להתגייס או לא?צביקוש
אני לא מתכוון בשאלה כרגע אל עצמי באופן אישי, אלא בצורה כללית.

אני יודע שלפחות אני חשבתי על זה מאז הגירוש (או קצת לפני) עד כמה ראוי וכדאי להגייס לצבא היום. אתמול בכינוס עם הרב גינזבורג שמעי חלוקה ברורה ויפה - אבל עכשיו ההתלבטות לאיזה צד אני שייך...
אני מצרף קטע מהשיחה הנוגע לשאלה:

(הערה: הציטוט הוא חלק משיחה שלימה, בכדי להבין כראוי את כל הנאמר כדאי מאד לקרוא את השיחה בשלימותה 20080118072245.doc )

"... ניתן דוגמה אקטואלית. כל מה שאנו עכשיו אומרים בסוף זה עם מגמה, ואנו מתקדמים לקראת המגמה. רוצים לדבר על חילים בצבא ועל גיוס נכון לתנאים ולמציאות של היום, לאור כל מה שדובר עד עכשיו. כמו שאמרנו קודם, היו חילים שהשתתפו – ל"ע – בפינוי, ובכו. מציינים את זה כמה גדול שכאשר הוא פנה יהודים מבתיהם והרס אותם זה נגע ללב והוא בכה. יש בזה גופא שתי בחינות, שתיהן לא טובות, אבל שתי מדרגות: יש אחד שבכה מתוך שהוא הבין בשכל שעושה משהו לא טוב, אבל הוא אסור למסגרת, אסור לפרנסה שלו, הוא יודע שזה לא טוב ומרים ידים ואומר לה' שזה נסיון שאיני מסוגל להתגבר עליו, אני חייב לשתף פעולה עם המסגרת, עם הממסד, ומתוך זה הוא גם בוכה. זה בכי יותר טוב מאשר שלא היה בוכה. בעולם היצירה הוא חושב שמה שהוא עושה זה טוב – הוא ממושמע לחזון, לחלום, אבל הוא מזדהה עם היהודי שהוא צריך לפנות אותו עכשיו. ביצירה יש לו לב, אז כואב לו הלב שהוא צריך לפגוע ולהזיק למשפחה שלמה, אבל מה לעשות – יש פקודה. הוא לא תמיד מבין, הוא איש של חזון עם דמיונות. אז הוא בוכה – זה יכול להיות חיל שמפנה את המשפחה של עצמו, את ההורים שלו, אז יש לו רגש חם ובוכה שככה צריך לעשות. זה לא כמו מי שבעולם הבריאה ויודע שזה עול מכל הבחינות, שזה נגד התורה ונגד האנושות, אבל הוא אסור בעולם הבריאה. הכפוף בעולם העשיה, לענין זה, לא בוכה בכלל. הוא יודע ש"זהו זה" – יתכן שרואה שזה קשה, וחבל לו, אבל הוא מתגבר. הוא חיל, מקיים פקודות, ומה שהממשלה החליטה לעשות זה הכי טוב גם אם אני לא מבין – צריך לקיים את הפקודה. יש כאן שלש מדרגות בדימוי של חיל שצריך לפנות.
מה אנחנו רוצים? כמו בפעם הקודמת, שזה לא תפס כמו שראוי, אלא רק מעט מאד – רוצים שהחילים יסרבו פקודה. בשביל לסרב פקודה צריך קצת "מתיר אסורים" במדרגה הגבוהה. כל הדברים האלה זה קליפת נגה, לכן מדברים על הצבא – בזמן ה"התנתקות" במרכאות הסברנו שהצבא זה קליפת נגה, יש בזה טוב ויש בזה רע. כמו שאמרנו קודם, בחסידות מוסבר שכל המדרגות האלה הן קליפת נגה – הכל מנטליות של איש בצבא. יש אחד שאסור בצבא, יש אחד שעור בצבא, ויש אחד שכפוף בצבא – זה שלשת העולמות, הכל קליפת נגה. יש מקום בחסידות שמוסבר שלקליפת נגה קוראים חולה – כי הקדושה נקראת "חי" וג"ק הטמאות שאין לחלוחית של קדושה נקראות "מת", וביניהן עומדת ק"נ, "חולה". כשאדם מתחייל הוא בסכנת חולי. כמו שמוסבר אצלנו באריכות במ"א, לשער חל יש הרבה מובנים בלשון התורה – זה גם חיל וגם חולה. ניתנה רשות וחובה לרופא לרפא, ועיקר הטיפול כאן במסגרת-במדינה זה טיפול בחולה. כל המדרגות זה מחלות – להיות אסור זה מחלת ניתוק בין הראש ללב. עור זה גם מחלה, כמובן, וגם כפוף זה מחלה – הוא גבן. הכל זה חולי שהוא ממוצע ביןחי לבין מת. מי שהוא חי צריך לרפאות ולמשוך את האדם החולה – לעניננו, את מסגרת הצבא – אל החי. ידוע שיש ביטוי – "בן איש חי". בניהו בן יהוידע הוא נשמה משיחית, ועליו כתוב פעם אחת בתנ"ך "בן איש חי" ופעם "בן איש חיל" – הוא היה איש חיל, ו"חי" זה קיצור של חיל. כשמרפאים את החיל לגמרי הוא נעשה חי, וכשנעשה עצמי הוא נעשה חי בחיים נצחיים (שזה היעוד של הדור שלנו). צריך "בן איש חיל" שהוא עצמו יהיה "בן איש חי".
בכל אופן, כמו שאמרנו, לפני שנתיים בתקופה של ה"התנתקות" היל"ת דברנו על זה הרבה. גם בימית, לפני יותר מעשרים שנה, דברנו על זה – מאז צמחה הקריאה הנרגשת לחילים שיסרבו פקודה. בשביל לסרב פקודה צריך לצאת מבית האסורים. יש קשר מאד עמוק בין מתיר אסורים ליכולת הנפשית לסרב פקודה. צריך גם זקיפת קומה, צריך ראיה מה אתה עושה, וצריך שכל פעיל ולא אסור.
יש בתורה שני נאמנים למשה – יהושע וכלב. קודם ננסה לומר את הכלל, בקיצור יחסית. הכלל הוא שכל בחור ששוקל אם להתחייל או לא – ויש סכנת חולי בהתחיילות – צריך לדעת קודם כל שיש רק מפקד אחד, הקב"ה, ואנחנו צבאות ה'. הקב"ה ממנה מפקדים, שאלו צדיקי הדור, ויש גם רמטכ"ל – הצדיק הגדול של הדור. כשאתה מתגייס, גם לצבא – מה שקוראים צה"ל (אולי אין כאן הרבה, אבל יש כאן גם כאלה, וכמובן הדברים צריכים להגיע גם מחוץ לחדר הזה) – צריך לדעת בלב שהוא מתגייס אך ורק למפקד האמיתי. צריך לקבל גם פקודות מהמפקד הלא-אמיתי, אבל בלב צריך לדעת שמתגייס רק לה'. הרבי אמר בשנים עברו – לא ברור מה היה אומר היום, אבל אפשר לשער – שאם בחור יושב ולומד תורה זה מגן יותר על הארץ מאשר להתגייס, אבל אם הוא מחוץ לכתלי הישיבה אז "מה חזית?", למה אתה מתחמק מהגיוס? אתה חושב שהדם שלך יותר אדום מהדם של יהודי אחר? כך נקט הרבי אז, כאשר לחם נגד אויבים, לא נגד בני עמנו. אז הכלל הראשון הוא שמתגייסים אך ורק לצבאות ה'. אבל אחרי זה, אתה – הבחור שחושב אם להתגייס או לא – צריך לעשות חושבים לאיזה שרש אתה שייך, לשרש של יהושע או לשרש של כלב? תיכף נסביר שיהושע שייך לעולם הבריאה וכלב שייך לעולם היצירה וגם העשיה. אם אתה משרש יהושע אז אתה במוצהר איש של משה רבינו, ואם מה שהולך כאן במסגרת של הצבא – שאז זה היה המרגלים, שהיו אנשים חשובים שייצגו את כל עם ישראל – לא לפי משה, אתה לא יכול להשתתף איתם בכלל. כולם יודעים מלכתחילה שאין שום סיכוי שזה ישתתף איתנו. מה זאת אומרת היום? שאם אתה משרש יהושע אתה לא מתגייס, כל עוד הצבא לא לוחם אך ורק נגד אויבים. צריך לומר שעדיין יש פעולות, לכן הבחורים הטובים שרוצים להתגייס זה לא ח"ו בשביל לפנות את אחיהם, אלא בשביל לפעול בתוך שכם, ועושים את זה קצת (לא כמו שצריך, אבל עושים). הבחור חושב שרוצה להתגייס בשביל זה, בשביל ללחום נגד אויבים, אך היות שיש כאן קליפת נגה – שיש בה טוב ורע – ועלול יותר ויותר לשקוע ברע, החולה עלול להיות יותר ויותר גוסס ר"ל (להתחייל זה מלשון חולה ולהתגייס זה מלשון גוסס). כל זמן שהממוצע הזה, ק"נ, יורד יותר ויותר – עדיין יש לו דברים טובים, ובע"ה נציל אותו (צריך לחשוב איך), הוא חולה ולא מת (אם יפסיק לפעול נגד האויבים יהיה מת, אבל כל עוד קצת פועל נגד אויבים יש לו קצת חיות) – אז אם אתה משרש יהושע בן נון אתה כל כך מזוהה במוצהר עם משה רבינו, עם הטוב והצדק והנכון והתורה, שאתה לא יכול להתגייס היום בכלל. אבל, אם אתה משרש כלב, זה אחרת. רואים בסיפור של המרגלים שהתורה, במדה מסוימת, משבחת ומהללת את כלב אפילו יותר מיהושע, כי במדה מסוימת מה שהוא עשה יותר קשה. יהושע לא התגייס מלכתחילה, וכולם ידעו, אבל כלב כן הראה פנים שהוא משתף פעולה עם כולם. בגלל זה שהיה לו הרבה גדלות מוחין הוא היה יכול להשתיק את כולם ולהשמיע קבל עם ועדה את דברו – "עלה נעלה" בכח משה רבינו, ו"טובה הארץ מאד מאד". כלומר, בין המרגלים, כלב הוא מרגל בתוך המרגלים. מי שמשרש כלב, וצריך "ידע איניש בנפשיה" כי זה נסיון קשה מאד, מתגייס באמת לעשות פעולות חיוביות – להכנס לשכם ולפעול שם ערב ערב – אבל מאד מאד עם יד על הדופק של מה שקורה, וביום פקודה, ברגע מסוים, הוא יצטרך לסרב פקודה. בכך גופא יש שני אופנים: יש סירוב פקודה רק בשעת מעשה, ואפשר להרחיב את הדיבור בכמה מעגלים מדובר (וכמובן ופשוט לדעתנו כל המעגלים, מעגל שלישי או מעגל מליון, צריכים לסרב פקודה בשעת מעשה בפועל, כי נותן גיבוי לאלה שעושים את העול בפועל). אבל יש משהו אחר – רעיון שאנו מנסים לגבש, לנסח נכון ולהפיץ בין החילים. והוא, היות שכל הכלבים הם בלב מזוהים במודע גמור עם משה רבינו, ולא עם המפקד שנותן את הפקודות, אז ברגע שהממשלה מכריזה על פינוי היל"ת – בשבוע הבא יהיה פנוי היל"ת – אז מכח נאמנות לרמטכ"ל ולקב"ה שמעליו, אז ברגע שהצבא שם את כל כובד המשקל שלו על המבצע הזה (כידוע מה שהיה בזמן ה"התנתקות" שעזבו הכל, חדשים מראש, להכין את החילים לפינוי), אז ברגע שזה מגיע למצב כזה, גם אם אתה קצין בצבא – וכמה שזה יהיה ברוב עם, וגם ביחד כפעולת מחאה מתוך נאמנות לקדש, זה יעשה רושם – אז כולם הולכים הביתה.
צריך להאריך בניתוח שאמרנו עכשיו, אבל רק נאמר בקיצור: יש כאן שלש אפשרויות, והן מתחילות להיות רפואת הק"נ שדברנו עליה הערב. מי שבעולם הבריאה הוא כמו יהושע, ולאור המצב היום – גם אם קודם בחור כזה כן היה מתגייס, צמח במשפחה שהבנים הולכים לצבא והיה מתגאה בזה (וגם הרבי היה מתגאה בזה, גם הצדיקים האמיתיים היו גאים שהולכים לצבא), אבל היום, גם עם הוריו תמהים למה לא מתגייס – אם הוא בעולם הבריאה ורוצה להתיר אסורים הוא לא יתגייס. אמרנו שבצבא האסור זה אחד שיודע שזה עול גמור, נגד עם ישראל, נזק אולי בלתי הפיך בדרך הטבע, ואף על פי כן הוא אסור ומוכרח לעשות זאת. כדי להתיר את האסורים האלה צריך פשוט לומר – אני לא הולך, לא מתגייס. מצד אחד זה קיצוני, ומצד שני זה יותר קל כי אתה לא מתגייס. במקום זה לך לישיבה – חשוב מאד – ואם אינך מסוגל ללמוד יום שלם תלמד חצי יום ותעבוד חצי יום, תעסוק בהפצות. כלומר, תמיד אתה מגויס, ותקבל הוראות מהמפקד האמיתי מה לעשות. אם אתה בעולם היצירה, זה הכלב שמראש בונה תכנית שבאותו רגע שיש הצהרה ברורה מטעם הממשלה לפגיעה בעם ישראל בארץ ישראל, אני קם והולך הביתה – בלי לחכות. זה נאמנות אמיתית לעם ישראל. למה אני בכלל נמצא פה? בשביל לפעול בשכם. אבל ברגע שמוציאים את החילים משכם בשביל פינוי – אין לי פה מקום, אני הולך הביתה היום. אנחנו מציעים שכולם ינהגו ככה. זה שמסוגל ללכת הביתה זה שיש לו פקיחת עינים – זה אחד שרואה את הנולד ופועל בעוד מועד. לעניננו ה"פוקח עורים" זה שברגע שרואה מה הולך לקרות קם והולך הביתה. הוא מתחיל עבודה של "פקח עורים". אבל יש אחד שלא מסוגל לנהוג ככה, כלב פחות מזה, אבל כן מסוגל בשעת מעשה להזדקף ולא לקבל פקודה – בזה יש לו לפחות "זקף קטן", יוצא מהמערכת. אפילו שממציא תירוץ שהוא חולה – באמת כל המסגרת חולה, אבל הוא חולה ולכן לא יכול לבוא היום לתפקיד – זה טיפת זקיפה כפוף. כך לקחנו את כל הנושא הזה עליו דברנו הערב ועשינו הקבלה וקשר לנושא חשוב מאד ואקטואלי. ה' יעזור, יעשה לנו נסים, הכל בזכות "אהב צדיקים" – שאנו נאהב את הצדיקים, והצדיקים יאהבו אחד את השני, ואז הצדיק האמיתי יקום וכולם ידעו שהוא הרמטכ"ל וידעו שממנו צריך לקבל פקודה. שכל האסירים – בעשיה, יצירה או בריאה – יצאו מהכלא. כולם אסורים, בעשיה – במקרה הטוב – חושב שרק צריכים לעשות מצוה, ואין ענין שזה יעשה שינוי, גילוי עצמי, במציאות הנכונה, שהעור יראה שזה לא זה, וזה שאסור בעולם הבריאה שה' יפתח לו בשניה אחת, בשעתא חדא וברגעא חדא, ויאמר לו שהוא חפשי. אז הבכי שלו, שהתחיל מגעגועים, יהפוך לשמחה. כששאמיל בוכה בתאו זה סוג של "לית כל מוחא סביל דא" – בוכה לה', מתוך זה שעצור ולא מבין מה עושה כאן. אבל כשכולם יעלו לדרגה הזאת זה יתהפך. בריאה זה בינה – אמא עילאה מקננא בכורסיא. בינה זה תשובה ושמחה – שם "לבבו יבין ושב ורפא לו", התשובה בבריאה, ב"מתיר אסורים", ושם גם מקום השמחה. שם הבכי יתהפך לבכי של שמחה, "בבכי יבואו", בכי טוב שרוחץ את העין. בכי רע, שמקלקל את הראות, לא רוחץ את העינים אלא מטשטש אותן, ויש בכי טוב שרוחץ את העינים. רוחץ אותם כדי שנגיע בקרוב ממש לסיום כל התורה, "אשר עשה [לשון תיקון] משה לעיני כל ישראל", תיקן את העינים של כולם, התיר את האסורים לגמרי.
בזה נסיים, שנזכה להתגלות מלך המשיח תיכף ומיד ממש, מתוך "אוהב צדיקים" יהיו כל המדרגות וכל הרפואות, שהחולה יצטרף לחי, שהכל יהיה חי, "דוד מלך ישראל חי וקים"."

אשמח לשמוע תגובות ורעיונות בנושא!
קראתי רקעמית-טליה
את ההתחלה.
אם רב היה מעביר לי שיעור כזה הייתי נעלבת.
הוא בעצם במילים אחרות לגמרי אומר לך ולכל מי שישב שמה
"אין לכם כוח חבר'ה אתם לא אנשים עם יכולות אל תתגיסו כי אתם תפלו בקשיים"
בקיצור זלזול אחד גדול.

אז אני הקטנה שסומכת על גדולים וטובים חולקת על הרב הזה.
אני חושבת שלפני שמתגייסים צריך לדעת בוודאות את כל הניסיונות שעלולות להיות מסירוב פקודה לגרש יהודים,וגם לסרב לא להרוג "חפים מפשע" וכדומה.
צריך להיות מודע לזה!צריך להכין את עצמך לזה!
צריך לדעת שאנחנו מתגייסים למטרה הנעלה וממנה אסור לנו לזוז מילימטר.
אנחנו פה בשביל להגן על עם ישראל,עם ה'.
אם מישהו חושב שהוא לא יכול לעמוד בניסיונות האלה,שייקח עוד שנה ילמד תורה ידבוק יותר בקב"ה.
ויהיה מוכן יותר.
אבל אם אנחנו רוצים צבא קדוש באמת,צבא שכל מטרתו היא רק להגן על עם ישראל להלחם עם אוייבים,לכבוש כמה שיותר שטחים
אנחנו ורק אנחנו צריכים לפעול לכך.
אם נשאיר את הצבא כמו שעשינו עד היום בידיים של שמאלנים חילוניים
הצבא יגרש יהודים,יהרגו יותר חיילים,הבטחון של העם יפגע.

יש כלל בגמרא "הדר היטב היטב הדק"
הרב קוק מסביר אותו שיש פעמים שיש לנו הרבה דברים מתנגשים
ואנחנו עם השכל והידע שלנו בתורה צריכים להבין מה יוצא לי מזה ומה אני מפסיד מזה.
אז בוא נחשוב שכלית
מה יוצא לך מזה שהציבור הדתי לא יתגייס?
עוד גירושים,ואפילו אלימים.
עוד חוסר מוסר אמיתי.
עוד חילונים בלי קשר לדת.
אומנם אני הפרטי לא אעמוד בניסיונות קשים
אבל אנחנו לא בגלות,האני הפרטי שלנו מבוטל.
אנחנו בארץ ישראל ואנחנו חלק ממערכת כוללת,מערכת של כל עם ה'.

אני מאמינה שיש לנו נוער חזק,נוער טוב,
נוער שלמד לקח מאז הגירוש ויודע לא להתפשר.
יודע שבגירוש יהודים אנחנו לא נשתתף.
ובמלחמה אנחנו הראשונים שנתנדב.
זה דור התחיה,הדור שממנו תבוא הגאולה.
אז אני בשונה מהרב שזילזל בנוער,אני חושבת שיש לנו נוער מעולה חזק ומאמין.
שיכול לעמוד בגבורה אפילו בניסיונות שיש בצבא!

באמת חבלצביקוש
באתמ חבל שקראת רק את ההתחלה. אם במקום לזלזל בעצמך ובמי שקורא את התגובות שלך היית קוראת עד הסוף, היית רואה שהרב (שלצערי בתגובה שלך זלזל גם בו, ה' הטוב יכפר) כותב חלק ממה שאת אומרת (לא את החלק הטפשי והמתלהם, חלק אחר).

מה דעתך לקרוא עד הסוף ולראות שהרב עושה חלוקה בין מי שיכול להתמודד ומי שלא?

מה דעתך לקרוא מהקובץ שצירפתי את כל המאמר ולהבין את ההקשר שבו נאמרו הדברים???

הכי קל זה לקרוא שתי שורות, להתחיל להתעצבן ולכתוב תגובות לא הולמות כמו שכתבת.
אני לא מבינהעמית-טליה
באת לשמוע דעות או לזלזל בהם?

ודווקא לא זילזלתי בשום דבר,הבעתי את דעתי ודעת רבותיי.
יש רבנים אחרים שחולקים אני לא מבינה אותם ולכן גם סותרת אותם.

אבל אם כבר הראית לעצמך להוכיח אותי במשהו שהשתמע שעשיתי
ולא שניה לאחר מכן אל תעשה אותו גם.
כשהרב צבי יהודה הלך להעיר לתלמידיו על התפילין הוא בדק שהתפילין שלו במקומן.
סתם .למחשבה..
קראת עד הסוף?צביקוש
תעני: כן או לא?
אני קראתי עד הסוף את מה שכתבת והצטערתי מאד.
הצטערתי בגלל שראיתי שאם היית קוראת עד הסוף לא היית כותבת את הדברים כי פשוט היית רואה איך כבוד הרב מדבר ונוגע בדיוק בחלק מהנקודות שאת נגעת בהם.

ואגב לבדוק בעצמך לפני שמעירים לאחרים: באת לשמוע דעות או לזלזל בהם? סתם למחשבה...
ולגופו של ענין:צביקוש
אני רוצה לשמוע דעות של אנשים, בגלל זה העליתי את זה לכאן, אבל אני רוצה לשמוע דעות שמתייחסות למה שכתבתי ולא דעות שמישהי כתבה אחרי שהיא קראה אולי שתי שורות ראשונות.
ראשיתעמית-טליה
קראתי את הרוב
אבל אני לא באה לחלוק על הרב
שאלת את דעתי
אז עניתי שלדעתי הנוער שלנו מעולה וחזק!
והצבא צריך נוער איכות שכזה!
אז צריך להכין את עצמנו טוב כדי להיות מוכן לנסיונות של הצבא גם לאלה שהכי קשים ומתוך כך להכנס לצבא ולקדש אותו.

אלא אם כן ביקשת דעות של אנשים בקשר לדברי הרב ואז מי שעונה לך חייב לקרוא את הרב.
אני לפחות הבנתי שמעניין אותך הדעה האישית ולא הדעה ביחס ל...
אם טעיתי בהבנתי ראה את תגובותי כלא רלוונטיות.
אין מה להתגייס לצבא שמפנה יהודים ומשרת עם בנות.אנונימי (פותח)
ראינו שכל מי שבא לתקן ולקדש את הצבא רק התקלקל מזה
זה הקו המייצג של הר המור?נשארת חסויה
ממש ממש לא.. זה לא הר המור ולא הרב טאויהודי!
בס"ד

וגם לא הרב שטרנברג וגם לא הרב בלייכר.
זה לא הר המור.

מספיק לעיין ב'אבן ישראל' של הרב וולנסקי ובשיעוריו של הרב טאו.

דעה יחידאית של "הר המורניק".

בהר המור יש גם דעות לא ממלכתיות. גם זה קורה.אנונימי (פותח)
אז למה אתה מייצג את עצמך כלא עצמךDG
הכינוי שאתה קורא לעצמך אמור להגיד עליך משהו
הר המור זה מקום שרבותיו ומנהיגו לא משדרים באותו גל כמו שלך
זה כאילו ציניות או שבאמת ..... לא חשוב לילה טוב
גם אצל רבני הר המור יש דעות שונות. כלפי חוץ זהאנונימי (פותח)
אולי נראה אותו דבר אך בשיחות בישיבה לפעמים נשמעות גם דעות אחרות מפי הרבנים. וגם הרב טאו שמצטייר כממלכתי גדול היו לו יציאות די קיצוניות בזמן הגרוש כולל כנגד תלמידיו לשעבר שמכהנים כרבנים בכל מיני מוסדות שאמרו דברים בשמו (כמו שחשבו שזו דעתו) והוא יצא נגדם בחריפות.
בזמן הגירוש ראש ישיבת שבי חברון הרב חננאל אתרוגמתנחלוס
אמר לתלמידיו: "מי שישתתף בגירוש שלא יחזור לישיבה"
פאשלות קורות נכון..עמית-טליה
אבל כשאתה חתום בשם "הר המור"
אז תדע לייצג אותם כראוי.

קראתי את הספר של הרב טאו לאחרונה "סולו המסילה"
והוא מאוד ממלכתי אפילו יותר ממה שחשבתי.

הראיה שלך (בין אם מעוותת ובין אם לאו) לא תואמת את הראיה של הרבנים שאתה יונק מהם בישיבתך.
אז מן הראוי שלא תייצג את עצמך בתור הר המורניק
כי לא מספיק ללמוד שמה,צריך גם לדעת לייצג את הישיבה כראוי.
וכראוי זה לא רק העמקה בתורה,אלא גם בהשקפות שהיא חושבת שהן הכי נכונות שיש.

לענ"ד אתה גורם להוצאת שם רע לישיבה.
וזה חבל.
כלום לא משנה.. אני בטוח שאין ר"מ בהר המוריהודי!
שאומר לא להתגייס לצה"ל.
בטח לא במרכז הרב.
ל תהיה בטוח כ"כ. מה שקורהעם הבנות בצבא שינה הרבהאנונימי (פותח)
אויש נועמית-טליה
הבנות היו מאז ומתמיד ואם כבר המצב רק משתפר כי יותר עומדים על שלהם.
ואתה יכול להיות בצבא ולא לחטוא,
אולי גם תכנס לכלא.

אבל לא בגלל זה הר המור יפסלו דרך חיים.
היום הכי חשוב להתגייס להתנחלות בארץ!מתנחלוס
זוהי תגובה שכתבתי בשרשור אחר אבל היא קשורה גם לפה...
אנשים חושבים שאם הם יתגייסו 3 שנים לצבא אז הם יצאו ידי חובת השירות הלאומי שלהם לכלל ישראל, אבל לעניות דעתי להתגייס היום לפעילות ולמאבק על ארץ ישראל חשוב הרבה יותר.
ועוד יותר מזה כאשר אנו רואים מה היא דרכו של הצבא בתקופה הזאת, אם בכשלונות הצבאיים אם בהצלחות הגירושים, דבר זה צריך לעורר אותנו שהעשייה האמיתית וההשפעה האמיתית לא תבא 'מבפנים' בשבלונה המקובעת של הצבא בו כל חייל הוא בורג למדיניות הממשלה והמדיניות היא לא כז אי אי אי, אלא ביציאה למרחבים וביישוב ארצינו הקדושה.
אני קורא לכל העומדים לפני גיוס התגייסו לפעילות על ארץ ישראל כבשו את רכסיה, עמקיה, זוהי הסיירת האמיתית!
אבל אנחנו שוכחיםיהודי!
שגם לגור בתל אביב זה ליישב את ארץ ישראל.

ארץ ישראל לא נגמרת ביו"ש. יו"ש זה חלק חשוב מארץ ישראל אבל גם במקום אחר זה ארץ ישראל!

ולכן מצווה גדולה לא פחות ללכת ליישב את רמלה, לוד, עכו, יפו, תל אביב, ראשון לתיון, גבעתיים וכו'.

ומצווה לא פחות חשובה ללכת ליישב את הגבעות שמסביב לדימונה, כי הבדואים מתחילים להשתלט על כל הנגב!

בקשר לתוכן השרשוראנונימי (פותח)
בס"ד

צריך להתגייס לצה"ל.
מצוה גדולה מאוד.

נכון שהמדינה היא לא אי אי אי...
ונכון שצה"ל עשה טעויות.
לא נסתיר.

נכון שהממשלה הנוכחית רוצה לעקור חבל ארץ שלם!
שזה דבר כואב מאוד. מי שלא בוכה על זה אז חסר לו יראת שמיים והערכת ארץ הקודש.

אבל זה לא אומר שלא צריך להתגייס לצה"ל.

כי למרות כל הטעויות האלו,
צה"ל זה צה"ל.
ומדינת ישראל זה מדינת ישראל.

ופעם לא הייתה מדינה.. ופעם לא היה צבא..

וכשהרב אהרן למברגר זצ"ל, אחד מרבני הקהילה הלא-סאטמרית בניבאטור (שרובה נכחדה בשואה) אמר בקול רוגש מלא דמעות:"עוד תהיה מדינה יהודית וחיילים יהודים..!"

ואחד מהילדים ששמע אותו, וזכה בתש"ח להגיע לארץ ישראל ולהתגייס לצה"ל ובכה בבקו"ם מרוב התרגשות כי נזכר בדבריו.

ואנחנו זכינו.
זה נראה לנו כל כך ברור..
מדינה, נו בסדר.
צבא, נו בסדר.
אבל תראה מה הוא עשה?
מה הוא עושה?
מה ראש הממשלה עושה?
תראה את כל זה..

אבל פעם מה היה??
תגיד לי, מה היה?
היה יותר טוב?
כשהנאצים ימח שמם השמידו יותר משליש מכל העם היהודי במיתות משונות?
כשהשיעים התימנים השמידו קהילות שלימות בגלות מוזע?
ראיתי ספר של רב תימני אחד שסיפר על קורות הקהילה בתימן.. ובאחד החלקים של הספר הוא מספר כמה סבלו היהודים מהמהומות שפרצו לאחר רצח האימאם יחיא והביזה הגדולה בצנעא, ולאחר העלילת דם על הנערה.
זה היה בתש"ח.
ופתאום הם שמעו על הקמת מדינת ישראל. והוא מתאר שם באיזה התרגשות הם שמעו שסוף סוף קמה מדינה יהודית בארץ ישראל. סוף סוף..! אחרי כל הייסורים האלו.

וסך הכל מדינת ישראל לא עשתה כל כך הרבה טעויות.
אמריקה עשתה הרבה יותר.
גם איטליה.
גם צרפת.

יש מה לתקן. יש.
יש הרבה.
צריך להחליף את הממשלה הרקובה הזאת מהשורש.

אבל לא צריך לאבד פרופורציה, ולהבין שב"ה זכינו.
זכינו למדינת ישראל.
זכינו למדינה יהודית.
זכינו לצבא יהודי.
שעושה הרבה יותר דברים מאשר לגרש יהודים מביתם.

ברגע זה ממש מסכנים חיילים את עצמם למעננו. למען עם ישראל. למענך.
בשכם, בעזה, ברפיח, בקלקיליה, בצפון. איפה לא.
הם מוסרים את נפשם למענך.
וכהם רוצים שיצרו להם טרמפ ויהודי עוצר להם ואומר להם:"אני לא מעלה חיילים בגלל שגירשתם יהודים". זה אוכל להם את הלב.
כי הם אתמול שכבו במארב על הקרקע ונלחמו נגד מחבלים. כדי שלא יוכלו ח"ו לחדור ליישוב של אותו נהג.

רבותיי היקרים!
להתעורר!
אנחנו צריכים להתאחד כולנו כאיש אחד בלב אחד!
ויחן שם ישראל כנגד ההר!
מתוך הבנה של תקופתנו, ראשית צמיחת גאולתנו.
ומתוך ציפייה והליכה-התקדמות לגאולתנו השלימה, במהרה בימינו, אמן.!
2000 שנה חיכינו והתפללנו שחיל יהודי יזכה לפנותאנונימי (פותח)
אותנו ברגישות ונחישות. צריך לומר הלל שזה סוף סוף קרה. אשרינו שזכינו.
לצביקהאנונימי (פותח)
אני חייל בשרות סדיר
ורציתי לתת לך רק כמה נקודות מחשבה
דבר ראשון להתגייס לצבא זה חשוב מאוד
גם להגן על המדינה על המולדת שלך
על היהודים שגרים בה
על המשפחה שלך

זה שהיה גירוש זה כואב מאוד אבל רק ה' יודע למה זה קרה אולי עוד כמה שנים נבין את המשמעות של זה והגלגל יסגר

בנתיים צריכים לשרת כי אם לא אנחנו אז יעשו את זה אנשים שלא אכפת להם כל כך אם כל הארץ הזו לא תהיה שלנו בכלל.
ההפך אתה צריך כן להתגייס וכן לעשות השתדלות להיות הכי טוב כי רק עם אנשים שיש להם ערכים והולכים בדרך תורה אפשר לנצח ולהיות חזקים
תתגייס מתוך אהבה לעם ישראל ולמדינה
אל תשכח לממשלה תמיד יש תחליף לארץ ישראל אין
בלי לקרא את כל מה שכתבת. רק לעצם השאלה אני אענהאבשלוםאחרונה
נכון, היה גירוש, אבל האם אתה קורא לעצמך משתמט? לא נראה לי.
יש משפט שאני מאוד אוהב אותו ומתאים למקרה הזה, אם אין אני לי, מי לי? וכשאני לעצמי מה אני?
צריך לאחד כוחות על מנת להגן על מדינתינו הקטנטונת. אני לא אומר להתעלם ממה שהיה אבל בינינו, רק לנו אכפת. אתה חושב שאם תשתמט זה יזיז למישהו? לא ולא. כלומר, זה יזיז אבל ממש לא בכיוון שאתה חושב עליו. זה פשוט יכתים את כל הדתיים כמו שקורה לא פעם. הנה הם עוד פעם משתמטים. לא נוח להם אז בורחים. אתה יודע כמה אני שומע את זה? הפסקתי לספור מזמן..
למה שתעשה את זה לעצמך ולמה שתעשה את זה לחברה שאתה נמצא בה? למה שתעשה את זה לארץ שאתה רוצה בשלמותה? אם לא תגן והחבר שלך ידן עליה וגם השכן ואני וכל מי שנמצא ברחוב, לא יהיה מי שיגן עליה...
דווקא אנו החבר'ה האידיאולוגיים צריכים לבוא ולהראות לכולם שלמרות שהמדינה עושה שטויות אנחנו ממשיכים בגאון ולא בגלל שאנחנו שפנים אלא בגלל שאנחנו מגינים על מה שחשוב לנו. על הערכים שלנו.
לברוח כל אחד יכול, אבל להתמודד עם בעיות, זו הגדולה האמיתית!

בברכת חג שמח,
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך