אני מסכימה איתך, דייטים זה שוחק לגמרי, וצריך להתפלל הרבה שיבור בקלות ובשמחה ובע"ה.
ובכל זאת, לא צריך להלחץ מזה בצורה כזאת מטורפת. הכל ענין של יחס וגישה. פעם חברה שיצאה הרבה אמרה לי, שמלכתחילה היא חושבת לפני כל שייט שמקסימום אם לא- זה מקרב אותה עוד צעד משמעותי בע"ה, לאחד האמיתי שלה, ושזאת דרך שהיא מוכרחה לעבור.
או חברה אחרת שאמרה, שכל דייט הוא הזדמנות להכיר אדם חדש בעולמו של הקב"ה(: סתם, גישה מצחיקה. אני אמרתי לה' יתברך, שאני אוהבת אותו מאוד, ואת כל בריותיו, אבל אשמח אם הוא יחסוך לי מפגשים מיותרים עם הבנים שבהם(: והכל מתוך ענווה.
ובכל אופן, למרות שזה שוחק וכו', זאת נראה לי הדרך הכי נכונה להכיר. שלא כמוך, אני לא חושבת שהכרות דרך בנ"ע- עזרא או בכלל הכרות דרך תנועת נוער היא כ"כ טובה, כי בדר"כ חברויות שכאלו מתחילות בגילאים צעירים, ומורחים וסוחבים( וחוטאים לפעמים) עד שמתחתנים. וחבל.
אני זוכרת שפעם חשבתי כמוך.. אבל הרב אריאל שליט"א כתב פעם שמי לא היה רוצה לפגוש את בן הזוג או בת הזוג שלו בצורה אחרת שהיא לא דייטים? אבל בסופו של דבר, יש משהו מאוד טוב ואמיתי בדייטים. נפגשים, בודקים, בוחנים זה- סבבה, לא זה- ב"ה, טוב שמתברר שכך ועוברים הלאה. ותאמין לי, מנסיון, זה הרבה פחות סוחט מבחינה ורגשית וגוזל כוחות נפש מקשרים שנוצרים לא בזמנם בתנועות נוער( גם אם בסופו של דבר מתחתנים..) אז שוב, בע"ה, שכולנו נמצא בקלות ובשמחה. אבל צריך לדעת להכניס הכל לפרופרציות.