לפני דייטאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום לכולם,

רציתי לומר שתמיד לפני שאני צריכה לצאת עם מישהו אני מרגישה נורא המצב רוח שלי ירוד יש לי בחילות אני לא אוכלת אני בלחץ וכד' ואני שונאת שזה קורה לי!!!

תגידו זה קורה גם לכם?! וחוץ מזה איך אפשר להתגבר על זה?! זה משגע אותי! אני מנסה להרגיע את עצמי במחשבות ולעשות דברים שמורידים את הלחץ אבל יש משהו שלא עוזב אותי בהרגשה...המתח הזה...  

ראי את הצד הבהיר בעניין-את מרזה!!=)עכשיו ברצינות-מה ידידות
בס'ד

זה טבעי לגמרי..אני בטוחה שזה אפילו יותר נפוץ אצל בנות כי הן בדר'כ נוטות יותר לחשוב ולהרגיש דרך הבטן.. אצלי למשל כשזה קורה(וואי,הרבה זמן לא יצאתי..כבר שכחתי איך זה!) אני מנסה להתרכז בדברים אחרים..יותר מזה אני לא חושבת שיש בידינו לעשות.

חוסר הוודאות הזו,ההליכה אל הלא נודע,המחשבות של 'האם יצליח הפעם'? הכל פועם בנו ממש.

זה כ'כ נורמלי להתרגש,הרי דייט זה לא משחק!אז תתרגשי לך...בנ-ח-ת כמובן!

בהצלחה
מחכה לך כאן, שתחזרי עם בשורות משמחות בעזרת ה'.
שבת שלום
גם לחברה שליאנונימי (פותח)
בס"ד
טליה יקרה
שמעתי על זה פעם ראשונה כשחברה שלי
סיפרה שגם לה זה קורה
וממש לא ידענו מה להציע לה...איך זה יעבור?..
אבל יתברך שמו הנה עכשיו היא מתחתנת
אז מתברר שזה עובר ב"ה
רק יקירתי ביטחי בה' תאמרי לו שזה מקשה עלייך
ובע"ה תזכי במהרה כמו חברתי
למצוא את זה שמחכה לך כ"כ...
וכמובן שלכל אחת יש סמפטומים כאלה ודומים להם
אצלי זה באכילת יתר (וכשיותר מדיי לחוץ- אז בכלל לא לאכול)
וכאבי בטן..
הרבה בריאות וישועות
שבת שלום
מאחלת לך
טבעי לגמרי והגיונימשה
באופן טבעי הנושא מלחיץ. לא מדובר במשחק או בפגישת עבודה או דבר דומה אלא במשהו מרובד אחר שבאופן טבעי גם מלחיץ את האדם לפינה.

אישית - מתכנן מראש למלא את סדר היום שלי כך שלא אחשוב כל הזמן על איך והאם, אלא על משימותיי המיועדות לביצוע. לא שזה יותר מדי עובד.

_
אני בכלל בכלל לא אוהב את השיטה הזו. היא תובעת המון ושוחקת את האדם עד דק בלחץ מטורף פגישה אחר פגישה חסרת תועלת.

אבל אין ממש אפשרויות למי שעבר את גיל עזרא ובנ"ע, שהן השדכניות הכי טובות שיש.
משה, אתה לחוץ.מדי.אני..
אני מסכימה איתך, דייטים זה שוחק לגמרי, וצריך להתפלל הרבה שיבור בקלות ובשמחה ובע"ה.

ובכל זאת, לא צריך להלחץ מזה בצורה כזאת מטורפת. הכל ענין של יחס וגישה. פעם חברה שיצאה הרבה אמרה לי, שמלכתחילה היא חושבת לפני כל שייט שמקסימום אם לא- זה מקרב אותה עוד צעד משמעותי בע"ה, לאחד האמיתי שלה, ושזאת דרך שהיא מוכרחה לעבור.
או חברה אחרת שאמרה, שכל דייט הוא הזדמנות להכיר אדם חדש בעולמו של הקב"ה(: סתם, גישה מצחיקה. אני אמרתי לה' יתברך, שאני אוהבת אותו מאוד, ואת כל בריותיו, אבל אשמח אם הוא יחסוך לי מפגשים מיותרים עם הבנים שבהם(: והכל מתוך ענווה.

ובכל אופן, למרות שזה שוחק וכו', זאת נראה לי הדרך הכי נכונה להכיר. שלא כמוך, אני לא חושבת שהכרות דרך בנ"ע- עזרא או בכלל הכרות דרך תנועת נוער היא כ"כ טובה, כי בדר"כ חברויות שכאלו מתחילות בגילאים צעירים, ומורחים וסוחבים( וחוטאים לפעמים) עד שמתחתנים. וחבל.
אני זוכרת שפעם חשבתי כמוך.. אבל הרב אריאל שליט"א כתב פעם שמי לא היה רוצה לפגוש את בן הזוג או בת הזוג שלו בצורה אחרת שהיא לא דייטים? אבל בסופו של דבר, יש משהו מאוד טוב ואמיתי בדייטים. נפגשים, בודקים, בוחנים זה- סבבה, לא זה- ב"ה, טוב שמתברר שכך ועוברים הלאה. ותאמין לי, מנסיון, זה הרבה פחות סוחט מבחינה ורגשית וגוזל כוחות נפש מקשרים שנוצרים לא בזמנם בתנועות נוער( גם אם בסופו של דבר מתחתנים..) אז שוב, בע"ה, שכולנו נמצא בקלות ובשמחה. אבל צריך לדעת להכניס הכל לפרופרציות.
הערה לגבי תנועות הנוערמשה
זה נכון שיש צרות צרורות בגילאי החטיבה, וצרות קצת יותר קטנות בגילאי ראשית תיכון, אבל כאשר מדובר במדריכים לקראת סוף דרכם או במרכזת ובוגר למשל, הגיל סביר לחלוטין להכרות רצינית.

הדגש שלי הוא פחות על החניכים/מדריכים ויותר על חג"ס בסניף וכיוצא באלה, אם כי לא חסרים זוגות שיצאו מצוותי הדרכה.

