שאלונת קטנטונתעזרא - ארכיון

מה דעתכם על נטורי קרטא שחושבים שאנחנו לא צריכים לחיות במדינה הזאת כי יש הבטחה בתורה שאנחנו לא נלחם ביושבי הארץ או נכבוש אותה עד שהמשיח יגיע???

ואם כבר חים במדינה הזאת אז שהמניגות לא תיהיה של היהודים?

בבקשה תענו לי כי היה לנו דיון על זה ואני קצת בדילמות

אני לא הבנתי את השאלה..עזרא - ארכיון
גם אני לא...עזרא - ארכיון
אבל סתם שכולם יידעו מה דעתי-אנחנו לא זזים סנטימטר מכאן....
א"י מיועדת לעמ"י!עזרא - ארכיון
ממש לא מסכימה עם הדעה שלהם.עזרא - ארכיון
המשיח יגיע בעז"ה כשכל העם יהיה בארץ ישראל.
<מה שלא יקרה אם לא נילחם עליה.או אם לא נחיה בה..>

ובקשר למנהיגות-גם לא מסכימה בכלל.

בדיוק ההפך-שתהיה יהודית,-דתיה!!
מסכימה עם נעמה...עזרא - ארכיון
חו"מ איך יכולהיות שתהיה הבטחה לא לכבוש את הארץ ולהלחם עם יושבי הארץ עד שהמשיח יבוא אם כבר בימי יהושע התחילו להלחם ולכבוש?!
צריך שיהיה פה רוב יהודי! לעבור לארץ..! להקים ישובים ולהלחם עליה!! לא לפנות את היישובים!!! ומנהיגות יהודית!! דתית..!
יש גם פסוק בתנ"ך שמראה שיום העצמאותעזרא - ארכיון
זה מהתנ"L ושזה לא סתאם ושחייבים להישאר פה לנצחח!!!!!!!!
אתם מוכנות להסביר לי את השאלה קודם?????עזרא - ארכיון
מה את חושבת על נטורי קרטא-עזרא - ארכיון
הם חושבים שאנחנו לא צריכים לחיות פה-יש הבטחה בתנ"ך שאנחנו לא צריכים לכבוש את השטחים של א"י ולהלחם עם יושבי הארץ עד שהמשיח יבבוא... זה מה שהם חושבים!!! ואם כן בא לנו לחיות פה-אז בשלטון לא יהודי.. מה את חושבת על זה? בעיקרון הם פשוט לא רוצים שנחיה פה...נטורי קרטא-בדר"כ מבני ברק,קרית ספר,ירושלים בשכונות אגודת ישראל חלק מגאולה ומאה שערים...לא כולם אבל הרבה משם הם נטורי קרטא...
מה זה נטורי קרטא?!עזרא - ארכיון
חרדים שלא חושבים שאנחנו צריכים לגור בא"י-עזרא - ארכיון
ז"א לא רוצים שנגור בא"י.. הם לא מאמינים בא"י כרגע... אמונתם היא בא"י כשיגיע המשיח. הם מרבים בפעיליות מחאה כנגד חילולי שבת וחפירות קברים.. בקיצור הם מתנגדים למדינת ישראל!..
מה נראה להם?!עזרא - ארכיון
הם נגד החילונים-שהם לא עובדים את ה', וה' רוצה שנגור בארץ, שנחייה בה, שנעבוד בה כדי להביא לעצמנו אוכל(ה' התחיל את זה כשהם היו בכניסה לארץ..) אז, אז הם בעצם, אם הם לא בעד מדינת ישראל, הם לא בעד מה שה' רוצה מאיתנו!!! מה נראה להם?!
פיצול אישיות מוגבר!!!!!
לאא..עזרא - ארכיון
הם לא נגד התורה-הם חרדים..אבל יש פסוק בתורה שאומר שלא צריך לשבת בארץ,לא להקים יישובים בארץ,לכבוש אותה ולהלחם ביושבים בארץ עד שיגיע המשיח! מה זה אומר בעצם? שעד שהמשיח לא יבוא לא לעשות מדינה! לא לגור פה! אין להם בעיה שנגור פה ונקים מדינה וכו'.-רק אחרי שהמשיח יבוא..ככה אני הבנתי לפחות! מה את אומרת-הם אומרים שאם לגור פה-רק בשלטון לא יהודי..!! אסנת שואלת מה אנחנו אומרים עליהם..
אבל אובדה שיהושע כבש מלא מקומות ושאפילו ה'עזרא - ארכיון
היה איתם!!!!
ואחרי יהושע הם עוד המשיכו לכבוש(לפי הזכרון שלי..) וה' המשיך להיות איתם!! ואם ה' לא היה רוצה שהם יכבשו, הוא לא היה איתם!!! אז זה כנראה מראה על משהו-שכן צריך לכבוש!!! אבל אובדה-ה' היה איתם, יש לנו מדינה, אז זה כנראה אומר משהו!! שכן צריך לכבוש! וכן צריך להקים יישובים!! הרי, איפה הם יקיימו את כל המצוות?? איפה תהיה א"י אם לא נמשיך ונכבוש עוד יישובים?? הרי היום א"י רק הולכת ונהיית יותר קטנה בגלל הממשלה שלנו!!! ועוד יותר נורא-כי יש אפילו מצוות התלויות בארץ!!
א"י נועדה לעמ"י!! ואם אנחנו לא נלחם עלייה, ואם אנחנו לא נכבוש עוד יישובים, לא תהיי א"י!!!! פשוט לא תהייה!!
ובקשר לממשלה-מה פתאום שתהיה ממשלה לא יהודית!! אחרת היא תעשה פה פוגרום!!!!!
(לא שהממשלה של היום היא טובה...)
קודם כל-זה מה שאני אמרתי..עזרא - ארכיון
שזה לא יכולהיות כי יהושע וכו'... אמרתי את זה קודם..=]
פסדר,זה הדעה שלך-בתור עינב גולן מהפלג הדתי לאומי! הם זה נטורי קרתא...זה מה שהם חושבים!..
הם חושבים שבדרך נס המדינה תבוא ביחד עם המשיח ובנתיים צריך ללמוד תורה!..
אז מה,היא תעשה פוגרום?1 והמשיח יבוא ויעיף אותה!! (כמובן שזה מה שהם חושבים!!...) והממשלה של היום ממש מצויינת! מפנים יישובים וכל יום מגלים משהו חדש על כל אחד מהשרים\ר"מ\נשיא\וכו'.. כל יום מגלים פה דברים על כל אחד שזז..!!! צריך להמשיך להקים יישובים ולהקים פה מדינה יהודית-דתית!
אז היא לא מצויינת....עזרא - ארכיון
ברור שצריך להיות פהעזרא - ארכיון
זה תחילת הגאולה, תחשבו שלפני 60 שנה לא היה לנו כלום - ועכשיו ש לנו הרבה........
הם חושבים בדרך מאוד ל הגוינית ולא נכונה...עזרא - ארכיון
נטורי קארט זה לא אלא שמכחישים את השואה?
תסלחו לי- אבל אם נטורי קרטא נגד המדינה אז שלא יחיועזרא - ארכיון
בה, שילכו לחו"ל ושלא יתפלאו על מה שיקרה ח"ו... כמו השואה...
זה הכי טיפשי..עזרא - ארכיון
כאילו הם אומרים שהמדינה לא שלנו אז למה לעזעזל אתם פה?
באמת שאלה טובה!!עזרא - ארכיון
הם חייים פה כי לפי דעתםעזרא - ארכיון
עמ"י בגלות עד שהמשיח יגיע והם לא מקבלים את הממשלה הישראלית כי הם אומרים שאנחנו לא צריכים להלחם ביושבי הארץ עד שמהשיח יגיע
והדס יש הרבה סימנים לביאת המחשי ולא בהכרך שכל עמ"י יהיה בא"י
זה ממש דפוק.. אני מסכימה עם עינב וחן..עזרא - ארכיון
הרי כתוב במפורש בתנ"ך שצריך לשבת בא"י.. חוץ מזה שמה נראה להם? המשיח יגיע ובום--יהיה פיצוץ ענק ונלך לא"י וכל הארץ תהיה שלנו? צריך להילחם עליה חזק.. אלא אם כן הערבים יבואו ויכסחו לנו ת'צורה ולא יהיה לנו ארץ.. נחכה עד שהמשיח יגיע בשביל שתהיה לנו א"י.. בכל רגע בחיים א"י שלנו זה כתוב שא"י הובטחה לאברהם,יצחק ויעקב.. והנה הגיע הזמן.. למה לפספס אותו??
בעיקרון,בתנ"ך כתובעזרא - ארכיון
שה' מדבר י-ש-ר ליהושע...הקב"ה אומר ליהושע לכבוש את הארץ.. באותה תקופה..אבל היום,איך את יכולה לדעת שכל מה שאנחנו עושים,כבשנו ת'ארץ,אנחנו מתגוררים בה,וגם הדברים הרעים:פינינו את ימית ואת גוש קטיף.. איך את יכולה לדעת שלכבוש את הארץ זה באמת רצון ה'?!?! ה' לא אומר לנו היום במפורש לכבוש את הארץ,איך את יכולה להיות בטוחה שזה מה שה' רוצה?!
הוא רוצה שנשב בה--כל עמ"י..עזרא - ארכיון
וכתוב איפשהוא.. לא זוכרת איפה שרק מתי שכל עמ"י יהיה בא"י נוכל לעשות כל מיני מצוות מסוימות.. אז אנחנו צריכים לכבוש את הארץ שיהיה בעצם מקום לכל היהודים שיושבים בתפוצות..
חן, אם ה' לא רוצה שנמשיך לכבוש את הארץ, תאמיני ליעזרא - ארכיון
שהיינו יודעים....
(ואת יודעת איך אני מקווה..)
אני לא אומרת ככה,עזרא - ארכיון
אני בדעה שלכן..אני אומרת מה הם אומרים..! חחח=]
איך את מקווה מה?!..
חו"מ איך היינו יודעים?! יש לנו נביאים?!
יש גדולי דור!!עזרא - ארכיון
תיהיה יותר פרקטיתעזרא - ארכיון
אני פרקטית..זה אובדה!!עזרא - ארכיון
מה זה פרקטית??עזרא - ארכיון
סליחה על הבורות..
עינינית אומרת דברים הגיוניים לשכל הגיוניעזרא - ארכיון
יופי היה מישהו אחד שהיה ברמה של נבואה והוא נפטר והרב השני שאומנם לא מגיע לרמה שלו נמצא בבית חולים שישיה בשורות טובות בעז"V
נו, אז סבבה- הם חושבים ככה, אז שךא יחיו בארץ!עזרא - ארכיון
מישהו הכריח אותם? הם באים ועושים הפגנות נגד ה-ה-ת-י-ש-ב-ו-ת בארץ, אז למה הם חיים פה??? למה?
קודם כל,עזרא - ארכיון
הם לא עושים הפגנות נגד התיישבות בארץ..! כבר לא..לא הנטורי קרתא של היום!.. סתם שתדעו..
דבר שני,דוגרי..מסכימה עם אסנת..רב גדול אחד נפטר,רק אחד בבי"ח..זה אומר משהו לגבינו לא??!
הם פה כי נוח להם....פשוט וקל!!עזרא - ארכיון
ונכון חן,זה אומר משהו עלינו!!
וצריך עוד להתפלל, או להתכוון, עוד להשתפר!!
זה קשה=\
צריך לחזור בתשובהההעזרא - ארכיון
לחזור בתשובה ויחד עם זה להחזיר בתשובה!!עזרא - ארכיון
מסכימה איתך=]=]עזרא - ארכיון
לחזור בתשובה לחזור בתשובה..עזרא - ארכיון
אבל,דוגרי! אתן באמת עושות משהו עם זה? אתן חוזרות בתשובה?! אתן מחזירות בתשובה?!? סורי שאני מפקפקת..! זה לא אישי...אבל ככה זה,אומרים דברים...לא אישי!... גם אני ככה...
חן אני איתךעזרא - ארכיון
גמני לפעמים אומרת דברים כאלה
אם כל מישהו \מישהי שיקרא את האשכול הזה יקח על עצמו לקרב רק בנאדם אחד אשרינו
צודקות.. אבל צריך להשתדל..עזרא - ארכיון
שכל אחד יקח על עצמו משהו..ובעז"ה נזכה לגאולה שלמה במהרה בימנו...
אתם יודעים מה יש לי רעיוןעזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך