סקר לגליון 3 של מגשימים במר"צ!!!עזרא - ארכיון

בס"ד

הפעם נושא מאוד כואב:

שביתה בפתח תקוה:

ועדי ההורים בבתי הספר הממ"ד ישבתו את הלימודים במחאה על אי קליטתם של יוצאי אתיופיה במוסדות הפרטיים. ( http://www.kipa.co.il/now/show.asp?id=27138)

האם לדעתך השביתה מוצדקת?

א. כן, רק בדרך הזאת התלמידים האתיופים יכנסו לכל מוסדות החינוך הדתיים.

ב. הטענה שלהם מוצדקת, אבל לא זאת הדרך- משדר לאתיופים שהם לא רצויים.

ג. לא, השביתה היא בגלל הגזענות- בתי הספר לא רוצים לקבל עוד אתיופים, אז הם שובתים.

אפשר כמובן לשלוח הגיגים משלכם אלינו (חצי עמוד), טיפים, הארות, הערות וכולי לאימייל e.meretz@gmail.com .

בשורות טובות לכל עמ"י!

חיזקו חברים!

אידלה, נעמה, ורד ויונת- עורכות מגשימים במר"צ. 

תשובה....עזרא - ארכיון
בס"ד

א'
נקודה (.)
ב'. דבורה- קראת את הכתבה?עזרא - ארכיון
יונת-עזרא - ארכיון
אין תשובה מתאימה לדעה שלי כי אני חושבת שהשביתה לא נכונה מכיוון שהבעיה מתחילה הרבה לפני היסודי.
אני? למה אני? מה הקשר אלי?עזרא - ארכיון
אז מה הבעיה לדעתך?
אני לא מקבלת נירא לי אלונים=\עזרא - ארכיון
איזה מס' העלון האחרון שקיבלת?עזרא - ארכיון
יונת-עזרא - ארכיון
הבעיה מתחילה עוד במרכזי הקליטה ומהרגע שהם מגיעים לארץ. במקום לשלב את הילדים מיד בגנים (שלהזכירך לומדים שם את הא-ב ועוד כל מיני דברים), משאירים אותם להיות במרכז קליטה. ככל שהם יותר קטנים ככה יותר קל לקלוט שפה חדשה. ילדים שעברו את גיל הגן, במקום שיעבדו איתם במרכז קליטה רק על לימוד עברית, צריך שיגיעו לרמה של הגיל שלהם ויוכלו להשתלב יותר מהר ולא לשלב אותם בבי"ס כשהם יודעם עברית בסיסית. מעניין למה הם מגיעים ליסודי והם לא ברמה של הכיתה... את ההורים צריך להעביר קורסים חוץ מבעברית, צריך גם ללמד אותם על כל המשרדים ואיך נגשים למשרדים ואיפה בדיוק הם צריכים להרשם כדי שידעו לעשות את זה בעתיד לבד ולא שכשהם מגיעים איזה עובדת תתקע להם ליד כמה ניירות ממשרד הפנים שאפילו אין להם מושג מה כתוב בהם...(כנ"ל לגבי איפה משלמים טלפון, חשמל, גז וכ"ו).
בקיצור, כל עניין הקליטה פה הוא על הפנים ולא יעזור כמה שביתות הורי היסודי יעשו כי זה לא מה שיעזור. במקום לעשות כל יומיים רפורמות בחינוך, צריך לעשות רפורמה במשרד הקליטה.
אבל מה הקשר אלי?עזרא - ארכיון
ו-א)עולים גם ילדים בגילאי הבצפר, ולא רק ילדים קטנים מאוד.
ב) אפשר לפתור בעיות של רמה. אפשר לפתוח כיתה מיוחדת זמנית (דגש על הזמנית), להצמיד מישהו מיוחד וכולי. הכל תלוי ברצון. אבל לא לקלוט בכלל???
ג) חוץ מבתי הספר- גם לדעתי הקליטה במדינה שלנו היא על הפנים. גם מהממשלה וגם מהעם. מה שקורה בבתי הספר הוא באמת תוצאה עגומה של הקליטה הדפוקה.
אם תשימי לב -עזרא - ארכיון
אני מסכימה שצריך לשנות את תוכנית הקליטה אבל הפתרון הוא לא בשביתה על אי קליטת אתיופים במוסדות פרטיים מכיוון שהפתרון לא יהיה בקליטת האתיופים במוסדות הפרטיים.
אבל זה בטוח יפתור לפחות חלק מהבעיות.עזרא - ארכיוןאחרונה
כמו, לדוג', איפה ילמד הילד האתיופי כי כרגע, להזכירך, אף אחד (!!!) לא רוצה אותו אצלו...
ג', למעשה...עזרא - ארכיון
הם פשוט לא רוצים "לשאת בנטל".

גזענות לשמה... מה רע באתיופים?

מצד שני, יש באמת עולים חדשים שלא יודעים כלום, וזה מוריד את הרמה של הבצפר, אבל המטרה היא להעלות אותם ולא להכריח אחרים במקומכם!!!
פורום הגשמה מטרתו ל....?מקפיצים נטושים

להגשים את החלומות שלכם? לגרום לירידת גשם? לעזור לאנשים להיות שקועים בגשם?

למה כל הפורומים הישנים האלה לא ברורים?

כדורי הרגעה בדבשצדיק יסוד עלום
בכל גן עדן יש נחשצדיק יסוד עלום
הפרומתאוס של מחיאות הכפייםצדיק יסוד עלום

השתלטתי זמנית על פורום זהצדיק יסוד עלום

@אחו

מה דעתך?

יעני זה פורום שעוסק באמונת ההגשמה?אחו
לא יודעצדיק יסוד עלום

נטוש ורציתי לנכס לעצמי שולחן קבוע בבית הקפה

שמעת את הקטע? מכיר את האמן המשובח?

שמעתי איני מכיראחואחרונה
התנצלות לבעלים הקודמתצדיק יסוד עלום
אני מניח רגליים על השולחןצדיק יסוד עלום
וכוס קפה/תה/ וויסקי ביד….פ.א.
בא לי מרקצדיק יסוד עלוםאחרונה
השגחה פרטיתצדיק יסוד עלום

חיפשתי את הספר הזה שלא קראתי מכיתה י"א וחיפשתי סצנה מסויימת ומקומית, כמו שלרוב תופס את תשומת לבי בספרים שאני קורא

פתחתי *בדיוק* בעמוד הנכון

מה זה הכאבים האלהמשיח נאו בפומ!
איך אני אמורה להתמודד עם זהמשיח נאו בפומ!
ואו, חודשיים וחצי. כל הכבוד לימשיח נאו בפומ!אחרונה
אני מפחדתמשיח נאו בפומ!

אולי יעניין אותך