___
אמא שלי פעם אמרה שאילו הייתה בבנ"ע, סביר שלא הייתה מתחתנת בגיל שלושים..
הנ"ל בוגרת "אריאל" בגירסא קצת מיושנת - בתיה.
תגובהאני12345
מסכימה איתך לגמרי . אבל מה זה עוזר לי היום??? אני כבר לא בבנ"ע....
מעניין מה זה אומר גם לי.אני12345
אז אולי בגלל זה אני מרגישה שלא בא לי להפגש באמת......??.
באמת כשמציעים לי פתאום אני מרגישה רע. ותמיד חשבתי שזה בגלל שאני לא מתאימה לזה או משהו.
אחשוב על כך.
אני חושבת שבני עקיבא זה גרוע! בטח בשבילקומפית
הכרויות! מה קורה פה? אולי תעשו כבר הכרויות בגן ילדים כדי להימנע מרווקות מאוחרת??? מה קורה לכם? ולגבי אלה שכבר גדולים ורווקים, לא להצטער על מה שעשיתם או לא עשיתם, תמשיכו הלאה, תנסו להכיר בדרכים שנוחות לכם ויהיה טוב! בהצלחה!
אין כמו תנועות נועראני12345
מה את מדברת?! תנועות הנוער הן המקום ה אי י די א לי!!!!!!!!!! אני כ"כ מקנאה בחג"סים !
הלוואי ויכולתי להקים משהו כמו גרעין של חברה שמוכנים כמו פעם, להתחבר לאיזה אידיאל. הלוואי!!!
לבני עקיבא שהיו בזמן שלי, לא היתה שום התחברותקומפית
לשום אידיאל. הלוואי באמת שבני עקיבא היתה מחוברת לאידיאלים, אולי לא הייתי עוזבת את זה כל כך מהר, ובאופן מפתיע, גם בעלי לא היה יותר מדי זמן בבני עקיבא, בגלל זה. ויש עוד די הרבה שאני מכירה שלא מצאו שם עניין רציני.
נראה ליאני12345
אני חושבת שהייתי יכולה לתת היום משהו אם הייתי עוד בתנועת נוער וגם אם הייתי בחג"ס. נראה לי שבגלל שזה חסר לי אני מדוכדכת לפעמים.
זה הוצאת שם רע על תנועה. ואני חולקת עלייך.אני..
אני באופן אישי, לא חושבת שאשלח את הילדים שלי לבנ"ע בע"ה, אבל אני יכולה להגיד בצורה חד משמעית, שבלי בנ"ע, לא יודעת איפה הייתי נמצאת היום.
לא, לא ברחוב חלילה. אבל ההתקדמות הרוחנית שלי נעשתה הרבה אם לא בעיקר בגלל השייכות לתנועת נוער, ההדרכה בתנועת נוער, הפעילות, העשייה. ואני יכולה להגיד לך בתור אחת שעדיין בנפים, שאמנם יש המון בעיות עם הפעילות המעורבת(שאפשר לפתור אותן, ואני מניחה שב"ה, יש הרבה סניפים בארץ שהם במגמת התקדמות) ובכל אופן, מלבד הבעיות הללו, זאת תנועת חזרה בתשובה פשוטו כמשמעו. וראיתי כ"כ הרבה חבר'ה מהסניף שלי, שהתקדמו כ"כ בגלל התנועה, שהלכו לישיבות הסדר, ולשרות במקום צבא( בנות)
ובכלל, אני חושבת שמבחינת עשייה עמישראלית נקרא לה, זאת אחת התנועות המשמעותיות. באמת. אני לא סתם אומרת..
ואידך זיל גמור כמו שאומרים..
התכוונתי  שמבחינתי זו היתה תנועה גרועה, ושבזמניקומפית
זה היה כך. זה הכל. ברור לי שיש אנשים שטוב להם עם התנועה הזו, אחרת היא לא היתה קיימת, אך שוב איפה שהסניף שלי היה[ואגב, הספקתי להיות בשני סניפים] זה באמת לא היה משהו ואפילו זה היה גרוע. ושוב, לעניין ההיכרויות והחברויות שם בגיל צעיר, זה ממש גרוע וממש הורס וזו דעתי.
תודה רבה לכולכם!!!!!היה כיף לקרוא....אנונימי (פותח)אחרונה
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

יכול להיות, לוקח את מה שאת אומרתadvfb
דוקא נראלי שיש חשיבות להבעת קרבה\הערכה כלשהיפתית שלג

אם היה לך טוב, ואתה חושב שגם היא בכיוון. זה חלק מבניה של קשר.

מנסיון שלי הרבה פעמים בנות רוצות להרגיש שיש הדדיות מסוימת בשביל להביע רצון להמשיך ולהעמיק את הקשר, ככה שלתגובה מקרבת מצידך יכולה להיות השפעה גם על הצעדים שלה, כמים הפנים לפנים. כמובן- לכן צריך גם שהמילים שאומרים יהיו נאמנות לתחושה שלנו.

נתתי מקום למה שאתה אומרadvfb

רק אמרתי בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה.

השאלה לא היתה אם להתקרב אלא איך ועד כמה.

וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים😅פצל"פ

סתם, אני מבין את העיקרון

אבל לא כ"כ מסכים

כי בסוף גם על הרמיזות שאתה עושה אני יכול לומר שזה סתם פוגע אם נפרדים...

בעיניי בסוף זה חלק מהתהליך

ברור שמנסים להקל כמה שיותר

אבל בעיניי זה כן משהו שנצרך ועושה טוב

בטח אם אני מתלבט אחרי דייט ראשון

הרבה פעמים לדעת שלצד השני היה טוב יכול לדחוף לתת צ'אנס 

לא אמרתי להיות פוקר פייסadvfbאחרונה

להביע עניין - בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה.

להגיד היה לי נעים היום וכדומהברוקולי

מתאר מצב נתון ביחס לשלב ומאפשר במלל להבין מה קורה  

איך זה מראה על קרבה?

בכל מקרה גם אופציה של לזכור מה יש ולאחל זה להגיד אותו דבר בלי מילים וזה סבבה גם 

להגיד היה נעים זה באמת לא כזה מקרבadvfb

להגיד היה כיף זה יותר בוטה

נשואה אבל חייבת להגיב על הדוגמא שנתתתוהה לעצמי
בחור שהיה אומר לי תהני בבית קפה עם חברות, בחייםםם לא הייתי מנחשת מזה שהוא בעניין שלי. מבחינתי זה היה נשמע לי כמו בנאדם נחמד ומנומס ששם לב לפרטים. לא מעבר. ולומר שהיה לך נחמד בדייט זה לגמרי לא יותר מידי בעיני, מקסימום תגלה שהיא לא בעניין, זה חלק מהחיים. כדי להרוויח ולהיקשר צריך לקחת סיכונים.

(חייבת לומר שכקוראת לפעמים מהצד מדהים אותי הפערים שיש פה בין השרשורים. בשרשור אחד כמעט כולם מסכימים על זה שבדייט שני צריך לומר לבחורה שהיא יפה (אגב בעיני זה לגמרי יכול לחכות לאחרים החתונה) ובשרשור אחר לומר שהיה דייט נחמד זה מוגזם..)

הרבה פעמים זה פחות משנה מה התוכן שאומריםadvfb

אלא איך אומרים אותו, באיזה הקשר, באיזו טונציה..

אתם מתעסקים בטפל ולא בעקרון שרציתי להעבירadvfb

שהבניה של הקשר בצורה הדרגתית והשקיפות היא לא שלימה בהתחלה.. בלי לרדת לדקויות.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfb
וואושפלות רוח
בקרוב ממש אמן
יפה מאודנוגע, לא נוגע

לכאורה זו גם הדרך הכי טובה לבדוק התאמה.. לתת מרחב בטוח לצד השני להיות מי שהוא ולראות אם זה מתאים

רעיון מעולה ראומה1אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלג
היו כאלה בהבנה היו בהלם.ראומה1אחרונה
התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולד

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

תודה רבה לכולם!ג'ון

בשמחות אצל כולכם, כל אחד כפי עניינו ובקשתו ושבאמת כל האיחולים הטובים יתקיימו בכם, ריגשתם💚 (לא הגבתי לכל אחד בנפרד כדי לא להספים).

מזל טוב!נוגע, לא נוגע
בניין עדי עד בנחת ושמחה
איזה כיף לשמוע!! מזל טוב!אני:)))))אחרונה

שתזכו לבניין עדי עד!!

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

מחשבות בעקבות קריאת ההודעות בנושא שדכניםכינור יהודי

בציבור הדתי לאומי יש בעיה כזו שמשום מה ביטלנו את מעורבותם של שדכנים והורים בתהליך של בחירת בן/בת זוג. כי נהיינו מודרנים. כמו העולם הכללי. וזה כל כך, כל כך חבל. לאורך אלפי שנים נעזרנו בשדכנים, ומשום מה ב80 שנים האחרונות (נניח), הציבור הדתי המודרני (תנועת המזרחי, דתיים לאומיים, וכו) החליט לפסוח על השדכן ולמצוא לבד. או לקוות שהחברים יעזרו.

אני מרגישה שאם היינו מחזירים את ההורים והשדכנים לסיפור הזה, היה יותר קל להקים בתים.

יש לי חזון - שמגיל צעיר יטפטפו לילדים ולהורים שכשהילדים יגיעו לפירקם, ההורים שלהם ימצאו להם שידוך. כלומר שמגיל צעיר הם יתכוננו לזה וזה לא ירגיש להם "מוזר" שהורים "מתערבים" בנושא הזה כשיגיע הרגע הנכון. השינוי הזה בציבור יכול להיות מבורך בעיניי!

באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולדאחרונה
גג שניה

אולי יעניין אותך