בעקבות יום השואה יש לי שאלה..עזרא - ארכיון

מה אתם אומרים על ניסעה לפולין?! כאילו לנסוע או לא? 

זה עלה אצלינו בכיתה/ בשיכבה הרבה פעמים וזה מאוד סוער.. מה דעתכם?!?! ואם כן / לא תגידו למה..

יום טוב ושבת שלום!

בעיקרון אני ממש רוצה לסועעזרא - ארכיון
ומחכה לזה מכיתה ז' בערך כי זה חשוב והכל אבל יש קצת בעיה עם זה כי זה לפרנס פולנים שעזרו לרצח של יהודים תמימית וצדיקים אז לי אישית אין תשובה ברורה כאילו לסוע אבל זה עם כואב בלב..
אני בעדד!!עזרא - ארכיון
זה חשוב מאוד מאוד מאוד!..

וחוצמזה, יש את הקטע הזה של לא לצאת מהארץ..
אז מי שבאמת חושב שאסור לצאת מהארץ- זה למתרות של לימוד על השואה..
וזה ממש ממש חשוב!

חוצמזה, שאני לא חושבת שאסור בכלל לצאת מהארץ..
אפילו כשזה לא לפולין..
אפילו שזה לארץ אחרת ולמטרה אחרת...
זה לראות את "מה רבו מעשיך ה'.." את כל הנופים, והארצות השונות וכו'...

שזה חשוב לדעתי.

מסקנה: לנסוע לפולין.

גוד שייבס, ובשורות טובות..
ובקשר לפרנסה של הפולנים...עזרא - ארכיון
א. לא כולם רוצחים ונאצים וכו'..

חלקם- כן!

אבל עדיין, הערך של לנסוע לראות את הכל עולה עלזה ברמות...
הדר בזמן שאת מקריאה לאחיך אזז..עזרא - ארכיון
בקשר ללא לטוס מהארץ לדעת רבנים זה אסור אלא עם כן זה לפולין אז...
ובקשר לפרנסה זה מפרנס אותם למרות שהם לא רוצחים וזה הצאצאים שלהם!
יש מלא רבנים שמתירים לצאת מהארץ..עזרא - ארכיון
חוצמזה היו פול רבנים שגם גרו בחו"ל- בכלל..

[ר' נחמן, אפילו הרב של חב"ד..]

אז אני הולכת לפי הדעה של המתירים..

ונכון שאסור לפרנס אותם..אבל ככה לומדים הכי טוב על השואה!!

ואינלי כוח כבר לכתוב..

מותלר להחזיר קרובי משפחה או להחזיר אנשיםעזרא - ארכיון
בתשושבה ולא נראה לי שאנחנו בדרגה שלהחזיר אנשים בתשובה ולרבנים מותר כי הם מחזירים אנשים בתשובה!
נשלח בטעות..עזרא - ארכיון
לאט הבנתי איך זה קשור..אבל בכל-מקרה אינלי כוח לכתוב..
לדעתי לא צריךעזרא - ארכיון
בגלל
א. כל הנסיעות האלה בעצם מפרנסות את הגויים ובהרבה יש פולנים שחיים כל השנה מהביקור שלך באושוויץ

ב. גם הפולנים (הגויים) לא אוהבים את הנסיעות הללו כי מראים לכם רק את פולין של אושוויץ ולא את פולין של היום שהיא מדינה מתקדמת. וביקורים אלו גורמים לאנטישמיות.

ג. יש את העינין הזה של ירידה מין הארץ.

ד. הביקור במחנות הוא ביקור קשה משל עצמו הרבה בני נוער חוזרים עם בעיות פסיכולוגיות עקב הביקור וזה קשה לצאת מהעינין הזה זה לוקח בערך שנה (מתוך דיבור עם בנות שנסעו) כשאת רואה את התמונות זה נורא אז תחשבי מזה כשאת עומדת מול המשרפות!!!!!!

אני אישית לא נוסעת בגלל שסבתא שלי שרידת אושוויץ והיא היתה שם ולכן היא לא מסכימה לי כי היא אומרת "כשאני היתי שם כל רצוני היה לצאת משם. ועכשב נכדי יחזרו ויכנסו ברצון למקום שבו משפחתי נרצה!!!!????"
סבא שלי הוא יליד פולין וגם הוא לא רוצה שניסע כי לפי דבריו "נכדי לא ידרכו על אדמה שספוגה בדם של יהודים" (האדמה זה פולין)

אבל באמת שכל אחד יחליט לבד

שב"ש
אני חושבת שממש צריך לנסוע!עזרא - ארכיון
כדי להראות שלמרות הכל ובכל מה שקרה שם אנחנו עדיין חוזרים לשם ואנחנו זוכרים את היהודים שנרצחו שם!

ובקשר לזה שמפרנסים את הפולנים היו פולנים שהצילו יהוים לא?!
אז גם להם זהעזרה כספית לא רק לרעים...
בקשר ליציאה מהארץ..עזרא - ארכיון
המורה שלנו אמרה שיש כזו הלכה, אבל בגלל שכל רב מתי משו אחר..שכל אחד ילך לפי הרב שלו..ואני אישית חושבת שמשש חשוב ליסוע לפולין..!!(אנלי כח לפרט למה..)
ממש חשוב!!!עזרא - ארכיון
כמו ששרה אמרה יש פולנים שהצילו יהודים וגם אליהם הכסף מהנסיעות מגיע...!
בקשר לירידה מהארץ זה באמת בעיה אבל יש רבנים שמסכימים אז שכל אחד ישאל.
זה חשוב מאוד לטוס לפולין בשביל להראות לפולנים להגיע למקום ולהגיד להם ניסתם?לא הצלחתם!הנה אנחנו כאן צאצאים של הצאצאים לא הצלחתם להשמיד אותנו!עם ישראל חי!!!
וזה הלימוד הכי גדול על נושא השואה להבין מה עשו לנו לראות את כל מה שעבר על העם שלנו
לעניין אלה שחוזרים עם בעיות פיסיכילוגיותעזרא - ארכיון
לפני נסיעה לפולין מכינים את אותם למראות קשים ומי שלא עבר הכנה זה רע כי הוא עלול לסבול מבעיות נ''ל בני דודים שלי נסעו כבר והם חזרו בלי בעיות פיסיכילוגיות כיון שעברו הכנה נפשית לכךוהם ספרו שכל מי שנסע לפולין השתנה לטובה
אני מסכימה עם הדר בקטע של לנסוע...עזרא - ארכיון
אבל אני ממש לא מסכימה עם זה שמותר לצאת מהארץ--עם כל הכבוד הארץ שלנו מהממת.. ואפשר גם לראות "מה רבו מעשייך" גם כאן.. לא צריך ללכת למקומות אחרים בשביל לראות.. יש גם כאן בארץ.. כך שאני לא בעד לרדת מהארץ אבל בשביל קידוש ה' כמו פולין.. להראות שאכפת לנו מה קרה ואכפת לנו מהעם שלנו ומהשואה שהוא עבר אנחנו כן צריכים לנסוע..ושאנחנו עם ישראל חי והם לא הצליחו להשמיד אותנו עד הסוף אנחנו ממשיכים לחיות בעוז ואמונה!!
נוו..לכן יש רבנים שמתירים יציאה מהארץ..עזרא - ארכיון
לדוג' לפרנסה..וכו'..ופולין נכללת בדוגמאות האלו..
וגם יש רבנים שאצלם- פולין לא נכללת בזה..עזרא - ארכיון
כי כמו שאמרתי שאפשר לצאת [אפשר, לא צריך!..אפשר! זה שונה לגמרי!] כדי לראות "מה רבו מעשיך ה'.." ויש אנשים שאומרים שאפשר לראות את זה גם בארץ.

ככה יש מלא רבנים שאומרים שאפשר ללמוד על השואה בארץ!..בלי לצאת ממנה!..

אני לא מסכימה איתם בשום אופן!

זה שונה כ"כ..
אני אתכם אבל אני רוצה גם להראות לכם את דעותיי=]עזרא - ארכיון
הדר, בקשר ל-"מה רבו מעשייך ה'" בחוץ לארץ-קודם תסיימי לראות את "מרו מעשיך ה'" בארץ, תגמרי, ורק אז תלכי למקומות אחרים בחו"ל(למרות שאני בכלל לא בעד זה..אלא אם כן זה לפרנסה..) אבל נסיעה לפולין-זה חשוב!!! ובעודך חשוב!! זה כדי לראות איך האבות שלנו סבלו ולהראות לפולנים האלא ולכל הגרמנים האלא שעמ"י חי וקיים ושהנה! הנכדים והדורות של אלא שנספו בשואה, עוד חיים! וממשיכים להתקיים!!!!
ובקשר לפרנסה-זה לא אכפת לי שאני מפרנסת אותו!!!!!! באמת שזה לא אכפת לי! וחוץ מזה, חלק מהם הצילו יהודים בשואה! אז בסופו של דבר אליהם מגיע הכסף! כי מגיע להם! אבל זה לא כ"כ אכפת לי אם הפולנים שרצחו את האבות של העם יקבלו כסף! כי כסף זה לא כל החיים! גם אם להם זה נקרא כל החיים ועם זה הם מתקיימים! אני לא חושבת שכסף זה ה=דבר אז מבחינתי, אם הפולנים חיים רק מזה, מבחינתי הם מתים כי הם חיים באשליות גמורות!!! וב"ה כי אז הם יענו מתים=]
עינב, יש בזה את הבעיה של פרנוס..עזרא - ארכיון
אותו דבר כמו שאת לא קונה אצל ערבים..או בחנויות שפתוחות בשבת..על רמת העיקרון..יש בזה מששו..אבל זה לא מה שימנע ממני אישית לסוע לפולין..
הערבים הם בכל מקרה עניים, אז אותם אני בכלל לא רוצהעזרא - ארכיון
לפרנס כי אז הם יחיו.....(לא שעכשיו הם חיים...כי כל הזמן הם הורגים ת'צמם עם פיגועים..) למרות שהם הרבה במשפחה ועם הרבה ילדים..אבל אם נפרס אותם יהיה להם מה לאכול! ועכשיו אין להם כ"כ כי הם לא מפותחים כמונו וכמו כל עם אחר....
אבל נכון-זה לא מה שימנע ממני לסוע לפולין!!
אממ..צודקת!..אני לא ב-ע-ד לצאת מהארץ!!!עזרא - ארכיון
לא הבנתן אותי נכון..אני פשוט לא נגד זה...

ובקשר לפרנוס..- לראות איפה נרצחו 6 מיליון יהודים- הרבה אבל ה-ר-ב-ה יותר חשוב, לדעתי!..
גם לדעתי....(לא מפריע לי גם..)עזרא - ארכיון
לדעתי ברור שצריך ליסוע...עזרא - ארכיון
לי אישית ממש חשוב להזתהות עם מה שהאחים שלנו עברו ובאמת להבין את זה... וחוצמזה... זה ממש מרגש ומחזק המסע הזה... זה חוויה.. אבל קשה!!
עתידעזרא - ארכיון
סבא שלי ניצול שואה וניראלי שהוא כן רוצה שנראה מה הוא עבר
נכון!! כי חשוב לו שתראו! שתחוו גם קצת מזה! שתספרועזרא - ארכיון
הלאה!!!
ד"א-
טל!!! יפה שאת נכנסת!! ;)
ברוכה הבאה! ;)
לפי דשעתי צריך ליסועעזרא - ארכיון
וזה ממש חשבו שאנחנו נעלה את זה
כי דוגרי כל הניצולים עוד שנייה נעלמים=\
כן..האמת שאני גם חושבת שצריך לסוע לפולין ולראותעזרא - ארכיון
את כל מה שעבר על הדורות שלנו.. אח"כ מי יספר לילדים שלי מה עבר בשואה אם לא אני? ויותר קל לספר כשראית את זה מאשר ששמעת מאנשים..עד שאני לא אראה ממש קשה לקלוט את זה!
בנותעזרא - ארכיון
בואו לא נהיה מציאותיות

ברגע האמת (כתה י"א י"ב)
מי באמת תיסע?

ובקטע של לזכור
יש מלא דרכים לזכור (תפעילו את היצירתיות) לא חיבים ללכת לפולין!!!

חוץ מזה בקטע של הניצולים שנעלמים
בע"ה המשיח יבוא עוד היום אז הם לא יעלמו(דרך הגב הם עולים לגן עדן לא נעלמים!!)

ועד אשר יבוא הרגע שתרצו לנסע כבר יבוא המשיח וימלוך

*באו נהיה מציאותיותעזרא - ארכיון
יכול להיות שלא כולן יסעו בסוף,עזרא - ארכיון
זה לא משו כ"כ קל שכל אחת יכולה..ונכון שיש גם דרכים אחרות(משתדלים בזמן האחרון לתעד כמה שאפשר..) אבל, לסוע לפולין זה משו אחר..זה צורת הבנה שונה לפי דעתי..למרות שגם מי שנוסע לפולין..לא יצליח להבין מה באמת הלך שם..כי מי שלא היה שם לא יידע לעולם!
שירה! הרשי לי לתקן: לנסוע! ולא לסוע..סורי!עזרא - ארכיון
השפעה של המבחן בלשון!
[באמת יש את זה במבחן.]
הכל מאהבה3>

בארור שזה שונה ללמוד על השואה מסיפורים מאשר ללכת ולראות שם את זה בעצמך!
בדיוק ביום השואה שירה ואני היינו השיחה של שתי בנות מכיסופים מהסניף שלנו שהיו בפולין.
והן סיפרו את מה שהיה שם.
כשרואים את זה זה מקבל משמעות אחרת לגמרי!

תחשבי את שומעת על תאי הגזים וכו'..ואז את נוסעת ואת רואה אותם בעיניים ש-ל-ך!

זה כ"כ כ"כ שונה..[וחשוב!]..

ובקשר לזה שמי תלך לפולין בסוף- חד משמעית! אי אפשר לדעת! בנות עוד יכולות להשתנות! לגמרי!

מי שעכשיו חושבת שהיא תלך לשם יכולה לבסוף לא ללכת..ולהפך!

אנשים מתבגרים ומשתנים!
ככה שאי-אפשר לדעת!

צריך רק לחכות ולראות...
לא יודעתעזרא - ארכיון
אבל אני עשיתי עם ההורים שלי הסכם אני ממנת את הרישיון שלי והם משלמים לי את המסע בעז"ה אבל דוגרי מה אני מדברת אני הרווחתי שנה אז הקטע של הרישיון לא רלוונטי
אמא שלי חזרה מפולין והיא אמרה שבחיים אי אפשר לשכוחעזרא - ארכיון
את זה והיא אמרה שעכשיו מסתכלים על הכל באור שונה כי אחרי שרואים את זה . זה משהוא שונה לחלוטין
אסנת זה לא קשור מי ימנן.. הקטע זה העיקרון..עזרא - ארכיון
ורעות זה בכלל לא קשור למשיח.. בעז"ה אנחנו מקווים שכל שניה הוא יגיע וזה לא סותר את זה שאנחנו צריכים ללכת לפולין.. אי אפשר לדעת מתי הגאולה תגיע.. צריך להאמין אבל אי אפשר לדעת..ומי שתלך-אשרייה=]=] אני מקווה שמי שרוצה תזכה בעז"ה להגיע.. בכל מקרה גם אם הגאולה תגיע עד אז שאני מאד מאד מקווה שכן בעז"ה עדיין צריך לנסוע לפולין.. למרות שישארו ניצולים זה לא סותר.. הקטע הוא לזכור מה שקרה להם ולראות בעיניים..גם אם יש עדיין אנשים שהיו שם..
עוד כמה שנים כבר לא ישארו כל כך הרבה ניצולים...עזרא - ארכיון
אנחנו נצטרך לספר את זה לדורות הבאים איך נספר אם לא נלך ונראה הכל?
צודקתתת..עזרא - ארכיון
אני אתכםעזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך