אשמח לשמוע את דעתכם בנושאבחור זהב
יש בזה מטרה חשובהעמית-טליה
זה מעולה.
אצל הציבור הלא דתי להיות חייל קרבי זה להיות פראייר
אז הצבא מנסה להעלות את הגאווה ולא רק במשך שלוש שנים אלא למשך זמן ארוך יותר..שתיהיה התלהבות גדולה יותר להתגייס ובעיקר ללכת לקרבי
השאלה המתבקשת מה מקבלים הסדרניקים שלא עושים "שירות מלא" ?!
ל "הר המורניק"אנונימי (פותח)
אם תטרח לצאת מעט מגבולות הישיבה תגלה דברים שלא ידעת, זה שכרגע מיעוט (שכוחו הולך ופוחת!) שולט בתקשורת ובעוד מרכזי עצבים במדינה, זה לא אומר שאנחנו צריכים לשבור את הכלים! המדינה תמשיך להתקיים איתך או בלעדיך. לא הכול שחור, ואפילו להיפך, האליטות מרגישות את האדמה רועדת להם מתחת לרגליים, עוד קצת, עוד כמה שנים, אנחנו צריכים להחזיק מעמד! ולא להישבר כמו שהם רוצים.
ברגע שחברה מרגישה מובסת, אין לה סיכוי לעשות מהפך.
?אנונימי (פותח)
"דעת הציבור" אותה הזכרת, אינה הדעה הנשקפת צפיה בחדשות- אלו הרי מעוזי השמאל!- נכון, יורקים עלי, אני מודע לזה, אבל מכאן ועד להכרזות כגון "אין מה לשרת בצבא"?
יורקים עליך? תטפל בענין, תפתור את הבעיה. קשה? לא נורא נתגבר על זה.
אני רוצה לחלוק איתך (ועם כולם...) משהו מענין שלפי דעתי הולך לשנות הרבה דברים במדינה: הרכב האוכלוסיה היהודית נמצא בעיצומו של שינוי מהותי, אם עד היום התרגלנו לרוב שאינו דתי -צריך לשנות כיוון מחשבה- הריבוי הטבעי של המשפחות הדתיות והחרדיות גדול בהרבה מהריבוי הטבעי של המשפחות שאינן דתיות. זה נובע שתי סיבות: 1)בכל משפחה יש יותר ילדים(הרבה יותר!)
2)גיל הנישואין הדתי נמוך יותר מזה החילוני.
ושינוי זה יבוטא גם מבחינת מנדטים בכנסת, אז עכשיו אתה הולך? קצת לפני שמושכות הנהגת המדינה עוברות לידיך?! אני בכל אופן נשאר.
למשהDG
וואו איפה לימדו אותך את זה
צא מהסרט הכתום שאתה נמצא בו
למה נראה לך שתוך כמה זמן אתה הולך ליטול את המושכות של הנהגת המדינה, באיזה ישיבה מלמדים את זה?
תפסיקו לחשוב שכל מה שאתם עושים זה להשתלט על הציבור החילוני
ממה שאני מכיר זה
שרוב המדינה לא מעניין אותה כלום כמעט חוץ מעצמם
אם אתה חושב שלהתגייס זה חלק מנטילת המושכות על המדינה תדחה מהר גיוס
אתה מתגייס כי העם שלך צריך אותך הוא צריך לוחמים שיודעים להגן על עצמנו מפני מי שבא לכלותנו ולא כדי לקחת ממישהו שלטון או הנהגה
כנראה לא הבהרתי טוב...אנונימי (פותח)
התייחסתי רק לעניין הדמוגרפי, לא החברתי, זה שאתה הופך לרוב זה לא אומר שאתה משתלט, מדובר על עניין דמוקרטי, הרוב קובע, וכאשר כוחך הפוליטי גדל קשה יותר להתעמר בך.
שירתתי בצבא לא מתוך רצונות "השתלטות" כאלה ואחרים, באמת...
גם לא נכון לומר שהרוב מתעניינים בעצמם, אני גר במרכז וזה לא כך(ושוב, אני מכיר היטב את החברה החילונית).
לא לימדו אותי את זה בשום ישיבה, אני מתעניין בדמוגרפיה.
ועוד דבר נוסף, התכוונתי להרהמורניק בשורה התחתונה (שלא יחשוב שכך זה ימשיך עוד זמן רב).
נ.ב. איך יצא שהבנתי אותי כל-כך הפוך על הפוך... לא התכוונתי לדבר אחד ממה שכתבת!
יישוב הארץ קודם להכל! עכשיו צריך לראות מי עוזר ומימתנחלוס
"ובאיזה מקום מציב הרב את מצוות התורה הקדושה?
-מצוות יישוב א"י קודמת לכל מצווה אחרת בתורה. אלו דברים ברורים ולא צריך להוסיף על זה!
מה דעתך בסוגיית מיהו יהודי?
הרב קוק (בלי כל היסוס): אני לא אכנס עכשיו בעובי הקורה מיהו יהודי, אבל דבר אחד ברור: שלימות הארץ קודמת אצלי ל"מיהו יהודי". בתפילה אנו אומרים תחילה "כי בחר ה' בציון", ורק אח"כ "בחר בישראל". אין ציון בלי ישראל, ואין ישראל בלי ציון " (הרב צבי יהודה במערכה ציבורית קיב).
אם כבר הבאתי את זה אז חשוב להזכר בעוד דברים שהרבמתנחלוס
י"ט סיון תשל"ו
ושיננתם
אל כל ישראל ואל כל העולם.
דברו של רבון העולם קורא הדורות, שנאמר אל אברהם אבינו, להתהלך בארץ הזאת, לארכה ולרחבה, כדי שתהא נוחה להיכבש לבניו, קבוע וקיים הוא לעד - לעולם. ברית –הנצח הזאת, שהוקמה לאברהם ולזרעו אחריו ליצחק וליעקב, כוללת ומקפת את כל בני הגוי הגדול האחד אשר לארץ הזאת, לכל חלקיהם ומקומותיהם. לפיכך כל "ויתור", ביטול בעלות- שליטה ישראלית על משהו של ארצנו זאת, ומסירתה לראשות נוכרית, כמו שהוא איסור- לאו- של- התורה, של "לא תיתן להם חנייה בקרקע שלך", כן הוא גזילה פשוטה של קרקעות זאת, השייכת לכל בני ובנות עמנו ישראל. וקרקעותינו אינן נגזלות ואין קניין גזילה חל עליהן כלל, ולא מהני ולא מועיל ופועל עליהם כלל.
וכל הדברים הבטלים על "ויתורים", ומסירה לנוכרים, חלילה, מקרקעותינו אלה, לא שרירים ולא קיימים, ועקורים לגמרי ולמפרע.
ומכאן ולהבא ולכל דורות נצח ישראל ותקומתו בארץ-חיינו נחלת אבותינו כימי השמיים על הארץ.
צבי יהודה הכהן קוק."
פשי הא איך אתה בקי כ"כ בכתבי הרצ"יבחור זהב
*ב"מערכה הציבורית"בחור זהב
עוד כמה שנים? לא חיכינו מספיק?הם כבר ויתרו על יו"שא"ר יצהר
מי שעדיין חי בסרט שלו אז רק כדי שתדעו:אולמרט חשוד על הסכמים שכבר נחתמו עם ערבים למניהם על חלוקת,יותר נכון נתינת יהודה ושומרון,אין לנו עוד כמה שנים לחכות. מי שרוצה להיזרק לים-בהנאה לו,אני לא רוצה.
ומי שעדיין ממשיך לשיר"עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה..." אז הוא עדיין בסרטים.המשיח מחכה בסיבוב ורק אנחנו יכולים להביא אותו.צריך לפעול עכשיו!!
למי אתם מחכים? המשיח צריך לחכות לכם ולא אתם לו.
תפעלו כל אחד בדרכו ובכל כוחו,בהצלחה רבה.
נ,ב:ותשתדלו לא לשלול אחרים כי זה מוריד לאנשים את החשק לעשות
וזה פוגע בכולם.
וואי וואי אחי הקפצת חזזזקאלעדאחרונה
אפשר גם לתת בסוף הישיבה תעודה של ממשיך דרכם שלDG
תומך בתיקון העולם ע"י שקידה עצומה בתורה ומעדיף ענני כבוד על אויר אדמת א"י
או שמא שחזור עולם הישיבות באירופה הקפואה!!!!!!!!!!!
לא כל אחד מקבל תעודה רק מי שיבחר בכך
נ.ב שלא תראו שאני מזלזל בעולם הישיבות ובלימוד תורה ח"ו
אלא אני מזלזל במי שחושב ששרות בצבא דהיינו לגרש יהודים
נ.ב נוסף באמת שאני לא מזלזל בלימוד תורה!!!!!!!!!!!!!
להיפך. מי שהיום הולך הדרך המרגלים זה הצבא. איןאנונימי (פותח)
בישבילם?!?!?!DG
מי לא יודע על מה הוא נלחם
ממש קשה לדעת
אהאהם אולי בישביל נפט נלחמים
מה נראה לך אנשים חים בסרט?
כל חייל כל מפקד ורוב המנהיגים של המדינה הזאת מבינים
שעם ישראל צריך כאן מדינה בישביל מדינה שנואה צריך צבא חזק בישביל צבא חזק צריך חיילים חזקים ומבינים
בתור חייל שיש לי הרבה חברים חזקים תאמין לי שהם אולי ממורמרים אבל שורה תחתונה הם מבינים
זהו עכשיו בגלל שכמה מנהיגים שלנו שמבולבלים אתה רוצה לא להתגייס אל תיתגיס גם לא תעזור
יום יבוא והוא לא רחוק תהיה מלחמה קשה וכוללת כנגדו ואתה תלך תמלא שקי חול או תחפור קברים
אני ליום הזה רוצה להיות מוכן לקחת חלק בהגנת העם היהודי
כן מה לעשות מבולבלים עושים פשעים לא נסלחים ולא נסלח להם
אבל אם אתה רוצה ביום פקודה ויהיה כזה לשבת עם לומדי התורה אשרייך אני רוצה ומצפה להיות ממי שאוחזים בחרב.
גם לגבי המרגלים כתב הרצי"ה:מתנחלוס
"ויוציאו דיבת הארץ" מה היתה דיבתם על הארץ? "ארץ ישראל אוכלת יושביה" וכו' אבל העיקר הוא הפחד וחולשת האמונה. הארץ אינה בשבילנו כי "עז העם". "לא נוכל לעלות אל העם". דיבת הארץ אינה על עצם הארץ, אין מי שיכחיש שהארץ "טובה היא". הארץ טובה היא, אבל אינה בשבילנו, אי אפשר לנו לעלות אליה. "לא הולך לנו".
גישה זו שהארץ שהבטיח ה' לאבותינו אינה בשבילנו, אינה מתאימה לנו, היא חטא נורא ואיום. ד' כרת איתנו ברית להיות לו לעם, ואין ארץ בלא עם. כי לכל דבר יש נשמה וגוף..."
הראי"ה קוק כתב:מתנחלוס
מי חושב שאנחנו גרורה של ארה"ב???אנונימי (פותח)
הרשות שאנחון צריכים, מהם נובעת מעוצמתם ולא מחוסר עצמאות. עד היום ארה"ב הטילה ווטו במועצת הביטחון (בו חברות צרפת, אנגליה,סין, רוסיה,ארה"ב) על החלטות אנטי ישראליות אין ספור פעמים!
הם גם יצאו למלחמה על עיראק שעולה למשלם המיסים האמריקאי מאות רבות של מליארדי דולרים.
רק מלפני חצי שנה הם נתנו לצבא לבנון נשק בשווי רבע מליארד דולר, וכך צבא לבנון מיגר את האירגון פתח-אל -איסלאם שנלחם במחנה הפליטים נהר אל- בארד. ועוד המון דברים.
למה לחשוב רק רע עליהם?! הם הכי טובים שיש, למרות שיש חילוקי דעות.
אנחנו גרורה בריבוע של ארה"ב. לאמריקאים יש אינטרסאנונימי (פותח)
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה