ידידיה בנים!עזרא - ארכיון

אז קודם כל מזל טוב על השם היפה ובמיוחד על המשימה הכ"כ חשובה!

ועכשיו בעניין אחר, אני יודעת שאולי המכתב הזה נראה ארוך ומייגע אבל בכל זאת אני ממש מבקשת שתמשיכו לקרוא.

קוראים לי אורלי פרגר ואני בוגרת עזרא כפ"ג. השנה אני עושה שירות לאומי באולפנת ערד. בתור אחד שתמיד הייתי גאה להיות עזראית ושהיה לי רק כבוד לתנועה, אני יכולה להגיד שהגעתי אתמול בצהריים לאולפנה אחרי השבת גרעין ופשוט התביישתי בתנועה והרגשתי סוג של פאדיחה להשתייך לעזרא. ביום חמישי השארנו לכם אולפנה נקייה ומסודרת (ואמנם התנאים אולי לא משו אבל עדיין השקענו וניקינו בשבילכם רק כדי שתוכלו להנות מהשבת ולקבל ממנה כמה שיותר). כשחזרנו אתמול קיבלנו הפתעה ממש לא נעימה. האולפנה נראתה כאילו עבר עליה מלחמה! אין בקושי חדר אחד בפנימיה שלא נשבר שם משהו. אני מדברת על פלורסנטים שבורים, ידיות שבורות, מנעולים שנפרצו,קירות שנשברו, בגדים של בנות שהיו מפוזרים על הרצפה, סבונים ושמפואים שרוקנו,קירות שקשקשו עליהם מספרי אייסיקיו ומספרי טלפון,  ספרים, בגדים וחפצים שנגנבו וכו'. וזה רק הפנימיה. החדר אוכל היה כולו הפוך, המכונת פחיות נשברה, הסידורים בבית כנסת היו מפוזרים בכל מקום, הכיתות היו מלוכלכות וכו'. אני לא מבינה למה אחרי שהשקענו וניקינו רק בשבילכם, אנחינו צריכות להגיע ביום ראשון ולהתחיל לקרצף את האולפנא ולגלות שגנבו לנו מלא חפצים, ושחיטטו לנו בבגדים ובארונות.

כ"כ קשה לשמור על מקום נקי?? אני באמת שואלת! אנחנו בסה"כ בני אדם, למה אנחנו לא מצליחים להשתלט על עצמנו? למה אין לנו כבוד לרכוש של אחרים? כ"כ קשה לנו לראות מעבר לבועה הקטנה שלנו ולהבין שיש עוד אנשים בעולם?? כ"כ קשה לכבד את זה??

כנראה שכן...

אני יגיד לכם את האמת, אני לא יודעת מה להגיד. אתמול הופנו אליי הערות כמו "אז זה עזרא??", "את לא מתביישת שאת שייכת לעזרא", "בבנ"ע זה לא היה קורה" ועוד כל מיני התרסות והאמת היא שאני מסכימה איתם. אחרי שרואים מראה כזה אין מה להגיד. אני לא מבינה איך בנים בכיתה ט', בנים שאמורים להיות אידיאליסטים (הרי הם בתנועת הנוער הטובה ביותר...) הגיעו למצב הזה.. חבל לי שבתור הגרעין החדש, הגרעין שאמור להוות דוגמא, להיות הכי אידיאליסט, חבל לי שזה מה שאתם משדרים- חוסר אחריות וחוסר אכפתיות. בעז"ה עוד חצי שנה תצאו להגשמה ולהדרכה, כל אחד לדרכו ואני חושבת שלפני שאנחנו מתחילים לחנך אחרים, אנחנו צריכים לחנך את עצמנו. אם אנחנו לא נעשה שינוי עכשיו בתפיסה שלנו, אז אין ערך לכל המשימה שקיבלתם ובכלל לכל הגרעין. אם אתם רוצים שיכבדו אותכם בתור הגרעין החדש, הגרעי הרציני, תלמדו קודם כל לכבד את עצמכם. כי מה ששידרתם בשבת בהחלט לא היה כבוד.

אני אומרת את הדברים האלה מתוך כאב ומתוך ביקורת בונה. אני באמת מקווה שהדברים הובנו. בסופו של דבר אני בטוחה שיש בכם כ"כ הרבה כוחות, הלוואי שרק תדעו לנתב אותם למקומות הנכונים..

נקודה למחשבה..

כולי תקווה שנדע כולנו ללמוד וללמד ולתת לכל אדם את הכבוד הראוי לו. בהצלחה!

איכססס!!! איך אפשר לעשות כזה דברר???????עזרא - ארכיון
אני בשוק...עזרא - ארכיון
הם לא אמורים להיות חננים?!?!?!
בת דודה שלי תלמידה שם..עזרא - ארכיון
בא נגיד ככה- לא רכשתם חברים חדשים:/
אימאאלה!!לא נורמלים!!=[עזרא - ארכיון
אני בהלם!!איך אפשר לעשות דבר כזה?!?!?!?!?!עזרא - ארכיון
אוי . פשוט בושה !עזרא - ארכיון
למה בנים חייבים להרוס כל דבר?! :/

אנחנו לא הרסנו שומדבר, והשארנו אחרינו נקי כמעט כמו שקיבלנו את הפנימייה.
וגם את החדר אוכל.

פשוט עצוב..
זו פשוט בושה!! לאנשים אין ערך לכלום!!!עזרא - ארכיון
בעעע...בחיים אני לא אבין את הראש שלהם..הלוואיעזרא - ארכיון
והייתי יום אחד בן כדי להבין איך הוא עובד..פשוט עקום..
אני בתור אחד שהיה שםעזרא - ארכיון
חדר אוכל אין מצב משום שאחרי הסועדה שלישת 1.סידרנו את החדר אוכל ואז עובדים ניקו שם ואת החדרים החדר שלנו לא שבר אז לא ישר להאשים
לא האשימו ספציפית אותך.. אלא את כל הבנים בכלליותעזרא - ארכיון
אולי חדר אוכל לא ומה עם כל השאר??????????עזרא - ארכיון
ממש לא....עזרא - ארכיון
כל הכיתות היו מסודרות כשהשולחנות בצדדים...
החדר אוכל היה מאוד!!! מסודר...
רוב החדרים היו מסודרים...היו רק חלק שבילגנו...
נקודה למחשבה...
זה לא נכון מי היה המדריך שעזרא - ארכיון
טוב ..עזרא - ארכיון
נקיון בשביל בנים זה בלאגן לבבנות...
בחיים לא תבינו את הראש שלנו ואנחנו לא את שלכם..
אבל מה שעשיתם זה היה ממש מגעיל..
אז כחו מתוצאות ואל תברחו מהאשמה..
ותצדיקו את עצמכם...
עדי...את לא היית שם אז את לא יודעת מה היה...עזרא - ארכיון
אז עם כל הכבוד(ויש כבוד)
אין לך שום זכות לדבר כך....
בנות אני לא חושבת שזה נכון להמשיך ולכתוב-נורא,בושהעזרא - ארכיון
וכל השאר...אין לזה שום מטרה מ...סתם!!זה לא עוזר, לא תורם ולא עושה שום דבר טוב..במיוחד שלא היינו שם וראינו את הדברים..
דרדסבא...עזרא - ארכיון
אוליי אני לא הייתי שם..
אבל אני בטוחה שהבת שרות שם לא המציאה את הדברים..
ואולי אתה צודק שלא אתה עשיתה את זה ..אבל אל תגידו..
היה מסודר ואנ'לא מבין על מה היא מדברת..
כי אין לה שום אינטרס אישי וגם לא לי להוציא את ידידה בנים כאגואיסטים ונמחיטים וכו'...זה סתם לא יפה..
וזה גם לא אישי..אז אל תעלב=)
שקר גמורעזרא - ארכיון
חדר אוכל ניקינו

כיתות השארנו אותם נקיים

ארונות היו נעולות

חדרי שינה היו מסריחות שנכנסתי רציתי לברוח שיא סירחון

אומנם היו בלאגן אבל מי שעשה בלאגן עבר הטפה מוסר מרכז
לפי דעתי..עזרא - ארכיון
היה צריך לשים בנות בפנימייה של בנות <ערד> ובנים בפנימייה של בנים <כפר מיימון>...

גם התנאים שלנו היו מזוויעים.. אבל לפחות לא השמדנו שום דבר...
נכון את צודקת אבל אין מה לעשות בעניין זהעזרא - ארכיון
לאורלי..כאן שמואל מכפ"ג...עזרא - ארכיון
את צודקת... ואני אפילו הייתי עד לדברים... אבל, ויש פה אבל גדול...
אני יודע שבנות האולפנה ידעו שהולכים כאן להגיע בנים... (שד"א להביא בנים לאולפנא בשבת זה כבר רעיון לא טוב..)-ואת האמת אני בטוח שלא חשבתם שהמקום יחזור להיות כמו שאנחנו כבלנו אותו.. ואני יודע שפירוש נאמר ונידרש למבנות האולפנא לנעול את חפצייהן בארונות.. אז למה לא עשו כך!? הרי אלו הם בנים שבאים ולא בנות..
בקיצור זה ממש להכניס אדם לבית בושת (לא עלינו) אני שואל מדוע הבנות לא לקחו את הבגדים..!? אני יודע שזה לא בסדר.. אבל יכולת לצפות לכך... חשוב לזכור כמה פרטים אלו הם בנים באולפנא של בנות. בנים בגיל לא פשוט.. שישנים במקום של בנות שמטר מהם ישנם בגדים וחפצים של בנות... לא יודע מה להגיד חוץ מזה שזה ניראה לי תמוהה... יומעולה..
לכולם ומיוחד לעלום (שקד)עזרא - ארכיון
א. אין מה לאשים את הבנות כי זה החדר שלהן והם לא חיבות לנו כלום לנו היה בחדר פוול תמנות לא הכי צנועות אז להאשים את אלה שלקחו לשמה ולשקד תדע שגם מהניף שלנו פרצו לארונות אז שקט
אבל מה?עזרא - ארכיון
אתם צודקים..איפשהו גם הבנות בדיוק בגיל שלכם בדיוק בגיל ההתבגרות וגם לנו הארונות לא היום נעולים..אז מה עשינו?? מתחנו ובילגנו וחיטטנו בבגדים??? לא?!?!? כי זה שיא לא מעניין אותי ואני בטוחה שלא אפ'אחד אחר מה בן מכפר מימון לובש...אתם אומרים" למה הם לא לקחו את הבגדים"
אולי אתה בפנימיה ואלי לא..נשמע לך הגיוני שבת תיקח את כל הבגדים שלה הבייתה??? בגלל שבת אחת??
איך ידעתי שהם יעשו את זה יא אללה!!!עזרא - ארכיון
פשוט דפוקים בשכל..
בנים.. מה לעשות..
אשכרה זה תשובה טובה מידי)עזרא - ארכיון
שמואל...עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי בויבריק שלי=] בתאריך כ"ב אייר תשס"ח בשעה 10:11

זה שהכניסו אתכם לפנימיינ של בנות, שמה לעשות, זה בנות.. ולבנות יש כמה דברים שהבנים לא יבינו, אחלקכם היו צריכים להיות קצת יותר בוגרים, ולא לחטט בדברים שלהם..

נערך כבקשת אריאל קינן אלעד. וסליחה על הלשון הרע.
כל אחד וההגזמה שלו...עזרא - ארכיון
אולי היו 3 חדרים שעשו את זה לא יותר!!!!
3 חדרים יותר מדי.עזרא - ארכיון
ואני עוד הרגעתי את בת דודה שלי..
"אל תדאגי, עזרא זה ילדים טובים!!"..אוי לבושה..היא חזרה- וגילתה שהפכו לה את הארון..! חשבתי שמדובר בחבר'ה קצת יותר אחראיים..
לשון הרע!עזרא - ארכיון
שמי אריאל קינן ואני המדריך של ידידיה אלעד. לא הייתי מתייחס לדברייך הטיפשיים אם הם לא היו מפורסמים כך לעיניי עוד אנשים, אבל אני מוכרח. הייתי על האוטובוס חזור ולא שמעתי דבר. גם אם מה שאת כותבת אכן קרה, הרי שחטאת בלשון הרע ולא בהוצאת שם רע. את מתבקשת להתנצל פה באתר, כיוון שפה פרסמת את דברייך, ולערוך את השורה ה2.

אני לא צריך ש"תצטערי בשבילי", תודה. עדיף שתצטערי בשבילך, כאחת שאמורה לנהל את הפורום הזה ולסנן הודעות שאינן הולמות.

כל טוב
תגובה לאורלי ולכולם...עזרא - ארכיון
אני חושב שהיא צודקת...
אני חושב שזה היה מאוד לא בסדר מצידנו, אז נכון שזה לא היה כולם... אבל עדיין אפשר היה לצאת מזה בצורה יותר טובה.
אני לא הולך עכשיו להתחיל לאמת/להפריך פה דברים שהיא כתבה בדיוק, או לחילופין להדבק לקטנות כגון: "את זה השארנו נקי..."
בכללי כולנו יודעים טוב טוב, שזה לא היה בסדר...
ולהגיד "לא ראינו", "לא שמענו", "זה לא אני..." ולהסיר אשמה מעצמנו זה הכי קל...
אבל לפעמים אפשר להודות באשמה (כלום לא קורה מזה... ובד"כ זה עוזר) ולבקש סליחה כמו בני אדם.
המשך יומעולה לכולם...

נ.ב. אחלה שיעור לחיים טובים...

פפשש..יפה..אני גאה בתגובה בזאתי!עזרא - ארכיון
זו פשוט תגובה אמיתית...עזרא - ארכיון
חחח שכויח על המחשבה...עזרא - ארכיון
מה שנקרא----ממש מצחיקקק!!!עזרא - ארכיון
איפה כל החננות של עזרא?!?! לאן היא נעלמה?!?!
מצחיקים..עדי,אני לא אפרט כלום!!
תכלס גם אנחנו לא השארנו מושלם..וזה ידוע שבנים מתבגרים מאוחר יותר מבנות..וזה לא כזה אשמתם..וגם אנחנו לא כאלה בוגרות אבל חלאס..מסכנים..למרות..שמה הם עשו..אם הם עשו וכל זה...זה לא פסדר...
או קיי או קיי.. אז בואו נעשה סדר בדברים..עזרא - ארכיון
אז ככה.. שלא יצא שאני אמרתי שהיינו בסדר או משהו שכזה... ואם יצא אז אני חוזר בי..
דבר שני... נכון , בנות האולפנא לא חייבות כלום.. אבל.. הזהירו אותן והיה שלט ענק בחדר אוכל.. שכל הבנות יוצאו את הדברים שלהן או.. שינעלו אותם בארון.. לכל מי שלא יודע לכל ארון שיש שם יש אפשרות להינעל ולהיסגר.. ומי שבחרה לא לנעול אזז.... וגם כל מיני דברים חוץ מבגדים היו על המיטות כל מיני דפי לימוד וכו'.. אז גם בנות האולפנא לא שמרו על הדברים שלהן כנידרש! בקיצור מכל בנות האולפנא סליחה מכל גרעין ידידיה בנים... (ד"א כפר מיימון זה ישיבה אולפנא משו!?)
כפר מימון זה ישיבה...עזרא - ארכיון
אז למה לא הבנים היו בכפר מיימון !?עזרא - ארכיון
אז למה הבנים לא היו בכפר מיימון והבנות בערד!? הכי טוב הכי פשוט!!!!! טיפה להפעיל את הראשש!!!!!
אין מה לשהתקע במה שהיה...עזרא - ארכיון
כן אפשר לקבל לעתיד...
אבל בכל זאת מה שהיה היה...
וזה בכלל לא תרוץ...
למה אפשר לחשוב שאם היינו בפנימייה של בנים זה היה אחרת...
---עזרא - ארכיוןאחרונה
א. כפר מימון- המוקום הרבה יותר גדול מהאולפנה בערד ולכן היינו שם הבנות- כי אנחנו יותר.

ב. עזבו, אינלי כוח להגיב על האשכול הזה! זה לא בסדר וזה לא בסדר!
נאמרו פה כבר מלאן דברים שלא היו צכים להיאמר.
מזני הצדדים!
אז דיי!
לנועול.
וזה ישאר רק נקודה למחשבה..לסמינריון.

ל"ט..לכולם
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך