משו טיפ טיפה רציני...עזרא - ארכיון

שווה שווה שווה לקרוא!!

קטע מהאתר "ביכורים"- מכיפה..:

רגעים של נצח בישיבה פועה1 !  

ההיכל הומה, הספסלים עמוסים בלומדים השוקדים על תלמודם. קול הלימוד מתנגן וממלא את החלל. ואז, לפתע, מתעוררת תכונה בישיבה.
שלמה מילר מביא עוד ספסל. גלעד זר מפנה דרך בין היושבים ומוביל אותו עד המזרח ממש. "פה זה מתאים", קובע. ראש הישיבה נרגש ומתכונן. הוא קם ממקומו, לוקח את הרב האיתן ועמו החברותא, הרב הרלינג. אליהם מצטרף גם עידודי, ובמשלחת כבוד זו הם נפנים אל הדלת. נעם אפטר פותח את הדלת לרוחה, ואז נשמעים הצרורות.
רחוקים, עמומים, אך גורליים. כל היושבים קמים על רגליהם ומתחילה קבלת הפנים:
"וגם וגם וגם וגם וגם... וגם יהונדב! גם יהונדב! גם יהונדב זכור לטוב"! מאות כרכי משניות זוהרים, בליווי זמרת חלילית מלווים את יהונדב. אחר כבוד מובילים אותו צביקה שבו ושני אחיו אל הספסל במזרח. "עד כדי כך"? נבוך יהונדב, והרב הרלינג בחיוכו הנצחי מסביר: "לא כל אחד זוכה לעלות מתוך התורה בטיסה ישירה".
ואז, צל ארוך וגבוה, מפזר ניצוצי חסד והארת פנים, אפוף במעגלי תמימות וחיבה, מתקבל בשירה אדירה: "וגם וגם וגם...גם יוחאי! גם יוחאי! גם יוחאי זכור לטוב"!
ומיד אחריו, בחיוך רחב, בברכות מכל עבר, מתקבל באהבה: "גם רועי! גם רועי! גם רועי זכור לטוב"! אך התקדמותו איטית מעט, שכן סוחב הוא איתו חבילות חבילות של תורה וברכות, והחבילות כבדות מאד.
תוך כדי כך, בדילוגים זריזים מתקבלת הדמות הקטנה והקלילה: "גם נריה! גם נריה זכור לטוב"! והוא עוטה גלימה של גבורה, ובקושי רואים את פניו. שכן אהבת התורה, השמחה והמידות הטובות גדולים עליו בכמה מידות. נריה זוכה ללחיצת יד חמה מעידודי. הגבורה, האמת, מחברות את נשמתם בחיבור נצח.
ואז משתרר שקט. הדמות העדינה שמתקרבת מותירה את כולם נדהמים. על הפנים הכהות רשומים עשרות סיפורים של מסירות נפש לארץ ישראל ולתורה, וחרותה עליהן דרך ארוכה ארוכה, שסופה נוגע כאן, בשמי מרום. וכשכל הנוכחים עומדים על גודל אהבת התורה המאירה באור כהה ובוהק, הם פורצים בשירה שלא מהעולם הזה: "גם דורון! גם דורון! גם דורון זכור לטוב"!
הספסל החדש מתמלא. ראש הישיבה מזיל דמעות אהבה. כזו עליית מדרגה בבת אחת, לא ידע ההיכל מעולם.
השירה פורצת שוב, ובמתיקות עדינה מדלגים דברי תורה עליזים המקיפים את הדמות הצעירה: "וגם וגם וגם וגם... גם אברהם דוד זכור לטוב"! בטבעיות הוא ניגש אל הספסל, ופותח בדיוק במקום בו היה קודם, אותו הדף באותה המסכת.
הצרורות נמשכים מלמטה. אברהם גביש מנהל את העניינים במרץ, ומארגן עוד ספסל מלפנים, קרוב למקום.
"וגם וגם וגם וגם... גם שגב! גם שגב! גם שגב זכור לטוב"! רחש של התפעלות נשמע באולם. באהבה רבה מקבלים את הדמות העטופה קדושה ואהבה, המאירה פניה לכל סביבותיה. שגב מבטל את הרחשים בתנועת יד וממהר להצטרף אל החברותא, ממנה נפרד לא מזמן.
את החבורה חותמת נשמה טובה אחת: "וגם וגם וגם וגם...גם יונתן! גם יונתן! גם יונתן זכור לטוב"! כאן הכול גלוי. האורות הפנימיים שאף אחד לא העריך את עצמתם, מתגלים ומאירים את הדרך אל המקום המיועד.
שני הספסלים החדשים מלאים. היושבים החדשים כבר מצויים עמוק עמוק בתוך הסוגייא אותה עזבו למטה לפני רגע קט, וקולם הצלול ממלא את ההיכל. פה מקומם הטבעי, הנצחי.

מאחורנית משתרך תור ארוך, לתפוס איתם חברותא.
הלחישות בין הספסלים נרגשות: "איזו קבלת פנים זו הייתה! כבר מזמן לא זכינו לכזו התעלות"! ויודעי דבר מסבירים: אל תתפלאו. את החבורה הזאת הועיד הבורא עוד מבריאתם לישב פה במזרח.
נשמתם מתוך הישיבה נתעלתה, ובישיבה של מעלה התיישבו בטהרה.
לנצח.

תודו מצמרר! זה כאילו מגן עדן..עצוב עצוב עצוב!

ובנימה קצת אחרת:

http://www.hop.co.il/gallery/smile_viewPic.asp?id=8091

זה אחשלי=]

ראיתי את זה כבר... שכוייח על היוזמה!עזרא - ארכיון
אמאלה!עצוב=[עזרא - ארכיון
ווואי-מהמם!!עזרא - ארכיון
אפחד לא מגיב על החלק השני?!=]עזרא - ארכיון
למי אכפת מהציור?סתם-אבל הקטע הזה רציני לעומת הציורעזרא - ארכיון
כן! אניודעת...עזרא - ארכיון
אבל אפשר לומר שהציור חמוד=]

והקטע..מהמם! ועצוב- במיוחד שבנדוד שלי הי"ד מוזכר שם!
ממש בכיתי כשקראתי אותו!..=[
מי בן דוד שלך?עזרא - ארכיון
נעם אפטר הי"דעזרא - ארכיון
את החלק הראשון כבר קראתי! הבאת לי אותו..החלק השניעזרא - ארכיון
ממש חמוד!=]...
וואוו מצמרר ממששששש...עזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך