לפרס לכולם!@
היום אי אפשר לעשות חרםעזרא - ארכיון
שוב אנחנו צריכים סנהדרין...ומעיקר הדין אם אני לא טועה היום אסור להוכיח בכלל...כי אין אנשים שמושלמים במשו (ובשביל להוכיח בעיקון צריך להיות מושלמים באותו דבר...יעני להוכיח על גזל אז שאפ'עם לא גזלת) אבל בגלל שזה לא הגיוני שלא יוכיחו כי אז כל אחד יעשה מה שהוא רוצה אז אפשר להוכיח אבל אסור לפגוע כי אז זה כבר לא שווה ההוכחה
לא למדתי שאתה צריך להיות מושלם בזהעזרא - ארכיון
אתה פשוט צריך להוכיח כשאתה בא באמת ממקום שאתה באמת רוצה לעזור!!! נגיד אם משהי מהכיתהה שלי שאפעם לא מדברת איתי פתאום באה ומןכיחה אותי לא הייתי שמה עלייה ורק הייתי מתעצבנת עלייה!
אבל אם חברה טובה שלי באמת ואני יודעת שהיא רק רוצה לעזור לי היתה אומרת לי אפילו שהיא עצמה לא מושלמת בזה אז הייתי שמה לב ומנסה לתקן!
אם יש קבוצה של בנות שאומרות לשון הרע מותר לי או שדזה להוכיח?
זה היום...פעם זה לא היה ככה כיעזרא - ארכיון
פעם אנשים היו צדיקים כמו שצריך והם היו עושים את כל המצוות והיו יותר טובים מאיתנו
חחחח עוד הודעה שסופה לחפירה[=עזרא - ארכיון
לא נמאס לכם?[=
חח..כנראה שלא[=עזרא - ארכיון
דווקא כדי לעצבן אותכם...עזרא - ארכיון
יאללה תפסיקו עם המילה הזאת!!...לא טוב לך את לא חייבת להיכנס
אז לפי מה שלמדת אסור להוכיח?עזרא - ארכיון
לחברה הכי אכפתית וטובה שלי אסור להוכיח?
מותר בלי לפגוע!!...ואם פגעתעזרא - ארכיון
זה לא יעזור ואפילו עברת עבירה...בגלל זה צריך שזה יבוא במילים רכות יעני כזה בטעיות לא פתאום בבום...כל אחד צריך ללמוד לעשות את זה שזה הכי לא יפדע
כל אדם שאני יוכיח אותו יפגע קצת..עזרא - ארכיון
לא משנה על איזו תקופה אנו מדברים,
לכן אני צריכה לבוא אליו ממקום של חברות כדי שיפגע כמה שפחות..
אגב- גם פעם אנשים לא היו מושלמים..
כן אבל האנשים פעם קמיו מצוות יותר טוב ממנו!!!!עזרא - ארכיון
בכלל פעם כאילו בתקופת בית המקדשים כולם קיימו מצוות?
לא נכון לא כל אדם ייפגע.. אם תבואי אליה בתור אחת שהיא ממש חשובה לך!!! ולא מעליה בחשות!!
כי אז היא רק תתעצבן באמת!!!
אז את לא עושה את זה!!עזרא - ארכיון
תבקשי מממיוש שלא יפגע ואם לא יעזור אחרי כמה פעמים יהיה מותר לך לצעוק לעיה
טוב זה כבר מתיש~~עזרא - ארכיון
זה בלבל אותי לגמרי מותר או אסור?
את רוצה להבין או שאת באה כדי להתווכחעזרא - ארכיון
יעני אין על מה כי זה ככה בהכלה
להביןעזרא - ארכיון
אם מותר היום להוכיח כן או לא וזהו אני לא אשאל עוד מבטיחה
יופי!!...מותר אבל אסור שיפגעעזרא - ארכיון
ואם יש סיכוי קטן שיפגע או לא יקשיב לך לא עושים את זה כי אז הוא ימשיך בכוונה...וזהו פשוט אם את לא בטוחה אם הוא יפגע את מבקשת ממישו קרוב אליו/ה
נכון חודק!עזרא - ארכיון
צודק!! חחחעזרא - ארכיון
חחח תודה תודהעזרא - ארכיון
בקשה!!עזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן