שבועות!! למישהו/הי יש דבר תודה או משהו?!דחוף!!!!!!עזרא - ארכיון
דבר תורה*************************עזרא - ארכיון
עשיתי העתק הדבק אבל זה יפהעזרא - ארכיון
חג שבועות נקרא גם חג מתן תורה. אולם, מתן תורה אינו אומר קבלת תורה... מדוע נקרא חג שבועות בשם חג מתן תורה ולא חג קבלת תורה? מה בדיוק אנחנו חוגגים?
מהו תיקון ליל שבועות, ולמה ליל שבועות מכונה גם ליל הכלה?
חג שבועות – מה אנחנו יודעים עליו
חג שבועות – חג המסכם את ספירת העומר. זה הוא אחד החגים החשובים ביותר ביהדות, אחד משלשת הרגלים – פסח, שבועות וסוכות.
סופרים שבעה שבועות מהיום השני של פסח, וביום החמישים מגיעים לחג שבועות, המכונה גם חג מתן תורה
על מה החגיגה? למה נשארים ערים במשך ליל השבועות? ומי זו הכלה המיסתורית של ליל שבועות?
אז נתחיל מהסוף...
חג שבועות - הסיפור הקבלי
"רבי שמעון היה יושב ועוסק בתורה, בלילה שבו הכלה, שהיא מלכות, מתחברת בבעלה"
(ספר הזוהר, הקדמה)
...כך פותח מחבר ספר הזוהר את המאמר "לילא דכלא" (ליל הכלה) אותו נהוג לקרוא בליל שבועות. זה הוא רמז לכך, שאין מדובר רק בכלה, אלא ב"הכלה, שהיא מלכות".. ומלכות מתחברת בבעלה.. מהי משמעותה של המילה "מלכות", ואם הכלה היא מלכות, אז מי זה בעלה?...
נא להכיר - הכלה והחתן של ליל שבועות
בסיפור "לילא דכלא" , נראה, שמסופר על חברים שמסייעים לכלה להגיע לליל חתונתה, אולם למעשה, מסביר הזוהר בשפתו הציורית ובערמומיות על משהו אחר לגמרי...
נדמה, כי בסיפור משתתפות מספר דמויות מרכזיות, אך בפועל ישנו רק גיבור אחד – אדם אחד, וכל הדמויות מסמלות מצבים שונים בהתפתחותו הרוחנית
הכלה מסמלת את כלל הנשמות
החתן מסמל את האור העליון, אור הממלא את כל המציאות, המכונה בורא (בוא וראה)
החברים אלה המסייעים לחיבור בין הכלה להחתן
הלילה מסמל את החושך, כלומר מצב בו האדם עדיין אינו מרגיש את האור העליון
מלכות – כלל הנשמות, וכשהנשמות מאוחדות ברצון משותף לגילוי העולם העליון (הבורא) "כאיש אחד בלב אחד", הן מושכות את האור העליון, והן נקראות כלי (הכלה).
הכלה והחתן (כלי ואור)"נפגשים בחתונה" ומקיימים ביניהם זיווג (האור מתלבש בכלי). הזיווג מסמל את גילוי העולם הרוחני, העולם העליון, עולם של שלימות ונצחיות על ידי הנשמות
ולאור תמיד קודם חושך. לפני גילוי העולם הרוחני כולם נמצאים בחושך, אך אם במהלך הלילה, בהיותם נמצאים בחושך הזה, החברים יתחברו זה עם זה, החיבור ביניהם יוביל לחתונה, לזיווג, ויהווה מקור של אור לכלל הנשמות (למלכות הכלה).
חג שבועות - התיקון הפרטי שלנו
למרות שספר הזוהר נכתב לפני כאלפיים שנה, תקפותו באה לידי ביטוי דווקא בימינו. תקופה, בה אנו חיים, היא תקופה של ניתוק מירבי בין הנשמות עקב האגואיזם המפותח, אותו צריך לתקן. ודווקא בתקופה זו, תקופת הגלות מרוחניות, אנו זקוקים כל כך לשיטת התיקון והחיבור – חכמת הקבלה.
הגלות, לפי חכמת הקבלה, היא הקיום המוגבל על ידי העולם הגשמי, ריחוק וניתוק מהרגשת הכוח העליון, מצב המתואר ב" ליל הכלה" כלילה
בעולם הגשמי, יום מגיע באופן טבעי לאחר לילה, אולם ברוחניות, דבר אינו קורה מאליו. כדי להגיע ל"יום" עלינו להתחבר – להיות החברים המסייעים לחתונה, להשגת העולם הרוחני. וכשנתחבר, נהפוך לכלי המותאם להשגת העולם העליון – נהפוך לכלה.
ולכן, לומדים להתחבר במשך כל הלילה עד בוא היום כדי לצאת מהחושך לאור
חג מתן תורה
אם נברר, מה אומרים המקובלים על תורה, נגלה שתורה היא לא רק ספר, אלא תורה היא אור, מלשון אורה, כמו שכתוב:
".. מתבאר איך שכל אות ואות שבתורה מגולה שם אור מיוחד"
(רכוש פרטי של האדם מהו, רב"ש)
! זאת אומרת, מתן תורה – מתן אור..
וכמוכן, כתוב:
"המאור שבה מחזירו למוטב"
(מדרש ספרי פרשת יעקוב, הגר"א)
כלומר, האור שבתורה ביכולתו לתקן את האדם, להחזירו למוטב
מכאן שאנחנו חוגגים בחג שבועות
את מתן האור וגם את מתן שיטת התיקון בכדי להגיע לאור בעת ובעונה אחת
מתן תורה וקבלת תורה
"ויש לדעת שעניינים רוחניים אינם כעיניינים גשמיים שבהם נתינה וקבלה באים כאחד... כי תחילה ניתן הדבר מהשם יתברך למקבל, ובנתינה זו נותן לו רק הזדמנות לקבל.. עד שיתקדש ויטהר כראוי, אז זוכה לקבל הדבר.."
(בעל הסולם, מאמר לסיום הזוהר)
זאת אומרת, חג שבועות – חג מתן תורה ולא קבלת תורה, משום שאנחנו עדיין לא מוכנים לקבל את התורה
אך כבר הגיע הזמן לקבל את תורה – שיטת התיקון, וכשנעשה זאת ונתקן את עצמינו, נהיה מוכנים גם לקבל את תורה – האורה, שניתנה לנו, נתמלא באור העליון ונחיה בעולם של שלימות ואהבה לנצח נצחים
חג שבועות שמח!
עוד אחד , נחמד :]עזרא - ארכיון
דבר תורה לחג השבועות
בחג השבועות קבלנו את התורה בהר סיני, מעמד הר סיני היה המעמד הגדול שהיה אי פעם בהיסטוריה, כל הבריאה עצרה, הרוח הפסיקה לנשוב, אפילו גלי הים פסקו מלנוע. עוף לא צייץ, הכל עמדו וחיכו לבואו של בורא עולם.
מעמד גדול ביום גדול, אך בפועל מה אנו עושים היום בשבועות? אין לנו דבר מיוחד כמו בסוכות או בפסח. אפילו לא ראינו שכולם שמחים ורוקדים עם התורה שזה עתה קבלנו. מדוע? מדוע שמחים עם התורה בשמחת תורה, ובחג השבועות, חג מתן תורה אין שמחים עם התורה ורוקדים עמה?
התשובה היא פשוטה, כשקבלנו את התורה לא ידענו מה בדיוק כתוב בה, עדיין לא ידענו את ערכה של התורה, שמחנו שקבלנו אותה אך עדיין לא הערכנו נכון את אשר נפל בחלקינו. בשמחת תורה כבר גמרנו את התורה, עכשיו אנו יודעים בדיוק מה יש לנו היות ולמדנו את כולה, לכן אז רוקדים ושמחים עמה.
בחג השבועות קוראים גם את מגילת רות, ישנם מספר טעמים לכך אך נתמקד רק בטעם אחד. מכיוון שרות הצטרפה לעם היהודי, רות התגיירה רק מכיוון שהבינה שזו הדרך הנכונה, זו אותה רות "שחוט של חסד משוך עליה מתחילה ועד סוף", כל כולה חסד, חסד עשתה עם נעמי, חסד עם בעז, חסד עם כל מכריה, בזכות אותו חסד שעשתה זכתה להיות "אמה של מלכות"- זכתה שממנה יצא דוד מלך ישראל.
לכאורה, מה הקשר בין התורה ובין החסד של רות?
גם התורה מחנכת אותנו לחסד, לאהבת הזולת, לעזרה לחבר עד כדי כך שכשבא אותו גוי להלל הזקן ואמר רצוני שתלמד אותי את כל התורה כולה על רגל אחת (כלומר בדקה אחת). אמר לו הלל הזקן כל מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, זו כל התורה כולה וכל השאר פירוש.
מכאן רואים כמה החסד, העזרה, ההתחשבות בזולת, תופסים מקום חשוב בתורה.
אומרים חז"ל שלעתיד לבוא רק לומדי תורה וגומלי חסדים יינצלו ממלחמת גוג ומגוג, לומר לך שחלק אלו כחלק אלו, וזה מה שאמר הקב"ה לאברהם "בך יהיו חותמין". כלומר במידה שלך אברהם שהיא החסד אני אחתום את העולם הזה. לכן רק לומדי תורה וגומלי חסדים ינצלו לעתיד לבוא.
יהי רצון שנזכה להרבות תורה ונמשיך לגמול חסדים ומתוך כך יבנה בית המקדש ונוכל לעבוד שוב בעבודת הקורבנות וכך יצא שנקיים את המשנה: "על שלושה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה (עבודת הקורבנות) ועל גמילות חסדים".
חג שמח!
שבת שלום :]
דבר תודה..עזרא - ארכיון
כולם באים לטיש בבני ברק פרטים בפורום בני ברק
תגיד..מה יש לך?עזרא - ארכיון
ממש..חח.. מה עובר??עזרא - ארכיון
מה בואו נזרוםעזרא - ארכיון
אם כבר מדברים על החג"ס...עזרא - ארכיון
היתה אתיופית והיא העבירה על העליה שלה לא"י-
היא קראה שירים שהיא כותבת- סופנייי!!!
סורי..תמשיכו עם ה ד"ת..

לנו היה ממש יפהעזרא - ארכיון
למה??עזרא - ארכיון
שוקי דנינועזרא - ארכיון
שזה??עזרא - ארכיון
אצלינו העבירה אחת המדריכות...עזרא - ארכיון
אח של אמיר ואלישיבעזרא - ארכיון
היה משעמםםםעזרא - ארכיון
היה לנו ממש יפהה..רק שהחרגול הירוקעזרא - ארכיון
הדרף זוכרת??
ואז תפסו אותו עם כוס חד פעמית ואז הוזיזו אותו כל פעם קצת לכיוון הדלת, והמחושים שלו יצאו מהכוססס!!!!
איככסס!!!
אבל אני אוהבת ג'וקים=] הם חמודים=]=]
עינב? חחחחח=]עזרא - ארכיון
אנילא אוהבת גו'קים, משמע----> הם לא חמודים!עזרא - ארכיון

אבל היה קורע-
ללא כל ספק!

מה<?!עזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים
ם
במחשבה שניה אתה צודקטויוטה
באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...
זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה
זו בעיה שלך....
..שנהב
זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.
או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.
..שנהב
חסדים.
ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.
תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם.
..שנהב
..שנהב
..שנהב
..שנהב
1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.
2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.
3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.
4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.
5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?
6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.
7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה.