שאלה שעלתהעזרא - ארכיון

וזה לא כפירה לשאול את זה

שלשום באה אלי מישהי חילונית ושאלה אותי למה אני מאמינה באלקוים ואני כמו בת ישראל כשרה אמרתי לה כי זה הדבר הכי נכון לעשות והתפתחו כל מיני שאלות ות'אמת לא היו לי תשובות באמת לענות לה

מי שיש לו שעיון להעלות תשובה לשאלה הזאת או שאלות אשמח אם תענו לי=]

איך העולם נברא?עזרא - ארכיון
טוב יש 2 אפשריות לענות על השאלה הזאתעזרא - ארכיון
מהצד הדתי ע"י הקב"ה כמובן
ומהצד היחילוני ע"י המפץ הגדול נוצר הראשן וע"י האבולוציה נוצרו בני אדם
ואז יש שאלה שתוקעת למה האבולציה נתקעה באדם????
ויופי יש עוד שאלה שצריך לענות עליה....
ואל תנסו להגיד שיופי נקעת בשאלה הזאת סימן שיש קב"ה כי אדם מאמין לא קונה את זה
המפץ הגדול זה הדבר שנשמע ככ לא הגיוניעזרא - ארכיון
ואני לא מאמין שילדה באורות מאמינה בזה,אולי סתם כי הכניסו לה את זה לראש..
ולא הבנתי מה ניסית להגיד,אבל ננסה להוכיח את זה ככה.

כל דבר יש לו בורא נכון?כיסא לא נוצר לבד,וגם שולחן לא.
עכשיו תחשבי שאת הכיסא שניה,אחרי שבוראים אותך את לא רואה ולא מכירה את הנגר שעשה אותך,אלא רק את עצמך..
ככה זה גם בעולם,מכיוון שהעולם הוא דבר שנברא איכשהו אז יוצא מכאן שמישו ברא אותו?אז נכון שאנחנו לא יכולים לראות את מי שברא אותנו,כי זה כמו הדוג' של הכיסא למעלה,אבל ברור שלא נוצרנו לבד פתע פתאום בלי אף אחד שהשגיח על זה
אני לא מאמינה בזהעזרא - ארכיון
אני פשוט עונה את מה שענו לי שאמרתי את זה
יופי גמני עניתי את זה בתמימות וכמעט אכלו אותי
אז למה דווקא היהדות יש נצרות איסלם ובאייים ח"ו שאצלם בטוח היה אל ראו אותו לגבי האמינות לו זה משהו אחר
אנשים רוצים שאלות ויש תשובות רק צריך לחפש אותם
לא הבנתי כלום ממה שאמרתעזרא - ארכיון
טוב אני ינסה לרשום את זה שובעזרא - ארכיון
למה דווקא יהדות
אני יכולה להאמין שאני נבראתי מהפץ הגדול והאל הוא נוצרי איסלמי באיי ח"ו
למה דווקא יהדות
וחייבת להיות תשובה לשאלה הזאת
צריך עיון..תשאלי בכיפה.עזרא - ארכיון
באתר כיפה זה הכי טוב!! אבל..יש לי אולי רעיון=]עזרא - ארכיון
לכל הנצרות ולכל הדתות האחרות אין הוכחות לדברים שלהם!!!! אין! פשוט אין!!
ולדת שלנו יש.....יש שרידים-המוווווון שרידים!!(המורה שלנו ללשון הביאה לנו כתבה מעיתון שמצאו אבן שכתובים עליה פס' מהתנ"ך אבל כאילו זה איזשהוא נביא(לוזוכרת איזה) שהוא מורה לאחד החיילים שלו לעשות משהו שה' ביקש ממנו!!!!), תנ"ך(שאת זה אפשר להכחיש כי יכול להיות משהו שהוא כתב אבל לומשנה..)
וכן! אפשר להוכיח את זה דרך זה! אפשר להאמין..
אני מקווה שעזרתי=] יכולתי להמשיך אבל אני צ'כה ללכת!! יומטוב!
לצערנו התנ"ך הוא כמעט כולו כופי עם הדת החדשהעזרא - ארכיון
אז ככה..עזרא - ארכיון
לא הגיוני שהשולחן נברא סתם!
לא הגיוני שבתורה כתוב על כל סימני החיות והדגים הכשרים ומי שכתב את כל הסימנים-זה בןאדם!
יכול להיות..אבל פ'סדר..זה שולי...עזרא - ארכיון
בכל מקרה-גם אם יגידו לך שמשהו המציא את התנ"ך-יש לך עוד מה להגיד לו-על כל השרידים-וזו אובדה מחזקת מאווווד!!
יכול להיות..אבל פ'סדר..זה שולי!!עזרא - ארכיון
בכל מקרה-גם אם יגידו לך שמשהו המציא את התנ"ך-יש לך עוד מה להגיד לו-על כל השרידים-וזו אובדה מחזקת מאווווד!!
(את החילונים..לא אותנו..אנחנו כבר מאמינים ב-ה' ואנחנו יודעים שהוא קיים..אותנו מחזקים דברים אחרים..עם הזמן כשאותו אדם יחזור בתשובה, גם הוא יגיע לשלב שלנו..)
אה, מצטערת להשמע אידיוטית..אבל מה זה המפץ הגול?עזרא - ארכיון
יש אנשים שמאמיניםעזרא - ארכיון
שהיה בום ועוד בום ואז נוצר העולם
לדעתי, הכי נכון לבא ולהגיד לה: את פותחת ת'עינייםעזרא - ארכיון
בבוקר- זה לא טבעי, יש אנשים שלא קמים בבוקר ח"ו, מי קבע שאת לא תהיי אחת מהם?? ויש עוד מלא דוגמאות כאלה, שתכל'ס- הם הכי משכנעות, כי להגיד על דברים מפוצצים- זה יפה ועובר מהר, אבל דברים קטנים ושגרתיים- שמים לב אליהם הרבה הרבה יותר מלדברים הגדלוים.
לדעתיעזרא - ארכיון
דבר ראשון לא כדי ולא רצוי להכנס לזה ולהתחיל לענות תשובות ללא דתיים כי גם אנחנו לא יודעים הכל ולפעמיים אין לנו תשובות.

פעם לפני 500 שנה בספרד הנוצרים רצו להוכיח למלך שהיהודים טועים בדרכם. לכן זימן המלך את הבישוף (דרגה בנצרות) שהיה בעצם יהודי מומר. ומנגד הוא זימן רב גדול (נראה לי שזה היה הרמב"ם אבל לא בטוח) נקבע מועד. הרב התכוננן הרמה לפני המועד הוא צם צומות גזר על עצמו גזרות וטבל במים טהורים כדי להיות כמה שיותר קרוב לה'.

מקווה שתבינו את המסר.

דבר שני בקשר למפץ: לי לצערי הרב יש מורה שמאמינה בזה (אני לומדת באולפנית) אז יש לי תשובה: אם נזרוק כוס דיו למעלה מה הסיכוי שכשהדיו תרד תבצר האות י בכתב תפוס? הסיכוי הוא 1 לתרליון. אז יש סיכוי.אם נזרוק עוד פעם את הדיו מה הסיכוי שתבצר האות ה בכתב תפוס ליד האות י? אין סיכוי.
אם אין סיכוי לכתוב את 2 האותיות הראשונות של שם ה' ביחד אז איך אפשר להאמין שכל העולם הכל כך משוכלל נברה מפיצוץ???!!!
בקשר לזה שאנחנו קמים בבוקר ויש כאלה שלא קמים-עזרא - ארכיון
אפשר להגיד שפשוט היה להם בעייה בגוף-חלו או משהו כזה....גם אלא שהיו בריאים ממש....כי אי אפשר לדעת מה הולך בגוף של האדם!!
קשה לענות על מה שאמרת בכמה משפטים,עזרא - ארכיון
צריך ללמוד את הנושאים האלה בעיון. כדי להבין מומלץ לקרוא את הספר "בגן האמונה" של הרב ארוש.
ובאופן כללי מאוד, אפשר לראות כפי שכבר כתבו כאן, בהסתכלות פשוטה על מקרים שקורים בעולם שיש השגחה ויש מי שמכוון כל צעד קטן שלנו, בעצם לא רק מקרים קטנים, זה שעמ"י, עם כ"כ קטן ביחס לאמריות גדולות קיים כבר כ"כ הרבה שנים, לעומת עמים אחרים שכבר מזמן נעלמו. (תחשבי רק על נס יציאת מצרים שמראה שיש השגחה ומראה את גדולתו של עמ"י שזכה לכזה נס.)
כמו שכבר אמרתי קצת קשה לענות בקצרה על נושא שצריך ללמוד הרבה ולהבין. מומלץ לקרוא ספרים ואפשר גם מן הסתם למצוא מאמרים באתר של 'חברים מקשיבים'.

כל טוב!
תקראו את הספר...עזרא - ארכיון
"בראשית ברא" של "נתן אביעזר"
ספר מעולה...שיענה לכם על כל שאלות האבולוציה...
לדבי השאלהעזרא - ארכיון
איך העולם נברא...
במסכת מגילה כתוב שרצו לא לתרגם לעם את מעשה בראשית(מעברית לארמית) כדי שלא ישאלו "מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור"
זו השאלה שלך וזוהי שאלת כפירה בתורה!!!
זה לאעזרא - ארכיון
אני שאלתי את הרב שלי ואם זה מה שיגרום לי להתחזק אז מותר
חיזקו אותך פה באמונה?עזרא - ארכיון
בנות זאת לא כפירהעזרא - ארכיון
אם היא לא תשאל איך היא תדע תשובות?
מספרים שפעם היה תלמיד שקראו לו יהושוע פעם הוא שאל את רבו שאלה ורבו אמר לו שלא שואלי שאלה זאת כי זה אי אמון בה' אמר אותו יהושוע "מה כפירה כנראה לרב אין תשובה ולכן התורה היא לא אמת" הלך אותו יהושוע ונהיה יש"ו הנוצרי
מה כפירה??? אסור לשאול שאלות?עזרא - ארכיון
חובה לשאול שאלות! אבל כמו שהמורה שלנו למחשבת אמרה לנו- יש שאלות, מותר לשאול וצריך לשאול, אבל צריך לבא עם בסיס של אמונה חזקה ועם הידיעה שלא הכל אנחנו יודעים ולא לכל שאלה יש תשובה!
אם משהוא לא שואל כי זה כםירה אז הוא כופר!!עזרא - ארכיוןאחרונה
כי הוא לא יודע את התשובת ומתחיל לענות לעצמו ואז מתחיל לכפור (בגלל זה יש מלא שו"ת..ים)
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך