1. כולם מדברים על שחיתות אבל שחיתות זה לא רק גניבה שוחד... זה הרבה פחות מזה.
ההגדרה של שחיתות לפי מילון אבן שושן= קלקול, השחתה: הבזבזנות וההוללות גורמות לשחיתות החברה.
אני לא מבין למה הולכים רחוק לראש הממשלה עד כמה הוא מושחת ולכן צריך להתפטר... וגם כל הכנסת מושחתים... מי לא מושחת במדינה? אין כמעט אנשים במדינה הקטנה שלנו שלא מושחתים ואני מדבר על הדברים הקטנים ממש כמו לדוגמא: 1. להשתמש בכרטיסיה של נוער למרות שאתה כבר מעל 18 וכבר אחרי י"ב. 2. כולם וודאי רואים באוטובוסים קשישים שצריכם לפעמים לבקש לשבת כי יש איזה אדם יותר צעיר שיושב(כן גם אני לפעמים יושב) 3. "הקומבינה של הכיפות הסרוגות על הצבא"- ההסדר שבו משרתים רק שנה וארבע, רק לידיעה שלכם ההסדר לא נועד לכולם אלא רק לאנשים שרוצים ומתאימים להיות רבנים/מובילים/מנהיגים... ולא לכל אחד(את זה הצבא קבע מזמן) ויש הרבה חבר'ה שהולכים להסדר כי יש פחות צבא, וישיבה זה סבבה לא צריך לעשות כלום.
אני יכול להמשיך להביא עוד הרבה שחיתויות "קטנות" שרוב האנשים במדינה עושים...
יש את הדברים היותר גדולים למשל השחיתויות אצל הארגונים כולל הארגוני חסד...
כל אחד שיחשוב שניה ומייד יראה שגם אנחנו מושחתים.
כן זה כולל גם אותי גם אני מושחת, אולי לא ברמה של ראש הממשלה והכנסת אבל אני עדיין מושחת, ובגלל ש"דין פרוטה כדין מאה" אין הרבה הבדל ביני ולבינו אולי חוץ מזה שאני יודע שאני מושחת ומנסה לתקן את עצמי והוא לא.
2. לשאלה מה אנחנו בתור ציבור דתי לאומי יכולים לעשות כדי לשפר את המצב?
חבר'ה מישהו צריך להגיד את זה הגיע הזמן שנפסיק לקחת את "האחריות" לתקן את המדינה לבד כי אנחנו הציבור "האיכותי" היחיד כי לבד אנחנו לא נצליח לתקן כלום, ואף נלך עם הזרם באיזשהו שלב.
ולכן לפי דעתי אנחנו צריכים להתחיל לשתף פעולה עם החילונים אבל שיהיה שיתוף פעולה מלא במה שאפשר לא בכאילו, לדוגמא: המפלגות הדתיות כל הזמן רוצות לקבל תמיכה מהימין החילוני ולכן במקרה הטוב מצרפות אדם חילוני למפלגה במקום טוב, ובמקרה הרגיל מפרסמים שיש להם תומכים חילונים.
ואגב אין לציבור שלנו אדם שראוי להיות מנהיג, פשוט אין לנו עכשיו, אבל לחילונים יש ואני מדבר על לדוגמא: גנדי הי"ד, אריה אלדד ,אולי גם עמי שקד.
הציבור שלנו לא מצליח לייצר מנהיגים בגלל הרבה סיבות, ולכן זה לא אומר שאנחנו יכולים לשלוח לכנסת אנשים שהם כאילו מנהיגים.
מצטער על האורך ועל זה שזה לא ברור.