פרשת בלק:עזרא - ארכיון

בס"ד

פרשת בלק:

" וירא בלק בן ציפור את כל אשר עשה ישראל לאמורי" [כ"ב,ב'].

פעם נכנסתי סיפר הגר"י זלברנשטיין ,לביתו של אברך צעיר ,שזה עתה התחתן,וראיתי שבעל הבית רכש לעצמו כסא גדול ומפואר מאוד, עם ידיות זהב,והציבו אותו בשולחן הסלוני שם הוא סועד עם רעיתו בשבת.

ככשאלתי אותו מה ראה על ככה, השיב לי שלפני החתונה לימדו אותו את דברי הרמב"ם האומר שאשה צריכה להתייחס לבעלה כאל מלך,ולכן רכשתי לעצמי כסא מפואר כזה, כדי שיכולו להתייחס אלי בצורה נכונה...

כמובן שגערתי בו ,ואמרתי לו שאם הוא חושב שבזה שיש לו כסא גדול ונוצץ יכבדו אותו ,מן הראוי שידע שאם הוא לא יתנג כשורה ולא יכבד את אשתו ,הרי שבני הבית ישליכו אותו ואת הכסא מן הבית.

כדי לקנות לעצמך את התואר ,"מלך" אמרתי לו, הינך חייב לדעת לפני הכל את ההסבר של הגר"ח מבריסק על שלושת הפסוקים הראשונים של פרשת בלק ,ואז תבין שאי -אפשר ברגע אחד להפוך למלך בבית, הדבר חייב לבא בשלבים.

" וירא בלק בן ציפור את כל אשר עשה ישראל לאמורי"...

בלק ישב והתבונן , והשקיע מחשבה רבה בכל מה שנעשה ,וחישב את צרכי עמו , עד שהביאם לידי מצב שבו, "ויגר מואב מפני העם ההוא כי רב הוא " ואחר כך לידי מצב של ידברות עם זקני מדין, ולהשלים עמהם,כיד יוכלו לקדם את הרעה הנשקפת להם מעם ישראל.

ורק לאחר מכן נאמר: " ובלק בן ציפור מלך למואב בעת ההיא " דהיינו ,שלפני שנעשה למך חישב את צרכי העם.

גם אתה ,פנית לאברך ההוא, אל תדמה בנפשך שאפשר להתעטר בתואר מלך, מבלי שתשקיע מחשבה מרובה בצרכי רעיתך ולא תתחשב בדרישותיה , איש לא יעריך אותך בצורה כזו ,וכך לא תהפך למלך.

[ לקוח מהספר: "עלינו לשבח"  פרקי חיזוק ואמונה לפני סדר הפרשיות שנאמרו על ידי הגאון רבי יצחק זילברנשטיין שליט"א רבה של רמת אלחנן ]. 

שבת שלום ומבורך!   

שכוייחעזרא - ארכיוןאחרונה
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן