בעיות וכשלים במנהיגות..-הלכה למעשה.עזרא - ארכיון

כיום ישנם יותר(מידי)כשלים מצד המנהיגים שלנו.-(שאגב-זה אחת מהפאדיחות הכי גדולות שלנו ב-60 שנות קיומנו.-אם לא כוללים את זה שהשבויים והנעדרים עדיין לא חזרו הביתה.)אין צורך לתאר..החל מראש ממשלה מושחת שצריך להתפטר וללכת הביתה ,ממשיך בשרים שלוקחים שוחד\מעשים מגונים, ממשיך ברשימת הפשיעות והגניבות בישראל שנמצאת בין הראשונות בעולם.,ומסתכם ב...?!-לוידעת במה מסתכם..ברור שישנם דברים יפים ומדהימים שבהחלט יירשמו "ולתפארת מדינת ישראל".,כשהשאלה שלי היא, מה בעצם ,אנחנו בתור ציבור דתי לאומי,יכולים לעשות בכדי לשפר את המצב הזה.,-כשזה תלוי בנו..(מובן שאנחנו לא כל הציבור כולו-מצב ראליסאטי..) אבל תכל'ס מה אפשר לעשות בכדי להוסיף לרשימה עוד דברים טובים וברוכים שירשמו אך ורק "לתפארת מדינת ישראל".

-(אה,-ושגם לא אצטרך לשמוע-שבעיתון  הנקרא "כל הזמן" פרסמו שבוע שעבר עיתון בנושא 60" שנות פאדיחות למדינת  ישראל"..)

זה לא פאדיחות..זה פשוט עצוב שאיןעזרא - ארכיון
שלטון נורמלי למדינה כזאת..עצוב וכואב..ומכעיס...כל אחד מהם חושב רק על הכיסא שלו..
"אשר נשיא יחטא"אומר רש"י שם מלשון אשרי..ובכן:עזרא - ארכיון
אני לא אומר שהמצב היום מבחינת שלטון הוא אידיאלי (ולא רק בגלל שחסר לנו את בית הבחירה והגאולה השלמה) או משהו וזה לא כוונת רש"י שם. אשר מלשון אשרי שכן השניא מחובר לעם ואם כן נראה לי כי ראש ממשלתנו אשר לפי דעות כמה רבנים יש לו דינים של מלך [ישנו ספר בצבע זהב בהוצאת מכון צומת שבו הרב גורן ועוד רבנים כתבו-הלכות מדינה נראה לי קוראים לו,שלושה כרכים כמדומני) משקף את מצב העם.
אי לכך ובהתאם לזאת:
דבר ראשון שאפשר לעשות הוא הגברת התורה,המצוות ומעשים טובים בקרב עצמינו.כל אדם לעצמו.
ברור ששלב נוסף הוא כלפי הסביבה המיידית לו (שלרוב הם מאותו מגזר כמוהו) ולאחר מכן גם לפרוץ לכל המגזרים (זה עצוב שאניו כמה מגזרים אך צריך גם לפרוץ בעשיה חיובית ובהקרנת אור התורה בכל פלגי העם).
אז נכון יהיו שישאלו איך לימוד תורה והידור ודיוק במצוות יעזור אבל מה אשר לעשות זה מה שעוזר. הדלקת הניצוץ בקרב עם ישראל לאו דווקא על ידי פעולות קירוב אלא פעולות שמקרינות את אור התורה. כשאדם ילך ברחוב ויבין שכולם (כולל הציבור מנו הוא בא) מסתכל עליו ובודק אותו האם הדרך בה הוא נוהג הוא התנהגות הנאותה לבן תורה (אשר מאמין כי אנו באתחלתא דגאולה) ולומד ממנו לחיובי ולשלילי אזי אז ינהג כראוי למעמדו ואור התורה יוא מקרבו יאיר החוצה.
כן זה נשמע מאוד לא מובן ומאוד לא פרקטי לכמה אך תאמינו (וכן אני יכול להעיד על זה שכן בבית ספר היסודי שלנו היה שומר אש לא שמר תורה ומצוות במודע וכל בוקר היינו אומרים לו בוקר טוב ושואלים לשלומו ולאט לאט הוא התחיל לשים כיפה וציצית ואז ביקש שנעזור לו בתפילין וטלית וכששאלנו אותו איך פתאום הוא החליט לשמור תורה ומצוות הוא ענה בפשטות שזה הבן אדם לחברו שלנו והכבוד שאנו נותנים לכל אדם)
לנסות להגיע לעמדות מפתחעזרא - ארכיון
במקומות הגיוניים.
בצבא למשל אין לנו סיכוי,לדתי אמיתי (לא כמו אלעזר שטרן) לא יתנו להתקדם.

צריך לנסות בכלכלה ובתקשורת,באוניברסיטה ושאר מקומות האקדמאים שיש להם השפעה רבה מאוד על הציבור. במקביל כמה שיותר התיישבות והקמת יישובים וישיבות בשומרון ובכל חור. כאשר יש ישיבה המקום מתחזק מאוד.
ברור שגם זה חשוב אבל..עזרא - ארכיון
לא תמיד העם מסכים עם כל מי שעומד בהנהגה [כמו עכשיו אלא שתושבי הארץ אדישים למה שקורה..] ולא תמיד התקשורת מייצגת את הכל בצורה אבייקטיבית או שהיא אינה משדרת את מה שחשוב לכלל העם. נכון בעזהי"ת זה ישתנה אבל זה לא אומר שדווקא בגלל שנהיה בעמדות מפתח זה יהיה האידיאל.
אפשר להיות בעמדות מפתח ולגרום לכפיה דתית מבחינת שלטון אבל הכי חשוב שאדם יכפה את הדת על עצמו כי הוא רוצה לכפות את זה על יצרו אשר מבקש להרחיקו מבוראו (או במילים אחרות שהוא יחפוץ מעצמו באורל חיים דתי-דבר כזה לענ"ד ניתן לעשות אך ורק על ידי פתיחת ליבו ולא על ידי כך שנהיה בעמדות מפתח)
בסדר אני לא יכול לדאוג לירא"ש של כל אחד מהעםעזרא - ארכיון
היא שאלה על כשלים במנהיגות,לא על החזרה בתשובה,אבל אם אתה רוצה התייחסות לזה אז בסדר- כאשר נבנה חברה תקינה של ציבור דתי משובח,משפחות גדולות וטובות,חינוך מוצלח,כלכלה טובה,תקשורת בריאה וכו',החילונים פחות יפחדו מהדת ויותר יפתחו.
התקשורת לא מייצגת תמיד את הכל זה נכון,היא מייצגת את השמאלנים ולכן אנחנו צריכים להכנס לתוכה חזק ובכשרון רב,וגם שם להראות לעם את הצד האמיתי והטוב של הדת,ואנשים יותר יתקרבו.

אבל שוב-זה לא קשור להנהגה.
טוב 2 דברים קצת ארוך אבל חשובעזרא - ארכיון
1. כולם מדברים על שחיתות אבל שחיתות זה לא רק גניבה שוחד... זה הרבה פחות מזה.
ההגדרה של שחיתות לפי מילון אבן שושן= קלקול, השחתה: הבזבזנות וההוללות גורמות לשחיתות החברה.

אני לא מבין למה הולכים רחוק לראש הממשלה עד כמה הוא מושחת ולכן צריך להתפטר... וגם כל הכנסת מושחתים... מי לא מושחת במדינה? אין כמעט אנשים במדינה הקטנה שלנו שלא מושחתים ואני מדבר על הדברים הקטנים ממש כמו לדוגמא: 1. להשתמש בכרטיסיה של נוער למרות שאתה כבר מעל 18 וכבר אחרי י"ב. 2. כולם וודאי רואים באוטובוסים קשישים שצריכם לפעמים לבקש לשבת כי יש איזה אדם יותר צעיר שיושב(כן גם אני לפעמים יושב) 3. "הקומבינה של הכיפות הסרוגות על הצבא"- ההסדר שבו משרתים רק שנה וארבע, רק לידיעה שלכם ההסדר לא נועד לכולם אלא רק לאנשים שרוצים ומתאימים להיות רבנים/מובילים/מנהיגים... ולא לכל אחד(את זה הצבא קבע מזמן) ויש הרבה חבר'ה שהולכים להסדר כי יש פחות צבא, וישיבה זה סבבה לא צריך לעשות כלום.
אני יכול להמשיך להביא עוד הרבה שחיתויות "קטנות" שרוב האנשים במדינה עושים...
יש את הדברים היותר גדולים למשל השחיתויות אצל הארגונים כולל הארגוני חסד...
כל אחד שיחשוב שניה ומייד יראה שגם אנחנו מושחתים.
כן זה כולל גם אותי גם אני מושחת, אולי לא ברמה של ראש הממשלה והכנסת אבל אני עדיין מושחת, ובגלל ש"דין פרוטה כדין מאה" אין הרבה הבדל ביני ולבינו אולי חוץ מזה שאני יודע שאני מושחת ומנסה לתקן את עצמי והוא לא.

2. לשאלה מה אנחנו בתור ציבור דתי לאומי יכולים לעשות כדי לשפר את המצב?

חבר'ה מישהו צריך להגיד את זה הגיע הזמן שנפסיק לקחת את "האחריות" לתקן את המדינה לבד כי אנחנו הציבור "האיכותי" היחיד כי לבד אנחנו לא נצליח לתקן כלום, ואף נלך עם הזרם באיזשהו שלב.
ולכן לפי דעתי אנחנו צריכים להתחיל לשתף פעולה עם החילונים אבל שיהיה שיתוף פעולה מלא במה שאפשר לא בכאילו, לדוגמא: המפלגות הדתיות כל הזמן רוצות לקבל תמיכה מהימין החילוני ולכן במקרה הטוב מצרפות אדם חילוני למפלגה במקום טוב, ובמקרה הרגיל מפרסמים שיש להם תומכים חילונים.

ואגב אין לציבור שלנו אדם שראוי להיות מנהיג, פשוט אין לנו עכשיו, אבל לחילונים יש ואני מדבר על לדוגמא: גנדי הי"ד, אריה אלדד ,אולי גם עמי שקד.
הציבור שלנו לא מצליח לייצר מנהיגים בגלל הרבה סיבות, ולכן זה לא אומר שאנחנו יכולים לשלוח לכנסת אנשים שהם כאילו מנהיגים.

מצטער על האורך ועל זה שזה לא ברור.

האמ..עזרא - ארכיון
המדינה מושחתת. זה ברור. אבל דיברתי על המנהיגים..-כי הם צריכים להוות דוגמא לעם, ולהוביל אותו מבחינה מדינית למקום טוב יותר.-(אולי בגלל זה המדינה נראית כך היום..)יצא לי לא מזמן להיות במרכז מורשת בגין-(מומלץ!) ושם רואים את כל חייו ופועלו של בגין.-ואני מסתכלת ואומרת וואו!!! איזה מנהיג! מנחם בגין ראוי לתואר "מנהיג"-(גם אפשר לראות את זה עפ"י הרטוריקה שלו שהוא תקיף ואומר את דבריו בצורה חד משמעית, עם הרבה גב זקוף מאחורי) ולא איזה אולמרט שלא לוקח אחריות על הטעויות שלו.-(ואני לא אומרת את זה כי אח שלי לחם במלחמת לבנון השניה.-זה פשוט עובדה!)ולא רק זה, יש פרשה חדשה על אולמרט אבל יש צו איסור פרסום..זה פשוט עובדה שיש כשלים במנהיגות. אם ייצור מנהיגים היא התשובה,אז השאלה שכ"כ נצרכת היא כיצד לייצר מנהיגים שבאמת יוכלו להקרא כך בפינו-העם הפשוט..?!
עוד משו קטן.. פורסם היום בוואלה..עזרא - ארכיון
"אולמרט חייב להשעות את עצמו"
יום שישי, 2 במאי 2008, 11:32 מאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות

חברי כנסת מימין ומשמאל מיהרו להגיב על החקירה הבהולה שהתנהלה הבוקר נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט. רוב המגיבים קראו לאולמרט להשעות את עצמו מתפקידו עד לבירור החשדות נגדו.

חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ) קראה ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז להנחות את אולמרט להשעות את עצמו באופן מיידי. לדבריה, "זוהי הפקרות מוסרית, מדינית וביטחונית כשאדם שחשוד בשחיתות חמורה ימשיך להנהיג את המדינה". גלאון הוסיפה, כי "מאחר שהניסיון מוכיח שראש הממשלה אינו מוכן להסיק מסקנות בעצמנו, על היועץ המשפטי להראות לו את הדרך"...
כיצד ליצר מנהיג?עזרא - ארכיון
יש לזה תשובה חדהוברורה אך שונה אצל כל אדם אשר אוסיף מעבר למה שכתבתי קודם והוא ענוה.
מדובר על מנהיגותעזרא - ארכיון
(כמובן שאתה טועה בקשר להסדר,אבל לא חשוב עכשיו)

ובשביל מנהיגות לא כ"כ משנה אם מישהו נוסע עם כרטיסיה של נוער למרות שהוא בן 18 וחודשיים.
אגב-יש מכללה למנהיגות יהודית... אבל שוב אני חוזר וטוען שאיפה שאפשר להשתלב צריך לעשות זאת,כלכלה ותקשורת אלו שני התחומים הכי משפיעים על ההנהגה היום,יותר מאשר צבא. בעז"ה יצמחו גם מנהיגים שמסוגלים להוביל מדינה. חו"מ אנחנו מדברים כאילו המנהיג זה אדם שחייב לשלוט ולהבין בכל התחומים הקיימים,וזה לא נכון...הרי אולמרט ראש ממשלה,אז תכל'ס כל אחד יכול.
כל ירידה היא לצורך עליה..עזרא - ארכיון
מה הקשר?!..עזרא - ארכיון
נראה לי שהכוונה של "סיוני" אם עליה שאלת זה:עזרא - ארכיון
זה בבחינת "בסתר המדרגה" שבמדרגות עתיקות יש מקום שבו המדרגה העליונה חופפת את המדרגה הנמוכה ויש שם חושך אבל זה חלק מהעליה..
נתנאל .. לא הבנתי מה אמרת??עזרא - ארכיון
הסבר:עזרא - ארכיון
פעם היו בונים מדרגות בצורה כזאת שאבן היית חופפת אבן ולא כמו המדרגות בימינו שהם נבנות ישר אחד על גבי השני. הבניה של פעם הייתה יוצרת מקום אפל בכל מדרגה שגם היה מאפשר מקום לציפורים לקונן שם [באופן תיאורטי}
המום החשוך הזה הוא חשוב בבניה של המדרגות והוא נקרא "בסתר המדרגה"-שכן הוא החלק המוסתר שבמדרגה..
החשכות הזאת-הסתר הזה- הוא הצרות אשר אנו רואים אשר אפשר לראות אותם כחשכות של גלות וחורבן ושל ירידה אבל אפשר להבין גם שזה חלק מתהליך הגאולה והעליה..
ב"ה מצאתי תשובה שסיפקה אותי בנוסף למה שהבאתם..,עזרא - ארכיוןאחרונה
-(אם זה מעניין אתכם, ראה ערך פורום אמונה "חיזוק ליום העצמאות")
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן