פרשת בלק:עזרא - ארכיון

בס"ד

פרשת בלק:

" וירא בלק בן ציפור את כל אשר עשה ישראל לאמורי" [כ"ב,ב'].

פעם נכנסתי סיפר הגר"י זלברנשטיין ,לביתו של אברך צעיר ,שזה עתה התחתן,וראיתי שבעל הבית רכש לעצמו כסא גדול ומפואר מאוד, עם ידיות זהב,והציבו אותו בשולחן הסלוני שם הוא סועד עם רעיתו בשבת.

ככשאלתי אותו מה ראה על ככה, השיב לי שלפני החתונה לימדו אותו את דברי הרמב"ם האומר שאשה צריכה להתייחס לבעלה כאל מלך,ולכן רכשתי לעצמי כסא מפואר כזה, כדי שיכולו להתייחס אלי בצורה נכונה...

כמובן שגערתי בו ,ואמרתי לו שאם הוא חושב שבזה שיש לו כסא גדול ונוצץ יכבדו אותו ,מן הראוי שידע שאם הוא לא יתנג כשורה ולא יכבד את אשתו ,הרי שבני הבית ישליכו אותו ואת הכסא מן הבית.

כדי לקנות לעצמך את התואר ,"מלך" אמרתי לו, הינך חייב לדעת לפני הכל את ההסבר של הגר"ח מבריסק על שלושת הפסוקים הראשונים של פרשת בלק ,ואז תבין שאי -אפשר ברגע אחד להפוך למלך בבית, הדבר חייב לבא בשלבים.

" וירא בלק בן ציפור את כל אשר עשה ישראל לאמורי"...

בלק ישב והתבונן , והשקיע מחשבה רבה בכל מה שנעשה ,וחישב את צרכי עמו , עד שהביאם לידי מצב שבו, "ויגר מואב מפני העם ההוא כי רב הוא " ואחר כך לידי מצב של ידברות עם זקני מדין, ולהשלים עמהם,כיד יוכלו לקדם את הרעה הנשקפת להם מעם ישראל.

ורק לאחר מכן נאמר: " ובלק בן ציפור מלך למואב בעת ההיא " דהיינו ,שלפני שנעשה למך חישב את צרכי העם.

גם אתה ,פנית לאברך ההוא, אל תדמה בנפשך שאפשר להתעטר בתואר מלך, מבלי שתשקיע מחשבה מרובה בצרכי רעיתך ולא תתחשב בדרישותיה , איש לא יעריך אותך בצורה כזו ,וכך לא תהפך למלך.

[ לקוח מהספר: "עלינו לשבח"  פרקי חיזוק ואמונה לפני סדר הפרשיות שנאמרו על ידי הגאון רבי יצחק זילברנשטיין שליט"א רבה של רמת אלחנן ]. 

שבת שלום ומבורך!   

למה אף אחד לא מפרגן לה?? שבת שלום!! וישכוייח!!עזרא - ארכיון
לה- בטח שאפחד לא מפרגן. כי זה בן!עזרא - ארכיון
שכוייח.
לפני שאתם כותבים דברים על אחרים תסתכלו בפרטים...עזרא - ארכיון
ותודה על הפרגון ...עזרא - ארכיון
כל הכבודעזרא - ארכיון
קבל ח"ח
שכויח.. ושבש...עזרא - ארכיון
חח סליחה=] לו..אין לי כוח לבדוק ת'פרטים=]עזרא - ארכיון
זה נדיר שיש פה בנים אז חשבתי שזו בת..טוב, לא משנה....בכל זאת-כל הכבוד!!
חח.. שכוייח=]=]עזרא - ארכיון
רעות.. אפחד לא יודע באמת ת'פירוש של ח"ח האמיתי של גולן..חח.. אז אפר לכתוב את זה..חח.. קבל ח"ח=]=] היי.. שחושבים על זה--זה היה גם בכיתה ח'..חח.. קורעע..
שכוייח ! :] שבת שלום לכל עמ"י.עזרא - ארכיון
ישר כוח המשךעזרא - ארכיון
חח...כל הכבוד. רננה מזזה באמת?עזרא - ארכיון
חחח..חמור חכםם=]=]עזרא - ארכיון
ח"ח:עזרא - ארכיון
בדר"כ זה חיזוק חיובי, אז די לחפור
אוריה- למד משו.. אם חופרים, מוחקים..=]עזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך